Új privát üzeneted érkezett!

Betegeknek jobbulást!

Utazás
Ha utazom, akkor véglegesen. :wink:

Jjucus
Klinika mozi, MedIQs-napok, Tornado, stb :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Luca lesz a baba neve.
Én is tavaszt akarok, tiszta depis vagyok már a téltől.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Jó reggelt!

Csak gyorsan remélem mindenkivel minden ok:)babák nönek:)Mi jól vagyunk csak végre itt a tavasz mármint süt a nap hidegnek még hideg van és sokszor csavargunk.

linacska
:jó a táblázat nekünk a név Jasmin:)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Szörnyű volt reggel kinézni az ablakon az ismételten hófehér tájra :(

Lina
Ok, majd legközelebb. A jövő hét nekem tuti nem jó, mert csüt. vizsgám van, most már arra kellene tanulnom. Bár egyfolytában a babás dolgokon jár az eszem... :)
Remélem, Levi jól viseli az oltást!
És meddig dolgozol végül?

Netty
Isten éltessen sokáig utólag is!!!!! Boldog szülinapot! És nehogy már bánd, hogy betöltötted a harmincat, amikor a második babácskádat várod! Mit szóljon, aki még csak a párját keresgéli! :)
Nem árultad el a kilót :oops: én meg bunkó módon újra rákérdezek :lol:

Jucus
Ez az AFP mizéria nem semmi! És annyian mondják, hogy semmi értelme! Jó, hogy így állsz hozzá!

Leo
Akkor megszületett a nagy döntés! :)

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers
gil

Panndi, szegény Fruzsi. :( Az viszont jó, hogy Gábor szép nagy!

Jjucuss, tényleg hihetetlen... Még szerencse, hogy nem parázod túl a dolgot.

Voltam tegnap védőnőnél, szerencsére vérnyomással és vizelettel nincs baj, viszont nagyon korán kezdtem vizesedni. Sószegény diéta, vízhajtó növények-gyümik, és sok fekvés :shock: És még meleg sincs, mi lesz a bokáimmal nyáron?? :shock:

A családban (férjemében) haláleset történt, nemsokára temetés. És még a hó is esik.

anabique
Budapest

gil,
hát nagyon április 12-ig muszáj dolgoznom, de szeretnék néhány napot ráhúzni, hogy ne legyen annyira kicentizve. Meg lehet, hogy kapok egy privát munkát április 7-8-ra, akkor kiveszek szabit, és ezzel a két nappal tovább dolgozom. Április 20 körül már tuti nem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anabique
Őszinte részvétem. Nehéz lesz így pocakosan a temetés.
Sajnálom a vizesedést, hátha a többiek tudnak még valami jó praktikát, ami segítene.

Lina
:( Akkor soká találkozunk, már hatalmas lesz addigra a pocakunk! :) Majd kitartást a melóhoz!

Lilypie Second Birthday tickers
gil

Köszi Gil.Temetéstől én is tartok, pláne hogy elvileg nem kéne most sokáig ácsorognom meg persze ülnöm se.

Elfelejtettem írni a fülzúgást, ami miatt eleve azt hittem, hogy a vérnyomásommal van gond. Arra meg azt mondta a védőnő, hogy valószínűleg elnyom valamilyen idegpályát Bercibébi, és ettől van. Úgy hogy másfél napja egyfolytában zúg a fülem, hát elég idegesítő. Szerinte 1-2 hét múlva lehet jobb, ha közben nő és arréb megy.

Ja, és szupi a táblázat, már én is akartam javasolni a nevek beírását. :) Jó látni, hogy alakulgatnak a dolgok.

anabique
Budapest

gil,
április 13-án megyek UH-ra a magánrendelőbe. Utána nagyon szabad leszek :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild, nálunk kb 2-3 hete működött az ovi kevesebb, mint fele létszámmal. Amikor a skarlátjárvány volt. Most úgy tűnik (kopp-kopp), nagyjából meggyógyult mindenki, már csak 1-2 gyerkőc hiányzik. Jobbulást a fiúknak!

Addisz, Luca már jobban van?

Kilók: nálam 2 hét alatt 2 kiló plusz. :shock: Jaj.

Leo: ez szupi. :) Annak is örülsz, ahová mész, vagy leginkább Mrleonak? :) A végleges azt jelenti, hogy szülés után is maradsz?

anabique
Budapest

Anabique, részvétem. Lányokat is kell vinni, vagy van akire hagyni?

Nekem régóta (kb 2 hónap) van baj a fülemmel, nem is zúg, hanem bedugul, és pár órát úgy is marad. Nagyon bosszantó. Vérnyomásom olyan mint mindig (alacsony), nem tudom mitől lehet...lehet nálam is az a baj, mint nálad, majd rákérdezek...

Bendegúznak megint felment a láza 38,5-re :? , Etelének már csak hőemelkedése van...
20140901114303

http://index.hu/belfold/2011/03/02/majustol_lehet_szabalyosan_otthon_szulni/

Vicces..engedélyezik, de senki sem fogja majd vállani a felelősséget (mármint orvos vagy szülésznő), mivel úgy tünik az ő felelősségük nincs szabályozva, konkrétan meghatározva, vagyis ha valami történik, őket fogják felelősségre vonni, met "rosszul mérték fel a helyzetet" :?

Nem szeretném az otthonszülés tényét/előnyét-hátrányát stb vitatni, csak a törvényt önmagában....persze kezdetnek nem rossz, de ez olyan "nesze semmi fogd meg jól"...

Én amúgy attól félek, hogy megint nem sikerül elérni a korházig... itthon még hagyján, de mi van, ha autóban??? :shock:
20140901114303

Sziasztok!

Ana
Őszinte részvétem :( Temetés után próbálj meg minél hamarabb lepihenni.
Ez a vizesedés tényleg meglepő, remélhetőleg nem romlik majd a helyzet a meleg hatására. Bár, ahogy kinézek az ablakom, az még odébb van... Tényleg nem tudsz többet tenni annál, mint hogy sószegényen étkezel, mert a folyadék azért fontos.
És a 2 kg pluszod nyilván ennek is köszönhető.
Luca meggyógyult, köszi! Ma ment oviba, én pedig dolgozni. Kíváncsi vagyok, hogy meddig tart a nyugis időszak... Ma már 19-en voltak a 24-ből.

Brunhild
Nekem is dugul a fülem! Először azt hittem, hogy csak a sok orrfújás miatt, de azért elmúlt néhány napban már nem kellett annyi zsepit használnom és így is van, hogy órákra bedugul. És a vérnyomásom dettó alacsony. Lehet, hogy ettől van?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, jó, hogy Luca meggyógyult!
Nekem mindig ilyen alacsony a vérnyomásom, ettől nem lehet....
20140901114303

És ha mégis? Nemtom, alacsony vérnyomás plusz a terhesség? Nekem is alacsony. Nektek mennyire? Nekem reggeli tea után max 110/70, nélküle 90/70.

Az jó, hogy Luca meggyógyult! Brunhild, a fiúknak jobbulást!

Lányokat nagyon nem szeretném temetésre vinni, ha egy mód van rá, megoldjuk másként.

anabique
Budapest

Végülis lehet...de mindig iylen volt nekem, és a terhességek alatt is, és eddig nem volt gondom..az is igaz, hogy én sem vagyok már 25 :roll:
Nekem volt már 90/54 is...
20140901114303

Sziasztok!

Nagyon csini lett a táblázat! :)

Ana, őszinte részvétem nektek! A vizesedés problémát át tudom érezni. Az első terhességnél nagyon küzdöttem vele. Nállam nem vált be só szegény és fűszermentes diéta. Nemrég hallottam, hogy a kukorica bajuszból főzött tea, enyhén vízhajtó hatású és jó erre a problémára. Bio boltban lehet kapni.

rekus84

Rékus, van már nevetek? :D
20140901114303

Ana
Nekem ébredés után 80/50 körül mozog, mozgás hatására várandósság előtt felkúszött 90/70-re, de 100 fölött szinte sosem volt....
Most 100/70 körül szokott mérni a védőnő, tehát valamennyit emelkedett.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Megjöttünk a szurikról, Levi nagyon jól viselte. Nem ordított a vizsgálatnál, a szuriknál igen, de rá 1 percre már újra a mérleggel játszott, vigyorgott..., mondta is a védőnő, hogy Levike, nem emlékszel, most kaptál két szurit :lol:
11-kor el is aludt, miközben gyártottam a farsangi sütijét. Holnap lesz a családi napköziben mini buli :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild, van már nevünk.
Viktória / Marcell

rekus84

rekus,
akkor egyenlőre a Viktóriát könyveltem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi, Linácska. :)
Reméljük este, tényleg nem fogunk látni kukit! :)

rekus84

sziasztok!

megjöttem! :) 310 gramm kislány! :) név:Hanga

Addisz: boszorkány vagy! :D

hopihe79
Budapest

Hopihe, gratulálok! :D

Én ma vettem Emmának két kis pizsirugit.
Öröm volt, hogy végre rózsaszínt és lilát választhattam.
A lányoknak akkora a választék!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hopihe, gratulálok a kislányhoz! :)

rekus84

Hópihe,
gratulálok a kislányhoz! Akkor úgy néz ki, hogy a fiúk max. szépíteni tudnak rókakoma révén :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

rekus84: az elején még nálunk is inkábbkislány volt. :) aztán a vizsgálat során megnézte még egyszer, akkor volt mégmindigkislány, a végén pedig egyértelműkislány! :)

Kép

hopihe79
Budapest

hopihe!!
GRATULÁLUNK!!!!!

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Hopihe, jaj de jó! Kép

Rekus, neked is szorítunk!!!

Linácska, jó, hogy Levit nem viselték meg az oltások!

Itt már mindenki beteg. Etele és Bendegúz újból lázasak, Nimródnak még csak hőemelkedése van, de úgy látom, begyulladnak a szemei (olyan homályosak és vérmesek kezdenek lenni), és folyamatosan ásít - holnap megyünk vissza dokihoz, biztos ad szemcseppet..és férjem is kidől, úgy tünik :( ... Hol a tavasz???
20140901114303

Brunhild, jobbulást a fiúknak! Reméljük te nem fogod elkapni a bacit.

rekus84

Hopihe,Gratulálok!! :lol:

Rekus,szorítok az ultrahanghoz!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Köszi! Én is ebben reménykedem...
20140901114303

hopihe, gratulálok a kislányhoz!:)
Nagyon szép nevet választottatok Neki!

Mi 3 hét múlva megyünk UH-ra újra a dokimhoz, aztán meg a 26 hét körül szeretnénk megint egy 4D-t:)

Brunhild, jaj, jobbulást a fiúknak...:( :(
Neked pedig gratula a félidőhöz:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Akkor az én vérnyomim nem is alacsony! :lol: Tényleg, Brunhild, Addisz, illetve bárki, aki alacsony vérnyomásos, ti kaptatok már epidurált? Azzal nem volt gondotok?

Rékus, köszönöm a tippet, kipróbálom!

Pihe, gratulálok! :)

Brunhild :( Jobbulást a fiúknak! Cuki az aláírásod!

Most, hogy ilyen sokan írjátok, hogy élmény vásárolni csajoknak, kellett rádöbbennem, hogy igazából sosem gondoltam ebbe bele. Most elkezdtem nézni a fiúrucikat, és tényleg (nyilván) sokkal kevesebb a variációs lehetőség, akár fazon, akár szín tekintetében. Bár azért biztos vannak frankó kissrác rucik is, nem? :)

anabique
Budapest

Brunhild, tényleg, gratula a félidőhöz!!! :)

anabique
Budapest

Köszönöm!

Anabique, nekem nem volt epidurálisom, fogalmam sincs.

És igen, mennyit bosszankodtam én emiatt, mindenhol kislány ruhák, fiúknak pedig alig-alig valami :?

ÁÁÁÁÁÁÁá, közben kifutott a tej! Tejbegrízet főzök a fiúknak... :?
20140901114303

Köszönöm!

Anabique, nekem nem volt epidurálisom, fogalmam sincs.

És igen, mennyit bosszankodtam én emiatt, mindenhol kislány ruhák, fiúknak pedig alig-alig valami :?

ÁÁÁÁÁÁÁá, közben kifutott a tej! Tejbegrízet főzök a fiúknak... :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.03.03 16:20-kor.
20140901114303

Brunhild, ja, gondolom te el sem jutottál az epidurálig. :lol: Amúgy a barátnőm autóban szült, ha gondolod, mesélek róla. Végülis csak arra kell figyelni, hogy időben levedd a nadrágot. :lol:

Zúg a fülem. :evil:

anabique
Budapest

Köszi mindenkinek! :)

Ana: temetés :( sajnálom!
fiúknál nekem a kertésznacik tetszenek nagyon, az olyan kis menő :) tudom, nem annyira praktikus :)

Brunhild: jobbulást a fiúknak!

Linácska: ezek szerint Leviékhez be lehet vinni házi sütit? :) egy kis fánk nekem is jól esne :)

fülzúgás, dugulás szörnyű, nekem szerencsére csak ritkán van, viszont sokat csuklom :)

érzem, hogy hamarosan el kell mennem vásárolni! ;)

hopihe79
Budapest

Anabique, mondasz valamit.. éppen arra jöttem rá, hogy nyáron nem nadrágban, hanem ruhában is lehet járni, úgy könnyebb :D Na jó, bugyit azért le kell tolni, habár korházba menet lehet, hogy nem is kéne bugyit húznom Kép
20140901114303

Megint csak picit vagyok.

Fruzsi nagyon pöttyös, lázas, nyűgös, éjjel egytől ötig fenn voltunk, de nem vakarózik, nem viszket neki.

Zsófi sem volt még bárányhimlős, nem is értem, miért nem ő kapta el először...

linacska, köszi a tippet! Fruzsi nem tudom, hol szedte össze, de ő is jár baba-mama klubbal, hittanra, bárhol elkaphatta.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi :(
20140901114303

[quote="anabique"]E írta:anabiquelfelejtettem írni a fülzúgást, ami miatt eleve azt hittem, hogy a vérnyomásommal van gond. Arra meg azt mondta a védőnő, hogy valószínűleg elnyom valamilyen idegpályát Bercibébi, és ettől van. Úgy hogy másfél napja egyfolytában zúg a fülem, hát elég idegesítő. Szerinte 1-2 hét múlva lehet jobb, ha közben nő és arréb megy.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Hűha... mindig tanul valami újat az ember...

Te hol hordod azt a Bercibébit? :roll: :roll: :roll: Nyak, fej tájékon? Mert ott még tényleg elnyomhat ideget, ami szédülést okozhat...
Viszont, ha a pocakodban van, akkor esetleg az alsó végtagokat ellátó ideget nyomja el, az pedig lábzsibbadással jár...(az is inkább a terhesség végén szokott előfordulni...)
Fűlzúgást nem tudom, hogyan lehet összehozni a terhességgel? Max. ha a vérnyomás változik (akár alacsony, akár magas... a saját normálértékedhez viszonyítva), inkább lehet egy megfázás következménye, egy fülgyulladás...
Én javasolnék egy fülészeti vizsgálatot!
Vizesedésre én vízhajtót nem javasolnék!!!! (semmilyent sem)
éppen a mozgás, ami jó, fokozza a vérkeringést, javítja a szövetek vérellátását!
Haláleset :cry:

Kép
mrsleo
Debrecen

Otthonszülés
Ma Mo-n a feltételei nem adottak. Egy szülésnél BÁRMIKOR felléphet előre nem látott probléma. Mennyi idő kell, hogy mentő kiérjen, bevigyen a kórházba?
Akkor ott van az alternatívája, az ambuláns szülés... ma már nagyon sok kórházban lehet alternatív módokon szülni... és ha rendben vannak, menjenek haza...

Alacsony vérnyomás
Folyadékot kell többet inni! Kávé nem jó, mert serkenti a vérkeringést, fokozza a vizeletkiválasztást... és egy rövid idő múlva éppen csökkenti a vérnyomást!

Hopihe
Gratulálok!

Betegeknek jobbulást!

Kép
mrsleo
Debrecen

Ez már a 100. oldal :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo, jót nevettem a fülzúgásos elméleteden :lol:
Amikor olvastam, én is pont erre gondoltam, hogy hogyan nyomhat valamit, ami a fejünkön van? De aztán arra gondoltam, a védőnő talán többet tud :roll: Ezek szerint mégsem :lol: :lol:

Az otthonszülésnél pedig én is így látom, ez a "törvényecske" azért született, hogy betömjék az emberek száját... Talán mire a mi gyerekeink szülni fognak, kialakul ez az infrastruktúra is :roll:
Ha adottak lennének a körülmények és a feltételek, akkor sem biztos, hogy ezt választanám, pedig kijelenthetem, hogy nekem sokkal gyorsabb és egyszerűbb volt itthon "kipottyantani" a babát, mint a korházban orvosi utasításra "kinyomni"...de pl Nimródnak a köldökzsinor a karjára és a nyaka köré volt tekeredve, karja egészen lila volt, feje sem volt sokkal szebb... szerencsére semmi baja nem volt, és Bendegúznak sem, aki itthon sietett a világra, de sosem lehet tudni... :roll:
20140901114303

Megjártuk a dokit.
A baba egészséges, minden ok vele.
Sajnos, nem mutatta most sem magát. :(

rekus84

Panndi: jobbulást!

rekus84: mizu? hírek?
vivcsen: Neked mit mondott ma a dokid?

leettem húslevessel a monitort! :) ilyen, amikor nem bírom ki, hogy ne olvassam el, mit írtok! bár lehet, a rántott hús praktikusabb :)

beszéltem nagymamámmal:
- Kiderült már a neme!-kérdezte
-Igen!! :D - mondom lelkesen -Kislány!!! :)
- Na, nem baj! - válaszolta szomorú hangon :)

annyira aranyos! amikor mondtam, hogy ez volt a cél, azért már örült nagyon :) majd anyukám születéséről mesélt sztorikat :)

hopihe79
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?