Új privát üzeneted érkezett!

[quote="brunhild"]M írta:brunhildajga: erre a kérdésre Leo még senkinek sem válaszolt :wink:

Kinéztem a társaságból azt, hogy kitaláljátok :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

ÉN BUTA VAGYOK!!!!KÉRDÉS-VÁLASZ DOLOGBÓL ÉRTEK!!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

[quote="majga"] írta:majgaN BUTA VAGYOK!!!!KÉRDÉS-VÁLASZ DOLOGBÓL ÉRTEK!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

[quote="mrsleo"] írta:mrsleo
[quote="brunhild"]L írta:brunhildeo, biztos szeretnek a kismamáid :)
Apropó: nincs olyan kismamád, akivel egyidőben fogsz szülni? :D

Nincsen... mióta tudom, hogy terhes vagyok, nem vállalok senkit. Nem tudhatom előre, hogyan leszek én. és persze a variálásom... :oops: :wink:

Ezekből össze lehet rakni.... :wink:
Nem urológus leszek, ha egyszer megcsinálom a szakvizsgát :oops: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

mrsleo
a kórház nem tudott a receptről, különben biztos felírják. A doktornő meg a műtőben volt, az egészet az asszisztens intézte rohangált a műtő meg a telefon között, és közvetített, hogy hogy tudjuk megoldani. Ő tudta, hogy kórházban vagyunk, de nem biztos, hogy pont az "összeférhetetlenségre" gondolt.

majga,
az elején találgattuk, hogy milyen orvos lehet Leo, és persze egyik sem talált. Azóta a hozzászólásokból szerintem egyértelműen kitalálható, de ha Leo hű marad szokásához nem fog egzakt módon válaszolni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Képzeljétek el, már másfél hete itthon van Luca, múlt szerdán volt legutóbb oviban, mert utána kidőlt egy felsőlégúti vírustól, ami ráhúzódott a hörgőire és enyhén a tüdejére is.
Azóta nem voltunk közösségben, szedte a gyógyszereket, jobban is lett, napok óta nem köhög, nincs semmi tünet, szóval meggyógyult.

Erre ma estére 39,5 (!) lett a láza csak úgy, a semmiből!!! Én ezt nem értem! Nagy nehezen levittük neki 1,5 óra alatt, most jól van, evett is azóta, de akkor mi a fene lehet ez?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, azt hittük, már jól vagytok! :(

Nimród volt így karácsonykor, A füle volt begyulladva, kapott rá antibiotikumot és meggyógyult, voltunk kontrollon és minden rendben volt. Estére belázasodott, majdnem 40 fokos láza volt neki is, csak este, 3 napon keresztül, amúgy semmi baja nem volt..aztán ahogy jött, el is múlt...nem tudom, mi volt, de lehet, hogy nálatok is ez van :roll:
Mindenesetre gyógyulást!
20140901114303

addisz,
a fül pl. tényleg tud ilyen magas lázat okozni, de azt tuti érezné Luca, hogy fáj. Ja, és még a vese volt nekünk ilyen alattomos, és az nem is fáj. 5 napig volt Lilinek ilyen magas láza, mire a gyerekorvos nézetett vizeletet. Az volt a baj, hogy pont a 15 hónapos oltás után pár nappal volt, és mindenki ráfogta az oltásra. Ügyeleten két városban is voltunk, plusz a Madarászban tejterhelésen, de ott sem gyanakodtak, ötödik nap jutottunk el a saját gyerekorvoshoz, ő egyből rátapintott a lényegre. 5 hét antibiotikum után (már csak 1 hét lett volna a gyógyulásig) kiújult, úgyhogy kórház 1 hétig, ott már a zárót vártuk, mire kiderült, hogy összeszedett valami kimondottan kórházi bacit, úgyhogy még egy hét, de szerencsére bejárhattunk naponta ambulánsan azért az 1 szuriért. Ez 4 éve volt, azóta járunk kontrollra vele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz: :( Lucának jobbulást! Ő is volt Veled dolgozni? Akár a BKV-n is elkaphatott valamit. :( gyorsan terjednek a bacik.

brunhild: szurkolunk! :) valaki megy még holnap 10re, ha jól emlékszem.

hopihe79
Budapest

Köszi a tippeket!
Hát, annyi gyanús volt csak ma, hogy délben lefeküdt a kanapéra és el is aludt (évek óta nem alszik délután), illetve azt említette, hogy fáj a feje. Lehet, hogy tényleg a fülével lesz baj?
Nagyon nehezen ment le a láza, csomó vizet ivott és most már alszik.
Holnap elviszem a gyerekorvoshoz, bár más tünetet nem tudok majd neki mondani.
Azt hittem hétfőtől végre minden mehet a maga útján és nem kell majd végig logisztikáznom ezt a hetet úgy, mint az előzőt...:(

Pihe
Szerdán bent volt velem az irodában, de gyalogoltunk.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Könyveltem jjucuss kisfiát a táblázatba, és most látom:
Mrsleo, Klarissza, gratulálok a 20 héthez :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz, Lucának jobbulást!

Hopihe én megyek még holnap 10 órára uh-ra!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Jó reggelt! :)

vivcsen drukk a mai UH-hoz! :)

addisz, jobbulást Lucának :( Szegényke jól benne van...

Nálunk most (koppkopp) mindenki jól van, kíváncsi vagyok meddig...

Folyt köv, csak lapoznom kell vissza. :lol:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt!

Minden betegeskedönek jobbulást!!!!Nekünk is volt ilyen lázunk egyszer semmi más tünet nem volt 3 napos láz volt.èn azt hidtem nincs ilyen.. de ezek szerint sajnos van :(

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Na folyt:)

Ambuláns szülés: én is nagyon gondolkozom rajta, vagyis csak gondolkoztam, mert a férjem nemigen szeretné... Domkánál ugye a hazajövetelünk napján derült ki, hogy gond van a szívével, ha előbb hazajövünk, akkor mehettünk volna vissza, és az rosszabb szerintem. :( Emiatt aztn már Lócinál sem lett ambuláns szülés, mert tartottunk attól, hogy újra megismétlődik a dolog... és most is ez van... a férjem nagyon szeretné, ha legalább azt a 3 napot bentmaradnánk, én pedig nem is akarom meggyőzni, szerencsére Lócival is jó élményeim vannak. :) Külön szobában voltam vele kettesben, külön fürdő, mikro, TV :lol: Szóval nem zavart senki. Így megint kibírnám :wink:

Autógond: nálunk is felmerült, peugeot kombim van, de nem úgy tűnik hogy belefér hátra 3 ülés... :? :roll: Nemsokára lesz egy nagy körünk a férjemmel Pesten, elmegyünk üléseket próbálgatni... és valahogy megpróbáljuk kisakkozni hogy beférjen. Lóci születése után vettük, szóval még nem igazán akarnám lecserélni. :shock:

jucus, gratulálok a kisfiúhoz! :) 3 királyfi... szerintem nincs is ennél jobb. :lol: :D Ja, de.... a 4!! :wink:

Ruhakérdés: nekünk is volt mindenféle, de valahogy nem volt kedvenc... mindegyikkel elvoltunk. Most gondolkodtam már, hogy milyen cucc kell majd, nyári babám még nem volt... :) Szerintem egy sima pelusban szuszog majd a kendőben, és slussz :wink:

Hálózsák: Domka abban aludt sokáig, szerettük, Lóci viszont utálta, sőt, a mai napig utálja ha be van takarva, csak akkor lehet takarót tenni rá ha már brutál mélyen alszik. :lol:

hópihe, jajj de jó ez a kép amit linkeltél, szerintem kölcsönveszem. :lol:

Na lépek, megyünk oviba. :D

Szép napot mindenkinek! :D :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Addisz, Etele is pont így van tegnap óta, ahogy leírtad, vagyis délben elaludt és majdnem estig, de neki csak 38 fokos a láza, neki is fájt a feje..most is lázas még, de be is van rekedve..Délután menni kell dokihoz, mert kell a suliba az igazolás... (különben még nem vinném, 38 fokos láz miatt)
20140901114303

Ambuláns szülés:Én sem merném be vállalni... szerintem azzért az 3 nap ki birható...

Apropó szülés tervez valaki otthoni vagy szülöházban(nem tudom Mo-n hogy hívják) való szülést?

Ruha:Nos én kaptam kölcsön de aki adta annyira mondta hogy ö otthon meg számolta meg le fotózta,hogy inkább úgy ahogy volt rögtön vissza is adtam... Megjegyzem a cuccok már 4 gyerek használta ki szakadt foltos rucik....

Lilypie Fifth Birthday tickers

hemej

bkrisztike,
ha jól emlékszem te írtad régebben, hogy ha anyuka otthon van TGYÁS-on, a nagyobbik gyerek mehet bölcsibe attól. Tudod, hogy pontosan milyen jogszabály alapján??? Keresgetem a neten, de nem igazán találok rá utalást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska!
szia
Én ilyesmire nem emlékszem, hogy mondtam volna.
Szerintem a bölcsihez munkáltatói igazolás szükséges

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Áron is elkezdett szombat éjjel taknyolni. Úgy tűnik csak a szemfogai jönnek, úgyhogy ma ment is bölcsibe.
Más tünete nincs, de aggódom mert azért ilyenkor gyengébb az immunrendszere. Remélem az utolsó téli heteket már megússzuk.

Az ambuláns szülés..hát nem is tudom. Most olvastam valami újságban - talán karácsonyi szám - hogy a csaj küldöldön szült, elfolyt a víz, 2 óra alatt megvolt a gyerek, majd 2 óra megfigyelés után haza is engedték, úgyhogy estére már otthon is volt, úgyhogy hogy reggel még terhes volt. Hát én ezt nem tudom elképzelni. (fizikailag semmiképp sem)
Én a 3. nap már nagyon untam a kórházat. Ráadásul az ágyam baromi kényelmetlen volt, szoptatni meg pláne tök kényelmetlenül lehetett csak.
Viszont eszembe sem jutott volna korábban hazajönni. Oda visszamenni már nem lehet, hiszen csak szülő nőt vesznek fel. Az egyik ismerősünknek besárgult a gyereke, és a Heim Pálba kellett menniük a pár napos csöppséggel. Azt mondja szörnyű élmény volt a sok beteg gyerek.
(másik barátnőm ellenben +1 napot töltött a sárgaság miatt a szülészeten, természetesen mára szinte el is felejtette)

Áron a hálózsákot nagyon szerette, most már nem tűri meg.
Nekünk felül patentos volt, nyárra pamut, télre vastagabb anyag - nem volt vele problémánk.

Linácska, szerintem annyit fogsz a jogszabályokban találni, hogy az után a gyerek után, amelyik bölcsibe jár, nem kaphatsz ellátást (tgyást és gyedet, gyest igen) úgyhogy külön ez nem lesz leírva.
A bölcsiben is tuti megerősítik.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tehát pénzbeli ellátást: tgyás, gyed nem kaphatsz - az után a gyerek után a bölcsődébe jár, mivel a bölcsi természetbeni ellátásnak minősül.
A bölcsik valóban szoktak kérni munkáltatóit, de én úgy tudom hogy ők ezt csak elteszik, hogy ellenőrzés esetén fel tudják mutatni.
Az a necces, ha szemetek, és mivel tudják hogy otthon vagy, nem fogadják el.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jo, hogy irtok a ruhacskakrol, mert igy elsö babaskent sok hibat elkövethet az ember, sok dolog nem jut eszebe. Bar a kishugom miatt emlekszem egy-ket dologra, de ö teli volt es egy nyari babanal nem igazan tudom, hogy müködnek a dolgok.
Meg lenne egy kerdesem, hatha valakinek van tapasztalata. Gondolkodunk azon, hogy legyen-e a babanak polyaja. Sok helyröl hallottam jo dolgokat rola, meg az olyan igazi "babas". Ha jol tudom 3 fajtaja letezik a hagyomanyos, az angol es a kokusz. Ti hasznaltatok valamelyiket? Melyiket ajanljatok?

Autohoz. Mi 6an voltunk a csaladban es Opel Zafirank volt. Nekünk teljesen jol bejött. Egy ismerös csalad pedig ugy csinalta, hogy volt ket autojuk. MIvel altalaban anyuka vitte a gyerekeket ide-oda, ezert eleg volt egy. Ha együtt mentek, akkor mehetett a versenges, hogy ki melyikben utazik. Ez föleg akkor jo, ha az egyik ceges, mert akkor ki lehet meg igy is hasznalni.

Szegeny Addisz, mar igazan kijöhetnetek a betegsegekböl! Jobbulast Nektek!

Azt hiszem elkezdem ertekelni az osztrak egeszsegügyet :) Kicsit ketsegbe voltam esve, hogy mi lesz velünk vedönö nelkül, de azert a ti törteneteiteket hallgatva lehet, hogy megis inkabb ezt valasztom. Egyebkent nalunk azert sem merült fel az ambulans szüles, mert amig benn vagyok a korhazban, addig legalabb van kitöl kerdezni, de ha hazamegyek akkor mivel nincs vedönö rohangalhatok a gyerekorvoshoz ha van valami, mert ugye ök nem jönnek ki :?
Most pont azon gondolkodom, hogy kitöl kerdezzek utana itt a moshato pelenkanak ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Brunhild
Mi is megyünk délután a gyerekorvoshoz, kíváncsi vagyok, hogy egyéb tünet nélkül mit fog mondani.
Éjszaka csak egyszer ébredt Luca arra, hogy fáj a feje, most reggel óta viszonylag jól van, evett is, de pihenget, úgy hallgat zenét és ez gyanús.

Most kicsit elegem van ebből a helyzetből. Másfél hete sakkozunk apával, hogy ki, mikor, hogyan legyen itthon, ki vigyázzon Lucára, ki dolgozzon itthonról stb. Azt hittem ma már végre minden a helyére kerül.
Ráadásul megint lemaradunk a suli előkészítőről (ma van) és az úszásról is (holnap), az idő is pocsék, nem jön a tavasz...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Jjucuss, gratulálok a kisfiúhoz!!!!

Addisz, jobbulást kívánok Lucának!

Nállunk nem történik semmi. Most úgy néz ki, hogy mindannyian meggyógyultunk. (kopp-kopp)
A babának még nem vásárolunk, de már sok dolog ki van nézve. Remélem csütörtökön bizonyosságot kapunk a neméről és beindulhat a vásárlás. Egyébként nagyon aktív. Éjszaka sokszor fent vagyok miatta.

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

Noémi,
nekem is az a bajom, hogy mindenhol azt látom, hogy ha kapok x ellátást, akkor nem mehet az a gyerek, amelyik után az ellátást kapom. De mi a helyzet a másikkal? Ugye ha a 3. megszületik, a 2. után járó ellátásról le kell mondanom. (mondjuk már most sem kapok semmit Levi után, mert dolgozom.) A munkáltatói nem gond, mert mikor a felvételi van, akkor dolgozni fogok, csak mire elkezdene járni, addigra leszek TGYÁS-on. Amúgy semmi jogszabályt nem látok, ami kizárná a kettőt. A barátnőm pl. 6 napja szült, a nagyobbik azóta is bölcsiben van, és végig a terhesség alatt is ott volt, pedig anyuka ugye otthon volt táppénzen.
Nálunk most nyílik a bölcsi, tehát nincs még tapasztalat. A helyzet az, hogy Levit felvennék, csak nem akar jogszabályt sérteni a vezető. De szerintem nem sértene, csak nem találok semmi jogi hivatkozást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest

Linácska, szerintem az a kulcs, hogy mivel jogszabály nem mondja ki, hogy a nagyobb nem járhat bölcsibe - ezért járhat.
A munkáltatói nekünk a beszoktatás után kellett, tehát nem a beíratáskor.
Szerintem ez csak és kizárólag a vezető jóindulatán, illetve a helyhiányon múlik.
Ugye ha sokan vannak a várólistán nem túl etikus felvenni egy otthon lévő kismama gyermekét, mert más emiatt nem tud pl. visszamenni dolgozni, és hal éhen a 28 500 Ft-os gyesből.

KépKép
KépKép
kfnoémi

sziasztok!

voltam védőnőnél, minden ok, híztam 2,5 kilót :)
úgy néz ki, hogy csomó helyről fogok kapni cuccokat, gondoltam, vezetek excell-táblázatot, kitől, mi jött :) így legalább tudni fogom, kinek mit kell visszaadni. :) csak ideje lenne elkezdeni, mert már kismamaruhákat is több helyről kaptam :)

Addisz: ne keseredj el! Luca is jobban lesz, tavasz is lassan jön! :)

brunhild: Nimródnak is javulást! UH?

vivcsen: hírek? :)

az ismerősöméknél a bölcsiben így szűrik a túljelentkezést. Ha otthon vagy a kicsivel, akkor el tudod látni a nagyot is, ezért kérik a munkáltatói igazolást.

hopihe79
Budapest

Noémi,
tapasztalatok még nincsenek, mert most nyílik majd a bölcsi, így a jelentkezésről sem sokat tudni. A baj nálunk az lehet, hogy van csomó HHH-s, és ha ők elkezdik beadogatni a gyereket, akkor ide dolgozó ember gyereke nem kerül be, pedig ők tuti nem dolgoznak.
Én senki elől nem akarom elvenni a helyet, nem is létkérdés, hogy felvegyék, csak gondoltam ha már elkezdtük a munkábaállásom miatt, akkor ne hagyjuk abba. A magánt már nem fogom tudni fizetni, ha itthon vagyok :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska jól tudod a THGYÁS alatt (kb 5,5 hó) hivatalosan járhat a gyerek bölcsibe. Nekem a bölcsivezető mondta. Jogszabályt nem tudok mondani, de több helyen is hallottam.

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Sziasztok!

Megjöttem az ultrahangról.Minden rendbe.
BPD:44mm
HC:161mm
AC:123mm
FL:29mm
Becsült súly: 248g
Képet sajnos nem kaptam!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

lucababa,
emlékszem, tényleg te írtad. :lol: Olyan jó lenne hozzá valami hivatkozás, hogy hol lehet megnézni, semmit nem találok a neten.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

vivcsen,
gratulálok! kár hogy nincs kép a kis Grétiről :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

vivcsen: gratula! mikor mész legközelebb? csak hogy tudjam, hány hetet kell várni általában a következő UH-ig :)

hopihe79
Budapest

Kép

AFP: 1,32 mom
BPD: 49 mm
AC: 148 mm
FL: 30 mm

méretei alapján 20+2 hetes.. vagyis továbbra is egy héttel nagyobb a koránál..

Megkérdeztem, még kétszer kell menni uh-ra, egyszer 28-32. hét között, és egyszer a 36-38 héten )már nem emlékeztem)

Nimród jól van, éjjel egyszer megébredt és elég sokáig köhögött, de utána reggelig nem volt gond. Etele még mindig lázas, feje már nem fáj, de be van rekedve és elkezdett köhögni. Viszont Bendegúz panaszkodik most, hogy fáj a feje, és úgy tünik lázas is.. (még nem mértem meg) :?

Vivcsen, gratulálok! :)
20140901114303

YES!!!! :)

hopihe79
Budapest

Linácska, szerintem azért nem találsz ilyen hivatkozást mert nincs.
Azt írják le, mikor nem lehet - minden más esetben lehet.
Igazad van, én is szeretném folytatni a bölcsit Áronnal, ha nem is minden nap - mert messze van - legalább heti 2-3 alkalommal.
Én sem akarom elvenni a helyet, így gondoltam, hogy ha van még 1 ilyen szülő, akár osztozhatunk is a helyen.
Az a baj, hogy az idei év előtt még több mint 100%-os arányban tölthették fel a férőhelyek, így egy ilyen félig bejáróval is tudtak mit kezdeni. De az új szabály szerint max a 100%, így a kihasználtság kb. 70% a betegségek miatt.
Így sajnos még nagyobb a túljelentkezés, szóval megértem a vezetőket is, hogy muszáj nekik is határt szabni.
Kik azok a HHH-k?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vivcsen, Brunhild, gratula! :) Jjucuss, azért neked is, ha nem haragszol. :)

Megint sok a beteg, mindenkinek jobbulást!

Képzeljétek, mostanában kezd múlni a köhögésem!!! Hihetetlen, hiszen legalább 8-10 hétig tarthatott, már nem is számolom... De remélem, most már tényleg...

anabique
Budapest

Noémi,
halmozott hátrányos helyzetű.

brunhild,
ezek szerint szétdobta a lábát a kisasszony??? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

kaptam egy videót, ha valakinek rossz kedve van, szerintem nézze meg hanggal! :)

http://www.youtube.com/watch?v=YktczvB-XvQ

hopihe79
Budapest

Jobbulást mindenkinek :(
Én csak jövő héten megyek uh-ra, de már nagyon várom...
kivancsika
Budapest

Így is lehet mondani :) Igazából megint kifogtam egy jó napot, 10-re kellett volna menni, odaértem félre, és kiderült, hogy nincs doki, rég elhívták szülni, még a 9-re hívottak sem kerültek sorra :? Aztán háromnegyed 10 körül megjött a doki, és engem hívtak be harmadiknak, holott még voltak kb 10 előttem akik 9-re és fél 10-re mentek), nem tudom, mi alapján... Szóval sietett, de rendes volt, viszont idősebb és komoly doki, nem is reménykedtem, hogy megnézi nekem a nemét..aztán rákérdezett, hogy tudom-e? Mondtam, hogy nem, de nagyon szeretném tudni, mert van 3 fiam :) Mondta, hogy akkor mindjárt megnézi..és ha jól láttam, sikerült alulnézetből elkapni, terpeszben :D Nézegette, aztán azt mondta, hogy lánynak néz ki..és én is néztem, és láttam a vonalakat, és kukit sehol.... Kár, hogy nem adnak itt képet, most volna miben gyönyörködni és kielemezni :D
De azt mondogatom magamnak, hogy most harmadszor mondták, hogy lány, és én sem láttam semmit, szóval akkor tényleg lány kell legyen, vagy David Copperfield, aki el tudja tüntetni a kukiját az uh-n :D

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.02.28 13:16-kor.
20140901114303

Köszi! :oops:

Láttátok tegnap a naplóban a riportot a dohányzó kismamákról?
Az egyik HHH - csak hogy éljek a frissen megszerzett tudással - közölte, hogy neki volt genetikai vizsgálat, ahol megmondták, hogy a baba nem kapja meg a nikotint. :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Azt persze tagadta, hogy a hetek óta tartó vérzése és a dohányzás között bármiféle összefüggés lenne.

Mondtam a férjemnek, hogy én ezt nagyon egyszerűen megoldanám. Azoknak akik dohányoznak terhességük alatt, raknék egy nagy piros pecsétet a kiskönyvükbe, amit rávezetnének arra a lapra, miszerint megjelent 4x a kötelező terhesgondozáson, és nem adnám nekik oda az egyszeri anyasági támogatást.
Végül is, azt is csak az kapja meg, aki "törődött a magzatával", és eljárt orvoshoz - ez miféle törődés?!

Barátnőm ikrei a PIC-re kerültek, mert ugye ikrek voltak, és kicsik. Szörnyű volt, ahogy leírt: szonda a tápláláshoz, ezer cső, még otthon is látszódtak a szúrásnyomok. Persze ő mindent megtett a hízlalásuk érdekében, és 1 hét után ki is jöhettek. De egyszerűen nem értem, hogy lehet anya az olyan, aki ezt kockáztatja.

Én is néha elszívtam 1-1 cigit régebben, főként bulizáskor, de kismamaként eszembe sem jutna.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vivcsen, Brunhild gratulálok nektek a jó eredményekhez!

Noémi, tegnap este mi is láttuk a ripotot. A férjemmel totál ki voltunk bukva rajta. Igazad van a "büntetés" gondolatával!
Mi úgynevezett koca dohányosok voltunk, társaságban. De amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk (Ricsi), leraktuk mind a ketten a cigit teljesen. Azóta sem gyújtottunk rá! :)

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

Én nem láttam, de én sem tudom megérteni....
ÉN is alkalmi cigis vagyok, vagyis csak itthon cigiztem, idegességemben főleg, hogy levezessem a stresszt. Tudom, hűlyén hangzik, de amikor 3 gyermek hisztizett, kimenekültem 5 percre az erkélyre cigizni...Amúgy még egyetemista koromban kezdtem el, de sosem lettem függő, ha volt szívtam, ha nem, nem..max napi 5 szálat, és csak itthon. És terhesen sem. Láttam egyszer régen egy riportot egy "dohányos" babáról, szegény tele volt drótokkal, valami szívelégtelenséggel született, mert az anyja végig cigizett a terhesség alatt :( De nem is "kívánom", egyáltalán nincs igényem rá, amióta terhes vagyok...
20140901114303

Amúgy tényleg érdekes jelenség..
Az egyik unokatesóm hosszú éveken át kezeltette magát, mert nem lehetett gyereke. Végül lombikkal sikerült, de csak harmadik nekifutásra, első két baba is megfogant, de nem maradt meg. A lényeg, hogy amikor végre terhes lett, dugiban gyújtott rá, hogy a férje ne lássa, mert kiakadt volna..azóta sem értem, ha valaki éveken át küzd egy babáért, rengeteg költséges és fájdalmas kezelésen, valamint több vetélésen ment át, amikor végre sikerül, hogy nem tud lemondani minden káros dologról a baba érdekében???
na mindegy, csak úgy eszembe jutott..

Közben kaptam emailt, hogy a virágos mintás babakocsiból jelenleg nincs raktáron, csak kb március végén tudják kiszállítani. Nekem így is jó, legalább addig nem kell törjem a fejem, hogy hól fogom tárolni..
20140901114303

Brunhild, pont ez volt a riportban: attól félnek a kismamák, hogy lebuknak a dokik előtt és azok leszidják őket, de attól nem hogy a gyerekük károsodik.

Megértelek, én miután Áron már nem szopott, alvásidőben néha-néha rágyújtottam. Olyan lenyugszom a délelőtt után volt.
De már egy jó ideje nincs cigi otthon.

Jó így a babakocsi. Ráadásul ha időközben meggondolod magad, akkor sem veszik semmi.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!

Ambulans szülés
Külföldön sok helyen teljesen elfogadott, megszokott, jól működő rendszer. :wink:

Rokakoma
Osztrák babás fórumok? Vagy angol nyelvűek?

Linácska
Szerintem, nincs ilyen ogszabály, ami tiltaná, ha a babával otthon vagy, a nagyobbikat ne vehetnék fel bölcsibe-oviba... legtöbb helyen a férőhelyhiány szokott a gond lenni...

Vivcsen
:lol: :lol: :lol: :lol:

Brunhild
Csak megmutatta magát Bruni baba? :lol: :wink:

Cigi
Bulikban, 3-4 üveg Martini után már valami lájtosra én is rágyujtok :oops: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Brunhild, Vivcsen
Szuper, hogy minden oké a csajokkal, gratulálok! :)

Noémi
Megnézted a linket, amit múltkor küldtem a dokikról, átment? Nagyon kíváncsi vagyok rá, melyik orvosra gondoltál :)

Brunhild
Férjem unokahúga februárban szült és olyan babakocsit vettem, amilyet Te is rendeltél. Még nem volt kint a kisfiával a hideg miatt, de majd kifaggatom, mik a tapasztalatai.

Cigi: én is elszívtam bulikban egy-két szálat, néha este, lefekvés előtt az udvaron, de napközben sosem jutott eszembe, nem kívántam, nem hiányzott. Várandósan eszembe se jutna...

Megjöttünk a dokitól, azt mondta, amit gondoltam: nem tud mit mondani, mert a lázon, aluszékonyságon, étvagytalanságon kívül nincs más tünet. VÍrusfertőzés esetén láz után 12-24 órával szokott jelentkezni az első néhány tünet, úgyhogy várjuk. Adott szerda reggelre időpontot, ha addig lesz valami, akkor arra ad gyógyszert, ha nem, akkor megúsztuk ennyivel. Úgyhogy szerdáig tuti nincs ovi.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz,
pisit nem nézetett a doki? tudom ez az én vesszőparipám, csak ugye már átéltük néhányszor. És Lilinél is csak láz volt, semmi más, mert fájni nem fáj.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska
Nem, nem nézett... Alaposan megvizsgálta, még valami fej reflexet is csinált elég fura módon, hasát tapogatta, meghallgatta, de a pisi nem jött szóba. Szerdán megyünk vissza, esetleg akkor megkérdezem.

Mi még költözünk egyet szülés előtt, úgyhogy nem nagyon akarok vásárolgatni, de egy csajos darabot muszáj volt vennem 8)

Kép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?