Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok Csajok!

szép reggelt mindenkinek. bár hideg van kint, azért legalább süt a nap, így picit vidámabban indul ez a csütörtök is! ;)

üdv az újaknak, mert én még nem üdvözöltem őket... bocsi! :(

sophie27

Sziasztok!

binyek! Köszi a választ. Nem lehetett egyszerű akkoriban neked. Veled lehetett a kislányod? Ő mit szól most, hogy egyből két tesót kap? Amúgy a dokim vérkép nélkül mondta, hogy szedjek vasat, de lehet, hogy még nem szedem elég ideje. 28-án megyek hozzá, majd akkor megmutatom neki a vérképemet.

apro! Ilyen nekem is szokott lenni és már az előző terhességemnél is volt, szerintem nem kell neki nagy jelentőséget tulajdonítani.
Az én dokim sem nagyon nézi a méhszájat, eddig csak egyszer nézte, amikor a vérzésem volt. Mondjuk nem is egy nagy élmény, anno a kislányommal bent kellett feküdnöm egy bő hetet és akkor minden nap nézte az osztályvezető orvos. Na, az nagyon fájt. Szerencsére az én dokim kíméletesebb.
Az én hátam nagyon fáj, főleg a derekamnál egy pontban, éjszaka néha alig tudok megfordulni az ágyban, de azzal nem tudnak mit kezdeni, illetve zsibbadtak a végtagjaim kb. két hónapja, azóta próbálok rendszeresen váll és nyak masszázsra járni.

Szép napot mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok lányok! Jó reggelt mindenkinek!

Mi biztos veszünk légzésfigyelőt, én voltam egy félnapos tanfolyamon régebben a keresztlányom miatt, nagyon hasznos volt, de őszintén szólva jó lenne felfrissíteni a dolgot. Ez a tanfolyam nem csak légzésfigyelős volt, de nagyon átfogó az összes balesetveszély megoldására. A neve léghajó program: egy gyermekmentős srác tartja, aki nagyon jó! Érdemes elmenni, nem is drága, de nem emlékszem az árára. Azt hiszem tart emlékeztető képzést, ez nekem jó lenne, mert végülis én már végig hallgattam és csak fel kéne elveníteni. Mindjárt rá is keresek neten. Van egy elméleti része, ahol elmond minden lehetőséget, és, hogy hogy kell kezelni, és van egy gyakorlati része, ahol lélegeztetni tanít+ ha félrenyelnek valamit, megmutatja, hogy lehet kiszedni.

Bocs, hogy ennyi tömör infót zúdítok rátok, de ez tényleg fontos téma

Ritus

Kép
rituspoc

Ez a linkje!

http://www.leghajo.hu/kurzusok.html

12.000 HUF: 5 óra
pároknak fejenként 10.000 HUF+ kapnak egy CD-t, amin ez leírva mind rajta van.

Rita

Kép
rituspoc

sziasztok:)

apróka, szerintem ez teljesen normális, mármint a pocakkitüremkedés, nekem is van, de nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Ha belegondol az ember, szerintem teljesen érthető, mivel mennyi minden átrendeződött odabent;) szóval nyugi!

sniky

Pocakkitüremkedés?? Nekem csak középen van egy kisebb labda méretű :lol: de ő csak a kisfiunk :D
Na jó viccet félretéve, szerintem sem gond ez egyáltalán, valószínűleg ott vékonyabb a hasfal és jobban látszik a deformáció.

Apropó...nagyon jókat hallottam a Rossmann terhességi csíkok elleni olajáról, a barátnőmnek óriási pocakja volt mikor szült és egyetlen csík sem lett a hasán. Nem tudom Ti használjátok-e, vagy próbáltátok-e, én meg fogom próbálni. Ja és a mellápoló is jó, állítólag.

k.a.t.i.c.a

na jó, akkor a pocakkitüremkedéssel nem is foglalkozom. Marad az a fene hátfájás.
Sajnos nekünk nincs ágyunk, csak dupla matrac és a kedves bútorgyártó cégek direkt csak olyan ágyakat csinálnak, amibe nem megy bele két szimpla matrac. Így az ágykeret mellé vehetnénk egy egybe nagy matracot, ami így kétszeresére emelné az árat.
Nem ismertek egy asztalost véletlenül, aki méretre legyártana egy teljesen egyszerű 180x200-as ágyat, elérhető áron?
Mert én már éjszakánként alig bírok felkelni a földről, és nem tudom elképzelni mi lesz így velem nyáron?
Addi ott fekeszem, amig nem jár arra valaki? :oops:

Hol tartják ezt a tanfolyást?
Mert amit én hallottam az nekem nagyon messze lenne.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ez a csíkozásos dolog, szerintem szintén alkati kérdés! sajnos nekem volt egy hormonális betegségem, amikor közel 30 kilót híztam alig 1,5-2 év alatt, szóval csíkokkal már most is televagyok... :( nem túl esztétikus, de ezen sajnos már nem segít semmiféle kenőcs! "egyszerűen" ott szétreped a bőröd valahogyan belülről. de most, mivel még nincs is annyira nagy pocakom, így nem keletkeztek újabbak, de lehet, hogy megelőzés céljából már most kenegetni kellene a hasunkat, hogy később se alakuljon ki több ilyen gyönyörűség...

amúgy az izzadással hogy álltok? :/

sophie27

A tanfolyás a West-End környékén volt, a pontos címet sajnanem tudom, de onnan nem messze.

Kép
rituspoc

Apróka!

A tesóm bútorasztalos, ha gondolod kérj árajánlatot.

Egyébként, nekünk is 180*200 az ágyunk az IKEA-ba vettük 54 ezerért, már megvan 1,5 éve, tipp-topp, nem nyekereg és megerősíteni sem kellett. Szerintem a matracon is sok múlik, nem reklám, de a DEMKO-s matracok tényleg kiválóak, nálunk az ágyrács és a matrac 50-50 % viseli a terhet, mert az ágyrás is "puha", elvileg azon is simán lehet feküdni, mert felveszi a test vonalát, a matrac meg pár centi. Ne olcsó, de szuper! Mi szinte minden este áldjuk, mert ahogy befekszünk érezzük, hogy mindenhol nagyon jó.
De az is fontos, hogy milyen súlyúak vagytok.

Egyébként az 180-as szélesség a leg ideálísabb, előtte 150-es ágyunkk volt és valahogy mindig összeakadtunk most mindketten a saját térfelünkön kényelmesen alszunk.

Viszont az egybe matracot nem javaslom, mert, ha az egyik mozog, akkor érzi a másik is, meg két embernek nem biztos, hogy ugyanaz a keménység, vastagság a kényelmes. Az ágyrács magasságát meg lehet állítani.

Szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Egyik kolléganőm a DM-es csíkok elleni olajat javasolta, úgyhogy én már mióta tudom, hogy Picike úton van, azzal kenem magam reggel-este, biztos ami biztos alapon. És nem csak a pocakomat, hanem a melleket, csípőt-combot is. Egy korábbi súlygyarapodásból-fogyásból adódóan kisebb csíkjaim már vannak, úgyhogy látom, hogy hova kell kenni. :)
Úgy tűnik használ, mert eddig még sehol nem jelentkeztek újabb csíkok, bár nem tudom az hanyadik hónaptól várható.

Beus

Kép
félhold

Szerintem egyéni kérdés, hogy kinek a külön, kinek az egybe matrac jön be.

Most egy régi, sima szivacsos 160*200-as ágyunk van (bizományiban vettük, lehet vagy 15 éves), és abszolút nem ébresztjük fel egymást a fordulásokkor. Vagy csak pár másodpercre, fordul a másik is, aztán alvás újra. És nekünk ráadásul egybe nagy takarónk van, nem két külön.

Az új lakásba mi is új ágyat veszünk, de ragaszkodunk továbbra is a 160*200-as mérethez és az egybematrachoz. Hozzá kell tenni, hogy én általában inkább az ágy közepe felé fekszem, és akárhol alszunk 2 matracból összerakott ágyban, nyom az elválasztás.

Senkit nem akarok rábeszélni az egybematracra, csak azt akartam bemutatni, hogy van, akinek az a jobb. Mindenki maga tudja, hogy neki mik az alvási szokásai-igényei, és ahhoz válasszon megoldást. :)

Beus

Kép
félhold

szuszu: köszi a tippeket gatyó ügyben. Jövő héten elnézek arra.

én holnap valszeg nem jövök be dolgozni, amúgy is sztrájk lesz, úgyhogy úgysem lehet nagyon mozgolódni a városban kocsi nélkül. Legalább pihenek kicsit otthon, vagy talarítok, mert már megint ráférne a lakásra. Egyszerűen megőrülök a portól. Épp Sophie-val beszéltük kedden, hogy ezek a panel lakások iszonyatosak ilyen téren, hiába takarítunk 4 naponta, mindig van por, és nem tudjuk honnan jön. :roll:
lei

mi is nemrég vettünk új matracot és ágykeretet az IKEÁ-ban, mert épp volt egy jó akció. Nekünk is egybe matrac lett végül és nagyon kényelmes. Előtte egy IKEÁ-s szivacsmatrac volt, ami nagyon alacsony volt, és a párom dereka is szétment rajta. Most az új ágyban nagyon jól alszik.
lei

Az az igazság, hogy nekünk 4 darab szimpla matracunk van.
Így a fene akarja azokat kidobni, majd venni újat.
Tehát ez a kiindulópont. Ehhez kell az ágykeret. Na, én megnéztem az IKEA honlapját és a katalógusát is, de egyetlen 180x200 ágyat sem találtam. Ezek szerint csak jól titkolják, hogy van nekik?
A RETZben is néztem, ott sincs.

Beleki, a tesód hol dolgozik? Mert ez sem elvetendő..... :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

mondjuk én nem takaírtok 4 naponta, mert már letettem arról, hogy tiszta ez a környék! :( de amúgy anyumék Gazdagréten laknak, szintén panelban, de össze nem hasonlítható a két lakás tisztaság ügyileg... környéke válogatja szerintem ezt a por dolgot is!

sophie27

Sőt, Zsófi, el kell keserítselek, mivel Csepel Sziget löszös-homokos, így a vidékre költözéssel sem oldódik meg teljesen ez a problémád. :?
Télen egészen elviselhető, de a nyár szárazabb napjain-hetein itt is megszenvedünk a porral.
Mondjuk nekem nagyon régi a kis családi fészek, az ablakok rémesen zárnak, így valószínűbb, hogy ha új lakóparkba költöztök, ott a termoablakok jobban zárnak, így kevesebb lesz a gond.

De a Miklós-Halásztelek úton már most is nagyon dúrva homokviharok, ha 1-2 napig nem esik.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nekünk is egybe matracunk van,amihez vagy az Ikeában vagy a Kikában(sose tudom melyik melyik!)vettünk ágykeretet 30.000 pézért!180x200-as.
Nekünk jó kemény a matracunk,mert mindketten azt szeretjük,de mióta nekem nő a hasam,azóta kint alszom a nappaliban az ülőgarnítúrán,mert ez jóval puhább és így tudok nagyjából félig hason feküdni,mert behorpad alattam. :lol:

Ma megvettem az ágyneműhuzatok anyagát,a barátnőm fog belőle ágyneműt varázsolni.Nagyon édes!Kiskutyák rollereznek meg bicajoznak rajta. :P

Én Ilcsi-s szőlőmagolajos fitoösztrogénes kutyulékot kenek a hasamra,eddig nagyon jól bírja a bőröm,bár a lányomnál is csak az utolsó hónapban lett gázos.

Andi!
Velem lehetett a lányom,de csak a 2. naptól,mert az 1. nap,ahányszor fel akartam kelni,annyiszor ájultam el.Egyébként szegény hol örül,hol nem a tesóknak...Olyan,mint egy átlagos tini! :wink:

binyek

Én soha nem tudom, melyik jobb, KIKA vagy IKEA?!?!
Modjuk a Kika honlapján semmi sincs fenn, nem túl megnyrő, de hát a lényeg a tartósság.
Ki melyikre esküszik?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

a KIKA szerintem drágább, de vannak jó akcióik, bár a honlapja tényleg gagyi! :(

sophie27

LEKSVIK ágykeret méretek 140/160/180*200.

Mindegyiknek van 180 változata, csak a legördülőt le kell nyitni és kiválasztani a méretet.

Kép A mi ágyunk
Vendég

Hogy melyik a jobb... egyéni, mi pl. nem szeretjük a KIKA-t... de lehet, hogy IKEA örültek vagyunk???? Még, ha kicsit drágább is egy-két dolog, akkor is ott vesszük. Bár nem jellemző.

Pl. kiságy 8000.-
szekrény 20000.-
ezeket ennyiért nem nagyon kapod meg máshol, kivétel a használt.

K.
Vendég

Tévedtem, csak a fa keretesnek van 180-as mérete.

Tesóm Pomázon lakik, de meg lehet vele beszélni. Csak azt is vedd figyelembe, hogy csak az anyagköltség lesz annyi, mint az IKEA-s ágykeret és még hozzájön a munkadíj.

Egyébként, pont ezért nem ő csinálja a bútorainkat, mert sokkal többe kerülne, hiába nem kér tőlünk munkadíjat.

Csak az 170*170-es konyhánk anyagköltsége került 100 ezer forintba, ami nagyon kicsike. De minőségre első osztályú.
Vendég

Szerintem is az IKEA a jobb, minőségben legalábbis biztosan, de az árral sincs túl nagy gond, mert rengeteg akciójuk van. Persze lehet hogy vannak nem túl jól sikerült termékek is, de hol nincsenek? :)

k.a.t.i.c.a

Azért az nem mindegy hogy maga a matrac 180*200-as-e, mert akkor viszont szerintem nem biztos, hogy befog férni az ugyanakkora keretbe.

Amiénk ilyen:

Kép

Kép

Hopen dupla ágykeret+Sultan HEBERG rugós ágybetét+ágyrács
Akcióban volt összesen 65.000.-Ft az egész.
lei

Hozzánk inkább a KIKA stílusa áll közelebb, de mi inkább csak kisebb kiegészítőket vettünk ott (pl. lámpa), azt is ajándékba másnak. Vélhetően a bútorokat sem ott fogjuk, mert elég drága, meg nem is találtunk pont olyat, amilyet szeretnénk (pl. nem nagyon vannak ágyneműtartós franciaágyak). Csak nézelődni járunk oda, meg ötleteket gyűjteni. :)
Időnként ki lehet 50%-os akciókat fogni, pl. a vasalódeszkám onnan van.

De ízlések és pofonok. :D

Beus

Kép
félhold

Apróka, amúgy mi is hasonló földön matracos megoldással alszunk most itt az albérletben, ugyanis a tulaj pár hónapja elvitte az ágyat, mert kellett nekik. :? Otthon van egy klassz ágybetétes ágyunk. Aztán erre a pár hónapra ide az albérletbe nem vettünk egy új ágyat. Kaptunk a párom családjától két egyszemélyes ágymatracot és azt használjuk. Szerencsére ezek kényelmesek, de azért alig várom, hogy rendes ágyban alhassunk végre. :)

k.a.t.i.c.a

Szuszu!

Átírnád nálam a születés várható időpontját augusztus 28-ra?

Köszi,
Beus

Beus

Kép
félhold

Lányok,az igaz h a hasméretet a védőnő a 20. héttől méri?Vagy azt mikortól mérik?
Még egy kérdés: Aki esetleg járt szoliba, nektek is mondták h terhesség alatt nem kéne? Barnító krémet használtatok már?Mert én egyszer,és olyan lett a nyakam mintha koszos lenne :oops:
Ha valakinek esetleg van olyan ami bevált volna leírnátok a nevét?
nicike

Sziasztok!
Bözsi vagyok! Augusztus 19-e várjuk a babánkat. Nagyon örülök, hogy ilyen lelkes társaságra akadtam, mnt ti!
Egyből hozzáfűznék az ágykeret témához. Nekünk ugyanaz a Leksvik van, mint Belekiéknek, de a gyerekek egy év alatt teljesen szétugrálák. Totál tönkrement. Viszont garanciában 3 évig minden elemet kicserélnek rajta! Szóval mégsem bántuk meg. Számítsatok rá, hogy nemsokára nálatok is egy kisgyerek fog virgonckodni az ágyon. És vegyetek nagyot! Úgyis átjön éjszaka!
eviragos

Nicike!

Nem tudom mikortól méri a hasméretet a védőnő, engem csak telefonon hív fel, úgy nehezen menne. :)

A szoláriumot nekem megtiltotta a doki, de amúgyis abbahagytam már a babatervezés alatt. Előtte is a minimum időre mentem 2-3 hetente, úgyhogy nem nagy lemondás. Szó szerint ezt mondta: "Ne főzze meg azt a szegény gyereket!"

A napozásra pedig azt mondta a védőnő még első alkalommal, amikor személyesen is találkoztunk, hogy ne napozzak, maradjak inkább az árnyékban. Mivel elég világos és érzékeny a bőröm, eddig is csak addig voltam napon, amíg a vízben voltam.

A barnító krémeket nem ismerem, de azzal is lehet, hogy óvatosan kell bánni. Pl. a szőrtelenítő krémre is azt tanácsolta a doki (felhívta egy bőrgyógyász kollégáját), hogy csak kis bőrfelületen alkalmazzam, pl. bikinivonal, a lábon inkább a gyantázást, gépes epilálást javasolta.

Beus

Kép
félhold

A haskörfogatot elméletileg a kezdetektől mérik, legalábbis nekem az első alkalommal is mérte, ugyanúgy ahogyan a vérnyomást, meg a testsúlyt.

A szolárium valóban nem ajánlott a terhesség alatt, nem minden orvos tiltja meg, de mindenképp max. 3-4 percre szabad befeküdni/beállni hetente.
A napozás hasonlóképp, a hasadat nem érheti a napfény közvetlenül, nem napozhatunk 10-16 óráig, de azt amúgy sem. És csak magas faktorú védőkrémmel lehet a napon lenni.
Nekem nagyjából ennyit tanácsoltak.

k.a.t.i.c.a

én nem is hallottam még erről a hasméregetős dologról... de biztosan lesz ilyen is! ;)

sophie27

Nekem se mérték eddig a hasamat. Védőnője válogatja biztos...

yuyu79

Leksviket néztem ki én is Beleki. Mármint a bababútorgarnitúrája fantasztikus, és most, hogy a babakocsit ilyen jó áron megúsztam, azt hiszem beruházok arra, mert csodásan néz ki.
Aztán megtaláltam én is a legördülőt és tényleg van 180x200, én az ágykat csak katalógusban szemléltem, ott nem volt gördítési lehetőség. :lol:
Viszont nálunk a hálószoba összes bútora nagyon sötét, így lehet, hogy egy másikfajta, csresznyés színt kell választanom.
Ha jól láttam az árakat, akkor sajna az még csak a keret.
Menyi hozzá még a az ágyrács??? Mert azt nem nagyon láttam a honlapon.
Illetve tényleg külön kell megvenni még a lábakat is?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pocakméregetést még nekem sem csinált a védőnő, nem is mondta, hogy lenne ilyen.
Nos, vizeletet sem néz, így sztem tényleg az a helyzet, hogy védőnője válogatja mit tart fontosnak.

Én lassan megbolondulok. Reggel csőtörés volt az utcában, azt mondták nem lesz víz 2-3 órára. MOst már lassan 6 órája nincs mivel mosogatni, wc-re sem lehet menni és ha nem lenne vésztartalék a polgi hivatal hűtőjéban, még innivaló sem lenne semmi.
Szóval már csillagokat látna várom a 4 órát, hogy végre hazajussak elintézni minden ügyes-bajos dolgomat.
Már a fél hivatal idejár és mivel csak szénsavas ásványvíz van, azzal jár pipikélni...... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bocs... látom elsikkadt a hozzászólásom. Az ágyrács egyébként nagyon olcsó. 3-4 ezer forint.
eviragos

Apróka!

Nem a lábak, keret minden egyben van. Kivétel, ami sajnos csak összeszerelés után derül ki, hogy kell az ágyrács alá egy X alakú merevítő külön kell venni, az információnál meg kell kérdezni ára kb. 2-3 ezer ft.

Az ágyrácsot a matraccal együtt vettük, azt hiszem 230 ezer körül volt az egész. + a keret.
Vendég

Nekünk van egy nagyon kényelmes 180*200 -es ágyunk a hálószobánkban, ahol a fiam nagyon jókat tud ugrálni, közben pedig a párommal a gyerek szobájában alszunk egy 120 cm-es kanapén :lol: de nekünk ez is kényelmes és egyáltalán nem zavarjuk egymást éjszaka. Néha még Zéti is befekszik közénk :D

Nekem nem lett egy striám sem szerencsére, pedig sosem kenegettem magamat, ez alkati kérdés szerintem.
Vendég

Apróka, nem irigyellek...úgy látszik a mi "kis" szigetünkön ez sűrűn előfordul...mostanában nálunk is volt 2x egymás után fél napra...hát kellemetlen dolog. :?

k.a.t.i.c.a

na sziasztok lányok! látom jön megint az eső... :( legalábbis itt Budaörsön nagyon be van borulva! lassan megyek haza, így el is köszönök mára!

sophie27

Lassan én is elköszönök, szép délutánt Nektek!
Sziasztok!

k.a.t.i.c.a

sziasztok!

Bözsi,
Üdv :D

Kendőpárti vagyok, de Zalánnal kengurut használtam, mert nem tudtam stabilra kötni a kendőm. Viszont tesóm rendelt most Kanadából egy spéci karikás (nem kell megkötni) kendőt, amiben olyan jól elvan a babája, hogy csuda. Stabilan fekszik benne, ül is, viszont jó drága, tizenezer. Ha valakit érdekel, akkor segíthetek megkeresni a neten.

elevitet szedek én is naponta, Zalánnal Maternát szedtem, és az egyik legkisebb baba volt a szobában :D Én meg eddig 4 kilót híztam...
Megkérdeztem a dokimtól ma, és ő is azt mondta, hogy ne szedjünk együtt a mg-ot és a kálciumot. Nekem mindig néz méhszájat, nálam fel sem merül, hogy nyitva legyen, Zalánnal sem tágultam semmit... Viszont ez egyáltalán nem fájdalmas dolog. Legalábbis nekem.

Rizsimami, Pöttöm,
ne aggódjatok, tuti nem lesz semmi baj!!!!

Hangulatingadozásaim nekem is vannak, én a down miatt szoktam néha-néha beparázni, akkor leszek biztos a dolgomban, ha megyszületik... tudom, hogy minden leletem jó, csakhát nem jó szélsőértékkel élni.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita nektek is rossz lett az ereménytek downra?
makadu

Sziasztok :) :)

Quinny babakocsi elkelt, de a tobbi termek ara olcsobb lett !

1.,
Avent Urban Bag = pelenkazos taska
meg eredeti csomagolasban, egyszer sem hasznalt, vadonatuj
annyi a kulonbseg , hogy a kepen csikos szerepel, nekunk tiszta feketenk van.
Ara : 8 000 ft ( Brendonban 16 450 ft )
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25

2.,
Avent kezi mellszivo szett hasznalt, de fertotlenitett, tarolopoharakkal, kis cumisuveggel.
Ara 3 000 ft ( DM ben 14 000 ft korul )

3.,
Kenguru hordozo 1 napos kortol is akar
http://babaslings.com/
parszor hasznalt, tokeletes allapotban
Ara 5 000 ft ( eredeti ara: 13 000 ft )
Szine : meregzold

4.,
Amit a baba kerdezne c. konyv
vadonatuj
1 500 ft ( eredeti ara : 3 399 ft )
http://www.antikkonyv.hu/cgi-bin/antikk ... 9637054297

akit erdekel, kerem NE ide, hanem a
bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon

A termekek Bp. VI. keruletben megnezhetoek, barmi kerdesre szivesen valaszolok.

Tovabbi jo babavarast !
bogyogyorgyi

Vera,

gratulálok én is a babához, gyere bármikor és írj nekünk, hogy mi van veletek;)

katica,

én kb. 2 hetente járok állószoliba 8 percre. Se a dokim, se a védőnő nem mondta hogy nem lehetne, pedig direkt rákérdeztem.
vannak olyan tévhitek, hogy "felmelegszik a magzatvíz", ami butaság, mert ennyi erővel nem mozdulhatnánk ki se a lakásból nyáron, még ruhában sem. Szóval erről is megoszlanak a vélemények:))

pocakmérés: nekem minden egyes alkalommal megméri a védőnő, már az első alkalom óta és szívhangot is nézett legutóbb

sniky

Sziasztok!

mi is veszunk legzesfigyelot - valoszinuleg babaor funkcioval. Az elejen meg bizonytalan voltam, de akinek kisbabaja van, mindenki ajanlotta es nekem is azt mondtak, hogy mar az is segit, ha felveszed, ha jelez a keszulek.

Az ossejt levetellel kapcsolatban viszont mi is nagyon bizonytalanok vagyunk - egy reszrol, mi van, ha ez segitene es meg sincs, mas reszrol meg sosem hasznaltak fel Magyarorszagon - legalabbis ezt olvastam valahol - es ha szukseg van ra, lehet donort talalni. Ha valakinek sikerult dontenie mar - megosztja, hogy miert dontott mellette?

En vasat, MagneB6-ot es kalciumot szedek, amiota begorcsolt a labam - azota sokkal jobb. Hrk, mit mondott a doki, miert nem jo egyutt szedni oket?

Nalam a doki mindig nezi a mehszajat, be is irja a kiskonyvbe - haskorfogatot viszont meg nem mertek sose. Ugy latszik ezt is orvosa valogatja.

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Jó reggelt mindenkinek!
Egy pocsék éjszaka előnyei, végre van időm fórumozni egy kicsit :)
Ti hogy alsztok éjszaka? Mert én nagyon pocsékul, már néhány napja. Aztán pedig délben már alig tudom nyitva tartani a szemem:(
Éjfélkor felébredtem, két órán keresztül próbáltam vissza aludni, és most itt vagyok :)
Szóval mi holnap megyünk méhszáj vizsgálatra (azaz ma délelőtt) azt mondta a dokim, hogy félidő után havi egyszer mindenképpen ajánlatos megnézni. Mi a magánrendelésen 4000 Ft/alkalom fizetünk, de ott nincs ultrahangja, így amikor az Sztk-ba hív be, akkor csak 2-3000 Ft-ot szoktunk adni neki.
A védőnő nekem még sosem mért se szívhangot, sem pedig haskörfogatot...fogalmam sincs, hogy a többi vajon mér-e, az enyémtől nem is várok sokkal többet.

Binyek: Mi kaptunk az esküvőnkre egy légzésfigyelős bébiőrt, szerintem nagyon szuper, örülünk neki.

Őssejt: az hogy még senki nem használta Magyarországon, az betudható annak is, hogy még csak néhány éve lehet levetetni, mi továbbra is gondolkodunk, de egyenlőre az felé hajlunk, hogy levetessük.
Julcsi, a táppénzel kapcsolatban megnyugtattál, én egy hónapja vagyok itthon, de most ijesztően keveset kaptam, remélem a következő hónapban már tényleg több lesz.

A haskeményedés nálam is elkezdődött, olyankor én is magne B6-ot szoktam beszedni, és általában használ is. Nekem azt mondta erre a doki, hogy addig jó minden tünetünk, amíg nem fedezünk fel benne rendszerességet, pl: minden fél óránként keményedik, vagy ilyesmi, mert ha rendszeres, akkor meg kell nézetni.

Vérzésem nekem is volt a 20. héten, akkor írt ki azonnali hatállyal a orvos, azt mondta minden rendben van ugyan, de azonnal fejezzem be a melót, mert a baba fontosabb. Ugyan a melóhelyen nem túlzottan örültek neki, de megértették. Azóta itthon vagyunk, de lehet hogy többet pörgök, mint előtte, viszont semmi stressz, a vérzés sem jött elő azóta.

Azt hiszem mindent leírtam amit akartam :)

Nagyon szép napot kívánok mindenkinek, és üdvözlöm az új kismamákat!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt Lányok!

Ma (is) korán keltem a hülye BKV sztrájk miatt, mert egy kollégám visz be dolgozni. Sajnos nálunk szóba sem jöhet, hogy ha sztrájk van, akkor itthon maradhatunk. Sőt,a főnököm a héten azt is mondta, hogy eszembe ne jusson június vége előtt otthon maradni. :cry: Remélem ezt félig viccesen gondolta, mert ha bármi bajom lesz közben (de ne legyen), akkor azonnal leteszem a lantot.
Bözsi, üdv közöttünk, ha megírod az adaaidat, akkor beteszlek téged is a babás táblázatunkba, ami itt látható:
augusztusi babák

Szép napot mindenkinek! Csenge, gyere este jógára!

szuszu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?