Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Mindenkinek Boldog 100. oldalat kivánok!

Kép

Kép
fenix

nikky:
Hát ebben a témában aztán tényleg megoszlanak a vélemények,én mindenesetre a fiammal is,és most a Bogival is minden nap szedem,a szpotatás alatt meg főleg fogom szedni. A lányommal még a maternát szedtem,de érdekes,attól akkora étvágyam lett,hogy csak az első 3 hónapban szedtem. Így azt is meg tudom cáfolni,hogy ezek a vitaminok "felfújják" a babát,mert a lányom 3400, a fiam 3450 gr-mal született. Nekem az Elevittől nincs nagyobb étvágyam,bár az is igaz,hogy a mókikkal mindig van elfoglaltság,és van,hogy délben jut az eszembe,hogy a vitaminon kívül még semmi nincs a gyomromban :roll: . De annyi gyümit,stb. biztosan nem tudnék enni,amennyiben megvan a kellő vitamin..
És azért is szedem,mert így sokkal ellenállóbb a szervezetem,dec.-ben pl. az egész család ágynak esett,csak én nem. De mikor tavaly tavasszal próbáltam abbahagyni,mindjárt beteg lettem..

Kinga:
Nekem azt mondta a védőnőm,hogy mindig éhgyomorra menjek ezekre a vérvételekre. Az AFP-vel együtt pl. volt teljes vérkép vizsgálat is,arra meg éhgyomor kell. Hát,az a biztos,ha nem eszel.. :roll:

Sch.Judit:
GRATULÁLOK!!! JAJJ,emlékszem,de jó érzés volt befejezni egy-egy vizsgaidőszakot!!! Jó könyv-elpakolást!!! :D :D :D

ŐŐŐŐŐŐŐŐZZZZZIIIIIIIVEL MI VAN?????? :?: :?:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Fenix:
Mikor lesz a disznóvágás? Csinálsz képet? :D :D (Mármint nem szegény levágott állatról,hanem pl. a kolbász-hurka gyártásról,stb.)
Gyerekkoromban minden évben vágtunk disznót,én nagyon élveztem,hogy ott sertepertélkedhetek a felnőttek körül,segíthetek ezt-azt.. Csak aztán sajnos hirtelen abbamaradt minden ilyesmi,mikor apukám meghalt. De az egésznek a hangulatára nagyon emlékszem. (A keresztapám hentes,így családon belül mindent megoldottunk..)
Tényleg,végül sikerült megnézni a kiságyat? (Csak úgy érdekel :oops: )

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Babzsák,
ne viccelj..szívesen segítettem..megkaptad a privit??

Rekanna:
Persze mindjárt megírom priviben a telszámomat,j7en jó lenne azért talizni lennt...majd meglátjuk hogy érzed magad!!Ja és nem hittem el,de tudod a szomszédom akiről írtam hogy 3hete szült..hát ugyanúgy a Bardóczy volt az orvosa és a szülésznője is a Vera volt!!Milyen véletlen,de minden tökéletes volt,sőt én árakat is kérdeztem..Ők 20at adtak a verának és 40et a dokinak!!Nem kérdeztek semmit előtte ennyit gondoltak és kész!!
Csak ha még nem döntöttél pénz ügyben...

Barbamami,Vitte
köszi a választ..hát nemtudom..egyetértek hogy sima táplálkozással annyit nem lehet a szervezetbe bevinni amennyit a gyogyi nyújt..csak én soha nem szedtem gyógyszereket semmire,vitaminokat sem..szóval nekem ez olyan "mű" dolog és nem szeretem..lehet h hülyeség :?: ...
De eddig hálisten minden rendben van pici Dórival,remélem ezekután is így marad...asszem maradok a pezsgőtablettáimnál..
Igen a hízásban Vitte teljesen egyetértek..tuti alkati kérdés..DE MIÉRT PONT ÉN??? :lol: :? :roll: :lol:

Kép
nikky

Meg nem kaptam mailt Ozi ferjetol... most mar en is aggodom... :(

KépKép
KépKép
vitte

Sziazstok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet megnézni azt hogy lakóhely szerint ki melyik korházhoz tartozik?

Köszi előre is!

Üdv: Mindenkinek

Tüsike
tüsike

Ja Kinga..

Én csinálom a Rubintot..sztem jó és addig csinálhatod amíg neked jól esik és nem megterhelő..Sztem ezt csak Te érzed...
Engem nemtudom Te hogy vagy vele de megőrjít a belsőcomb erősítés mániájával..karra meg keveset csinál...sztem!!
Szóval bátran csináld ha nincs az orvosodnak kifogása a mozgás ellen...

Kép
nikky

Niki!
Igen,megkaptam,bele is írtalak! A hétfőiben már leszel!A többiek is,akik változtattak ezt-azt!

Kép
babzsák

:D Sziasztok csajok.

Már rég voltam, alig győztelek vissza olvasni titeket, de azért sikerült

Bacilivinek:ÓÓÓRIÁSI GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon édesek a babával és a papával!!!!!!!!!!!!

Őzi is már biztosan megszült csak senkinek nem küldött sms-t aki ide szokott jönni a babanetre, ez kár, ezért én szeretném ha valaki majd megadná privibe a számát, és tudnék küldeni üzit, persze olyan aki utánnam szül. :P

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Most voltam ultrahangon, minden rendben, szépen gyarapszunk, a combcsonja:61,7mm, a pocak átmérője:80,3mmÉs a BPD:84,1.Szép nagy baba lessz azt mondta a doki, háááát én már most alig bírom, és lassan a hasfalamon keresztűl fog ki jönni. :lol: :roll:

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!

Nikky : Szépen néznénk ki.. :lol: :lol: :lol: Elég csak álmodni a 4-es ikrekről. :)

Ami a vitamint illeti: Vivivel csak egy doboz Elevitet kellett szednem valahol a huszon akárhanyadik héttől. Abbahagytam mert nem mozgott a gyerek tőle. Vagy nem tudom mitől, de amíg szedtem napi 1-2 kisebb mocorgást éreztem. Pedig előtte bulizott egész nap. Az után h abbahagytam rögtön beindult a buli.. :)
Most Gravidát szedek. Muszály, mert nem bírom megenni sem a zöldségeket sem a gyümiket. :( Remélem majd elmúlik. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello Lányok!

Szerintem ne fessük az :twisted: a falra... Az első szülés eltarthat akár 20-22 órát is, ez típus kérdése, meghát meg akarom magamat nyugtatni, hogy Őziék rendben vannak... na és az időeltolódásról már nem is beszélve. biztos pihennek.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Jajj még valami: Használt valaki Utrogestan-t?

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Vitaminok: szerintem mindenben a mértékesség a fontos. Én mondjuk nem bírom a multi vitaminokat, akár milyenek is. Rosszul vagyok tőluk, valószínű a vivő anyagoktól, de nem is bánom. Marad a természetes bevitel, meg a sima egyszerű vitaminok. Persze aki most télen éli át az első 3 hónapot az szerintem rosszabb helyzetben van, és nehezebb bevinni ami kell. Vasat és folsavat már az elejétől szedek.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana, én is remélem, hogy csak sokáig tart a szülés Őzinél. Meg ott már késő van, lehet, hogy ezért nem jelentkezik. Küldtem neki SMS-t, de nem jött még válasz.

Pattogobolha, előző terhességemnél Duphastont szedtem. Megelőzésképp kapod vagy alacsony a progiszinted?

KépKép
nanett

Nanett,
Nem is tudtam, h. voltal mar varandos.. Szegenykem... Tudjatok, h. mi volt a gond? vagy nagyon az elejen tortent vmi? Vagy inkabb duguljak el...

Duphastont nekem is kellett szedni a 12. hetig.

Zsana, hat en abban remenykedek, h. elkeveredett az sms, ismerve Ozit, nem hiszem, h. nem gondolt volna rank. Talan ma este, tehat naluk koran reggel elolvassa a ferje a mailemet es jelentkezik...

Vesztek/vettetek szoptatos parnat? En vettem, ill. rendeltem. Ma meg is jott, nagyon szep, jo, minden, csak epp a cipzar hianyzik a huzatrol... :x :x :x

Kép

KépKép
KépKép
vitte

Szia Pocakosok!

Hát, Őzivel remélem, nincs gond, mennek a +++++++++++++++ok ezerrel.

Lyányok, van olyan köztetek, akinek hasonló tünetei vannak,mint nekem? A 23. héttől kezdve vizesedik a kezem (a lábam érdekes módon nem annyira), fájdogálnak az ízületeim, zsibbad a kezem, ingadozik (hol normális, hol kicsit magas) a vérnyomásom. Nagyon kíváncsi lennék, közületek is küzd/küzdött-e ilyenekkel vki.

Nem veszem komolyan mindaddig, amíg Babóca rendben van (most voltunk uh-n hétfőn, és azon kívül, hogy van egy cisztám a méhlepényen, nincs gond, picúr aktív, méretei rendben, és gyönyörű). Azért hétfőn a dokinak elmondom, az tuti.

Vitte, szoptatós párnát én is venni fogok. Mostanában Babicsek már nem hagy hason aludni, egyből rúgkapál, hogy feküdjek másképp, a párnával ki tudnám cselezni. :D És később a babának is biztosan jó lesz.

Nálunk már megvan a babakocsi és a kiságy, bár nincs még összerakva, és ma vettem kínai áruházban 4 aranyos pamut bodyt és egy rugit. Ha sikerül képet kicsinyítenem, felteszem őket. Más egyelőre nincs, majd apránként. :)

Jó pocakosodást, és hajrá, Őzi!

Betti, Bacilivi, Ti pedig írjatok minél többet az első időszak tapasztalatairól, örömeiről, gondjairól, nagyon kíváncsiak vagyunk!

És Fenixhez csatlakozva, éljen a 100. oldalunk! :D

Kátya
kincsimano

Lanyok! Szerintem minden rendben kell, hogy legyen Ozivel, gondoljatok meg hogy hany nalunk fontosabb embert kell ertesiteniuk ha megvan a baba. Meg aztan az is lehet, hogy tenyleg hosszu faraszto szules volt es most egyszeruen pihennek. Arra is gondoltam mar hogy en biztos elfelejtem majd bepakolni a telefontoltomet es tuti akkor fogok lemerulni. Szoval a legprofanabb dolog is megeshet! :D

Elevit: en azota szedem, hogy felfedeztem, hogy terhes vagyok (es sikerult a szuleimmel kuldetni, mert itt abszolut nem "divat" terhessegi vitaminok szedese) Az elso idoben en gyorsan hiztam 4 kilot, pedig akkor nem kellett volna szoval szerintem ludas volt az Elevit ebben, de nem erdekelnek most a kilok, ennek ellenere is szednem ujra a kezdetektol. Most mar nincs nagyobb etvagyam tole es legalabb a verkepem mindig tokeletes! :D (kiveve a vasat, :( ami mindig is keves volt) Mas vitaminnal nincs tapasztalatom, de hallottam, hogy a Materna ugyanolyan jo, kb. ugyanazokat a hatoanyagokat tartalmazza...

A haskoto kerdes erdekes. En is teljesen ellentetes velemenyeket hallottam rola, nekem olyan regimodinak tunik, :? de aztan lehet, hogy segit tenyleg... Mindenesetre sztem a fokozatos tornaval is vissza lehet allitani a hasizmok rugalmassagat. Meg hat mint minden ez is alkat kerdese is...

Vitte: nagyon edi ez a szoptatos parna en is szeretnek ilyet!!! Sztem varrj ra egy huzatot amit ki tudsz mosni. (Persze bosszanto, hogy nem tartozek, az ember elvarna..) Honnan rendelted????? En egy idoben csomot lattam az uzletekben most meg mintha eltuntek volna mikor komolyan raszantam magam a vasarlasra. Szoval en is a netes rendelesen gondolkodom. :)

KépKép
KépKép
pannica

Kicsimano csak a fekvesrol jutott eszembe (most mast nem nagyon csinalok sajna :( ), hogy amig nincs szoptatos parnad addig is ajanlom, hogy tegyel egy parnat a ket terded koze es egyet a pocakod ala ezzel a modsszerrel majdnem hason tudsz aludni (ill a klasszikus stabil oldalfekves helyzetben ha emlekszel elsosegelynyujtas tanulmanyaidbol :D ) Ez sztem ugyanolyan kenyelmes mint hason! Emlekszem nekem is a kezdetektol fogva gondot jelentett ez mert vilageletemben hason aludtam!

A vizesedes-zsibbadasban nincs tapasztalatom de olvastam rola, hogy elvileg szokasos tunet. Azert tenyleg mondd majd a dokinak!

KépKép
KépKép
pannica

Pannica, igazad lehet Őzivel kapcsolatban, reméljük, hogy nincs gond :!:

Tegnap láttam a tvben Szabó Eszti megasztár kalapos dalost, ő 30 órát vajúdott, az sem semmi. Remélem, Őzivel nem ez a helyzet.

Kátya
kincsimano

Pannica,

Dehogy varrok, kuldom vissza... a parna OK, a huzat pedig kulon volt mellette, nem ra teve. Es a huzatrol hianyzik a cipzar behuzo, ket oldalt van cipzarozos resz de nincs meg a behuzo, ertheto igy?

Visszakuldom, aztan bizok benne, h. ide er meg.

http://www.baby-walz.at
Other countries-nal valaszthato Gorogo. es nursing pillowkent megtalalod, de ezt tudod biztosan.

KépKép
KépKép
vitte

Pannica, az a baj, ha csak kicsit is hasra fordulok (oldalfekvés szerűen), már akkor is bökdös, hogy hello, ne így feküdj, anya! Én azt csináltam, hogy a combom alá és a mellem alá tettem egy párnát, így a pocim kvázi nem is nagyon ért le. Nem mondom, hogy fergetegesen kényelmes volt, de el tudtam aludni. Amikor azt írod, hogy tegyek a poci alá párnát, Te is így gondoltad? Ahogy nyomja valami a Csöppet, egyből nemteccését fejezi ki, én meg engedek a gyengéd erőszaknak. :lol:

Kátya
kincsimano

Vitte
sorry akkor felreertettelek, akkor tenyleg az egyetlen megoldas ha visszakuldod, ez azert eleg szemetseg, hogy hibas darabot kuldenek :evil: . Azert megnezem a site-ot koszi!

KépKép
KépKép
pannica

Vitte, nem gond a kérdésed. Down kóros volt a baba, de olyan típusú, amelyik nem marad életben. A terhesség 13. hetéig jutottam.

Én is vettem szoptatós párnát, de én olyan szerencsétlen vagyok, hogy még azzal sem tudok aludni. Sajnálom, hogy így megjártad, küldd is vissza rögtön. Egyébként amióta fáj a szeméremcsontom, a két térd közé rakott párna sem jó nekem.

KépKép
nanett

Kicsimano: nem egeszen igy gondoltam, nem tudom neked mekkora a pocod, az enyem nagy... szoval ez most nem lesz esztetikus amit mondok :) de ha oldalt fekszem akkor mintegy "lelog a pocakom oldalt" es ez ala teszek egy puha parnat es akkor nem rugdos a kis tunder. A masik parna pici, nem a combom alatt van hanem a terdeim kozott. Ez nem hangzik logikusnak de nekem segitett...Huuu remelem ertheto, rajzolni most nem tudok neked :D

KépKép
KépKép
pannica

Köszi a válaszokat az afp-vel kapcsolatban!Most csak erre vesznek tőlem vért, hepatitisre már 2 hónapja vettek (a leleteim azóta sem érkeztek meg :cry: ). Mindenesetre nem eszek előtte, biztos, ami biztos.
Nikky: Igen, Réka nagyon nyomatja a belső combos gyakorlatokat, remélem hatása is lesz. Ez a3. napja, hogy csinálom, és izomlázam az már van rendesen. Sztem nem rossz, csak ne beszélne annyit (nagyon idegesít, ahogy beszél :evil: ). Kedvenc részem, mikor Pamela Andersonról beszél :lol: Amúgy csinálom mellette a Sote-s terhestornát is, csak az oolyan hosszú...De az is jó, nagyon jól átmozgat.
Sch.Judit: Gratulálok, a legjobb érzés, mikor az ember elpakolja a könyveit :D ! Majd meglesz a szakdolgozat is, most pihenj egyet!
Én most szeretném beadni a jelentkezési lapomat másoddiplomára, de nem értek már ehhez az új felvételi rendszerhez, és azt sem tudom, pontosan hogyan kell jelentkezni. :roll: Szóval nagy erőkkel tanulmányozgatom a felvi.hu-t, aztán majdcsak megokosodom v.hogy... :roll:

Kinga Kép
kinga26

Sziasztok Csajszik! ŐZI remélem minden jól van veletek,és már biztos babázol :D ELEVIT én is a terhességem elejétől szedem,szerintem nagyon jó a babának hiszen minden vitaminból jut neki pont annyi amennyire szüksége van.Igazából én nem hiszek abban hogy az elevittől híznék,inkább az hogy kevesebbet mozgok mint még terhesség elött,és ezért jobban jönnek a kilók. SZOPTATÓS PÁRNA azt is szeretnék én is ,mivel én is azok közé tartozom akik imádnak hason aludni.....meg hát a babának is kényelmesebb lesz majd így...... Bár anyukám szerint pólyában sokkal jobb szoptatni meg kényelmesebb is a babának abba lennie meg szoptatni is könnyebb.
Vendég

Nanett,
Nagyon sajnalom, es ugyanakkor nagyon orulok, hogy most minden rendben van. Gondolom, nem lehetett konnyu feldolgozni...

Komolyan nem tudsz vele aludni?
A stabil oldalfekves nekem sem megy, csipked Picur olyankor, csak ugy, mint Katyat...
De a terdem koze, meg vhogy a fejem ala gyurok meg egy paplant es ugy jo. De ketorankent oldalt kell valtani, miutan megerkeztem a pisilesbol :shock: :D

Pannica,
Nem gond, csak erjen ide idoben, nekem ez nem kerul semmibe, ket het mulva kellene csak fizetni, tehat meg a penzem sem all benne. Most hogy neked megneztem, rajottem, h. Mo-ra is szallitanak. Ennek orulok, ha majd otthon leszunk tuti fogok rendelni dolgokat...

Kepzeljetek, volt mar tema nalunk is a moshato pelus. Itt a varos ad tamogatast, 100 EUR ertekben a moshatora. A start csomag kb. osszesen 250 EUR (-100 EUR ugye = 150 EUR), ez 3 honap eldobhato pelusanak az ara. (Persze itt van aram, mososzer es viz koltseg). Tehat 150 EUR beruhazas es kibirja vele a pelenkas kort. Most utanajartam, h. adnak kiprobalasra start csomagot, kaucio elleneben, ket hetre, es ha nem tetszik, visszaviszem. Szuper! Igy mar konnyebb belevagni.

Amugy, ha erdekel vkit, amit venni kell hozza az a pelenkabetet, amit a WC-be teszel ki, ha kakis, ha csak pisis ki lehet mosni is es ujrahasznalni. (100 db kb 3-4 EUR), azert a kornyezetbaratsaga mellett tenyleg nagy osszegeket lehet megtakaritani.

KépKép
KépKép
vitte

Kinga,
Nem akarlak kiabranditani, de tobb helyrol hallottam, h. annak a kismamanak nem jar mar az ingyenes kepzes, aki tanulmanyait 2006 szept. utan kezdi meg...

Pontosabbat sajna nem tudok, hatha van, aki tud vmit errol?
Igazabol engem is erdekel, mert tavaly elkezdtem egy masoddiplomas kepzest, de munka mellett - ingaztam Becs es Pest kozott...- nem ment, es jovore valszeg folytatnam...de mar ingyenesen, ha lehet...

KépKép
KépKép
vitte

Vitte, most már tényleg könnyebb, és főleg az lesz, ha már megszületik a babónk.

A stabil oldalfekvéssel nekem is az a gondom, mint nektek. De azért folyamatosan próbálkozom a különböző verziókkal. Nagyon hiányzik a hasonfekvés :(

Gondolkodunk mi is a mosható peluson.

Én is úgy tudom, hogy az új kismamáknak megszűnt az ingyenes képzés (is).

Vitte, mit kezdtél el tanulni?

KépKép
nanett

Pannica, nagyon szemléletesen írtad le a testhelyzetet, látom magam előtt. A pocim, bár még nem túl nagy, nekem is lelóg oldalfekvéskor, ki fogom próbálni a párnaalátétet, hátha működik. Legfeljebb Csöpp ismét rendreutasít. :lol:

Kátya
kincsimano

Moshato pelus... ja itt is tema, de nem hallottam meg senkirol aki hasznalna, ami mellette szol az az, hogy tenyleg kornyezetbarat, meg talan olcsobb mint az eldobhato, de nem tudom, hogy a baba popsijanak jot tesz-e. Anyukam idejeben csak az volt es o mit szenvedett ezzel! :shock: A pelenkakat a gepi mosas elott aztatni kellett kloros vizben, aztan kiszedni, bepakolni a gepbe, teregetni, vasalni, hat en ezt bizti nem csinalnam most vegig foleg hogy van valasztasi lehetosegem :D Amellett a legnagyobb hatrany az volt hogy gyakran voltak pelenkakiutesek a popsin...

KépKép
KépKép
pannica

Basszus, pedig én is akartam tanulni... :( Évente kb. 90-100 ezer új kismama van. Ezek töredéke használta ki eddig is az ingyenes képzést. Ebben megy tönkre az állam? Felháborító. Sztem így, ilyen intézkedésekkel előbb-utóbb a tönk szélére sodorják az országot, ahonnan nehéz lesz visszahozni.

Ha más nem, marad a nyelv, azt viszonylag jól lehet otthon is tanulni. Egyszer már nekiugrottam az olasznak, csak nem voltam kitartó, majd most ismét nekidurálom magam.

Kátya
kincsimano

Mosható pelus: én is foglalkozom a gondolattal, körül is néztem, az egyik hely pl. ez:
http://www.babanatura.hu/
Ez átmeneti megoldás, Vitte, Te is hasonlóról írtál, nem? Sokat meg lehet takarítani anyagilag az eldobhatóhoz képest, de valóban munkásabb. És meg lehet venni a teljes készletet, ami kitart a peluskorszak végéig, ez 80 ezer Ft. Egyszerre kicsit soknak tűnik (és nincs benne az az eldobható betét, asszem), de az eldobhatóra még több megy el, csak nem eccerre. :D Én még vacilálok.

Kátya
kincsimano

Pannica, ezek már másmilyen mosható pelusok, mint amilyenek Anyukád idején voltak. Úgy néznek ki, mint az eldobhatók, nem kell vasalni őket... Nézd meg pl. a www.babanatura.hu oldalt. Az eldobható pelusok pedig több kiütést okoznak a babáknak, mert légmentesen zárják a nedvességet. Azt is mondják, a babák mostanában azért is lesznek később szobatiszták, mert nem érzik a pelus tartalmát, így nem is zavarja őket. Az tény, hogy kevesen vállalják a macerát vele.

KépKép
nanett

Nanett, uazt írtuk. :D

Kátya
kincsimano

Igen, ez vicces :D

KépKép
nanett

aha tenyleg mas... en meg arra a hajtogathatora gondoltam :shock: kimuvelodtem magam a honlapon, de nem tudoooom hasznalnam-e.....

KépKép
KépKép
pannica

Sziasztok!!!!

Lehet, hogy én vagyok az utolsó, de annál nagyobb SZERETETTEL KÍVÁNOK MINDEN JÓT BACILIVINEK, S FÉRJÉNEK ÉS BABÁJUKNAK!!JÓ EGÉSZSÉGET ÉS RENGETEG GYÖNYÖRŰ EGYÜTT TÖLTÖTT PERCET!!!!

Kinga!!!

Nem olvastam nagyon vissza, de mintha arra a következtetésre jutottam volna, hogy az érdekel, hogy éhgyomorra kell-e menni AFP-re???????!!!!
Én is úgy emlékeztem, de aztán hétfőn reggel közölte a védőnőm, hogy nem kell!!!Na ennek hírére majd rosszul lettem már az éhségtől. 9-re kellett mennem, s áltaában, ha én nem eszem 9-10.ig, akkor már nagyon éhezem!!! :) :D :lol: :lol: :lol:
Szóval egyél nyugodtan!!!!!!!!!!!!!

Nem mocorgóztok még???? Nincs pocis fotód?????Épp ma néztem meg az iwiw-es képeidet!!!!Készen van már a házikótok? Emlékszem, hogy Vera említette, hogy építkeztek!!:)
Tényleg ti milyen nemű babára vágytok? Neveitek vannak már?????

Előre láthatóan jövő hét szerda körül meg lesz az AFP-eredményem, már alig várom, remélem minden rendben lesz, s akkor végre mehetünk UH-ra, s találkozhatunk ismét Zsebivel, s talán megmutatja nekünk, hogy mi van a két kis combija között!!!???? De jó is lenne!!!

Lányok!!!

Ma ismét nem nézegettem a babakocsikat!!! Mi a véleményetek a [color=orange]BERGONOKRÓL???????????????

Jó éjszakát mindannyiótoknak!!!

Kép
Kép
judithappy

Katya,

A 100 db betet napi 5 pelenkazassal szamolva 20 napra eleg, es kb. 750 Ft. A pisis moshato, tehat nem kerul kidobasra. Szerintem messze megeri, de nem akarok senkit meggyozni, nincs nekem abbol hasznom, csak koze tettem a velemenyem.
Miert irod atmeneti megoldasnak? Ez az egesz peluskorszakot fedi (patenttal allithato a merete).

Ahogy Nanett irja, sok helyen en is azt olvastam, h. kevesebb a kiutes, mert jobban szellozik, ertheto modon, hiszen termeszetes anyaggal erintkezik a popsi. Masreszt hatalmas melo nincs vele, moshato a tobbi babaruhaval 60 fokon, 18 db pelusnal kb. 2-3 naponta kell, ez nem veszes egyaltalan. A tarolas vodorben, ecetes vizben. A teregetes az egyeduli "macera" ez valszeg apuci dolga lesz :D

Leszoktatasnal is konnyebb allitolag.

Nekem a fo ervek mellette:
- Kevesebb szemet / kornyezetbarat
- termeszetes anyag
- kevesebb vasarolnivalo (mennyisegre ertem, nem feltetlen anyagilag)
- mosni ugyis kell es a babaruhat nem mosom a felnottekkevel, mert azokhoz hasznalok oblitot

Es nem utolso sorban nekem az utalvannyal nem 80.000 Ft, hanem 37 e Ft. Otthoni arakat nem ismerem.

Nem is emlekszem, Ozi irt-e errol velemenyt...

Nanett,
Kozgazdasagit kezdtem (nyelvtanari dipl. van), de kozben jobban megtetszett a kereskedelem es marketing, azt akarom majd folytatni. Igazabol mar 2x kezdtem neki, egyszer 2 felev Finno.-ban, es 1 felev Pesten... Remelem 1x vegzek. Bosszant a sok baromsag, amit tanulni kell es tudom, h. sosem fogom hasznalni... de hat ezzel tuti nem vagyok egyedul...

KépKép
KépKép
vitte

Judithappy: de igen, szerintem már mocorog! Buborékolást érzek odalent. Gondolom az lehet, nagyon gyakran érzem :lol: Képzeld, anyukám hazahozott egy sztetoszkópot a rendelőből, hogy hallgassuk a buborékokat :D Majd jó hasznát vesszük, ha már szívhangot is lehet hallani. Most mindenesetre az az esti program, hogy együtt hallgatjuk a klattyogásokat. Nagyon jó! :D
A házunk már 75%-ban készen van, most burkolnak. Elvileg készen lesz addigra, mire megszületik a pici, de nem rajtunk múlik, hanem a munkásokon, akiket mindig sürgetni kell. De valószínű, hogy ide Jászágóra születik majd, jó lesz majd anyukám segítsége az első hetekben.
Amúgy én kislányt érzek a legeleje óta, de egye fene, hazavisszük a fiút is :lol: De sokan fiút jósolnak. Majd meglátjuk, már én is nagyon kíváncsi vagyok!Nektek? Van megérzés? Eddig a lánynevünk a Luca. A fiút az apja nevezi majd el, név még nem igazán van. Ti gondolkoztatok már a nevén?

Vitte: Ne már! :cry: Próbáltam utánanézni a felvi.hu-n, de nem találtam semmit, csak azt, hogy kismamáknak 50 többletpont jár. Mindenesetre felhívom majd a tanulmányi osztályt, mondják meg ők. Amilyen szerencsém van, tuti igazad van. :cry:
Bocsi, ha hosszú voltam!

Kinga Kép
kinga26

Lányok,a Bacilivi most írt sms-t,hogy holnap mennek haza,és BENÉZ a babanetre! :D Remélem beszámoló is lesz.. :D :roll: :D :D

Judithappy:
Nekünk Bergon van,én NAGYON szeretem! De sok mindent mérlegelni kell hozzá. Mert sajna elég nagy,így pl. jó nagy autó kell,hogy beférjen.. :roll: Meg a mérete,hát az se kicsi.. Én viszont pont azért választottam,mert enyhénszólva is óriásbébijeim vannak... :D (Már nem a születési súlyra értem,csak aztán utána óriásira nőnek :D :D ). Egy kisebb babakocsiba már bele se férne a kisfiam. És jó nagy kerekek,azok ide Érdre nagyon kellenek..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Kinga,
Ez a tobbletpont uj, valszeg karpotlasnak gondoltak :?: :!:
Ja, vegul is majdnem egyenrangu 160.000 Ft/felevvel... Nekem annyi volt.
:shock: :shock: :shock:

Hol epitkeztek, ha szabad kerdeznem?

DE JO!!!! ALIG VAROM, HOGY BACILIVI IRJON!!!!! Nagyon kivancsi vagyok!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
vitte

Vitte: Jászberény mellett egy kisvárosban (Jászárokszállás). A házikó nem messze van az anyósomék házától. Azt mondják, olyan helyre kell építkezni, ahová az anyós nem tud papucsban átjönni :) De hát remélem nekünk ez nem lesz baj, amúgy is jól kijövök a férjem szüleivel.

Kinga Kép
kinga26

Kinga,

es milyen igazuk van azoknak az embereknek... :roll:
Nekem sincs bajom anyosommal, eloszor 2000 km volt koztunk, most 500 km, es nemsoka 200 km lesz. Papucsban nem kivitelezheto meg az utobbi sem :lol:
Mi Godollon epitkezunk.

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok!

Őziről még mindíg semmi? Ezen az időeltolódáson már én is gondolkodtam. Remélem csak ezért nem jelentkeznek.

A tandíjról még nem hallottam. De ez szemétség lenne. Én így is tandíjas vagyok, és mivel február 15-ig be kell iratkoznom, (addig még nem lesz baba), ki kell fizetnem a következő félévet is. Köszi a gratulációkat! Már rutinos vagyok, ez a harmadik (és szerintem az utolsó) diplomám lesz. A család már nagyon unja a sok tanulást. De ezt a sulim támogatja, és akkor miért ne csinálnám meg, ha nekem nem kell sokat fizetnem.

Babzsák!
Informatikus-könyvtáros szakon vagyok most, egyébként angolon végeztem.
Igen, elkezdtünk vásárolgatni, bár még elég lightosan. Babaágyunk van (a boltban, mert épp nem volt) kiskádat vettünk, textilpelust, apróságokat. Hétfőn megyünk a kókuszmatracért.
Holnap elmegyek a hugomhoz, megnézni a kisrucikat. Neki lánya van, de pár ruci jó lesz nekünk is. Ők nem tudták a nemét és mindenféle színűt vásárolgattak. Addig nem akartam nagy ruhavásárt csapni, csak pár ruhánk van eddig. Főleg az elején úgyis nőnek, mint a gomba és van olyan ruha is a tesómnál, amit nem is adott a kislányra, mert kaptak a látogatóktól csomót, de mire ráadták volna, már nem volt jó.
A babakocsival még mindíg várunk. Most megvárjuk a februárt, hátha lesz vmi tuti akció.

Hát akkor jó éjszakát mindenkinek! Remélem reggelre már lesznek hírek az USA-ból!!! :D

sch.judit

Nekünk sem közvetlen szomszédaink, de rálátni tőlük a házunkra. Ami amúgy nem baj, szemmel tartják a portát (most már).Nyáron ugyanis betörtek az épülő házba, elvittek kb. 50ezer ft értékű építőanyagot, és feltörték a 240ezres bejárati ajtót :x A férjem azt mondta, inkább szóltak volna előre, és legalább az ajtót nyitva hagyjuk, h. azt ne tegyék tönkre... Na de azóta van riasztónk, ami már egyszer beriasztott, és a párom kb. 20 mp alatt ért oda... Szerencsére csak egy seprű dőlt el.

Kinga Kép
kinga26

Vitte, az átmeneti megoldás alatt valójában azt értettem, hogy ez a pelus köztes állapot, az egyszer használatos eldobható és a mosandó textilpelus (amit még a mi babakorunkban használtak szüleink) között. :D

Nekem is szimpi megoldás, de itthon nem tudok pl. támogatásról, egyszerre elég soknak tűnik a 80 ezer pénz. Ettől függetlenül nagyon gondolkodom rajta, az érveim teljesen megegyeznek az általad felsoroltakkal. :D

Őzi, aggódunk, tessék jelentkezni!!!!!

Kátya
kincsimano

Te jo eg... Kinga,
A bejarati ajto nagyon gazos... Nalunk is tunedeznek el neha dolgok, de az is lehet, h. nem szallitottak ki, mivel nem mi vesszuk at, mert nem tudunk ott lenni, az epittetoje a felelosseg.
A multkor az egyik burkololap boltban meselte az elado holgy, h. egy helyen 1,5 millio Ft ertekben tunt el anyag... Basszus... :x
Sepru :lol: Jobb felni, mint megijedni 8)

Katya,
Ja, igy mar ertem az atmenetet! En is eloszor kiprobalom 2 hetig, aztan kozeteszem a tapasztalatokat. Igen, az ember mindig nehezebben ad ki nagyobb osszeget, pedig a sok kicsi sokkal alattomosabb... :roll:

KépKép
KépKép
vitte

Vitte, alaposabban megnéztem a Bambinomio készletet, sajnos a próbacsomag egy külső és egy belső pelusból plusz vmennyi papírbetétből áll, nem igazán alkalmas arra, hogy az ember egy-két hétig csak azt használja...de még körülnézek máshol, hátha van más rendszer is.

Egyetértek az alattomos kis összegekkel, abszolút igazad van, egy-két félelmem viszont van a "nagybevásárlás" kapcsán. Az egyik az, hogy kifizetem a teljes összeget, aztán vmiért mégsem tudjuk használni. A másik, hogy itt nem olyan pikk-pakk a pelusozás, mert nem egy darabból áll, hanem 2 vagy 3 darabból (ha majd jobban ficánkol a csöpp, lehet, hogy szétcsusszan, mielőtt jól belecsomagolnám), ráadásul a textilpelust hajtogatni kell (bár előre legyárthat az ember magának jónéhány darabot). Persze ez utóbbi inkább apró kényelmetlenség és biztosan bele lehet jönni. :D

Kátya
kincsimano

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?