Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

nyugi csajok, nem kall parázni a pocakméretek miatt, ahány ember annyi féle alkat és itt még a hormonok is közrejátszanak, úgyhogy abszolút nincsen egységes recept erre a kérdésre.

mi is voltunk babakocsit tesztelni a Budaörsi Brandonban.
Megnéztük az össze Peg Perego kocsit.
Hát kettő No. 1. van most nálam, az egyik a Peg Perego Pliko P3 On track. Minden van hozzá (hordozó, mózes), szuper könnyű. A tolókar viszont nem átfordíthaó, és nyitott tolókaros. De ezen kívül szuper. A Brandonos ár 129 ezer forint.
A másik favoritom a Peg Perego Uno 2008. Ehhez nem kell mózes, mert vízszintes a fekvő része, de hordozó nem árt hozzá, ami ugyebár plusz 45 ezer forint itt. Ez a kocsi is könnyű, az első kerekek bolyognak, a tolókar egybe van, átfordítható, és kézifékes a kocsi, mint a bicikliknél :) Ez a Brandonban 85 ezer Ft. Szóval ezeket akarom megnézni a neten, hogy hátha valahol vannak olcsóbban is.
Az Ariat is néztem, ami valóban iszonyat könnyű, de ahhot még kell venni hordozót is és mózest is. Akkor viszont már 140 ezer Ft-nál tartok, mivel a kocsi 45, a mózes 50, a hordozó megint 45.

A Graco Mirage nagyon kicsike kocsi, alig fér el benne a gyerek szerintem.
A Peg Perego Skate Completo nagyon nehéz.
A Peg Peregeo GT 3, pedig mivel három kereű, emeléskor az első egy kerék miatt furcsa és bizonytalan megtartani.

Szóval felmértük a terepet kocsi szinten :lol: most megyek a netre tovább nézelődni.
lei

Lei!

Bimbomarketen szállítással együtt 419EUR. Az 265-el számolva 112eFt.
http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?
Id=1752&c_id=33&cf_id=40&valuta_id=1
Világoskékben annyira csodaszép szerintem, az jó fiúnak is és lánynak is...

Poppeten is olcsóbb kicsit mint a brendonban.

Illetve kérdezd meg az elefáni babaoltot, hogy ott mennyi, mert ott lejönne belőle a 10% kedvezmény.

pöttömpanni

Hahó csajok!
Na végre,hogy előkerültetek!Szétuntam magam a hétvégén...laposra feküdtem a fenekem! :roll:
Na én nem panaszkodhatok a hasamra,mert úgy nézek ki,mint egy gyerekkel a 7.hónapban!Nekem nem mocorognak(rúgnak,boxolnak,stb.) a csajok,hanem befeszíti magát,hol egyik,hol másik.Ilyenkor nő egy nagy púp a hasamon pár percre.Csak azon szoktam gondolkodni,hogy ilyenkor a másik "végével" a tesó fején állhat vajon?!?! :lol: :lol: :lol:

Ez a babakocsis cirkusz katasztrófa!Drágák,mint a fene és mindnek van valami gebasza!Én a lányomnál 2x cseréltem kocsit,mire jó lett! :lol:

binyek

Én meg agybajt kapok a kolléganőmtől... :twisted:

Terhesség előtt is volt refluxom, és puffadtam evés előtt evés után, de mostanában annyira szenvedek tőle, hogy hihetetlen...
Ma is alig bírtam enni, a gyomrom akkora mint egy bálnáé.

Erre a kolléganőm közli velem, hogy a hülye internet, hogy egymást ijesztgetik a kismamák, és tuti vki belémbeszélte ezt a rosszullétet!

Na majdnem elküldtem a p...ába, akkor pofázzon valamiről, ha volt benne része. De 60 éves és egy gyereket sem szült, vagy hordott ki...

És állítólag a reflux csak rosszabbodik a várandósság alatt. És a babus még nem sis nyomhatja a gyomromat annyira.

Bár egyre feljebb érzem a mozgolódását, jóval a köldököm fölött.

pöttömpanni

Szuszu, Padmában voltam pénteken, akkor még egész jól voltam. Nagyon jól esett. Ha péntekre jobban leszek, akkor szeretnék menni, már csak azért is mert vettem egy 4 alkalmas bérletet, amit 4 hét alatt le kellene járni...

Ági nagyon tetszik a honlap! Köszi, hogy közkinccsé tetted.

Babakocsihoz egy megjegyzés: a nyitott tolókarost ugyan nehezebb egy kézzel irányítani, viszont nagyon jól rá lehet akasztani vásárlás közben a szatyrokat :) mi néha úgy néztünk ki mint egy karácsonyfa, de nagyon hasznos tud lenni.

A dokinő azt mondta, hogy torokgyulladásom van :( Amoxiciclint akart adni, egyelőre kiegyeztünk a Bioparox-ban, de azt mondta, ha nem javulok néhány nap alatt, akkor szedjem be az antibiotikumot :(
Vendég

Pöttöm, részvétem a "kedves" kolléganő miatt. A refluxxal kapcsolatban viszont hátha neked is szerencséd lesz, ugyan papírforma szerint rosszabbodnia kellene terhesség alatt, de nálam pont fordítva volt. Kb félidőtől szinte teljesen megszüntek a panaszaim. Most is rossz volt az elején, de mostanában már alig van gondom vele. Remélem most is megszabadulok tőle néhány hónapra :wink:
Vendég

Köszi Csenge a bíztatást, de én már túl vagyok a felén és csak egyre rosszabb, ahogy haladok előre :cry:
Neked viszont megy a drukk, hogy javuljon :lol:

pöttömpanni

Sziasztok!

Most jottunk vissza a genetikai UH-rol - es minden rendben van, teljesen egeszseges a babank es szepen fejlodik. :) 18+2 hetesnek mertek most es 222g. Egesz vegig bokszolt, bukfencezett es elkaptunk egy mosolyt is. :) Nagy valoszinuseggel kislanyunk lesz, bar nem lehetett tul jol latni. Ugyhogy egyenlore Laura-nak hivjuk :) Ugy orulok, hogy minden rendben van.

Egyebkent az Istenhegyi Gendiagnosztikai Kozpontban voltunk, kaptunk fekete es szines kepeket (bar nem a legjobb minosegu) + egy DVD-t. A holgy nagyon kedves volt, jo alaposan atvizsgalta a baba-t es ha valamiben nem volt biytos, akkor inkabb tobbszor visszament.

Kellemes delutant mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska!Mi is ott voltunk,nagyon rendesek voltak velünk is!

Pöttömpanni!
Nekem meg sose volt ilyen próblémám,csak most a terhesség miatt.Apósom nagy egészség-bolond és ő adott nekem egy port,amit 2-3 hétig naponta bevettem(vízzel higítva) és azóta teljesen elmúlt.Nem az a lényege,hogy közömbösíti a savat,hanem a szervezet elsavasodását csökkenti.Próbáld ki,ha gondolod,terhesek is szedhetik:Dr. Tamasi József-féle Ph-balance. :wink:

binyek

Sziasztok!

A 2006. őszi babásoktól ugrottam egy kicsit át.
Olvasgatlak benneteket, jó kis csapat gyűlt itt össze :)
Második babámat aug. végére várom és szeretnék kérdezni vmit.
Ha valamelyikőtök szed magnéziumot, mit és milyen adagban?
Magatokról szeditek vagy orvosi javaslatra?
Én egyenlőre nem szedek. Első babámmal Panangint (Mg, K van benne, eredetileg szívgyógyszer :? ) szedtem 21. héttől.
Köszi a válaszokat! :)
Ja igen, Mg pezsgőtablettát szedtek?
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Ma én is voltam a genetikai ultrahangon.Minden rendben volt,19+2 naposnak felelt meg.
Viszont az uh-os nő nagyon bunkó volt,megkérdeztem hogy a nemét látja-e,mire ő azt mondta hogy ez nem lottó ráérek majd szüléskor megtudni.Hallottatok már ilyet?
Szerencsére pénteken megyünk 4d uh ra remélem akkor már többet fogunk tudni.
Veronika
l.veronika

Szia Edit!

üdv köztünk! Én folyamatosan szedek Magne B6-ot. Az orvosom ajánlotta, mert elég sokat szurkált a pocakom, de amint elkezdtem szedni a magnéziumot, hamar abbamaradt. Először 3x1-et szedtem az erős fájások miatt, mostanság ahogy érzem, hogy szükségem van rá.

Üdv
Szilvi

rizsimami

Szia Vera!

Ez igen kedves volt a hölgyikétől. Egy kicsit én is tartok a 18. heti UH-tól. Eleve úgy kezdődött, hogy a kispapa nem jöhet be! Már ez meglepet, szóval sok jót nem várok. Ezek után pedig amit elmeséltél főleg nem.

Hol voltál?

Szilvi

rizsimami

Sziasztok!

Én is csak beugrok, mert hulla vagyok. Gratula a "friss" mocorgóknak, többieknek meg türelem, sztem napok kérdése és érezhető lesz a rugdosódás.

Vera, Mazska! Gratu a jó genetikai eredményekhez! Téynleg az a fontos, hogy minden rendben van a picurkákkal! Azért a vizsgálatot végző nő tényleg bunkó volt. Lehetne empatikusabb, ha már kismamákkal foglalkozik!
Vera! Hova mentek pénteken 4D-re?

A mi kis csajszink azért elég huncut ám! vhogy megérzi, hogy mikor nem az én kezem van a pocakomon, és akkor abbahagyja a mozgolódást. Mondjuk hétvégén ritkán rugdosott nagyot, szerintem az állandó tüsszögéssel és a köhögő-rohamaimmal tisztára kikészítettem. Úgyértve, hogy biztos mindig felébredt rájuk, így aludt szegénykém amikor csak tudott.
Kicsit már javulgatok, azaz a náthám kezd megszűnni, már elég sokszor levegőt is kapok, viszont a torkom még mindig gáz. Ma olyan köhögő-roham jött rám, hogy azt hittem megfulladok. Lassan lehet hogy mégiscsak elmegyek orvoshoz. Amikor nagyon köhögök, a végére elkezd fájni a hasam is. Szerintetek lándzsás-utifű szirupot lehet használni? SZedem a Homeogene-t , de nem érzem, hogy érne vmit is... :(

Ma egész nap úton voltam, munka ügyben, meg délután vásárolgattam.
Nagyon durván beindult a pocinövekedésem, most farmer után kajtatok.Igazából már nem sok minden cuccom van, amit hordani tudok, így fellázadtam, és belevetettem magam a vásárlásba. :lol: Voltam az Árkádban, és betévedtem a "New Yorker" üzletbe. Hát mit ne mondjak, rendesen bevásároltam (pedig nem is kismama-bolt!) Sok jó cuccuk le van most értékelve, és nekem muszáj volt felsőket is venni, mert az alap-ruhatáramban nincsenek hosszabb pulcsik-pólók, amik takarnák a kismama-nadrág betétes részét. Úgy meg elég hülyén néz ki, ha az kilátszik. SZóval tök jó pulóvereket, vékony garbókat, rövid ujjú felsőket vettem, darabját 1290-1790-ért. Nézzetek be, ha arra jártok, sztem érdemes! Tényleg nagyon jó, hogy az idei divat a hosszított fazon! Gyakorlatilag bármelyik boltban ki lehet fogni egy-egy klassz darabot. És ez nem mindegy, mert a kismama-boltokban a ruhák azért elég drágák.

Bementem a C&A-ba is, de az ottani kismama-ruha készlet nem igazán az én stílusom. A többi felsőt meg már nem volt türelmem végignézni... A nadrágok meg vhogy nagyon nem illenek rám...

A Christina Modában is jártam, majdnem vettem ott egy farmert, de nem győzött meg teljesen. Lehet, hogy abba amit kinéztem, még növeszteni kell egy kicsit a pocimat :lol: Mondtam is a néninek (amikor a köhögéstől épp beszélőképes voltam), hogy két hét múlva visszajövök, addigra biztos meggyőző lesza a naci.

Szóval bő lére eresztve ennyi. Holnap nagyrészt gépnél leszek, így ígérem, nem fogok ekkora terjedelmes regéynt írni, legfeljebb több kisebbet :lol:

Megyek aludni, mert lefordulok a székről! Jó éjt nektek is!

panna1

Edit!

Nekem a lábam néha kezd görcsölgetni, pláne ha usziban is voltam aznap. Olyankor este a nyújtózkodásnál majdnem görcsöl. Ezért kezdtem Magne B6-ot szedni, de naponta csak kb egy szemet. Van olyan, hogy nem is veszem be. Most a köhögés miatt is szedem, mert néha már úgy érzem, görcsbe van a méhem. Az mag a babónak nem lehet túl kellemes.
Kalcium Sandozt is iszok néha (2-3 naponta), akkor kezdtem el, amikor kijöttek a kis viszkető allergiás pöttyeim (szerencsére már nem nagyon vannak).
Emellé még sima hétköznapi DM-es multivitamint szedek+Cvitamint.

Maradt még kb 15szem Pregnavitom, azt kb a terhesség végéig elosztva beszedem.

panna1

Pöttöm! Neked jobbulást a reflux miatt! Hátha úgy mocorog majd a pici, hogy nem nyomja a gyomrodat. " Beszélj vele", hogy úgy helyezkedjen el odabent :)

panna1

Csenge!
Jobbulást neked is, remélem neked segít a bioparox! Én a torkoba azt nem bírom befújni, mert vhogy oylan hülye érzés, és csak jobban rám jön a köhögés.
Kicsit én is tartok tőle, hogy torokgyuszim van. Te voltál lázas is?

panna1

Sziasztok!
Gratula mindenkinek! Nekem még nem rugdos nagyon erősen, de azért érezni. Viszont ha Apa ráteszi a kezét a hasamra, akkor nekem is abbahagyja...

Én Mg citricii-t szedek, napi 500 mg-ot, és a dokim javaslatára. Ha véletlenül keményedek, akkor bekapok egy pezsgőtablettát, az gyorsabban felszívódik.

A Cora-ban Christina Moda-s kismamaruhák vannak, most vettem észre!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hello mindenkinek!

Ma majd kiugrom a bőrömből és izgulok nagyon!
Szombaton meglátogattam a végét járó terhes barátnőm aki aznapra volt kiirva de semmi. Mikor eljöttünk még mondtam is páromnak nálam annyira domináns szám idén a nyolc tuti 18dikán fog jönni.
Ma reggel felébredtem és azt mondtam ma fog tuti megszületni , erre tessék most jött az üzenet hogy már a szülőszobán vannak két ujnyi tágulással!!! Én egy boszi vagyok:)!!! :P

Hajnika innen is kitartás küldőm az erőt!!!!
Izgulunk izgulunk!jjúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjj :)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt Mindenkinek!

Jelentem +1 fő a lányok javára. :)
Tegnap voltunk 4d-n és ott megmutatta magát Őhölgysége. Szokás szerint nagyon ugri- bugri volt. A vizsgálat elején még a köldökömnél volt a feje, a végén már lefelé a szeméremcsontomnál.
Kicsit rám is ijesztett a doki. Azt írta a leletre, hogy a magzatvíz mennyisége több a szokásosnál. Azt javasolta, hogy csináltassak egy terheléses vércukorvizsgálatot. A zsemle+2dl tejnél nálam teljesen normális érték volt. Utánanéztem az interneten a több magzatvíz sok mindenre utalhat. Lehet pillanatnyi állapot- ebben reménykedem- lehet terhességi diabétesz- lehet fejlődési rendellenesség. Magzati szív, gyomor...stb betegség. A fejlődési rendellenességet, betegségeketkizárta,mert minden rendben talált. Elég hosszasan vizsgálta, tehát az alaposságára nem lehet panasz.
Ma reggel elmentem a védőnénihez, Ő is azt mondta, hogy ne aggódjak. A biztonság kedvéért adott egy vércukorszintmérőt, hogy csütörtök reggelig minden főétkezés után mérjem meg a vércukorszintemet. A súlyomat rendben találta, a baba szívhangját is, a vérnyomásom egy kicsit magas volt, mert ideges voltam- vagyok a tegnapi lelet miatt.
Aki már volt kismami és hasonló cipőben járt, kérem írja meg a tapasztalatait. Azt olvastam, hogy nagyon sok kismaminál előfordul az átlagosnál több magzatvíz, de legtöbbször nincs ok aggodalomra. Szóval megnyugtató szavakat várok. Pocaklakómat nem zavarja, a lelet vígan lubickol és rengeteget rugdos.
bende

rájöttem hogy mitől vagyok rosszul két 3napja: Gomba!!! Attól van gombóc a gyomromba! Hát akkor ezt is elfelejtjük egy időre!

Én c vitamint szedek minden nap plusz ha valami éppen eszembe jut. Rendeltem aloe verás halolaj kapszulát és nature min-t (komplex vitamint) van itthon folsav tablettám is és ezeket szoktam váltogatni.
Ezeket birom ettől nincs hányingerem.
A magneb6 vitamint abbahagytam de most majd megint elkezdem szedni mert már nekem is be szokott görcsölni a lábam néha.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Bende gratula a kiscsajhoz!:D
Szerintem nem lesz gond, nyugi! Ha a babó jól érzi magát és nincs vele gond, rendesen fejlődik nem lehet probléma.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

En naponta egy Magne B6-ot szedek, a vedonom ajanlotta amikor fajt a hasam - az most elmult mar, viszont a labam nekem is elkezdett begorcsolni ejszaka - ugyhogy azt hiszem tovabbra is szedem. Ezenkivul Elevitet szedek meg heti 2-3 szemet, ahogy eszembe jut, meg multkor a dokim vasat irt fel.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

bende gratula a kiscsjhoz :wink:
lábgörcsről ne is beszéljünk 2 napja e miatt nem alszok a jobb lábam leszakad úgy görcsöl zsibbad :( pedig szedek napi 4 szem magne -b 6 ot meg plussz tablettából vagy 4-et.
mazska a vasat milyen formában és mennyit kell szedned :?: én most önhetelmúlag szedek 1db metforalt mert a védőnő mondta amíg nem megyek a dokimhoz addíg nyugodtan szedjem mert az ikrek megzabálja a vasamat :D ja és megy a hasam tőle mint az atom,mondjuk nem egész nap hál istennek :oops:
mecsi jó az új képed :wink:
csajok dobjatok már pocakokat olyan kiváncsi vagyok nektek mekkora :D

lanyané

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki hellyel-közzel jól van.

Nálunk ma reggel volt az első nagy, látványos mocorgás, az öklét dugta ki, nagyon jó érzés volt, míg munkába jöttem vigyorogtam... :)

Nekem a szomszédom a védőnő és tavaly novemberben született meg a második babaájuk és ő adta nekem a saját megmaradt vitaminjai, amik a mőlt héten fogytak el. Ezek:
Elevit napi 1*
Mg citrici 500mg napi 1*
Folsav 3 mg napi 1*
általában evés után veszem be. Nekem semmi bajom velük. Kb. 59 kg.-ról kezdtem és most vagyok hol 60, hol 61 kg. Eszem rendesen, napi 5* keveset.

A vődőnőm is rendszeresen szedte ezeket és 2900 g-mal született a második baba is, szerintem nincs összefüggésben.

Mondjuk és előtte szedtem a Lenkei Gábor vitaminjait, leginkább az alapot és az 5000 mg-os C-vitamint. Meg néha CaMg-ot.
Nem voltak sosem görcseim, viszont volt egy időszak a 1,5-2 hónap között, hogy keményedett a hasam, de elmúlt.
A baba is normál súlyú.
Vendég

Sziasztok!

Csináltatott már valaki közületek toxoplazma szűrést! Mit gondoltok róla?

rizsimami

Sziasztok!

Bende, gratulálok a kis punishoz :lol:

A Mg-ról annyit, hogy korábban én Sanofi-féle MagneB6-ot szedtem, ami szemenként 48mg Mg-ot tartalmaz. De én csak napi 2x1-et szedtem, mert nem tudtam hogy több kell.
Görcsöltem is mellette rendesen, és a kolléganőm, aki tavaly szült felhívta a figyelmemet a Béres-féle Mg+B6-ra, ami igaz, hogy más kötési formában de 250mg Mg-ot tartalmaz szemenként. És ebből csak napi egy szemet szedek, és a görcseim elmúltak.

Mellette szedek minden nap egy szem Cetebe-t és a DM-es Ca tablettát, mert ugye a laktóz érzékenységem miatt kevesebb Ca-hoz jutok a tejtermékek mellőzőse miatt.
És eddig volt minden nap elevit is, de asszem abból csak H-SZ-P felállás lesz ettől a 7-től. Meglátom, hogy továbbra is annyit hízok e mint mostanáig, mert ha igen, akkor az nem a vitamintól volt, és akkor bizony visszaállok rá, kapjon csak meg mindent az a gyerek :lol:

pöttömpanni

Panna!

Nekünk is detto ugyanezt csinálja a kis lurkó: rugdos, bököd ezerrel, de amikor apja keze van a pocimon, teljesen nyugton marad. Este is 10 percig így várakoztunk lesben, de a kis huncut csak nem mozdult. Apa meg megunta a végén :lol:

Rizsi!

Én megcsináltattam, csak a dokinéni elfelejtette ideadni a leletet, mert nekem akkor vettek le mindenre vért (AFP, vércsoport stb), így ma megyek hozzá, és elkérem tőle.

Szerintem fontos nagyon, ha előtte macskáztál kutyáztál...

pöttömpanni

Köszi Pöttöm!

Szerintem én is megcsináltatom, mert körülöttem is sok háziállat van! Mindig találok valamit, amin lehet izgulni! Ez így lesz végig?!? :shock:

rizsimami

Bende, a magzatvízmennyiség megítélése nagyon szubjektív, emiatt nem aggódnék a heledben. ha valami probléma van, úgyis visszahívnak kontrollra, hogy alaposabban megvizsgáljanak.

Én is szedek magnéziumot, Béres Magnézium + B6-ot, napi egyet, 250 mg, ez jó a migrénemre is, meg vasat folsavval, ezt a vérvétel eredmények miatt adta a dokinő. C vitamint csak ha beteg vagyok, mint pl. most. Kalciumot is elvétve, de általában elfelejtem :roll:
Vendég

Rizsi!

Ez bizony így lesz :lol:
Terhesség elején félünk a vetéléstől, míg nem mozog izgulunk, hogy minden rendben van-e, utána hogy rendesen fejlődik, végül azért nehogy koraszülött legyen...és a többi és a többi...legjobb lenne persze semmin sem parázni, de könnyű ezt mondani...

Biztos akkor lesz, ha ott ordít a fülünkbe :lol:

pöttömpanni

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Tegnap elfáradtam a Minimanó-ba és beszereztem az övterelőt. Tényleg úgy van ahogy leírják, 6000 Ft letétet hagysz ott és viheted a cuccost. Egyébként meg nagyon jó kis üzlet, rengeteg cucc van itt is és van ami baromi jó áron. Apropó, tud valaki valamit a NeoNato márkájú babakocsikról? 100 ezerért van mózeses, hordozós, sportkocsis, mindennel, táska, esővédő, napernyő. És ami a lényeg, hogy nagyon könnyű. Ez az:
http://www.minimano.hu/termekeink/1/5/n ... i_703.html

Rizsi, én ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal kértem a dokitól a toxoplazmát, mert van három macskánk és világ életemben megfogdostam minden állatot. És amilyen peches vagyok, az jött ki, hogy még nem estem át rajta, tehát nincs meg a védettségem. De úgy hallottam, hogy igazán az első három hónapban veszélyes, illetve, nem is a macskáktól kell parázni, hanem a nyers húsoktól és a mosatlan gyümölcstől. Ha ezekre odafigyelsz, nem lesz gond. Kérdezz bármit, én hetekig olvastam utána, annyira paráztam, napra kész vagyok.

KépKép
columbine

Lanyané, a lábgörcsre lehet, hogy neked a kálcium segítene.
Vendég

Ági, a toxoplazma vizsgálattal ugyanígy jártam :lol: Nekünk NeoNato-nk van és nagyon szerettem! Most néztem a képeket, sokat változott a dizájn 3 év alatt, még pofásabb lett 8) a miénk pl még két tolókaros.
Vendég

hú, jó sok minden változott a kocsin, a kerekei is mások, a táska teljesen megváltozott (nekem még hátizsák van hozzá), a lábzsák teteje, stb. De jól néz ki szerintem.
Vendég

Rizsi!

Én megcsináltattam a toxoplazmát mert van cicám itthon a lakásba. Csak a háziorvosom küldött és elfelejtette közölni hogy fizetős 7600Ft és én nekem kellet elvinnem a kezembe a vérem. Közröhely szerintem. Kérdezd meg a nődokid erről mert szerintem orvostól és helytől is függ hogy most mi a helyzet ezzel.
Mondjuk én nem adok annyira erre , nekem negativ lett az eredmény ami azt jelenti még nem estem át a viruson, de a nyers hústól vagy a mosatlan gyümitől is elkaphatod akár. Ezért nemszabad nyers hushoz nyulkálni az elején. Mondják az okosok.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

columbine : szerinted fognak még csinálni toxoplazmát vlamikor ha már csináltak egyszer vagy kérni kell?

Te fizettél érte?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szia Csenge!

Szóval te meg vagy elégedve a NeoNatoval? Nagyon gondolkodóba estem, mert eddig a Chicco volt a kedvenc. De ez jóval olcsóbb, és úgy láttam olyan jó kb.
Hogy vagy? Javulsz? Hiányozni fogsz ma a tornáról :(
Toxoplazma ügyben bizonyosodni látszik, hogy nem a macskák terjesztik elsősorban, neked is van és mégse estél át... úgyhogy vigyázzatok csajok a nyers vagy félig sült húsokkal, mosatlan gyümikkel!!!

KépKép
columbine

Lanyané, szerintem kérni kell, ez nem automatikus, én is kértem, ha csinálják a második nagy vérvételt megint fogom. Én nem fizettem, bár azt még nem a magándoki csináltatta meg, nem tudom most jelent e pluszt.

KépKép
columbine

Ohh, bocsi Mecsi, neked szólt a válasz, csak a képre nézve hirtelen azt hittem Lanyané :) egy kicsit hasonló és ez megzavart, bocsi.

KépKép
columbine

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam, pedig olvasgatlak titeket.
Gratula a nemek kiderüléséhez! Nekem is kiderült: Tuti, hogy lány! :lol: :lol: :lol:

Toxoplazma: Én már a terhesség elött is megcsináltattam, és akkor kiderült, hogy negatív, ez azt jelenti, hogy még nem estem át ezen a betegségen, így vigyázni kell a terhesség alatt, hogy nehogy akkor kapjam el, mert veszélyes lehet a babára.
Én mióta terhes vagyok 2x is megcsináltattam. Ajánlatos mindig szólni a dokinak, hogy írja rá a toxoplazma vizsgálatot is a papírra, ha vérvételre küld. Amúgy maguktól nem küldenek, nektek kell figyelmeztetni! A következő vérvételnél szintén kérni fogom, mert ha pozitiv lesz, akkor van rá gyogyó, amit be kell szedni, hogy ne legyen baja a babónak, csak folyamatosan figyelni kell, mikor lesz (ha lesz) pozitív. Nekem nem kellett fizetnem, pedig mind a 3x máshol csináltattam. Nem értem, hogy Mecsi neked miért kellett. :o
Amitől el lehet kapni: mosatlan zöldség, gyümölcs, nyers, illetve nem teljesen átsült hús.
Remélem, hogy tudtam segíteni!

További szép napot mindenkinek!

Kitti

Kép
kollibry

Hú!
Köszi csajok a sok infót! Akkor én is megcsináltatom! Egy kicsit lemaradtan e téren. Remélem nem lesz gond! Azt olvastam, hogy ha van is, akkor már most a terhesség alatt tudják kezelni a babát bizonyos gyógyszerekkel! Az a gond, ha egyáltalán nincs kikezelve.

Mégegyszer köszi!

rizsimami

Toxoplazma: nekem automatikusan megcsinálták - ingyen. Először akkor szűrnek, mikor kiderül, hogfy terhes vagy. Ha az negatív, akkor a utána a 20. és a 30. héten. Nekem pozítiv lett- legalább emiatt nem kell paráznom.
Köszönöm a gratulációkat és a biztatást. Még mindig várom az infokat a ,, több magzatvíz,, témában.
bende

Sziasztok!

Bende, Kitti! Gratu a kiscsajhoz! Mi pénteken megyünk 4D UH-ra, remélem nekünk is mondanak valami biztosat. Majd előtte megdumálom a kispocokkal, hogy ugyan, mutogassa már magát!!! :lol:

Toxoplazma: én is megcsináltattam a szűrést (anyuméknál macska, és elég vadóc), és nekem is negatív lett. Azaz nem voltam még és a vérvétel idején sem voltam az. Nekem is külön kellett kérni (a körzeti doki írta ki), és az ANTSZ-laborba kellett mennem vérvételre (de be is vihettem volna én is a véremet :? ) Olyan 1600,- körül fizettem érte.
Az AFP-s vérvételen mondtam, hogy vegyenek vért ahhoz is, de azt mondták, hogy majd írassam ki megint a dokival, és a 26.heti nagy vérvételen majd megnézik. És hogy addig ráér. Én is kicsit izgulok, mert úgy tudom, hogy havonta kellene nézni. Nekem január elején nézték, most meg már március közepe van.
Lehet, hogy elmegyek egy fizetősre. A Hungária krt-on van egy labor, ahol 5500- ért szűrik az IGM-t.

panna1

Szia Kitti, tényleg régen jártál erre! Nagy gratula neked is a lánykához, úgy tűnik lassan puncis topic lesz :)

Bende, sajna nem tudok segíteni neked, de ne izgulj, tudod, fő a pozitív hozzáállás. Küldöm a sok +++++++ energiákat.

KépKép
columbine

sziasztok lányok!
lenne egy két kérdésem:
Ti a kórházi szűrésen kívűl csináltattatok egyéb szűrést?integrált vagy nem is tudom pontosan h. hívják?nem vagyok 35 felül..mondjuk már lekéstem róla, úgyhogy hülyeség is ezzel foglalkoznom, de érdekel a véleményetek.
a másik: alul a hasam ma reggel is tök kemény volt, mint a kő.néha úgy is érzem, mintha egy kő lenne a hasimba.ilyenetek volt?mi ez?gondolom semmi különös....ezzel jár.nemde?
várom a válaszokat :)

Kép
winona

Köszi Columbine!
Annyira azért nem parázok. Az is lehet, hogy az én Pockom nagy medencében szeret lubickolni. :) Mivel eddig az összes leletem rendben volt, egyik sem határérték.. stb- biztos vagyok benne, hogy a babónak nincs semmi szervi baja. Csak nem szeretném, ha valami ilyen dolog miatt hamarabb kikivánkozna.
bende

Winona!
Szerintem az a ,,kő,, a pocaklakód! Nekem roppant amorf pocim tud lenni, mikor hanyatt fekszem. Az egyik oldala lelappad, a másik oldalon pedig dudorodik a picike. Én a ,,követ,, akkor érzem néha, mikor lehajolok.
bende

Ági, javulgatok, de még nem vagyok túl jól, úgyhogy a mai tornát még biztos kihagyom. remélem így is élvezni fogod :lol:
Igen, nekem megfelelt a NeoNato, sőt most sem terveztem, hogy veszek új kocsit, mert még jó állapotban van. Mondjuk terepre nem az igazi, mert nem túl nagyok a kerekei, de azért voltunk vele a budai hegyekben is kirándulni. Nekünk fontos volt hogy kicsi legyen, mert nagyon pici a liftünk és a csomagtartó sem volt túl nagy. Én használtam a mózeskosarat sokáig, sőt a kapható kiegészítőkkel azzal kötöttem be az autóba is és nagyon jó volt, hogy nem kell átpakolni a picit be és kiszállásnál.. Kb két éves korig használtuk, de csak azért addig, mert azután a fiam nem volt hajlandó beülni. Mondjuk még aludni aludt utánna is egy darabig benne.
Vendég

Panna, meg tudod nekem adni a pontos címet, ahol fizetősen megcsinálják a toxoplazmát?

rizsimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?