Új privát üzeneted érkezett!

Babusok!
Mi már alább nem is adnánk 4-es ikreknél!!!! :lol: :wink: A kevesebb olyan snassz!!! :twisted: De csak akkor,ha már rózsaszínben is gyártják ezt a babakocsit.

Kép

Kép
edit73

:lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Babusok: nosza! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szizzsófi: nem kell kimagozni. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Edit,ajaj,még olvasni is rossz volt :shock: Szerencse,hogy nem lett baj.

Vanda,gratula keresztgyerkőcnek!Ügyes nagyon,büszke lehetsz!

Babus,csak nem két fiúra hajtasz még :lol: Tudod,csak az átlagemberek miatt,akik szerint úgy a jó,ha vegyesek a gyerekek.

Szizsófi,én először magoztam,alig maradt valami a cukkiniből :evil: Azóta magosan kapják,és nagyon szeretik.

Én tegnap spenótot csináltam nekik,olyan felnőttesen,fokhagymás rántással,kukoricaliszből,meg tápba áztatott zsömivel,pici sóval,és icipici borssal.Ízlett nekik :D

3 napja reggel 8-ig alszanak.Meg tudnám szokni.
Vendég

Nyulaszkám, Balázs állát sajnálom. :cry: Sztem is "csak" a padló vágta fel. Mondjuk elcsodálkoztam, mert a körülöttem élő felnőttek minimum 50%-ának volt már hasonló balesete, azaz most kis heg az állán. Remélem azért Balázsnak nem marad meg a helye. De ha mégis, az lesz a szexepilje! :wink:

Edit, TE JÓ ÉG!!! :shock: :shock: :shock: Az ilyen rémtörténeteket mindig felolvasom Apának, hogy megértse, mennyire kell vigyázni rájuk.
Azért titeket bizti jobban megnéztek az utcán, 3 gyerekkel. :roll: :lol:

Kata, vízhez gratu! :D
Félreértés ne essék: nekem is büszkeségtől dagad a mellem, amikor idegenek arcára önkéntelen mosolyt csal az én két gyönyörű babám, vagy kedves nénik-bácsik megszólítanak, hogy de szépségesek, és gratulálnak, meg jó egészséget kívánnak, vagy ha mellettünk elmenő tinédzserek egymásnak mondják, hogy "jaj de édik, látod?", vagy, ha már alszanak, kultúrált felnőttek odajönnek, és csendben megkérdezik, hogy esetleg megnézhetik-e őket. Nekem azzal van csak bajom, amikor harsány (néha sajnos büdös) illetők behajolnak a kocsiba, és tolakodó (vagy azt ne mondjam hülye) megjegyzéseket tesznek, vagy elkezdik kérdés nélkül fogdosni a kicsik arcát, kezét, lábát. No EZT nem szeretem.

Zsófi, Timi, :lol: Ajsiról tettem be a képet, hogy már térdel. Zsófi, sajnos Letti még nem igazán tud leereszkedni. :? Illetve eddig már 3-szor megtette, amikor vmi játék kellett neki nagyon, ami a földön volt. De csak úgy "simán" (vagy ha én csalogatnám vmi játékkal) nem akar (?) visszaereszkedni még mindig. :?

Na még olvasok tovább is.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Vanda, gratula a keresztfiadhoz! EEEz igen! :wink: :D

Timi, ja persze, gondolom pár hónap múlva úgyis le kell majd bontani a karámot, nem lenne illendő, hogy abban készüljenek az érettségire, ahogy Törpi mondaná... :lol: :lol:

Tényleg,akartam kérdezni a nagyobb gyerekek szüleitől, hogy mennyi idős korukig használtátok a karámot? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

És a cukkinit pároljátok, vagy olivaolajon fonnyasztjátok pici fokhagymával? Én ez utóbbira gondoltam. :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

hu tényleg milyen vicces lenne 2 fiu :lol: :lol: :lol: majd ha megnyertük a lottot meggondolom :lol: :lol:
Rana: nálunk 13 hos korukig volt fél szoba leválasztva karámmal utána átrendeztük a lakást amennyire tudtuk és most Övék a nappali meg az elöszoba :lol: :lol: konyhán van rács :oops: :lol:
BABÁKOK SZÉPEK MIND :wink:

babusok
Budapest

Vanda, büszke is lehetsz! Gratulálok!

Nyuszi, szegény Balázs :( Remélem hamar begyógyul neki.

Rana, mi kb. 11 hónaposak voltunk, amikor már nem bírtam benn tartani őket, és kinyitottam az ajtót. Ezáltal megkapták a nappalit. Aztán mivel kezdetleges dolgokkal voltak elbarikádozva, hamarosan kiszabadultak az étkező és a közlekedő területére is. Ekkor még nem voltak egészen 1 évesek. A karámot darabokra szedtük, és a lépcsőt valamint a konyhát zártuk el vele tőlük.
Cukkinit én párolom, de általában brokkolival együtt adom nekik. Önmagában nem csípik. Lehet, hogy ez a foghagymás dolog jó ötlet lenne.

Babusok, merész vagy :wink: :lol: :lol:

Nem emlékszem az előző oldalra :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Rana: én párolni-főzni szoktam pici krumplival vagy rizzsel, hogy tartalmas legyen. Amikor már a "tartalom" puha hozzárakom a cukkinit és pár perc alatt megpuhul Ja, és nagyon picit mostanában már sózok is-mi elég sótlanul eszünk mindent.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Rana,
én is krumplival főzöm a cukkinit, na meg csirkemellel, vagyis inkább főztem, mert mi már inkább "felnőttes" kaját eszünk :-)
És nálunk a gyerekszoba az övéké, az van ráccsal leválasztva, ott garázdálkodhatnak, nincs veszélyforrás!

Timi,
üdv az "idősebb" gyerekek őszülő szüleinek klubjában :-) Tudod, ez csak fokozódni fog, hihetetlen dolgokat tudnak ezek a kismanók kiötleni ám! Nálunk pl. Matyi nem hajlandó a nagykádban fürdeni, Fanni ott ül, Matyi mellette a kiskádban állványon, tegnap este ezt egyedül csináltam végig, Fanni ordított közben végig, úgyhogy utána nekem is zuhanyoznom kellett egyből, úgy leizzadtam..

Nyuszi,
én is hasonlóképp spenótozom, csak én már búzalisztből és májat szoktam hozzá adni, imádják!

Vanda, remélem Balu már teljesen jól van!

További szép napot mindenkinek, remélem, azért az idő lehetővé teszi, hogy lehessen du. is sétálni és ne legyünk bezárva a lakásba, szerintem ez mindannyiunknak jó lenne :-)

Móni

Kép
lpemoni

Rana!
Pont így vagyok az idegenekkel én is. A múltkor pl. a piacon állított meg egy néni. Meghnézte a bébiket, kérdezett, aztán elmondta: neki is ikrei vannak, csak már felnőttek. Az ilyen mindig nagyon pozitív. De amikor magánszférába gázolnak (lombik, császár stb), attól kiver a víz. :D
vovanda

Lpemoni: na most nem nyugtattál meg! Persze, tudom, hogy ez csak fokozódni fog, de bele sem merek gondolni, hogy meddíg! Mert aztán ugye ott van a kamaszkor és felnőttnek sem egyszerű lenni. :wink:
Spenót májjal?! Igazi vasbomba! Nagyon jó ötlet! Fel is írom!

Ma elhatároztam, hogy rászokunk a napi 2 alvásra, mert eddíg sosem bírták végig ébren két evés között. Szegénykéimet nem hagytam elaludni, ami Alexánál nem is okozott problémát, de Hanga már sírt az álmosságtól. Engedélyeztem neki egy kis alvást, de biztosítéknak Alexát is beraktam a kiságyba. Nem is hagyta Hangát 10 percnél tovább aludni. (gonosz anya), most kint alszanak a teraszon, remélem jó sokáig!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

És a spenótot mivel csináljátok? (magamnak tejjel, de a gyerkőcöknek?)

t-pk

Tpk: én vízzel szoktam, pici krumplival és kis fokhagymával.

Na, a nagy alvás nem jött össze. Jóindulattal is max. 3/4 órát sikerült aludniuk kint, aztán bent a kiságyban elvoltak 1 órán keresztül. Kitartottam amellett, hogy csendespihenő van, de ők is szépen csendben eljátszottak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Cukkini ötleteket köszönöm. Hát ebbe a főzőcskébe (mármint a babáknak) még bele kell jönnöm, és muszáj is lesz, mert üvegesből rettenet gyér a kínálat. Akartam pl csirkehusisat adni nekik, de a dokinéni letiltott a sárgarépáról, sütőtökről, paradicsomról, sárgabariról (mindenről, ami sárga vagy piros, merthogy sárga az orruk, és ez azt jelenti, hogy már a májuk nem tudja feldolgozni az A-vitamint. Ti hallottatok ilyenről???? :shock: Mármint, tudom, hogy lehet sárga a picik orra-keze-talpa a sok sütőtöktől / répától, nade sose hallottam olyat, hogy ez baj lenne... :cry: ), és egyetlenegy csirkés kaja van, amiben nincs srépa, a HIPP karfiolos krumplijában, de az meg nagyon darabos, és az ízét se csípik... (így elő a botmixer meg az édes alma, csak így voltak hajlandóak enni belőle)

És tojássárgát adtok már? Azt mibe keverjem? (A főzik már így is elég sűrűek, túl fullasztó lenne, ha azokba még t.s-t is tennék)

Kössz a karám tippeket is, én is úgy gondoltam, hogy kb egyéves korig lehet majd használni (aztán meg magunkat kell lekarámozni a veszélyes dolgokkal együtt, :roll: :lol: )

Móni: fürdés :? :shock: :( :lol:
Mi be voltunk (vagyunk) zárva a lakásba, mert undorító idő van. :cry: Most meg még irtózatos nagy szél is.

Törpi, miért, brokkolit csípik a tieid? Cukkininek elég semleges íze van, de a brokkolit az enyémek nem szeretik. :?

Én bevállalnék (még egy) egy (fiú, vagy lány, vagy vegyes :lol: ) ikerpárt (is), már csak Apát kéne meggyőzni! :lol: Ha meg előre tudnám, hogy olyan csodálatos terhességem lenne, mint ez volt, akkor meg még Apát se győzködném, az tuti! :roll: :oops: :lol: :lol: :lol:

Na megyek, mert lassan fürdi van. Majd még bekukkantok.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Babusok,
tápszerrel, úgy, ahogy Nyuszi is írta.
Te meddig nem adsz tejet a csajoknak, 2 éves korukig?
Én már azt is hallottam, hogy a legújabb nézet szerint 3 évig sem kéne adni, de szerintem ez kicsit túlzás...

Timi,
hogyhogy 2 alvás??? Nehogy azt mondd, hogy Ti már csak 1x aludtatok nappal???
Egyébként nem akartalak "nem megnyugtatni", csak tényleg ez a helyzet :-)

Rana,
nálunk nem esett, szél mondjuk itt is fújt, de mi kint voltunk kb. 2 órát, itthon kezdtük hintával, majd ezzel is fejeztük be, csak a játszón :-)

Móni

Kép
lpemoni

Voltunk srácokat méretni:

Gergő 9190g-al veri az összes decemberi fórumbabát súlyban :lol: :lol: :lol: Bálint viszont most felét hízta Gergőnek, így megint szép különbség van köztük, mivel ő most csak 8670g. Igazán születésükhöz képest több mint 6 kg-ot szedtek magukra, és csak 150g eltéréssel hízott kevesebbet Bálint.

Értem is, hogy miből az eltérés. Bálint olyan ügyesen kanalazott az első napokban, ám mostanság csak néhány kanállal sikerül bele csempésznem többszöri próbálkozásra, mert hol kitúrja nyállal hígítva, hol a kanalat markolja meg, és nem engedi. Gergő viszont olyan ügyesen eszik! (Úgy egy hónapja ez pont fordítva volt :roll: )

Babusok: jó a négyes ikerkocsi :D

Rana: értelek én no, nekem is fel áll a szőr a hátamon, ha épp elaltatom őket, és tudom, ha megáll a kocsi, akkor felébrednek, de egy ismerős épp kiszalad a házból, hogy megnézze őket, és hosszas beszélgetésre számít, nekem meg ha épp négy gyerekkel vagyok, kisebb gondom is nagyobb annál, minthogy társalogjak. No és az ikrek is felébrednek a nyugira. A zajra már nem is tudok mást mondani, jobb ha szokják, mert Johannánk sipíkoló hangját is meg kell szokniuk előbb utóbb, sőt egymás sírását is - ez sajnos még nem megszokott, így most altatáskor is már párszor ébresztették egymást :x

Timi: csak hogy megnyugtassalak, srácok megint 30perces rapid alvásokat produkálnak, naponta kb 3 alkalommal. Gergő viszont van hogy egyet kihagy, és akkor se alszik többet. Aminek a következménye, hogy esti altatáskor úgy dobálja magát már a fáradtságtól, hogy alig bírjuk elaltatni. Ma volt 15perces alvás is :x :roll:

Kata
labkat

Lpemoni: épp ellenkezőleg, nálunk napi 3-4 x 15-20 perces alvás volt. A délelőtti alvás mondjuk 1 óra, de a többi csak ennyi, ezért is lenne jó, ha 2x aludnának, mert gondolom, akkor többet bírnának. De így sem aludtak tegnap többet és az esti fürdés előtt is aludtak, mert nem bírták már.

Labkat: mit nem adnék én 30 percért nap közben!

Nálunk a lányoknál már 1 kg eltérés van a születéskori fél kg helyett. Legalábbis, ahogy mi ráálltunk velük a mérlegre. Augusztusban megyünk fejl.neuróra. Kíváncsi leszek, bár addíg úgyis lemegyek velük a védőbe egy mérésre.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Móni: én 2éves korig még várok tejjel, mindenkitöl ezt hallom :wink: hát a 3 már kicsit soknak tünik tényleg

babusok
Budapest

Rana, enyémek reszelt sajttal, cukkinivel, krumplival eszik a brokkolit. Én a szagától is rosszul vagyok, de mikor megkóstolom ezt a kotyvasztást, már értem, miért eszik meg szívesen. Illetve már csak Míra, mert azt vettem észre, Emma megszenvedi éjszaka :? Én sem hallottam még ilyenről, hogy sárga orrnál sok az A-vitamin, de majd talán valaki itt okosabb lesz nálunk, és tud segíteni, mert ez engem is érdekelne. Mi mindegyikből rengeteget eszünk. Még két baba! Én asszem beleőrülnék :shock: Nekem Mírából egy is sok :lol: Nálunk is cudar idő van, letépi az ember fejét a szél, ki se tudok napok óta mozdulni a lányokkal :(

Kata, szép súlyok!

Timi, szerintem már írtam Neked, de az én lányaim is 4x aludtak rövideket. A védőnő kérdezte meg, miért nem vonják össze? Ők? :shock: Én meg nem tudtam, mert ment a visítás különben. Fél óra volt a max nekünk is. Aztán idővel valahogy javult a helyzet. Bár ezen nekem a szabadban, babakocsiban alvás segített. De ezen Te már túl vagy. Mármint a szabadban alváson. Talán, ha nagyobbak lesznek, tovább bírják ébren, jobban lefáradnak a sok mozgástól, akkor ők is kialakítják maguknak a ritkább, hosszabb alvást. A lányoknak pikk-pakk tolódott ki a 3 órából az 5 óra ébrenlétre az alvások közötti idő. Aztán most már kicsit szadizva, de kibírják ebéd utánig, 6 órán át, és akkor jön a két óra szunya egyhuzamban. Muszály volt, tudod, az éjszakák miatt. És most már többnyire átalusszák, fél7, 7 körül kelnek, és ez nekem már csodaszámba megy. Remélem Nálad is rendeződik a napközbeni szunya.
Mi 170g különbséggel születtünk, most 1500 a difi. És hát ugye mindkettő csaj. Egyneműeknél ekkora eltérésről nem nagyon hallottam még.

törpilla812

Törpi: köszi, hogy leírtad! Próbálom őket ébren tartani most ebédig, aztán mennek ki a babakocsiba-vagy nem, mert itt is iszonyúan fúj a szél. Az a gondom, hogy ők 3 óránként esznek, de ezt a 3 órát sem bírják ki ébren, vagy csak úgy, ha közben már tombolnak, annak meg nincs értelme, mert mindenki szenved tőle. Azért próbálkozom. A nagy súlykülönbséget meg szerintem mi is produkálni fogjuk. :( De ez olyan érdekes, mert Alexa már egy ideje jobban eszi és többet is, mint Hanga. Szerintem ez alkati kérdés is. Nálunk teljesen más alkatok, még a bőrük, a kötésük is más. Alexa olyan kemény fiús, Hanga meg kis puha, mint a kelt tészta. Na, meg Alexa Duralellnyuszi, Hanga meg eljátszogat lazán a hátán, ha éppen nincs kedve közlekedni-ez akár 1 órát is kitehet. :shock:

Ma olyan finit főztem a csajoknak! Remélem ízleni fog nekik. Rizzsel főztem a cukkinit meg egy kis fokhagymát is tettem bele, mert tegnap volt róla szó. A csirkehusit meg nem pároltam, hanem sütöttem.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Akkor az enyémek mintagyerekek a tieitekhez képest: majdnem minden etetés után/előtt alszanak, minimum fél órát, de van, hogy kettőt is. Kivétel csak az este 5 és 8 közötti időszak, amikor játék van (illetve L néha a babakocsiban sem alszik 2 és 5 között). De jó is így, mert így fürdi és szopi után elég fáradtak ahhoz, hogy tutulás nélkül elaludjanak, de mégsem olyan fáradtak, hogy attól vergődjenek ordítva. Szal csendben maradok... :lol:
Én ezt a direkt ébrentartást amúgy se csinálnám, amit ti csináltok, sztem ha egy ilyen pici gyerek álmos, akkor hagyni kell aludni, kegyetlenség felpiszkálni... :roll: :roll: :roll:

Timi! És bejött nekik a sült csirkehusi? ;)
A két gyerek nálunk is, mint nálatok: L. egy kis izomgombóc, jön-megy egyfolytában, A. meg elmolyol, ha talál vmi érdekeset (mostanában a cérna- és hajszálakat, illetve szöszöket szedegeti mindenhonnan, csippentve a mutató, a középső és hüvelykujját.). Viszont nálunk nem nagy a súlykülönbség: Ajsi vagy 50-100 grammal van lemaradva, pedig többet eszik, mint Letti! Szal ez biztos alkati dolog. :roll:

Én azt hittem, egyéves korig kell várni a tejjel.... :roll:

Ja, a beültis fórumon szedte elő vki azt a szöveget, amit anno még Nyulasz linkelt be: hát halálra röhögtük magunkat Apával! :lol: Olvassátok el ti is!
http://www.anyalettem.hu/amit-addig-nem ... eked--cikk

Na pussz

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: ha nagyon nem megy az ébrenmaradás és csak szenvednek, akkor berakom őket a kiságyba, nem kínzom őket. Mint ahogy most is, de ahogy hallom csendes játék megy. Enyémek fél 3-kor ebédelnek, majd akkor kapják a fini kaját-ha meg nem eszem előlük! :wink:

Alexa ma felmászott egy lépcsőfokot, aztán megfordult és fejjel előre lecsúszott, a lábai meg meredtek az égnek és nagyon sírdogált. Segítettem neki a lábait is összeszedni, aztán már ment is tovább. Nem egy kényeskedő kisasszony szerencsére.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Rana: sültcsirke nagyon fini, mindenki mindent befalt egy hang nélkül és még vigyorogtak is hozzá! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Rana, én sem vagyok a kínzás híve, elhiheted :wink: , de amikor este fél10-ig nem tudod letenni a törpöt, és ezek után még két órát virrasztasz is vele hajnalban, majd fél7-kor kel, és összeadva nem alszol, max napi 4-5 órát (ami lássuk be, tuti türelmetlenséget eredményez napközben), akkor kénytelen vagy egy kicsit elmaszatolni az időt addig, míg annyira fáradtak lesznek, hogy szó nélkül alszanak el napközben egyszer és este fél9-kor, ahogy azt egy ekkora gyereknek kéne. És nem alusszák túl magukat napközben. Szerencséd van, hogy sok alvást igényelnek a lányaid, az én Emmám sajnos nem ilyen. És ha ott ülök velük, lefoglalom őket, játszok velük, akkor nem igazán érzik szenvedésnek az ébrenlétet, sőt. Persze a kaja téma már kicsit más, mert bár Emma pikk-pakk befalja fáradtan is az adagját, Míra kipihenten sem hajlandó pár kanálnál többet jóízűen enni. A többit már csak anya kedvéért, bohóckodások közepette nyeli be. Nekem ez jutott. Bár néha kiborítóak tudnak lenni, és én újra a karnisra kéreszkedek, de alapvetően örülök, hogy ilyenek az én lányaim. És remélem ők is, hogy én vagyok az anyjuk :wink:

Timi, remélem jól fogadták a fejedelmi ebédet! :wink: Alakul majd nálatok is ez az alvás. Mindemellett azért örülhetsz, hogy Nektek legalább az éjszakáitok jók, és hogy sokáig szunyálnak a babócák reggel. Kicsit irigy :wink: Nálunk Emma a tészta, Míra meg az izomgolyó. Csak hozzá olyan kis piliszka lábakkal, kezekkel rendelkezik :roll: Azt hinné az ember, ha sokat mozog, akkor sok kaját is igényel. De ő nem, ő szerintem fotoszintetizál.

törpilla812

Képzeljétek, nem aludtak ám tízórai és ebéd között, csak pihentek a kiságyban! Ebéd után egyből leraktam őket és kis nyünyögés után el is aludtak. Most kíváncsi leszek, hogy meddíg lesz szunya! Apa délutános, úgyhogy egyedül fürdetek vacsiztatok. Jó lenne, ha most kialudnák magukat és a délután csupa móka és kacagás lenne! Álmodozni én is tudok ám! :lol:

Törpi: már 2-3 hete Alexa hajnalban igényli, hogy személyesen adjuk oda a cumiját, amit egyébként ő is lazán elér és bármikor máskor kiszolgálja magát, csak hajnalban kellünk mi is. És persze én már nem nagyon tudok visszaaludni, csak forgolódok, így már napok óta azt érzem, hogy hálni jár belém a lélek, mert persze este sem tudok könnyen elaludni-szerintem már a fáradtságtól. Tegnap este már megittam 1 pohár vörösbort, hogy az majd segít kicsit ellazulni csak azt felejtettem el, hogy rám úgy hat az alkohol, mint másra a Red Bull.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi, bocsi, megcsúsztam az elküldéssel, de miután megírtam, közbejött valami dumagombóc a kiságyból alvás helyett :wink: és nem sikerült elküldeni, csak már ebédetek után.
Alexa ügyes!!!! Fog ez a lépcső menni cserebogár tánc nélkül is hamarosan! Nekünk van egy csodálatos kanapénk, ami minden sérülést gyógyít. Ha valaki elesik, és vígasztalhatatlanul sír, mert találkozott közben egy asztaléllel, sarokkal vagy épp egy keméyn játékkal, ez a csodálatos kanapé azonnal meggyógyítja a lurkót, ha az ráül :lol:

törpilla812

Törpi: tök jó lehet az a kanapé! Jó ötlet! Majd valami hasonló csodát én is kitalálok! Cserebogár tánc :lol: :lol: :lol: Ez nagyon jó!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

[quote="törpilla812"]a írta:törpilla812lapvetően örülök, hogy ilyenek az én lányaim. És remélem ők is, hogy én vagyok az anyjuk

Törpikém, egészen bizonyosan így van! :wink: :D

Timi, és turmixoltad a csirkehusit? Melle vagy combja? És gondolom bőr nélkül sütötted? :roll:
Kialvatlanság :cry:

Na jól elkiabáltam: egyelőre semmi szunya, csak sírdogálás :x (a változatosság kedvéért már nem csak L-t kell visszarakosgatni állásból, hanem A-t is, térdelésből. :? ), talán a szemét szél miatt nem tudnak szundizni. Nekem is majd szétreped a fejem, bár én tudnék aludni (pedig lapítok, mint szar a fűben, mert egyvégtében aludtunk 7.5 órát :oops: ). :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: felkockáztam és úgy pirítottam meg két napi adagot és a főzelékkel turmixoltam, így nem nyírja ki a turmixot. Ja és melle volt a pipinek bőr nélkül. 7.5 óra! Én is én is akarok!

Nyulasz: merre vagy? Fura, ha te nem jelentkezel és ma még nem voltál. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Itt vagyok :D

Nappal nem igazán tudok jönn,mert egyre többet vannak szabadon a lakásban,és olyankor jobb ha figyelem őket :lol:

Látjátok,nálunk alvással nincs gond(leszámítva Noémit,aki 1 hétig kel éjjel enni,aztán 3 hétig nem),cserébe viszont a kajával küzdünk.Na mostmár annyira nem,de még mindig vannak olyan kajálások,amikor alig 100 táp csúszik le.Főleg a reggelinél.

Lányok,szerintem van remény,olyan gyerekről még nem hallottam,akit iskolába menet ne kelljen százszor kelteni,mert még durmolna.Biztos egy idő után kitolódnak az alvások,azért remélem senkinek nem kell addig várnia.

Rana,én nem éreztem kegyetlenségnek ébren tartani őket,pillanatok alatt átlendülnek a kaja utáni merengős,félig alvós állapotból,ahogy lerakom őket a kennelbe.Lehet én vagyok fura,de én addig stresszeltem magam nagyon,amíg nem volt napirend.Állandóan azon idegeskedtem,hogy vajon mikor kell újra kaját adnom,főleg amikor Noémi alig evett valamit,és mikor rakjam le őket aludni,ha volt egy 15 perces szuny,mert sajnos Noémi 5 hónapos koráig ilyen volt,sok-sok rövid alvással.De szerencsére ők sem ellenkeznek,talán tudják már,hogy mi után mi következik.

A spenót nagyon bejött nekik,ma a tökfőzi nem.Igaz jól el is rontottam,olyan híg lett,inkább tökleves :evil: Próbáltam javítani a dolgon,főztem hozzá krumplit,sokkal sűrűbb azzal sem lett,aztán csináltam még rántást,de már sokat nem akartam bele tenni,mert akkor meg rántás íze lenne csak,hát nem is ettek sokat belőle.

Timi,örülök,hogy bejött nekik a kaja :D Micsoda öröm,amikor csak úgy falják a főztünket :D

Törpi,milyen sajtot adsz nekik?

Ja,nálunk 20 deka volt a külömbség születéskor,most 3 kiló. :?
Vendég

Sziasztok!

Tapasztaltabb anyuciktól kérdezem, hogy szerintetek mit kérjünk keresztelési ajándékba? Srácok leendő keresztszülei megkérdezték, hogy mit vegyenek, és mondták, hogy lehet értékesebb is, csak válasszuk ki. De nem tudom mi lenne igazán hasznos a számukra.
Etetőszékünk van egy, de még egyet kölcsön tudok majd kérni tesóméktól - igaz fapados, de lányoknak is megfelelt. Babakocsi ugye van már, játékokban sincs nagy hiány, ruhákat is kapunk innen onnan. A pelusból rengeteg fogy! Szóval tanácstalan vagyok... Jó lenne valami maradandót. Autósüléssel meg úgy vagyunk, hogy jövőre, már Verának elég lesz az ülésmagasító, és akkor egyet elég lesz venni. Ötletek???

Ma elég éhenkórászoknak tűntek a srácok. A tízórai és uzsi mellé még be kellett vezetnem az ebédet is, pedig eddig akkor csak szopiztak. Bálintnak mondjuk a szopi után adtam tápit - ugye neki elég érzékeny a pocija, és nem akarok neki még zöldséget adni egy darabig, örülök, hogy a gyümölcsöt és a tejpépet (azt is csak pár kanállal) bírja. Lehet kevesbedik a tejem???

Kata
labkat

Kata,mi arany láncot vettünk a keresztgyerekünknek,kis kereszttel.Szerintem ez maradandó,majd nagyobb korában hordhatja is.
Ilyen használati tárgyakat megvesz-kap az ember,és egy idő után úgyis eladja,mert mit csinálna vele.Gondolom az meg nem túl szép dolog,hogy kértel egy etetőszéket,vagy autósülést,aztán eladjátok ha már nem kell.
Vendég

Kata,
mi is MINDIG aranyat vettünk (3-szoros keresztszülők vagyunk) és a lurkók is azt kaptak most: Fanni fehérarany fülbevalót, Matyi láncot kereszttel

Móni

Kép
lpemoni

Hát az arannyal annyi a gond, hogy pl lányok kaptak a keresztszüleimtől fülbevalót, és Verának pl azt vettek a keresztszülei. De az kicsi lett, sőt amit kapott, az is már kicsinek bizonyul, de nem is szeret fülbevalót hordani. Johinak én vettem azokat adtam be - persze törtarany áron a soha nem használt baba fülbevalókat is úgy vették be :X :X :X - úh még rá is kellett fizetni az ő fülbevalójára.
Úgy gondolom, hogy ha majd keresnek, megveszik maguknak azt, ami tetszik. Szerintem egy férfi testen jobban mutat egy nagyobb fux, mint valami vékony lánc, de ez saját vélemény. Ezt egyáltalán nem szeretném! De azért köszi az öltetet!

Kata
labkat

Kata,ja,fülbevalót ne is kérj a fiúknak :lol: (bár a mai világban,lehet Balázsnak elöbb lesz,mint Noéminek :lol: )

Szerintem itt nem az a lényeg,hogy milyen vastag a "fuksz",vagy egyáltalán hordani fogja-e,egy aranylánc szép emlék,és mindig értékes marad.(a háborúban sokan hasznát vették,bár erre ne legyen sose szükség :wink: )Én kaptam apukámtól a ballagásomra egyet,és a medálba belegravíroztatta,hogy a ballagásomra aputól,meg a dátumot,sose hordtam,de mindig jó érzéssel tölt el,ha előveszem.

Persze te tutod,nem akarlak rábeszélni.
Vendég

Cudar hangulatban, dög fáradtan. Rékának jön az egyik kisörlő, zsinórban negyedik éjjel laszunk 2*2 órát (a gyerek többbet, de szegény szülőknek ennyi jut).

Keresztelő: az ékszerutálat beszél belőlem, de én soha nem vennék ékszert pici babának. Magam részéről megnyitnám a START számlát a kölköknek, és megmondanám a keresztszülőknek, hogy amit ajándékra szánnak, tegyék be oda.
vovanda

sziasztok

már megint régen voltam, utolsó oldalt azért elolvastam
Nálunk lányok 4X alszanak, kb 30-60 perceket, nekem ezzel egyenlőre nincs bajom mert mindig vigyorogva ébrednek

Apa most éjszakás a héten, persze máskor nem volt ilyen ordítás alvás előtt, most meg minkettő előtt volt, nem tudom hogy tud aludni ilyen papír falak mellett

Tegnap voltunk 6 hós tanácsadáson, tök hülyeség volt, szerintem 1 időpontra 3-an voltunk írva, igy amit kérdeztünk arra alig kaptunk választ
A súlyuk R:7100 gr L: 6900 gr
Lorka fogyózik, max 100-130 gr az adagja és nem is lehet erőltetni mert inkább kifordul a hordozóból minthogy egy falat is lemenjen a torkán

Hétfőn meg Dévényes tornán voltunk, illetve 1. alkalom volt, a nő megnézte a lányokat, mondta hogy kell tornázni, meg hozzá is vigyük őket 3-4 alkalommal, nincs baj, csak kell egy kis maszír
és megkérdeztük a dokit is, hogy mit gondol Lauráról miért feszít ennyire, ő meg azt mondta semmi gond vele, pedig én látom hogy nem olyan mint régen

most kinek higgyek nem tudom :?

Móni
KépKép
reunion

és a héten a legjobb az volt, hogy Laurának kenegettem az ínyét, mondván hogy biztos jön a foga, erre valamelyik nap találtunk egy fogacskát Réka szájában
Hogy az hogy került oda, ilyen alattomos észrevétlen módon :shock:

Móni
KépKép
reunion

Reunion: nálunk Hangának jött ilyen pik-pak a foga. Egyik reggel ott figyelt mindenféle tünet nélkül. Nem egyformák. Alexa meg nyálzik, rág, másfél hétig az orra is nagyon folyt, fog meg a kanyarban sem, pedig nagyon dagadt az ínye.

Keresztelő: Vanda ötlete nagyon jó! De én is olyan vagyok, hogy inkább valami tárgyi emlék, mert az megmarad és szívmelengető amikor előveszi az ember és nézegeti. Igazi ajándék az, aminek semmi haszna, de mosolygunk, ha ránézünk. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Az észrevétlen fogakról annyit, hogy Hangának apa vette észre az előbb a második fogát! :D :D :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Mi praktikus, nem érzelgős család vagyunk :wink: etetőszéket kaptak a csajok keresztelőjükre. Egyszer el lesz adva, tény, de addig is nagyon nagy feladatot teljesített.

Vanda, sajnálom az éjszakákat, cudar állapot lehet. A legrosszabb, hogy nagyon sok mindent nem is tudsz tenni. Nekünk a dokink valami lidokainos cuccot írt fel a csajoknak, na az még az én számat is lezsibbasztja. Nem gyakran vetem be, de néha nincs más választás :( Ma mondjuk Míra már levegőt sem kapott a sírástól, szinte hazott a szája a nyáltól, csuklóig benne turkált, és csak sírt keservesen, sírt. Bekentem neki, próbáltam elterelni a figyelmét, lassan megnyugodott, és ebédig teljesen jókedve volt.

Örömhír, ma reggel 3/4 8-ig alvás volt. Hihetetlen, mekkora a különbség fél7 és fél8 közötti kelés esetén. Kipihent voltam, nem nyúzott. Az más, hogy a délelőtti műszak után hogy érzem magam :wink:

Timi, nem is mondtad, mennyit aludtak a csajok ebéd után tegnap. Ma is bevált az ebéd előtti csendespihenő?

Nyuszi, sima trapistát kapnak apró lyukon lereszelve. Én elítélhető módon nem sokmindentől "tiltom" el már a lányokat. Nekem cukorral, fehérlisztből készült piskótát kapnak, bolti kroasszant, a reggeli kakaóscsigámból is falatokat, ha kunyiznak, bogácsát, sajtos kiflit... Biztos nem a legegészségesebbek ezek, de sajna mi sosem voltunk apával olyanok, akik figyeltek a kajálásukra. Csülök, szalonna, malacsült... és valószínű a törpök is ezt fogják enni majd. :oops: Oké, füstöltsajtot nem kapnak, mert az nem tenne jót a pocijuknak (ahogy mi sem ettünk azt szoptatás idején).

Reunion, szép súlyok ezek! Fogacskákkal mi is jártunk így. Egyiknek kentük, másiknak kijött. Hiába kétpetéjűek, ezek az ikrek már csak ilyenek :wink: Én amondó vagyok, dévényessel mellé nem lőhetsz. Pár alkalommal vidd el a lányokat. Ha látsz javulást, nem a dokidnak volt igaza :?

Kis panasz, ami nem gyerekkel kapcsolatos. Tegnap végre megérkezett a várva várt térkövünk. Csak éppen rossz színű. 80 m2. Nem az, amit én kértem. A kereskedő állítja, hogy neki ez lett leírva. Hát nem én általam diktálva, az tuti. Visszaküldtem a kamiont :? Most egyezkedett a kivitelezőm vele, hamrosan jön elmondani az eredményt. Sík ideg vagyok. Az akció lejárt, én az eredeti áron kételen vagyok kifizetni a nekem tetsző követ. Bőgni tudnék, na meg tombolni :evil: :evil: :evil:

törpilla812

Vanda,én sem vagyok nagy fukszos,de valahogy nekem ez a pénz dolog túl személytelen.Még akkor is,ha később,ha felnő,azt vesz belőle amit akar,de valahogy akkor is...mostanában divat,hogy esküvői meghívón is ott áll,adjunk pénzt ajándék helyett,amit az ajándékra szántunk.Igen,de van akinek esetleg csak apróságra tellne,de pár ezret még sem tehet a borítékba.
Éjszakák :evil: Szóval a rágófogak jobban megviselik majd őket? :roll:

Reunion,hát nem egyszerű.Nyílván a dévényesnek az a jó,ha mentek. :roll: Esetleg egy harmadik hozzáértő ha megnézi :roll:
Fogacska :D Nálunk Balázsnak jött így ki az első 2 foga 5 hósan,egyszercsak kocogott a kanál :lol: Bárcsak mind ilyen "alattomos módon" jönne :wink:
Vendég

Start számláról jut eszembe: ti megnyitottátok már? Apa egyszer bement, hogy megnyissa, de csak az nyithatja személyesen, aki a gyest kapja, de arról is kell vmi igazolást kérni személyesen az Államkincstártól, áááááááááááááááá fene egye őket, sose jutok el oda. :evil: :evil: :evil: Nektek is ilyen körülményesen ment???? :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Törpi,ja,mi sem reformétkezést csinálunk...csak valahol olvastam,hogy ementáli vagy óvári sajttal kell kezdeni,a mama meg vett eidamit,és gőzöm sincs mi a külömbség.
Hú,ez a térköves dolog,elhiszem,hogy sík ideg vagy.De ha bebizonyosodik,hogy igazad van,akkor oda kell adnia azon az áron,amin megrendelted.Csak ügyesen,ne hagyd magad!

Akkor már én is le merem írni,1 hete reggel 8-ig alszunk :D
Vendég

Rana,mi nem nyitottuk meg.Annak idején nem volt időm elolvasn a tájékoztatót,mostmeg azt sem tudom hol van.
Vendég

Nyuszi!
Én már csak ilyen lökött vagyok. Tudod: a pénz nem boldogít, de jó, ha van. :D

Rana!
Még nem nyitottuk meg. Majd ha visszamegyek dolgozni, akkor akarom. meg balunak is indítok valamit, akkor már jobban lesz miből félretenni.
vovanda

Vanda: Start számla jó ötlet, de egyenlőre mi se nyitottuk meg. Majd ahogy írtad, ha én is dolgozni kezdek, akkor lesz miből félre tenni. Egyenlőre nincs :( És ezért is jobban örülnénk valami hasznos ajándéknak!!!

Fogacskáknak örülünk :) Nekünk még nincs!!!

Kata
labkat

Nyuszi, én ezt a sajt dolgot nem olvastam, meg a lányok sem, így eszik a trapistát :wink:
start számla: bankos protkós vagyok, apa elintézte, nekem csak aláírnom kellett, így sajna részleteket nem tudok. :oops:
És igen, a rágófogak igencsak gyötrőek tudnak lenni. Az elsőket mi sem éreztük, de ezek a hátsók :shock:
A késői kelés meg nálunk csodaszámba megy, nem hinném, hogy rendszer kezdődne, azért mertem leírni. Naív lennék, ha a mi éjszakáink után egy ilyen reggellel messzemenő következtetést vonnék le :roll: Nektek viszont gratulálok! És kicsit irigykedek is :P

Na megyek, beszállok a fogócskába harmadiknak, és közben leszedem Mírát a párkányról - hiába mondom, hogy fair play, Emma még nem tud felmászni, nem törődik vele, oda mászik el előle. Közben persze hatalmasakat röhögnek, különösen ha Emma seggre ül nagy igyekezetében :lol:

törpilla812

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?