Új privát üzeneted érkezett!

Mecsi, a vajúdásnál végig ott lehet veled a párod! Én járok oda tornázni és külön tanítják a kispapákat, hogy hogyan kell masszírozni a vajúdás alatt, valamit félreérthettél. Sőt utána még a szülőszobában hagynak titeket egy-két órát a babával ismerkedni.
A szobába azért nem mehetnek a látogatók, mert ha valaki éppen szoptat, nagyon kellemetlen, ha a másik kismamához beözönlik a család. Én sem szeretném, ha ott állna 5 vadidegen, amíg én az első bénázásaimat csinálom a cicivel.

KépKép
columbine

Na most már rájöttem, hogy hogyan is kellene, de a vonalzónál valamiért nem engedi, hogy nem jó a fajl kiterjesztése a kép feltöltése kapcsán pedig valamiért hiba történt.
??????????????????????????????????????????????????????[/img][/url]
feluca
Mezőszemere

azt irták nekem hogy a vajúdásnál nem lehet bent az apuka csak amikor már tágulsz és átvisznek szülni, de én hiszek neked remélem igy lesz. Jövőhéten tervezem hogy elmegyek én is tornázni oda.

feluca : a vonalzó kódot jelöld ki a emailodba tedd másolásra és beillesztés ide a profilodhoz

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hova jártok tornázni vagy jógázni? Én XVII-kerületi vagyok jelenleg, de régen kispesti voltam, a férjem péceli, tehát ezek is szóba jöhetnek, meg jó a XVIII-ker is. Már olyan mozgáshiányom van, csak ülök az irodában. Fontos lenne, hogy valahogy az esti órákban legyen!

A tali, nekem mindegy hova, de nálam is fontos, hogy tudjak parkolni.

Nekem sem mutatta meg magát a lány, csak a 4d-n, és ott is csak úgy, hogy köhögnöm kellett, hátha megmozdul és kb 5 perc után felkelt a picike a köhögésre :)
Én fiúra számítottam és a családban mindenki biztos volt benne, hogy nekem fiam lesz, de kislány :) Nekem tökéletes így is, a férjem még szokja a dolgot, de "Ő tehet róla" :D

Rita

Kép
rituspoc

Lányok! Nekem egy 30. hétben járó kismama mondta, hogy az apuka nem lehet bent a vajúdásnál! Látom, ti is többféle infóval rendelkeztek! Habár ha Columbine oda jár tornázni, akkor ott már biztos pontos infokat mondanak. Holnap megyek a dokim által ajánlott szülésznőhőz a Szent Imrébe, kíváncsi vagyok, hogy végül melyik információ az igaz! Jó lenne, ha végig ott lehetne velünk apa!

rizsimami

Na jó valamiért nem akarja az igazat. Most már többféle képpen próbáltam, de hiába. Ami nem megy azt nem kell eröltetni. Majd legközelebb is megpróbálom. Mindenesetr köszönöm a segitséget. most pedig megyek így búcsúzom mindenkitől.
aprooka te pedig, ha össze tudjuk hozni a randit, akkor írj privit.
mindenkinek szép verőfényes napot, mert itt az van.
feluca
Mezőszemere

Rizsi te kinél fogsz szülni és ki a szülésznőd ? Te választottad vagy a dokid ajánlotta. Ahogy elnézem mi egyszerre szülünk kb. :D Infókat meg várom nagyon kiváncsi vagyok!!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Rizsi, http://imreszul.neologik.hu/Main/ ez a szülészet külön oldala, itt minden nagyon pontosan le van írva, csak addig nem mehet be aki veled fog szülni, amíg felveszik az adatokat és megkapod a szobádat, utána apa beöltözik és mentek a szülőszobába :)
nagyon jó az oldal, rengeteg a hasznos info, mindent meg lehet tudni.

KépKép
columbine

Tartanak szülésfelkészítő előadás sorozatot, minden kedden 6 órától. Ott is rengeteg érdekes dolog van, érdemes elmenni, azt hiszem folyamatosan megy 9 előadás. Ez is fent van a honlapon, megtaláljátok, Csenge volt is már egy-kettőn, biztos szívesen mesél, hogy milyen.

KépKép
columbine

Nekem mindegy,hol lesz a tali,mert semmit nem ismerek... :lol: :lol: :lol:

Ha az ember lánya császárral szül,akkor is van szülésznő?Hülye kérdés?Bocsi.... :roll:

binyek

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül belekotyogok a topicotokba, csak olvasgattam, és megláttam, hogy többen a szt. imrében fogtok szülni.

Én ott szültem decemberben.
A vajúdóba tényleg nem mehet be az apuka, ugyanis egy vajúdóban több kismama van, ahol én voltam, ott 5en voltunk.
De én pl. szóltam a szülésznőnek, h kimennék apához a váróba. Aztán jött a szülésznő, hogy menjek be, megvizsgál. Mondta, hogy nemsokára baba lesz, szóljak az apukának, mert mehetünk a szülőszobába.
De ha van bármi kérdés, szivesen válaszolok ám, de inkább priviben jobb lenne, mert az eljut hozzám, nem tudom mikor enged a gyerkőc megint erre tekeregni.

És mégegyszer bocsi, h igy ismeretlenül írtam!
Sziasztok: Szisz

szisszka

Na kiderült a lényeg :) köszi Szisz az infot.

KépKép
columbine

Szia Rituspoc!

En is a XIX. keruletben lakom es a XVIII. keruletbe a Kondor Bela Kozossegi Hazba jarok tornazni - keddenkent van 6-oratol. Ahonlapon is fent vannak az infok. Nekem tetszik.

A XIX. keruletben van joga is - az pentek delutanonkent van - 1.30-3.00-ig es 3.30 - 5.00-ig. 1400 Ft / alkalom. www.jogasziget.hu

Remelem tudtam segiteni.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Szia Mazska!

Köszönöm, akkor majd ellátogatok, a keddi jobb lenne, mert pénteken nem biztos, hogy odaérek!

Rita

Kép
rituspoc

Én Dr. Kovács Zoltánhoz járok. Nagyon kedves és alapos orvos. Egyetlen eltántorító dolog a Szent Imrében a közös vajúdó szoba, nem tudom, miképp reagálnám le, hogy látom, a többiekkel mi a helyzet! Ezért most gondolkodóba estem a kórházat illetően.

A szülésznőt az orvosom ajánlotta, azaz én kérdeztem rá! Azt mondta, hogy jobb minél előbb megbeszélni vele a részleteket.

Nekem több ismerősőm is az Istvánban szült, ott megengedett, hogy az apuka végig ott legyen mindenhol. Így most eléggé vacilálok. De ha kórházat váltok, akkor ugye orvost is kell, amit pedig nem szívesen tennék! Szóval majd holnap a kórházban eldöntöm, hogy melyik irányba billen a mérleg nyelve.

Szülésznő nevét most nem tudom megírni, de este megnézem, fel van írva, illetve holnap beszámolok a tapasztalatokról

rizsimami

Rizsi, nagyon kíváncsi vagyok, mit mesélsz holnap, gyere mindenképpen! Ez most nagyon szíven ütött engem is, én nem értem, ennek mi az értelme, hogy ő kint vár én meg bent.

KépKép
columbine

Rizsi engem is érdekel! Én a jövő héten fogok találkozni egy szülésznővel, aki megmutatja a szülőszobákat.
Vendég

:lol: :lol: értelme szerintem nincs semmi , főleg hogy más nyűgjét is kell hallgatni nézni miközben magunknak is lesz elég baja. Olyan vicces ez az egész 5vajjúdó nő egy szobába liheg, fáj, auuu stb...... :shock:
inkább az utolsó pillanatban fogok bemenni az már biztos.

további szép napot mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi! Lehet, hogy együtt fogunk ülni a váróban! :D Neked ki az orvosod?

rizsimami

Sziasztok!

De pörgött a topik! :D A talinál nekem is csak az a fontos, hogy lehessen parkolni!

Szerencse, hogy az ápr. 4 lett az időpont, mert Soma baba tegnap váratlanul lebetegedett, így a holnap nekem mégsem lett volna jó.
De a 4-t már nagyon várom! :D

Többgyermekes anyukák- Nektek is volt már olyan, hogy a gyerek minden külső tünet nélkül magas lázat produkált??? Teljesen kétségbe estem, de szerencsére most volt kint a doki, és megállapította, hogy csúnya torokgyulladás. Viszont az az érdekes, hogy máskor ha fájt a torka akkor köhécselt, vagy krákogott, most semmi.. :shock: szóval most ő is kapja az antibiotikumot.. :?

Aprooka- Volt már, hogy koradélután jutottam csak ki a börzére, akkor is lehet azért jókat mazsolázni, és a végefelé már az árak is jobbak lehetnek, mert félnek, hogy nem mennek el a cuccok, és inkább lejebb viszik az árat, minthogy haza kelljen vinniük. Szóval annak is megvan az előnye!

Mecsi- Hidd el, 1-2 nap és el sem fogod tudni képzelni az életed a csibész kissrácod nélkül!!! ( Niki- teljesen igaz amit írsz!! :) )

Rituspoc- A férfiak telhetetlenek, a többségnek mindkettő kell- Kornél (férjem) nálunk elsőre fiút akart, mert ugye kell a trónörökös, meg akivel lehet intézni a fiús dolgokat, és amikor látta, hogy az ismerős lányos apukák milyen favorizált helyzetben vannak, akkor közölte, hogy ő kislányt szeretne- hozzáteszem 28 hetes terhes voltam pontosan tudtuk, hogy Somával....de most úgy néz ki piszok mázlija lesz, persze most ő úgy állítja be, mintha ezt ő intézte volna így.. :lol: Szóval a lényeg, hogy férjed IMÁDNI fogja így is, úgy is a kis csöppet!

Binyek- üdv a Bajaikanak, sajnos már régen jártam arra (nyáron), és most ez a nyár is kimarad, de ha jössz a talira akkor majd mesélj hogy alakul a város, mik az új infók!!!

Gabi- Nagyon gondoltam Rátok!!! Kitartás Nektek továbbra is!

Niki- Ma meg voltam Veled elégedve, gyönyörű napsütéses és jó időt intéztél!!! :lol: :lol: :lol:

További szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép
mákszem

Ha van egy kis időtök, nézzétek meg. :) Nagyon szép, megható és érdekes. Ezzel kívánok Nektek további szép délutánt! :)
Sziasztok!

k.a.t.i.c.a

Nálam rémes rohanós volt a délután, csak épp átfutottam a lényeget.
Köszönöm a börzés infokat, megfontolom.
Még mindig Budára szavazok.(tali)
:oops:

Lucám, megy a privi.

Szent Imre: Sógornőm ott szült múlt nyáron. Kora este mentek be, a kispapát kitették, mondván majd a lényegre jöjjön. Szegény az egész éjszakát a kocsiban töltötte, és ha jól tudom végül mindenről lemaradt. :cry:
De: Én voltam az Istvánban és nem tudom mennyire vagytok igényesek, de ami ott van......én is ott szültem volna, most hagyjuk, miért váltottam, de miközben vártam az első vizsgálatra, felnéztem a szülészetre. Hát......szóval nekem nincs igényem semmi puccra, de eléggé lepattamt egy hely. És ugye nagyon sok ágyasak a szobák.Illetve végigolvastam az Istvános topicot és az Imre lóhoszakkal győzött, volna, ha nem a Kútvölgyi lenne teljesen evidens.
Sztem sokkal fontosabb a jó doki, meg a jó nővérgárda, mint a jó kórház......

Azt hiszem lelépek, mielőtt még valaki elkap, hogy üljek be a testületire. (35 napirendi pont van......kb mint decemberben, akkor 7 és fél órás volt, éjfélre értem haza) Ma ezt nem vállalom.

Vigyázzatok magatokra holnapig!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Katica, lemaradt a link ;-) pedig megnézném... vagy mit is nézzünk meg? :-D

yuyu79

Akkor 4-én hány óra lenne jó? Én még nem tudom mikorra tudnék felérni Paksról, a páromtól függ... Én inkább Budára szavazok a helyszínt illetően ;-)

yuyu79

Szerintem 16 óra körül kéne,hogy mindenki még emberi időben érjen haza...Vagy?

Ismeritek ezt a képet?Életmentő gerincműtét a mama pocakjában.A baba megköszönte a dokinak egy kézszorítással... :P Kép

binyek

Sziasztok
Tali ügyben: akkor látom marad az ápr.4, csak az lenne a kérdés, hogy hány óra? Jó lenne valahogy a csúcs forgalmi dugót is elkerülni. Mert főleg a Pestiek ha át szeretnének menni Budára akkor késő du egészen bajos, és még ha a hely is ismeretlen akkor azt is meg kell keresni. Bocs, nem akadékoskodni szeretnék, csak olykor a fél napomat is autóba töltöm, és gyakorlatiasság szempontból írom. Nekem jó Buda is, csak parkolási hely legyen, valamint ha nem jön semmi közbe, akkor ha valaki nem tudja megoldani az utazást én szívesen elviszem, legalább nem egyedül autózom. Én a XV ker. lakom Zugló közelében.

Apás szülés, vajúdás, szerintem jó. Remélem ez így lesz a Péterfyben is, jó hogy ez a kérdés felmerült, mert rá is kérdezek a dokinál. Anno a Margitban szültem, ott külön szülőszoba volt és a vajúdás is ott zajlott apával, aki zöld műtős ruhában produkálta magát, olykor megnevetetett, és ez nagyon jó, mert együtt sírtunk és nevettünk.

Panna ha jól emlékszem a Margitban fogsz szülni, remélem nem változott az átszervezések miatt semmi, és akkor kellemes lesz a szülőszoba. De ha sikerül a tali, akkor tudok még mesélni erről. Édes a kis pocid, anno mikor karcsú voltam első babaváráskor, akkor nekem is pici volt a pocim, de utána napok alatt olyan ütembe kezdett nőni, na meg én is (na ezt kerüld, én +28 szültem), hogy már 7 hónaposan azt gondolták, hogy szülök nemsokára.
Most már 19 hetesen Gombóc Artúrt lepipálom, azt mondják hogy második gyereknél hamarabb nő a poci, hát nálam ez bejött.

A baba látogatás a korházba: hát nekem pont megfelelne a szigor. Sőt most a párom, a nagyfiún és édesanyámon kívül senkit nem is szeretnék fogadni. Még akkor sem ha alapítványi szobában leszek előreláthatólag. De sajnos lehet, hogy jönnek Vietnámból rokonok ezért őket sem nem zárhatom ki. Tapasztalatból mondom, hogy ha sok látogató jön, és mindenkinek ugyanazt kell elmesélned, hogy hogyan is zajlott az egész, mellette meg alig bírsz állni, ülni, és azért 3 óránként kötelezettséged van, de azért jó lenne kajálni is, na meg azért a higiénia az akár óránkét is szükséges. Nálam sajnos sokan jöttek, olykor este 7-kor is, így a végén tele volt a hócipőm. Ja és volt egy horkoló szobatársam is, na ettől 3 nap után úgy jöttem haza mint egy rongy baba, kimerülten. Azért van az a 3 nap, hogy regenerálódj, meg a picúr is szokja ezt a zajos világot, hát nem hiányzik neki a sok számára idegen. Ilyenkor még az anya-picúr-apa egymással ismerkednek, gyönyörködnek, egymásba, ezt meg kell hagyni is kis családnak szerintem

Bocs ha sok voltam, bocsi bocsi bocsi
Marcsi
Vendég

Sziasztok!

Ti már ezerrel vajúdtok képzeletben... Nálunk nincsenek megszorítások és nincsen kollektív vajúdó sem, hanem adatfelvétel után és elismert beindult tágulás esetén rögtön kap az ember egy dszülöszobát, ahol végig a párjával vagy akivel akar, lehet. Nekem nagyon jó volt, hogy a párom végig ott volt velem és tartotta bennem a lelket. Persze neki könnyü, mert nem neki fáj, de visszatartott attól, hogy a fájdalomtól kétségbeessek...
Ö vágta el minden esetben a köldökzsinórt, neki mutogatták a placentát, pedig engem is érdekelt volna. Utána is ott maradhattunk, ott is ettünk, mert vagy pont reggelire vagy ebédre végeztünk a szüléssel és alig volt kint a baba, baromi éhes lettem. A kórházban nem aludtam egy éjszakát sem, minden szülés után a szükséges 6 óra után hazamentünk.

A bimbóm nekem nem sötétedett be és linea negra sem jött ki rajtam, alkati dolog, de az a mirigyes jellege a bimbónak nálam is kialakult.

Nyomulok receptekkel, csak most ki vagyok egy kicsit az állandó betegápolástól. Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyire aggódtok miattunk, tényleg nagyon ránk jár a rúd.
Ma voltam Enivel pótdokinál. Hiába volt idöpontunk fél 11-re, másfél órát kellett várnunk egy baromi teli váróban. Nem egy szimpatikus praxis, nagyon szük és lepukkant, de mindegy végülis. A dokinö erdélyi, magyarul fogadott minket... Sajnos beigazolódott a gyanúm a betegségét illetöen, most megint 10 nap antibiotikum. Téma ugyanaz, csak a gyerek más... :-(

Mennem kell a társaságot ágyba terelni!

A talihoz nagyon jó hangulatot kívánok! Ha nem vetitek meg az ötletet: a Zilah kávéház és étterem egy nagyon szuper hely, ha nem is éppen a belvárosban van. Köki a metróval, utána 82-es busz az Üllöiig, majd leszállva a buszról balra át 5 perc. Nosztalgikus hely a századforduló stílusában, isteni finom és olcsó konyhával, cukrászdával, elsöosztályú személyzet és van egy nagy télikert, amely nemdohányzó. Este élö zene. Mi mindig ott kötünk ki. Régebben a Gombás étterem volt a favoritunk, de amióta a Zilah-ot ismerjük, az a nyerö.
A belvárosban meg van egy kicsi, de fenomenális cuki a Ferenckörút megállónál az Iparmüvészeti mögötti részen, a Nándori cukrászda. Nem lehet beülni, mert nincs hova, de enni azt ott nagyon lehet. Minden hazatérésünk elött veszek ott aprósütiket vagy 1 kg-t!

Barbi
Vendég

Szuszu!
Én is kérhetném a jóga dvd!
Nagyon köszönöm!!!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok!

Barbi- Az az egyik kedvenc helyem!!! :oops: Nagyon klassz, mert van nagy saját parkolója is, és egyébként csak ugyanazt tudnám írni róla, amit Te! Ja és annyi, hogy villamossal is lehet jönni a Határ úttól, ami viszont szinte előtte tesz le (ha szóbajön, akkor megnézem hányas vili) Nekünk ott volt a 10 éves érettségi talink, meg igazából hozzánk nincs messze.. szóval szuper a hely; én csak azért nem vetettem fel, mert aki Budáról jön, annak nem olyan egyszerű; bár asszem a vidékieknek, ha az Mo épp nem dugós, akkor nem is olyan problémás, sőt egész egyszerű...
Nézzétek meg!

http://www.zilakavehaz.hu

Kép

Kép
mákszem

Marcsi,
Én zuglóból megyek, és mehetnénk együtt, ha nem szeretsz egyedül kocsikázni :D Igazából mondjuk hazamenetel a kényesebb ügy, estefelé nem szeretek egyedül mászkálni :oops:

Mecsi,
Nálam nem sírtak szerintem kétségbeesettebben mindkét alkalommal, amikor kiderült, hogy nem kislány a baba :oops: Mégis úgy gondolom, hogy mindennek oka van, és ha a sors ezt mérte rám, akkor majd a harmadik kislány lesz :D Amúgy annyira jó kisfiús anyukának lenni, hogy el sem lehet mondani!!!!

A II. Nőin is közös a vajúdó, és 4 szülőszoba van. Elsőszülő nők elég későn kerülhetnek a szülőszobára, ha sokan vannak, mert ugye tovább vajúdnak. Viszont ami szerintem beválik az a jó szülésznő...Tapasztalatom szerint elsőbbséget élveznek a szülőszobába bejutásnál azok, akiknek van fogadott szülésznőjük, illetve a dokijuk a hierarchiában felül áll... Aztán lehet, hogy a szentimrében ilyen nincs, csak gondoltam megírom.

Panna,
Neked tényleg csini kis pocid van, az enyém már jócskán növöget :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok, szép jó reggelt!! :)

Tegnap lemaradt a link, kissé szenilis vagyok. :D

Íme:
http://www.youtube.com/watch?v=fyFrGbAv ... re=related

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Nagyon tetszett a kép és a kisvideo is. Annyira beszédesek. Tegnap meg elolvastam egy születéstörténetet és tisztára megríkatott az is. Megállapítottam, hogy a túlérzékenységem még mindig fennáll. :oops:

A Szent Imre kórháznak több tucat externista dokija van, szóval ott nehéz hierarchiáról beszélni, bár valószínű hogy a ténylegesen 8 órában alkalmazott pár doki elsőbbséget élvez. Viszont a furibb hírek mellett fantsztikusak az alternatív szülőszobák. Nézzétek meg a honlapjukat. Nekem nagyon bejött anno, csak az a doki akit ajánlottak és elvállalt volna, nincs itthon augusztusban. Viszont a választott szülésznő sztem is a legjiobb dolog, megéri minden tekintetben. Én már nagyon várom, hogy megismerhessem, mert fontos az összhang. Végülis ő fogja elviselni a visitozásunkat órákon keresztül, valamilyen kapcsolatot érdemes kiépíteni elötte.

Barbi, még mindig jobbulást Nektek. Egyetek sok kefírt!!!

A látogatásról: Sztem is totál gáz, ha az babát-mamát mindenki azonnal látni akarja. Azért vagyunk benn elvileg hogy megtanítsanak szopiztatni, kicsit pihegjünk és a babára összpontosítsunk. Én tuti kérni fogom, hogy a páromon édesapámon és a nővéremen kívül más ne jöjjön. Nővérem úgyis majdnem végig benn lesz, hiszen a sógorom is ott szülész, így teljes kontroll alatt leszek. :-) Tudom, hogy ezzel egy csomó embert megsértek, de majd megengesztelődnek. Páromnak 6 tesója van, hát ha ők bejönnének mind......szóval senkit sem akarok megbántani, de ha a nyugalomnak ez az ára akkor ez az ára.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Na, megjöttünk a kórházból! Hát, minden kétségemet egy pillanat alatt félresöpörtek!
A szülésznő nagyon kedves volt, minden kérdésre válaszolt! A vajúdás alatt ott lehet a kispapa, csak a vajúdó szobában nem, ahová akkor kell bemenni, ha valami nincs teljesen rendben. Különben végig együtt lehet lenni. A kórház nagyon szép és tiszta, szóval felesleges volt minden félelem!
Annyira örülök, hogy így alakult ez a reggel, mert folyamatosan ezen rágódtam az utóbbi időben, most viszont csak vigyorgok! :D

A szülőszobát most nem tudták megmutatni, mert teltház volt. Azt javasolták, hogy valamikor az esti órákban menjünk majd, és akkor azt is meg lehet nézni!

Ha van kérdésetek, akkor tegyétek fel! Annyi mindenről beszélgettünk, nem tudom, hogy mi érdekelne benneteket!

Ti mikortól tervezitek, hogy elkezdtek járni szülésfelkészítőre?

rizsimami

Sziasztok!

Aprooka, most kicsit én izgulok, mi a baj az Istvánnal? Én azt hallottam, hogy mindenben rendben van a szülőszoba rész, bár én még nem voltam, és nem is tudom mikor kéne mennem!

A Zilah kávéház, hát jó és szép, de pénteken kijutni oda az üllőin elég dugós! Én a belvárosban dolgozom és minden nap ezt megélem.

Rita

Kép
rituspoc

Ritus!

Én csak a folyosón voltam, a szülőszobát nem láttam. Sztem mielőtt elkezdesz izgulni, menj el és kérj meg valakit, hogy vezessen körbe. Sok kórház nagyon csalóka, mert a várók, meg a mosdók totál lepukkadtak, de maga a szülőszoba teljesen felújított.
Meg kell nézni. Nekem sokkal közelebb lett volna, a Csepel Szigetről mint a Kútvölgyi, ami Budakeszi felé van, a város másik végén.
Mondom én elsősorban NEM a kórház miatt váltottam hirtelen sebeséggel.

Szóval menj el, nézd meg. Amúgy tökéletes kórház nincs. MIndenhol vannak olyan szabályok amiket az ember abszolút nehezen tolerál, még nyugidt állapotban is, nemhogy vajúdáskor...... de végülis próbáljuk meg csak pozitívan: 3-4 nap és új családtaggal megyünk haza. Ennyit ki lehet bírni. (remélem :oops: )
A legfontosabb hogy legyen ott valaki, aki közel áll hozzánk. Apa, barátnő, szülésznő.....

Megnéztem a kávéházat. Ha nincs az MO-on baleset, ami mostanában elég ritka :twisted: , akkor nekem megoldható 40-510 perc kocsizással, de sztem aki tömegközlekedik, annak egy világvége oda kijutni, nem?
Mindenesetre a Csepelieknek mondom, hogy bárhova is megyünk a beútnál találkozhatunk, ha nem vagytok kocsival.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!

Köszi, persze megnézem, hát igen az István kórházban az alagsori wc-t sikerült megismernem nekem is, hát az elkeserítő! Nembaj amint a manóka kibújik augusztusban nem számít hol leszek :)
A lényeg, hogy apa bennt legyen :)

Kép
rituspoc

Ja igen, elfelejtettem, hogy én a Tűzoltó utcából jövök 15:00-ig dolgozom, szívesen felveszek én is bárkit aki erre jár!
Rita

Kép
rituspoc

Persze kihagy az agyam, aki nem ismerné ez a IX. kerület és a klinikák metrómegálló :)
Bocsánat

A kollégáim még poénkodtak is, hogy az utca végén van az István kórház, úgyhogy nyugodtan dolgozzak augusztusig, valaki biztos lesz aki elvisz innen szülni, max lesétálok :) Jófejek mi?

Rita

Kép
rituspoc

Nálunk is pont tegnap mondta az egyik alpolgi, hogy szívesen szereznek nekem tábori kiságyat és egy külön szobát is, ha maradok végig, be sem kell mennem a kórházba. :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Nekem már egy hete fáj a hasam - feszül, meg szúr. Ma elmentem a dokihoz, megvizsgált, de szerencsére mindent renben talált - úgyhogy valamelyest megnyugodtam. Lehet hogy több magnéziumot kellene szednem - ti mennyit szedtek a MagneB-ből?

Ma rákérdeztem a dokinál a szülésre is - elvállalt, csak néha el kell menni a magánrendelésére is (eddig az SZTK-ba jártam). Legálább ez a része is rendben van - igy biztos hogy a Dél-pesti kórházba szülök. Valaki hallott róla valamit?

Zilah kávéház - szerintem is jó hely, tőlünk nincs is túl messzire. Mi a barátnőmmel oda szoktunk járni beszélgetni - hangulatos, finomak a sütik és biztos, hogy füstmentes. Kőbánya-Kispesten én is fel tudlak venni titeket kocsival, ha kell.

Barbi, te is a XVIII. kerületben laktál előtte?

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska!

Én napi kettőt szedek. Nekem is szokott legalább naponta 1x szúrni az pocakom oldalán, illetve feszülni. Ez csak annyi hogy nyúlnak a szalagok.
Párom a Dél Pestibe sokszor jár, mert a csepeli mentősök oda kell vigyenek mindenkit. Majd rákérdezek hogy mit tud róla....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!

Köszönöm - én is megpróbálom akkor a napi kettőt, remélem jobb lesz. :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska, próbáld meg nyugodtan, a napi 2-ből biztosan nem lehet gond, mert nekem pédául napi 3-at írt fel az orvos a terhesség végéig. Gondolom ez még nem sok. Azóta nem is feszül a pocim, kivéve persze, ha elfogy és elfelejtem kiváltani. :oops: :oops: :oops:

Aprókának igaza van, nekem is azt mondták, hogy azért szúr néha, meg húzódik a pocak, mert nyúlik a méh, a szalagok, meg a hasfal, mert ugye a picurkák most fejlődnek a legintenzívebben. Úgyhogy nyugodj meg, ha feszül akkor pihenj, lazíts egyet és jobb lesz (ezt a tippet az anyukáinktól kaptam, nekik bevált anno). :)

k.a.t.i.c.a

A Magne B6 napi felnőtt adagja 3*2! A napi egy nagyon kevés. Én ennyit szedtem az előző terhességem alatt hónapokig, mert keményedtem, meg a fejfájások megelőzésére. A dokinőm azt mondta, hogy most is mehet akár végig ez az adag. Most váltottam és Béres magnézium + B6-ot szedek, mert nekem egyszerűbb, hogy csak napi 1 szemet kell bevenni. Ebben 250 mg Mg van, a MagneB6-ban egy szemben 48 ha jól emlékszem.
Vendég

Hali
Rita akkor együtt autózunk :) , csak a helyszínt kell! Hát csajok én ebben nem igazán tudok segíteni, csak a címet kérem ha megvan, nekem bárhol jó, csak ne legyen nagy dugó.

Apropó én még a szülés tarifánál tarok, kérdezett rá a dokijára valaki? Én nem tudom hogyan is kezdjem, kicsit olyan ciki, de hát ez van. :roll:

Nem tudom még emlékeztek-e de valaki mondta, hogy volt ezen az új típusú, UV menetes , szórófejes barnításon. Jó lenne kipróbálni, hogy egy kicsi színem legyen, de szoliba nem merek menni. Ha tud valaki erről valami infót, szívese veszem, mert kicsit tartok, mi lesz ha szép aranysárga színem lesz? És hogyan kopik a szín, remélem nem foltokban 8) .
Marcsi
Vendég

Rita, a barátnőm pont ezt csinálta :lol: a munkahelyéről átsétált a kórházba és negyed órával később megszületett a kislánya.

Ha feszül meg szúr a pocak az valószínűleg azt jelzi, hogy intenzívebb a növekedés. Meglátjátok ilyenkor egy hét alatt is mekkorát nő a poci!
Vendég

Nagyon kellemes hétvégét mindenkinek!! Jó pihenést! :)

Találtam egy édes képet, ezt még beszúrom. ;)

Kép

Sziasztok!! :)

k.a.t.i.c.a

Mazska!

Igen, a 18. ker. lakója voltam. A Zilahot nem mostnara gondolta,, hanem csak úgy, mint ajánló, aki éppen arra jár vagy valami újat keres.

Gyerekek!!

Süt a nap és melegszik a levegö! Irány a kültér. Mindegy hova, csak menjünk és vegyünk répát, mert úgy kívánom!

Megyek is a nyulak után képkedni, ök biztos tudják, hogy lehet répához jutni. :)

barbi
Vendég

Ha sikerül, beszúrom kisfiam születéséröl a képeket ill. a szülöszobáról, amely immár törzshelyem.

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?