Új privát üzeneted érkezett!

Ja, én is most láttam Csillát! :lol: :lol:
Komolyan az a rohadt TB miért nem tart valami segélyhívót, vagy ilyenek? :lol: :lol:
Vendég

Hú a fenébe is, most nézem, hogy ugye a családi is jövedelemnek számít. Az is beleszámolódik a 180 napra? Mert nekem az csak jól jönne most! :D
Vendég

Nóri, azt a segélyhívójukat én is szívesen elfogadnám :twisted: ahányszor elkeverték a papírjaimat legalább lenne hol reklamálnom :lol:

Most lett meg a kombim eredménye is: negatív (ennek :lol: :lol: :lol: ) mert tényleg ez a lényeg...
de persze, nem kaptam róla értesítőt, pedig ők állítják, hogy igen, nade hülye én se vagyok, naponta ezerszer vártam és néztem át az smseimet, nem volt, felhívtam őket, adategyeztetés után elárulták, hogy szép negatív, de a részletest csak az orvosnál láthatom, mert ők nem tudnak mit csinálni :cry: tudom ez hülyeség, meg örülnöm kellene, de annyira szerettem volna látni a saját szememmel, most meg várhatok rá szeptember 7-ig :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri!
A jutalom nem rendszeres jövedelemnek számít, más az osztoszáma, mint a rendszeresnek, mint ami ugye a munkabér,tp,stb.
Összeségében kevesebb lesz, mintha munkabérként vennéd fel

Edit

Kép
ézsóné

Feladom. Tojok rá, jön amennyi jön. Hál Isten nem abból kell megélnem, különben fogalmam nincs, mit csinálnék.

Amúgy érdemes utánajárni, hogy az önkormányzat milyen juttatásokat ad, mert nálunk pl van szülési támogatás. Jó csak egyszer 30eFt, de akkor is van. A XI. ker is ad valamit. Nézzetek utána!
Vendég

A passzív tp: ha megszűnik a m.viszony, és azt követően 3 napon k.képtelen leszel, akkor paszív tp-t kapsz. Azért passzív, mert nincs élő munkaviszonyod, de a megszűnt jogán kapsz még ellátást. És nem csak a passzív tp-t számítják bele az alapba. Ha azért nincs 180 bérrel ellátott napod, mert táppénzen, gyás-on, vagy gyed.en voltál, akkor azok összegét is figyelembe kell venni a gyás összegének kiszámításakor.

Edit

Kép
ézsóné

Hú Edit!

Sztem ezzel is kereshetnél pénzt. Mármint TB szaktanácsadással. Mondjuk 2eFt egy konzultáció. Vagy több. De tuti lenne rá kereslet. Én legalábbis fizetnék érte! Na? :lol:
Vendég

Nóri, én hülyére idegeskedtem magam pár hétig, hogy mit lehetne csinálni, hogy lenne a jobb, de aztán a férjemmel ugyanerre az álláspontra jutottunk, mint Te, már nem érdekel... nem azon a pár ezer forinton fog múlni, de én nem eszek annyi ideget, ami ehhez a tb-rendszerhez kellene :wink:

Még jó, hogy Edit személyben házi szakértőnk is akadt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, gratula!!
Nálam is ez a helyzet, csak azt mondta a doki, hogy negatív, meg minden OK, de a konkrét leletet én is csak szept. 7-én láthatom. Mondjuk nem nagyon zavar, úgyis az a lényeg, hogy minden OK :)

boruska

szerintem is sokan fizetnének ilyen világos beszédért... :lol: én legalábbis biztosan, de akinek akadt már OEPpel, kincstárral dolga, az is biztosan :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Igen, agyaltam ezen is, mondtam az uramnak csináljon nekem egy web-oldalt, de nem láttam rá sok esélyt, hogy beindul. Értitek, azért csak személyesen is kéne, meg minden, az ország több pontjáról hogy oldjuk meg? Nem tudom hogy működhetne...Ötlet?

Edit

Kép
ézsóné

Boruska, akkor együtt gyakoroljuk a türelmességet szeptember 7-ig :lol: mondjuk tényleg a negatív a lényeg, a többi csak paraanya énemet nyugtatná :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Másrészről, meg most ti látjátok, mennyire tudom elmagyarázni úgy, hogy az is értse,a kinek nem szakmája. Meg én mindig olyan típus voltam, hogy jó másoknak segíteni! :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, szerintem egy jó honlappal/fórummal bejáratnád magad, aztán meg aki bonyolultabb ügy, azt emailben/személyesen szakérted :lol: , természetesen már pénzért, hiszen végül is ő is jól jár majd a tanácsaiddal :wink:

Na megyek mert ha Lillu felkel pogit sütünk vele :lol:
annyira édes, amikor kiabál a sütő előtt, hogy sülj po sülj :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, és a családi pótlék nem számít bele az alapba, mert az csak adóalapot növelő tétel...Nincs utána járulékfizetés, az nem számít bele.

Edit

Kép
ézsóné

Na én most itt mindjárt összekérdeztem Tőled vagy 5000Ft-ért...
De viccet félretéve: az ügyvédek is kérnek pénzt jogi tanácsadásért, nem?
Szóval Neked is mehetne úgy, hogy elhinted ismerősök körében, esetleg biztonságos helyen, hogy foglalkozol ezzel is. Nagyon sokat nem érdemes kérni, de sztem pár ezer nem nagy történet manapság. Nyiss egy külön bankszámlát. Vagy intézd postán. Elküldöd a levelet utánvétesként. Bár maga az utánvét elég drága. Persze mi most általános dolgokat kérdeztünk, de gondolom pénzért már konkrét számokat várnának az emberek. Vagy drágábban esetleg olyat, hogy több lehetőséget elemzel ki, hogy mi lenne a legjobb döntés. Ezzel akár sok 10eFt-ot nyerhetsz nekik, amiért tényleg nem sok a pár forint. A dokinak is súlyos pénzeket fizetnek agy kiírásért...
Persze nem ajánlom, hogy a saját neved alatt nyomd a dolgot. Jó, a bankszámla más. De mondjuk az email címed meg a többi ne utaljon Rád.
Vendég

Hja, nem szoktam bajlódni új nicknevek kitalálásával. :D

Boruska, Ildi, gratula a jó eredményekhez! Boruska, hasmenésre nem kérdeztél rá a dokinál?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Még egy kis AFP. Említettem, nálunk a 15. hétben veszik. DE, ha netán nem lenne tökéletes valakinek, ne aggódjon. Ez egy kellemesen elavult teszt, számos kismamát riogattak már vele. Nagyon sok dolog befolyásolja az eredményt. Nálam a 2. gyereknél hívtak be egy genetikai UH-ra a megyeszékhelyre. 1 hét idegbaj. És sokan voltunk ott ilyenek. Igazat megvallva olyat még nem hallottam, hogy a rossz AFP eredmény valóban bajt jelzett volna.
pammut

Az ügyvédek valóban nem szégyellősek, ha pénzről van szó, de ez szigorúan csak az ügyfelekre igaz. Nekünk is van ipari mennyiségű barátunk, ismerősünk, szomszédunk, meg azok kutyája-macskája, akiknek ontjuk a jó kis ötleteinket felebaráti szeretetből. Én speciel szeretek segíteni, meg csomószor nagyon élvezem, hogy bonyolult kérdéseken töröm a fejem, de az igaz, az emberek néha nem érzik hol a határ. Úgyhogy Edit, csak akkor kezdd el híresztelni a tudományodat, ha valóban nem szégyellsz érte ellenértéket kérni, különben te leszel a máltai szeretszolgálat kihelyezett ügyfélszolgálati irodája. :D TB jogot ne kérdezzetek tőlem, mert szakvizsgán láttam utoljára, de polgári-gazdasági ügyekben én is csatlakozom Edithez, itt a fórum keretein belül ha bárkinek bármi gondja-baja van, írjon nyugodtan privit, megy az ingyenes jogi tanács. Amúgy Edit, én küldök hozzád szívesen embereket, csak találd ki, milyen formában tudnád csinálni ezt a tanácsadást.

Ildi, megnézném a lányod, amint drukkol a poginak, irtó édes lehet! Hát igen, ezért szeretnénk majd előbb-utóbb egy kislányt is, mert annyira iszonyú bájosak tudnak lenni.

Boruska: gratula az eredményhez!

Nóri: szőrtémában nekem pozitívak a tapasztalataim. Mióta babát várok, lassabban nő, holott nyáron mindig tök gyakran kellett mennem kozmetikushoz. Múltkor fél füllel hallottam, hogy intimgyantát már nem csinált meg egy lánynak, akinek nagy volt a pocija, mondván, hogy valami ér csúnyán kidagadt neki, ott nem meri tépni a bőrt. Szegény csaj tök kivolt, mert két nap múlva lett volna az esküvője. Ezek szerint az utolsó időszakra marad a borotva? Brrr..

Ma voltam AFP-n, péntekre lesz eredmény. A dokim esküszik rá, hogy csak a 16. héten lehet, máshol meg a 15-18. között csinálják minden gond nélkül. :roll:

Más: Képzeljétek az istenhegyi prospektusában láttam, hogy náluk a 24. heti terheléses cukrot úgy csinálják, hogy nincs alapvérvétel, csak ott kell éhgyomorra megenni egy zsemlét, meg inni 2 dl tejet. Várni egy órát, majd nézik a vért. Állítólag már ennyiből is mérhető, hogy van-e diabétesz és nem kell azt a borzalmat meginni, ami amúgy szokásos. Az ára is baráti, csak nyolcszáz forint, cserébe nem kell sorbanállni, tülekedni. Kicsit túl egyszerűnek tűnik, de szimpi az biztos, megkérdem a dokit róla.
juci-77

Na jó, akkor a tgyás, gyed dolgot én feladtam. Egyébként eldöntöttem, hogy nem foglalkozom szőrszálhasogatóan a pénzkérdéssel. Persze összehúzom a gatyaszíjat ha kell, de nem fogok rinyálni párezer ft-ért. Első a baba és a nyugalmam, mint az ideg a pénz miatt. Más is felnevelt már nem egy gyereket kevesebből! 8) Nem a luxus teszi a gyereket belevaló felnőtté...

Kép
Kép
molmar

Molmar, nálam sajna nem pár ezer Ft-ról van szó. A fekete pénzemet ugyebár nem kapom sem betegállomány, sem gyás, sem gyed alatt. Tehát az már eleve nagy érvágás. (A hivatalos nettóm 2/3-a...)
Aztán mivel papíron július 20-tól betegállományban vagyok, baromira leredukálja az amúgy sem magas hivatalos jövedelmemet.
Úgyhogy ha tényleg ilyen xar a helyzet, akkor visszaveszek a nagy pofámból, nem adom le az augusztusi táppénzes papíromat (dolgozni most is dolgozom) és akkor majd amikor már nem tudok menni dolgozni, kapom a 60 %-os táppénzt. Ami majd szintén csökkenti a jövedelmemet és így tovább.
Ej de jól kitalálták, de azért szüljél gyereket, mert kihal a magyar. :oops:
Ugyan a főnök felajánlotta hogy a munkám azon részét amit másnak nem tanítottam be és nekem sem senki, csináljam itthon és fizet érte, csakhogy ez nála sajnos változhat, mert lehet hogy egyszerűbbnek tartja majd ha az aktív dolgozók megtanulják. Meg amúgy is egyik nap ezt gondol, másik nap azt.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, Nóri, szervezz már légyszi nekünk egy pókertanfolyamot. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

boruska, Ildi: gratulálok a szép eredményhez! :)

Keresztszülők: még nem találtunksenkit. Az egyik pár akiket szeretnénk, nincsenek megkeresztelve, a másik pár pedig elköltözik az ország másik végébe :(

Sző: én is a napokban vettem észre, hogy mintha több és kicsit sötétebb lenne a szőr pl a hasamon, combomon. Remélem elmúlik :)

Juttatások: Hát, ez nekem telhjesen kínaiul van. Szégyellem, de még azt se tudom melyik szó mit jelent :oops: Arra lenne szükségem, hogy valaki leüljön velem egy órára és elmagyarázza az egészet. De azt se tudom kinél érdeklődjek :(

Edit: ugye nem haragszol nagyon, amiért zaklatunk? :oops: Nekem is lenne egy kérdésem: Nov. 30-al megszűnik a jelenlegi állásom, de ha minden jól megy dec. 1-el lesz másik. Ilyenkor folyamatosnak számít a kereset, vagy a második munkám után számolják ki a juttatásokat ? A fizetés kb ugyanaz. (azt se tudom értelmes-e a kérdésem :oops: )
Szerintem csinálj egy jó honlapot, azzal lehet a legtöbbet elérni, mert először mindenki a neten keresgél. Egy-egy kérdést röviden megválaszolnál rajta és ha valakinek komolyabb gondja van, akkor pl emelt-díjas telefonon megbeszélitek. (személyes találkozásért kérhetsz többet)
zuzmooo

Csuppancs! Elhiszem, hogy bármennyi ft-ról is van szó, elég nagy érvágás, ha kevesebbet kapunk, mint amennyit lehetne. Nekem pl. egy szakértő (bocs Edit!) azt mondta, hogy általában azok hajtanak a 180 napra, akik a bruttójuk alapján megkaphatják a maximált gyedet. Na nekem olyan nincs, most már a baba előtt nem is lesz. Engem is bánt a dolog, de ha nagyon kapálóznék is, sem tudok még visszamenni dolgozni. Sajnálom, mert a kollégákkal szerettem dolgozni. Most is csak abban reménykedem, hogy talán egy hónap múlva hátha mégis mehetek dolgozni. De ha nem, akkor is lesz még ezer teendőm...

Kép
Kép
molmar

A francba csajok, jövök panaszkodni. Kitaláltam, hogy főzök valami finomat apának vacsira, ha már elment a haverokkal evezni, hát megérdemli a drága. :evil:
Erre a bölcsiből a normál 5perces utat (látom az ablakból a bölcsit) 45 perc alatt tette meg a kisasszony. Minden kutyaszart meg kellett nézni. A kismotorját meg elvitte az apja. :evil: :evil:
A végén szegénynek annyira kellett kakilnia, hogy nem bírta hazáig és az ajtóban betojt. Gyereket lefürdettem, kutyát levittem sétálni, elmentem krumpliért. Hazacipeltem a cuccot meg a gyereket (közben szétkent magán egy fagyit) nekiálltam vacsorát főzni (remek anyának érzem magam, mert ehhez be kell támasztanom őt a tv elé :roll: )
összerakok mindent, erre nem találom a robotgépet. Széttúrom a konyhát, csapkodok, káromkodok. Erre kiderül, hogy apa ottfelejtette a haverjánál, amikor náluk főzött :cry: :cry:
Basszus én nem tudom, hogy sírjak, ordítsak, vagy mi a túró. Inkább járna focizni, csak ne túrja szét a konyhámat! :evil:
Vendég

Csajok! Ez a fejfájás az idegeimre megy... Nincs valakinek valami ötlete mivel lehetne elmulasztani. Van itthon homeos bogyó, de eddig mind a kétszer amikor bevettem belőle kihánytam és már nem is merek bevenni belőle... :? Ha estig nem múlik mindenképpen be kell vennem mert így aludni sem tudok... Nem tud valaki valami ősi gyógymódot vagy teát vagy hasonlót?

Reni

bellerreni
Eger

Reni: nyugodtan vegyél be egy rendes fájdalom csillapítót. Az első harmadon gyakorlatilag túl vagy és különben is általában csak azért nem javasolják a gyógyszercégek hamarabb, mert nincsenek ilyen klinikai kísérleteik. Én két napja szenvedtem rettenetesen, már fejfájással ébredtem. :( Dél küröl nem bírtam tovább és bevettem egy Algopyrint. Egy tabletta nem hiszem hogy nagy kárt okozhat.

Nóri: Sajnálom, hogy így jártál :( Én is nagyon utálom, ha valami nem úgy alakul ahogy eltervezem.
zuzmooo

Visszatérve a babaszobához: Nekünk most ilyen a hálószoba fala és ez lesz a Pocakmanó szobája. Nem pont ilyen zöld, de ennél nem sötétebb. Szerintetek át kellene festeni?
Kép
Arra gondoltam, esetleg az alsó fele maradna zöld, a felső meg lehetne halványsárga. A másik lehetőség, hogy az ablakkal szemben lévő fal lesz sárga és a két oldalsó marad zöld. Tanácstalan vagyok és sajnos ebben nem tud segíteni a Férjek-gyöngye, mert minimális képzelőereje sincs :oops:
zuzmooo

Zuzmoo, szerintem az alsó fele zöld-felső fele sárga jó megoldás, főleg ha veszel egy bordűrcsíkot is ami mindkét színből tartalmaz.

Nóri, Veletek is minden nap történik valami. Megvigasztaljalak? Enyém ember is főz néha.

Reni, szerintem is nyugodtan vehetsz be egy gyógyszert, nem lesz tőle semmi baja.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zuzmooo!

Elég világos a szoba? Mert akkor nem gáz a sötét. Ha át akarod festeni, akkor ne az ablakkal szemköztit, mert az a legvilágosabb, hanem a két oldalfalat fesd sárgára és az ablak fala, meg a szemközti maradjon sötét. Az ablakra meg tegyél szép sárga függönyt, attól meleg hangulata lesz a szobának és szép napfényes lesz.
Szerintem! :D
Vendég

Sziasztok!

Kicsit el vagyok lustulva... még fórumozni sincs hangulatom... Talán azért, mert annyira jó volt a múlt hét... Na, mindegy...
A lényeg: átrakattam az AFP-t jövő péntekre. Addigra épp betöltöm a 16. hetet. Így remélem, minden rendben lesz.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Addig nézzétek milyen torták vannak. Lehet gyakorolni a gyerekek szülinapjáig! :lol: :lol:
http://auntyyochana.blogspot.com/
Vendég

Sziasztok!

Én is Februárra várom az első babánkat és eléggé bénázunk!

A gyes , gyedről csak annyit írnék, hogy Én kb. 3 hétig hívogattam az OEP-et és máig nem kaptam megnyugtató választ, hogy mit és hogyan is fognak elszámolni! Nem tudom, de nem igazán értem, miért kell egy várandóst stessz helyzetbe állítani, amikor ......
Na mindegy is. Ha esetleg valaki ismer okos Oepes dolgozót, attól lenne kérdésem!

Sok pihit addig is mindenkinek!

Re FEJFÁJÁS

Nekem is volt most migrénem, de az orvos szigorúan tiltotta hogy bármit is bevegyek, vizes ruha és pihenés! Eléggé szenvedtem, két nap után állt csak ki, de állítólag ez ilyenkor normális és tűrni kell!

Zsuzsi
h.zsuzsika

Zsuzsi, Isten hozott köreinkben!

Válasz ugyan még nem érkezett a kérdésemre az indexen, de olvasgatom a fórumot és ott bizony azt írják hogy a táppénz nem számít bele a gyás és gyed alapjába.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Azt nem tudom, hogy ha megvan a 180 nap, beleszámít-e. De az tuti, hogy ha nincs, akkor igen!
Nekem azért lenne furcsa, mert 2005. novemberben lettem bejelentve először. Kb 130.000Ft bruttóval. 2006. júniusban lettem terhes. 2009. október 1-től voltam táppénzen. 2007. márciusában szültem és max GYED-et kaptam. Pedig elvileg a 180 napból 90-et táppénzen voltam. Szóval nem értem!
Vendég

Ja és Málna, Zsuzsi Örülünk Nektek! :lol:
Küldjetek adatokat a táblához, ha szeretnétek belekerülni.
1251311488.7682.xls
Vendég

Nekem megvan a 180 nap soxor is. Megkérdezem viszont még azt a barátnőjét anyukámnak aki TB-s és aki ezt a tájékoztatást adta tavaly is. Remélem holnapra okosabb leszek ez ügyben. Egész nap ezen kattog az agyam. Nem sokat voltam táppénzen a 14 év alatt, úgyhogy nincs túl nagy rutinom ezekben a dolgokban.
Végülis ha muszáj, "lemondom" a táppénzt, csak majd a doki is furán fog rám nézni. Amúgy is olyan kis furcsa a viszonyunk. :)
Ja, és nálam még az is játszik, hogy a felszámolás kardja lebeg a cég fölött ahová én vagyok bejelentve -ezt lehet hogy már írtam- és onnantól kezdve hogy terhes vagyok, csak a főnök jóindulatán múlik hogy átvenne-e a másik cégébe. Ha meg a felszámolás már elindult és akkor kapkodok táppénz után, hááát, nem tudom.

Nem elég hogy nem punszisom lesz, még ez is. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Én kölcsön adom az én puncisomat 1-2 napra... :roll: :oops:
Addig elmegyek valami diliházba pihenni! :lol: :lol:
Vendég

Üdv az újaknak!

Nóri! Gyönyörűek ezek a torták!

Reni! Szerintem nyugodtan vegyél be egy szem gyógyszert, ebben a korban nem tudsz már annyira ártani a babának. Vagy esetleg vizes borogatás, ágynyugalom...

Zuzmoo! Nekem olyan javaslatom volna, hogy az alsó fele maradjon zöld, a felső sárga egy szép odaillő bordűrrel. De lehetne a sárga részen egy szép gyerekmintás sárga tapéta. :oops: Hmm? Egyébként Te festetted a sárga virágokat? Nagyon szépek és Te nagyon ügyes vagy. Még lehet olyan is, hogy a sárga részre festesz valamilyen gyerekmintákat, figurákat. Tudom, rengeteg idő, macera, de ez csak egy ötlet volt.

Kép
Kép
molmar

Nóri, benne vagyok, de lehetőleg ne olyan napon legyen mint a maija volt, vagy mint vasárnap (vagy szombat, most nem emlékszem). :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én azért nem javaslom a bordűrt, mert tök ugyanolyan színt nagyon nehéz találni, nekem meg borzasztó igénytelennek tűnik a mondjuk zöld falon a kék-sárga bordűr csak mert az tetszett.
De jó, hogy eltérő a véleményünk! Mondjuk a tesóm talált tök ugyanolyan bordűrt, pedig izom narancssárga a fala.
Vendég

Sziasztok!
Csak masfel napot hagytam ki, de alig birtam atolvasni, ami azota tortent. Szoval:
Nori: nekem olyan helyeken is szor no, ahol eddig soha, a hasamon lassan be lehet fonni a kis osz szalakat- nekem nem igazan van pigmens a szorszalaimban, a boromben meg mar egyaltalan nincs a vitiligo miatt- ez csinal a negerekbol is feher embert :lol: Na, mindegy, de a ferjem nem gyoz rohogni a piheimen.
Bea: a terhessegi magas vernyomas csak a harmadik trimeszter fele jelentkezik, ez a mostani siman vedonoi magas vernyomas volt!
Csipike, Pammut: igy utolag is boldog szulinapot!!!!
Csuppancs: A kinai naptar nalam se jott be, pedig en is szerettem volna hinni neki...
Reni: A fejfajasra probald jeggel dorzsolni a fejed- nalam bevalik, foleg mert a parom csinalja es kozben egy kicsit meg is masszirozta a buksim. :D
Nalunk nagyon nagy kieses lesz, ha mar nem dolgozom. Az en jovedelmem nem igazan azonos a fizetesemmel, sot, a ferjem pedig eddig csak velem dolgozott, ha en nem adok neki munkat, neki nincs jovedelme. Szoval en kapni fogok egy nevetsegesen alacsony gyes-t, a ferjem pedig elmegy valaki masnak dolgozni, ahol nem lehet tudni, mennyi lesz a fizuja- naluk nincs fix fizu, ahany fogat megcsinal havonta, abbol kap szazalekot. A rendelot ha ki tudom adni berbe, abbol johet meg valami, de feltem a gepeimet, hogy szetverik oket. Takarekoskodni nem tudok, mert be szeretnenk fejezni a hazat, hogy a babaval mar oda jojjunk haza. Mindenki azt mondja, hogy nem baj, majd gyorsan visszamegyek dolgozni, es majd anyukam vigyaz a babara, de en nem szeretnem, hogy ot szolitsa mamanak, engem meg csak nehezen ismerjen meg. Szoval nalunk is nagyon erdekes lesz a jovo ev, de ehen azert csak nem fogunk halni.
geri79

Bocsi, hogy hosszú leszek, de most reagálok a napi termésre.

ézsóné: Állandóan ezen agyalunk a párommal, hogy hogy fogunk kijönni. Emelkedik a lakáshitelünk is és még a diákhitelem is ketyeg. Azt szüneteltetnem kell, mert nem tudnám kifizetni. Szóval nincsenek anyagi gondjaink, de azért hiányozni fog a lóvém. Kevesebbet fogok kapni, mint a mostani fizum fele.

ananácska: Szerintem nem ciki felnőttként keresztelkedni, ha valaki szeretne. Akkor nincs akkora felhajtás belőle. Mi sem vagyunk megkeresztelve, de mi nem is akarunk.

lucababám: A pénz kérdésében jó az észjárás, csak nálunk az előtakarékosságot elvitte a 4 inszemhez beszúrt gyógyszerek. Legutóbb nagyjából összeadtuk és kb. 300.000-be van a gyerek, pedig még meg sem született. Drága gyermek. :) Ilyen jól megy a póker?! Nagyon ügyes vagy. Én egyszer úgy olvastam, hogy a szülést megelőző tárgy év keresete számít a tgyás és a gyed alapjául. Nálam is ez a car.

csuppancs: Azt hiszem nálunk az őssejt levétele már nem fér bele. Ha nincs bordűr, akkor válasszatok színt a festéshez és majd ahhoz bordűrt. Mi is így csináljuk, mert nem akarok nagyon festegetni.

kakti: Én holnapra kaptam AFP-re időpontot, de a diabetológus levetette volna hétfőn, ha akkor fekszem be és nem tudok bemenni csütörtökön. Szóval szerintem nem annyira fontos a betöltött 16. hét, bár nem bánom, hogy holnap töltöm be. Így a tuti, bár én nem izgulok, mert a kombinált teszt szerintem pontosabb.

boruska: Mikor nálunk még én kerestem többet, akkor úgy volt, hogy a párom megy 1/2 éves kortól gyedre a babával. A kollégámék is így voltak. Utána 1 évesen ment a gyerek bölcsibe. Eléggé kivesz a férfiakból 1/2 év babázás, de ha csak így lehet megoldani, akkor ez van. Persze csak akkor, ha a párod elég türelmes és ért is a babákhoz. Örülök, hogy neked is jó lett a teszt.

beneildi: Neked is gratuula a teszthez. Ha nem vagy nyugodt, akkor legfeljebb hívd fel a dokid, hátha ő közlékenyebb.

pammut: Mi még meg sem csináltattuk az AFP-t és már van időpontom genetikai uh-ra. Én azt hittem, hogy ez is kötelező vizsgálat.

juci: Nem mindenkinél csinálják a cukros terhelést cukorral. Soknál hallottam a próbareggelis tesztet.

Ez a gyerektelenség azért furcsa, mert a sógornőmék imádni fogják a gyerekünket, pedig nekik sincs még. Most mennek a 4. lombikra és nem tudjuk, hogy lesz-e náluk baba valaha. Együtt kezdtük a meddőségi kezeléseket, csak nálunk kevesebb probléma volt. Mégis nagyon várja a babánkat, bár az elején mondta hogy ne értsem félre, de nagyon irigyel. Mondtam neki, hogy mikor nekem nem sikerült én is irigyeltem mindenkit és előjött ez a "nekik miért sikerült és nekünk miért nem" érzés, úgyhogy ne kérjen elnézést.
vicky79
Budapest III. kerület

Szerintem a bordűrnél nem baj az egy-két árnyalattal világosabb vagy sötétebb szín. Bár tény és való, az utána való kajtatás sok időt vehet igénybe.

Kép
Kép
molmar

Geri!

És ha váltott műszakban dolgoznál mondjuk a férjeddel? Az a bébi szempontjából ideális lenne. Te 2 délelőttöt és 3 délutánt dolgoznál, a férjed pont fordítva. A gyerek-apa kapcsolat is egészséges lenne. Ugyan Ti kevesebbet látnátok egymást, de így a jövedelmetek nagy része megmaradhatna. Esetleg a rendelőnél nincs egy kis szoba, amit babaszobává lehetne alakítani? Akkor együtt is lehetnétek. Az első fél évben úgyis fekszik, eszik, alszik (esetleg ordít) a program.
Vendég

Lezajlott a bordűrcsata. Azért döntöttünk amellett hogy először ezt vesszük meg és utána választunk színt, mert egész egyszerűen nem tudtam 2 egymással harmonizáló színt kiválasztani. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Fiús bordűrt vettetek (lemaradtam, hogy ez gyerekszoba-e egyáltalán? :oops: ) mert még annyira pici az a terhesség, hogy akár lány is lehet belőle. És akkor már a focis tapéta határozza meg az életét örökre! :lol:
Vendég

Ezek szerint lezárult a bordűrháború :D :D :D :lol: :lol:

Csuppancs! Remélem szép lesz a szoba! Ha kész van, teszel fel róla képet?

Kép
Kép
molmar

Nori: A ferjem fogtechnikus, sajnos nem fogorvos. Mondjuk az uj hazunkat a rendelo fele epitettuk, ugyhogy kozel lenne a munkahely, de a napi 4 ora munka is a duplajat jelenti nalunk: sterilizalni, takaritani, anyagot venni, ugyintezni, Most is minden napra jut valami, nem latom, hogy tudnam jobban megszervezni, es raadasul be kell mindenert menni Varadra- 7 km-re lakunk tole-, nekem nincs jogsim, ha a ferjem elmegy dolgozni, akkor tenyleg nem tudom, hogy tudom megoldani- tomegkozlekedes nem igazan van. Arra is gondoltunk, hogy majd o megy gyesre, de olyan rossz erzes volt,el voltam keskenyedve, hogy mindenki tobbet lesz a babaval, mint en. Mondjuk o biztos jol birna, tanito bacsi kepesitese is van, csak en lennek kiakadva.
geri79

Ja, es az o gyes-e meg kisebb lenne, mert o nem alkalmazott, hanem egyeni vallalkozo- ha ezt igy mondjak magyarul-, es ok a minimalt kapjak.
geri79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?