Új privát üzeneted érkezett!

Nem felejtettem el a homeos cuccot,csak most pihiznem kell. Összeszedem magam és nyomok párat. :lol:
Vendég

Hello Lányok!

Ruha-bevásárlás volt a hétvégén... Vettünk jó pár rugit, kisgatyeszt (nagyon vagány kord-bélelt kantáros), sapit, kiscipőt, kiszoknit, galléros polót (ez is baromi vagány)... :)

Jajj és úgy fájt a szívem! Tescoban lehet kapni kisbabákra mikulásos rugit. Ha láttatok már édeset!!! Majd megszakadt a szívem, hogy nekünk nem lesz aktuális. :( Meg karácsonyosok is voltak...

Lányok, ott filóztam, többedszer szülők, illetve akik tudják: Milyen alvós ruhát érdemes venni. Van ugyebár a zsák (a vastagabb ujjatlan), van hosszú ujjú zsák aljú, illetve a kezes-lábas pizsi. Na, melyiket érdemes??? És pl. a vastagabbik zsákból kell több? Nem értek hozzá, és fogalmam sincs mi a legkényelmesebb nekik és nekünk...

EKG-n én egyszer voltam, amikor megállapították a terhességet, utána írta ki a védőnő. Azóta nem voltam... de jó is lett. Fogdokival letudtunk mindent az 1. trimeszterben. Ja és érzéstelenítő: Nekem elmagyarázta (jóban vagyunk, sokat szoktunk dumálni, míg nem hat a cuccos), hogy nem árt az érzéstelenítő a babának, nem véletlenül nem zsibbadsz el tetőtől talpig, és nem is tart ugyebár sokáig. Nyugodtan lehet menni. Én majdnemhogy hetente jártam hozzá az 1. trimeszterben, mire végeztünk... :roll: :oops: :? És érzéstelenítő nélkül tudja, hogy hozzám sem érhet!!! :o

Nekem pecsét van eddig nem tudom hány a védőnőtől, 1 db a nődokitól, és 1 db a házidokitól. Most akkor kell még??? Vagy most akkor kitől kell és mennyi, mert nem értem... :?

Pandival én is smseztem egyet. Jól vannak, kapja a szurikat, még bent van Dorka is és Pandi is a kórházban. Sajna a teje megjelent... :( De remélem már az is javult!

Tyű, te jó ég, fogalmam sincs,. mit akartam még... Ja alkohol témára visszatérve. Így hűvösben ajánlom a forralt bort. ÉN NAGYON NAGYON IMÁDOM!!! :D

Na pusza Nektek! Jó -maradék- hétvégét!

Kép
Kép
sleepin

Sleepin, 4 pecsét kell a nőgyógyitól az tuti, nekem a védőnő pl. nem is pecsétel :roll:
Zsák:sztem ha ujjatlan vastagot veszel, akkor nem kell takargatnod, én egyenlőre ujjas nem túl vékonyat kotortam elő, még a fiamé volt. Ilyen picinek kényelmesebb sztem a zsák, mint a pizsi.Később nálam a takaró szerű ujjatlan zsák nagyon bejött, mert nem tudtak "kitakarózni".

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Sziasztok!

Hobi! Én január 13-ra vagyok kiírva de még nekem is farfekvéses. Kezdek kicsit aggódni, de a doki szerint nem kell. A kisfiam kezdetektől fejjel lefelé volt és úgy is maradt, most meg ez a baba annyira befészkelte így magát.

A zsák nagyon jó, de nekem csak az elején viselte el a kisfiam, miután már tudod fordulni (az kb. 6 hónap) folyton rátekeredett és csak a babakocsiban aludt el benne. Nem kell túl sok belőle szerintem egyébként. Én először vennék egy vastagat, meg egy vékonyat kipróbálni a helyedben és majd amelyik bevált azt bővitsd.

Kép
barbi5

Nekem a fiúk hálózsákban aludtak, alatta csak body volt rajtuk, mag betakartam őket egy vékonyabb takaróval. Nem kell nagyon melegben lennie a babának. Fogadjatok meg egy jótanácsot: Én az elejétől fogva csak éjszakára adtam rájuk a hálózsákot, nappal rugiban aludtak, ezzel is megkülönböztettem nekik az éjszakát a nappaltól. És éjjel sose kapcsoltam fel a villanyt a szopizáshoz, tisztába is csak akkor tettem őket, amikor már tényleg szükséges volt, és akkor is csak egy kicsi villanyt kapcsoltam fel. Igyekeztem minél kevesebb felhajtást csinálni körülöttük éjjel.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Mi estére zsákba tesszük, nappal rugiba.

Este mi sem kapcsolunk majd villanyt és nem lesz átpelusozás, meg egyéb mert megszokja és azt hiszi, hogy este is nappal.
vettem éjjeli fényt, az elég lesz, ha sír, kap teát vagy vizet és csak végső esetben kaját, mármint ha már nem 3 óránként kell enni adni neki.
meg kell tanulnia, hogy este aludni kell....
Vendég

Pecsét: 4 db nődokis, azaz terhesgondozásos kell, a többi nem számit az anyaságinál
Védőnő: én kéthavonta megyek, azaz szülésig már csak 1x
Zsák: mi most kezdtünk el, amig kisebb volt rátekeredett és utálta, akkor maradt a takaró. De most már hányja-veti magát igy jobb a zsák és vhogy most már nem tekeredik rá :?:
Én nappal is zsákot adok rá de akkor nincsen alatta rugi hanem a nappali cucca van gatya nélkül.
Az, hogy miből hány db kell sztem függ attól erősen, hogy bukós v. nem bukós lesz a bébid. Boti nem bukós, igy nekünk napi 1 ruha kellett mindig is, de pl a barátnőm lánya bukós volt és ő volt, hogy 3x át kellett öltöztesse mivel állati büdös ha rámegy a ruhára.

Befordulás: 32-33. hétig jó ha befordul, utána rohamosan csökken az esély rá a helyhiány végett. Tudom, rossz ha nincsen befordulva de általában a gyerek nem véletlenül nem fordul be, utólag látják a dokik is, hogy volt annak oka.

Igen, sztem is nagyon fontos az éjszaka és a nappal szisztematikus megkülönböztetése, ezt én is tartottam és teljesen jól bejött.

Kép
Kép
normajeane

Gátmetszés: ez kizárólag a szülésznődtől függ!! Vele beszéld meg, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni, vállalja-e. Sajnos nem mind ért hozzá :( . Nekik kényelmesebb vágni mint ott kínlódni vele, mert bizony neki kemény munka ez és fontos, hogy a bébi ne robbanjon ki belőled, hanem el tudd fújni a fájást adott esetben, hogy akkor ne haladjon előrébb amikor épp tágítja a helyet a fejének.

Kép
Kép
normajeane

Hello Lányok!
Egy kis homeo: (egyébként a gyógyszertárban ingyenadják a füzetet):
Császármetszés:
Arnica montana 15CH: a műtét előtt 1x5 golyó utána naponta 2x5 golyó, a vérzés csillapítására.
Opium 9CH: este 1x5 golyó, a műtét után nem indul be a bélmozgás, nincs székelési inger

Folyás:
Heloinas diodica 9 CH: napi 2-3x5 golyó, a folyás fehér színű, túrós jellegű. Vissztaérő, kellemetlen tüneteket okoz.
Pulsatilla 15 CHnapi 1x5 golyócska, a folyás bőséges, fehér vagy sárga színű, de nem okoz kellemetlen tüneteket.
Vendég

Gátmetszés:
Apis mellifica 15 CH: napi 3-4x5 golyó, ha a vulva duzzadt, ödémás, szúr, nagyon fáj. Az ülés is fájdalmas.Fájdalom csillapítására alkalmas a jegelés mellett.
Staphysagria 30 CH:: napi 1-2x5 golyó, a sebszélek szebb, gyorsabb gyógyulását segíti elő.Fájdalomcsillapító hatású.
Vendég

Húgyúti panaszok:
Cantharis 9 CH:: napi 3x5 golyó, égő érzéssel járó húgyúti gyulladás, mely meleg borogatásra enyhül.A fájdalom a vizelés előtt, alatt és utána is érezhető.
Sepia officinalis 9 CH:: napi 2x5 golyó, gyakori vizelési inger, nyomsérzet a húgyhólyagban.
Staphysagria 9 CH:: napi 3x5 golyó, csípő, égő érzés a vizelések közötti időszakban.A vizelet tiszta, világossárga,nincsen benne kórokozó.
Vendég

Na még egyet egyelőre, ezt a szülésfelkészítőn dícsérte a szülésznő. Azt mondta,hogyha nem látja,akkor nem hiszi el. Nagyban sgeítette a szülő nő tágulési szakaszát. :D
Caulophyllum 5 CH: félóránként 5 golyó, lerövidíti a vajúdás időszakát. Normál lefolyású, terhesség végén spontán induló szülésnél, ha a fájások elindultak
Vendég

Lafi!
Akkor mi tuti,hogy császárosok leszünk??? :roll: Már kezdek megbarátkozni a gondolatta. :wink:
Most ezt azért kérdezem, mert mi van, ha vajúdás közben lesz mondjuk 180-as a vérnyomásunk, és mondjuk félúton van a baba?
De újra megkérdezem a dokit is...
A fehérje pisilésnél kevesebb fehérjét kell ennem? Csak azért mert most nyomtam be vagy 20 deka tejfölös túrót fokhagymával.. :?
Vendég

Hello Lányok!
Nálam baj van :cry: Aszem elkezdtem vízesedni, 3 nap alatt feljött 2 kiló!!!! A lábamat nyomogatom, de nem lesz luk az ujjam helyén :roll:
Vendég

Blongyi, a fehérje pisilés tudtommal nincs összefüggésben a fehérjével. A fehérjét mint kaját a teljes vérképből lehet megállapítani, ami nekem pl alacsony, több húst kéne ennem, vagy napi 1 tojással többet.
Ez a fehérje amit kipisilsz meg más, nem tudom pontosan, de más.Valamit nem jól bont le a szervezet és azt pisilod ki.

Hát nem tudom, de nagy a valószínűsége, mert ha vajúdás közben megy fel 180-ra ahogy írtad, iszonyat nagy a kockázat.

Én már belenyugodtam mindenbe, nem is idegesítem magam ilyeneken. egyet kérek csak a gyerektől legaláb várjon a 36. hétig, és hogy hogyan jön ki már mindegy.A lényeg, a 36. hét és hogy szépen és egészségesen jöjjön ki.
Vendég

Vizesedsz?ödémásodsz is?vagyis mekkora a lábdagadás, duplája???nem kell lyuk a helyén, alég, hogy nyomásra fehér marad egy időre....ez ödéma.

Ami a toxémia jele plána ha párosul fehérje pisiléssel.

polcold fel a lábad, egyél semmi sósat, mégegyser semmi sósat, napi 1500-1800kcal többet nem ehetsz, 160gramm ch max mennyiségű diétát kel tartani.
nagyon vigyázz magadra és holnap doki!!!!feltétlenül.
Vendég

Őszintén? Én nem látom,hogy be lenne dagadva a lábam :shock: Anyum is volt fennt reggel, szerinte sem, a bokám is normális méretű.
Vendég

Amennyire be vagyok rezelve,én már 2 hétnek is örülnék,akkor lennénk 32 hetesek...de mindennap én is azt kérem a Jó Istentől,hogy a 36 hét az legyen meg. Már engem sem foglalkoztat a szülés lefolyása,csak minden rendben menjen. Holnap akartam a diab-ambulanciára menni, de inkább beszélek a dokival. Valahol csak elkapom délelőtt. :roll:
Vendég

Valószínű,hogy azzal nem vagyok tisztában,hogy mikor van nagyon vész. Tehát, ha vízesedek meg fehérjét is pisilek,akkor mondjuk kezelés az nem nagyon van, "csak" figyelik? Akkor kell kórházba menni, ha a vérnyomás felmegy min.170 fölé?
Nekem 3 napja 1-2 alkalommal kiugrik 130 fölé, de általában teljesen jókat mérek. Bár ez sem vígasz,mert ez is egyik óráról a másikra változhat. :evil:
Vendég

Sziasztok!

Blongyi
Tudom eléggé elcsépelt,amikor én ezzel jövök,de csak a saját példámat tudom említeni!
150/91-nél vettek fel a kh-ba,de nekem előtte mindig max 100as volt a vérnyomim.Lábdagadás a 26.héttől volt,ezt úgy vettem észre,hogy a zoknim eléggé bevágott.Később ez jött az arcra,kezekre is.Úgy néztem ki mint akit felfújtak.A 32.hétig 13 kg jött fel,utána még a 6 hét alatt 12...Szóval ez is gáz volt. Nyugodj meg,csináld amit Lafi írt,polcold fel a lábad,diétázz.Könnyű ételt fogyassz,alma-alma-alma!Ha teheted csak azt egyél.Sokakat almadiétára fognak,pl heti 2 nap csak azt ehetnek.Jó vízhajtó.Ne aggódj,nem fog a 32.héten megszületni!Gyógyszerrel és pihivel még otthon is bent tudod tartani akár a végéig!

Nyugiiiii!Konkri mondaná szuszááááááá!!!!

Puszi

Csajok én se vagyok amúgy túl jól,de IGENIS LAFI NEM PARÁZOK!!! Sokat görcsölök,keményedek,alig tudok menni,fogom a hasam....úgy érzem leszakad.... :shock: De jóóól vagyok!Igen!Pozitívan!

Szép vasárnapot.
Vendég

Blongyi, nem értelek, most akkor honnan veszed hogy be voltál / vagy dagadva ha mégsem. azért az láccik...az tény, hogy a hirtelen hízás vízvisszatartást jelent.

nekem 135 a nyomim és az tökéletes, minden doki szt.
a nyomid neked is jó, de csak mondom, a toxémia esetén nem kell, nem kötelelező magas vérnyomnak lennie.

egy barátnőm mosst szült, ő pcos mint én. kissé elhízott, de nem kövér, szóval olyan nőies, 135-ös nyomija volt, DE fehérjét pisilt és daagdt a lába, cukros lett. és a szülés előtt majd 6 héttel már kórházba küldték a dagadás meg a fehérje miatt, végül a 40. héten szült, addig benttartották a gyereket.
nem volt magas a nyomija még dopegytet sem szedett, egyszerűen vizesedett és fehérjét pisilt.

szóval egyél sótlanul, kevés cht egyél és diétázz és polcold a lábad és holnap doki!
Vendég

Lego, nyugi, nem szidlak le!Ez nem para-mama még.

mellesleg egy három négy napja fáj a derekam, vagy alul a gerincem, anatómiailag nem tudom pontosan mi fáj és esténként már én is keményedek olyan 10* kb amikor fekszek este....
Vendég

Háát, én most a felszedett 2 kiló miatt pánikoltam be :oops: De valamelyest megnyugtattatok!!! :lol: Holnap Anyum visz egy pipit a védőnőnek, én megpróbálom elkapni a dokit.
Vendég

Blongyi, mi lenne, csak úgy poénból, ha mondjuk minden egyes valami új változás miatt nem pánikolnál be????
Élvezd már a terhességed!!!!!!!!!!!Ha valami baj van, vagy azt hiszed, hogy baj van, akkor menj dokihoz de ne pánikolj.
A gyerek megérzi...
Vendég

B@ssza meg egészen ma reggelig, élveztem :D Tényleg, nem volt nehéz a hasam,, nem szúr..stb. Milóka rendesen rugdos, lelki béke, üdvözült mosoly, szeretek mindenkit érzés.
Persze,hogy megyek orvoshoz, ez nem kérdés. Azért jöttem ide kérdezni,hogy szerintetek mi van? :roll: :wink:
Vendég

Ugye most nem haragszol rám???Ne haragudj, ha megbántottalak...nem állt szándékomban.

Tartok tőle, hogy toxémiás leszel, Blongyi. Kéne egy toxémiás nagyrutint csináltatni...remélem a dokid megcsináltatja majd.Szurkolok, hogy minden rendben legyen veled, veletek!
Vendég

Sziasztok!

Nem értek Blongyi problémájához, de szorítok neki, hogy minden rendben legyen!!!

Jó volt átolvasni a 4 napi terméseteket... én csináltam ezt-azt ez alatt a 4 nap alatt, de most elég szomorkás vagyok, ráadásul ma ergyedül vagyok itthon. azt hiszem varrok egy kicsit, hátha jobb lesz. (sikerélmény)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nem haragszom Lafi! Tény,hogy nem esett jól, mert tényleg élvezem, de úgy látszik,hogy aggodalmaskodóbb vagyok,mint a többiek.
Nekem meg már az a gyanúm,hogy toxémiás is vagyok. :( Érdekes,mert amikor a dokimmal először találkoztam, ő rögtön mondta,hogy ugye tudom,hogy van egy ilyen betegség?! De akkor csak a vérnyomásomról volt szó.
Az is igaz,hogy kb 3 hete lefogytam 1 kilót, azt tartottam 2 hétig, lehet,hogy a baba most hozza be, nem tudom. A hasam is sokkal nagyobb, és a család szerint nem látszik a hasamon kívül a felszedett 2 kiló. A házidoki mondta,hogy vannak toxémia ambulanciák is.
Mindenesetre kíváncsi vagyok,hogy a doki mit mond?! Mert a házidokim az elégg furán mondta,hogy nem ő akar engem ijesztgetni, majd a nőgyógyász elmondja, és végül még megkért, hogyha megszületik a baba, akkor feltétlenül értesítsem :) Most ezek után sejtheted,hogy hogy jöttem ki a rendelőjéből. :roll:
Vendég

Hello Lányok!

Köszönöm az alvós és a pecsétes infokat! Akkor vékony és vastag zsákocska lesz, oszt meglássuk! Vak is ezt mondta... :roll:

Nem is meséltem (valószínűleg paratéma volt megint). Hogy hétfőn voltam védőnőnél, és nagyon alacsony vérnyomást mért. Ami nem zavart, csakhogy ma pl. úgy érzem el tudnék ájulni... Iszonyúan gyenge vagyok... A zöldségeket ülve pucoltam meg. :shock: Ez sem túl jó... Persze nem olyan (sőt) rossz, mint a magas, de ha leesik gyakorlatilag bárhol el tudnék ájulni... Van hogy akezemet alig tudom emelni. Azt hiszem 90/60at mért a védőnő.

Tegnap a viasaton belenéztem egy 4es ikres dokumentumfilm ment. Megcsászározták a csajt a 34 (azt hiszem) héten. Olyan kis pindurik voltak. 1 baba csak 700 gr volt össz vissz... De a császár érdekes volt. Mutattak mindent. Párom oda sem bírt nézni... Amúgy látom rajta néha, mintha kicsit meggondolta volna magát. Semmiképp sem akarom ráerőltetni, először Ő mondta, hogy be akar jönni, de ahogy közeleg az idő, mintha félne picit. Nem tudom mit csináljak, győzködni nem akarom, nehogy azt higyje erőltetés. Viszont ha Ő nem jön be, mást nem tudok. Pedig a védőnő azt mondta, ha nincs más egy barátnő vagy valaki menjen be. Namármost 1 barátnőmet sem tudom elképzelni... Érdekes lesz...

Na megyek mert odaég a kaja...

Puszi!!!

Kép
Kép
sleepin

Jajj elfelejtettem BLONGYI!!!!!!!!!!!!!! SZUSZÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!! Nem lesz semmi de semmi gond! Okés??!!! Érezni fogod, ha olyan gond van... És az orvosod is észreveszi... :wink:

Kép
Kép
sleepin

Blongyi, bocs, tényleg nem akartalak megbántani...elnézést.
Csak tudod a sok aggodalmaskodás, néha felesleges és hát a baba megérzi, mindent érez már. És hát az ördögöt sem jó a falra festeni....
Nem vagy toxémiás, még nem, de ezt csak egy kéthetente nézett toxémiás nagyrutin mutatja meg igazán. (vérvétel és pisi)
Nekem nézik, pontosabban én nézetem, mindig bemegyek a kórházba, ott lediktálom a nőnek, pontosan mit akarok nézetni, néha egy kis HbA1c-vel kombinálom (cukor átlagos értékét mutatja), ő megírja a labort és kész.
Hálistennek jogász létemre eléggé képben vagyok, mikor mit kell nézetni, mikor milyen érték a jó, és hát a dokim is korrekt engedi, hogy magam intézzem a dolgiam.
Most pl. a férjemnek intézek manager-szűrést. Ott is összeírtam, mire vagyok kíváncsi, és intézem a beutalót. Sajna azt az időt ééjük, amikor a laikus kiműveli magát...muszáj, mert le sem szarnak a dokik (t. a kivételnek).

Sleepin, enyimé férj is fél....asszem egyedül leszek bent.
Vendég

nINCSEN SEMMI BAJ LAFI, TÉNYLEG!!!!!! :D TÉNYLEG ÚGY VAN AHOGYAN ÍROD,HOGY MUSZÁLY KÉPBEN LENNED,MERT A DOKIK NAGY ÍVBEN TOJNAK AZ EMBERRE. AMIKOR ITT ÜLÖK A HÁZIDOKINÁL, BESZÉLGETNEK A BETEGEK, ÉS BIZONY ELŐFORDUL NEM KEVÉS ALKALOMMAL.HOGY NEM ISMERI FEL A BETEGSÉGET, VAGY FÉLRE KEZEL. AMIKOR KIJÖTTEM A RENDELŐJÉBŐL EL VOLTAM KENŐDVE, AZTÁN ARRA GONDOLTAM,HOGY A NŐGYÓGYÁSZOMNAK TÖBB TOXÉMIA GYANÚS BETEGGEL VOLT DOLGA,MINT NEKI. AZT TUDOM,HOGY A NŐGYÓGYIMNÁL BIZTONSÁGBAN VAGYOK.NA, AKKOR HÉTFŐIG LE IS ZÁRJUK A TÉMÁT, OKÉS?? :lol:

KÖSZ LÁNYOK A VÍGSZTALÁST, ÚGY LÁTSZIK EZ A SZUUUUUSZÁÁÁÁ EZ MÁR MEGMARAD :D

AZ ÉN PÁROM AZ ELSŐ BABAÁNÁL EGÉSZEN A KITOLÁSIG BENNT VOLT, ÉN NEM AKARTAM,HOGY BENNT LEGYEN :oops:

MOST A SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐN MESÉLTE A SZÜLÉSZNŐ,HOGY VOLT OLYAN ESETE,HOGY APUKA KÉRTE,HOGY A VÉGÉN KIMEHESSEN, MERT NEM BÍRJA A VÉRT..STB. AZTÁN EGYSZERCSAK FELGYORSULTAK AZ ESEMÉNYEK, JÖTT A DOKI, A SZÜLÉSZNŐ ÉS APUKA BESZORULT A SZOBÁBA, KÉNYTELEN VOLT VÉGIGNÉZNI A SZÜLÉST. MIKOR VÉGE LETT, Ő VOLT A LEGJOBBAN MEGLEPVE, HOGY EZ MEKKORA ÉLMÉNY VOLT NEKI, ÉS A VILÁG MINDEN KINCSÉÉRT SEM HAGYNÁ KI A KÖVETKEZŐT :D

DE AZ ÉN PÁROM SE "TISZTA"... MIKOR HAZAJÖTTÜNK A FELKÉSZÍTŐRŐL,AKKOR MONDTA,HOGY Ő NEM IS GONDOLTA,HOGY EZ ENNYIRE FÁJ!!! :twisted: MEGKÉRDEZTEM TŐLE, HOGY AKKOR MÉGIS MIT GONDOLT AMIKOR 10 ÓRÁT VÉGIGSZENVDETEM, Ő MEG MASSZÍROZTA A DEREKAMAT, MEG CIPELT MERT NEM BÍRTAM LÁBRA ÁLLNI????? EHHEZ KELLETT NEKI EGY FELKÉSZÍTŐ?!!! :twisted:

AZTÁN OLYAT IS MESÉLT A SZÜLÉSZNŐ,HOGY BIZONY VOLT MÁR ARRA PÉLDA,HOGY A SZÜLŐ NŐ FELPOFOZTA APUCIT :lol: MEGKÉRT MINDEN APUKÁT, HOGY BÁRMI SÉRTŐT HALL, VAGY JÓL ELVERIK AZT NEM SZABAD KOMOLYAN VENNI, MERT A NŐK ILYENKOR TELJESEN MÁSHOL VANNAK.. :D ÚGYHOGY LÁNYOK!!! ITT AZ IDŐ,MOST AZTÁN JÓL ELFENEKELHETJÜK APUKÁT !!
Vendég

Persze, hogy félnek az apukák, ahogy közeleg az idő, de hát mi is félünk egyre jobban, nem? Nem értem ezt a toxémiát teljesen, de nem is baj. Nekem mindíg alacsony a vérnyomim, olyan 100/60 körüli, de most a hétvégén egyszer megmértem apuéknál, és ott 135/66 volt. Gondolom, ez sem jó, és sajna a pulzusom magas, 106. Ez mitől lehet?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Blongyi: 3 nap alatt a 2 kg sok, az tuti. Ha toxémiás leszel, hát az, mit tudsz tenni? Amit Lafi javasolt. A lényeg, hogy a 36. hétig egyben legyetek és nőjön kistöki azt jóvan. Te meg túl fogod élni ezt is és minden jó lesz.

Csibe: ha alacsony a vérnyomi akkor magasabb a pulzus. Mivel két vérkeringést működtetünk emiatt alapból magasabb. 100 felett mondjuk kicsit megterhelő, de terhesség alatt normális.

Lányok! Olyan jó érzés, hogy szót fogad a fiam , most ettől tök boldog vagyok.

Nektek is minden nap csuklik a bébi? Nekem kétszer is. Boti is ilyen volt és a mai napig tök hamar csuklik ha mondjuk nevet nagyon.

Én még nem tudom hogyan legyen, hogy akarom-e egyáltalán, hogy a férjem bent legyen megint. Tudom, hogy akkor jó volt de hát akkor más volt a kapcsolatunk. Azt hiszem majd ott döntöm el, ahogy érzem.

Sleepin: sztem beszéld meg férjeddel, ha nem vállalja akkor keress egy dúlát. Az legalább ért hozzá, tudna segíteni.

Kép
Kép
normajeane

Blongyi: köszi a homeos cuccost és no para. :) Mondjuk a vizesedés valamennyire minden terhesnél előfordulhat, de ha pihensz el kellene múlnia. A magas vérnyomi és a fehérjevizelés már annyira nem okés. A háziorvosok szerintem sincsenek annyira képben toxémiailag, nekem pl. állandóan mondja, hogy no fűszeres kaja, no só, mert dagadt a képem. Hiába mutatom a bokám, kezem neki, én nem vizesedem, hanem 10 kilónál tartok attól lett kerek a képem. A nőgyógyid jobban meg tudja állapítani.

Csibe: a magasabb pulzus normális, nekem mivel rendszeresen sportoltam a nyugalmim ált. 62 volt, most 80-85 körüli. 3 egymást követő reggel ébredés után érdemes megmérni, akkor kiderül mennyi a nyugalmi pulzusod. (Normál ébredés, nem vekkerre ébredés után :lol: ) Neked is 3. gyerkőc, te hogy állsz a gátmetszés dologgal?

Különben hidegfront van, lehet azért van a sok nyavalya :roll:

Móni

Kép
marina74

Marina!
Ha érdekel a homeo,kérj a gyógyszertárból ilyen kis füzetet. Rengeteg dolog van benne.
Vendég

Norma, igen, nem egyszerű nálatok sem....

Magas pulzus: alacsony vérnyomi mellett terhességnél magas a pulzus ez alól kivétel a toxémiás magas vérnyomás, mert ott alapból magas a pulzus is, nekem 110 feletti 135/80 átlagvérnyomi mellett....

Hát én meg elgondolkodom a tp-re menésen...egyre szarabbul voltam ebben a 4 napban, gerincem fáj most meg egyfolytában keményedek....fáradok nagyon...hát ja, mert már csak 60 nap van vissza...de tök érdekes, eddig ezek a tünetek nem voltak, és egyik percről a másikra előjöttek ja és alszom du-onként!!! :shock: Na ezt hogyan oldanám meg melóhelyen, szóval nem tudom, még agyalok, mert a gerincfájást megszokom, bár ülök egész nap, de a keményedés hát az kemény dió már....ne mindegy, majd kiagyalom...

csuklás: nem tudom, de volt egy olyan nap, hogy mozgott a hasam folyamatosan, az lenne a csuklás?nem volt erős mozgás, mint amikor odanyom egyet, hanem folyamatos kicsike....

Ja és a gyerek tuttira forma1 és motogp őrült lesz!Ott izgult nekem Talmáért, meg a múltkor Kimiért....vagy érezte, hogy engem szétfeszít az ideg?lehet, de tök jó volt.
Bár ugyanezt csinálta amikor a Fradi Kecskemét foci volt, hát én akkor is a körmöm rágtam, hát a gyerek is ...

tiszta sportman lesz!
Vendég

Ez bármelyik gyógyszertárban van?
Érdekel nagyon, én az utóbbi időben a gyerekeknek is bogyókat adtam, csak amiket a gyógyszertárban lehet kapni azok általánosságban jók, nem egyénre szabottan, de nekünk beváltak.

Kicsit off téma, de nincs egy jó homeopata orvosa valamelyikőtöknek? Párom magas vérnyomival küzd, nem kicsit, nagyon magas neki és a nyugati orvoslás ezt csak tünetileg kezeli, a kiváltó okot nem szünteti meg. Így ismeretlenül elég nehéz odamenni bárkihez is, hátha valakinek van jó tapasztalata :)

Kép
marina74

Marina: túlsúlyos?van a családjában cukorbeteg?milyen a koleszterinszintje?mennyit és mit eszik?
Vendég

Marina, nekem az első babánál gátmetszés volt, de ott megrepedt a méhszájam is, ezért belül is varrtak. A másodiknál nem vágtak gátat, de egy picit berepedt, 3 öltéssel összevarrták, de meg sem éreztem utána, simán tudtam ülni, meg ilyenek. Remélem most sem kell vágni, de nekem sajna van egy méhszájsebem, úgyhogy ha jó dokit fogk ki, akkor szülés után azt is elrendezi, majd meglátjuk, nem biztos, hogy lehet műteni, 2 éve még azt mondták, nem plasztikaérett. De szerintem nekem már nem vágnak gátat, legalábbis remélem. A gátvédelem nálunk nemigen működik, mivel szülésznőt sem lehet fogadni, ha sokan szülünk egyszerre, akkor nincs ilyenre idejük a szülésznőknek.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!
Blongyi pihizz sokat! :) De sztem ha vizesedés lenne akkor be lenne dagadva min. a bokád, nem? Lehet hogy a baba indult neki most nagyon. Én őszintén szólva eddíg nem figyeltem a dagadásra...de gondolom azt azért észrevenném. :roll: Súlyban sem tudom hol tartok. Nem mérickélem magam, majd a védőnő. Párom szerint hátulról nem is látni hogy terhes vagyok. De mami szerint most egy picike jött a combomra. :?

Vérnyomi: nekem is nagyon alacsony általában. Eddíg a legmagasabb 122/60 volt, az is csak egyszer és egy fárasztó ácsorgás után. Viszont én is úgy vagyok hogy szinte úgy érzem elájulok vagy elalszok egy helyben és magas a pulzusom is. Olyan mintha futottam volna legalább 10 km-t. :roll: Majdmegkérdem a dokit kedden hogy a szívfáradság normális-e. Hű jó lesz listát írni, mert elfelejtem mit akarok kérdezni. :lol:

Hú Lafi jó lenne ha én is így értenék a dolgokhoz. :)
A Streptococcus Bről tudtok vmit? Azt tudom hogy mo-on nem kötelező a szűrés (vajon miért nem lepődok meg :twisted: ) Ha meg nézik akkor is a 36. héten. De ha vkinél pl előbb jön a baba? Akkor vajúdás alatt gyorsan csinálnak egy tesztet vagy, mi? Miért nem lehet kétszer ellenőrizni?

Na remélem kedden már minden eredményem a védőnőnél lesz. Gondolom ha rossz lenne vmi már szólt, volna. Legalábbis remélem megnézi, mert nekem az ellenanyagot is szűrik!

Csibe én is így voltam a múltkor. Igaz görcsölni nem görcsöltem, "csak" alig tudtam menni. Mondjuk az valszinű hogy a szalagok vagy a vesém miatt volt.

Kép
móni86

Bocs a hasfájóst Legonak akartam írni. az elhülyülés is a terhességgel jár? :roll:

Kép
móni86

Lafi: nem, nem túlsúlyos párom, vércukor, koleszterin ok. Anyja apja viszont magas vérnyomis. Húst sem eszünk sokat én vega vagyok, de a családnak megcsinálom a húst, olajjal főzök, ő testkontrollozik. Viszont marha keveset pihen, fél ötkor kel és este 8 előtt ritkán ér haza. Azóta veszi komolyan a vérnyomit mióta bevérzett a szemfeneke, addig nem szedett rá gyógyit. Azért gondoltam a homeopátiára, hátha van erre alkati szer, amit előbb-utóbb elhagyhatna. Szerintem a stressz a ludas, de lehet, hogy hajlama is van rá?
Móni

Ui: ha nagyon unatkozol felraksz a táblátokra :lol: Az unatkozás vicc volt :wink:

Kép
marina74

CSAJOK!
MINDEN DRUKKRA ÉS IMÁRA SZÜKSÉGÜNK VAN MEGINT...
most ébredtem és ez az sms fogadott:

Kórházba mentem. Fájásaim vannak. Félek. Hol görcsöl, hol elmúlik. Fruzsi. (Lafi) 03:34 h.

Most írtam neki, meg próbáltam hívni, de ki van kapcsolva... :cry:
Remélem azóta már minden rendben van és hamarosan jelentkezni fog...
Drága Fruzsi! Drukk nektek ezerszer és veled vagyunk!!!!!!!!!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Úr Isten!

Drukk Lafi!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

Szegény Lafi, drukkolok neki, remélem nem lesz semmi gond.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jujjj!!!
LAfi! Nagyon szorítok értetek! Elképesztő,hogy tegnap még minden rendben volt (viszonylag-mert írtad a keményedéseket). Gondolok Rátok!

Erika,ha vannak újabb hírek írd majd meg.Köszönöm
Te jól vagy?Nagyon eltűntél.:(
Vendég

Sziasztok!

Lafi! Mennek a pozitív energiák+++++++++++++++++++++++++!
Kitartás, szorítunk érted! Szegénykém, nem véletlenül volt ramatyul a 4 napos ünnep alatt! :(

Vörösbegy! Gondolom nem is kell kérnünk, de ha van infód róluk, akkor oszd meg velünk!

KépKép
Kép
sagi1

Hahó!

Lányok! No para , minden okés lesz Lafival! Én a 32. héten születtem anno aztán nézzetek rám. Szóval még ha ki is jön Hunor, kutttya baja sem lesz, ne aggódjatok. Persze azért jobb lenne ha még 4 hétig bent kuksizna, már ha jó a lepény meg minden.

Móni: mérd azért magad, a vizesedés nem feltétlen jelent giga bokát.

Nekem most 1 hét alatt feljött 1 kg, ebből olyan 15 dkg a bébi, a többi háj :shock: . Mondjuk nem eszem keveset, úgyhogy nem meglepő, mától megint odafigyelek, hogy csak akkor abrakoljak ha éhes vagyok. Most pl nem, úgyhogy nem is reggeliztem. Ja és újabb +2 cm, már 88-nál járok.

Méhszájseb: szülés után biztosan nem nyúlnak hozzá, ha letelik a 6 hét gyermekágy és minden okés, utána tudják csak megcsinálni. Nekem majd lehet fagyasztani kell, csak gyulladt. Kérdezz rá te is Csibe, jobb a fagyasztás mint a vágás, nem olyan drasztikus.

Tök jó, mióta Botos jár azóta teljesen jól eljátszik egyedül.

Kép
Kép
normajeane

Jajj Istenkém, mi van itt??? Először Pandi, most meg Lafika... Tarts ki bent még Hunor baba!!! Legalább 5 hétig még!!!!!!! Lafi mennek a drukkok! ++++++++++++++++++++++++++

Hova sietnek ezek a picurkák...

Lányok, aki parázni mer, seggbebillentem! Világos? :D

Kép
Kép
sleepin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?