Új privát üzeneted érkezett!

Winona, pedig jól gondoltad, most vagyunk ugye az 5. hónapban mert már 4 teljes hónap eltellt (4,5-nél vagyunk kb.), és 2-3 hét múlva már a 6. ba lépünk. 8)

Monnee! Nem is akarok olyan nagy vásárolgatást végrehajtani, csak elmegyek körülnézni, most amég bírok menni.
Akkor végül mégis pécsen szülsz, vagy még mindig rajta vagy a pesti szülés-ügyön?
Úgy látom kb. hasonló méretűek a babócáink. Csak én még nagyon kicsit érzem, mert elöl tapad a lepény. (fene a belét!)
De picike csiklandozások szinte minden órában vannak egyszer-kétszer. Te sem híztál még mindig? Én talán fél kilót!

És a többiek hogy állnak hízás-ügyileg? Bocs ha ez a kérdés valakit lelkileg zaklat, de kíváncsi vagyok, és azt hiszem kb. 2 hete beszéltünk a hízásról.

Ja, fogínyvérzés: az nekem is van fogmosáskor sajnos. De régebben is elég gyakran vérzett.

Keményedés: talán egyszer volt "együttlét" után. Én még semmi gyógyszert (vitamint) nem vettem a keményedésre, szóval remélem nem hétvégén fog rámjönni, ha rámjön! De azt mondjátok vegyek MagneB6-ot, mert előbb utóbb úgyis fogják javasolni? Ugye ez jó az izomgörcsökre is? Mert szerencsére még az sem volt.
Vendég

Olyan bajom van, hogy elég sokat ülök a melóhelyen, és egyszer csak hirtelen felpattanok (mint a régi szép időkben), és olyat nyilal a hasam alja, hogy csak na!
A kollégák kerek szemekkel néznek ilyenkor... de mindig mondom, hogy semmi baj, csak nem kéne ugrándozom már!
Vendég

eszike!
Ismerős a nyilalás, nálam is van.. és fájdalmas dolog, napi szinten.. pl. ha leguggolok és hírtelen állok fel olyankor a hasam aljába nyilal, de úgy rendesen.

hízás:
van 3 kg. de nálam ez több, mint fele víz az tuti. amúgy is hajlamos vagyok a vizesedésre.
egyébként a fiaimmal nagyon sokat hítam, és sikerült lefogynom. bízom benne, hogy most is így lesz.
ajánlom a kilóimnak :P

szeder74

Lányok, én most lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de eddig még ezzel nem foglalkoztam, bár már illene
Most én lakóhelyemnél fogva a Jahn Ferenchez tartozom, mivel nem magánorvoshoz járok, ezért az a körzeti SZTK-ba járok vizsgálatokra
Eddig nem is volt semmi gond, igazából a kiírt vizsgálatokat elvégzik ingyen, ha meg akarok elmegyek fizetősre
Általában ugyanahhoz az orvoshoz megyek, de még nem kérdeztem meg, hogy ő hol szülész

Na most a Jahn Ferencről mostanában nem hallottam jókat, élen jár a műhiba perekben állítólag. Ezért aztán ha ez a szülész ott van, akkor sem biztos, hogy szeretnék ott szülni. De ha meg odatartozom, nem tudom, hogy máshol egyáltalán szülhetek-e
Ebben tudnátok segíteni? Eldönthetem én, hogy hol szülök, ha az mondjuk nem egy magán kórház? Mert nekem a Szent Imre lenne szimpatikus. És ha választhatok, ott néznék ki valami orvost

Köszi

Kép
Kép
csibe21

Szeder!

Jaj, de még így is annyira, de annyira picike! :D
Mikor a babámra gondolok, mindig egy minimum 1 kilós gyerek jut eszembe, dehát hol vagyunk még ehhez képest?! :lol:

Eszike!

Hát most úgy van, hogy dokihoz mindenképpen ide kell járnom, mert Pestre feljárni állati költséges lenne és azt nem tudjuk vállalni. És ugye ez még elég sok idő... ahhoz meg túl sok, hogy a régi dokim "hülyesége" miatt, állandóan veszekedni kelljen valakivel.
Megmondom az őszintét, hogy az a doki aki a szülésfelkészítőt tartotta, nagyon szimpatikus mindkettőnknek. Régóta formálódik a véleményem a szüléssel kapcsolatban (talán túl felkészült is vagyok :?) és ő most úgy beszélt a szülésről ahogy én gondolom. Ha tényleg komolyan gondolta amit mondott és tényleg így is fogja csinálni a szülést, akkor nem megyek el innen, mert ő is kiváló lesz nekünk. Persze az sem mellékes hogy esetleg van-e fix szülés tarifája vagy találunk-e olyan szülésznőt aki hajlandó alternatívan kísérni minket. Szóval ez még mindig egy sok tényezős játék... :?

A pécsi topikon az egyik csajszi el akarja adni a kiságyukat, ha esetleg érdekel, csak szólok! :wink:

Jah, nem híztam. Ma megmértek egy másik mérlegen, azon 77 kiló vagyok, ami egyel több mint eddig, de nem mert a csajszi megesküdni rá hogy ez tényleg jó is. Mindegy, most nem érdekel a dolog. :D

Nem tudom hogy Neked felajánlották-e, de a családvédelmiseknél van lehetőség részt venni egy ilyen járás-egyensúly kutatásban. Tök jó kis feladatok voltak, nagyon élveztem. :lol: Később, nagy pocakkal is vissza kell majd menni, hogy meg tudják nézni hogy hogy változott az egyensúly a terhesség hatására. :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Csibe!

Oda mész szülni ahová akarsz és dokit is ott választasz (nem kötelező!) ahol akarsz. A kórházakban is vannak dokik, akiknek ott van a szakrendelésük (ergo a kórház fizeti a fizetését) és ha jól tudom azért nem kell fizetni akkor sem, ha nem vagy körzeti páciens.

A Szent Imre szerintem király választás lenne, az én dilemám is ezzel kapcsolatos.
De azt is megteheted hogy szülésznőt választasz, vagy egyáltalán nem választasz semmit, hanem csak beállítasz oda hogy "hello, szülni jöttem." A mostani dokid leleteit, vizsgálatait is el fogják fogadni.

Szóval egy csomó lehetőséged van hogy a Neked legjobb lehetőséget válaszd. Járj utána. :wink:

Monee

Monee

monee85

Köszi Monee85
Igazából emiatt az új rendszer miatt bizonytalanodtam el
Kislányommal ugye még ez fel sem merült, ott is az SZTK-ban keztdem, aztán el kezdtem járnia a SOTE II-re (2 orvos is ott volt, akiket kipróbáltam, de egyik se jött be, mindegyik leginkább a magánrendelésére akart terelni, akármi volt, úgyhogy nem voltak szimpik), aztán lett egy Szent Imrés orvosom, aki viszont (tök rendes volt tőle) amikor látta, hogy gáz va, mondta, hogy menjek a SOTE I-re, mert az Imrében nincs intenzív és valószínűleg koraszülés lesz ebből.

Na de most, hogy van ugye ez a körzetesítés, már nem voltam biztos benne, hogy szülni sem oda mehetek, ahová szeretnék

Kép
Kép
csibe21

Monee, biztos Neked van igazad, én nem állítom az ellenkezőjét, én azt írtam, milyen volt nálunk a patikában ezer éve! :wink:
Én azt hittem ám, hogy tablatta, az kevert meg.
Akkor Neked a doki egyedi készítményt írt fel, amiben van kalcium és magnézium, a patikában mérték össze a hozzávalókat, úgy,ahogyan mi régen, és beletették zselatinkapszulába.

Tök jó, hogy leírtad,mert ez tényleg nagyon jó megoldás így!!!!Én is megkérem majd a dokit!

Sajnos a dokik nagy részének egyszerűbb kész tablettát felírni, mint egyedi készítményt! :cry:
Vendég

Eszike, vehetsz krémszínűt és halványzöldet is!
Mi is ezen viccelődünk a párommal! :lol:

Csajok, babakocsi téren van elképzelésetek?
Tudom, korai még, bár nem koraibb, mint a légzésfigyelő... :lol:

Én használtat gondoltam venni, ezért időben ki kellene gondolni, milyen típusra vadásszak.
Már van elképzelésem.Több is! :wink:
Vendég

Luca: Nekem nem hogy elképzelésem van, de már a babakocsi is le van foglalva :D Mind a kettő :oops: Az eladó csak nyáron akarja eladni őket, ami nekem tökéletes

Mivel költözünk ki "vidékre" (Budapest mellé, de még van BKV), kell egy olyan kocsi, amit ott is eltudok tolni, meg egy olyan, ami mondjuk befér az autónkba is, meg fel tudok vele szállni a buszra ha be akarok jönni.

Szóval lesz egy PP Veneziánk (ezt mondjuk elhozzuk már május közepe felé), meg egy Bebe Comfort Váz+Mózeskosár+Sport rész+ gyerekülés kombónk. :oops:

Csibe: én a János kórházhoz tartoznék most, ha elköltöztünk akkor Vácra, ehhez képest az István kórházban fogok szülni :)

Nekem a kisággyal kapcsolatban lenne kérdésem (tapasztalt anyukák, vagy valaki akinek már van ötelete): körberácsos, vagy tömör végő, vagy tök mindegy? Van előnye a tömörvégűnek (azon kívül, hogy nekem sokkal jobban tetszik)

Kép
kistiggrincs

Csibe!
Igen, engem is úgy tájékoztattak, hogy ott szülök ahol akarok!
DE!!!!!!!!!!
Nekem úgy mondták többen is (a kórházban és a védőnő is), hogy ha otthon lennék mondjuk egyedül és rámjön a szülés, és éppen nincs kéznél senki aki bevigyen a kórházba és mentőt kell hívni (ne adja Isten), akkor a hozzám legközelebb eső kórházba köteles, hogy vigyen a mentő. Hiába mondom én, hogy de én máshová járok, nem számít, a mentősöknek meg van szabva kit hová KELL vinni!
Úgy tudom ezt a kórház megszüntetés/átalakítással egyidőben találták ki.

Valaki meg tud erősíteni ebben, vagy cáfolni tudja?
Vendég

Monee! Egyensúly vizsgálat nekem is volt, a klinikán csinálják mindenkinek, akit rá tudnak beszélni. Tetszett! Főleg, hogy 2 fiatal gyógytornász tanuló csaj csinálta, és szinte végigvihogták az egész vizsgálatot.
Gondolom neked is ugyanez volt. Pl: Te vagy az egér, és be kell menni a házba. Meg a pöttyöket kell összeszedni, meg ilyenek. Engem feldobott. Főleg, hogy minden feladat után örömújjongásban törtek ki a csajok!
Vendég

Kép

Szeder, köszönöm azépen az együttérző szavakat! Túléltük a tegnapi napot, Dorkát nem is viselte meg túlzottan. Úgy néz ki hogy jobban van - kopp-kopp-kopp... - tegnap óta nincs láza, nem fájlalja a fülét, eszik, jókedvű...
Keményedésem nekem szerencsére még nincsen így sajna nem tudok okos lenni a baba elhelyezkedése és a keményedés közötti összefüggésben! :( De simán elképzelhetőnek tartom!

Lanta, nagyon jók a kersztelős képek!Édes Kornélia nagyon és Te is csini vagy!!!

a.m. örülök hogy megjött végre az afp eredménye és minden rendben!!!

Gwini, nagyon csini a pocid!!! Jobbulást, remélem, nem csak most jön ki rajtad Nóri hányós-hasmenésese!!!

Eszike, örülök, hogy minden rendben van a babával! És én is azt monsom, hogy ilyenkor kérdezni kell szemrebbenés nélkül, még akkor is ha nem sok hajlandóságot látsz adokiban! Ők vannak Érted és nem Te értük!!! :wink:

Tiggrincs, gratula a kis kukishoz! Úgy látom ,a fiúk kevésbé szégyenlősek és hamarabb mutatják meg magukat :lol: :lol:
Kiságy. Nekünk körbe rácsos volt/van, buksihoz is tettem fejvédőt a rácsra és nem volt semmi gond! Nem hinném hogy lenne előnye/hátránya egyiknek vagy másiknak! Max. az hogy a tömör végűbe nem tudsz minden oldalról bekukkantani :wink: :P :)

Holka, ez aranyos!! :lol: :lol: :lol: Simán lehet emég ezek után hogy újra "megkukacosodik" :P :wink: Én sem nagyon vennék mást csak semleges színű dolgokat! :)

Bagzerka, anyós-témában együttérzek Veletek, nekem is elég érdekes példány jutott... :evil: És az a baj, amit Te is írtál, hogy a saját gyereküknek okozzák a legnagyobb fájdalmat a hülyeségeikkel :evil:

Winona, én cselesen ezért választozzam olyan vonalzót ami hónap-napban számol visszafelé! Egyébként azt mondják, hogy a terhesség 10 holdhónap vagy 9 naptári hónap! Holdhónappal számolva tényleg a 6. hónap kezdete a 20. hét!

Röné, én is 25-én megyek genetikai uh-ra! :lol: Szorítok, hogy nunit lássatok, ha már ott a rózsaszín rucik! :wink:

Monee, gratu itt is a jó eredményhez!!! :wink:

Csibe, szerintem másik kórház csak akkor fogad, ha ott van dokid és ő vállalja szülést! Én is a Jahn Ferenchez tartozom de a MÁV-ban van a dokim így oda megyek szülni. Nem tudom, hogy a kiskönyvbe bele kell-e írtani-pecsételtetni, de asszem a mentő csak oda visz ha Isten ne adja szükség lesz rá, ahová tartozol! De azért ne kövezzetek meg ha hülyeséget írtam!

Luca, nekünk Pierre Cardin babakocsink van, Dorkával sokat nyúztuk és még a kistesót is kiszolgálja. Nálunk a fő szempontok voltak:
- Állítható tolókar, hogy két irányból tudjam tolni
- bolygósítható kerék, toltam fix kerekűt, hát... nagyon nehéz vele "manőverezni"
- vízszintesig dönthető legyen
- beférjen az autóba!!!!!!! Fabia csomitartója nem éppen hatalmas...

Minyu, köv. vizsgálatom április 25! Genetikai uhu :)

Magunkról. Voltam tegnap vérvételen, pénteken lesz meg az eredmény. izgulandusz azért bennem van!!!

Doki bácsimnál rákukkantottunk Maszatkára, de nem sokat láttunk. elég xar a gép és Baba is elbújt rendesen. Akartam képet kérni és hogy esetleg kukkantsunk már be a lába közé de kb. az volt a válasz, hogy ne kérjek ilyen extrát, örül ha azt látja hogy hogy van bennem a gyerek! :lol: :lol: Buksiját tudtuk csak lemérni, aszerint tegnap volt 16+2, tehát teljesen korának megfelelő.

Megvan a terheléses eredményem is, teljesen fel vagyok dobódva tőle! Éhgyomri 3,7 a 2 órás pedig 5,4 :lol: :lol: :lol:

na megint nagyregény lett... :?

Kép

Kép
anyoooka

Monee!
Eladó gyereket én is tudok, de ő fiú, 2 éves. És az unokaöcsém.
Ha valaki látott már rossz gyereket, hát ő az!
A szülők még fizetnének is érte, ha valaki elviszi... :lol:
Vendég

Anyooka, gratula az eredményekért.
A hétfői ultrahangon nekem is hasonló "élményeim" voltak.
Nem tudom hány százezer éves az a gép amivel néztek, de valami rettentő rossz minőségű volt a kép. Ha gondoljátok azért felrakom, de nem sokat ér. Látszik a feje, aztán ennyi!
És a doki sem volt túl közlékeny velem. Ott volt egy tanuló, és annak magyarázott végig.
Vendég

Kép

Íme a gyönyörű kép! :?
Vendég

Eszike, ez mintha az enyém lenne! Mindjárt megpróbálom feltenni én is... :?

Kép

Kép
anyoooka

Kép

Hmmmmm........ :?

Kép

Kép
anyoooka

Eszike!

Na ne izélj már! :D Tök jó ez a kép! :lol:
Én ma az egész gyerekből egy csigolyasort láttam, mert ennyit mutatott magából. :D Bezzeg most elkezdett kalimpálni ezerrel! :lol: Képet nem is kértünk, mert minek, semmi baba forma nem látszott a monitoron. :D

Anyoo!

Szerintem nem nyert amit írtál Csibének.
Engem innen Pécsről tuti nem fog a mentő a Szent Imrébe vinni ha baj van, akármi is van pecsételve. Irány az körzeti kórház azt jónapot. Mondjuk szerintem így is a logikus... ők nem tudhatják hogy életmentő-e a dolog, vagy sem.
De pl. akkor sem dobnának ki a Szent Imréből ha beállítanék hogy szülni jöttem, de nincs dokim. Pont erről is szól az én sztorim, hogy minden vizsgálatot megcsináltathatok itt Pécsen, aztán szülni meg oda megyek ahová akarok, nem kell fogadott orvos hozzá.

Tök jó hogy Dorka jobban van! :wink:

Luca!

Hasonló a helyzet nálunk is mint Kistiggrincséknél.
Lesz egy otthoni terepjáró babakocsi, mert fáluban lakunk és a tó partján is akarom tolni a gyereket. És lesz egy autózós, városjárónk is, de abból is olyan aminek legalább közepes kereke van, mert a városok utcái sem fényesek gödör szempontból.
A terepjárónk márkája még nem eldöntött, az tuti hogy vízszintesre dönthető, jól téliesíthető, nyári szellőző hálós és nagykerekű lesz. A városi kocsiknál nagyon gondolkozok Pikkolóban újan (nagyon jó árban vannak) vagy Pierre Cardin-ben használatan, vagy esetleg használt Peg Perego Venezia, Aria szóba jöhet még. Sajna, szánom-bánom, de nekem az is számít hogy a kocsi hogy néz ki, a többi jó tulajdonság mellett, uh. nincs könnyű helyzetem. :D

Viszont autósülésből egyre jobban azt gondolom amit Csakegy (bocs lányok, másik fórum lakó) hogy csak olyat fogok választani ami az ADAC törésteszten legalább jó minősítést kapott. Ez és a használt ár alapján a Römer Baby Safe Plus, a Concord Baboo, és a Peg Perego Primo Viaggio van képben. A Concord ülés most egyébként akciós a Baby Outletben, újonan is elég jó ára van.

Monee

Monee

monee85

Anyooka! Hát igen, nagyon hasonlít. Csak nálam nincs annyi fehérség a képen. Nálad is elöl tapad a lepény? Bocsi, lehet, hogy írtad, csak nem figyeltem.
Vendég

Monee, azért én utánaérdeklődnék a Szt Imrében, hogy ha csak úgy beállítasz Pécsről, hogy Te most jöttél szülni doki nélkül oszt jónapot, akkor mit lépnek rá! Nem vennék rá mérget, hogy nagyon fognak így örülni! Persze ne legyen igazam!

Ezt a pecsételős dolgot pedig azért írtam, mert amikor Dorkát szültem, ez kellett hozzá hogy a XII. kerületből a Bajcsyba vigyenek! más kérdés, hogy végül nem ott szültem hanem a MÁVban, de saját dokinál. Tehát kb. ilyen távlatokban értettem, nem Pécs-Bp. viszonylatban!!!

Kép

Kép
anyoooka

eszike, az a poén, hogy hátul! Legalábbis a 12 hetes uh-n az Istenhegyin azt mondták

Kép

Kép
anyoooka

Szeder!
Csak gyorsan, hogy ne aggódj miattam...! Holnap az UH után nem biztos hogy be tudok jelenkezni, mert otthon nem működik a net és most még a gép is az informatikusnál van. Úgyhogy tényleg ne aggódj! Amint tudok jövök!

Pussz! Anikó

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Szerencsére ma már jól vagyok. Szerintem csak gyomorrontás lehetett, mert 2 napja fájt a gyomrom. Ezért is ettem tegnap székelykáposztát és szerintem az hajtotta ki belőlem. Csak egy kicsit túlzás volt az a 7 hasmenés. Minden átment rajtam. Na mindegy. Hát ezt már nem tudjuk meg, hogy a vírus volt-e.
Tegnap reggel megvolt az AFP. UH majd 30.-án lesz. Már úgy várom. Holnap megyek a dokimhoz.

gwini

Csibe!

Ha a Szent Imrébe mész, akkor gyorsan keress dokit vagy szülésznőt, mert nagyon leterheltek és félidőn túl nem tudom lesz-e aki elvállal!
Hogy a szüléskor menj oda előszőr, azért nem javaslom, mert ha épp teltház van (és mindig az van), akkor simán továbbküldenek a helyileg illetékesbe, mostanában ezt csinálják Pesten, mert annyira nincs hely!
A múltkor az ÁEK volt a 3. kórház, ahol a vajúdó kismama végre megszülhette a babáját! Szépen körbekocsizták Peste, mire végre valahol felvették!
Koraszülés: Az ÁEK-ben is van PIC1, már a SOTE-ről is gyakran küldenek oda kismamákat szülni! Ha estleg kell, ott tudok olyan orvost, aki tuti elvállal (a barátnőm 33 hetesen került oda), nagyon rendes, alapos, nem pénzéhes, magánrendelése nincs, egy hátránya, hogy gyakran kell várni rá! Ha érdekel, e-mailben írok nevet, elérhetőséget! Esetleg nézz be esetleg az ÁEK-es topicba is!

Márti
borossné becz márta

Én is a Veneziát néztem ki.Az már nekünk bejött.
Csak éppen Szegeden találtam, az nekünk messze van. :cry:

Meg most nézegettem a Pierre Cardint is, abból van egy szélesebb változat, azt ismeri valaki?Anyoo, Nektek olyan van?Még csak a neten nézegettem, élőben nem láttam.

Monee, szuper, hogy minden oké uh-n! :D
Az Aria nekem is tetszik, de szerintem csak később jó, nem dönthető vízszintesre.
Vendég

Hahó!

Megjöttem UH-ról. Minden rednben (adatokat majd holnap, kinn maradt a kocsiban a táskám és nincs kedvem kicammogni :oops: ) Elég mogorva undok dokibácsi UH-zott, ez 3 órás (!!!) várakozás után eléggé megviselt, a fényképadást feleslegesnek tartotta pl. Nah, majd rámhozta a szivbajt, mert kb 5 percig csak kereste a babát, vagy nem tudom, mit körözött annyit de az egész pocakomat bejárta egy mukk nélkül. Aztán rugott egy óriásit Pötty és odébbfordult, na, ekkor megszólalt a doki végre és elkezdte méricskélni. Nemét illetöen (tegnapelött ugye kislányt saccolt a dokim) most kisfiút mondott, de nagyon kétségesen, nem nagyon látta, csak talán mintha alapon. Szóval még nem festjük se rózsaszinre, se kékre a szobáját :lol:

Babakocsi: nekem elsödleges szempont a könnyü kocsi, én használtan vettem Nándinak is, és most is igy fogok tenni. Vettem egy kicsit nehezebb, de teljesen vizszintesre fektethetö kocsit is, ez az itthoni sétálgatásokhoz kell majd elsö idöben.

Na, megyek, mert fürcsi van, majd még igyekszem reagálni!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Megint rég voltam, de mostanában csak íg tudok jönni.
Eddig csak nagyjából olvastam vissza, így még nem vagyok teljesen képben :roll:

Luca
Én sem emlékszek semmire az előző terhességemből, csak arra, hogy rettentően fájt végig a fejem. :? ami most is sajnos elég gyakori.

Gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez :D !!

Én holnap megyek 18. heti UH-ra, megint nagyon izgulok, nehogy valami gond legyen, szurkoljatok!

Konan: drukkolok! :)

Holka
Akkor még nekem is lehet kislány a babám, mert nekem is azt mondták, hogy lehet, hogy fiú lesz. Bár én már csak egyszer
megyek 4d-re, talán itt is meglátunk holnap valamit :lol:

Minyu, Monee: nektek is gratula! :)

Gwini: örülök, hogy jobban vagy! :)

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

sziasztok!

Csak gyorsan átfutottam üzeneteiteket, és egoista módon csak dicsekedni jöttem, ugyanis most azért nincs időm, mert eljött az ideje, hogy alig férek bele az utolsó rendes gatyámba is, így licitálok. Tetszik a dolog, mostmár értem, miért voltatok ezzel ti is.
Szóval, tegnap este bekapcsoltuk a rádiót, ahol olyan jó számok mentek, hogy még a babám is akkora bulit rendezett odabennt, hogy mikor feküdtem, akkor se akart még nyugovóra térni. Az biztos, hogy utálni nem fogja a zenét, mert vagy 3 órán keresztül nyomta a táncot, ha nem tovább. De azért rájöttem, hogy ilyen későn már nem fogom felpörgetni.
Ma is kitartóan ment a táncikálás.
Hát ennyi.

Bocsi, hogy csak ennyi tellett ma tajd pótolom. :oops:

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Judit, szorítok Neked!

Meg persze Mindenkinek!

Én is akarok már bulit a pocakomban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Szasztok! Jó reggelt!

Minyu!
Örülök, hogy minden rendben. A doki viselkedéséhez no comment :?
A lényeg, hogy minden rendben van a picikéddel.
-ezek a nemi kérdések... :) egyébként kisfiút, vagy kislányt várnátok?

Judit!
Minden rendben lesz!
Várlak én is az eredménnyel!
Siess!!!

Luca!
Ari vagy, a pocak bulit illetően! Hamarosan kezdődik.. :) !
Szorítok, hogy mielőbb elinduljon :)

szeder74

tábli:
Kép

Szeder :)
Az uram kislányt, én kisfiút, de végülis én hétfön is elbögtem magam, mikor mondta a doki, hogy lányt, meg most is, hogy fiú (és mindkettöször elérzékenyüléstöl csordult ki a könnyem :) )

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu!
Akkor olyan vagy, mint én :) A fiaimmal, amikor terhes voltam nagyon lányt szerettem volna elsőre, is, és másodszorra is főleg, akkor már megvolt Bencém.
Amikor mondták, hogy ismét kisfiú akkor annak is úgy örültem, mintha kislányt mondtak volna. Ezért vagyunk anyukák!!! Örülünk mi mindennek. :) -olyan furcsa nem???
Most, hogy kislányt várunk ... hát zokogtam örömömben! -ami érthető is volt 2 fiúcska után :) egyébként szerintem, ha fiút mondtak volna akkor is zokogtam volna :lol:
érdekes, élmények ezek, amiket soha-soha nem felejtünk el..

szeder74

gwini!
örülök, hogy kezdesz rendbejönni! Hajrá.
Várom, hogy mi volt a dokinál!!!

szeder74

Sziasztok!

Köszönjük a továbi dícséreteket!! :lol: :lol:

Annyira vártam már a 18-20 hetes uh-t hátha akkor kiderül ki lakik a pocimban, de úgy látom jpbb ha felkészülök rá, hogy nem olyan biztos, hogy meg is fogjuk tudni :):) Eezek a babócák nagyon de nagyon szégyenlősek!! A lényeg, hogy az eredmények jók és grtaulálok hozzá Mindenkinek!!

Luca csatlakozom hozzád a pocakbulit illetően!!! Én is, Én is! :lol:

Akik mennek uh-ra vagy vérvételre, mennek a drukkok ezerrel!!!

Gwini örülök, hogy jobban vagy!

Kép
Kép
lanta

Most nézem a táblinkat, és olyan sokakról nem hallottunk rég!
Mi lehet velük?
Illerica?
sz.sziszi?
és a többiek?
réka orsi?

merre vagytok?

szeder74

Sziasztok!
Mindenkinek szorítok, aki mostanság megy vizsgálatra.
Eddig úgy tűnik a héten minden baba rejtőzködött az UH-n.
Minyu! Várom az adatokat, kíváncsi vagyok mekkora a te babód.

Csajok! Ti hogy álltok a hajfestéssel? Nem mintha ez lenne életem legfontosabb kérdése, csak kíváncsi vagyok.
Én amióta tudom, hogy terhes vagyok, azóta Henna alapú festéket használok, amin nem is igazán festék, inkább szinező balzsam.
Igazából nem túl sokat ér. De egy árnyalatnyit változtatott a hajszínemen ezért festés után pár napig nem látszik, hogy marhára le van nőve már a "hagyományos" festés.
Kb. 2 hét múlva már semmi nyoma. Hosszú a hajam, magamnak festem úgyhogy így elég macerás. De nem is akarok igénytelenül kinézni, ezért kell valamit kezdenem magammal. Főleg, hogy még dolgozom.
Valaki kipróbált már valami jobbat?
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék én is felkerülni a táblátokra :)

Szeptember 26-ra vagyok kiírva, eddig csak az "István kórházi élmények" topicba írogattam, azt, hogy ilyen is van, csak most fedeztem fel. :oops:

A súlyom a 15 hét 6 nap alatt 5 kg-t gyarapodott (Eszike kérdezte a lap tetején). A lakóhelyemtől távol választottam kórházat és orvost, de nekem fontos, hogy bababarát legyen a hely. Még nem gondolom, hogy érezném a Baba mozgását, és a jövő héten megyek AFP-re. Röviden ennyi :)

Puszi mindenkinek!
S.
sarkantyúka

Eszike, nekem melírozva van a hajam, és így a festék nem érintkezik közvetlenül a fejbőrömmel. De sokan egyáltalán nem csinálnak gondot a hajfestésből, ugyanúgy festetnek továbbra is. Tök lelkiismeretes vagy!
sarkantyúka

sarkantyúka!
Üdvözöllek itt nálunk :) jól fogod velünk érezni a hátralévő időt a baba születéséig :)

eszike!
Én festetem a hajam 5 hetente. Szőke vagyok, no nem úgy :) bár néha nagyon szőke tudok lenni mostanában :)
Szóval, a kérdésedre válaszolva: nem lehet baja a babának, van olyan fodrász ismerőse azt hiszem honey-nak, aki szinte végig dolgozott fodrászként a terhessége alatt. Kérdezt honey-t ezzel kapcsolatban!
Ő tud bővebben talán tájékoztatni aggodalmaiddal kapcsolatban.

szeder74

Sziasztok:)

Mg-Ca szedésről én úgy tudom hogy egyszerre a kettőt nem jó szedni mert gátolják egymás felszívódását.

Futottam régebben és ott úgy javasolták az izom görcsök elkerülésére hogy 4 óra teljen el az egyik bevételétől mielőtt a másikat beveszed.

Eszike: én bemelíroztattam mint régen. Mondjuk akkor nem is ér a festék a fejbőrhöz...

Kép

Kép
starlark

Sarkantyúka! üdv nálunk, jó babavárást. Ha megvannak az eredmények majd szólj. Képed nincs a kicsiről?
Fiút vagy lányt szeretnétek? Van már gyermeked?
Hány éves vagy?
Ha nem titok melyik kórházban fogsz szülni?

Köszi az eddigi hozzászólásokat festés ügyben, várom a többiek véleményét is.
Vendég

a tegnapi UH:
magzat fejvégü fekvésben
placenta mellsö falon (az Istenhegyi u-on hátsó falat irtak...)
hasfal, gerinc épnek tünik
gyomor, hólyag telitödés látható
rekeszizom zárt
4 üregü sziv
végtagok láthatók
magzatviz: átlagos

BPD: 42 mm
APD: 39 mm
FL: 28 mm

ennyi.

Kép
Kép
Kép
minyu

Én most elkezdtem kalcium pezsgőtablit inni, napi egyet gondoltam.
Egyrészt, mert nem szeretem a tejtermékeket (csak a kakaót, meg a pudingot), így nagyon kevés kalcium jut a babónak.
Másrészt ugye szénsavas-ital mániás vagyok. És asszem Minyu mondta, hogy a szénsavas ital kivonja a kalciumot a szervezetből. Úgyhogy most belehúzok, hogy fejlődjenek a kis csontocskák!
Vendég

Eszike!

Én festek is és melírozok is. Mindkettőt otthon. Egyrészt így occsóbb, másrészt meg szerintem a bolti festékek nem olyan "durvák", mint amit a fodrászok tudnak keverni.
Elolvastam egy csomó mindent erről a neten korábban, de egyik állítás sem tudott teljes mértékben meggyőzni arról hogy nekem vagy a babának bajunk lehet ez miatt. Nem is lett. Havi 1 hajfestés aztán jónapot, legalább szakadt nem vagyok. :)

Monee

Monee

monee85

Minyu! Gratula! Egyformák a babócáink!
Kép nem készült?
Vendég

Csajok, akik a Vaterán szoktatok vásárolni, segítsetek!
Ha kinéztem pld. egy babakocsit, azt meg sem lehet nézni, mielőtt licitálok rá?

Hajfestés:én 6 hetente festetem, bolti festékkal, itthon keni rá fel a festéket valaki.
Én úgy tudom, nem is annyira az a baj, hogy érintkezik a bőrrel, hanem az, hogy belélegezzük a bűzét.
De az is főleg az első trimeszterben gond.

Nekem fodrász sógornőm végig festett hajakat.
A babának nincs semmi baja, bár koraszülött lett, a köldökzsinórral volt gond, de gondolom,ez nem a festéstől van.

Szia Sarkantyúka!Egy napon szülünk! :wink:
( Hehe, ahogy mi azt elképzeljük...vagy inkább majd a babák eldöntik.)
Vendég

Na, most hívott a védőnő.Holnap jön. :roll:
Igaz, nincs vele bajom, aranyos, de mégis...
Vendég

luca :)
A vaterán nem. A teszvesz annyiból rugalmasabb, hogy e-mailben le tudod beszélni és ha az eladó belemegy, megnézheted elötte, vagy kérhetsz + képeket. A vaterán online megy a levelezés, kicsit kötöttebb.

Kép
Kép
Kép
minyu

Luca!

Vaterában nem tudok segíteni sajna. :(
Az a gáz, hogy ott csak az után tudod személyesen felvenni a kapcsolatot az eladóval (tehát akkor tudja megadni a címét, telefonszámát) ha leütötted a terméket, Te nyerted meg. De ugye akkor meg köteles vagy megvenni... szóval nem tudom.
A Teszveszen nem így van! Ott a kérdés elküldése után, az eladó a saját emil címéről tud válaszolni és hát ugye ott lehet telcsiszámot, címet cserélni. Én így szereztem egy kiságyhoz és egy hordozóhoz telefonszámot... most még nem aktuális, de ha az lesz, fel tudom hívni őket hogy meg van-e még...
Kérdezd meg Csakegyet is, ő sokkal többet Vaterázik. Mellesleg engem is érdekel. :wink:

Monee

Monee

monee85

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?