Új privát üzeneted érkezett!

Zsibi!

Csak nehéz elviselni h vki ennyire ne akarjon élni!Mert ő csak akkor megy amikor már a halálán van,de szó szerint.És most is ezt mondta.Csak így rajtunk nagy a felelősség,mert ha későn érünk oda,későn hívjuk a mentőt...egyszer már szerencsénk volt,de nincs garancia hogy legközelebb is az lesz :( Mondtam h lemegyek és elmegyek vele az orvoshoz stb,fizetek mindent és mégse...nem tudunk mit tenni.Jó lenne ha babásodnék,hátha a dédunoka meghozná az élni akarást!!!

Egyébként a szomszéd babára vigyáztam,nagyon édi!Ma reggel a szembeszomszédnál csőtörés volt...és ponr a babások felett laknak...szóval hozzájuk is tuti ment le víz,de szegények meg nincsenek itthon!!!A szemközti lakásban 4-5 cm víz állt,MINDENHOL!!!!Eddig lapátoltuk...

Ja és várom az új adatokat a tábliba,már akinek van.Mindjárt felteszek egyet,és akkor lehet látni kinek kell aktualizálni vmit!

annus11

Kép

Laptető!!!!!Már megint :oops: :wink:

annus11

Annus!
hajrá dédunoka :lol:
tényleg nehéz eset a mamád , nem is tudom mit mondjak :(
nekem hála Istennek még nem volt ilyesmivel dolgom
a tábliba nem mondtam hogy 28 naposak voltak a ciklusaim

Zsibi!
biztos nem akarsz tesztelni :?: :wink:
nekem is az előző 2 terhességnél nuku hányinger, na most viszont bepótolta :lol:

Kép
kimma

Sziasztok!

Remélem midenki jól van ebben a verőfényes napsütésben!!

Egész délelőtt főztem, most összepakoltam, szusszanok eggyet aztán jönnek masszázsra estig.
Párom megint haldoklik a torkával, de azért bement a Mesterek Tornájára (tudjátok, ha valami érdekli azért erőt vesz magán, mint tegnap is az osztálytalira azért elment)

A mellfeszülésem nem jött vissza konkrétan, inkább érzékenynek mondanám, viszont az émelygés és hányinger annál inkább, úgyhogy nyugodtabb vagyok.

Ja, Annus, az életkorom 25 leszek május végén. :lol:
mutyurka

Sorry :oops: Javítom!!!!Bizti a sormásolásból maradt ott :wink:
Na mindenki nézze meg az adatait...lehetnek még elírások 8)

annus11

Sziasztok!

Zsibima???? Ugye most nem fogsz sunnyogni, hanem egyből tájékoztatsz bennünket a fejleményekről!?? Egyébként az előző két terhességemnél én sem voltam rosszul, most meg!! Szóval arre ne fogadj, hogy most sem leszel hányós! :lol: De mi ilyenkor szeretjük rókakomát!

Annus, Bab. Én is hiszek a természetes cuccokban, jobban mint bármi kémiai vegyszerben.. A húgom is Aloézik.. De ha clostyt kezdtél el, ne add fel egy kúra sikertelensége után. Szerintem ha elkezdted szedni, tartsd be a doki utasításait, és nem szabad a termékeket váltogatni, mert be is zavarhatják a szervezetet!!

Valaki a málnalevelet is írta.. Valahol az elején olvastam róla, hogy tényleg jó, de azzal is óvatosan, mert ha már megtermékenyült a petesejt, akkor már nem tanácsos szedni.. Szóval nem tudom..
Tudom, hogy mi itt bármit kipróbálnánk, csak működjön, de mérlegelni kell, hogy megéri e. Lehet, hogy egy kis türelemmel több hamarabb lesz pozitív teszt, mint mindenféle szer próbálgatása..
Ez csak az én véleményem, remélem nem bántok meg vele senkit!

Mutyurka, csak óvatosan a sok masszázzsal, nehogy túlerőltesd magad! Hú, rám is rámférne egy kis kényeztető masszázs... :D

Rönééé

Kép
röné

Ui: Annus, nekem 04.11-én lesz az AFP, utána meg 25-én megyek a dokihoz!

Rönééé

Kép
röné

Röné!

Teljesen igazad van!!!Az az igazság h nekem nem is bizti h kéne a closty...szóval ezt csak úgy felírta a doki!Majd most elválik h mi sikeredett.Ha nincs baba,akkor ha visszamegyek megtudom a hormonvizsgálat eredményét.
Ja a málnalevelet azt csak péig kell inni!!Utána palástfűvet kell,ami segíti a beágyazódást(többek között).Na én msot ezt iszok,de nem minden nap!
Én is alapból gyógyszer ellenes vagyok,csak azt veszem be amit muszáj!Inkább vmi természetes gyógymód! :wink:

Ja és ha most nincs baba,akkor jövőhónapban ne engedjétek h bármit is csináljak!!!!Értem ezalatt a hőmérőzést,lh tesztet és társaik :roll: Bár remélem nem esek kisértésbe!

annus11

Kimma-és- Röné- nem fogok sunnyogni, azért is ment a rókás tájékoztató! :lol: De szinte biztos hogy nem vagyok terhes, mert nem érzek semmit...pedig már 19 évesen is tudtam, amikor először voltam terhes, 100 %-ra még mielőtt meg kellett volna jönnie...
Na majd legközelebb! :wink: (csak tudnám, akkor mitől voltam rosszul? :shock: )

Húú csajok, egy kis gasztronómia: tegnap api hozott egy 6 puttonyos tokaji aszút, hozzá libamáj terrine-t (így kell írni?) és sajtkrémtortát...hmm. majdnem, mint egy orgazmus!! :lol:
Megünnepeltük, hogy idén már a második munkahelye szünt meg... :D

Annus-ha most nem sikerül, akkor virtuális dádá lesz, ha bármit is teszel az ügy érdekében! És majd legkésőbb akkor sikerülni fog!! :wink:
Vendég

Merszi-majd figyeld meg az árpilist!!! Az lesz a mi hónapunk!!! :wink:

Wruska-akkor megyek orvoshoz legközelebb, ha terhes leszek!!! :lol: Addig szó sem lehet róla, elvégre nincs semmi bajom!!
(ja ha majd nekem megjön, akkor elmegy api, férfivizsgálatra, remélem sikerül 5 napig megtartóztatnia magát, de én nem megyek sehová!! :D )
Vendég

Zsibima!

Már akartam is kérdezni hogy mi van a kiskatonák vizsgálatával!De akkor ezek szerint még nem volt semmi.

Én ma délután olyan jót alukáltam,kár h a F1 alatt ...Mint akit fejbevágtak!

Bár ha most nem hőmérőztem volna,akkor nem is lenne ilyen jó kedvem!Mert akkor nem tudnám h rövidebb lett a menszim,tuti feszültebb lennék! :wink:
Küldöm már azt a gólyát!
Kép

annus11

Ibm,
Hat nem tudom mi lesz, de szerintem meg fog jonni. Most mar sokat szurkal a hasam, vegul is szerdan kell megjonnie. Meg van 2 nap. De ha nem akkor jovo hetvegen csinalok meg egyett.
De szerintem ez most nem jott ossze. De nem panaszkodom. Lesz meg 2 csikos teszt.

Talan jobb is lenne tavaszi baba. De vegul is mindegy.

Annus,
Jo lenne ha bejonne a golya sokunknal!
Es hidd el tenyleg akkor jon ossze ha nem gorcsolunk rajta, legalabbis nekunk mar ez egyszer bejott.

Kép
eperke25

Sziasztok!

Itt ma olyan nagy hoeses volt, mint meg soha - telen sem volt ilyen. :shock: Tudom, a hajamrol igertem kepet, de szerintem ez erdekesebb. :wink:

Kép

Kép

Kép [/img]

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Ja es ez mar delben volt, amikor a nagy resze mar elolvadt. Reggel minden feher volt!

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajni!
Láttuk a tvben.Vmi focit néztünk,ami nálatok volt és csodálkoztunk is h szakad a hó!!! :shock: Na azért nálunk se lehet panaszkodni,furcsának itt is furcsa az idő :?

annus11

Hajni!
Szép környéken laksz! Gyönyörűek a havas virágok - bár lehet, hogy nem élvezik túlzottan a hótakarót.

Zsibi!
Örülök, hogy az új meló bejött! Munkaügyileg elég rázós évetek van ha jól gondolom. De az az ünneplés nem lehetett semmi... :wink:
tücsökbogár

Kép
Kép

annus11

Tucsi - koszi szepen :D En is szeretek itt lakni, nyugis hely! A viragok viszont tenyleg megsinylettek. Mar minden csupa viragos volt az ut menten is. :(

Annus - javaslat a tablival kapcs: a babasoknal esetleg beirhatnad, hogy kisfiu vagy kislany, akinel tudjuk es a nevet is ha van mar.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Oké!!!Ez jó ötlet,akkor ezt jelezze már mindenki,megpróbálok én is visszaolvasni és jegyezni!
Várom a további ötleteket is!Csak annyian vagyunk,nem férünk 1 tábliba,különben a kicsinyítés miatt olvashatatlan lenne :?

annus11

Na úgy csinálom,hogy lányos színt kap a szülés várható időpontja,illetve ha va már név azt is odaírom alá!
Pumpit már be is írtam,Zsófi kisasszonnyal :wink:

annus11

Sziasztok!!!

Hajni-én is a focimeccsen láttam a havazást! És pont mondtam is a Janinak, hogy te mesélted a húsvéti havazást is..
Nagyon szépek a képek egyébként...csak tényleg kár, hogy nem örülnek a növények a hónak!

Tücsi-ez a munka mizéria már tényleg az agyamra megy...de már nem hat meg annyira...látod, most már ünnepelünk, ha gond van! :wink:

Jajjjj de jó!!!! Visszafordultam félúton munkába menet...a melóhelyen nem vették fel a telót, úh. úgy döntöttem, én ma biztos nem melózom...ki tudja mikor értem volna be! :wink:

Csak az a baj, hogy esik az eső, pedig ma kreatívkodtam volna egy kicsit a kertben. Képzeljétek találtam ezer éves faládákat, amiket szépen befestettem volna, és szép virágláda lett volna belőle...

Lányok van aki dolgozik ma?? Érdekelne mi a helyzet a városban, mert én csak a szélééig jutottam el...
Vendég

Zsibima - en dolgozom, de ez neked nem hiszem, hogy segit. :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Zsibima!
Az én uram dolgozik!

Én elsétáltam a Rákóczi térre,na nem azért :wink: A körúton hihetetlen kocsisor volt még 10 kor is...ameddig a szem ellátott kocsi kocsi hátán,viszonylag sokan sétáltak,illetve sokan bicigliztek a villamos helyén!Kb ennyi a helyzetjelentés :lol:

annus11

Zsibima!
Isteni lehet az a faláda....én is megveszek ezekért!Na meg persze a felújításukért!Mindig festenék mindent!!!
Idén azt hiszem a falak festése elég is lesz nekem :wink:

annus11

én is dolgozom :) nekünk nem volt annyira vészes a reggeli bejutás.
Ma megyek jógára is délután, már várom nagyon, mert hiányzik a mozgás.

Annus: nekem kisfiú lesz, valószínűleg Csaba névvel, de ez még nem 100%. :)

már éreztem a hétvégén rugdosást, meg bugyborékolást, úgyhogy nemsokára biztos lesz erősebb érzés is, aztán már le se akar majd állni a lurkó :D

Ja, képzeljétek, voltunk az augusztusi babavárós topikkal személyes csoportos találkozón. Nagyon vicces volt kb. 18 pocakos kismamit egy helyen látni, ahogy mindenki tömte magába a szendvicseket, meg tortákat :lol: :lol: Jópofa volt nagyon az egész.

mutyurka: tényleg ne erőltesd meg magad a sok masszázzsal!! Vigyázz magatokra!!
lei

Kép
Kép

Na kb így állunk most!

Lei!
Nagyon jó lehetett a pocakos találkozó!!!Tök jó lehet h már érzed a babát!Azért így már talán nem aggódik annyit az ember,vagy tévedek? :wink:

annus11

annus: igen, most már kezdek teljesen lenyugodni, hogy inntől már minden rendben lesz, túl vagyunk a félidőn, meg már mocorog is.
A következő vizsgálat április 29. nődoki, aztán meg vétvétel és vizelet + terheléses vércukor.
lei

ahogy elnézem a táblában a szülések időpontjait, minden hónapra lesz legalább egy babánk :lol:
lei

annuskor 22. :wink:
Vendég

Annus!
Tábliba ha megkérlek: név- Emőke

Lei!
De jó hogy megmozdult :lol:
Ugye milyen felemelő érzés? :lol: hát még mikor a párod is megérzi majd :wink:
Nekem annyira megnyugtató a bébificánka, nem aggódok naphosszat hogy jaj, milyen messze van még a következő UH
elképzeltem a kismamikat a talin, tényleg muris látvány lehetett :lol:

Jó pihizést azoknak, akik nem tudtak bemenni a melóra a sztrájk mellett :wink:

Kép
kimma

Oké!Jegyeztem mindent! :wink:

annus11

zsibi!!! küldtem neked még pár napja képet telefonon Szösszenet megszületett kislányáról Alízról. Megkaptad????
lei

Sziasztok. Megvolt az uh:) És csupa boldogság, mindent rendben talált a doki. Szabályos petezsák (9mmes) és szikhólyag. Pedig mikor sétáltunk lefelé a kórházban az uhra, akkor azt mondta, hogy nem telt el túl sok idő, de lehet, hogy már azért látszani fog. Én is azt gondoltam, hogy lehet, még korai bármit is látni.

Hát látszott! Méghozzá nagyon jó. Szóval minden rendben odabent :D Most ki tudnék ugrani a bőrömből örömömben, pedig reggel nagyon oda voltam az aggódástól.

Május 5-én megyek hozzá legközelebb - a magánrendelésére, ott is van uh. úgyhogy ott is megnéz és akkor már 9 hetes leszek, ha az Úr is megsegít
Addig el kell mennem védőnőhöz (ezt még nem tudom, hogy mikor menjek).
És persze néznem kell folyamatosan a vércukorszintemet (apa cukros) - és szénhidrát diétát javasolt - nyilván a nem kis túlsúlyomból kiindulva. (Na mondjuk a csokit kihúzom az étlapról, egy kicsit több séta és már rendben is van a dolog, mert enni meg nem eszek sok szhidrátot - feltéve, ha meg tudom állni, mármint a csokit :shock: ).

Szóval számítások szerint december 5-ére várjuk Picurit. :D
Nagyon!!!!

Szerencsére tudok sokat pihenni, mert a szabikkal rugalmasan gazdálkodhatunk, meg alkalmanként itthonról is tudok dolgozni, és tudok menni vidékre is pályáztatni, az is kikapcsolódás, szóval igyekszem nem túlterhelni magam idegileg.

Úgy de úgy örülök! (De csak óvatosan)

Kép
wruska

Wruska!!

Gratulálok a petezsákhoz!!!!És nem is mész a 9.hétig?Nem baj h nem látott még szívhangot?Felétek nem nézik ezt?Az én dokim amíg nem látott szívhangot(hát sajnos nem látott később sem),addig nem is küldött a védőnőhöz :shock: Úgy látszik h ez dokifüggő....De a lényeg h minden oké!!!!
Kép

annus11

Én is ezen gondolkoztam, és szerintem majd kitalálok valamit, hogy hogyan jutok el mégegyszer uhra, hogy a szívhangot is lássam. No meg megnyugtatás képpen.
Igazából ami időpontot ő mondott, egy egészséges középidő, szerintem azért is nem kérte, hogy menjek előbb. Végül is a 7-8. héten nézik a szívhangot, én meg a 8-9. hétben leszek amikor megyek. Na inkább a 9.ben.

Kép
wruska

Aha,értem.Én csak a saját tapasztalatból tudom mondani,hogy 2 hét múlva engem visszahívtak,mert én is elég hamar mentem dokihoz.Végül is ha meg azt nézzük,vki csak a 7.héten megy el,és akkor már látni a szívhangot.
Hát nekem megint korán kell majd mennem,hogy megtámogassa egy kicsit a babót gyógyszerrel...

annus11

Wruska-ez nagyon jó hír!!! :D De azért a 7. héten találj ki valamit hogy láthasd a dobogó szívű babódat, az nagyon megnyugtató! :wink: (Ha most 9 mm, akkor jövő héten már simán látni a dobogást! :D)

Lei-én tök hülye vagyok ehhez, a képnézegetéshez, ha hazajön a lányom majd szólok neki, hogy nézze meg! :oops: Egyébként bocsi de nem tudtam, hogy te küldted...van egy barátnőm, aki nemrég szült és eláraszt képekkel...azt hittem ő volt az! :D
Biztos jó volt a pocis topiktali! És nagyon irigykedem, amikor a magzat mozgásról írsz! Olyan jó lehet!!!

Szösszenet kislányát, egyébként láttam, mert ugye én mindent visszaolvasok még mindig...meg hát írtam is neki, mielőtt bement a kórházba...nagyon szép kislány Alizka! :D

Annus-Lei-Hajni: köszi a melós helyzet jelentést!

Képzeljétek itt az előbb hatalmas jégeső volt! A medence helyén tiszta fehér volt a föld...szegény virágok! :?
Vendég

Ja és Hajni-ugye nem gondoltad, hogy "kiszúrod" a szemünket néhány tájképpel az új frizurád helyett???!!! :lol: :lol: :lol: Ezt nem úszhatod meg!!!
Vendég

ja, én is ezen agyalok, csak még nem tom, hogy hogyan trükközöm ki.

Kép
wruska

Merszi, van ötleted? A kórházba beutaló nélkül is be lehet menni uh-ra?! Mert ha igen, akkor fogom magam és két hét múlva elmegyek oda.

Kép
wruska

Wruska!

Te magán dokihoz jársz?Vagy SZTK?Szerintem a saját dokidhoz is visszamehetsz,ha jó viszonyban vagytok.Megmondod h te szeretnél megbizonyosodni róla h dobok a szivecskéje,nem hiszem h ellenkezne!

annus11

wruska: amúgy ha meg bemész a kórházba és azt mondod, hogy görcsölgetett a hasad és barnázás is volt kicsit, akkor biztos megnézik. De mondjuk ez olyan ördögöt a falra festeni dolog szerintem....én nem biztos, hogy csinálnám, de hallottam, aki így jutott be UH-ra. Szóval ha jóban vagy a dokiddal, akkor szerintem is őt kérd meg inkább. Tudják a dokik, ha egy kismama aggódósabb az előzetes vetélések miatt, akkor jó neki, ha sűrűbben látja UH-n a babót és jobban megnyugszik. Az én dokim is mondta, hogy volt egy kismamája, aki 2 hetente ment hozzá UH-ra, mert annyira izgult, hogy minden rendben legyen. A doki meg teljesítette a kérését, mert ezzel a mamát nyugtatta meg és így a baba is jól volt.

Az a baj, hogy eddig csak tényleg egy-kétszer éreztem úgy, mintha a babó lett volna belülről. Mostanában viszont megint semmi konkrét érzés. Ettől nem vagyok megnyugodva. Mert mi van, ha mondjuk van szívhang (hiszen a védőnőnél hallottuk múlt héten) de mondjuk nem mozog rendesen??? Jaaj, tudom, hogy hülyeség, meg a párom is azt mondja, hogy ne legyek türelmetlen, majd érzem a mozgását rendesen, ha kell, de én akkor is aggódom kicsit, hogy már betöltöttük a 20. hetet és a többi velem egyidős kismama már ódákat zeng a másik topikban a babák rugdosásáról én meg max egy-kétszer éreztem valami olyasfélét, de azt sem úgy igazán konkrétan.....tudom, hogy túldramatizálom a dolgot, de akkor is zavar.....
lei

Lei!
Lehet csak lusti a babád :wink: Doki mit mond erre?Vagy nem kérdezted?Ha ennyire zavar akkor kérdzdd meg őt vagy a védőnőt!Jobb mintha paráznál!!!De ha a szívhang jó,akkor ne izgulj!!!

Nekem még mindig furcsa szurkálásom van...de nem menszis görcs.Nehéz lenne leírni.Olyan bizsergés féle :roll: Tegnap apcim azzal poénkodott h kis alian mocorog odabenn 8) :lol: Jó fej,mi. :?

annus11

Sziasztok

Nem voltam pár napig mert hulla voltam!A másikba leírtam!

Wruska
Gratulálok!
Drukkolok nagyon!!!
Vendég

a dokihoz majd csak április végén kell menni. De a védőnőhöz lehet, hogy elmegyek majd megint, vagy felhívom.
Amúgy meg rájöttem, hogy valszeg azért vagyok ilyn nyűgös, mert a front miatt dugul a fülem, amitől hányigerem van és plusszban még beraktak egy megbeszélést is mára, amihez egyáltalán semmi kedvem nincsen. Legszívesebben otthon feküdnék és pihiznék most.... valahogy egyre inkább ezt érzem, amióta kezd ilyen jó idő lenni. Lehet, hogy ki kéne venni szabit, vagy táppénzre kiíratni magam? Csak az a baj, hogy júniusig mindenképpen maradnom kell a melóban (egyrészt pénz miatt, másrészt meg be kell tanítanom az új helyettesemet majd). Szóval ez most kicsit olyan 22-es csapdája szerű helyzet :(

remélem tényleg egy kis élőlény miatt vannak a furi fájásaid annus! :)Jó lenne már valami jó hírt olvasni itt a topikban megint!!!
lei

Lei! Ne izgulj! Biztos minden rendben odabenn!
Nemsokára szinte enm is lesz olyan,hogy ne érezd és ne lásd,hogy mit művel!
Sose hittem volna,hogy eljutok idáig!
Csak lefekszem és nézem a hasam,jön -megy ez a kis ember,hol itt hol ott kidugja magát!
Annyira édi!
Néha kicsit kellemetlen mikor a bordáim fele közelít,de mindent kibírok!
Holnap megyek a 30. heti uh-ra!
Amúgy nektek nem is írtam,vasárnap 2 órát vendégeskedtem a Margit kórház szülészetén!
De. kicsit túlpörögtem és ebédidőre valami rózsaszín jött barnás darabokkal!
Úgyhogy most levagyok szabályozva!
Most kezdődik a festés és én csak dirigálhatok,beleőrülök!
De azt a vasárnapot nem kívánom senkinek,úgyhogy betartom!
Képzeljétek meglátott az ápoló és megkérdezte,hogy szülünk??????????
Azthittem elájulok! Mondtam neki,hogy remélem NEM!!!!!
Aztán 1 óra ctg egy üres kórteremben,egyedül,Apa sem jöhetett be! Síri csönd,néha egy babasírás!
Jaj! Szörnyű volt!
Aztán vizsgálat,uh!
Áron babaával minden rendben 1450 gramm!
Kíváncsi vagyok holnap mennyi lesz!
Leb.sz.tt a dr. ,hogy miért kell egy 29 hetes terhesnek takarítani! :roll:
Ráadásul Apa már de. rámszólt,hogy ne pörögjek,úgyhogy még a családtól is megkaptam a magamét!
Most meg reggel óta itt ülök,mert nem csinálhatok semmit!!!!!!!
Azért mindjárt elmegyek kenyérért!

Szóval: Bababások nyugi! Minden rendben lesz,de ésszel csináljatok mindent!
A többiektől pedig várjuk a pozitív teszteket!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Lei!!

Akkor esetleg vegyél ki pár nap szabit,vagy irasd ki magadat 1 hétre.Kicsit feltöltődsz,aztán még dolgozhatsz!!

Ibm!
Hallotunk róla!!Vagyis én olvastalak a másikban.Mintha magamat látnám...én se bírok sose nyugton maradni :wink: De azért Te próbáld meg létszi!!!

annus11

Lei, szerintem is menj el egy-két napra pihenni. Lehet, hogy ha kicsit megnyugszol, nem nyüzsögnek a fejedben a napi gondok, jobban tudsz figyelni a kispasidra és akkor biztosan jobban érzed a rugdosását is.

Ibm, te pedig vigyázz a kisemberre odabent!Még azért sok idő van hátra a szülésig!

Kép
wruska

Ibm!
Nagyon cuki a vonalzód!!!!Meg is néztem az oldalt,találtam egy nekem valót"VÉGRE 2 CSÍKOS LETTEM",remélem hamarosan felteheti vki :wink:

annus11

Hé, lányok, mindenki eltűnt?! Találtam jó kis videókat, akit érdekel. Szerintem nagyon jók :wink: Ha látni akarod, hogyan fejlődik babóca a pocakban.

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/ter ... trol-hetre[url][/url]

Kép
wruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?