Hát csajok, a visszásságok mindig fenn kezdődnek. Pl van egy barátnőm, normális család, DE a lányzóra kb 3 éves korában ráesett egy gerenda, akkor életben maradt a világ nagy csodájára. Viszont azóta se bír hosszú távon menni, tenni venni, mert egész egyszerűen elfogy az ereje. Mivel műteni nem műtik (mert nem tudják javítani, hisz nem törött a gerince) ezért nem százalékolják le. De napi 8 órát nem tud egyszerűen ledolgozni, mert elájul. Ezért már évtizedek óta rendszeres szoc segélyből tengődnek. Tavaly kapott volna 6 órás munkát végre oly sok keresgélés után, de ott ugye a min bért kapta volna 69000*6/8=51750 Ft körül, és ebből adózna az kb 30.000 nettó, ám a rendszeres szoc segély címén meg kap havonta 45000 ft-ot kézbe, úgyhogy SEMMIT nem tesz érte. Na? Azért nem hülye egyetlen ember se, mégha roma is, inkább a semmiért 45 e-t, mint a melóért 30 e-t. Én is inkább ezt választottam volna, és mindenki más. Itt a ciki. Amikor a munkát nem becsülik meg.
Más. Közcélú munka. Most panaszolta az egyik polgármester, hogy ők is bevezették a közcélú munkavégzést, nyírták is a füvet, szépült is a falu, erre kijött a Munkaügyi Főfelügyelőség és 500e-re megvágta a falut, mert a közcélúaknak nem volt munkavédelmi sisakjuk. Azt mondta a polgi, hogy így többet buktak, mintha kiadták volna vállalkozónak és fizették volna a segélyt.
Ennek ellenére egyet értek Nórival, a falvakban a legnagyobb az lenne, amit ebben a kis faluban valósítottak meg (mellesleg ha jól tudom itt van Tolnában, de a nevére már nem emlékszem). Vállalkozást indított a falu, és mindenki munkát kap a földeken, azt eladják, és ebből fizetnek BÉRT segély helyett. És nyereséges. Szörnyű elnézni, hogy milyen falvakban hogyan élnek emberek, ezt a fővárosban elképzelni se tudják. És megoldás lenne, ha a falu, mint régen a Téesz-ek összefogna és együtt gazdálkodna legalább (parlagfű se lenne annyi
). Mostanában nyíltak ún. szociális boltok, ahova a termelők közvetlenül adják el az árujukat, és nagyon jól működik. Alapvetően a vásárlónak olcsó, és tudja magyar terméket vesz, a termelőnek is jó, mert nem a kereskedő fölözi le a hasznot. Van Somogyban egy helyes cigány település. Az egész falu szoc segélyen van, mert oda még a busz se jár, tehát fizikailag képtelen arra, hogy bemenjenek dolgozni. DE édesek, mert eljárnak csetézni, és ezzel egészítik ki a jövedelmüket. A megszűnt buszjárat autófordulójában szárogatják a gyógynövényeket. Tőlük, a felvásárló kilónként 100 Ft-ért vásárolja fel a gyógynövényeket (levendula, cickafark, pásztortáska stb). Kérdem, TE mennyiért veszed kilóját a gyógynövényboltban? És ne gondold, hogy az más, mint amit ők eladnak.
Hát Reni, tényleg királykisasszonyka vagy!
Ilyen kiszolgálást.
Jó én se ugathatok, mert nálunk mindezt drága férjem csinálja meg. Hazaérek, ő főtt kajával vár haza, tiszta rendes lakással, mosott ruhával. Nekem csak az a dolgom, hogy óvatosan dicsérjem és kicsit hangosabban finnyázzam, hogy nehogy abba hagyja
Magdimókuci: én is lányt akarok, el se tudom képzelni, hogy mit fogok kezdeni egy fiúval. Asszem akkor is Luca lesz a neve.
Zuzmoo: én is irigykedem, hogy Pesten lesz minden a hordozásról, de nézd meg ezt,
http://hordozas.hu/hordozashete2009/ elvileg szept 25-ei héten lesz a Hordozás Hete, és számos nagyvárosban is lesz rendezvény. Nézz utána. Én tuti, hogy akkor Pécsen ott leszek!