Új privát üzeneted érkezett!

barbamami,
GRATULA A KISLÁNYHOZ!!!!!!!!!! Mi lesz a neve?
Neked lesz fogadott szülésznőd az Istvánban? Én még mindig nem döntöttem, hogy legyen-e. Egyelőre úgy vagyok ezzel, hogy inkább nem. De egyre több érv szól mellette... Tanácstalan vagyok.

Kép
dijcsi

Talán most sikerül.. :roll: Kép Kép

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Dijcsi:
KÖSZI!! :D :D Hát úgy döntöttünk,hogy Boglárka lesz,úgyhogy Boginak hívom,mától "legálisan"... :D :D
Mindenképpen lesz szülésznőm,akinél a Petit szültem. Az az igazság,hogy nagyon sokat számít,hogy az egész szülés alatt igyekszik a legtöbbet segíteni,folyamatosan figyeli,hogy haladunk.. De azért nem "lógott rajtunk" állandóan. A doki úgyis csak a kitolásnál van ott,addig a szülésznő vizsgál,stb.
Ja,és az sem mellékes,hogy az újszülöttosztályon milyen kórterembe kerülsz,mert azért az Istvánban is van 6ágyas "tömegnyomor". Azért az szerintem sok.. És hát ebben is számít,hogy van-e szülésznőd.. :roll:
Szerintem,persze,csak ha szeretnél választani szülésznőt, kérdezd meg a dokid,hogy kivel szokott "szülni",mert pl. nekem ő ajánlotta a szülésznőmet (Lomen Mária). Olyan,mint egy igazi "kotlóstyúk" :D ..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!
Újra itt vagyok, igyekszem gyakrabban jönni, csak anyukámnak már 2 hónapja ideggyulladás van a lábában, alig bír járni, így a meló és a pocak :) mellett minden egyéb rám hárul, így kicsit hulla vagyok. De azért olvasni olvaslak titeket, amikor csak tudok.

Betti! Gyönyörű a kislányod, gratulálok!

barbamami! Nagyon jó az ágy, amit találtál, még nem, de ha lesz akkor is, amikor nekem kell majd, lehet én is ilyet veszek, csak nem fehérben.
Ja, és nagyon helyes a kis szégyenlős Bogi :wink:

Én ma nem bírtam tovább és megvettem a gyerek első ruhadarabját :oops:

Kép

Pénteken voltam AFP-n és 18-án lesz a második genetikai UH. Elkezdett növögetni a pocakom is, mozgást még nem érzek sajna, de remélem az se várat sokáig magára.

KépKép
evica76

fenix!
:D :D De jóóó!! Remélem be fog jönni neked a doki!!!! Szerintem írj össze egy pár kérdést ami neked fontos a szüléssel kapcsolatban és ha ezekre neked szimpit reagál ,akkor okés!Izgii!!!Pénteken hányra mész?

Őzi,
KOMOLY pocid van!!!!! :D :D rakok, mindjárt én is képet, csak le kell még tölteni. Vérnyomásom eddig 120-130 köztt mozgott, ami nem volt azért vészes, de mostmár 140-160.... :(

Betti,
valami tüneményes szépséges a kislányod!!!!!!!!!!!!

dijcsi,
nem vetítés volt?? :? pedig azt írták ki...Mi végül nem mentünk, mert előző nap 3,5 órát vártam ctg-re és a kórház környékét sem akartam látni tegnap... Az a fiatal jófej csaj a dokinőd??? Nagyon szimpi!!! Hát a mi kis bébink baromira nem akar kijönni :( OOLYAN LASSAN TELIK pedig már az idő....

barbamami,
na még egy kis koncentrálást kérnénk szépen, hátha.... :D egyébként jól vagyunk..csak nyűgösen már...
GRATULÁLOK A KISLÁNYOTOKHOZ!!!!!Tündéri kis pofija van!!!!!!!!!!
Vendég

Íme egy betöltött 40hetes pockép. A fejemet "levágtam", nem akarom, hogy rémálmaitok legyenek... :shock:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Van egy tipegő és egy pléd megpróbálom feltenni, eddig csak ennyit vettünk. Kép Kép

Kép
rena12

Hello Lányok!

Őzi: nagyon szép a pocid. Az enyém is hasonló... simán ülve megáll rajta egy feles pohár, ami teljesen praktikus dolognak tűnne, ha ihatnék is felest. 8) Fájások? Érzések?

Bacilivi: nálatok mi a helyzet. Pocis képet kérünk! Fájások vagy valami hasonló?

Már nagyon izgulok értetek.

Csajok. Lehet, hogy buta a kérdés, de fel kell tennem! Pakolom a csomagomat, és azon gondolkoztam, hogy ezek az Aventos dolgok (bimbóvédő, cumi stb) az steril csomagolásban van, vagy ki kellene őket főzni? Ha ki kell főzni akkor hogy tegyem be a csomagba, hogy steril maradjon? Ja, és nálunk mondták, hogy vigyünk pár pelust is. Azt mibe csomagoljam. Tegyem egy zacsiba? :roll: :oops:
Na, igen hát látszik, hogy első babás vagyok... VÁROM az ötleteket, és bevált tanácsokat. (ui.: ilyen hülyeségek csak nekem járnak a fejembe?)

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!
Bbeti
Nagyon szép a kiscsajszi, bár már én is itt tartanék....

Bacilivi, Őzi
Nektek is olyan lassan megy az idő? Bacilivi nekem is magas lett a vérnyomásom a végére (34. héttől), kétféle gyógyszert kell rá szednem. Téged nem akartak befektetni? Engem igen, de hál'istennek nem toxikozis volt és a gyógyszer is elkezdett hatni így szabadlábas maradtam. Bár minden 2 órában méregetnem kell.
Amúgy a heti uh, nst tökéletes volt, de holnap megint mennem kell. Abban bízom, hogy azt mondja a doki, hogy már bent tart, mert szülök. Már kicsit rövidült a méhszáj és 1 ujjnyira ki voltam tágulva kedden. Reménykedem...
Én is rakok fel képet a pocakról, ami már szőrnyen nehéz, és kemény már.
Kép

Kép
mary79

Sziasztok!

Jeeesszus... ezek a pocik.. :shock: :shock: :shock: :shock: :D Haaatalmasak. Majd 7-8 hónap múlva nekem is lessz. :D De egyenlőre az első uh-s kép a tesóról. ( Apa mahinált a színekkel. :) )

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Bacilivi ,Mary szép nagy pocik :)

nika70
Salgótarján

barbamami,
Köszi a tanácsot, majd megkérdezem a doktornőmtől, hogy ő kit javasol. A gyerekágyas szobát is a szülésznő intézi?! Mert hát ugye tényleg nem mindegy, hogy milyen szobába kerülök, és semmi kedvem a tömegnyomorhoz... Mennyit szokás adni a szülésznőknek? Egy ilyen 20-25000 elég szerinted?

bacilivi,
Sajna nem volt szülésvetítés, állítólag azért, mert a korház nem tud biztosítani megfelelő technikai eszközöket hozzá. De azért jó volt így is. Egy idősebb hölgy beszélt a gyengéd szülésről, ami nekem nagyon tetszett, mert érdekel a téma. Milyen témák voltak még az előadásokon, amiken voltál?
Igen, Dóra az orvosom, tényleg jó fej, és a szakmájában is jó. Tetszik, hogy fiatal, és tele van energiával, és lendülettel.
Hu-ha, milyen méretes a pocakod :D Kitartás, már hamarosan kint lesz a kiscsaj!

Ma sétáltunk a Normafánál a párommal, meg anyummal (anyum most nálunk vendégeskedik pár napig, Ukrajnából jött). Tök jó volt, egész jó volt az idő, nem volt hideg, na és a friss levegő...!!

Kép
dijcsi

Érdekelne valamiben a véleményetek!

Én azon gondolkozom, hogy majd egyágyas szobát szeretnék (persze kérdés, hogy épp akkor lesz-e hely benne, de ez már más kérdés) valaki viszont azt mondta, jobb ha van még ott másik kismama is, mert esetleg tud segíteni ebben-abban.

Szerintetek?

KépKép
evica76

Evica:
Aranyos az 1. rucika! Ezt NEM lehet elég korán kezdeni,és soha nem lehet ELEGET vásárolni.. :roll: :lol: (Szegény pasik nagy bánatára..)

Bacilivi:
KONCENTRÁLOK! :!: :!: :D Aranyos,hatalmas a pocikád!! Mondd meg a pocilakó kicsi mókuskádnak,hogy ha kibújik,akkor is NAGYON szívesen lát itt téged mindenki a topicon,úgyhogy NE FÉLTSEN téged,hanem bújjon ki,mert borzasztóan kíváncsian várjuk a képeket rólatok!!! :D :D :!: :!:

R.zsana:
A pelusokat teljes nyugalommal pakold zacsiba,én egy egész,bontatlan csomag peluskát vittem be,és a maradékot meg hazahoztuk... Hát,a sterilizáláshoz nem tudok hozzászólni.. Én max. kifőzni szoktam a dolgokat.. :)

Mary:
Ekkora pocit én még életemben nem láttam! Biztos nem ikreket vársz??? :lol:

Pattogobolha:
Hát ez már egy komoly portré! (Mint óvónő),nagy dicséretet érdemel a párod a szép színezésért,már egészen iskolaérett! :lol: :lol:

Dijcsi:
Az az igazság,hogy ez nekem csak később esett le,hogy így lehet. Mert amikor én ott feküdtem,mind a hármunknak volt választott szülésznője. Az egyik barátnőm októberben szült,neki nem volt szülésznője,és hát a 6 ágyas kórterem nem volt éppen túl kényelmes.. Mi 20 Ezret adtunk a szülésznőnek.. igazából nem tudom,mennyit szoktak,de nagyjából ennyit hallottam (20 és 30 között..) :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Bacilivi:
Mármint úgy értettem,hogy "ne féltsen",hogy ha kibújt,akkor is nagyon várunk ide a topicba!!.. És a jó híreket is nagyon várjuk!!! És mindenféle képeket,és élményeket,és mindent!! :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Bacilici, Őzi, Mary: nagyon szép nagy pocitok van!!!! az enyém még jóval kisebb, de növekszünk rendesen :)

Gyanixi:
örülök, hogy jól vagytok már, és kimozdulhatsz. Én 29.-én voltam a dokinál, akkor azt mondta 2kg fölött van, szóval hasonló nagyságúak a babáink :). Még nem csomagoltam össze, de összeszedtem már mindent majdnem, te? Mérleget mi majd bérelünk...

Zsu:
szegényke, kitartás nektek, bizti minden rendben lesz, drukkolunk!!!!!

Zsana:
ez a fertőtlenítés dolog nekem is felmerült kérdésként, szóval kiváncsi vagyok a véleményekre

Én is indítanék egy kőrkérdést:
pólya szerintetek kell?

Kép

Kép

Kép
luisa

r.zsana,
pocis kép közben felkerült :D :D
háát ma sétálás után megint baromira fákt a hasam, már kezdtem reménykedni, aztán ledőltem egy kicsit pihizni és azóta semmi... :shock: Meddig kérti magát még a kisasszony vajon...???
Sterilizálásnál nekem ugyanez járt a fejemben.......Aztán azt csinéltam, hogy kifőztem őket és egy olyan csipő konyhai szerszámmal, amit szintén leforrzáztam pakoltam be őket...de hogy ez mennyire jó..aztnemtom... :oops:

mary.
atyavilág.ÓRIÁSI A POCID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mennyi volt a vérnyomásod?? nekem még az is van, hogy itthon mindig kevesebbet mérünk...Nálad ez hogy van?

dijcsi,
volt fájdalomcsillapítás, babaápolás, relaxáció-légzéstechnika, szülés menete. egyébként ott a teremben egy papiron kivan függesztve, hogy mikor miről fog szólni. de mindegyik amin voltunk nagyon érdekes volt. hihetetlen ennyi pocakost látni egsyzserre,nem??

barbamami,
átadtam az üzenetet, egy rugással nyugtázta :D szoval most már jöhet... :lol:

luisa,
mi nem vettünk pólyát, de sok helyen azt mondják a pár hetes babákat megnyugtatja, ha egy kicsit "szorosabban vannak"... (mert ugye a pociban is ez volt és jól esik nekik)Mondjuk erre vannak olyan takaró hajtogatós technikák, amik hasonló érzést biztosítanak a kicsiknek.(a januári kismama magazinban pont ezek vannak leírva)
Vendég

Szerintem nem.
De az én kérdésemre nem válaszoltál :(

KépKép
evica76

Sziasztok!

Te jó ég, mekkora pocakok!!! Ezekben már biztos van valami, és nem attól ilyen nagyok, mert sokat vacsiztatok! :D :D :D

Most már biztos megindul a babyboom, szerintem napokon belül!
De várom már! Jobbnál-jobb történetek és szebbnél-szebb képek!!!

Holnap megyünk dokihoz, ultrahangra. Már annyira várom, mert utoljára november végén láttuk a kissrácot. Nagyon kíváncsi vagyok, de izgulok is. Szorítsatok, jó? Lesz képünk is, ha minden igaz. :lol:

Már igencsak el kellene kezdenünk vásárolgatni, mert még sehogy nem állunk. Se babakocsi, se ágy, szinte semmi. De hátha holnap beindulunk!

Mindenórás kismamiknak kitartás, most már biztos nemsokára előbújik a kis manó!

Puszi mindenkinek!!!

Judit

sch.judit

luisa!
Nekünk lesz pólyánk, a tesóméktól kapjuk meg. Anno ők is használták, bár nem túl sokáig. De az elején biztosabban fogták benne a babát.

Barbimami!
Gratula a kislányhoz!!!

Bbetti!
Nagyon édes a kislányotok. Látom az apukájával már most kölcsönösen szerelmesek egymásba!!! :lol:

sch.judit

luisa!
Nekünk lesz pólyánk, a tesóméktól kapjuk meg. Anno ők is használták, bár nem túl sokáig. De az elején biztosabban fogták benne a babát.

Barbimami!
Gratula a kislányhoz!!!

Bbetti!
Nagyon édes a kislányotok. Látom az apukájával már most kölcsönösen szerelmesek egymásba!!! :lol:

sch.judit

Sziasztok!!!!

Mekkora pocakok!!! Ez igen!

Luisa, megnyugtattal, az enyem sincs messze ekkora. No meg a 4 het alatt ilyen sokat???? Az enyem hamar nagy lett, de most nem latom, h. nagyon none... Hetfon kiderul majd, h. megint tulaggodom -e a dolgot...

Ozi, Bacilivi, Mary, es most mar lassan Nika,
Sok erot es kitartast nektek!!!!

Nekunk nem lesz polya, az tuti. Nekem sem volt, nem divat Nemeto-ban...

Barbamami,
Gratula a kiscsajszihoz! Hatha megis lesznek a fiamnak megfelelo koru baratnoi :D Bar mi most elsosorban Luisa Larajara vagyunk kivancsiak :D :D :D De sosem lehet tudni :D

Pattogobolha,
Edes a picuri!

Betti,
En abszolut teged latlak Nikiben, szted kire hasonlit??? Nagyon szep kislany, es az a hajkorona nem semmi.
En orulnek, ha haj szempontjabol nem ram utne... kb. 1 eves koromig alig volt, ill. alig latszott, meg tejfeher loknik voltak... :oops:

Bacilivi,
En is setaltam 1 nagyot, jol esett marhara, de utana alig birok menni, a szemeremcsontom marhara faj... gondolom a suly miatt...
Tobbiek? Luisa, Nika, Nanett, nektek nem faj????

KépKép
KépKép
vitte

Es egy kis humor mara...

Kép

KépKép
KépKép
vitte

helló Lányok! Látom ma sok képet raktatok fel, a pocis képek nagyon szupik,és a baba rucik is csodásan szépek :D Teszek én is 1 párat :) Kép Kép
Vendég

Kép ez kb 1 hetes kép .Megprobálok még a kicsi babámról is feltenni nektek! Bocsi ha túl nagyok a képek
Vendég

Kép 21+3 kicsi lányom 4 d-je Tényleg ne haragudjatok hogy ilyen sok helyet foglaltam el :oops: De a sok szép kép látván nagyon elkapot a láz engem is!!!!! BARBAMAMI nagyon szép fejlett a babád!!!!!
Vendég

Bacsbern,

A pocid latszik, de a babat hova tetted?! :D Nagyon csini vagy!
Cukik a rucik!

KépKép
KépKép
vitte

Cuuuuuuki a kis Dorci, akkor maradt a Dorina?
Tenyleg nekem a Dorka is nagyon tetszett, de a kis tokosnek nem volna jol :D

KépKép
KépKép
vitte

Aktuális kérdés... Nem tudja valaki, hogy mennyit várnak maximum a szülésindítással?????? CSak, hogy mennyi időm van még reménykedni...
Ja és mégvalami, azt hallottam, hogy a sex elindíthatja, DE ilyenkor amikor már nyitva van a méhszáj, nem vihet be semmi fertőzést a dolog??

vitte,
ilyen képeket takhatsz még, jókedvre derítenek!! :lol: :lol:

bacsbern,
jajj, nagyon édi babó!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Betti:Nagyon édi,cuki a kislányotok!A frizurája pedig már most csúcs!Hogy telnek a napjaitok ottthon?Tényleg annyira fárasztóak az első napok,mint ahogy mondják?

Dicamama:Írtam privit!

Most engem is elkapott a képfelrakási láz,tehát itt van egy-kétpocakfotó,ma készültek.De előre szólok,hogy a pocim nagyon csíkos,nem valami szép. :cry: Nem tudtok valami trükköt?Már kentem mindennel,de egyre csak jönnek a csíkok.
Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat.

Zsana
Mi is hiszünk a homeopátiában, szerintem nem hülyeség.

Bacilivi
Az első szoptatás a szülőszobán volt a baba tudta a dolgát.Eleinte egy pár napig a bimbók is eléggé kisebesedtek, gondolom nem szoktak hozzá a strapához kenegettem, meg azt hallottam, hogy hagyni kell megszáradni rajta a tejet és az használ. Most már rendbejöttek, a bombóvédőt a baba nem szerette.
A napirendet ő alakítja, fél 9-kor fürdés 3 , 3 és fél óránként felkeltem enni. Hajnalban sokkal éberebb volt már fent 4 órát is egyfolytában. Hiába etettem 3* ezalatt, semmi9 sem használt, de egyszer csak elalszik.

Elizabeth Gratula az első mozgáshoz.

Gyanixi örülök, hogy ti is jobban vagytok.

fenix majd teszek képet magamról, de nem szertek fényképen szerepelni, mert nem vagyok modell arc.

zsu
szorítok nektek.

Dijcsi
örülni kell a csuklásnak a dokim szerint ilyenkor próbálgatj a tüdejét és az nagyon jó.

Nagyon szép nagyok a pocakok.

Bacsbern helyesek a kisruhák.

Rena a takaró nem kikából van?

Annyi jótanácsom lenne, hogy vigyetek a kórházba domestoso fertőtlenítő papírkendőt, letörölni vele a wc deszkát. A kórházban, amíg nem az egyágyas szobában voltam, a közös wc-nek szinte mindig véres volt az ülékéje, így használat előtt jó volt letörölni vele. Ilyen helyen bármit el lehet kapni, és mikor a baba jön ki megfertőződhet a hüvelyben levő baciktól.

Én a pelenkát úgy vittem, hogy nem bontottam ki. Egyébként tényleg sterilnek kellene lenni az aventos cuccoknak a csomagolásban.
Érdemes megnézni a honlapjukat. Olcsóbb, mint ha a gyógyszertárban veszünk dolgokat. MI kézi mellszívót vettünk 15.000-ért, de a honlapjukon tartópoharakkal csak 14.000. Mellszívóra szükség lesz. Ott a honlapon sterilizálót is lehet kapni, tényleg ajánlom mindenkinek a honlapot.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat.

Zsana
Mi is hiszünk a homeopátiában, szerintem nem hülyeség.

Bacilivi
Az első szoptatás a szülőszobán volt a baba tudta a dolgát.Eleinte egy pár napig a bimbók is eléggé kisebesedtek, gondolom nem szoktak hozzá a strapához kenegettem, meg azt hallottam, hogy hagyni kell megszáradni rajta a tejet és az használ. Most már rendbejöttek, a bimbóvédőt a baba nem szerette.
A napirendet ő alakítja, fél 9-kor fürdés 3 , 3 és fél óránként felkeltem megetetni. Hajnalban sokkal éberebb, volt már fent 4 órát is egyfolytában. Hiába etettem 3* ezalatt, semmi sem használt, de egyszer csak elalszik.

Elizabeth Gratula az első mozgáshoz.

Gyanixi örülök, hogy ti is jobban vagytok.

fenix majd teszek képet magamról, de nem szertek fényképen szerepelni, mert nem vagyok modell arc.

zsu
szorítok nektek.

Dijcsi
örülni kell a csuklásnak a dokim szerint ilyenkor próbálgatj a tüdejét és az nagyon jó.

Nagyon szép nagyok a pocakok.

Bacsbern helyesek a kisruhák.

Rena a takaró nem kikából van?

Annyi jótanácsom lenne, hogy vigyetek a kórházba domestosos fertőtlenítő papírkendőt, letörölni vele a wc deszkát. A kórházban, amíg nem az egyágyas szobában voltam, a közös wc-nek szinte mindig véres volt az ülékéje, így használat előtt jó volt letörölni vele. Ilyen helyen bármit el lehet kapni, és mikor a baba jön ki megfertőződhet a hüvelyben levő baciktól.

Én a pelenkát úgy vittem, hogy nem bontottam ki. Egyébként tényleg sterilnek kellene lenni az aventos cuccoknak a csomagolásban.
Érdemes megnézni a honlapjukat. Olcsóbb, mint ha a gyógyszertárban veszünk dolgokat. MI kézi mellszívót vettünk 15.000-ért, de a honlapjukon tartópoharakkal csak 14.000. Mellszívóra szükség lesz. Ott a honlapon sterilizálót is lehet kapni, tényleg ajánlom mindenkinek a honlapot.

Kép
Kép
bbeti

Bavilivi: Köszi a választ, de amit kifőztél azt mibe csomagoltad? Az érdekelne.

Köszi

KépKép
Kép
r. zsana

Bacilivi,

Gumival sztem nem lehet gond, ezen mar en is agyaltam.... :oops:

Kepzeld, tegnap tudtam meg, Becsben a 10. napon meginditjak...
De Bettinel ugye 13. nap volt.
Amugy nem hiszem, h. ronda a fejed, fenn hagyhattad volna!!!!! :D

Benkoka,
Hatalmas a pocid!!!! Hat kotoszovet fuggo, ha van hajlam, van csik...
Anyumnak nagyon csikos, de o annak idejen nem kente semmivel. Nekem eddig nincs, kopp-kopp. Vichy-t hasznalok.

KépKép
KépKép
vitte

Benkoka: a csíkokról annyit, hogy azt mondják az okosok, ez típus kérdése. Kenegetheted magadat a legdrágább csodaszerrel is, ha hajlamos vagy erre akkor lesznek csíkjaid. Egyébként én a legegyszerűbb és legocsóbb módszert választottam és nekem bevál, pedig vannak régről csíkjaim. (fogyás-hízás) Van a Niveának egy olaja, ami avokadot tartalmaz, azt kifejezetten ajánlom fürdés után. A baj az, hogy csak a Rossmanban lehet kapni, de szerintem tényleg jó, nem hagy zsíros nyomot stb. Erre néha (az olajra ha kicsit beszívódott) kenek körömvirág krémet. Van a J&J-nek olaj gélje, szerintem az is jó, de az zsírosabb valahogy. Na mindegy ha gondolod próbáld ki őket.

Betti: szerinted akkor ami be van csomagolva Aventos, azt ne csomagoljam ki hanem tegyem úgy be? Az steril?

KépKép
Kép
r. zsana

Barbamami és bacsbern: nagyon aranyosak a babák!

Őzi, Nanett: mi újság Veletek?

KépKép
Kép
r. zsana

Bacilivi:
A dokid nem mondta,meddig vár az indítással? Hát,esetleg kérd meg a párodat,hogy próbálkozzon a csikló-s módszerrel.. :oops: Az a lényeg,hogy legyen orgazmusod,mert akkor a méhösszehúzódások indíthatják meg a szülést.. Nekünk bejött..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

barbamami
Köszönöm!
És gratula a 100% kislányhoz! :lol: :D

bacilivi
BRUTÁLIS! a pocid!!!!! Párom meglátta és majd nem elájult)))))))... :lol:
Pénteken 4 re megyek! Talán Te már addigra babázol 1000rel :lol:

Ha van még köztünk artodox, akkor BOLDOG KARÁCSONYT!!! :D
Sajna nem tudok most szüleimmel ünnepelni - betegek... Sőt.. a kutyájukat is el kellett hoznunk mert nem tudnak őt sejtáltatni...
:cry:

:D Szép /szent/ estét mindenkinek! :D

Kép

Kép
fenix

Sziasztok!

Látom megy a dilemma a sterilizálásról. Én már bontottam ki egy pár Aventos cumisüveget, bimbóvédőt, cumit stb.. Szerintem azok nem sterilek. Ha ez esetleg segít nektek valamit, én bimbóvédővel szoptattam a korházban, (sajnos már írtam hogy miért) és mivel ott nem tudtad kifőzni, így a dokik és a csecsemősök a Neomagnol nevű sterilizáló tablettát ajánlották.( gyógyszertárban kapható) Minden használat tiszta vízbe kellett tenni , bele egy neomagnol tabletta, és ott hagyni a köv. használatig. A bimbóvédőnél ill. cuminál ez egy jó megoldás, ha szükség lenne rá. A cumisüvegeket én kifőzném előtte.Ha lezárod zárókupakkal, akkor az steril marad. De gondolom cumisüveget max. fejéshez akartok vinni. A tejet ott úgysem tudjátok hol tárolni. Legalábbis én úgy gondolom.

Pólyáról annyit, hogy mi nem használtunk és most sem fogunk. Nekem nem szimpatikus, pedig olvastam hogy jó az első pár napban. Dilemmám ezzel kapcsolatban: A szobában meleg van. A pólya szűk, meleg. Szerintem a gyerek tök megizzad benne, meg nem tud mozogni sem. Vagy szerintetek igen?

Bacilivi
Nekem a dokim annakidején azt mondta, hogy a szex tényleg beindíthatja a szülést. De nem maga a behatolás, stb..., hanem az orgazmuskor kiváltódó méhösszehúzódások. De nekem nem jött be..... :oops:

Kiscsajszim aktiválódott. Eljön az este 9 óra és beindul. Tökre hullámzik a hasam, bedugja a bordáim közé valamijét, gondolom a lába lehet, és úgy ott felejti. Na, ilyenkor úgy érzem magam mint aki karótnyelt. De azért tök jó érezni hogy hogy mocorog. :P Csak kényelmetlen ülni. Úgyhogy mennem kell...

berzkat

Nekem miért nem válaszol senki? :cry: :cry: :cry:

Enyhén szólva is szarul esik. A későbbi kérdésre mindenki válaszol, de az enyémre valamiért nem...

Vagy aki később csatlakozott hozzátok, ritkábban jön, az... mert akkor inkább nem jövök. Így semmi értelme, hogyha próbálok bekapcsolódni a beszélgetésbe, válaszolok valamire, kérdést teszek fel, de választ... azt már nem kapok. Pedig elég élénk azóta a topic élet. Vagy szültetek már, vagy elég sokan közel vagytok a szüléshez, csak van valami véleményetek.

KépKép
evica76

Evica 76

Ne haragudj! Csak mire végigolvasom az összes hozzászólást, valahogy az marad meg bennem, amit többen is írnak. Tényleg nem direkt van ez, és szerintem a többieknél is ez lehet. :cry:
Nekem van véleményem róla. Szerintem az egyágyas szoba nem jó. Én kétágyasban voltam, de 3 napig egyedül, aztán kaptam egy szobatársat. Egyedül lenni unalmas. A babád még olyan picike, hogy vele egész nap nem tudsz beszélgetni, csak te beszélhetsz hozzá. Akkor is elég sokat alszik. Alapszabály a korházban, ( legalábbis Esztergomban az)hogy a gyereket egyedül nem lehet a szobában felügyelet nélkül hagyni. Tehát, ha WC-re kell kiszaladnod, zuhanyozni szeretnél, be kell tolnod a gyereket a csecsemős nővérekhez. És annyi dilemmád lesz, amit esetleg megkérdeznél más hasonló kismamáktól ( pl. van-e már teje, vagy ő is érez-e olyanokat mint te), de nincs kitől. Ha ketten-hárman vagytok, sokkal jobban telnek a napok, megtudod kérni hogy vigyázzanak a gyerekedre amíg elszaladsz WC-re, stb. Szerintem nem jó egyedül. Persze sokan sem, mert az meg fárasztó, és nem tudsz pihenni. Minden gyerek más időpontban eszik éjjel. Azaz, szinte soha nem alszol. Gondold át ezeket, mielőtt külön szobát kérsz. Bár nem tudom hogy te hol fogsz szülni, de gondolom apa nem lehet bennt veled a szobában. Vagy igen?

berzkat

Köszi a választ! :wink:

Az István kórházban fogok szülni. Előszőr azt gondoltam, milyen jó, mert nem zavar más, de kezdek rájönni, mesélnek, stb... hogy lehet, nem is olyan jó "buli". Gyereket kire hagyni, míg wc-re megy az ember, kérdések, stb...

KépKép
evica76

Sziasztok!

Evica:
Szerintem itt mindenki mindenkinek örül,még véletlenül se gondold,hogy NEKED nem válaszolnánk! Néha már "jegyzetelnem" kéne,hogy ne hagyjak ki senkit,akinek éppen reagálnék, mostanában nagyon sok a hozzászólás. Az egyágyas kérdésedre én azért nem írtam semmit,mert pont egy pár napja írtam szinte ugyanazt,mint most a Berzkat. :D Tök jó,ha van szobatársad,mert ha egész nap nem tudsz szólni senkihez,az elég rossz. Persze,lehet,hogy valaki éppen pihenésre vágyik,ez biztosan típus kérdése,én nem vagyok ilyen.. :roll: Mondjuk a másik végletre sem vágyom,pl. a 6 ágyas szobára.. Nekem a 3 ágyas tetszett. Ha WC-re mész,vagy zuhanyzol,tudod,hogy a többieket megkérheted,vigyáznak a babára. És lehet,hogy olyanokkal kerülsz egy szobába,akiknek van tapasztalata több téren,és megkérdezheted a problémáidat. Valahogy a kisbaba nagyon össze tudja hozni a nőket! :D :D
Hátrány,hogy ha a kicsik sírnak,nem tudsz úgy pihenni,de valahogy ez nekem nem volt vészes. Érdekes,hogy (nem "szívtelenségből!!!!),de ha nem a te babád sír,akkor nem leszel olyan ideges.. Tudod,hogy ott az anyukája,és meg fogja nyugtatni..
Hát,kicsit hosszú lett,de nagyjából ennyit tudok írni..
És NAGYON örülök,hogy te is Istvános vagy! (ÉN ezt nem is tudtam,de gondolom,a táblázatban benne van, bocs.. :oops: :roll: )

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Azt hiszem,megint hosszú leszek,de a bimbóvédőről eszembe jutott még valami...
Azért írom ezt le,mert nekem nem mondta senki,és ha esetleg valakinek segít,már megérte "körmölni"..
Magát a bimbóvédőt a babák 90%-a utálja.. Végül is megértem,olyan,mintha az embernek kibélelt szájjal kéne enni. Viszont nagyon egyszerűen meg lehet előzni,hogy kisebesedjen a mellbimbó! Az a lényeg,hogy NE CSAK A BIMBÓT adja az ember a baba szájába,hanem a bimbóudvar egy részét is. Tulajdonképpen a babák nem úgy szopiznak,hogy "csak" szívják a tejet,hanem a kis nyelvükkel hozzápréselik a cicit a szájpadlásukhoz,és szabályosan "kipréselik" a tejet. A bimbóudvar alatt olyan "tároló"szerű mirigyek vannak,itt raktározza a cici az addig termelt tej egy részét (a tej egyébként szopizás ALATT is FOLYAMATOSAN termelődik!).Ezért innen aztán könnyen hozzájut a baba a tejhez. Viszont ha csak a bimbót veszi be a szájába a baba, tulajdonképpen nem is jut tejhez,csak szív,szív,préselné a bimbót.. És mivel így erőlködik,kisebesedik a bimbó.. A bimbóvédőt meg PONT AZÉRT nem szeretik,mert hát sokkal nehezebb azzal együtt préselni a cicit,nem is tudják rendesen kiüríteni..
Ja,és még egy. Ezt nem szokták "reklámozni",de ne ijedjetek meg,ha az első 2-3 napban "csillagokat láttok",mikor a baba szopizni kezd.. Hát,ugye szegény cici az első babánál eddig másra volt használva :oops: :roll: ,úgyhogy ezt is meg kell szoknia...
BOCSI,TÉNYLEG HOSSZÚ LETT.... :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Reggel ismét ctg-vel kezdtem a napot (már naon uncsiiii) produkáltam két MINI összehúzódást...ennyi.Jhajjj...

Őzi!!!
AZT ÁLMODTAM MEGSZÜLTÉL!!! BArna nagyhajú, szép nagyszemű fiúcskát!!!! :D :D

betti,
köszi a választ!!! remélem a hajnali kukorékolást hamarosan kinövi a tündérkéd!

r.zsana,
olyan összehúzhatós zacsiba raktam őket.

vitte,
gumira én is gondoltam, de úgy tudom, hogy nem csak az orgazmus jó a szülésindításra, hanem a spermában is vannak olyan anyagok... :P :P
10. nap??? az nem semmi. egy ismerősöm a 16. túlhordott nap szült meg, tök magáról. ez biztos doki függő is.
Egyre kevesebb az esélyed, hogy jóslásból fogod keresni a kenyered :lol: :lol:

barbamami,
elfelejtettem multkor megkérdezni dokit, de majd legközelebb.
a csiklós módszert már próbáltuk... :oops: :oops: de semmi..(azonkívül,hogy jó volt :P :D )

fenix, :lol: :lol:
remélem!!!

berzkat, háát ez az nekem semjöttbe... :shock:
Vendég

Bacilivi:
Írtam neked privit! Egyébként hát ezt nem ajánlanám feltétlenül,de az a teljes igazság,hogy a burok a Petivel valószínűleg attól repedt meg,hogy a 4 hónapja gondosan eltárolt,jó nehéz babakocsit rendkívüli intelligenciával én lecipeltem az előszobába,hogy odakészítsem.. (Mindig be vagyok sózva... :roll: :roll: ) És akkor éreztem,hogy valami elkezdett szivárogni.. De nem biztos,hogy ezért nagyon megdicsért volna a dokim :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok

A buli nagyon jól sikerült, hattól kilencig voltak a vendégek, de pont elég volt, mert kellőképpen kidőltem a végére, de nagyon jól érezték magukat és én is! Nagyon jó szülinapi ünneplés kerekedett belőlle! :) Az egyik barátnőmtől olyan édes gyerekruci együttest kaptak, hogy majd behaltam! (van benne kissapi, rugik (egy teljesen zárt, meg egy nyári), kis cipők, előke), nagyon szép kék és nyuszik vannak rajta! :)

További jó hétvégét mindenkinek! :)

Pusy

Kép
elizabeth25

Bacilivi,

hmmmmm, mellbimbok ingerlese :?: :?: :oops: :oops:

Ertsd meg, jol jonne az a kis kiegeszito kereset, persze, h. foglalkozom veled :D :D :D

Na felre a viccet, en tuti nem mernem ezeket a dolgokat bevetni... volt, akinel ugy indult be, h. a szekreny tetejerol vett le vmit pipiskedve...

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok!

Bbetti,
Köszi a válaszodat, akkor most már megnyugodhatok, hogy nem baj a gyakori csúklás. Ma is ezzel kezdte a napot a babóm.

Terhességi csikok:
Én eddig megusztam, nincsenek csikok a hasamon, viszont a combomon megjelent egy pár nagyon halvány kék csík. Igazából leginkább combokra, meg popsira híztam :oops: Narancsbörről nem is beszélve, olyan rücskös már a combom, hogy még ilyet nem láttam... Lesz min dolgoznom szülés után... Sport, megfelelő diéta, krémek, masszázs, mindent be fogok vetni, hogy rendbe jöjjön. Most eléggé keserves a helyzet combügyileg, de kit érdekel, a baba a lényeg!!

evica 76,
Az egy ágyas szobán én is dilemmáztam, de arra jutottam, hogy inkább nem... mivel egyrészt drága (12 000 ft az Istvánban), másrészt pedig, amit írtak a lányok, nincs társaságod, akire rá tudod bízni a picit, és akivel tudnál kommunikálni.

fenix,
Neked is nagyon kellemes ortodox karácsonyt kívánok!! Mi ugyan itt nem ünnpeljük, de otthon Ukrajnában igen.

Pusz mindenkinek

Kép
dijcsi

dijcsi, kinél szülsz az Istvánban?

KépKép
evica76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?