Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Csajok a nyugtatást!

Ildi!Van aki egy uh ra se megy el ez miatt ne legyen lelki ismereted!Miket vesztek még?Én is annak fogom fel,hogy haladunk az terheségbe azért vannak de csak 2éve volt zsófival és nem nagyon emlékszem :oops:

Sensi!Nagyon tetszik akár milyen márkáju is :lol: :lol: Ilyenkor úgy bánom,hogy anno Zsófinál nem néztem szét jobban :cry: Te kapsz majd valami pénzt,hogy babád lesz?Egyáltalán ott támogatják a családokat?

Nyugtomalac!Hát az tuti ha hülye a dadus mindent tönkre tehet :evil: :evil:
Lili nem beszél róla miért nem akar wc-re menni?Én most hallottam egy olyat,hogy akár jövö ősszel mehetne Zsófi óviba mert az a lényeg,hogy szeptemberig 3 éves legyen.Te hallottál ilyet?Nekem nagy gondom lesz az óvi keresés pont azoktól félek amit írtál.Komolyan már nincsenek is igazi pedagogusok :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Anikó - parakönyv? Hát egy sorozatgyilkosról szól, aki megkínozza az áldozatait és elégeti őket, a beceneve Hullaégető :lol: De amúgy jó kis könyv, nehéz letenni és megmondom őszintén, azért is olvasom ilyen nagy slunggal, mert alig várom, hogy belekezdhessek a lelki köldökzsinórosba :wink: De amit belinkeltél is tök jó lehet, csak az a baj, hogy olyan drágák már a könyvek is :roll: Fene a pofájukat!!! :evil:

Napsugi - igen, a 4D-re nem elmenni nem azt jelenti, hogy nem érdekel a gyerek, persze, csak olyan jó lett volna, mert amikor voltunk, a 20. héten, akkor nem lehetett látni még őt igazán, most már biztosan szépen kialakult. :cry:

Sensi - nem árt majd neked egy kis pihi és nyugalom, használd ki!

Kép

Kép
nusildi

Kata - hát a nagyobb kiadások még hátravannak, autósülés-hordozó, amit kinéztem az 33 e forint :shock: Babakocsi! Légzésfigyelő! Mellszívó... áááááááá, nem tudom, miből vesszük meg. Szóval már nem akarok költeni a 4D-re, de közben mégis :roll:

Babe - akkor neked is kitartást ehhez az átkozott folyáshoz!!! Nyugi, koraszülést most még nem idézhet elő a baci és később mindenképp van hüvelytenyészet, hogy van-e bacid, mert azt kiírtják a szülés előtt, vagy különben császár, legalábbis én mintha ezt olvastam volna, bocs, ha hülyeséget írtam, de erre emléxem!

Kép

Kép
nusildi

nusildi: Sztem a 30. héten épp ideje lesz egy hüvelykenetnek :D
Császárról Én is hallottam...hát, lehet h hülyeség, de inkább akkor legyen az minthogy a baba elkapjon vmit kifelé jövet..meg sztem az amugy se kellemes kitolási szak egy gyulladt hüvellyel..

Használtok intim mosakodot? Én DMeset, de asszem veszek Lactacydot, hátha az többet tud, és megvéd a baciktól.

Kép
babe.

Babe - én évek óta használom az intim mosót! Eleinte a Niveát, és már kb. 1 éve a Carefree aloe vera géljét, ami szerintem nagyon jó, szóval ezzel tuti nem lehet kivédeni a dolgot :?

Ezt találtam:
" Hüvelyváladék-vizsgálat

Időpontjáról a vélemények megoszlanak. Ismert, hogy az újszülöttkori szepszisek („vérmérgezések”) döntő többségéért a Streptococcus agalactiae nevű kórokozó felelős, mely a nők kb. 30%-ának a hüvelyflórájában jelen van. Panaszt, betegséget nem okoz. Jelentősége abban áll, hogy szülés során a magzat fertőződhet. Ennek megelőzésére a hüvelyváladékot vizsgálják, és ha az anya fertőzött, akkor antibiotikumos kezelést alkalmaznak. A vizsgálatot lehet a harmadik trimeszter elején (a 26. héten) vagy a vége felé is (a 36. héten) végezni. A korán végzett vizsgálat hátránya, hogy negatív esetben a terhesség végéig még történhet fertőződés, a későn végzett esetben pedig az, hogy koraszülés esetén nincs információnk, a koraszülöttek pedig fokozottan ki vannak téve a fertőzéses szövődményeknek. "

Kép

Kép
nusildi

Sensi: köszönöm! Tényleg hős vagy :D

Kata: nem akarom Lili még oviba vinni. Szeptember 28-án született, pici növésű, kislányos, ha menne az oviba (nem való még oda a pótbölcsis gondozónők szerint sem), a nagyok elnyomnák. Kell még neki az a biztonság, amit a bölcsi megad, de az ovi már nem.
A pótbölcsink gondozónői nagyon jó pedagógusok! De sajnos, ha már van helyünk egy kerületi bölcsiben, akkor nem lehet váltani. De honnan tudjad előre, hogy melyik lesz az igazi??? Nem?

Nálunk a 36. héten veszik le a mintát. Ha fenn áll a fertőzés, akkor a Tétényiben a baba rendes úton is születhet, de azonnal kap antibiotikumot, és vesznek kenetet a nyílásaiból tenyésztésre (szem, száj, orr). Egész hamar van eredménye, ha fertőzés áll fenn, akkor folytatják az antibigyót, ha nem áll fenn, akkor abbahagyják a kezelést.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

30. hét! :D Éljen! Buli van... a pocimban is...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi, örülök, hogy sikerült megszerezned a „Lelki köldökzsinór”-t, a 75. oldalon ajánlgattam, amikor Münchenben voltunk. Én már a vége felé járok. Nagyon tanulságos, és hatékony dolog. Megszereztem antikváriumban a Szülőszoba, tessék belépni c. könyvet is, ami pedig a fájdalommentes szülést taglalja, agykontrollal. Az is félelmetes könyv.

Folyás:
én is napi 2-3 tisztasági betétet használok, meg alulról mosakszom sokat sima vízzel. Nem irrigálok, mert azt nem szabad. De még javában a Klion-kúrám közepén tartok a hülye HPV elleni küzdelmemben. Még nem érkezett meg a múlt heti citológiám eredménye a dokimhoz.

Inez, mi a fogantatás előtt tudtuk a neveket: Gergely/Klára. Gergelyünk lesz. :)

Vezetés:
nekem még jól megy, csak az idegeskedés nem tesz jót közben. Lapít is rendesen a kisfiúnk a pocimban közben. Ő sem szereti a dolgot.

Kata84, van olyan ismerősöm, ahol 4 lány született egymás után 1-1,5 év különbséggel, és volt olyan időszak, hogy egyszerre három pelusos is volt. Nem lehetett könnyű. :shock:

4D ultrahang: én még azért szeretnék elmenni utoljára, mert a dokim magánrendelőjében a monitor olyan picike, hogy a babukánk nem fér rá rendesen. Meg annyi jót írtatok a 4D genesisről, hogy oda szeretnénk menni.
Tudja valaki közületek, hogy célszerűbb bejelentkezni, e-mailben, vagy telefonon? És mennyivel előtte kellene? Mennyire foglaltak az időpontok?

Kép
szöszke

nekem a Streptot már levették 26.héten...az eredményt sztem most fogjak megmondani terhesgondozáson, jövőhéten.Remélem negativ.

Kép
babe.

Nyugtomalac!Hát igen meg ha mondjuk rossz és váltani szeretnél az is megviseli a picit.Nem egyszerü ez és hogy legyél okos.Éppen azon gondolkodtam,hogy nem is ez az elsö 3év nehéz hanem utána mikor már minden fontos döntés meghatározza az életüket már szinte az bölcsitöl.Nem?

Szöszke!Hát aki ennyi korkülönbséggel válal babát számolni kell vele-Mondjuk én totál azt hittem Zsófi még nem éret rá :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!!

BETTINA! VIDÁM NÉVNAPOT NEKED!!!!!!!

Gyerekorvos:
Nálunk egyértelmű, h Ábel gyerekorvosa lesz kistesó dokija is, már megbeszéltük. Nálunk kicsit furcsa a dolog, mert egy másik városba járunk gyerkorvoshoz. Ő szimpi, benne bízom. A hátránya annyi, h ha gond lenne nem jön házhoz, de szerencsére Ábel néhányszor volt csak beteg. Esetleg a játszótéren érdeklődjetek a gyerekorvosról....

Adri!
Csodaszép menyasszony voltál! :D
A rövidülést sajnálom...

Timi!
Hol a pocakod???????? :lol: :lol:

Ancsa!
Remélem minden rendben lesz!!!!! Nincs ilyen tapasztalatom, de nagyon szorítok!!!!!

Kata!
Zsófinak gratula!!! Mi egyenlőre bilibe nyomjuk :-)

Köszi mindenkinek a jókívánságokat! Jó volt nagyon a tegnapi nap. A vévétel laza volt, majd kértem időpontot a terhesgondozóba. ( Szegeden központi terhesgondozás van, 4X kell menni ez a feltétele az anyasági támogatásnak. Ők adják a vérvételes papirokat, szívhang, súly, vérnyomás...a körzetes védőnő szívhang, súly, vérnyomás, pisiteszt havonta....) Szóval mentem a gondozóba időpontért (kell a 4. pecsét), mire a kiscsaj: SZEPTEMBER 30. 13:30... kinevettem, mondom, akkor már inkább szülnék, nem a gondozóban dekkolnék.... végül aug. 28-ra adott... vicces nagyon :-)

A barátnőmnél nagyon jó volt a lánya tipikus kislány, újós, nyafka, de folyékonyan beszél...nem játszottak Ábival, de Ábel feltalálta magát :D :D Mutatok képet....

Ma jelenésem volt a körzetes védőnőmnél is és nagyon összevesztünk.......iszonyat felidegesített, "leugatta" a fejem én meg viszont....... most jön a férjem és borítja az asztalt.... (uttttttttálom az ostoba embereket!!)

Csajok!
ma tudtam meg, h a 36. héten is van vérvétel!!!!! ÁLlítólag valami alvadást néznek, ha esetleg altatni kéne legyen egy friss vérkép...TUDTOK ERRŐL VALAMIT?????????

Nálunk a 35-36. hétben vesz a doki tenyésztést. Ábival volt e coli bacim. Kaptam antibogyót, szülés után Ábel két szurit. Kutya baja....

Bocsi, h csak ennyi, de klimerültem. Ráadasul a jövő hétre kánikulát jósolnak.......áááááááááááá

PERDO?????????????????????????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép Ábel játszik

Kép A barátnőm és a gyerekek...

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Megzabálom ezt a kis szöszi fürtöst!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
szöszke

Köszi Szöszke! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Kicsit eltüntem! :oops: Képzeljétek én is kórházban voltam! Valóban nem szabad játszani ezzel a görcsölgetéssel! Pedig az én méhszájam még zárva van! :)
Szerencsére a dokim nagyon elővigyázatos! Hát, nekem jóslófájásaim voltam :shock: , mint utóbb kiderült!10 percentént jött egy görcs és keményedés! :( Azt hittem hogy totál kinyíltam, de nem. Elég korainak találta a doki ezt a fájást, úgyhogy ez most még így ebben a formában nem mondható normálisnak! :(
Most már jól vagyok, hasam is laza, megtette a hatásáta 2 lityi infúzió!Magnéziumot, és valami nátriumot is kaptam! De ezek valamit még keverhettek bele, mert a keddet, és a tegnap délelőttöt is végigaludtam! :roll: Lehet benyugtattak kicsit?
Meg eltünt a víz a lábamból! :lol: Most így fogytam! Most 10 kg van rajtam!
Doki szigorú pihenést írt elő! Főleg hogy most péntekre is mondanak fornt hatást, és én ezek szerint nem bírom!a héten fel sem kelhetek!
A kórházban nap 2x is volt NST, olyan jó volt hallani a kicsi szívhangját! :lol: Úgy érzem most sokkal közelebb kerültem a kisfiamhoz! :oops: :D Sajnos a méreteit nem tudom, de a doki szerint bővem megvan a 30.hét! Majd 2 hét mulva kell mennem kontrollra! Még mindíg faros sajnos :( remélem azért szándékában áll megfordulni!
Megyek visszaolvasok, mert nagyon lemaradtam!
Puszi! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

LKata: vigyázz magadra! Nem semmi min mentél át te is :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

LKata - úúú, nagyon sajnálom, hogy kórházba kellett menned :? Biztos jól meg lehettetek ijedve :cry: De ez mitől jött??? Ha a méhszáj sem nyílt meg, akkor is jöhetnek ilyen jóslófájások? :shock: Mitől? Komolyan, az ember nem is gondolná, hogy egy kismamának már enyhe túlzással, de minden nap egy mérföldkő :roll: Pihenj sokat, amennyit csak tudsz, nem lehet baj, erre gondolj!!!

Zsuzsu - én ezt az Ábelt megzabálom, de komolyan!!! :lol: Ahogy tologatja a babakocsit a babával, hát egy angyal, nem is tudom róla elképzelni, hogy néha hisztizik vagy megharap :wink:
A 36. hét környéki vérvételről nem tudok semmit, sőt, nem is hallottam róla és nem is láttam még a terhességi vizsgálatok felsorolása között :? Lehet, hogy ez is mindenhol máshogy van?

Szöszke - befejeztem a krimit, úgyhogy nekilátok ma a köldökzsinóros könyvnek, már alig várom! Tudod, írtam, hogy én nem beszélek a babához, kíváncsi vagyok, hogy ezek után nekilátok-e :wink:
Nekem a Klion-kúra lófüttyöt sem ért :?
De most már nem paráztatom magam a folyáson, majd megkérdem a dokit amikor megyek hozzá legközelebb.

Mi megvagyunk, ma megyünk nézelődni babaholmik után, sajna ma is rohadt meleg van, elegem van a nyárból, de tényleg, sosem gondoltam, hogy én, mint júliusi születésű, vízimádó, napimádó ezt fogom mondani, de hüvit akaroooooook!!!

Kép

Kép
nusildi

Kata
Nem semmi!!! Pihenj sokat.
Egyébként jól beparáztattál, mert az utóbbi két napban én is nagyon sokat keményedek. Főleg este, amikor már fáradt vagyok. Nappal szinte semmit nem érzek, de tegnap este szép rendszeresen jöttek a keményedések, még reggel is éreztem négyszer, azóta semmi.... :roll: Most nem tudom, hogy mi legyen, a dokim ugye szabadságon van, eddig nem is nagyon foglalkoztam a dologgal, mert annyira azért nem jönnek sűrűn, de most már kicsit félek... :roll:

Többiek merre?

Perdo!!!! Jelentkezz légyszi!!!

marek

Kata!Tesék pihenni!Hát a 10perces fájások tényleg veszélyesek de nyugi nem lesz gond!!!!Amúgy is front érzékeny vagy?

Nekem néha vannak főleg ha sokat rohangálok Zsófi után de össze vissza azért félek,hogy holnap mit mond a doki :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!!

L.Kata!

Nekem hiányoztál, kerestem is, h esetleg elutaztál-e... Mielőbbi jobbanlétet kívánok!!!!!!

Ildi!
Nem akarlak szomorítani, de sajna a jövő hétre 35 fokot jósolnak.......iszonyat, én is utálom.......itt a napfény városában mindig melegebb van, mint máshol. (nem irigylem persze a pesti lakótelepeken lakókat sem!!!! )

Elfogult vagyok, de mindenki áradozik a fiamról. én meg nagyon büszke vagyok.... :oops: :lol: majd csinálok hisztizős képet is!!!! Ma pld. pirospaprikával szórta a szőnyeget, de sikerült gyorsan felporszívóznom, mielőtt az apja szívrohamot kapna ( több napig pucolta a szőnyeget...)
Makacs nagyon, de ez később a javára lesz.

Marek!
Próbálj meg a jóra gondolni és nem parázni!!! Lécciiiiiiiiiii! :)

Kata!
Sorstárs......én is loholok a fiam után ........kint szívesebben elvan, de a kánikulában féltem. Bent meg rosszalkodik.......

Szerintetek nagyon ciki egy 2 éves kisfiúnak babát, babakocsit venni??????? Annyira szívesen játszik vele, h elgondolkodtam......nekünk nincs baba, csak pár plüss figura....(sajna az én játékaim anyámnál...)

Perdónak küldök majd egy smst és irok este...

Lassan lehetne telcsiszámot cserélni.... (mi perdoval cseréltünk már régen)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Végre van itthon net + gép :)

Visszaolvastam, de jó sokat írtatok, nem tudok mindenre reagálni.

Kórházban járók! Vigyázzatok magatokra! Sok pihi, fekvés.

Emmalena! Jó, hogy legalább kiderült mi a baj, és van rá megoldás.

Marek! Ne akadj ki, magyar egészségügy....

Szöszke! Nem szabad elítélni a nem házasodókat....van, aki inkébb megvárja, hogy ne legyen nagy pocak, van, akinek ez nem fontos.
Nálunk pl. jobb esküvő. Én már voltam férjnél, és arra a házasságra tényleg igaz volt, hogy csak egy papír. Sokkal szorosabb kötelék lehet anélkül is.

Adri! Nagyon szép menyasszony voltál! Pocak hol volt? Csokor alatt?

Ma pihenek (tegnapi nap fáradalmait). Bettyna tudna mesélni. (jujj, és névnapja volt, és én nem is tudtam-mondtam :oops: )
Bútornéző körút, RS-ből ki, autóba beül, ablak leenged (elektromos), mi autónk nem indult. Ablak lent, 100 fok, telefon szálloda karbantartójának (mivel Apa Bicskén dolgozik), ő jön szerencsére 1 órán belül, autó bebikázva, 1 sarokra új aksi megvétele...persze ott látva a pocakot a srácok azt mondták miért nem sétáltam el hozzájuk, eljöttek volna velem és kicserélik az aksit. Aminek állítólag már min. 1 éve tönkre kellett volna mennie. :)
Mindezekhez persze Bettit is vittem magammal, aki lehet, hogy utoljára merészkedett el velem nézelődni :lol:
A torna meg persze emiatt kimaradt.
DE Kikolban megvesszük holnap a Macis ágyikót. http://www.kikol.hu/adatlap?id=59
Jól elfáradtam. Aztán még elmentem monitort venni, Apa meg este 10-ig bütykölt, hogy legyen netem mára.

Sensie! Te aztán nem fogod vissza magad vásárlás-terén. Jó neked, én előbb 600szor körbenézek, hezitálok (aztán jól ottragadok egy bolt előtt :shock: )

Ja, megvannak a neveink!
Lány: Dorka (Apa tegnap éjjel találta ki)
Fiú: Richárd

Remélem jövő héten fény derül a Pocaklakó nemére! Úgy rémlik csak nálunk kérdéses.

Megyek enni. Főztem tárkonyos csirkeragulevest, meg szilvás-fokhagymás mártásos húst (ezt nemrég láttam a receptklubban, kiváncsi leszek milyen lett, de nagyon megkívántam).

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Esküvő nélkült akartam írni.....Szöszkének

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

kata....Hát eddig nem voltam front érzékeny, :shock: de úgy néz ki más lett minden!

Marek...Nem akartalak beparáztatni bocsi! :oops: :( Szerintem ha nem görcsölsz akkor nincs baj! De azért pihenj sokat!
Most is jön egy front! :?

Nem tudom, hogy még mi lehetett a baj, mitől volt ez? :roll: Csak a frontra tudok gondolni, meg hogy elötte sokat lépcsőztem! :( :roll: :roll: szidtam is magam!

Zsuzsi, köszi...ari vagy hogy hiányoltál! :D
Nagyon jók Ábel képei! Tündéri! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Ime egy elveszett baranyka.
Nem allitom, hogy az elmult 3 honap esemenyeibol 5re vizsgaznek, DE rajta vagyok az ugyon :) . Nagyjabol azert kepben vagyok.

Rolunk 1 kicsit.
A 19. heten ujbol levalt a mehlepeny, melynek kovetkezteben lett a belso mehszajon egy eleg nagy haematoma. Emiatt pedig majd 3 hetig vereztem. Nagyon nehez volt…
A 25. heten voltunk 4D Uh-n talan azota merem elhinni, hogy nem lesz baj a babaval. Sot, azota csoda tortent, lepeny is visszaforrt, haematoma felszivodott, sooooooooot, meg az ellenagyag is eltunt a verembol!
Sajna en is,mint tobbetek nagyon sokat gorcsolok(mintha menstrualnek), foleg frontok alkalmaval. Max adag Magneziumot + gorcsoldot szedek ra. Hala Istennek, nem nyiltam meg ki.

Egyebkent minden ok, Afp is rendben, genetikau UH is. Bar most azon izgulok, hogy voltam most a 28 hetes uh-n a korhazban (29 hetesen), es ott kicsit kisebbnek mertek a babat a koranal. Most ezen aggodok… Eddig faros volt a Dragam, hetfon mar fejvegu volt, es 2 cm-es haja van :D
Ja igen, tuti Kisfiunk lesz, neve pedig sajna meg nincs, nem jutunk kozos nevezore. Akos pedig mar 11 hetesen Akos volt,most meg nem jutunk dulore…
Probalok ujra bekapcsolodni a tarsalgasba.

Ime Pocakteso,na meg a Pocak.
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Zsuzsu
Most írtam Perdonak. :lol:
Sokat dolgozik, azért nem tud jönni. Úgy érzi, hogy két-három héten belül szülni fog (remélem nincs igaza).Üdvözöl mindenkit!

Egyébként tényleg nem lenne hülyeség telefonszámokat cserélni, hogy tudjunk valakit értesíteni, ha van valami...

marek

Kriszta
Te aztán jól eltűntél! Remélem, most már nem lesz semmi gond!!!

marek

Sziasztok!

Kata!
Köszi! :)
Hát úgy van, h az első 6hétben, onnantól számítva, h befejeztem a melót, kapok 90%-os fizut, utána pedig heti 130 fontot családi pótlékkal együtt. Ezt kb még 36hétig kapom. A gyerek születésekor kap 250 fontot, ami ugyanaz, mint otthon a babakötvény. Más pénz sajnos nincs. Ha nem keresnék eleget, akkor kapnék még 500fontot születésekor, de sajna ehhez túl sokat keresek. :(

Babe!
Én évek óta a Lactacid-ot használom, azt nem mondanám, h megvéd a fertőzésektől, de azért hasznos sztem. Jóval kevesebb gondom van azóta, mióta használom, de sajna még ennek ellenére is van évente 1-2x bajom nem terhesen is. :?

hüvelykenet: képzeljétek, itt egyáltalán nem vesznek (sőt, méhszájat sem néznek), és a Streptococcus is csak privát teszt formájában elérhető, szal ha akarod, akkor 30-40 fontot kell fizetni érte. Én remélem, h 30-31 hetesen hazajutok még egyszer, és akkor a dokim csinál...de attól félek, h ez meg még korai, és ezután még bármit összeszedhetek. :? De egyébként ha van, akkor itt is antibigyót adnak, nem kell császár.

Nyugtonmalac!
Nincs mit! :)
Gratula a 30.héthez!!!

Bettyna!
Boldog névnapot! (bocsi, itt nincs névnap, naptáram sincs, úh fogalmam sincs a névnapokról :))

Zsuzsu!
Huhhhh, mi volt a védőnős story?
Ábel még mindig iszonyatosan édes, mint egy kis angyal! :) Büszke is lehetsz rá! :)
Szerintem egyáltalán nem ciki kisfiúnak babát venni. Nagyon sok fiús anyuka vesz, és ez sztem ebben a korban fontos a fejlődés szempontjából. Tudják meg ők is, hogy hogy is van ez, meg merre hány méter...lehet apa korukra visszaütnek az emlékek. :D

Lovaszkata!
Húúúú, sajnálom!!!! Pihenj sokat, és vigyázz magadra!

Nusildi!
Jó nézelődést! Küldjek egy kis hideget és esőt? Itt most épp kb 10 perce úgy rázendített, mintha dézsából öntenék. :? Nekem meg ebből van elegem... Persze tegnap meg olyan meleg volt, h majd meg haltam, és éjjelre sem hűlt le, alig bírtam aludni. :?

Marek!
Ne aggódj!!! Sztem ilyenkor már normálisak a keményedések, főleg, ha csak este jellemző. Csak nem szabad, h sok legyen, rendszeresen, és görcsöljön. Ha baj lenne, akkor ezt éreznéd, és napközben is. Nekem is akkor szokott, amikor túlpörgöm magam, ilyenkor tudom is, h nem szabadna...mint pl az elmúlt egy hétben az egész napos városnézős caplatás...keményedtem is rendesen. Szal ezért érzed este, mert akkorra elfáradsz. Nekem segít, ha ledőlök és csak heverek....ilyenkor megszűnik.

Peva!
Jó kis körutatok volt tegnap. :)
Én is egyébként jól szétnéztem előtte, mielőtt bármit megvettem, tudtam pontosan, hogy mi a kínálat, és mit szeretnék. Azért lendültünk most bele 100%-osan, mert nekem most kellett mindent elintéznem, amit majd valszín mindenki más később fog...majd meglátjátok, nagyon durva, a végére már kiakadtam én is...rengeteg minden!!!! és mi az egészet 3 nap alatt rendeztük le, mivel nem húzhattuk tovább, és nem is akartuk, nem ez volt a fő program. :) Szal nekem ebben az egy hétben volt segítségem, most voltak itt a szüleim, akik egyébként majdnem mindent megvettek, sőt még nagymamámtól is kaptunk 100e ft-ot fontra beváltva, és azt is levásároltuk...mi szinte semmit nem költöttünk eddig, csak a ruhákra. :P Kicsit kellemetlenül is éreztem magam ez miatt, de láttam végülis, h mennyire élvezik a dolgot, meg szívesen adják, úh végülis nem gáz. Daddyvel kész rémálom lett volna ez a bevásárlás.
Aranyos az ágy! :)

Hát elment a családom. Szegények jól megszívták. 5re jött értük a taxi, és kivitte őket a 8.30-as géphez. Amikor becsekkoltak, már elve mondták, h alapból 1 órás késéssel indul az egész. Végül 11-re tették át az időpontot, beszállították őket, befordult a gép a kifutóra, majd visszafordították, nem engedték felszállni vm vihar miatt. Így még 1,5 órát ücsörögtek a gépen, mire felszálltak. Végül 3-ra szálltak le, ott még feszedték a kocsit egy reptéri parkolóból, majd haza Makóra...8-ra értek haza. :P Szegények. Én meg persze paráztam, az egész családom a gépen, majd 4órás vezetés fáradtan...1.30-ig dvd-ztem, ekkor már aludtam volna, de gondoltam megvárom a 2-t, addigra tuti leszállnak...aham, persze, hívogattam őket, de persze semmi. Elkezdtem aggódni, nem tudtam elaludni, így csak forgolódtam, mikor 3 után hívott apukám, és elmesélte a storyt. Ezután bealudtam, és 9.30-kor ébredtem, rögtön csörögtem, és szerencsésen megérkeztek, otthon vannak. Ígyhát az első egyedül töltött éjszaka nem igazán sikerült kipihennem magam. :?

Tegnapra vártam a babakocsihoz a mózest, meg a pelenkázótástkát. Be is dobtak egy papírt, h itt voltak, de mivel nem voltunk itthon, hívjam az ügyfélszolgálatot, amint tudom. Felhívtam, és kiderült, h nem hoztak semmit, mert a pelenkázótáska most elfogyott, és majd hónap közepén jön a cucc. (Szal szeptember előtt nem igazán számítok rá) Dejó! :? Nem szeretem, ha vm döcög, és már tökre vártam, h itt legyen minden. :(

Tegnap megnéztem az ingyenes dvd-t a szüléssel kapcsolatos lehetőségekről, meg ilyesmikről, amit már ezer éve vettem. Van rajta 2 szülés is, persze nagyobb léptékekben, és durva, véres részek nélkül. De így is elég kemény volt, konkrétan beparáztam, félek a szüléstől! Úh az epidural gondolata mégerősebb lett bennem...na nem mintha eddig nem döntöttem volna el, h kérek. Az egyik csaj vízben szülést tervezett, de nem bírta tovább, kijött a vízből, és már annyira nem bírta, h azt mondta, h Ok, jöhet az epidural. És utána annyira megváltozott az egész, tök nyugodt lett, és látszott, h iszonyatosan megkönnyebbült, és végül simán kinyomta a babyt fájdalom nélkül...csak ugye fáradt volt már. Na asszem én az elejét kihagyom, nem kell nekem ez a durva szenvedés, nem akarom, h erről szóljon a szülés. :P

Na most felteszek képet a legutolsó 4D-ről, mert ezt még nem tettem meg. Az egyik az a híres nyitott szájjal alvós, amin teljesen megborut a Márta, mert ilyet még nem látott. Én csak annyit mondok, h tiszta apja. :) (mármint ez a húzás, mert amúgy külsőre meg úgy néz ki, h egyértelműen én)

És a 26hetes pocakfotóim, ami szintén elmaradt. (épp olajozás után, ezért fénylik annyira :)) Igaz ezek már lassan 2 hetesek, de egyébként mostanában mintha nem igazán nőne a pocim, úh nem nagyon látok most változást. :? Ti hogy álltok ezzel?

Majd lefotózom az összes új cuccot, amit vettem, és hozom azokat is... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Kép Kép
Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Bkriszta!
Sajnálom, hogy ilyeneken kellett keresztülmenned, de örülök, h mostmár minden OK! Mostmár nyugi, már nem sok van hátra! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

sziasztok
megjöttem a vizsgálatról.
törlet eredmény jövö hét kedden lesz meg,
vizelet, vérnyomás jó,
de van rossz hir is
rövid volt a méhnyakam 2 hónapig tartottam a CS:2-es értéket, most sokkal jobban megrövidült CS:4 . /nálunk valahogy forditva számolják/. szigorú ágyfekvésre itélt az orvos, felpolcolt lábakkal.
+adott gyógyszert, amit a kórházban használnak!!!!doki ki se irhatja!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

sziasztok
megjöttem a vizsgálatról.
törlet eredmény jövö hét kedden lesz meg,
vizelet, vérnyomás jó,
de van rossz hir is
rövid volt a méhnyakam 2 hónapig tartottam a CS:2-es értéket, most sokkal jobban megrövidült CS:4 . /nálunk valahogy forditva számolják/. szigorú ágyfekvésre itélt az orvos, felpolcolt lábakkal.
+adott gyógyszert, amit a kórházban használnak!!!!doki ki se irhatja!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Én is benne vagyok a telszámok cserélésébe!

Sensi!
Te be vagy jelentve kint?Akkor neked is vissza kell menni dolgozni hamar?Szupik a képek nagyon szép pocid van a kis csaj meg tündéri :lol: Mi lesz a neve?

Zsuzsa!Szerintem nem ciki.Amúgy meg nekem van egy ismerösöm és az Ő fiai között is kicsi a korkülönbség és mondta,hogy a nagy mindenben utánozta még a szoptatásban is mikor melyiket szoptatta.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!

A Lelki köldökzsinór című könyvet én is megvettem, nekem is ajánlották, nekem eddig sajna ne jött be :? , bár kb a 70-80. oldalon hagytam abba (már rég volt amikor elkezdtem). Most én is egy másik könyvet olvasok (ennek nincs köze a terhességhez), de eldöntöttem, hogy ha ezt a könyvet elolvastam, akkor azért befejezem a Lelki köldökzsinórt, hátha most jön majd az érdekes rész.

Folyás: nekem is van, hol több hol kevesebb. Szinte akkor csodálkozok csak, ha épp nincs :)

Vezetés: hát én sajna nem terhesen is nagyon keveset vezettem, utálom itt Pesten a forgalmat, borzasztó a vezetési morál. Persze, ha pl valahol voltunk este és párom ivott, akkor én vezettem haza, de akkor könnyű volt, mert szinte senki nincs az utakon, akkor szuperül vezetek és akkor élvezem is. De most terhesen nem szeretek vezetni, az anyósülésen is bár be vagyok kapcsolva, de fogom a b.övet, vagy párnát teszek a hasam és az öv közé (de még így is fogom az övet). Na vezetés közben ez már nem megy. Volt hogy terhesen én vezettem haza és párom tartotta nekem az övet, hogy ne legyen szoros :D

4D: mi a 25. héten voltunk ha jól emlékszem, terveztem, hogy majd mégegyszer elmegyünk, de a köv. hétvégéken nem leszünk Pesten (hét közben meg kéne várni, hogy párom hazaérjen a melóból, de utána meg a forgalom miatt nincs kedvem odaautózni). És amikor már újra itthon lennénk hétvégén, akkor meg már késő lenne, mármint nővérem anno a 30. vagy 32. héten volt 4D-n és mondta, hogy nem igazán volt már élvezetes, bánta is , hogy nem előbb mentek el.

Adri: gratula az esküvőhöz!!! :D Szép menyasszony voltál. És tényleg, hova rejtetted el arra a napra a pocakod :shock: :D ?

Ancsa: jaj, nagyon vigyázz Magadra!!! Pihenj sokat!! Feküdj inkább egész nap, ebédre meg esetleg tudtok rendelni valahonnan menüs kajcsit, hogy a főzéssel sem kelljen bajlódnod. KITARTÁS!!!!

Vérvétel: én is úgy hallottam, hogy van a 36. hét környékén megint vérvétel. Bár én megyek jövő héten is, mert az utolsó vérvételnél a Trombocyta magas volt, nem nagyon, de kinnt volt a határértéken kívűl, aztán a doki csak kiváncsi lenne , hogy ennél a vérvételnél is magas e, bár azt mondta, hogy ez lehet a terhesség velejárója is.

Lovászkata: jaj, te is vigyázz Magadra, nem semmi tényleg, hogy min mentél keresztűl. De legalább az pozitív, hogy nem nyílt ki a méhszáj. De hogy már ilyen korán joslófájások?
Nekem is napjában többször van haskeményedésem, tehát kb egész napra kivetítve olyan 5-6x. De tegnap este nekem is folyamatosan bekeményedett. Akkor leültem, vettem mély lélegzetet, aztán amikor úgy éreztem hogy már jó, felálltam, de akkor megint úgy éreztem, mintha bekeményedett volna, na akkor megint le kellett ülnöm. Nektek fáj is az amikor bekeményszik? Mert én néha észre sem veszem, hanem pl párom a kezét a hasamra teszi és mondja, hogy kemény, de én annyira nem is veszem észre. Eddig egyszer keményedett úgy, hogy állni is nehézkes volt, és mivel ülőalkalmatosság épp nem volt a közelben, muszály volt leguggolnom, akkor nagyon megijedtem.

Nusildi azok a szúrások nekem is vannak, olyan mintha a hüvelyemben szurkálna valami, rossz érzés, na ilyenkor horrorképzeteim vannak, hogy most nyílok biztos. De a dokihoz majd csak 2 hét múlva kell , hogy menjek, most ha jól tudom eleve szabin van.

Timi: te is akkor pihenj sokat, polcold fel te is a lábadat és a csípődet, ha épp fekszel. Ettől félek én is, hogy a köv. dokilátogatáskor a doki azt mondja, hogy nekem is tovább rövidült a méhszájam vagy ne adj isten nyílogatok. Az utolsó két vizsgálatkor 2000-es volt a méhszájam.

Időjárás: azt vettem észre, mintha én is érzékeny lettem a frontokra, ebből is a hidegfrontokra. Eddig ezeket soha nem éreztem. Most kedden pl annyira örültem, hogy jött egy kis hidegfront, végre kellemes volt a levegő, de közben meg olyan kóma voltam aznap, annyira rossz volt a közérzetem. De akkor is elmentem aznap délután terhestornára és estére már fitt voltam.

Végre megvan a pelenkázókomódunk :D , hétvégén pedig ha minden igaz megvesszük az ágyat is. De pl szép fejvédőt még sehol nem találtam :? Tipp, hogy hol találok szép fejvédőket?

clau06
Budapest XXI. kerület

Timi!
Uhhhh, nagyon sajnálom! Akkor tényleg pihenj ezerrel, és nagyon vigyázz magadra!!! Remélem kihúzod még jópár hétig!

Kata!
Még nem vagyok bejelentve, de már folyamatban, szal mire megérkezik a kiscsaj, már minden el lesz rendezve. Igen, vissza kéne mennem elég hamar doglozni, de erről még foglalmam sincs, h hogy lesz. Azt sem tudom még melyik országban leszünk. :)
Nevünk még sajnos mindig nincs...viszont szűkül a kör. A Zara és a Maya vezet, a reggae campen az összes barátunk, ismerősünk a Zara-ra szavazott, úh ez sokat lendített rajta...még az is lehet, h ez lesz a végleges. Nekem nagyon tetszik még a Maya. Meg hát áll még azér pár név a sorban. :)

Na és akkor a képek a 2. körről....vigyázat, sok lesz!!! :oops:

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Zsuzsu, dehogy ciki!!! Simán játszhat egy fiú lányos dolgokkal, egy lány meg fiús dolgokkal. Az én kedvenc játékom is egy műanyag kukásautó volt, nem baba. Sőt, a babákat nem is nagyon szerettem, Barbit pl. soha nem kaptam. Untam babázni, a műanyag babákat egyenesen rühelltem, mert fájt, ha ráültem véletlenül. A plüss dolgok nagyon jók voltak, lehetett ráncigálni, csavargatni őket, és amikor doktorosat játszottam, játékfecskendővel, amiben víz volt, jól beoltottam őket, aztán tocsogott az ágy a kicsorgó víz miatt. :D

Peva, eszem ágában sem volt elítélni a nem házasodókat, csak arra gondoltam, hogy aki eddig nem házasodott, ahogy említed, az valahogy papír kérdésként fogta fel a házasságot, és az apasági nyilatkozat is egy papírkérdés. És ahogy kiderült, még bonyolultabb is, mint egy összeházasodás. Gondoltam, morfondírozom rajta egyet. Engem nem érint a dolog.

Sensi, a nevet a családnévvel együtt ízlelgessétek mindenképpen!

Kép
szöszke

Hello!

Telefonszamcsere szerintem is jo otlet.

Marek
Ebben az eltunesben vegigcsinaltunk egy koltozest (de megerte), egy vizsgaidoszakot valamint benne volt sok-sok fekves.

Sensi
Nagyon jok a kepek, es a pocid is szep formas!! Ebben az utolso korben nekem legjobban a pelenkazo alatet tetszik.
Gyonyoru babaholmikat vasaroltatok!

Timi
Huha. Mitol rovidult meg? Nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen!

Es meg amik igy hirtelen eszembe jutnak:

Csikok:
Szerintem ez csak genetika. Akossal is kentem a pocim, es most is. Akkor is es most is csikosodtam, nem csak a hasam, de a cicik is, meg csipo is…

Apas szules:
Az en parom nem akar bejonni. Akosnal sem jott be. Eroltetni soha nem akartam. Es hat utolag asszem jobb, hogy nem volt bennt…vegig kinnt izgult a nagymamakkal. Eppen ezert tuti lesz most is valasztott szulesznom, aki anno is vegig velem volt, de nekem a dokim is vegig velem volt onnantol kezdve, hogy bementunk a szuloszobaba.

Emmalena
Szupi, hogy kiderult, mi okozta a bajt!
Gyogyszerek horror arban vannak…en miota terhes vagyok min napi 5-6 bogyot szedek, de volt olyan,hogy honapokig 13-at…

Folyas
Kb 1 honapja tenyesztettek ki nalam e-colli bacit, ugyhogy antibio kuran voltam, de aztan jobb lett.es elmult. Ha nem okoz tuneteket ,akkor nagy baj nem lehet.

Ancsa
Remelem, meg joooooooo sokaig bennt marad a babad!!

Vedono:
En meg azon akadtam ki, hogy Pesten mindig neztek Akossal szivhangot, meg megvizsgaltak a vizeletet van e benne feherje, itt meg semmi…sulyt meg vernyomast mernek, ennyi…

Zsuzsi
Abel igazi Kisherceg
Min vesztetek ossze a vedonovel?
Ha jol emlekszem, az Imreben is csinalnak a 36. heten meg vervetelt. Meg akkor nezik a steptococcust is.

LKata
Atyaeg mar joslofajas??????? Orulok, hogy elmult.

Clau
Lelki koldokzsinor nekem is megvan,olvastam is. Erdekes volt…azt hiszem, en nem lennek kepes olyan allapotba kerulni,amiben a konyben a nok, viszont kapcsolat igenis van a Baba es koztem. Es minden rezdulesemet atveszi. Nagyon kis szofogado, ha kerem,mindig rugdos. Sot, be is fordult ugye. Most azt szugeralom, hogy hogy induljon a szules( Akosnal bejott)
Agynemuszettet innen szeretnenk majd rendelni www.szopiparna.hu , itt lehet csak kulon fejvedot is.

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN A NÉVNAPI KÖSZÖNTÉSEKET!

Zsuzsu - Ábi nagyon cuki! ÉN nem látom azokat az ördögszravakat, amikről mesélsz (paprika meg hiszti) :lol: Szerintem se ciki a baba, főleg, ha így ki tudod védeni a féltékenységet. A vérvételről nem tudok semmit egyenlőre. Nekem 21-én kell visszamennem dokihoz, akkor lesz vérvétel is, pisiteszt is meg uh is.

Adri - Figyeld meg hipp-hopp itt lesz a december! ÉS akkor már babázni fogunk! :wink: Gratula a fogorvoshoz! Vezetés - én imádok vezetni, bár itt Pesten azért néha kiakadok. Egyenlőre még nem okoz semmi nehézséget, inkább csak a ki és beszállás. De még jó, hogy ott a kormány, amibe meg lehet kapaszkodni!

Sensi - Köszi! :lol: NAgyon jól néztek ki mindketten! Sajnálom a szállítós témát. Az ágynemű nagyon jól néz ki. Azt is rendelted?

Nymalac - 30. hét! Gratula! Holnap én is! :wink:

L.Kata - Jaj! Nagyon vigyázz magadra!!!!

Peva - :lol: A technika örödge! Ne félj, nem szabadulsz tőlem ilyen könnyen! :wink: Macis ágy győzőtt! Tök jó! Én ma se talátal pelenkázót, pedig voltunk a Soroksárin mindkét boltban. :roll: Lehet, hogy marad az Ikea... Hétfőn Tatán leszek anyuéknál, így én sem megyek tornázni, majd csak szerdán. Ja, tegnap fekvésből csináltuk Ágival a légzést. :shock: Meglepő volt, de legalább tudom mire számítsak. Gratula a nevekhez! Apa gyors volt! :lol: A Dorka édes! A Richárdot meg kielemeztük a kocsiban. :lol:

Bkriszta- Hűha! Nát ez nem semmi! Nagyon örülök, hogy jól vagytok és újra hallunk rólatok! Nagyon cuki a kép! Vigyázz magatokra!

Timi - Tessék szótfogadni a dokinak! :)

Clau - Milyen komódot vettek?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sensi: nekem az az ágyneműgarnitúra jön be nagyon, olyan kis vidám azokkal az állatokkal rajta, de ha jól látom ugyanez a minta a pelenkázó alátéten is, ugye?

Kriszta: köszi a linket, ha jól kivettem, akkor nekem ettől a cégtől van a szopipárnám, meg is találtam azt a szövetmintát. És találtam is itt aranyos fejvédőt, ill. akkor már lehet, hogy egy teljes garnitúrát veszek.

clau06
Budapest XXI. kerület

Bettyna: a Bocskai úton (11.ker.) az Elefáni bababoltban vettük meg a komódot, 19e Ft volt, szerintem jó áron volt. 70 cm széles és 75 cm mély (ha jól mértem a boltban). Sehol máshol nem találtunk 70 cm széleset, mert nekünk csak az fér be az ágy és az ajtó közé. Ennél kisebbet nem akartam venni, az 50 cm széleset kicsinek találtam :roll:
Ha összeraktuk csinálok róla képet és felteszem ide.

clau06
Budapest XXI. kerület

A vezetés témához én is hozzászólnék... Gyűlölök vezetni, de muszáj, legalábbis addig amíg taníítok... Ma mentem órára, kanyarodtam volna ki, és épp akkor rohant bele egy autó egy másikba. Ha nem állok meg, én is részese lehettem volna. Ne tudjátok meg, mennyire megijedtem. Nagyon durva volt!!!! Ezért utálok vezetni. Semmi nem rajtam múlik. Én betarthatok minden szabályt, lehetek óvatos, mégis, ha a másik autós nem figyel, akkor én is szívok. Szörnyű, ahogy a magyar utakon vezetnek az emberek.... :roll:
És a másik...kb. még két hétig férek be a kormányhoz a hasamtól. :lol: :lol: :lol: Utána le kell mondanom a vezetés élményéről. :roll:

Képzeljétek!
Ma befejeződött az egyik tanfolyamom, tegnap egy másik, a harmadik pedig hétfőn fog... :lol:
Már csak egy csoportom van, de ők most szabadságon vannak. Lehet, hogy őket tanítom még egy darabig, ha visszajönnek, de nem biztos, szóval lassan én is elkezdhetek láblógatni (csak ne vizesedne tőle a lábam... :P ) Hurrá!!!

marek

Zsuzsu - nem ciki kisfiúnak babakocsit venni, max. nem rózsaszínűt vesztek neki :wink: Ha nem egy hajasbabát tesz bele, hanem bármilyen plüssállatot tologat benne... de akár a hajasbabát is, miért is ne? Ha szívesen tologatja és leköti :lol:

Peva - szép kis tegnapod volt, most aztán tényleg pihizz!

LKata - a sok lépcsőzés szerintem már egyikünknek sem tesz jót, sőt! Én ma is kifáradtam, pedig szinte a kocsiban ültem végig! A front is rádob egy lapáttal, de a lépcsőzés azért húzós!

Bkriszta - sajnálom a haematomádat, nekem is volt a 11. héten és 3 hétig barnáztam, mire a 4. héten elmúlt és azóta okés a dolog, nálam is levált a méhlepény egy darabja, hát parás volt és az a sok fekvés... :shock: a lényeg, hogy túlvagy rajta, üdv köztünk újra!!! Cuki a kép!!

Sensi - szegény családod, elég szörnyű lehetett ez a hazafelé út, de a lényeg, hogy rendben megérkeztek!!! Tök jó a hasad, esküszöm, nekem is pont így néz ki szemből, van csíkom is, a piercingem nyoma is ilyen, viszont nekem a köldököm már egy vonalban van a hasammal. A dolgok, amiket vettetek, nagyon szupik, minden nagyon tetszik! A legjobban a babaágyneműű!!
Szülésvideókat ne nézz, én is néztem anno pár hónapja és tényleg parás volt, de nem mindenkinek ugyanaz, sőt, inkább mindenkinek más, lehet, hogy te sokkal jobban bírod majd, én pl. most úgy vagyok vele, hogy nem kérem az EDA-t és nem is paráztatom magam, biztos fáj a szülés, de akkor már ott leszünk, hogy mindjárt megvan a bébi és annak is megvan a maga szépsége, hogy ezért szenvedünk majd, szóval nyugi! :D

Timi - sajnálom, hogy fekvésre lettél ítélve, de akkor feküldj tényleg, hogy ne legyen gond! Jó, tudom, könnyű azt mondani, pocsék feküdni egész nap, de ha muszáj :?

Clau - még az elején vagyok a könyvnek, most tartok a 23. oldalon, eddig elég érdekes.
Nálam a keményedés fura, mert sosem tudom megmondani igazán, hogy ez e épp a keményedés :roll: Valamikor a bébi feszíti magát, ált. köldök mellett jobb oldalt és akkor nagyon kemény ott a hasfalam, de amúgy a keményedés gondolom az, ha az egész has kőkemény lesz, á, nem tudom, lehet, hogy nekem még nem is volt? :shock: Vagy nem tudtam, hogy ez az?
Szép fejvédők a Brendonban vannak, gyönyörűek és sajnos az áruk is :?

Marek - jó lenne már neked is, ha lábat lógathatnál :lol: Akkor már nem kell sokat várni rá ezek szerint! A karambolra ne is gondolj, a lényeg, hogy te megúsztad!!!

Mi elmentünk ma a Brendon outletjébe a Soroksári útra. Hát megmondom őszintén, nekem nem jött be a hely!!! Alig volt választék, ágyneműt akartunk, mármint 2 vagy 3 részes garnitúrát, de pl. fejvédőből egyféle volt, jó árban, de ha nincs választék, akkor nincs összehasonlítási alapom, szóval nem vettünk semmit. Viszont a Visegrádi utcában van egy jó bababolt, csomó rucika meg minden, egész jó választék, árban is elég jó, bár csak egy fürdőlepedőt vettünk mosdókendővel, de az csak 990 ft volt :lol:
Akit érdekel, itt megkuksizhatja : http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.php
Aztán itthon palacsintét sütöttem, ömlött rólam a víz, most már csak pihi lábfeltéve, mert nagyon elfáradtam.
Remélem bírjátok a meleget, még holnap kemény meleg lesz de. de du. jön a front, úgyhogy pihizzetek, amennyit tudtok!!!

Kép

Kép
nusildi

Timike.....sajnálom, hogy nálad is gondok vannak! :( Tényleg feküdj!Ez nem játék! Ma is frontos idő van!
Nekem is fáj mindenem, főleg a csontjaim! Alig tudtam aludni éjjel! :(
Clau..Keményedés....hát a napi 5-6 az nem baj! Nekem egy órán belül volt annyi! :( És, igen, néha fájdalmas!
De ha konkrét görcs van, az nem jó! :!: :( Akkor szólni kell a dokinak! :roll: oké lányok???

Sensi....hogy neked milyen sok szép cuccod van már! :lol: Látom bepakolva a kisszekrény,..! Az rácsos ágyunk egyforma! :wink:
Hát, igen, sok jó dolog van az IKEÁBAN!
Nagyon tetszik az ágynemű is! :lol: Gratulálok!Szép gömbölyű a pocak is! :wink: Helyes a kis tátogi kép is a csajsziról! :lol:

Perdo még meddig dolgozik??? Nem lesz ez sok? Üzenem, hogy vigyázzon magára!

Bkriszta...hát, képzelem mennyi sressz ért! :cry: Nehéz lehetett! Csoda hogy így rendbejött minden! :lol: A baba nagyon meg akar születni! :D

Ildi....palacsinta :lol: :oops: Húúú, de ennék! :oops: :lol:
köszi a boltról a linket! :D ilyenkor sajnálom hogy nem járunk Pestre! :?

Képzeljétek nekem most lett volna itt helyben szülésfelkészítő, a védőnő üzent is! Felkészítő, meg újszölött gondozásról előadás! Pont kórházban voltam! :cry: :cry:
:roll: a következő meg valamikor október elején lesz! :? Köszi...az már lehet késő!
Mondtam a dokinak hogy otthon milyen programom lenne! Azt mondta hogy -Nem, a héten ne menjen sehová, felesleges az ilyesmi, megszületik a baba e nélkül is! :roll: ...Jó mi????

Pelus....Nyílt itt egy bolt, és tök jó áron vannak a pelenkák! :lol: New born-ban csak Huggies(remélem jól írtam ) meg Pampers van!
És én a BERNI-t és Liberot akartam kipróbálni. De most hogy láttam hogy a Pampers 30 ft-ra jön ki darabja! :shock: :lol: szerintem az tök jó ár!Mert eddig 36-39ft-ért láttam! Nem tudom honnan szerzi be, de még a neten az akciós sem ilyen olcsó! :shock: Ugyhogy fogok venni. Kórházba beviszek egy 44-es csomagot (aszem annyi van benne), aztán ha jó akkor a Fecóval vetetk itthonra is! :lol:
Ahogy így számolgattam, ha egy baba 7x elintézi a pelusát, és még használunk popsitörlőt is, az egy hétre több mint 2000 ft! :(
Jó mi???

Kép
Kép
lovaszkata

a haskeményedésnek utánanéztem, hogy mégis mennyi számít normálisnak! :shock:
mert ugye hiába vagyok 2 gyermekes anyuka, mivel előtte ilyen gondjaim nem voltak így én sem tudom igazán hogy hol van az a bűvös határ, ami még normálisnak számít. Így szeretném megosztani veletek, hogy nektek is segítségetre legyen az információ.Bemásolom.

Összehúzódások várandósság alatt

A méh a terhesség kezdetétől éppúgy mutat rendszeres összehúzódásokat, mint nem terhesen. Ezek a méhösszehúzódások, a terhességben semmilyen bajt nem okoznak, de az odafigyelő - és ma már igen élesen figyelünk - gyakran észleli és ijesztőnek, veszélyesnek találja őket (hiszen ez is az eredeti funkciója - figyelmeztetni a veszélyre).

Nem is mindig könnyű elkülöníteni ezeket a veszélytelen, normális összehúzódásokat a veszélyesektől, melyek vetéléshez vezetnek vagy koraszülést okozhatnak. Az orvosok rendelkeznek természetesen eszközökkel, melyekkel vizsgálni tudják, hogy van-e ilyen veszély, de a fájdalom természetéről, mivel az igen szubjektív, valós képünk nemigen lehet. Ez az oka annak, hogy ezeket a panaszokat gyakran túl komolyan vesszük, abból kiindulva, hogy inkább kezeljük feleslegesen a "beteget", mint elkésve - különösen a jelen helyzetben, amikor minden kudarcért valakit felelőssé tesznek, okkal, ok nélkül.

Pedig ezek az összehúzódások az esetek 90%-ban természetesek. Természetes az, hogy szexuális élményszerzés közben a méh erősebben húzódik össze, de ez, hacsak nincs valamilyen ismert betegség (pl. több előzetes vetélés a 12. hét után), semmi bajt nem okoz.

Természetes az is, hogy a 28. hét után egyre gyakrabban és egyre erősebben érzünk összehúzódásokat. Ha ilyenkor megtapintjuk a méhet, keménynek érezzük - ezek a közismert "keményedések", melyek, ha nem gyakoriak és nem fájdalmasak, teljesen ártalmatlanok.

Mi az, hogy nem gyakori? A normális összehúzódási gyakoriság a 25-28. héttől kezdve óránként egy-három "keményedés", de ez lehet úgy is, hogy órákig nem érezzük (pl. mert nem figyelünk oda, munka közben) és aztán egy óra alatt több is van. Közös jellemzőjük, hogy nem fájdalmasak, és hol rövidek (beleszúr), hol pedig viszonylag hosszabb ideig tartanak.

Nem csak a keményedések száma és jellege fontos annak eldöntésében, hogy normális vagy kóros (fenyegető koraszülés) jelenséggel állunk szemben.

Nagyon fontos az előzmények vizsgálata is. Akinek már volt koraszülése (nem ugyanaz, mint hogy fektették óvatosságból), azoknál későbbi terhességben is nagyobb az esély koraszülésre, általában jobban oda is figyelnek és jelentkeznek vizsgálatra.

Három dolgot lehet vizsgálni: lehet mérni a méh összehúzódásait, vizsgálni ultrahanggal, vagy "egyszerűen" a méhszájat és egy, a hüvelyben lévő anyag (fibronectin) jelenlétét.
A döntő a méhszáj állapota.

Ha a méhszájat a keményedések nem nyitották meg, akkor azonnali veszély nincs, általában teendő sincs, ilyenkor szoktak "óvatosságból" gyógyszert adni vagy "lefektetni" a kismamát. Ha a méhszáj nyílik, akkor ezt fenyegető koraszülésnek nevezzük, és kezelést kezdünk. Ilyenkor lenne jó segédeszköz a fibronectin, mely segít eldönteni, hogy tényleg van-e baj, de ez itthon nem bevezetett eljárás.

Kevesen tudják, hogy alig van hatásos eszközünk azokban az esetekben, ahol a méhösszehúzódások már a koraszülés megindulását jelzik. Ilyenkor ugyanis a teljes gyógyszertár sem tud többet tenni, minthogy a szülést egy rövid ideig késleltetik, amíg a szükséges kezeléseket (pl. az un. tüdőérlelést) elvégzik, és a vajúdót olyan helyre szállítják, ahol a koraszülött ellátása optimális körülmények között történhet.

Ez az időhúzás tehát életet menthet, az erre alkalmas gyógyszerek hatékonyságát nem szabad lebecsülni. Az "időhúzásra" használható gyógyszerek között említik a magnézium készítményeket is, nagyobb adagban, infúzióban adott magnézium szulfát használható, más magnézium készítmények (pl.MgB6), igen kevéssé hatékonyak, ha tényleg baj van.

Vannak azonban hatásosabb szerek is, ezeket infúzióban vagy szájon át is lehet adni. Ha a méhszáj zárt, a keményedések nem a fenyegető koraszülés jelei, akkor ezek a szerek mindíg "hatásosak", éppúgy mint pl. a fekvés. A közhittel szemben ugyanis a fekvésnek, kórházi fektetésnek alig van hatása, sőt a szigorú utasítások által kiváltott szorongás néha éppen ront a helyzeten. A MgB6 legalább nem árt, és néha, főként a hajnali alszárgörcsöket hatásosan csökkenti.

A válasz tehát az, hogy ha nincs az előzményekben nagyobb vetélés vagy koraszülés, akkor a "keményedések" szinte soha sem okoznak bajt, kezelést sem igényelnek, de ha az előzményben ilyen esetek fordultak elő, vagy egyszerűen nyugtalanok vagyunk a keményedések miatt, egy vizsgálat elég nagy biztonsággal megnyugtathat.

Bocsi, hosszura sikeredett, de remélem hogy így megnyugodtok, hiszen én sem tudtam, hogy óránként akár a 3 is normálisnak számít még!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Jó reggelt!

Clau - Jól hangzik az ára! Nagyon várom a képet! Addig is nem írnál róla pár dolgot még a méretén kívül? Színe, anyaga, fiókos vagy ajtós meg ilyenek? Volt több fajta is?

Marek - Fény az munkaalagút végén! :lol:

Ancsa - Köszi, ezt azért jó tudni.

Ma megyek védőnénihez. Kíváncsi vagyok mond-e valami érdekeset. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

bettyna
szívesen :lol: és persze mindenkinek :lol:

Ma mennem kell mellvizsgálatra, de csak 2-3 hét múlva lessz szerintem eredmény :oops: annyira izgulok, hogy fogom kibírni, amíg nem tudom meg az eredményt :( minden összejön nekem mostanában,ami nem jó :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Egy kérdés, amit talán a tapasztalt mamik jobban tudnak: milyen pelenkázó feltétet érdemes venni, a keményet vagy a puhát? Mert nekünk a komódon lesz majd, úgy, hogy a komód 70 cm széles és csak a felén lesz a feltét, a másik felén a popsitörlő+krémek meg ilyesmi, de nem tudom, hogy a puha vagy a kemény a jobb :roll: Olyat szeretnék, ami oldalt peremes, ez tuti, de van kemény és puha, na jól szájbarágtam, pedig biztos értettétek elsőre is :lol:
Választ köszi előre is!
Amúgy most is dögmeleg van, de itt már látni a felhőket, jó lenne, ha du-ra megérkezne a vihar!

Clau - vettetek ott mást is? Mert én anno jártam ott és nekem nem jött be a hely, mert annyira zsúfolt volt és annyira tojtak a fejünkre az eladók, hogy a pincerészben kb. 15 percig kettesben voltunk párommal és nézegettük tanácstalanul az ágyakat :shock: :?
Viszont van egy pár dolog, ami árban jobb, mint a Brendon, bár annak ellenére, hogy az elején azt mondtam, hogy ott nem fogunk sokat vásárolni, már majdnem mindent ott vettünk meg vagy onnan kaptuk ajcsiba!

Fel is teszem, még nem mutattam, mik voltak a búcsúajcsik a mh-től :lol:

Kép

Kép

Kép

Na, ezekkel bővültünk :lol:

Kép

Kép
nusildi

Ildi
Nekem a kemény jött be :roll: a puha változat nem

szépek! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Lkata, amikor rákérdeztem az orvosomnál, hogy esetleg van-e a kórházban (Nyíregyháza) szülés felkészítés, jóindulatúan mosolygott, és azt mondta, hogy majd egyszer menjünk be a férjemmel, keressünk egy szülésznőt, aki megmutogatja a szobákat..a vajúdót, meg a szülőszobát. :D Hát nem dimenzionálja túl a dolgot szerencsére.

Ancsa, én is várom a múlt hét szerdai citológia eredményemet…hogy változott-e a P3. És rájöttem, hogy az idegeskedéssel, meg szorongással nem mozdítom előre az ügyemet. Ami van, az úgyis van, ha nem szorongok. Úgyhogy inkább próbálok vidámabb lenni. A vidámság pedig kihat a gyógyulásra is.

Kép
szöszke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?