Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mindenkinek!

Sarkantyúka! Üdv. köztünk. Írj magadról amit csak szeretnél.

Én is szőke vagyok (lást. képen) és én is festetem a hajam 5 hetente. Úgy tudom nem lesz belőle gond.

Valaki írta (bocs nem írtam fel a nevet), hogy Szegeden talált baba kocsit (neten). Meg tudnád írni, hogy hol. Én nagyon közel lakom Szegedhez és jó infó lenne.

A hónap számításhoz. Én úgy szoktam számolni, hogy az utolsó mensi dátumához képest hanyadik hónap, (nov. 26.) szóval most 4 hónap 2 hét 1 napos vagyok (vagyis 4 és fél hónap).Hétfőn leszek 20 hetes. Szeptember 2-án , amikorra ki vagyok írva akkor leszek 9 hónapos és 1 hetes. Egyébként nem 9 hónap hanem kb. 9 és fél-nek mondják,ezért ennyire csalókás a számítás.
Remélem segítettem ezzel..?? :wink: :D

Kép
Kép
a.m.

Körszi, Márti
Nekem az ÁEC kicsit kiesik (ill. nem nekem, de ha látogatna a család, hát nekik igen)

De akkor gyorsan keresek Imrés orvost

szeder, én most ilyen ammónia mentes szinezőt használok (asszem Garnier Casting), az is elég jól fed

én az ammónia miatt más festéket most nem merek használni

Kép
Kép
csibe21

Nahát ma délután nem vagyunk valami akívak! :shock:

Ha esetleg érdekel valakit találtam neten egy tök olcsó helyet ahonnan lehet rendelni kiságyhoz való dolgokat + szopipárnát is!
www.szopiparna.hu/index.html
Valószínűleg májusban meg is rendelem a 6 részes csomagot pláne ha addigra kiderül, hogy milyen nemű lesz a babóca :wink:

Kép
Kép
a.m.

Lányok!

Egy üzenet sem jelenik meg délután fél 4 óta!!!!! :cry: :( :( :(

MI TÖRTÉNT???

Kép
Kép
a.m.

Én ma melóztam viszonylag sokat :(

Utána meg itthon volt dolgom, meg most fejeztem be a vacsorát :)

Szopipárna: nekem ez tetszik nagyon:

http://www.teszvesz.hu/item345045457_sz ... _nagy.html

Vagy ez:

http://www.teszvesz.hu/item343736276_sz ... _nagy.html

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!
Megjöttem!
Minden rendeben a babával :lol:
csak nagyon keveset vizsgálták és nem alaposan. Mindössze 2 dolgot mértek: Bpd: 40 mm
combcsont: 24,7mm
Ezek jók. Ugye?
A szívét meg szerveket nem néztek.

Megkérdeztem a nemét, és nem volt kuki a lába között, de pontosan nem látta, így azt mondta, hogy erős tippként mondja most, hogy lány! :D

am: tényleg nincs azóta üzenet! :?

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Bocsi!
Nem számon kérni akartam csak azt hittem rossz a szerver. Mostmár megnyugodtam :wink: !

Kistigrincs!
A katicás nekem is nagyon tetszik. A másik is szép csak még nem lehet tudni, hogy fiú vagy lány a bébi ezért nem merném még azt megvenni :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Mi tegnap sokat voltunk kinn, aztán estére belázasodott Nándi :( Most is láZAS, ÉS MIVEL HÉTVÉGE LESZ, ELVISZEM DOKIOZ (opsz, bocs)... Más kisgyermekes anyuka is észrevette, hog péntekre lázasodik be mindig a ded?

Judit :)
Ezek az eredmények jók!. Ez már a 18 hetes UH volt? Mert azon sztem kicsit alaposabban kellett volna megnézni, azért nevezik ezt genetikai UH-nak. De ez csak magánvélemény.

a.m :)
a szopipárnás link amit feltettél, nagyon jó. A régi 2005.nyári babások közül csinálja az egyik lány. Nagyon megéri töle venni!!!

pocakszámitáshoz (csak hogy még jobban bekavarjak mindenkit) én ugy szoktam, hogy a hetek számát elosztom 4-el, és veszem az egész részét. Tehát most vagyok betöltött 18 hetes, ez osztva 4-el, az 4 egész valamennyi. Tehát most 4 hónapos vagyok. Ez egészen a 40. hétig müködik (39 hetes terhes az ugye 9 hónaposra jön ki :) )
Na, megyek, összekészitem a Manót és elbicajozunk a dokihoz.

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu, én most vagyok 16 hetes.Ha azt osztom néggyel, én is 4 hónapos vagyok! :wink:

A.m., én néztem Szegeden babakocsit!
Az a gondom, hogy hogy jut el ide.
De lehet, hogy kirándulunk egyet Szegedre, olyan szép város!
Csak sajnos párom egyenlőre nem díjazza az ötletemet. :wink:

Meg hát úgy lényegesen többe kerül. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni, hogy megismerjelek titeket. A táblán 37 név szerepel, úgyhogy ez még eltart egy darabig. :)

Én Budapesten lakom, és van egy 2 éves gyönyörű Nagylányom. Most próbálok vonalzókat gyártani. És a Szent István Kórházat választottam. A lányomat nem itt szültem, de az egy rettenet volt, nem szeretnék még egyszer olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerülni. ... Elfelejtettem, hogy még mit kérdeztetek. :oops:

Látom, egy csomó téma felmerült már, amiről nem volt alkalmam kifejteni a véleményem/tapasztalataimat. :) Nekünk sok kalandunk volt a légzésfigyelővel, mondjuk eleve nem is akartam, csak rámerőltették. :( És a kalcium-magnézium fogyasztás is vesszőparipám, mert Anyukámnak volt csontritkulása, és azt csak megelőzni lehet, igazán gyógyítani nem. (Azért csak volt Anyukámnak is, mert már nem él.)

Babakocsiból pedig akciósat vettünk a Nagylányomnak, szerintem jó áron, és a mai napig azt használjuk, nagyon meg vagyok vele elégedve. SZerintem, hogy ennyire az elején tartunk, érdemes nézegetni a havonta változó akciókat a nagyobb áruházakban, ha a teljes kínálatuk nem is, az akciós fent van a neten.

Én úgy szoktam mondani, hogy hányadik hónapban vagyok, hogy a terminus napjához viszonyítok: szeptember 26-hoz még 5 és 1/2 hónap van, úgyhogy 3 és 1/2 hónapot mondok. De általában anyukák kérdezik a játszótéren, és ők értik a 16. hetet is, de olyan is van, hogy azt mondom, 16. hét a 40-ből. Erre legfeljebb bölcsen néz valaki. :)
sarkantyúka

Ja, és párszor (összesen kétszer) vateráztam, és mintha kiírtak volna olyasmit, hogy ha előre megbeszéled az eladóval, hogy szeretnéd megnézni, akkor így ütöd le, és ha megtekintetted, és nem tetszik, akkor semleges véleményt adtok egymásnak, mivel az üzlet nem jött létre. Sajnos egy csomót kerestem tegnap ezt a szöveget, de most csak azt találtam, hogy irgum-burgum, ha valaki eláll a vásárlástól. Úgyhogy nem akartam senkit megzavarni, csak erre emlékszem.
sarkantyúka

És természetesen mindenkinek köszönöm a szíves fogadtatást! :) És mindjárt abbahagyom a szóáradatot, mennünk kell a játszótérre.

Luca:
Mi volt a védőnénivel?

Közben visszaolvastam Eszike kérdéseit: ha kisfiú lesz, ha kislány, örülünk. És 28 éves vagyok.

Minyu: az én lányom is péntekere időzítette eddig a betegségeit, de így nem is tudatosodott bennem, csak most.
sarkantyúka

Halihó Kismamik!

Először is! Tegnap 3 órás várakozás után megint láthattam babócámat!
Minyu! Légyszi húzzál át róóóóózsaszíííííínnnnel! Elég határozottan mondta dokibácsi, hogy szerinte kicsilány!
Bár most nem keresztbe volt a lába, hanem felhúzta. De hogy hogyan húzta fel azt nem tudom, időm nem is volt megkérdezni, mert olyan sokan voltak, hogy a genetikai UH elég fuótószalagon ment. De azért képet kaptam, nem is kellett kérni:
Kép
Tegnapi mérés: BPD: 44 mm, THQ: 42 mm, FL: 27 mm
Fejlődési rendellenesség nem látható!!!

Csibe: Én anno 13 éve a Jahn Ferencbe szültem és nagyon meg voltam vele elégedve, pedig nem volt választott orvosom. Lehet, hogy azóta lezüllöttek, azóta nem jártam ott. :lol:

Anyooka: örülök a jó eredményeidnek, a babócák pedig már csak ilyenek, elbújnak, keresztbe teszik a lábukat, stb. Előbb utóbb kiderül, hogy kicsodák is ők. Igazából én sem tudom még 100%-ra venni a kislányt :lol:

Eszike, Anyooka: nagyon klasszak a képek. Szerintem minden kép nagyon jó, amik a babókról készülnek! :D

Gwini: végre, hogy jobban vagy! :D Nagyon örülök neki! Ti aztán jól elkaptátok ezt a vírust! De ha minden igaz, akkor most már vége! :D

Minyu: kislány? kisfiú? Úgy látszik, ez hónapról-hónapra változhat. Pedig odabent tuti, hogy már megvan a válasz :wink: ! Sajnálom, hogy Nándi beteg lett. Remélem gyorsan meggyógyul!
Egyébként nekem is legördült a könnycsepp, mikor meghallottam, hogy kislány, és nekem sem bánatomban :oops: Mikor kijöttem a rendelőből fülig ért a szám, tovább is ért volna, ha nincs ott a fülem! De szerintem látszott is rajtam, mert mielőtt bementem volna mindenki olyan bánatosan ült ott a váróban, amikor pedig kijöttem mindenki mosolygott. (De ezt lehet, hogy csak bebeszéltem magamnak örömömben.)

Ági:Táncikálás? :D :D :D

Luca: A mi babáink is fognak bulizni még sokat szerintem! :wink: Türelem! Egyszercsak belekezdenek és nem is akarják majd abbahagyni! :wink:

Sarkantyú: ÜDV ITT KÖZÖTTÜNK! Kérek képeket ha van! (pocakról és a babóról is) A többit már nem kérdezem, mert megtették előttem! :wink:

Vásárlás: majd a vége felé. Egyelőre még nem gondolkodom ilyesmiken.
Húúú de hosszúúúú lettem! Bocsi!

Kép
Kép
konan

Sziasztok csajok!

Tegnap kivettem 1 nap szabit és egész nap aludtam meg feküdtem. Úgy fájt a hasam, hogy azt hittem meghalok. És reggel kb fél óránként keményedett. Totál bepánikoltam.
Aztán az egy napos fekvés megtette hatását, mert ma már kutya bajom. Nem is érzem a hasamat. :)

De jó hogy még mindig csatlakoznak újak!!! :D

Konan,
és mások is, akik már túl vannak az UH-n. GRATULA a eredményekhez! Én szerdán megyek 4D-re a gnesisbe. ÚÚÚÚÚÚgy szeretnék én is kicsajt! :D

eszike,
látom felvetődött a hajfestés kérdése. Egy nagyon jó barátnőm fodrász, 2 babája is van. Ő mondta, hogy a mostani hajfestékek már nagyon gyengék, bőrön keresztül nem szívódnak fel. Az otthoniak meg mégannyira sem veszélyesek. Szóval csak nyugodtan! De ha tartasz bármitől, akkor marad a melírozás!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sarkantyúka, én is csak az irgum-burgumot találtam a vaterán! :(

Konan, örülök, hogy minden rendben van! :lol:

Honey, látod, egy kis pihenés csodákra képes! :lol:

Tegnap este feküdtem a kádban, hasam kilógott a vízből.(Nem volt forró a víz! :wink: )
És mondtam a babának, hogy jelezhetne már valamit...
Volt is egy kis mocori, de még nem voltam határozottan biztos benne, hogy a babócát érzem.
Bejött a lányom, Ő is nézte, mintha látott volna mocorgást.
Rátette a kezét a hasamra, és belerúgott a Tesóbaba!Jaj, úgy örültünk.Én azért még kételkedtem, de a lányom szerint a beleim nem rugdalóznak így... :lol:
Igazi buli még nincs, de talán már melegít a drágám!

Volt itt a védőnő, tök jól eldumáltunk.Az nem derült ki, hogy miért jött.
De nem baj, szeretek a babámról beszélgetni... :lol:

Azt mondta, attól simán lehet a keményedés, ha telt a hólyag.Mert nyomja kicsit a méhet.Úgyhogy nem kell betojni tőle.

Légzésfigyelőről is beszélgettünk.
Szerinte akkor kell, ha a baba koraszülött, vagy szülés után nehezen alkalmazkodik a körülményekhez, pld lélegeztetni kell, vagy hasonló probléma merül fel.
De ráérünk akkor is megvenni, ha valami ilyesmi adódik,amúgy szerinte előre nem kell, de kint kell altatni a babát minél többet a jó levegőn, ha az idő megengedi.És a használtat sem javasolta, úgy,ahogyan mi gondoltuk.

Lassan megyek Anyukámékhoz ebédre, délután meg a csajokkal shoppingolni, mert fellázadtak, hogy nincs egy normális cuccuk sem.
Vagyis állítólag van 4 normális felső, de mivel ketten hordják, kevés.

Csak tudnám, hogy ősszel mi a fenében jártak, ami eltűnt tavaszra???????????? :lol:

Még jó, hogy nem kellenek drága cuccok, megteszi a kínai is.Meg a turis is. :lol:
Vendég

Én nem rég értem be munkahelyemre
2 órás várakozás után 10 percet konzultáltam a genetikussal
(Most volt ez a genetikai tanácsadás)
Hát nagyon rá akart beszélni az amniora a korom miatt függetlenül a tök jó eredményektől (a 2 ultrahang, meg a vérvétel).
Aztán abban maradtunk, hogy akkor május elején elmegyek egy szívultrahangra, és az alapján fogunk dönteni
Hát ennyit a genetikai konzultációról

Kép
Kép
csibe21

Most nézem, hogy a szerver óra nincs átállítva előre
Már fél egy van, és ez meg még csak fél 12-t mutat

Kép
Kép
csibe21

Kedves Lanyok :)

ELADO :

1.,
hasznalt HAROMKEREKU Quinny babakocsi, nagyon jo allapotban.
Futni is lehet vele, konnyen osszecsukhato, modern, praktikus.
http://www.quinny.com/quinny/productdetail.aspx?id=3
autosulessel, mozeskosar -fekvo resszel, ulos resszel, kb 6 hos kortol hasznalhato, labzsakkal, es minden tartozekkal ( szonyoghalo, esovedo, kistaska...stb)
Ara : :) :) 60 000 ft :):) !!!!!
( autosules Maxi cosi, de a Qunny alapra szerelheto, 9 kg is hasznalhato, szine : drapp es sotetkek.
Mozeskosar resz szine vilagoskek/turkiszes arnyalattal ,
Ulos resz es labzsak piros. )

2.,
Avent Urban Bag = pelenkazos taska
meg eredeti csomagolasban, egyszer sem hasznalt, vadonatuj
annyi a kulonbseg , hogy a kepen csikos szerepel, nekunk tiszta feketenk van.
Ara : 12 000 ft ( Brendonban 16 450 ft )
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25

3.,
Avent kezi mellszivo szett hasznalt, de fertotlenitett, tarolopoharakkal, kis cumisuveggel.
Ara 5 000 ft ( DM ben 14 000 ft korul )

4.,
Kenguru hordozo 1 napos kortol is akar
http://babaslings.com/
parszor hasznalt, tokeletes allapotban
Ara 6 000 ft ( eredeti ara: 13 000 ft )
Szine : meregzold

5.,
Amit a baba kerdezne c. konyv
vadonatuj
1 500 ft ( eredeti ara : 3 399 ft )
http://www.antikkonyv.hu/cgi-bin/antikk ... 9637054297

Ha valaki a babakocsit es a pelenkazotaskat egyutt megveszi, annak a konyv ajandek + fekete M es meretu kismama jogging is.

akit erdekel, kerem NE ide, hanem a
bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon

A termekek Bp. VI. keruletben megnezhetoek, barmi kerdesre szivesen valaszolok.

Jo babavarast !
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Konan gratulálok a kislányhoz! Tudjátok már mi lesz a neve?

Még nekem sem mozog a babaóca, sajnos, remélem hamarosan megmozdul.

Jaj lányok ma és holnap elviszik az összes kiskutyánkat, már múlt héten elvittek kettőt, ma is kettőt visznek, meg holnap is. :( Olyan szépek pedig, de legalább több szabadidőm marad! :(

Kép
Kép
petra1980

Szia Petra!
Köszi a gratulációt! Még nem is igazán fogtam fel, hogy kicsilánykám lesz. Azt még nem tudom milyen? :lol: De nagyon boldog vagyok! Egyelőre a párom ragaszkodna ahhoz, hogy Anikó legyen, mint én :? , de még látok esélyt az egyezkedésre. Úgyhogy még nem tudom. :roll:

Nagyon kellemes, jó idős hétvégét kívánok mindenkinek! Hétfőn jövök megint. :wink:

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

Akkor elmondom, amit a légzésfigyelőről gondolok/tapasztaltam.

Először akkor döbbentem meg, amikor a neten meg akartam nézni, hogy külföldön milyen márkákat használnak, mert szinte semmilyet. Aztán kezdtem utánaolvasni a bölcsőhalálnak, és olyasmiket olvastam, hogy ha csökkented a rizikófaktorokat (nem altatod hason, nem dohányzol, stb.), akkor nem veszélyeztetett a gyerek. Egyik ilyen oldalon azt is olvastam, hogy különösebben nincs bizonyítva, hogy az elektromos kütyük annyira megbízhatóak lennének. http://www.babycentre.co.uk/baby/health/cotdeath/ Mindezek után nem akartam venni, de egy barátnőm szabályosan rámerőltette.

Megvettük, és használtuk a lányomnál. Hát. Csodát tényleg nem szabad várni tőle. Van benne egy(-két) mozgásérzékelő lap, amit a matrac alá teszel, és ez hivatott arra, hogy azt érzékelje, van-e mozgás odafent. Nahát el lehet képzelni, mekkora mogzást csapott a lányom amíg szuszorgott! Ez a borzalom állandóan jelzett (tévesen, persze, a gyerek csak aludt). Ha állítottam az érzékenyéségén, akkor meg akkor is érzékelt mozgást, amikor csak mászkáltunk a szobában, de senki nem volt a babaágyban, csak valamennyire mozgott a parketta.

De olyat is hallottam, hogy valaki készpénznek vette, hogy ha riaszt ez a csoda, akkor a gyereknek leállt a légzése, és többször be is szaladtak emiatt a kórházba.

Szerintem egy agyrém, persze lehet, hogy a másodiknál megint előveszem. :)
sarkantyúka

Konan! Nagyon jó a kép, gratulálok a kislányodhoz.

Honey! Köszi a festési tippet!

Csibe! Hány éves vagy, hogy javasolják a vizsgálatot? És el tudja mondani valaki mi az az amino?
Már párszor láttam, hogy írtatok róla, de nem tudom az mi fán terem. Komolyan, és bocsi!

Én is mindenkinek jó hétvégét kívánok, és szintén hétfőn tudok jönni. Hétvégén kiszabadulok kicsit a levegőre.
Vendég

Sarkantyúka! Üdv itt :)

Konan gratula :D Kezdenek jönni a lány babák is. :)

Minyu: igen, ez volt az a bizonyos genetikai Uh.
A doki ezt a két dolgot mérte, de még rá van írva pár dolog a lapra, de azt nem kellett mérnie.
Ezért úgy döntöttem, hogy még kétszer megyek 4d-re, az egyikre 2 hét múlva szeretnék, de az nem diagnosztikai lesz.

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

38 múltam, és azt mondják, hogy 35 felett megnő a down-kór rizikója, függetlenül attól, hogy volt-e a családban
Állítólag az amniocentézis az egyetlen olyan módszer, amely 100%-os szűrést ad
Egy tűvel a hasfalon keresztül UH ellenőrzés mellett (hogy minél messzebb szúrjanak a babától) mintát vesznek a magzatvízből, és azt vizsgálják meg. Utána pár nap, 1 hét pihenés javasolt, emelgetés és hasonló megterhelés nélkül

Kép
Kép
csibe21

Ja igen, eszike
És azért nem szeretném nagyon, mert azon kívül, hogy kellemetlen, megnöveli a vetélés kockázatát (még ha azt is mondják, hogy már elég kicsi ez a %, ha nem muszáj, nem vállalnám be még ezt a kis kockázatot sem, ha amúgy az összes többi eredményem nem támasztja alá a gyanut)

Kép
Kép
csibe21

Csibe!
Ja, akkor én erről hallottam, csak valószínű mindig félreolvastam, mert én állandóan: AMINO-t láttam.
Bocs, rossz a szemem, és kicsik a betűk.
Igen-igen, hallottam, hogy 35 éve felett ezt általában javasolják.
Egyetértek veled. Ha minden eredmény jó, akkor én sem vállalnám be ezt a dolgot. Izgultam is, hogy az AFP-m jó legyen, mert ettől a szúrkálástól én nagyon félek/féltem.
Vendég

Csibe: Néha úgy érzem, nehéz eldönteni, hogy valóban orvosi szempontból va szükség egy-egy vizsgálatra, vagy csak mert anyagi érdekek így kívánják (Pl. az intézmény az OEP támogatást az elvégzett vizsgálat után kapja). Ahogy én próbáltam utánanézni, külföldön ez korántsem ennyire automatikus, egyébként is másutt az anyák sokkal több dologról dönthetnek, mint nálunk. http://www.babycenter.com/0_amniocentesis_327.bc

Na, most már eldugulok.

MIndenkinek kellemes hétvégét!
S.
sarkantyúka

csibe,
voltál kombinált teszten? ( tudod... vérbőlnézősen ) :)
Ott milyen lett az eredmény?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

húúú csajok... a tegnapi keményedős pánikomban kicsit túladagoltam magamnak a magnéziumot...... :oops: :( :shock:
Hát ne tudjátok meg... egy pohár víz sem marad meg bennem azóta.
Úgyhogy csak óvatosan!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lanta
Nagyon szépek vagytok Kornéliával. Hogy bírta a szertartást? Nálunk tiszta káosz volt a keresztelő egyszerre 3 egyéves gyereket keresztelt a lelkész úr… 3 gyerek 3 felé a templomban…a lelkész pedig mikor látta,hogy a helyzet egyre rosszabb azt mondta” most gyorsítok egy kicsit…azt hiszem átugrok néhány részt”….

Gwini
Csini a pocakod.

Szeder
Igen Heni Henrietta. És anyum első gondolata az volt legyen tesó Bernadett….
De ő EMMA lesz!!! Már mindeketten így érezzük csak azért még alszunk rá egyet…vicces volt este mert Petimmel nézegttük az utónévkönyvet,de úgy nyitottuk ki a könyvet,hogy „na nézzünk Emmának egy nevet”. Szóval ő már olyan Emma!!
Képünk nincs mert takarta a pici arcát..

Winona
Neked mikor mondták „tutira”? Mert nekünk 13.hetesen…szóval elég korán.
Én abszolút ennek a félidős uh-nak hiszek!!!
holka

Monee
Örülök,hogy minden rendben a picikéddel.

anyooka
Hááát tegnap kapott a kisédes 2 gyönyörű rózsaszín kis nadrágot…szóval mostmát lesz szíves kislány maradni!!
Terhelés eredményed szuper!!!

Ági
De jó,hogy érzed a picurt!!!

Minyu
Ari vagy,hogy átváltoztattad rózsaszínre a csíkom!!!

Eszike
Én első 3 hónapban nem festettem be a hajam,de azóta igen. Csak jól szellőzzön át az a helyiség ahol vagy!

Sarkantyuka
Boldog babavárást kívánok neked!!
holka

Igen, honeymoon, voltam
Meg is mutattam neki az eredményt
Az én korombelieknek a referencia érték 1:168-hoz. Ehhez képest nekem 1:3393 volt (vagy valami ilyesmi), úgyhogy sokkal jobb arány. Ott aki odaadta az eredményt, azt mondta, hogy ez tuti jó eredmény, ne aggódjak. De ezt az embert nem igazán győzte úgy látszik még ez sem meg.
Pedig úgy hallottam, hogy amióta a központ működik az Istenhegyin (3 éve vagy hogy), azóta akinek jó eredményt mondta, az mind be is jött, azaz nem volt velük semmi probléma

És csak nagy unszolásra mondta, hogy na jó, akkor csinljunk egy szív UH-t, és ha az rednben lesz, akkor nem kell. Nem tudom, mi köze a szív UH-nak ehhez, de ezek szerint valami biztos van (lehet, hogy a Down-kóros babák szíve máshogy ver)

Kép
Kép
csibe21

Csibe
a Down-os babáknak a szívében a papillaris izomban kis meszes csomó látható.
Ez általában úgy van,hogy 1%-nak adják meg a vetélés kockázatát,de évekre visszanézve nincs rá példa,hogy a vetélés valóban bekövetkezne. Ha esetünkben bármikor is felvetődne,hogy javasolják az amniot én biztos igénybe venném a vizsgálatot...
holka

Sziasztok!

Reggel levették az AFP-hez a vért. 2 hét örökkévalóság következik... :(

Most jövök az dokitól, megneztük a babócát uh-n. Azt mondta minden rendben, de nem tudjuk hogy fiú e vagy lány. Megmutatni meg mutatta volna, de a gépen nem lehetett látni jól. Azt mondta, hogy még nagyon pici a kukaca, ha fiú és még nem annyira észrevhető - még akárki is lehet odabenn.

(Szerintem a dokinak már van sejtése, csak nem akarta mondani mert nem biztos benne.)

De 2,5-3 hét múlva megyünk a kóházi ultrahangra, jövő héten kérek időpontot, mert azt mondta a doki, hogy két héttel előre kell kérni olyan sokan vannak. - majd ott megtudjuk hogy kék vagy rózsaszín? :lol:

37mm a kobakja. 16 hetesnek felel meg, ahogy mi is számoltuk. Úgy fejlődik, ahogy kell :D

Jó hétvégét mindnekinek!!! Menjetek ki a szabadba és szívjatok sok friss levegőt. Vasárnap már nem fog esni az eső :) , csak szombaton kicsit :(

KépKép
druska

Sziasztok!

Tegnap is ma is a nap nagy részét kint töltöttük! Szuper idő van! Visszaolvastam a dolgokat, de nagyon nem emlékszem mindenre! :oops:

Akik vizsgálaton voltak azoknak gratulálok és a kederült nemekhez is!! :lol: :lol:

Holka Kornélia nagyon jól bírta a szertartást mert olyan rendi volt a lelkész úr, hogy egyből a keresztelővel kezdte ami egy énekből meg a hozzá tartozó imákból és a fogadalomtételből állt és már kész is volt és mi mehettünk ki! Itt ketten voltak keresztelendők a másik kislány pár hónapos volt! De ezalatt az idő alatt is ügyes volt nagyon. :lol: :lol: Szép név az Emma :lol: :lol:

Minyi gyors gyógyulást Nándinak! Mit mondott az orvos?

Jaj még annyi mindent akartam írni de nem hagy a lányom, jön a foga és nagyon nyűgi!!! :( :( :( Bocsi menne kell!

Még annyit, hogy Sarkantyúka Én is üdvözöllek és gratulálok a babához!

Kép
Kép
lanta

Fél órája jöttünk meg a játszóról,volt már fürdetés most apája szeretgeti Henit....
Képzeljétek kb 1 hete úgy beindult a rúgdosás... :lol: Peti is simán érezte tegnap ...sés már nemcsak akkor ha fekszem hanem, napközben is olyan sokszor érzem ŐT!!!Ma például a buszon utaztam és minden rázkódás mellett simán éreztem,hogy rugdos :lol: :lol: ...szóval mostmár olyan igazi mozgást produkál!!! :lol:

Lanta
Akkor szeretgesd a kis nyűgi Kornéliát. Hányadik fogacskánál tartotok? Mi 19-nél...mindjárt megvan mind!

Konan :lol:
Gratula a kislányhoz!!!! :lol: .Örülök,hogy minden rendben volt.

Honey
vigyázz magadra! Hogy lehetett túl adagolni??
Amúgy neked abszolút kislányt tudok elképzelni... :lol:

Minyu
Nándinak jobbulást!!!
holka

Druska
örülök,hogy minden rendben volt a babóval!! :lol:
holka

Luca!

Látod, eljött a Te időd is, amikor már elkezded jobban érezni a babát!! És ezt nem csak Te érzed, így nem csak beképzeled magadnak! Emlékszem Rád egy másik topikból, mikor még csak kezdett erődödni az a két csík, mindig figyeltem, mi lesz Veled. És tessék, itt vagy köztünk szerencsére, és olyan hihetetlen, hogy már Te is 16 hetes vagy. Emlékszem, mikor írtad büszkén, hogy már 8 hetes vagy. Tök jó dolgok ezek. Mi meg ma vagyuk 17 hetesek. Bár a vonalzómon nem teljesen így van, de kiírás és mensi szerint ma töltjük. Az már persze részletkérdés, hogy a 12 hetes UH-on 12+5-nek mérték. És hidd el, hogy hamarosan Te is érezni fogod azt a bulit!!!

>Csak tudnám, hogy ősszel mi a fenében jártak, ami eltűnt tavaszra???????????? Ez tetszik.

Én pont ma erős mezőny mellett, de szerintem jó vásárt csináltam a teszvesz-en. Egy nadrágért ment a harc, és az utolsó 5 perc kemény volt. De sikerült. Már nagyon várom, hogy megérkezzen a posta. Ez az első netes cuccom. És másik nadrágom sincs, úgyhogy ezért is várom már.

Anikó!
Látod, igaz az, ha mosolyogsz, akkor mást is mosolyra késztetsz. Irigy vagyok a lánykádra, én is azt szeretnék, de mindenki azt mondja, fiús hasam van. Bár van, aki azt is mondja, ezzel nem kell foglalkozni, mert ezt nem szent írás. Neki se jött ez be. Ezért mivel már lány nevünk van, párom hazahozta az utónévkönyvet a szüleitől, ugyanis az én fiú neveim közül (10 közül) az összeset kihúzta, mondván egy se tetszik neki. Erre tegnap látom a listáját, és nini, az Ő 14 fiú nevéből 5, azaz ÖT fiú név megegyezik az enyémmel! (ugye tőlem függetlenül nézte). Szóval, ennyit a nem tetszik a neveidről.

Sarkantyúka!
Üdv itt nálunk.

Csibe!
Nehéz ügy. Én is sokat vacillálnék rajta. Most, mikor az AFP-n voltam, egy előttem lévő lánynak mondom, de nagy hasa van ahhoz képest, hogy ő is 16 hetes. Erre ő, igen, mert már volt egy vetélése. Mondom hány hetesen? Mert ugye akkor még nem nyúlnak ki a szalagok annyira (gondoltam én). Hát 17 hetesen. Ledöbbentem. És kiderült, hogy rossz lett a 12 hetes eredménye, meg a tesója is betegen született, így elvégeztette, és elment a baba. De mondom pedig csak 1-1,5% az esély erre. Hát, ő szegény, beleesett ebbe, Szóval, az 1-1,5% esély is veszély. És szerintem is csak ha szükséges.
Bocs, hogy ilyeneket írok, de azt sehol nem írja senki, hogy tényleg előfordulnak ilyen esetek, és hiába kicsi rá a valószínűség.

Annyira rosszul voltam ma reggel, hogy szívem szerint be se mentem volna dolgozni. Miért nem akar már elkerülni engem a baci? Elmentem a háziorvoshoz tegnap, de nem sok értelme volt. Megint semicilint javasolt, bár határesetnek tartotta, hogy kell-e, de mikor mondtam, hogy nehezen kapok levegőt, akkor mondta, hogy szedjem. Én meg rossz nagylány módjára nem szedem, mert nem akarok már megint 1 hétig gyógyszeren élni.

Holka doktor néni!
Igaz az, ha nehezen kapok levegőt, akkor oxigénhiányos állapot alakulhat ki a babánál, ami ugye tudjuk, rossz. De nem a vér szállítja az oxigént? Akkor ezt nem értem. Mit tegyek? Amikor nagyon beteg voltam, több mint 1 hétig szedtem a semicilint, meg ugye 3 napig az algot a lázra, de most „csak” taknyos vagyok és a torkom fáj. Az is lehet, hogy már a szénanátha is besegít egy kicsit. Nem sok egy hét gyógyszer megint?
Ma olyan depis voltam, mert reggelre olyan kicsi lett a hasam, mint kb. 1-1,5 hete volt. És ez egész napra fennállt. Aggódok, hogy minden ok van a babával. Mondom Neki, hogy mocorogjon, hogy tudjam, minden rendben van vele, de keveset teszi, és azt is alig érezhetően: Már jobban szoktam érezni Őt. Mit tegyek? Érdemes UH-ra menni, vagy csak nyugi legyek? Kb. 2 és fél hét a genetikai UH-ig. Arra is gondoltam, hogy esetleg kevesebb lett vhogy a magzatvíz? Lehetséges ez?

Ja, és gratula az érzékelhetőbb mozgolódáshoz!

Bocsi, de hosszú lettem.

Üdv: Ági

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági, köszi! :wink:
Jobbulást kívánok Neked!Szerintem a babádnak nincs semmi baja!

Tegnap sikeresen vásároltunk.
A kínaiban másfél órát töltöttünk el, a csajok kismillió felsőt felpróbáltak, találtak is jókat.Legtöbb 1100 Ft volt, egy volt drágább, 2600 Ft, de tényleg jók.

És utána!Hú, elmentünk egy bababoltba Bettivel, mert a neten néztem babakocsit, és meg akartam nézni élőben.
Ott is másfél órát voltunk...
5 db babakocsit ripityára szedtünk, kinyitottunk, becsuktuk, emelgettük, tologattuk.Jaj, marhára élveztük!
Majdnem meg is vettük, de azért győzött a józan ész.

A turiba csak benéztünk, de leesett a cukrom, úgyhogy ott már nem tudtunk körülnézni.Majd legközelebb.

Amnio:én mindenképpen meg akartam csináltatni, nem volt kérdés.Akkor is, amikor még ketten voltak, bevállaltam volna a két szúrást is.
(Így is két szúrás lett, csak nem egy időben. :cry: )
A múltkori beavatkozásnál a kockázat 6 % volt, most 1 % lesz.Ha azt kibírtuk, ezt is ki kell.

Megbeszéltem a babával, hogy nem lesz semmi gond, és ebben nagyon bízom, hogy úgy lesz.

Nekem van szerencsére 2 egészséges gyerekem.És csak egészséges harmadikat szeretnék...
Vendég

Ági
Hogy érted,hogy nehezen kapsz levegőt? Ha a taknyi miatt de a tüdőd tiszta és nem fulladsz akkor nem lesz semmi baja a picurnak.
Hasim nekem ugyanilyen mint neked....néha óriási néha látványosan kisebb...Nálam általában kajafüggő :lol:
Ha viszont nyugtalan vagy akkor kérjél egy uh-ot inkább mint otthon idegeskedj...

Luca
akkor jó kis napotok volt tegnap :lol: :lol:
holka

Ági
Amúgy nekem is nagyon fájt a torkom a héten és már kezdett a légcsővem is fájni de meleg,sós vizes gargalizálás és a Tandum Verde torokfertőtlenítő 2 nap alatt rendbe hozta. Meg persze C-vitamin és most ugyis hétvége van szóval forró teázás és pihi...és akkor hátha antibio nélkül is rendbe jössz.
holka

Sziasztok!

Luca!

Annyira jó hogy már ekkorák a lányok és ők is részt tudnak Veled venni a babavárásban! :D Tök jó kedvem lett ahogy olvastam a tegnapi napodat! :D

Ági!

Nem betegségből adódóan, de én is szoktam néha érezni hogy fulladok, jobban kalapál a szívem, stb. de a szülésfelkészítőt tartó doki szerint ez is normális a terhességnél. Alkalmanként szokott ez csak rám jönni (érdekes akkor amikor itthon vagyok), de az ájulás széléig is tud fajulni...

Druska!

Szépen növöget a babócád! :wink:

Holka!

Jaj, nagyon örülök hogy Neked is elkezdett mozogni a babád! :D
Annyira jó érzés!

Csajok!

Az eddigi nagy örömködés mellett be kell hogy valljam, hogy az én kis Pocok babám kb. egy hete alig bulizik valamit odabenn. Az UH-n is lehetett látni, hogy elfodult (most elvileg befelé vannak a lábai) és annyira ritkán és nagyon kicsit érzem csak hogy mocorog. :( Ha szerdán nem lettünk volna UH-n, már biztos szétcakkoztam volna magam, hogy mi van vele, miért nem mozog, de így sem könnyebb. Féltem és nagyon rossz érzés, hogy eddig rendszeres időközönként bejelentkezett, most meg csak egy-egy elcsípett pillanatban érzem, hogy velem van. :cry: Napok óta könyörgök neki hogy forduljon vissza, szeretném érezni, de nem csinál semmit.

Viszont hogy legyen valami jó is:
Mi holnap megvesszük a terepjáró babakocsinkat. :D Annyira várom már!!!
Használt, de láttuk már, nagyon jó állapotban van. Minden van rajta amit gondoltunk, jó a rugózása, szép a színe és nem utolsó, hogy az ára is nagyon jó. :)
Éééés ha minden jól megy, holnap elmegyünk Kaposvárra a hordozónkért is. Szintén használt, de nagyon jó áron van és olyan is amilyet szerettem volna (Concord Baboo X-line).
A legfuribb ebben az egészben, hogy a Férjem kedte el a verklit, hogy akkor nézzük meg, hozzuk el, stb. :shock: :lol: Alig egy hete szögezte le, hogy a 25. hétig nem veszünk semmit. :D

Második babakocsit lehet hogy egyenlőre nem veszünk télre, ha ez a terepjáró befér a kocsink csomagtartójába. Sajna ahogy látom, a vízszintesre dönhető sportos kocsik is olyan áron vannak, mint ez amit megveszünk és ezt így kicsit soknak tartom. Viszont ha kivárjuk a tavaszt, akkor már lehet 175-150 fokig dönthető kocsit is venni a babának, amik lényegesen olcsóbbak, mint a vízszintesre dönthető babakocsik. Kb. 1,5 éve nézegetem a babakocsikat, de még mindig bajban vagyok hogy akkor most hogy és mit. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee, nekem a legjobban a PP Aria tetszik, ha már akkora a gyerek, hogy stabilan ül.De az meg nem jó újszülöttnek. :cry:

Én is gondban vagyok, mert csak egy babakocsit szeretnék, és PP Veneziát szerettem volna.De újat nem tudnánk venni, szerintem már nem is gyártják.
De abba még kellene venni valami bundazsákot, meg a hordozót, a pelenkázó táska is drága....
És arra jutottam, hogy ha mindent használtan sikerülne is beszerezni, akkor is többe kerülne, mint amit tegnap kinéztünk újonnan.

Az valami csodás!
Minden van hozzá, ami nekem kell, gyönyörűen néz ki, könnyen csukódik, jó tolni, de gondolom, a minőség azért nem PP.
Lehet benne az udvaron altatni, befér az autóba, jó sportkocsinak, és hordozó is van.
A súlya is elfogadható, kb 10 kiló, +2 kiló a hordozó.
Én hordozót nem akarok drágát, mert mire igazán jövünk-megyünk a babával, jó lesz a csajok autósülése.

Úgy gondolkodtam, hogy ha szeptemberben születik, tavaszra lesz üldögélős.
Addig én főként altatni szeretném a babakocsiban.

Egyébként megdöbbentem, hogy ugyanaz a márka, szinte ugyanúgy néz ki, és mégis teljesen mások a kocsik!Más a súlya, az összecsukása, szinte minden!Az is fura, hogy a legkisebb, ami könnyűnek tűnt, olyan a súlyelosztása, hogy pld padkára alig lehet feltolni, mert nehéz felbillenteni.Ez is egy szempont.

Na, majd eldöntjük még... :lol: Mindenesetre van egy komoly jelöltünk. :lol:

Monee, tegyél ám majd képet!!!!
Meg mindenki, mindenről, amit vesztek a babának!

Most én sem érzem a babát megint. :cry:
Vendég

Hahó!
Tegnap a gyerekorvos azt mondta, hogy elkapott valami virust Nándi. Ma délelött mégis elvittük ügyeletre, és megint bejött a megérzés, hogy tüszös mandulagyulladása van... Annyira gáz, ezt már 4. játszuk, hogy a doki mond valami baromságot, rá 1-2 napra meg az ügyeleten vagy a kh-ban kötünk ki és tök triviálisan látszik, hogy rusnya a torka. Tudom, hogy hátulülő a mandulája és nehéz rálátni, de ez már sok nekem. Dokit váltani nem nagyon tudunk, mert a faluban ö az egyetlen gyerekorvos... Bár már sokan mondják, hogy inkább átjárnak a szomszéd faluba. Grrrrrrrrrrrr. :evil: :evil: Nah, mindegy, lassacskán majd javulunk.

Bocsi az OFF-ért, csak kijött :(

Annyira jó olvasni, hogy igy áradoztok a babakocsikról, hordozókról!
De komolyan. Az embernek kedve lenne venni még néhány járgány. (ja, kedve lenne, csak pénze nem :P )

Rugdosáshoz, UH-khoz, mindenféle eredményekhez mindenkinek nagy grat!!! :)

Megyek ebédet csinálni (bár a nagyja megvan)

Kép
Kép
Kép
minyu

Luca!

Szerintem ha van pénzetek rá, akkor vegyétek meg azt.
Az internetes vásárlásban az sem egy utolsó szempont hogy hol van a kocsi. Én is találtam egyet ami tetszett, jó is lett volna újszülött második kocsinak, de az meg Sopronban volt. Mire oda elmennénk megnézni (azért mégiscsak az az igazi) addigra kb. ott vagyunk hogy vehetünk egyet itthon újonan. Meg aztán az újra azért mégiscsak van garancia. Tudod, ez ugyanaz amit beszéltünk a légzésfigyelővel kapcsolatban... drága cucc, jobb ha van garancia.

Ha itthon lesz a kocsi és a hordozó, kaptok képet róla! :wink:

Monee

Monee

monee85

lányok, mindenkit buzdítanék a textilpelenka használatára az eldobhatóval szemben!!! a baba, a környezet és a pénztárca érdekében is :)

Rengeteg érv szól mellette, sok infot találtok a neten, akár itt a babaneten is.

www.babamosoly.hu

Marica & Levi :)
marica75

Monee, épp ez az!
Veneziát nem tudnánk újat venni.Csak használtat.
:cry: :cry:
Az kerülne annyiba, mint a másikból az új.Na,meg én is Szegeden találtam...

Minyu, Nándinak jobbulást!Asszem, én is elgondolkodnék a váltáson...
Vendég

Most licitálok a hordozónkra.
Jujj, tökre izgulok nehogy valaki lecsapja előttünk... már csak fél óra a licit végéig. :D Ha minden jól megy, holnap már az is itthon lesz a babakocsival együtt. :D

Monee

Monee

monee85

Monee, szorítok Neked!!!!!Biztos sikerül!
Vendég

Sziasztok!

Judit: a 18. heti UHnak én is úgy tudom pont az a lényege, hogy tetőtől talpig átvizsgálják a babát. Nekem 2 adatnál már a 12 hetesen is többet néztek :?

Számolgatás: én mindig a betöltött hetek számát mondom, ha valaki ragaszkodik a hónaphopz, akkor azt a termnusból számolom vissza :) Tehát most vagyok 17 hetes és lassan 4 hónapos. :)

Konan: gratulálok a kislányhoz :)

Csibe: ez mind volt a genetikai tanácsadás? Szép :(

Holka: az Emma nagyon szép név. Nálunk a nagyszülők már kész tények elé lettek állitva névügyileg :)

Minyu: Nándinak jobbulást!

Ági: jobbulást!

Monee: egyetértek Lucával, kérünk amjd a babakocsiról képet!
Nekünk a Venezia-nk majd májusban "költözik" hozzánk :) A másik babakocsit meg nyáron szerezzük be :)
A Veneziát meg úgy találtam, hogy vaterán licitáltam kisruhát, és mikor elmentem érte, beszélgettem az eladóval, és kérdezte milyen kocsit szeretnénk én meg mondtam. Mire mondta, hogy nekik pont az van, és tavasszal el akarják adni, mert esernyő kocsit szeretnének már. És eltette nekem :D Akkor ott megnéztem, meg van minden szükséges alkat része, nagyon jól néz ki, úgyhogy nagyon örültem neki :)

Ja, és Monee: előre a hordozóért!

Kép
kistiggrincs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?