Új privát üzeneted érkezett!

Szia Andi!
Az édeskettes ma asszem kimarad. Pont ezen sikerült összevesznünk. Persze remélem jövő ilyenkor már más problémáink lesznek, de addig is ezen kell túllépni valahogy.... :cry:

Így utólag is boldog születésnapot az ikreknek!!!! Baromira szalad az idő! Mi is lassan az első születésnapot tervezgetnénk.... :cry:
Üdv a többieknek! Majd benézek a Tanyára, ha lesz valami jó hírem, bár nem biztos, hogy el merem kiabálni... :roll:

Sensie
Mi is nagyon rondán összevesztünk. Egyébként ilyen ronda veszekedésünk csak akkor van, amikor valahogy szóba kerülnek a szülei. Neki én mindig csak második, vagy harmadik, vagy nemtom hanyadik leszek, első a család, akik viszont engem szarnak le. Én meg valahogy elvárnám, hogy ebben a maradék négy hétben én legyek az első... Utána visszatérhet anyukája szoknyájához, ha neki az jó, de valahogy nem tudja megérteni, hogy mi a bajom. :roll:

marek

sziasztok!
a befordulós klubhoz én is csatlakoznék, ma egész nap aludtam, mint egy kisbaba, most meg kidob az ágy,annyira friss vagyok. Nekem sincs kedvem menni sehova, ma még a telefont is alig vettem fel. A páromat meg úgy vártam haza,mint egy messiást. Ez vajon már a közelgő szülés előtti elmélyülés vagy a drasztikus időjárás változásnak köszönhető? Vagy mindkettő?

Marek!

Remélem minél hamarabb elmúlik a feszültség,a pasik nehezen szakadnak le az anyukájukról.Főleg,ha első szülöttek, valahogy felelősséget éreznek a "családjukért". Én ilyenkor mindig azzal vágok oda,hogy most már van saját családja is, a szülei már felnőttek. Biztos,hogy te vagy neki az első, csak meg kell felelnie az édesanyjának, gondolom én -és ez elég erős kötelék tud lenni sajnos :?

annyira érdekes dolgokat írtatok! Nem is tudom,hol kezdjem a kérdezősködést.
Először is a bábakoktél:
Biztos nem árt a pálesz :lol: a babának? Mert mondjuk én kitalálom, hogy jövőhét pénteken szülök, megiszom és mégsem szülök tőle és utána mindennap iszom egyet,akkor azért az már nem kevés adag pálinka... :D nehogy itt nekem pityókásan lásson napvilágot a kincsem :D

Nusildi!

Mi is flexibilis lázmérőt vettünk! Én nagyon bízom benne,hogy megbízható lesz, nekem korábban még nem volt gondom a digitális hőmérőkkel. A higanyosat valamivel jobban kedvelem,de annyira sok idő megmérni vele a lázat. A fülhőmérő tetszett még nagyon, (1 mp alatt megméri a lázat...) de 10ezer Ft körül van az ára, úgyhogy megbeszéltük a párommal,hogy inkább kipróbáljuk ki előbb a hajlékony digitálist.

Meg vettünk porszívós orrszívót. Van valakinek tapasztalata róla?

Éva!

Jobbulást kívánok!!! Remélem nem lesz semmi baj, és sikerül kifeküdnöd. Mi miatt van, mondtak valamit az orvosok?

Nyugtonmalac!
Elfelejtettem a táblázatot :oops: talán majd legközelebb - ha lesz még olyan - csatlakozom a feliratkozókhoz

Fájások

nekem a menzis fájás mellett, (ami nem az egész méhemre sugárzik, csak a derekam,hasam alja és a combom) 2 napja megjelent egy új is, ami éjjel álmomban fordult elő már kétszer is (két egymás utáni éjszaka) - egészen erős,élesebb fájdalom. Tényleg görcsösebb, de azt sem mondanám,hogy fentről megy lefelé. Furi volt. Nem tart sokáig, és utána igazából elég hamar vissza is aludtam.
Nektek volt már ilyen?

hhu, rengeteget írtam, remélem nem terítettem be az egész oladlt!

Jó éjszakát Mindenkinek!!!

borkaby

Kép

Kép
borkaby

jaj, még a Touragoo Babakocsihoz szerettem volna írni, hogy én nem vagyok egy babakocsi szakértő, de én is nézegettem ezt a kocsit - nem írják viszont hány kg, és mi kaptunk egy kocsit, ami nagyon dizájnos,igazi stramm kocsi, de az tuti,hogy nem fogom soha felemelni,olyan nehéz...

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

Nyugtonmalac - köszi az infót a melltisztításról, ez hasznos volt, amúgy milyen fura, hogy anyu még teljesen másképp tudja/gondolja, csomó mindenre rácsodálkozik, pl. a melltartóbetétet mondtam neki, erre mondta, hogy ők anno zsepivel tömték ki a melltartót :shock: :lol:

Anhel - de aranyos a nagyid!!! :lol
Az esti befeszülős has az a haskeményedésre utal, nekem is van néha-néha, akkor beparázok és beveszek egy MagneB6-ot, nem gond, asszem ilyenkor már a méh gyakorol/készül a szülésre, a könyvemben az van, hogy ilyenkor ha tud, feküdjön le pihenni a kismama.

Macianyu - én még májusban vettem két pocakbetétes nadrágot, az egyik nagyon vékony vászon, a másik vastagabb, na én azt fogom hordani a hátralévő időkben, pulóverem nincs, de majd kibélelem a hasam a még jó felsőkkel, a farmerkabátomat pedig ugye nem tudom begombolni, de elvagyok vele. Én már nem akarok költeni semmilyen terhesruhára, mert elegem van ezekből a ruhákból, de tényleg :P Azért sok sikert a vásárláshoz!!! :lol:

Szöszke - vicc, hogy kihozták neked az alkoholt! :shock: Komolyan, nem hiszem el, bááááááááááár, amikor kb. a 3-4. hónapban voltam, átmentünk ebédelni párom szüleihez és akkor kifejezetten nagyon hányingeres voltam, erre Zoli apukája megkérdezte, hogy nem iszom-e egy kis pálinkát?! :shock: :evil: Felvilágosítottam, hogy terhesen nem igazán jó, ha iszom, főleg nem durván erős pálinkát, de azért ezt valahogy megjegyeztem, nem értem, nem gondolkoznak az emberek??? :x :roll:

Marek - sajnálom, hogy ennyire összevesztetek pároddal, javult már a helyzet??? Amúgy nálunk is voltak ilyen durva veszekedések, amikor már ömlött a számon felé a szítok, pedig amúgy nem beszélek csúnyán, főleg nem vele, de akkor kijött minden. Nálunk épp most, a vége felé nincsenek már ilyen veszekedések, kb. a 6. hónapig viszont elég gyakran voltak. Tudom, hogy sokszor én voltam a hibás, mert túlérzékeny voltam és felkaptam mindenen a vizet, de nálatok a családi dolgok miatt tök érthető, hogy robbansz, én megőrülnék, ha a párom nem állna ki mellettem a családjával szemben, vagy ha ők lennének az elsők!

Sensi - tegnap megmutattam páromnak a pocis képeidet (remélem nem baj!), és mondta, hogy tényleg nagyon hasonló :lol: Alkatilag is hasonlóak vagyunk, bár én 170 cm magas vagyok és amúgy 3800 grammal születtem anno :lol:
Teszek majd fel képeket, csak ma elfelejtettem szólni neki reggel, hogy fotózzon le :roll:

Borkaby - a bábakoktél a szeptemberi topikban bejött a csajoknak, de amúgy én sem hiszem, hogy meginnám pálinkástól meg ricinusolajastól vagy mi van még benne :roll:
Fülhőmérőt mi is néztünk, de az tényleg marha drága, 10 e forintért láttam én is, úgyhogy marad a flexi, aztán meglátjuk, hogy beválik-e.
Orrszívó? Nincs tapasztalatom e téren, de várok minden okos ötletet, hogy milyet érdemes venni, én a sima mezei 700 forintos Brendonosat néztem, nem tudom, milyen kell :roll:
Nem volt még ilyen erős fájásom, szúrkálásom, de szerintem nálad már normális, ha van, hiszen te a 36. hétben vagy, én a 34. hétben, szóval még 1-2 hétig nem is baj, ha nem érzem!

Babakocsival kapcsolatban nem írtatok, nem ismeritek, aminek feltettem a linkjét? Árban annyira jó lenne!

Mi megvagyunk amúgy, undorító ez az idő, ma ki nem teszem a lábam a lakásból, az tuti, vasalok, mosok, hajat is, ruhát is :lol:
Kezdem összetenni a kórházi csomagomat, amúgy nem gáz szerintetek, hogy egy hatalmas kézi sporttáskával megyek majd be a kórházba? :roll: Csak ilyen van, ami nagy is és belefér az a sok minden, de úgy nézek majd ki vele, mint aki nyaralni megy :lol:

Ildi

Kép

Kép
nusildi

Jó reggelt!

Ildi
Szülni mindenki úgy megy, mintha nyaralni menne, annyira meg van pakolva. Én konkrétan nem fértem el egy táskába, úgyhogy kettőbe pakoltam, egy gurulósba, meg egy kisebb váltáskába... Van nagy sporttáskám, de tavaly, amikor át kellett pakolnom az osztályról az anyaszobára 5 nappal a szülés után, akkor jól jött volna, ha gurul... :roll:
Mondjuk nem szeretném, ha erre most sor kerülne, de sajnos nem lehet kizárni... :roll: Valahogy nem az optimista ferzióra készülök... :cry:

Éva
Még nem is írtam, hogy vigyázz magadra!!!! Biztos nem lesz semmi gond, csak a szervezted jelezte, hogy kicsit pihenni kellene! :?

Bábakoktél
Szerintem ha egy szülés be akar indulni, akkor koktél nélkül is beindul, csak akik megitták a koktélt azok azt hiszik, hogy az volt az oka.
A tavalyi fórumon volt olyan csaj, aki minden lehetséges szülésindítást kipróbált (többek között a bábakoktélt), mégsem indult be neki akkor, amikor szerette volna. Szerintem az csak véletlen egybeesés, ha valakinek pont attól indul be....

marek

Az előző hozzászólásom olyan, mintha lenne egy bábakoktél is a fórumon. Szóval nem hozzá írtam, hanem róla... :roll: :lol:

marek

Borkaby: a porszívós orrszívó elengedhetetlen tartozéka a csemeténknek. Jó, hogy vettetek! :D Majd időközönként, ha már nem bírjátok kitisztítani, kell venni újat meg újat…. Lilim 3 éves, de a drasztikus orrfújások még ezzel történnek.

Táblázat: küldd el PÜ-ben az adatokat, és beteszlek bármikor. :)

Éles fájdalom éjszaka: nekem volt már! Fel is ébredtem rá, olyan élesen nyilallt, vagy mi… :S

Babakocsi súlya: ezért volt Lilimnek annyi babakocsija. Volt a gracco, ami nagyon nehéz volt, de el lehetett menni vele bevásárolni, 2 gyereket is beletehettem, jól meg lehetett cuppantani, és igazán strapabíró, és sokoldalú volt. Aztán vettem egy könnyű kerekes hordozót (ez még megvan,
de már nincs rá szükségem, mert lett egy másik hasonlóm, ha valakit érdekelne). Ebbe kb fél éves korig lehet a babukat tologatni. nagyon könnyű. nagyon pici. Egy mozdulattal hordozó + kerékvázra lehet szedni, és máris felférsz a leg bénább bkv járműre is, vagy a taxiban hordozóban ül a gyereked… Aztán féléves kor után vettünk egy könnyű esernyő kocsit, hogy a nagyobb utakon ne kelljen egyedül nehezet emelgetnem… Most a gracco le lett cserélve (még Lilivel cseréltem le) a stokke-ra, és a kerekes hordozó helyett a quinny-re vettem egy hordozót. Így csak 2 kocsi van… Illetve még 3, de nemsokára feldobom a vaterára a kerekes hordozómat :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: én 2 bőrönd + egy rávaló kézitáska dologgal megyek nyaralni majd a kórházba :D Szerintem viccesebb lenne 8-10 tesco-s szatyorral menni :D

Azt a babakocsit nem ismerem, sorry… Ha van Mózese, és jól zárható lesz télen, akkor biztos jó, ha nincs neki, akkor majd dunyhába csomagoljátok a picit nagy hidegekben… ;) A barátnőm ezt csinálta ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: értettük a bábakoktél dolgot. Én nem mondom, hogy hiszek benne, de ha nem árthat, akkor nem vagyok ellene sem. Majd megkérdezem a szülésznőmet, meg a nődokimat is :D Mindegy mikor akar jönni Bori, tudom, hogy csak akkor jön, ha ő akar, de reménykedni reménykedem, hátha hamarabb jön :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nyugtonmalac
Én is korábban akarok szülni, de tudom, hogy nem rajtam múlik... :cry: Ahogy elnézem, még akkor sincs közöm az időponthoz, ha császár lesz.... :roll: Csak azért szeretnék válogatni az időpontok között, mert nem szeretnék beleszaladni abba, hogy hazajövök a kórházból császár után és anya épp kórházban van. Nemtom mit tudnánk kezdeni ketten a férjemmel az első napokban, ha nem lenne itt anya... Asszem a fürdés elmaradna, de még a pelenkázást se biztos, hogy meg tudnánk oldani.... :roll: Szóval nekem azért lett volna jó a szeptember 24, mert akkor anya tuti itthon lesz két hétig, utána meg már valahogy elboldogulunk....
Vagy jönnek ezek a dolgok maguktól, csak túlparázom őket???? :oops: :roll:

marek

A legjelentosebb bélizgató olajat a ricinus magjából nyerjük. A ricinusolajból a vékonybélben hidrolízis során keletkezik a ricinolsav, mely fokozza a perisztaltikát és gátolja a folyadék felszívódását. Rosszul szívódik fel. A hatás 1-6 óra után jelentkezik.a túl eros hashajtó hatás dehidratációt és az elektrolit háztartás zavarát okozhatja. Terhesség alatt nem adható, mert stimulatív hatása méhkontrakciót okozhat. Bevétele kellemetlen, rossz ízu. 10- 30 g a normál adag. Akut hashajtásra érdemes használni. Tartósan nem adható, mert dehidratációt okot. ( emiatt nem adható csecsemoknek)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Túlparázod, ezek nagyon könnyű és kellemes dolgok az elején... Aztán rutinná válik :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek!

Kicsit jobban kéne bíznod az ösztöneidben meg a képességeidben!Hidd el, hogy menne egyedül is, miért ne menne?Én is hasonlót éreztem, de a kórházban töltött napok alatt belejön az ember, mire hazaér olyan természetes lesz minden.ez tuti, ne aggódj.
Amikor Ábi megszületett, friss császár sebbel jöttem ugye haza, se anyósom se anyukám nem jöttek segíteni egy percre sem.Mondjuk anyukám ugye elég beteg és vidéki, neki elnéztem, de az anyósom itt lakik 15 percre.nem főzött, nem jött babázni, semmi.csak néha egy röpke látogatás.A férjem kivette azt az 5 nap apasági szabadságát, utána ment vissza dolgozni, és egyedül kellett mindennel boldogulnom.Hidd el, hogy menni fog, ha én megcsináltam, mindenki meg tudja csinálni.Ha meg mégsem leszel császáros, akkor még könnyebb lesz.

Orrszívó!NyMalacnak tök igaza van, elengedhetetlen!!!!!!!!!!!!!!ha taknyos a gyermek, enélkül szerintem senki nem boldogul.lehet venni jóval olcsóbb kézi szippantót is, de az kutya fülét sem ér.És az orrszívó sem drága, poatikában 2-3 ezer ft.Ábel lassan 2,5 éves, de ha nagyon nagyon taknyos, reggel és este ezt használom, pedig már ki tudja fujni az orrát.Egy kisbaba meg legalább 2 éves koráig nem tudja kifujni.
emmalena

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, köszönöm szépen a jókívánságokat!!

Igyekszem pihenni és nem idegeskedni, ami nem megy valami könnyen a három gyerek mellett, de azért minden tőlem telhetőt megteszek.

Ha fekszem tök jól elvagyok, de amint felkelek nagyon feszül a hasam és alig birok járni.

Éjszaka beparáztam, mert egyszer sem mozdult meg a baba, pedig nekem mindig felkel, ha kimegyek pisilni és most nem akart, hiába mozgattam a pocim, ettem-ittam fél háromkor de semmi. Felkeltettem a férjem, na ő mégjobban megijedt, azonnal a kórházba akart vinni, aztán fél órás mozgatás-piszkálgatás után végre rugott egyet, de utána nem nagyon akart. Ezért reggel kihívtam a védőnőt, aki azonnal jött és meghallgatta a baba szívhangját. A géptől azonnal felkelt és szerencsére azóta egyfolytában csak mozog, úgyhogy megnyugodtunk. Azt mondta, hogy az időjárás miatt is lehet aluszékonyabb, meg én is nyugodtabb vagyok itthon és talán azért nem akart felkelni.

Amúgy a kórházban nem tudják mitől indultak be a fájásaim, a dr.nőm szerint sok volt már a strapa, de azt mondta ne okoljam ezért magam, mert bármi más is lehetett az oka, a lényeg, hogy most már csak pihenjek, úgyhogy most el is köszönök.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Olyan rossz hogy mindíg 3-4 oldallal lemaradok! Tök csatlakoznék, de el vagyok tiltva a sok ücsörgéstől! :roll:
Hasmenésem van már a sok magnéziumtól, úgyhogy csökkentem az adagot, mert még a végén átesek a ló tulsó oldalára! :?
Görcsöm nincs, csak szörnyen fáj minden csontom és rosszul alszok!
Irigylem az álomkórosokat! :)
Néha Norbika, nagyon fájdalmasan mocorog, szerintem tök nem fér már el szegénykém!
Sajnos hétfőn nem volt bennt a dokim, csak NST-t csináltak, majd szerdán megyek újra! Remélem lesz uh is! :lol:
Én is beléptem a 9.hónapba! Hasam is jó nagy már! :shock:
Sajnos a kilók is jönnek, mert már + 14 kg-nál tartok! :oops: :(

Íme egy-két friss kép!

Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2008.09.16 10:09-kor.

Kép
Kép
lovaszkata

Éva: az én Borim sem mocorog igazán tegnap délután óta. Kifejezetten örülök, hogy mennem kell erre az nst-re, vagy mire... :S

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata!

Tényleg cuki nagy pocid van.A te babád sem kedveli a garzonokat, és milyen igaza van.De ne aggódj, tök csini vagy, a lényeg, hogy egyben maradjatok még pár hetet...
emmalena

LK: nagyon csini pocid van! És nem is látszik a +14 kg... Magas vagy?

Milyen sűrűn kell járni nst-re? gőzöm, nincs :) Lilivel néha mentem, és kész. Sosem volt értelme... Nem is tudom minek kell menni... Mondjuk, most örülök, mert Borim nem túl aktív.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Annyit írtok, hogy alig győzők olvasni, pedig minden nap be szoktam kukkantani. :roll:

L.Kata - Teljesen jól nézel ki, ne aggódj!

Ny.malac - Mamik témához még - remélem még sokára lesz, amikor oylan házsártos leszek, mint a nagyim, de azt is, nagyon remélem, hogy láthatom én is a dédunokámat majd!
Köszi a táblit! Már akartam írni, hogy a nevünk egyre inkább húz a Szabolcs felé, de még az Áron is bent van a pakliban. Ha gondolod beírthatod őket. Köszi.

Rólunk - Tegnap megvolt az első ctg-s élményünk! Minden ok, normális. Jövő héten újra uh-gal együtt. Most harcolok időpontért, de nem veszik fel a telefont.
:evil: Na végre! Mire leírtam, felvették! Csütörtök 8.30 és 9.00.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Megyek pancsizni, készülődni... Mindjárt kilövés van a kórház felé...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nymalac!

A ctg vagy Nst hetente van.Szerintem nálatok is:-)
emmalena

Köszi lányok, nem vagyok magas, csak 165 cm! Eu átlag mondhatni! :lol: De az apuka magas, úgyhogy Norbika biztos azért ilyen hosszú baba! :) Legalább is ezt jósolták!

NST-re úhy tudom hetente kell járni! A 40.héttől meg naponta, vagy befektetnek! :?

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Némileg lemaradtam az utóbbi 4 napban... jó sokat írtatok!
Mielőtt elfelejtem, van a bábakoktélnak egy light-osabb változata, ami pálesz nélkül van.
A recept: 1 grapefruit és 1 narancs leve, ebbe egy kis kanál reszelt gyömbér, szilvalé (olvastam ilyet hogy aszaltszilvalé, de ez elég furcsa nekem... az aszalt szilvának hogy van leve :shock: ) és szilvalekvár.
A bábakoktélnak az a lényege, hogy kicsit hashajtó hatású, kiüríti a beleket (kb. mint a beöntés), ezért a baba lentebb tud helyezkedni és beindulhat a szülés.

Remélem akik megfáztak/torokfájásuk van, már meggyógyultak :). Ha mégsem, van 2 homeopátiás szer: a Grippe-Heel (megfázásra) és az Angin-Heel (torokfájásra). Ezeket én is szoktam szedni és nekem beváltak. :)

Éva: Örülök, hogy hazakerültél a kórházból! Drukkolok, hogy még 10 napot bírjatok ki!

Nyugtonmalac: köszi hogy betettél a listára!

Az imrésektől kérdezném: megkaptam 2 szülésznő telefonszámát: Széles Ági és Csizmadia Erika. Esetleg ismeritek őket? Ha igen, szerintetek kit érdemes választanunk?

A veszekedésekről annyit, hogy a terhesség előrehaladtával sokkal érzékenyebbek vagyunk és ezt a környezetünk kevéssé tolerálja. Én pl. az anyósomtól mászok rendszeresen falra, azzal felidegesít, hogy mindig kérdezgeti, hogy mennyi van még hátra, mennyit híztam már és mi lesz a neve a babának. Majd mikor azt felelem, hogy nem tudom, mi lesz a neve, akkor elkezd sorolni egy csomó fiúnevet és kérdezgeti, hogy ezzel mi a baj, ez miért nem jó... :evil: Ettől tudok megőrülni.
Az ilyen lelki gondokra én mindig tornázok itthon 1et, az szokott segíteni!
Nah, visszaolvasom az előzményeket, csak nem akartam hogy ez a bábakoktél dolog kimenjen a fejemből :)

linhbaba

Sziasztok, én is szoktam görcsölgetni, de annyira nem foglalkozok vele, m már nem bánnám ha kibujna, bár nem nem érzem azt, h már nagyon ki akarna jönni. Viszont Mgt már csak pezsgőtablettába szedek.Nekem a méhszájat már nem nézi az orvos, már csak nstre kell jarnom hetente.

A magzatmozgás változott..nem mondom h kevesebbet mozog, csak mintha máshogy érezném, szegénynek már jó szűk lehet odabenn, biztos azért.

Mindenhol nagyon hideg van v csak itt? Még télikabátba is majdnem megfagytam..ráadásul meg is vok fázva :?

Kép
babe.

jóslófájások - hát nekekem sajna még nem volt... ami véfülis jó, mert még csak most kezdtük a 35. hetet, de azért jó lenne, ha elkezdene gyakorolni a méhem, hogy edződjön.

lázmérő - mi fülhőmérőt fogunk venni. Csak egy higanyosunk van itthon, ami a legjobb, de nem szeretném szegénynek mindig a popsijába dugdosni a lázmérőt. Én se szeretném... :D

Mellápoló kenőcsről - a Lansinoh nevű készítményt ismeri/használja valaki?

Sensi, Kata: szerintem nagyon jól néztek ki!!!! Én inkább nem rakok fel képet magamról, nehogy valaki ijedtében megszüljön... annyi plusz van rajtam, hogy rengeteg.
Ma voltam dokinál (zárt méhszáj, 2 hét múlva találkozunk), kicsit rosszallóan nézett, mikor mondtam, mennyit híztam már...

Az éjszaka nem aludtam semmit. Marci edzést tartott benn (apa vízilabdázó, szerinte tapos a gyermek) és hiba forgolódtam meg beszéltem hozzá, nagyon kitartó volt. Pedig mostanában ebben a jó hűvös időben semmi gondom nem volt az alvással.

Mostanában rászoktam erre a dr.Oetker-es forró csokira. Annnnnyira finom!!! De naponta csak 1et iszom, nehogy még jobban meghízzak.
A hétvégén megvettük mi is a sterilizálót meg a bárányos morzsolgatós kendőt :). Tényleg nagyon édes! Csak azt hittem, nagyobb. Ez inkább olyan morzsolgatós zsebkendő... rálógattam az ágyra, most ott várja a gazdáját.

Egész hétvégén málnalevélteát kajtattam, de nem találtam sehol (tesco, dm, béres egészségtár), ti hol vettetek? Amiből szintén abszolút készlethiány mutatkozott, az a Tena Lady Maxi. Csak minit találtam mindenhol... mindet felvásároltátok... :D

linhbaba

Linhbaba - szóval neked is bejött a bárányos morzsolgatókendő? :lol: A sterilizáló szerintem tök szupi és jó, hogy van hozzá ajándék cumisüveg, a mellszívóban is volt, úgyhogy most már 2 db 150-es és 2 db 260-as is van itthon.
Hízás miatt most már ne aggódj, valahogy én most már úgy vagyok vele, hogy már csak egyszer kell mérlegre állnom, amikor megyek a dokihoz 2 hét múlva, aztán már a kórházban találkozom csak vele a CTG miatt hetente és akkor már nem mérlegelünk, a védőnő pedig most már megint házhoz jön, aminek nem örülök, de ez van.
Anyósjelölttel én is így vagyok, bár engem eddig is idegesített, nem csak most jött ez elő nálam így a vége felé. Szegény, nem akar rosszat, de annyira nem bírom elviselni, hogy ennyire túlbuzgó!!!

Babe[/b] - itt is marha hűvös van, én ma ki sem teszem a lábamat a lakásból, az tuti!!! Az a baj, hogy már nehéz felöltözni, mert a régi pulóverek nem jók, a cipzárosat nem tudom összehúzni, úgyhogy több sima felsőt veszek fel, szóval rétegelek :lol: A télikabim max. úgy lenne jó, hogy nem húzom össze :?

Bettyna - meddig tartott a CTG vizsgálat? Mondjuk nekem még marha messze van az első, de kíváncsi vagyok.
Nekem majd hetente kell bejárnom rá a kórházba minden héten, csütörtökön, mert akkor a dokim tuti ott van és majd aláírja + megnézi az eredményt.

LKata - én is 14+ kilónál tartok, de most már nem érdekel, ez van, talán már nem jön rám több 2 kilónál, azt olvastam, hogy az ucsó 1 hónapban már nem igazán hízik a kismama, max. a gyerek, de ő hetente 150-200 grammot :shock: Szóval egy kiló még tuti feljön majd a 9. hónapban.
Tök ari vagy a képen és szép nagy a pocid, a lényeg, hogy rendben vagytok, a többivel ne törődj!!!

Éva - pihenj sokat, amennyit tudsz a gyerekek mellett, lehet, hogy "csak" a szervezet jelzett, hogy most már tényleg vissza kéne fogni magad és többet feküdni, nyugton lenni!

Emmalena - ha a kézi orrszívó nem túl jó, akkor milyet vegyek? :shock: Ne az ezer forintosat?

Marek - nyugi, boldogulni fogsz/fogtok a babával, én is mindig ezen agyalok, hogy úrég, mit fogok csinálni és hogy, aztán pont tegnap néztem a tévében a kislányt, aki 11 évesen szülte meg a gyerekét (bár ez nagyon durva!!!) és boldogul, pedig aztán azok a körülmények (kisebbség), a 34 éves nagymama, áááá, szóval nekünk minden feltétel adott, hogy menjenek a dolgok rendesen, és amúgy is, a szülés után is itt leszünk egymásnak (remélem!), tudunk kérdezni itt is, ha valami nem megy, szóval ne aggódj előre!!!

Nyugtonmalac - akkor nem aggódok az óriási sporttáska miatt :wink:

Amúgy a szülőszobára külön pakoljak valamit??? Mert ugye a nagy táskában van minden, ami az 5 napi benttartózkodásra kell, de a szülőszobába mit vigyek? Úgy értem, mondjuk egy beöntés után valszeg kell egy zuhany, tehát jó ha van ott törölköző, szappan, viszek szőlőcukrot is, páromnak papucsot, kaját, de még mit tennétek bele ebbe a külön szütyőbe? Egyáltalán kell ilyet csomagolni??? S.O.S.!
Minél többet gondolkodom, annál több dolog és hülyeség jut eszembe, de tényleg :roll:

Amúgy jobban vagyok, a torkom nem fáj már, de azért még teázok, viszont Lotti meg van bolondulva, annyit nyomódik, hogy már nem tudok mit csinálni, szerintem elmegyek picit vizszintesbe, hátha!

Kép

Kép
nusildi

Ildi!

Olyan orrszívó-porszívót(ez a neve) vegyél a patikában, amit a porszívóra kell felszerelni.Ne ijedj meg, tudom félelmetesen hangzik, nem fogja a gyerek agyát kiszívni, mert úgy van megcsinálva, hogy hiába is állítja a szívóerőt fel az ember a porszívón, a készülék kiengedi a felesleges nyomást.Tehát maximálva van a szívóereje.a babák nem szokták szeretni, mert a porszívó hangja ugye hangos, meg félelmetes, de ez viszont szépen kiszívja a trutyit.és baromi kényelmes meg gyors.Míg a kézivel valahogy le kell fogni a gyereket, mig az ember ügyetlenkedik a pumpával...áááááááá....egyszer próbáltam, soha többet.

Az Nst vagy a Ctg vizsgálat nálunk 20-30 perc.szerintem nagyjából mindenhol annyi.a szülésznők csinálják.két szalagot erősitanak a pocakodra, az egyik méri a megkeményedéseket a másikat a baba szívhangjához állitják.igy tudják nézni, hogy stressz helyzetben(megkeményedés, mozgás) hogy viselkedik a baba szívverése.ezért van az, ha nem akar mozogni, akkor valahogy el kell érni a mozgást, mert a dokinak látnia kell, hogyan reagál a mozgásra a szive.

Málnalevéltea.Én sima gyógynövény szaküztelben vettem.
emmalena

Sziasztok!

Egyszer már írtam, de elszűllt minden. Még a gép is, nem csak a net. :twisted:
Szóval:

Bábakoktél: elég brutál hashajtónak hangzik. a pálinka meg ijesztő. Persze lehet, hogy a 41. héten már semmi nem lesz az.

LKata! Hová dugtad a +14 kilót? Jól nézel ki. :) Vékony lehettél a baba előtt nagyon!

Sensie! Anyám nem így szokta dolog nagyon idegesítő. Idő kérdése és megszűnik. Mi 5 éve élünk együtt, ha elmegyünk Anyósékhoz kajálni már vannak dolgok, amik nem ízlenek a Drágámnak. :lol:

Marek! Nem Rák jegyben született a férjed? Néha az én párom is túl sokat törődik anyucival, ami engem kiborít....szerencsére szombaton Anyós valamit beszólt, amin már ő is kiakadt. Én meg kárörvendek...egy darabig szerintem nem kell átmenni jópofizni.
Teljesen meg tudlak érteni ezen a téren. Anyód nálunk már bőgött is, hogy ugye majd elhozza ide a pici fia (20 km-re lakik)- mert vonatozni/buszozni büdös. Érdekes, az én anyukám fel tud ülni a vonatra. Szívesen lemennénk érte is az állomásra, de így 2x1 órás móka, ha jön hozzánk. K.va jó. Néha nem tudom mit képzelnek!
Ja, a Captiva-ügy: én vettem egy belsőt, és amikor be akartam tenni, akkor láttam meg, hogy van benne. :oops: Előtte csak a dobozt néztem, gondoltam mellé teszik. Te szét is szedted a vödröt?

Linhbaba! Málnalevelet én is patikában vettem.

Éva! Vigyázz magadra! Tel.számod azért add meg valakinek, ha ismét aggódnánk....

Ildi! Szülőszobára: köntös, papucs (fürdéshez is), türcsi, tusfürdő, szőlőcukor+citrom neked (nem ehetsz és ihatsz mást, csak szopogathatsz), víz szülés utánra inni, Apának kaja+innivaló - dokim mesélte, hogy a kedves Apuka múltkor megette Anya szőlőcukrát, mivel szolidaritásból nem vitt be magának kaját. :lol: Ez külön pakk.
Én még nem tudom hogyan legyen, mert szinte ez több, mint a másik (köntös eleve térfogatra nagy+ a 2 papucs). Egyelőre egyben van, és valószínűleg szatyorba teszem ami nem kell szülőszobára - ha külön el lehet zárni valahová. Vagy tényleg kell még egy kisebb bőrönd.
De ha mész felkészítőre vagy a dokid körbevezet el fogják mondani Neked is. Még van időd.

Andi! Én 3 percesekkel tuti elindultam volna. (5 perceseket mondott a dokim). Jó, hogy tapasztalt vagy!

No, megyek enni - uzsonna idő. Ti nem vagytok mindig éhesek? (amikor nem alszotok éppen?)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

elszállt nem elszűllt :oops:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Köszi az NST-s infót. Én is túlestem rajta. Nyomkodnom kellett egy gombot, amikor mozog a baba, de basszus, én azt 90%-ban nem is érzem! Na mindegy, néha megnyomtam a gombot. Ja, és azt mondja a nőci, hogy ne hagyjuk aludni a babát :D Gondoltam, oké, és hogy ne hagyjam??? Bori persze aludt, szinte végig. A végére felkelt, akkor szedtek le a gépről. És a buszon már egész aktív volt. :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh: én Vastagné Nagy Évát kaptam. De állítólag mind egyforma jó! :)

Imréseknek: NST-re időpontot kell kérni. Egyszerre 3 ember tud bemenni, 3 egymás mellett álló székre kell ülni. Ránk teszik a kütyüket, és akkor hadd szóljon. Nekem a következő időpontom 09.23. 12:30.

Málnalevél tea: gyógynövény boltban, bio boltban, patikában… Tenna helyett én a vattapamacsot (jó nagyot) betekerve Szilviába megoldást választottam. Oka: nem találtam tennát én sem, és Lilinél nem is jött be igazán. :S

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: én külön színnel jelöltem a szülőszobás csomagba valókat a listámon. Nézd meg! Belinkelem megint:
http://riztejbeg.extra.hu/csomag.html

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Van pár eladásra szánt babacuccunk, az alábbi címen elérhető: http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Vannak rucik, kiegésztők, mellszívó, stb...

Pl:
0-13 kg-ig használható babahordozó, az EU szabványnak megfelelő R44/03-as besorolással!
Alul kis tároló doboza is van, ami praktikus, pl. odafér egy cumisüveg, vagy pár apróság :)
Nem egy nehéz darab, ezzel megkönnyítve a cipelést!
A képen nem látható, de megvan az övvédő is, tehát a vállnál sem sérti a pánt a babát :)

Mérete miatt megoldható a személyes átvétel Budapesten!

KépKép
Kép

Vagy:
Keveset használt (3-4x), gyönyörű játszószőnyeg! Csipog, zörög, csörög, zenél, tükrös, a babák álma :)
Ebből is többet kaptunk, így ettől megválnánk! Eredeti ára 15 ezer Ft volt!

Méretére való tekintettel Bp-en belül megtudom oldani a személyes találkozót, így postaköltséget spórolunk :)

Kép Kép
Kép Kép

Ha bármi kérdés van, vagy az ára érdekel, keress nyugodtan priviben, megegyezünk :)

Köszönöm, és bocsánat a zavarásért! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nici 2008.09.16 16:52-kor.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Ildi - NY.malac listája tényleg nagoyn jó! :wink: Én is aszerint apkolok, de persze átigazítom a saját kórházi adottságainkhoz- pl babaruha nem kell, csak hazahozós. A Ctg olyan 15 perc volt kb, de nem mértem. Amúgy nincs is olyan messze neked se! 2 hét!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nyugtonmalac - ez a lista nagyon jó, le is mentettem, köszönöm!!!

Bettyna - az még úgy érzem, marha messze van :cry: Valahogy szeretnék már túllenni a terhességen, de közben ott van bennem a para is, hogy te jó ég, akkor már hármasban leszünk!

Peva - a szülőszobára köntös? :shock: Akkor én kicsit másképp gondolkoztam, de majd meglátjuk, mit mondanak a szülésfelkészítőn, persze, van még időm, de ki tudja, szóval szeretném, hogy még legyen időm, viszont sosem lehet tudni... :?

Emmalena - porszívóra csatlakoztatni? Ilyen van??? :roll: Na látjátok, ezért mondom, hogy analfabéta vagyok! :lol: Amúgy jó ötlet, csak akkor mindig elő kell venni a porszívót :? Lehet, hogy beszerzek mindkettőből egyet.

Kép

Kép
nusildi

Ildi!

Igen, a porszivóra kell csatlakoztatni.szerintem tök felesleges a kézi pumpás, hidd el, csak pénzkidobás.Én is reménykedtem hogy elég az, de elég hamar kiderült, hogy gyakorlatilag esélytelen.
emmalena

Pihenek ezerrel, de egy pár perc a gép előtt még belefér.

Szt.Imréseknek:
Arra jó volt ez a pár nap a kórházban, hogy megtudtam egy csomó mindent a szülésznőktől, mert sokan nővérként is vállalnak ügyeletet a nőgyógyászaton.
Szóval az egyik szülésznő megnyugtatott, hogy ha nem is lesz fogadott szülésznőm, akkor sem leszek magamra hagyva, tuti, hogy lesz velem valaki, mert hatból öt kismamának van fogadott és akkor velem ráérnek foglalkozni az ügyeletesek.
Amúgy a növérkék nagyon rendesek voltak velem, mindenben maximálisan odafigyeltek ránk.
A kaja is tök normális, ehető és változatos volt. A szobák kétágyasak voltak, mint a gyermekágyon és nagyon tiszták, kultúráltak.

Azt is mondták, hogy pokrócot mindenképpen vigyünk be a babáknak, amibe rögtön a szülés után teszik, mert elég kopottak a bentiek. Babaruhát nem lehet sajátot ráadni, csak a hazamenetlnél.

Pelust és popsitörlőt is vigyünk, mert elvileg van, de néha kevés.

Apukának kötelező a szüléshez csomagot venni, elvileg anélkül nem engedik be, 1500Ft volt a kórházban a gyógyászati segédeszköz boltban, már meg is vettem.

Szóval egy terepfelmérés is volt egyben ez a pár nap a kórházban.

Nyugtonmalac

Én is 23-án megyek nst-re, de én fél 10-re, aztán meg megyek az orvosomhoz, megnézi, hogy rendben vagyok-e.

És képzeljétek, egy csomót foglalkozott velem az orvosom az öt nap alatt és mikor megírta a zárójelentésem és akartam neki adni egy boritékot nem fogadta el, azt mondta szó sem lehet róla. Hát bevallom kellemesen csalódtam.

Na megyek, mert már fáj is a pocim.

Éva

Kép

Kép
éva75

Ja és azt mondta az orvosom, hogy kb. a 35-36. héttől ha megszületik a baba szülhetek a kórházban, de ha előbb jön átvisznek a Jánosba, mert a Szt. Imrében nincs koraszülött osztály.

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Képzeljétek, ma végre elmentem és elintéztem a házassági anyakönyvi kivonatot. Nem volt több tíz percnél. Tök jó, hogy ez is megvan, már egy kicsit nyomasztott a dolog.
A másik, amire rájöttem, most, hogy jött ez a hideg, hogy muszáj vennünk egy hősugárzót, mert fürdetésnél azért melegebbnek kell lenni, mint úgy álatalában. Úgyhogy azt is megvettem, lehet fürdetni.... :lol:
Tena betétem nincs még...mondjuk itt lehet kapni, de nem akarok venni egy egész csomaggal, úgyhogy most próbálunk valakitől kérni, aki amúgy is használ ilyeneket.... :lol:

Ildi
Én is így kiakadtam ezen az orrszívó dolgon. Brutálisnak hangzik, de mondta a barátnőm, hogy a másik nem ér semmit és különben is nem rossz a babának, csak neked rossz érzés, hogy ilyen brutál dolgot művelsz a gyerekeddel!!4

Nálunk a ctg fél óra, illetve ha nem akar mozogni, akkor addig tart, amíg fel nem tudják ébreszteni a babót...

Peva
Én belenéztem a Captivába, de szerintem üres... :roll: Viszont hétfőn nem tudtam venni bele betétet, mert nem volt a Brendonban ...

Képzeljétek, ma néztem bundazsákokat... Ezek mindenhol ilyen rohadt drágák???? :shock: Nagyon durva árak vannak, a legolcsóbb is 6000 forint volt. Szerencsére egy kis méretet kaptunk kölcsön, bár az olyan kicsi, hogy talán hazahozni még jó lesz, ha akkor is ilyen rossz idő lesz. Egy nagyobbat majd kell venni, de azzal még ráérünk, mert szülés után hat hétig úgyse nagyon mocorgunk a babával....

marek

Tel számom: 70-3176124

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Nektek lányok rossz a szemetek! Tök dundi vagyok!
Peva....én a baba elött 70kg-nál soha se voltam könnyebb, ráadásul közvetlen elötte még híztam is 5-6 kg-ot! De látszik a WWW-m alatt az esküvői képeken hogy nem voltam soha sem vékony!
:( Úgyhogy legalább egy 20kg-ot le kell majd fogynom és akkor sem leszek vékony! :wink:
De nem érdekel már engem sem, csak a kicsi fiammal ne legyen gond!

Nagyon várom a holnapi uh-ot! :lol:

Marek...szerintem a Tescoban lesz olcsobb bundazsák! Lehet még nem kezdték el az őszi cuccokat kirakni, de szokott lenni! :wink:

Ildi...én is porszívós orrszívót vettem, ezt a Pisze márkájút, talán 1450 ft volt! Durván hangzik, de nagyon hatásos, és nem olyan erős. :) A babák csak a búgástól félnek, amúgy nem fájhat!

Hasmenés....ez az új bajom! :( Már három napja van egy kis hasmenésem, olyan napi 3-4x! Ez már annak számít? Mi lehet?Csökkentettem a magnéziumot, mert szerintem attól van! De még ma se jobb!Iszok sokat, hogy ki ne száradjak....bár gondolom ennyitől nem is fogok. Csak féltem a babát! :(
Rosszul nem vagyok...így bízom benne hogy elmúlik! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Életjel....

Ábel náthás, ráadásul esik, így a lakásban rekedtünk... nehezen bírja... Ma kimentünk, befizettük a vízdíjjat, erre alig tudtam becipelni. Hiszti ezerrel. A csatornából kifolyó víznél pancsolt a kisvödrével én meg eláztam... :) :) Ő overállban , gumicsizmában....

örülök, h nincs 35 fok, de ez a 10 nagyon kevés. Nem nyavajgok,, de olyan nehéz felöltözni... A cipőm bekötni művészet+Ábira több réteg ruha... áááááááááá jó lenne 20-25 fok....

Vasárnap délben Bence kész lett egy tervvel és el kellett vinnie Szolnokra és Békéscsabára. Elkísértük, addig is együtt volt a család. Szolnokon sétáltunk egyet, kicsit romantikáztunk ... :oops: :oops: :oops: (hétfőn volt férjecském szülinapja). Ábel jól viselte az autózást, dumált, nézelődött és aludt. 400km-t mentünk, így amikor hazaértünk kissé bedagadt a lábfejem. Mégis megérte.

Nálam semmi tünet nincs, de nem lep meg, Ábival szülés előtt egy héttel jósolgattam, keményedtem csak. Még van időm:-)

Köszi mindenkinek a wc papiros tanácsokat! Zewa barackos van, azt viszem....

csomag: jó korán elkezdtem összerakni, de még mndig szana szét minden. Igaz 10 perc kéne és össze lenne rakva. Én sporttáskát viszek. Amint lehet küldöm haza a holmim, ne mindent a hazajövetelkor kelljen.
Szülés után adnak baba és mama csomagot, azt is érdemes hazaküldeni előbb.

Ildi!
Jobbulást Neked!!!!!!! Régóta ígérem, h fotózok hisztis Ábelt, de mindig elmarad.... bocsi! Lehet, h videó kéne és majd ha neki lesz hisztis a gyermeke előszedni.... :D :D :D

Ny.malac!
A védőnőmről már sokat meséltem:-) irritál és kész. Kérdezte, miért nem akarom, h az első 6 hétben hetente jöjjön. Elmondtam, de nem fogja fel szegény.... ( kertes ház, ha csenget ki kell mennem beengedni. fel kell öltöznöm+Ábelt is, mert nem merem benthagyni az ujszülöttel. kimenni, bejönni, öltözni, vetkőzni. Ugyanez, ha elmegy. és ezt hetente, hat héten át. A poén persze az, h nem hinném, h a segítségemre lenne a csaj...)
Lécci mondjatok véleményt, én nagyítom fel az ügyet vagy tényleg gáz??????

a cicimorzsolgatást én a szülőszobában csináltam a szülés előtt napokban, CTG-vel a hasamon....

Andi!
Nagyon HIÁNYOZTÁL!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Dalma!
Két keresztnevetek lesz vagy csak Ádám??? Széppppppppp!
mindenki fél, hidd el. Ősidők óta tudjuk, h a szülés fáj. Nagyon fáj, de a gyermek kárpotol!!

marek!
Megértelek a férjeddel kapcsolatosan. Valahogy józanul kéne megbeszélni a dolgaitokat. Talán Bori is segít, ha megszületik. Itt vagyunk, gyere és beszéld ki magad!!!!!!

Szöszke!
Maximálisan egyetértek Veled, amit a hálapénzről irtál!!!!!!! Nekem annyira rossz, h irott és iratlan szabály, h KELL ADNI HÁLAPÉNZT ÉS A CSASZIÉRT TÖBBET... MIÉRT KELL??????????? hA NEM ADOK NEM VAGYOK NŐ, EMBER???????????? utálom!!!!!!!

15 Éve szült a tesóm Siófokon. Anyám Balatonbogláron él és a BB gyárban dolgozott. Vitt a dokinak díszkartonos borokat, pezsgőt, a nővéreknek is BB termékeket. Ő dolgozóként olcsóbban megvehette. Az miért nem jó???

Sensi!

Nekünk higanyos és digitális egyszerű hőmérőnk van. Szerencsére Ábel 2x volt talán lázas, így alig használjuk....

Viszont orrszívóból a porszívósat!! 1250ft volt 2 éve....ARIANNA a gyogyitárból.

Peva!
Már én is a napokat mondom, ha kérdezik, nem a heteket.... :D :D :D Izgi!!!!!!

Éva!
Drukkhegyek!!!!!!!

L.Kata!
Teljesen normális a hízásod és a pocak is. Ez azidőszak nem a fogyozásról szól! Ilyenkor vagyunk a legszebbek!!!! :D

Babe!
Enyim gyermek is belassult, de ez így van jól. Mocorog, de nem olyan erőseket, nem olyan aktívan.
Jobbulást!!!

szülőszobára: én külön pakolok oda hálóinget, kis tusfürdőt, kicsi törölközőt, papucsot , zsepit és az iratokat. Kishátizsák.....Ja és poharat, szívószálat....

CTG: nálunk a 36. héttől hetente... holnap megyek, meglátogatom Perdot is!!

Nah, a végére értem, tegnap óta Írodik :-)

MINDEN BETEGNEK JOBBULÁST, GÖRCSÖLŐKNEK, SZOMORÚAKNAK VIDÁMSÁGOT!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok,

csak rövid bekukkantás mert a gép el van foglalva, miközbe olvastalak titeket, már szolltak hogy kell neki, dolga van.

Orrszivo: nekem is porszivós van..nagyon praktikus :lol: , nekem a barátnőm 2 évvel ezelőtt szüllt, nálla láttam hogyan működik, akkor én is nagyot nagyot néztem :roll:

Lkata: hát a hasmenés sem jó, de nekem megint székrekedésaem van, 3 napja...az is olyan rossszzz, és szerintem is csini van, én is ilyensmi vagyok :lol:

Marek: remélem hamarosan szent a béke nállatok.

Csomag: az enyém is megvan, és jó nagy utazótáska...pont mintha nyaralni mennénk, nállunk kell babaruhát is vinni, mindvégig ameddig bennt leszünk

Ildi: örvendek hogy a torkoid már sokkal jobban van...nekem még mindig kell cseppegtessek...majd csütörtökön megmondja, hogy meggyógyult-e-..

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Zsuzsu: én nem engedem be a védőnőt. Ennyi. Most is felcsöngetett, nem vettem fel a telefont :) Azt mondtuk a párommal, h vásárolni vagyok. Végül kiegyeztem vele, hogy holnap bemegyek... Nekem ne járjon a nyakamra senki! Nem akarok felöltözni, rendet tenni, stb.
És nálunk is ez van: a kaput zárják a lakók (hiába reklamálunk), ha jön a védőnő, akkor felcsenget, én felöltözöm, babát is felöltöztetem, és lemegyünk ajtót nyitni :( Ha alszik a baba, akkor is ezt kell csinálni... Ha szopizik, akkor is... Ha fürdik, akkor is... 28 fokos lakásból 10 fokos folyosóra...
Nem ragozom. Lilivel átéltük, Lilivel nem fogjuk!
Én megértelek! Nagyon is

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsu: a cicimorzsolgatást Lilivel én is ott kezdtem igazán el :D Addig nem mertem. Most fogom merni :P

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nusildi: imádom ezt a báránykát, annyira aranyos!!!!
A védőnőtől kapott babakelengyelistán üveg cumisüveg is szerepel. Szerintetek kell olyat venni, vagy csak régi a lista?

A porszívós-orrszívót én is láttam már működésben, egyszer barátnőm nálunk is használta és szerintem is nagyon hasznos! Mi is Ariana-t fogunk venni patikában.

Nálunk toleráns a védőnő (XXII.ker). Illletve amikor 3 hete voltam 31.hetesen megmondtam neki, hogy többet nem jövök, mert eléggé fáraszt a dolog. Azt mondta, megérti és jövő héten jön ő hozzánk. Mondjuk azt remélem, hogy nem akar hetente jönni, hanem majd szülés után találkozunk újra.

linhbaba

Sziasztok!!

Elnézést hogy bepofátlankodom, csak meglestem mi van Marekkal!

Mindenkinek egy kalappal (nem olyan vészes - aki még nem szült ne parázzon rá!) :lol:

Ja és én vagyok az a csaj, aki MINDENT kipróbált, hogy megszülessen már Dorka (8 nap túlhordás, 3-4 nap szülés előtti kórházbavonulás stb.) de semmi nem használt, 10 óra!! oxitocin infúzió kellett a lányzónak, hogy elhigyje itt az idő! :roll:
A bábakoktétól nekem csak hányingerem volt... :mrgreen:

Jutta

KépKép
jutta

Szia Jutta! :lol:
Én mondjuk Timire gondoltam.... :lol: A te szülésedről lemaradtam.... :cry: Akkor te voltál az, aki mindent megtett, hogy ne legyen korababája, és elég jól sikerült a dolog.... :lol:

marek

Ja, és Jutta!
Bocs, hogy nem írok a Tanyára, de valahogy nemtom mit írjak... De ha lesz valami hír, akkor tuti szólok. Viszont jók a receptek, azokat meg szoktam nézni néha.... :lol: Elmentetek, hogy illetéktelenek ne tudjanak meglesni benneteket, erre én meg ott kukkolok.... :roll: :oops: Majd egyszer onnan is továbbálltok... :lol: :roll:

marek

Linh: amikor szoptatsz majd, csöpögni fog a másik cicid. Ha ezt felfogod, üvegből oda adhatod majd a babának. Plusz teát, vizet, stb is adhatsz belőle… Sosem tudhatod, lehet, hogy olyan helyen jársz, hogy nem lehet szoptatni, hanem a lefejt tejet üvegből odaadni, vagy valaki etet helyetted, mert te nem tudsz ott lenni, más program miatt pl.
Azért jó, ha van egy-két üveg minimum…

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?