Új privát üzeneted érkezett!

Barbi, jobbulást kívánok, és ne aggódj, tuti nem lesz semmi gond!!!

Szekszardon szülő kismamik! Nekünk van Pakson is szülésfelkészítő tanfolyam, ezért úgy gondoltam, itt fogok járni. El is kezdtem már, megvolt az első előadás. Szerveznek szülőszobalátogatást is, de ha szóltok, hogy mikor mentek, és le tudok akkor menni, akkor megyek Veletek!

Sziszka, én nem is néztem eddig a közös ismerőseinket, de tényleg van egy pár... A Kiss Milánt honnan ismered? Nekem gimiben osztálytársam volt. A Niki meg Szekszárdon volt kolléganőm egy ideig, és azóta is jóban vagyunk...

Látom nagyon beindultatok erre a spenótos receptre ;-) Én is kipróbálnám, de a párom nem szereti a spenótot, azt meg nem szeretem, ha csak egyedül eszek valamit ...

yuyu79

371 Kovács Beátát találtam iwiw-en ;-)

yuyu79

Jujj végre ettem sütit!!!:D :D A drágám hozott nekem krémest meg csokitortát és most a mennyekben érzem magam.

Barbi fel a fejjel jobbulást, nem lehet hogy valami vírusos genyót kaptál el?!

Annyira jól néz ki ez a spenótos cucc, kár hogy csak főzeléknek szeretem és hogy nagyon lusta vagyok sütögetni :lol: :lol:

Párotokat megtaláltam jelöltem én is Varga Molnár én vagyok :)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbikám, gyógyulj meg de gyorsan ám!!! És főleg nyugodj meg! Nagyon sok ++++++++++ enerigát küldök!

Binyek, nem semmi duma amit a védőnőd nyomott, sajnálom, hogy te is kikaptad a hülye fajtát... ha holnap visszaérsz, mindenképpen gyere és mesélj, nagyon megy a drukk neked, hogy minden okés legyen.

KépKép
columbine

Barbi jobbulást! Nekem is volt egy nagy görcsöm, amikor megijedtem, mert összeszakadtam az utcán és azt hittem elmegy a baba, de aztán másnapra elmúlt. Mondjuk aznap már nem bírtam lábra állni. Pihenj sokat (ha tudsz)!

Frissített_tábla

szuszu

Gabi,
Jobbulást, és sok erőt!

Barbi,
Ne aggódj, nem fog a babád megszületni hamarabb, csak nyugi!!!

Jó látni, hogy ilyen jól éreztétek magatokat a talin, legközelebb remélem én is eljutok :D

Csenge,
Gratula a kispasihoz :D

Makadu,
Én is 18-ra vagyok kiírva :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Barbi, remélem ma már jobban érzed magad. Én is nagyon utáltam, amikor azzal rémisztgettek, hogy ez biztos vakbélgyulladás, majd úgy jöttem haza a kórházból, hogy bocs, de nem tudjuk mi a bajod :( Nálam valószínűleg az epém szórakozik időnként. A lényeg, hogy minél hamarabb meggyógyulj! Írj, hogy mi van veled!
Vendég

Jó reggelt, szép szerdát!

Itt vannak Zsófi képei: http://href.hu/x/5a7s

szuszu

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap voltam egy előadáson, amit egy szülésznő tartott arról, hogy mi is vár ránk pontosan a szülés előtt, közben és utána. Nagyon tetszett, bár van egy-két ijesztő dolog, de legalább tudjuk mi vár ránk. Ha nektek is van ilyenre lehetőségetek, akkor szerintem menjetek el.
Szekszárdon szülők, ha minden rendben van a babával, akkor nem veszik el rögtön szülés után, hanem ráteszik a pocakunkra, és ha a babának van kedve akkor szopizhat is, és csak akkor viszik el fürdetni, és megmérni, ha már nem pulzál a köldökzsinór-az utóbbit elvághatja az apuka ha van kedve:) Ez tetszett legjobban az előadáson, mert a Jóga oktató mindig arról beszél, hogy mennyire fontos a babának, hogy ott maradhasson velünk a szülés után, mert neki trauma maga szülés, és csak mi vagyunk a biztos pont az életében, a sok újdonság között:)

Barbi! Biztos minden rendben lesz, de próbálj meg megnyugodni, mert ez a babának biztos nem tesz jót!!!! Sokat gondolok rád, írd majd meg, ha van valami változás!

Yuyu: Milánt trabantos koromból ismerem, rengeteg nyarat töltöttünk egy bandában, nagyon bírom, bár mi azóta eladtuk a trabit, de a barátság megmaradt :)

Binyek! Hányra jöttök ma? Gondolni fogok ám rád, mesélj, ha hazaértél, kíváncsi vagyok te is ennyire elégedett leszel-e :)

Csajok, jelölgettem az iwiw-en, de Beus nálad én is elakadtam! Én Tegzes Szilvia néven vagyok fellelhető :)

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Lányok! Lehet, hogy nem így kellett volna feltennem, mert ezeket a képeket így nem tudjátok magatoknak lementeni. Aki kéri, annak majd elküldöm őket. Ez lesz a megoldás. Vagy csak nézegessétek szépen online :D

szuszu

Sziasztok!

Szuszu táblázatába beszúrtam egy oszlopot és beírtam a neveket, akiket megtaláltam, ha gondoljátok elküldöm és így egyszerűbb a keresés...

Én lenni Beleki Katalin Anna.
Vendég

Sziszka!
Gyűjtsd az infókat és tájékoztass légy szives! :wink: Én nem megyek ezért át Szexárdra,meg igazság szerint 80%-ban császár-gyanus vagyok. :roll:
De ezek nagyon jó dolgok,amiket eddig írtál! :lol: Az azonnali szoptatás is,meg az is hogy várnak a köldökzsinór elvágásával. 8)
Fél háromra megyünk,de nem a kórházba,hanem a medicenterbe.

Lassan készülök,megyek a terhesgondozóba!Már reggel óta görcsben van a gyomrom,hogy mit fogok kapni a 10 kiló hízásért... :cry: Jaj!

binyek

Jó reggelt mindenkinek!

Barbi - nyugodj meg és pihenj amennyit csak tudsz, nem lesz semmi baj!

Én Birk Petra néven vagyok fent az iwiw-en - én is próbálok majd keresgélni.

Binyek - kedves a te védőnőd is....nem értem, hogy az ilyen tapintatlanok minek mennek ilyen pályára...

Na, megyek dolgozni - rengeteg munka van, ki sem látszom belőle. De pénteken utazunk Észtországba egy hétre - már alig várom...:)

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Szuszu!

Elküldenéd majd nekem a képeket e-mailben?

Köszi!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Én ugyan nem voltam a találkozón, de a legközelebbire tutira megyek, mert most nagyon sajnálkozom, hogy lemaradtam.... :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kérném én is a fotókat, valamelyik e-mailre, köszönöm szépen.

beleki@freemail.hu vagy beleki.katalin.anna@kkk.gov.hu

Kata
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én most nagyon eltűntem itt 3 napra, de ígyekeztem pótolni az olvasást, hát jó sok mindent írtatok!

Barbi nyugodj meg, minden rendben lesz, az én kislányom is éjjelente ráül a ...nemtudom mimre :) és 5* rohangálok pisilni, de mikor felpattanok az ágyból úgy begörcsöl, hogy alig bírok kivánszorogni! Beszélgess vele, hogy legyen kedves és picit uszizzon el onnan! Sok sok pozítív energiát küldök én is nektek! :)

Az én védőnénim tök jófej volt és profi, de legutóbb mikor mentem, kiderült, hogy le kellett adnia az én körzetemet és kaptunk egy másikat, na hát ő meg szegény nagyon lelkes, de leginkább én mondogattam neki dolgokat, pedig első terhesség.

Az iwiw-en engem: Fityusné Győrffy Rita néven találtok, nem sok ilyen van :)

Lányok fantasztikus, hogy mennyire szerettek sütni, én sajna béna vagyok, de főzni szeretek és mások szerint megy is valamennyire! :)

Istvánosok! Tudtok valamit a mai felkészítőről? Az első lesz ma és 15:00-kor? Megy valaki? Apa ma nem tud jönni, és szerintem máskor sem, de én elmennék, csak nem tudom pontossan hová kell menni!

A találkozó szuper volt és a képek is, most megpróbálok felrakni magamról képet, hogy a következőn tutti megismerjetek, bár az iwiw-en van fennt!

Szép napot!

Rita

Kép
rituspoc

Anna!
Én örülnék a táblázatnak!!! Tedd be légyszi!
Binyek! Minden új infót elmesélek majd ígérem, biztos Katica és Yuyu és örül neki, nekik is elég messze van Szekszárd.
Ja, és azt mondták még, ez talán mindenkit érinthet, hogy ha a választott orvosod épp leadja az ügyeletet amikor szülni mész, akkor a munka törvénykönyve szerint 8 órán keresztül nem lépheti át a kórház küszöbét, minden ellenkező esetben azonnal tájékoztatja a szülésznő, ha beérkeztünk a kórházba. Binyek téged ez szerintem nem érint, mert a császárt biztos akkorra programozza majd, amikor ő is bent lesz a kórházban. A császárról annyit mondtak még, hogy amíg te még altatásban vagy, addig az apukának adják a babát( kat :) ) Ja. és azt, hogy addig nem engednek el kórházból haza, amíg nem tanítottak meg kézzel fejni, fürdetni, pelenkázni, ápolni a köldök csonkot, :D Melleszívót nem kell vinnünk magunkkal, mert van a kórháznak központi gép, ha mégis a sajátot akarjátok, akkor nektek kell gondoskodni a sterilizálásáról.

Most más nem jut eszembe :)

<
sziszka78
Tolna

Beleki, majdnem mindenkit megtaláltam én is, szóval majd este beírom a neveket. És este küldöm a képeket is. De azért meg tudtátok nézni őket, ugye?

szuszu

Sziasztok!

Ha megengeditek én is csatlakoznék hozzátok. Már szinte a kezdetektől olvasgatlak titeket, de annyi komplikáció volt nálunk, hogy eddig nem akartam írni. Tegnap végre megkaptam a magzatvíz mintavétel negatív eredményét és az uh-n is mindent rendben találtak.
Egyébként a második kislányomat várom augusztus 4.-e körülre és a Sote1-n fogok szülni.

Andi (23+3)
jazmin2005

Sziasztok! Binyek, mi az a 10 kiló 2 babával? Ne foglalkozz vele, mit mondanak ;-) Én most hirtelen 1 hónap alatt híztam 2 és fél kilót, így már 6-nál tartok, pedig csak egy babám van...

Sziszka, megnyugtató amiket írtál, hogy mindenre megtanítanak... remélem tényleg így lesz. A köldökvérlevételről nem esett szó esetleg? Hogy sokan levetetik-e? És szerinted ha ügyeletesnél szülök, akkor is le lehet vetetni?

Ja és az is tök jó, hogy nem viszik el egyből a babát. Hát, a köldökzsinórt nem hiszem hogy el akarná vágni a párom ;-)

A Milánt én ritkán látom (ha letévedek Gyönkre), és kicsit haragszom rá, hogy nem hajlandó megszervezni egy osztálytalálkozót, pedig ott tanít helyben ;-)

Binyek, majd írj, hogy mi volt!!

Barbi, remélem ma már jobban vagy!

yuyu79

Jázmin, üdv köztünk! A Jázmin a nagytesó neve? Gratulálok a jó eredményekhez :-D

yuyu79

Sziasztok! Szép Napot Mindenkinek! :)

Isten hozott Jázmin, vagy Andi?? :) Elnézést, de nem tudtam eldönteni melyik a Te neved és melyik a gyerkőcé. :oops: :oops: Picit még nem vagyok képben.

Szilvi, ez nagyon klassz, amiket írtál. Ezek szerint a szekszárdi szülészet valóban olyan jó, mint amilyennek leírják. :) Annak külön örülök, hogy megtanítanank minden hasznos dologra és az még hab a tortán, hogy magunkhoz is ölelhetjük a picit szülés után. :) Ha megtudsz még valamit mesélj, engem nagyon érdekel. ;)

k.a.t.i.c.a

Hová tűnt mindenki?? :shock:
Hatalmas a csönd...

k.a.t.i.c.a

sziasztok!

otthon végleg megszűnt a net, így elég nehézkes az olvasás/hozzászólás... :(

terheléses cukorvizsgálattal kapcsolatban, nekem csak 1 hónap múlva kell mennem.

végre van dokim, bár azt még nem tudja még, hogy mikor megy szabira, mert azt a család dönti el, így lehet, hogy mégsem lesz a várva várt napon senkim, vagyis, szülésznőt mindenképpen fogadnék, hogy ő legalább biztos pont legyen azon a napon! ;)

amúgy a 30. héten mennem kell szemészetre is, mert az egyik szemem -5-ös diopritás, és meg kell nézni, hogy lehet-e spontán szülésem. hát, nagyon kíváncsi leszek!

kb. ezek vannak!

Lányok! mentek a 19-i bababörzére? én most már tényleg tervezem!!! babakocsit kellene vennem. Columbine, ha esetleg van már fotód a Ti jergányotokról, azt szívesen veszem!

köszi szépen!

puszi,
zs.

sophie27

Sziasztok:)

Ritus én mennék szívesen az Istvánba, de a munkahelyemről nem tudok sajna ellógni, így csak május után fogok tudni járni szülésfelkészítőre. Jó lenne már a szülésznővel is találkozni, mert lassan 2 hónapja megvan a száma, de még nem hívtam fel....

szuszu, köszi a képeket, nagyon jók, bár én szeretném emailben is elkérni: sniky@freemail.hu
Előre is köszi!

Barbi, remélem már jobb a helyzet nálatok?!

Zsófi, a 19-i börzén nem csak babaruhák lesznek?

Jázmin, üdv közöttünk és gratulálok a jó eredményekhez és a kiscsajszihoz:))

sniky

binyek, gyere minél hamarabb a képekkel, infókkal:))) nagyon gondolok rátok;) szombaton lehet, hogy találkozunk Esztergomban:)

sniky

A 19.-i börzéről egy kis info:

http://www.kismama.hu/babaruhaborze/

k.a.t.i.c.a

Nikianyu!

A mai szülésfelkészítőről én is lemaradok, egyrészt nem tudok semmi konkrétumot, másrészt én is dolgozom, így még várok kicsit! Akkor mehetnénk majd májusban együtt, addig megkérdezem a dokim róla.
Mi úgyis még lehet, hogy együtt szülünk :)

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Szokás szerint bolondok háza van nálunk.
Mára már többen megkérdezték, hogy meddig maradok....úgy néz ki, én június közepéig húzom az igát, de majd meglátjuk, hogy meddig bírom......

Barbim, kérlek ne hozd ránk a frászt. javulgass hamar. Felvetődött nagyon helyesen a vírus gondolata is: itthon most van egy olyan vírus, ami kisebb lázzal ját, de a legrosszabb része a görcs, ami nagyon dúrva tud lenni. Apum most van túl rajta és kegyetlenül megkínozta. Lehet, hogy ez a bűnös.....

A 19.-i börzén sztem minden lesz, sőt a térkép szerint ez egy kétszer akkora pavilonban lesz, mint az előző. Babakocsisok tutira lesznek, tőlük kérdezgettem is és mondták.

A táblázat kiegészítése nevekkel nagyon jó ötlet, sőt szuper.
Köszönöm mindenkinek aki bejelölgetett, igyekeztem a képeket is megnézegetni, nagyon jók!!!

Szuszu, nagyon köszike a segítséget és hogy továbbküldöd a képeket!!

Újaknak nagy nagy üdvözlet!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy így tartjátok bennem a lelket, kell is a bizakodás! Javulgat a helyzet, de nem merem elbízni magam. Éhes vagyok, de nem merek enni. Pedig istenit föztem ma! Meg csináltam diós buktát is, olyan szépek lettek, mint egy költemény... :)
Szerintem du. fel fogom a padlót sikálni, mert a kutyahelyzet jót tesz a veséknek, nem ülhet így rá senki semmire. :)
Mellékesen a fürdöszoba és a konyha is megtisztul... :)
Most értek haza az oviból a gyerekeim, el vannak az illatoktól ájulva, megyek is megetetni magunkat.
Egyébként olyan szépeket rajzolt nekem a nagylányom, teljesen felvidultam a kórházban töle. Azt nézegettem, mert jobb dolgom úgy sem volt.
Szuperek a talis képek, örülök, hogy jól sikerült! Talán hazamegyünk jövö héten, mi lenne egy póttalival? :)
Jó optimista vagyok, ugye? Haldoklás és a bizakodás rokonok nálam...

Barbi
Vendég

Rendben Ritus:)) szerintem még májusban sem késő elkezdeni járni. Szerintem a közepe, vége felé úgyis megint előlről kezdik az előadásokat.

Nagyon esélyes az együttszülésünk:))

sniky

hááát. akkor nem is tudom, de remélem, hogy nem, mert babakocsi kellene most! ;)

amúgy iwiw-en, ha valaki felvenne, Ballóné Bódog Zsófia néven találok! ;)

jah, és amit Mariann írt, hogy strepptococcus, vagy hogy írják, azt a 36. hétben szűrik, mert tényleg gázos a hüvelyi úton szülésnél... :(

persze ikresek lehet, hogy sokkal előbb szülnek. :/

sophie27

Szuszu, Dorka, szeretnék egy szívességet kérni Tőletek. Megtennétek, hogy mutattok nekem képeket, amiket a diagnosztikai központban készítettek, szeretném látni, milyen minőséget produkálnak ott. Persze, csak ha nem nagy kérés. Nem tudom melyik oldalon van, amit már feltöltöttetek. Előre is köszönöm. :)

k.a.t.i.c.a

Szilvi, tényleg kicsi város ez a Bonyhád, van egy pár közös ismerősünk. :D

k.a.t.i.c.a

sziasztok!!

sophie: nekem is kb. -5-ös a szemem, és a hét elején volt szemésznő nálunk a cégnél megvizsgálni a dolgozókat. Kérdeztem tőle ezt a szülés dolgot, hogy lehet-e természetes úton szülni ekkora dipotriával. Azt mondta, hogy ez nem olyan sok, amivel ne lehetne és szerinte ezt fogják mondani majd a 30. heti szemészeti vizsgálaton is. Úgyhogy én nem aggódom ezen annyira.... szerintem Te se :)

Binyek: azokat a muffinos spenótos csodákat az eredeti recept alapján csináltad, vagy átalakítottad a recepetet? Én is szeretnék ilyen muffinszerűt csinálni!!!
lei

Katica, mellékelem a képeket, de hozzátenném, hogy amikor készültek, akkor voltam 12 hetes. Azt mondta a doki, hogy ha szájpadhasadéka lenne a gyereknek (de szerencsére nincs), azt is ki tudná szűrni ezzel a géppel már ilyen korai szakaszban is. Ezeket a képeket a dvd felvételről csináltam a számítógéppel. Hamarosan mi is megyünk megint kukucskálni.

Kép
Kép

szuszu

Zsófi, bejelöltelek. Nekem van egy külön csoportom rátok a wiw-en így látom hányan vagyunk már egymás ismerősei. Most 15-en vagytok a csoportomban.

szuszu

Köszönöm Szuszu, eldöntötte a dilemmát a látott két kép. :)
Ezek nagyon jó minőségűek. Mégegyszer nagyon köszönöm. Aranyos vagy. :)

k.a.t.i.c.a

Szivesen. Én asszem megvárom a 25. hetet és akkor megyünk. Mivel már voltam ott egyszer, ezért most a dvd-t nekem ingyen adják.

szuszu

hááát csajok, tegnap kibírtam az édességet, ma nem:)))
Isteni csokis marlenkát fogyasztottam az imént:)

a mennyekben érzem most magam:)

Barbi, de jó lenne ha haza tudnátok jönni, tényleg találkozhatnánk;) folyamatosan küldöm neked a sok-sok ++++-ot;)

sniky

Mi a 24. hetet várjuk ki, azt mondta az orvosom, hogy akkor már lehet menni, mert szépen látszik minden. :) De már az egész család tűkön ül. :D

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Mivel dolgozni már nem nagyon akaródzott, én is jelölgettem a wiw-en

:lol:

El is búcsúzom mára, holnap remélem többször tudok jönni.

Barbi, javulj nagyon!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

További szép délutánt Mindenkinek!! :)

Sziasztok!!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Végre megérkezett az AFP eredményem, bár még csak telefonon diktálta be az asszisztensnő:

62,46 ng/ml
1,62 MoMk

Azt mondta hogy minden érték rendben van, annyira megörültem. :D

Addig nem igazán izgattam magam, amíg azt nem mondták, hogy még mindig nem érkeztek meg a leleteim (márc. 20-án voltam vérvételen), pedig már másnaponta telefonáltam.
Erre az eredményre megérte várni, és a vérképem-vizeletmintám is teljesen rendben van.

Holnap megyünk dokibácsihoz, akkor meg is kapom papíron a leleteket, és elvileg akkor lesz a részletes UH is. Remélem nem pont akkor támad kedve pihizni Picikének (mint múltkor), most éppen elég aktív (rugdos kicsit). :)
Férjem egyik kollégája tanácsolta, hogy vizsgálat előtt kis csokit egyek, attól tuti felélénkül.

Beus

Kép
félhold

Barbi!

Örülök, hogy már jobban érzed magad, én is sok + energiát küldök neked. :)

Beus

Kép
félhold

Szorgalmasan bejelölgettelek titeket, már akit így hirtelen be tudtam azonosítani. Mi lenne, ha Szuszu táblázatát felturbóznánk a családnevekkel, akkor mindenki böngészhetné az iwiw-en...
Én a lánykori nevemen indulok, ne lepödjetek meg: nem Maass, hanem Somlay.

Nicky!

A lénygre éreztél rá, már éppen javasolni akartam. Csapunk valami csokis-cukis kört, na? Én is olyan nehezen állom meg, döngöm a gyerekek húsvéri csokijait...
Ha biztosat tudok, dobok egy privit, jó?

Szuszu!

a táblázat kiegészítésére: életkor 32, Kórház Kreiskrankenhaus Böblingen, barbaramaass@gmail.com

Köszi!

Közben felmostam, de változatlanul fáj a jobb vesém.

Barbi
Vendég

rendben Barbi, megbeszéltük:))

akkor a jobb vesédnek küldök most sok-sok javítót:)

sniky

Hahó csajok!
Megjöttem az uh-ról,de még nem tértem magamhoz,kicsit sokkolva lettem!!!
Eddig arról volt szó,hogy kétpetéjű ikreim lesznek,amiből az egyik tuti lány,a másik 75%-os lány.
Na most ma akkora kukit láttam a képernyőn,hogy magam is megijedtem tőle!Valamint és ez a komoly:azt mondta a doki,hogy egy nagy lepényem van,bár eddig egy elsőfali meg egy hátsófali volt és a gyerekek közötti burok csak egy vékony hártya,nem két különálló sejtnek a fala,tehát biztos EGYPETÉŰEK. Ergo a másik baba,aki most nem mutatta meg magát,szintén fiú kell,hogy legyen!
A 18 hetes uh-n teljesen látszott,hogy az egyik kislány,mert premierplánba terpesztett elénk.Akkor most szerintetek mi van????
Képes a két lepény "elvándorolni" és összenőni?Van ilyen?
Mondjatok valamit,mert megbolondulok ettől a bizonytalanságtól...

Ami jó hír viszont:nem kell befeküdnöm egyáltalán,csak ha baj lenne, a méhszájam se nyílt tovább és ha befordulnak a babák,akkor szülhetek és nem leszek eleve császárra ítélve a korom miatt,mint Szegeden!
Ja és nagyon szimpi volt a doki és kedves!!!

binyek

Sziasztok csajok!

Rég jártam erre, de Beleki megkeresett a wiwen :D
Remélem mindenki jól van. Én remekül, sokat mocorgunk. Nem tudom benne vagyok e a táblázatba, de ha igen és kisfiú utóddal, akkor kérném szépen átjavítani kislányra :)Voltunk tegnap UH-án és ott nagyon úgy tűnt.

Ti hogy álltok a vizesedéssel?
andaka

'stét!

Itt letölthetitek Zsófi képeit: http://download.yousendit.com/80CBCE7315760378

Itt meg az iwiw-es nevekkel bővített tábla:
augusztusi banda

szuszu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?