Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen,
előtakarékosság... ez jó fogalom, de nekünk is közel 90 a havi törlesztője a lakásnak (elméletileg félévente felülbírálják, de eddig még csak akkor sikerült felülbírálni, amikor emelni kellett... fasza) , + átlag 50-60 a rezsi + autó (nincs részlet) szóval ha az ember összeadja, máris nem olyan sok marad... sőt semmi, és nem vettünk kaján kívül jóformán semmit, csak megéltünk... na mindegy, nem panaszkodok, mert természetesen mi akartuk a gyereket... úgyhogy majd megoldjuk valahogy...
muszáj lesz... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi!

Nálunk bátyus nem alkesz, de olyan veszekedéseik vannak a csajával, hogy minden héten költözik a lány. Vagy verekednek, vagy valami. Amúgy meg úgy néz ki, mit egy kurva! :shock:
Ugye a Te nővéred az, akinek a sokadik beültetésre sem lett babája? Hát nincs szíve a férjednek, ha megfosztja ettől az érzéstől. Az én nővérem is csüng Lucán. Elhalmozza minden szarral, mert ugye kicsit ő az ő gyereke! :cry:

Bea!

Nálunk úgy volt, hogy én római katolikus vagyok. Laci református, de soha nem is komfirmált. Mi egy nagyon szép református templomot néztünk ki az esküvőre. A lelkész semmi akadályát nem látta a házasságnak. Szerzett katolikus papot és így ökumenikus szertartással és két pappal esküdtünk. A komfirmálást betudta egy találkozással.
És szerintem nem csak két keresztszülő lehet. Mi lenne, ha Kristófnak a két bátyád lenne a keresztszülője és a Feri nővére a keresztséget tanúsító személy. Annak nem kell szerintem, hogy meg legyen keresztelve. Sőt, ha nincs olyan rokon, aki megfelel a keresztszülőség feltételeinek (16 évet betöltött, bérmált, bűntelen személy, aki katolikus vallású) lehet csak tanút is bejegyezni, aki semmilyen feltételnek nem kell hogy megfeleljen.
Sajnos lehet gond, hogy Ti nem vagytok házasok az egyház szemében. Emiatt sok katolikus pap visszautasíthatja a keresztelőt. De ha aktuális lesz, esetleg tudok segíteni benne.
Valamire csak jó volt a 6év egyházi gimnázium! :lol:
Vendég

Nóri,
a nővéremmel kapcsolatban mostmár én is dilemmában vagyok.
Úgy kerül mióta tudja, hogy terhes vagyok, mintha leprás lennék. Ezt valahogy nehezen tudom feldolgozni...
példa...
az előbb írtam neki msn-en, mert most kitalálta, hogy macskákat fog tenyészteni, és most hozott kiscicákat, gondoltam megkérdezem, hogy milyenek a kiscsajok... erre a húgom ír vissza, hogy ott vannak a nővérünknél, mert segítenek berakni sógornak a tetőtéri ablakot... holott nincs 2 hete, hogy megbeszéltük, hogy hétvégén mi megyünk segíteni, mert Feri ért hozzá, és szivesen megcsinálja a sógorral... Nem hiszem el, hogy nem ért volna rá hétvégéig az a kurva ablak...
Olyan rosszul esett... miért kerül?
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

amúgy igen, nekik nem lehet saját babájuk.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Aranyosak vagytok, de Csipikének van szülinapja. :) Nekem majd csak decemberben.

Zuzmoo, többet ne menj lakógyűlésre szerintem.

Bea, a midwife-odnak biztosan előítélete is van a külföldiekkel szemben, sz@rd le magasról. Szerintem azért volt magas a vérnyomásod mert felidegesített. Nekem alapból 120/80 és hasonlók, kivéve ha a dokinál mérik, akkor mindig magasabb. :lol:

Keresztszülőség. Mi a nagyfiúnál azt a baráti házaspárt kértük fel, akikkel nyaralni is, meg amúgy is összejárunk. Ők a miénk keresztszülei, mi meg az ő gyereküké. Mondjuk nem kapkodtuk el, mert 3 éves volt a fiam amikor megvolt a keresztelő. És Bea, kapaszkodj, katolikusok lettek úgy, hogy a "komámasszonyom" meg sincs keresztelve, én meg református vagyok. Szerencsére rugalmas volt a pap.
Azért nem az én nővérem vagy a férjem húga mellett döntöttünk, mert egyik sem élt párkapcsolatban és nem akartuk hogy bármelyik is megsértődjön hogy miért nem ő lett. A másodikkal viszont nagy bajban leszünk, mert tesómnak ugyan van már élettársa, de a gyerek nem jön össze, sógornőm meg azóta is szingli. Na, most hogy csináljuk hogy senki nem sértődjön meg? Egyébként én sem vagyok híve a családon belüli továbbrokonkodásnak. Ha akarnak, ők úgyis gondoskodnak róla ha keresztszülők, ha nem, nem igaz?

Edit, nálunk nagyon sokáig az is belejátszott hogy vártunk a gyerekvállalással, hogy én is baromira féltem attól, hogyan fogunk kijönni a pénzből. Én keresem a többet, sajnos nem csak a bejelentettem van, a bejelentett is megállt a 2 évvel ezelőtti szinten, szóval én előtakarékoskodtam. Érdekes viszont, hogy mióta Milánbaba itt van a pociban, sz@rom le a pénz miatti aggódást. :lol:

Tök "jó" volt ma, 2 embernek is mondtam ma hogy lesz babánk, meg hogy valószínűleg fiú, hát ne tudjátok meg milyen hangsúllyal kérdeztek vissza. Fiú??? Kb. mint aki meztelencsigát fogott. :evil:

Most én jövök egy kérdéssel. Ti levetitek az őssejtet? Annyira ellentmondó véleményeket hallok, van aki azt mondja, hogy egyelőre még csak a vérképzőszervi megbetegedéseket tudják vele orvosolni, szó nincs arról hogy valami mindentudó csodadologról lenne szó. Ráadásul ezt egy olyan csajszi mondta, akinek belgyógyász az anyukája és anyagilag is megengedhették volna a levételt, mégsem tették egyik gyereknél sem. Mi a Ti véleményetek?

Nóri, akkor szőrtéma újra, én nem vettem észre hogy jobban szőrösödnék.

Kínai naptár. Hát ha tényleg fiam lesz, akkor elmehetnek a tudományukkal a búsba. :oops: [/b]

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri!
A házasság hiánya keresztelésnél szerintem nálunk nem lenne gond, mert én református vagyok, a gyermekeim is azok lesznek (mivel Ferinek nincs vallása, így nem látom értelmét egy olyan valláshoz csatlakoztatni őket, amit egyikünk sem ismer). A keresztelő tutira az én szülőfalumban lesz, ahol anyukámék élnek, a falu lelkésze pedig eléggé jóindulatú, nem kötekedő, főleg, hogy valaki a felmenőim közül mindig presbiter. A nem-megkeresztelt Ferivel biztosan nem adna össze Isten előtt, de azt mondta, hogy a gyermekektől nem tagadhatja meg a vallást csak amiatt, mert valamelyik szülő nincs megkeresztelve. Viszont nem-megkeresztelt keresztszülőt (Feri nővérét) szintén nem vállalna be. Nagymamám (aki egyébkén olyan vallásos, mint a csuda) persze ragaszkodik ahhoz, hogy legyen csak Rita a keresztanya, nem kell arról tudnia a lelkésznek, hogy nem keresztelt, úgyse kérne papírt róla (ami igaz), csak bediktálni kell. De én meg azért vagyok annyira őszinte, hogy nem a lelkésznek fogok Isten előtt ilyet hazudni. Nagymamám elég laza teremtés, persze rettenetesen vallásos... :lol: :lol:
Tanú van a reformátusoknál is? Mert én ilyenről még nem is hallottam.
jah, amúgy én is egyházi gimibe jártam, de csak négy évig. Tök jó volt! :D
Vendég

Sziasztok Csajszikáim!

Mindenek előtt Csipike boldog szülinapot!

Ma reggel ismét meglátogatott a rókakoma. Elég ramatyul vagyok, mert azóta nem tudtam enni és semmi erőm. Persze ilyenkor megy az ember is Székesfehérvárra autóért. :x A szőrösödés nálam is csak hasamon van. Olyan kis csufi... :roll:

Bea!

A férjem nekem sem volt megkeresztelve és mi az egri Bazilikában esküdtünk ahhoz meg még nem csak megkeresztelni, de meg is kellett áldoznia. A keresztelést 2 találkozás után megcsinálta a pap az áldozás kicsit tovább tartott, kb 2 hét után... Ha szeretnétek templomban esküdni és elmentek egy paphoz nagyon segítőkész lesz már csak azért is, mert miután megkeresztelt benneteket fizetnetek kell az egyház adót :P

Szép napot mindenkinek.

Reni

bellerreni
Eger

Barbi!

Szerintem fogd fel úgy, hogy ne akarj a helyükben lenni. És ne akard megérteni. Fogalmam nincs, mekkora fájdalom ez! Elhiszem, hogy bánt, de Neked lesz egy gyönyörű kisbabád. És lehet, hogyha Rád néz, az jut eszébe, hogy neki miért nem?
Anyu nővére is így volt. Anyu 19 évesen szülte a nővéremet, de az ő testvére soha nem ment férjhez. Világ életében gyűlölt minket. (mi is őt) valószínű a saját megkeseredett élete miatt. 37évesen kapott valami betegséget, amitől 35kg-ra lefogyott, majd öngyilkos lett. Ha lett volna egy becsúszott gyereke legalább, talán nem így alakul az élete...
Vendég

A keresztszülő kérdés: Nálunk keresztbekeresztszülőség van. :D Van két bátyám. A nagyobbik bátyámék fiának mi vagyunk a keresztszülei, a kisebbik bátyám lányának a nagyobbik bátyám és a mi porontyunknak meg a kisebbik bátyám lesz a kersztszülője. Zsoltinak is van egy öccse, de nem igazán vagygunk jóba velük, nagyon rosszindulatúak úgyhogy biztos, hogy nem hagynám, hogy ők legyenek a keresztszülők.

Reni

bellerreni
Eger

Érdekes ez a gyermektelen kérdés. Anyukám nővérének -keresztanyámnak- sem lehetett soha gyereke, de minket imádtak és anyut is mind a mai napig. A saját gyerekeiknek tekintettek a nővéremmel együtt. Mondjuk az a szerencse, hogy a tesóm is hasonlóan áll hozzá a dolgokhoz, sógornőm meg szerintem egyszerűen nem is akart gyereket. Szóval nálunk 4 nagyszülőre és 2 nagynénire jutott eddig 1 azaz egy darab unoka. De most vége az egyeduralomnak. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Húúú Reni, Te milyen adóról beszélsz????? ÁÁÁÁ Én ilyet még nem is hallottam.

Bea!

Ha református vagy, az más. Abban nem vagyok topon, de szerintem ott is van csak tanú. Kérdezz rá, hátha. De azt tudom, hogy az ismerősünk gyerekének 8 keresztszülője van, mert nem akarta megbántani a barátokat, így az összeset felkérte! :lol:

Csilla!

Lucánál idegen öregasszony az utcán. "És, mi lesz?" "Lány!" "Nem baj, majd legközelebb!" :lol: :lol:
Vendég

CSIPIKE!!!!!! Ne haragudj!!!
Bocsánat, Boldog szülinapot NEKED!!!!

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri, van olyan hogy egyházadó. A Zuram unokatestvérét nem is temette el a helyi pap, mert nem fizették addig. Na ja, 28 éves volt a nyomorultja és bányabalesetben halt meg. Ilyenkor szokott kinyílni a bicska a zsebemben, de nem is fűzöm tovább a témát inkább. :evil:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bizony, bizony, az én szüleim is fizetnek rendesen egyházadót. Sőt, kettőt is, mert a szüleim és a nagyszüleim külön éltek, így külön fizették, mert a nagyszüleim Balogh néven voltak, mi pedig Nyakóék külön. Nagyapám halála után nagymamám a szüleimhez költözött, az egyházadó viszont nem vonódott össze, mert továbbra is nagymamám képviseli még a Balogh családot, mi meg külön vagyunk Nyakó család. Én ezt nem értem.
És persze ha valamilyen családi dolog van, keresztelő, esküvő, temetés, akkor még illik fizetni egy összeget Isten dicsőségére is. Hát ja, ők is pénzből élnek. :roll: :roll:

Más téma: az én kényszer reggelimből jó nagy hasmars lesz. Fél órája bevágtam három deci tejet. Még mindig éhes voltam, úgyhogy most eltüntettem egy fél üveg meggy befőttet. Kíváncsi leszek a mai tisztító kúrámra. :lol: :lol:
Vendég

Na mi sose fizettünk egyház adót. Van a perselypénz oszt kész! :oops:
Küldenek csekket meg minden? Honnan tudják a címet? Uhh! Ciki, de nálunk ilyen nincs.
Vendég

Sziasztok lányok!

Nálunk is felmerült már a keresztelő téma. :? Pontosan még nem tudjuk, hogy fogjuk kivitelezni, ugyanis mi nem vagyunk összeházasodva, csak élettársi papírunk van. (Az is csak a lombik miatt. :D ) Plusz még az, hogy én és családom római katolikusak, párom és családja reformátusak. Mindkettőnknek egy-egy öcsénk van, egyik tanul, a másik lehet, hogy most akar jelentkezni. Szóval elég fiatalok... Most felvetődött a következő alternatíva: az elsőnek gyereknek az idősebb öccs (református keresztelő), a másodiknak a kisebb öccs (katolikus keresztelő) lesz a keresztapja. Az esetleges párjuk meg a keresztanya.

De jó, hogy felvetettétek a szőrösödést! Mostanában nézegettem magam, hogy a hasam és a combom kezd egyre szőrösebb lenni. Egy kicsit aggaszt a dolog, hogy mire szülök, olyan leszek ,mint egy neandervölgyi. :oops: :oops: :cry: :cry: Ugye, ez el fog múlni szülés után :?: :?:

A megélhetésről ne is beszéljünk. :cry: Én már nem is merem megírni, hogy mennyiből élünk most... :oops: :oops: :oops: És ennek tetejébe veszünk fel kölcsönt a felújításra. :cry: :x Annyiban jobb a helyzetünk, hogy a szülők mindig felmálháznak bennünket különböző kajákkal, így a fagyó eléggé teli van. Pénzt azt nemigen kapunk, de nem is várjuk el tőlük. Ha segíteni kell náluk, akkor lehetőleg mindig megyünk (disznóvágás, pakolás, egyebek).

Kép
Kép
molmar

Csajok!
Hogy a nyavalyába lehet az, hogy valaki sohasem öregszik???
Most tévedtem az egyik ex-em iwiwes adatlapjára. Meglepődve tapasztaltam, hogy az életkoránál 32 év szerepel. :roll: :roll:
Viszont tudni kell, hogy mi akkor voltunk együtt, amikor én 18 éves voltam. Együtt ünnepeltük akkor a 30!!! éves születésnapját. Közben én 26 lettem, ő meg nem 38, hanem 32. Komolyan mondom, még tíz év és megkérem, hogy csókolommal köszönön, vagy magázzon, mert mégiscsak én leszek addigra az idősebb. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok ismét!

Tudom, a megélhetés és a keresztelő is fontos téma! (Nálunk csak a megélhetés, mert mi sem vagyunk megkeresztelve.)
De tényleg kíváncsi lennék az AFP-s kérdésemmel kapcsolatos véleményetekre! Segítenétek? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A keresztelésnél papja válogatja, hogy kit fogad el keresztszülőnek, szerintem. Nem mindegyik olyan vaskalapos. Például mi így ahogy vagyunk (akkor még nem is volt élettársi papírunk se), vagyunk a keresztlányunk keresztszülei. De viszont bérmakeresztanyja az egyik nővérének már nem tudtam lenni, mert azt egy másik pap intézte.

Kép
Kép
molmar

Kakti!
Sajnos nem tudom, hogy mennyire fontos a betöltött 16 hét. :( :( Ki adta az időpontot? Lehet, vele kéne beszélni, egyébként passz.

Kép
Kép
molmar

Kakti...

hát nem tudom... ezzel én is bajban vagyok, mert ráadásul nekem 2 különböző "babakorom" van 1 hét eltéréssel, és nem tudom hogy AFP-t a16. betöltött, vagy megkezdett héten kell csináltatni.
Én hétfőn megyek a dokimhoz, és ezt meg is kérdezem tőle, hogy melyik dátum számít, mert az első UH szerint most pénteken töltöm be a 16. hetet, utolsó UH szerinti méret szerint pedig csak a 15.-t töltöm szintén pénteken.
Úgyhogy ha az első alapján kellene nézni, és a megkezdett hét számít, akkor buktam, mert csak hétfőn megyek dokihoz... szóval ez a kérdés engem is érdekellne...

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Kakti...

Na nem bírtam ki, felhívtam telefonon a dokimat.
Azt mondta, hogy inkább a betöltött 16. héten kell menni, amit az utolsó mensi napjától kell számítani, függetlenül a méretektől...

Remélem tudtam segíteni... így én is a jövéhéten megyek, de az is lehet, hogy csak utána.

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Uh, fél napomba telt visszaolvasni mindent, em van, ha az ember lánya szabira megy két napra:

Bea: hát nem semmi ez a védőnő. Tényleg nincs valami alternatívád? Nem lehet a felettesénél jelezni, hogy nem jöttök ki? Uh, ha az enyém ilyen lenne, akkor itt is hagynám, és átmennék a kaposvári jelölthöz (még jó, hogy ennyi lakcímem van). Bár félek, hogy az én tündéri védőnőmet valami hárpiára fogom cserélni Kaposváron. Bár az ottani is elég kedvesnek tűnt a telefonban.
Babaruha: gondolok rád, de ha nem baj többet nem, mert most szeptemberben nem találkozunk, aztán meg ki tudja.

Keresztszülő: nekem vannak keresztszüleim, nem bírom őket, nagyon sznobok. Bár ők szeretnének velem találkozni, de én arra nem vagyok kíváncsi, hogy nekik milyen jó, mennyi mindenük van, hol voltak nyaralni, hova akarnak menni nyaralni, mit vettek, mit vesznek. Hát nem érdekel. Így le vannak építve. Négy jelölt van Lucának: egyik a fehérvári barátnőm, nekik nem lehet gyerekük, már 4 éve lombikra járnak, ők nagyon konzervatív és keresztény szellemben élnek, másik veszprémi rocker csajszi, gyermekvédelemben dolgozik, tehát nagyon gyermekcentrikus és megértő, a harmadik egy kaposvári kajla barátnőm, és a negyedik az Aljas Kúszóbab (www.aljaskuszobab.hu) gitárosa, kicsit vad, nagyon rock, de mélyszívű. Bea: nekem is két keresztszülőm van: egy vallási és egy névadó. Ti is megtudnátok így oldani, nem? És a gyermek duplán jól jár.

Egyházadó: nálunk is szólt a pap, hogy be kéne fizetni, erre elővettük a lakcímkártyáinkat, ahol kettőnknek összesen 4 külön lakcím szerepelt, és megkérdeztük, hogy hová. Na azóta is azon tanakodnak?

Lucababám: én is, én is kevesebb szőrt akarok! Nekem alapból sok van, szoktam mondogatni, ha fiú lettem volna, még a hátam is szőrös lenne. De, ha a babától kevesebb lesz, akkor a köv 10 évben folyamatos gyermekvárásra rendezkedek be.

Edit: én is tartok attól, hogy hogyan fogunk megélni. Zsolti álmodozik össze vissza, azt csinálja amit szeretsz, de sokkal többre tőle nem számíthatunk. Ugye idén én is el akarok menni kb 2,5 hónap táppénzre, tehát kevesebb tgyásra számolhatok, mindegy akkor is most a szabad idő sokkal fontosabb, mint a pénz. Igyekszünk olcsón, ésszerűen és takarékosan megélni. Mondjuk nagy szerencsém, hogy ott marad az Alapítvány még. Beszéltem velük, nagyon ragaszkodnak hozzám, minden áron. Úgy néz ki, hogy találtunk is jó megoldást, így nekem ott marad heti 1-2 napban, de én osztom be, hogy mikor akarok menni, és mennyi időre és ennek egy részét otthonról is meg tudom csinálni. Jó, mondjuk a pályázat elszámolások azok fixek, akkor dolgozni kell ezerrel, de ez csak 1-2 nap két-három havonta. A munkából se esek ki, az agyam se szűkül be, azt csinálom, amit szeretek, azok között, akik kedvesek szívemnek. Tegnap már kitalálták, hogy az Alapítvány vendégszobáját berendezik a Lucának, hogy ő is tudjon velem jönni. Úgyis családbarát munkahelyet vállaltunk a legutóbbi pályázatunkban. A látássérültek meg eljátszanak Lucával, míg a sorukra várnak. Meg a munkatársaknak is belefér egy kis játék egy két óra között. Kérdés, hogy mennyire lesz barátságos a Luca velük. Meg jövőre ki akarunk költözni falura, egyrészt a zöldségek és gyümölcsök javát meg akarjuk otthon termelni, a rezsi is kevesebből kijön, mint most. Talán. Bár a Zsolti munkahelyén (a jelenlegi előtt ott voltam gazdasági vezető, és nagyon jó a viszonyom továbbra is az ott dolgozókkal, asszem azon kevés főnök közé tartoztam, akit szerettek is) is közölték, hogy vigyük be fél-fél napokra a Lucát, igaz a legkisebb gyerekük asszem 4-5 éves, de lenne biztos helye ott is. Meg én már a főállásomba nem nagyon akarok vissza jönni. A közigazgatás szívtelen, embertelen hely, hiába dolgozik itt annyi nő. Nincs megértés, tolerancia, csak a törtetés. Remélem, az Alapítvány felfejlődik a köv 2-3 évben annyira, hogy főállásba oda tudjak vissza menni.

Őssejt: nem lenne rossz, de állati drága. Ez már nem fér bele a családi költségvetésbe. Csak reménykedünk, hogy jó karmával születik, aztán én abban is bízom, hogy elvileg őssejtet már nem csak köldökzsinórvérből lehet levenni, de onnan a legegyszerűbb. Lehet már felnőtteknél csontvelőből (állítólag marhára fájdalmas), szal inkább most e helyett bízom a tudomány fejlődésében. Elvileg tesókét lehet egymás közt felhasználni, lehet hogy tesóbaba lesz majd egyszer az alany?

zarja

Barbi!

Még annyit akarok hozzászólni, hogy a nővéredék nem tudnának vagy nem akarnak örökbefogadni? Hátha nem lenne ennyire elkeseredve. Mert szerintem ezért kerül benneteket... Remélem azért, hogy nem marad később ilyen megkeseredett és tud majd egy picit örülni a babádnak. Hátha ő lesz majd aki a legjobban ajnározza. :wink:

Kép
Kép
molmar

Na megvettem a bababölcsőt. Vicces, mert annak idején Luca ágyát is, ami anyuéknál van, pókernyereményből vettem. Most meg 90 emberből lettem a legjobb női versenyző. A 6. helyen végeztem. Lett volna jobb is, csak már hajnali 3/4 4 volt. Hogy miért nem lehet ezeket délután kezdeni? :lol:
Vendég

Zarja, azért vidéken sem olyan alacsony a rezsi. Nekünk pl. a villanyszámlánk 20 rugó és fogalmam sincs hogy mi a felelős az áramzabálásért. :roll:

Kakti, AFP ügyben én sem tudok nyilatkozni, én majd akkor beszélek erről a dokimmal ha megvan a kombiteszt eredménye. Ha javasolja az integráltat, akkor abban benne lesz úgyis, ha meg nem, akkor még nem tudom. De hogy mikor? Szóval ettől nem lettél okosabb. Mondjuk nem hiszem hogy az az 1 nap annyit számítana.

Edit, mint szakértő, az nem úgy van, hogy a tgyás és GYED alapja a teljes bér és ott nem játszik a táppénz?

Na most már keresem a leendő bordűrünket, mert hiába lesz kőműves által javított a szobánk, ha festéket nem lesz mihez választani. Akkor meg Apa szétrúgja a hátsómat. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lányok, én AFP ügyben nem variálok, a doki megmondta mikor, én akkor megyek. :lol:

Bea, azt a midwife-ot tuti lecsaptam volna. :evil:
Nálunk a C&A bodyk váltak be, még a tescoson kívül. Szépek, színesek, ősztől hosszú ujjúak. Itt mindig van 590 Ft-os akciós áron 100% pamut kisbody 98-as méretig. A 98-as még Lillura is jó, szóval Kristófnak még tuti fogsz kapni. Bár mi már nem használunk bodyt, mert az agyvizem már felforrt volna, ha azt is mindig kellene minden pisinél le-fel rángatni.

Keresztszülők. Nálunk meg van/lesz. És mi rokonok közül választunk, bár öcsémnek már kiadtam, jó lenne jövő májusig valami normális keresztanyát felhajtani a kisebbik gyerekemnek. Egyébként reformátusoknál egy keresztszülővel is ok a dolog.
(Lillu keresztszülei férj tesó és feleség).

Csak néhány szó, az itt felvetődött dilemmákra. Én csak a reformátust tudom, de azt biztosan.
Nincs egyházadó, csak egyházfenntartói járulék, évente egyszer fizeted és annyit adsz, amennyit jónak látsz, nem kérhetnek semmilyen összeget.
Keresztelő, esküvő, temetés ingyenes, nincs stóla díj mint a katolikusoknál.
Aki kér pénzt, annak lelke rajta, de nem kérhet.
Mi mondjuk járunk templomba, házasok vagyunk, de Lillu egyik keresztszülője se református!!!
Férjem esküvő előtt felnőttként keresztelkedett és konfirmált, nem járt nagy tortúrával, plusz a normális papok tényleg örülnek, ha ilyet látnak és nem szívatják a delikvenst.

KépKép

KépKép
beneildi

Csilla!

Ha tudsz jönni Pestre:
http://www.gyerektapeta.hu/
Vendég

Afp: ennek a 16. héten van a legmagasabb értéke a teljes várandóság alatt, ezért ezt ekkor kell megcsinálni. Mivel nem tudják a dokik, hogy mikor készült a gyermek, ezért az utolsó menzitől számolják a várandóság korát, tehát ehhez képest a 16. betöltött hét. Ez természetesen azzal is jár, hogy a kismama és baba szervezetében még növőfélben az Afp szint, hiszen lehet, hogy később lettél állapotos, mint ahogy a menzi megjött. Ettől függetlenül olyan állati fals eredményt nem hoz, szerintem pont a fentiek tükrében ragaszkodnak a 16. betöltött héthez.

Pl hiába pitiztem, hogy a 18. hetes genetikai uh-ot csinálják meg nekem a 16. héten, nem, mert akkorra fejlődik ki teljesen a baba.

Állítólag a pécsi Megyei Kórház valami levelet küldött nekem hazára. Hm, mit akarnak tőlem, hisz Komlóra járok gondozásra, és ha jól tudom a pécsi Klinikához tartozik. Lehet, hogy megsejtették, hogy náluk akarok szülni??? :lol:

zarja

Edit: nem egy osztálytársam lebeszélte a munkahelyével, hogy egy, két céget tartott meg, azt könyvelte tovább, és zsebbe fizettek nekik érte. Nálatok ilyet nem lehet? Vagy nem éri meg?

zarja

Nóri, nem semmi csaj vagy Te, hogy összepókerezed a bababölcsőt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

A táppénz is beleszámít a gyás,gyed alapba!
Afp: betöltött 16. héten csinálják meg

Edit

Kép
ézsóné

-------------
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára málna2162 2009.08.26 14:11-kor.

málna2162

Edit!

Én is így csinálom. Reggel kel a család. Nincs reggeli, mert a bölcsiben kap Luca, és mi nem fogunk az orra előtt zabálni. :oops:
Utána apja elviszi. Kávé, majd összerántom a lakást. Olyan 1/2 9fele nekiülök a melónak. Közben gyorsan összedobok valami kaját, amivel nincs sok munka. Napi 3-4 órát melózom délelőtt. Közben babanet természetesen... :lol:
Aztán mosok, bepakolom a mosogatógépet. Esetleg még max egy óra munka, de inkább nem. Hugival ilyenkor tervezek majd nagyot sétálni. Együtt megyünk majd Lucáért a bölcsibe.
Aztán haza és közös program. Ugye én késő este vasalok. Így belefér minden. És még azt sem mondhatom, hogy nem döglök valami sorozat előtt, ha kedvem tartja!
Vendég

zarja: mivel nem könyvelő vagyok, hanem bérszámfejtő, így nem megy..a mérlegképest most végzem, de távol állok attól, hogy én önállóan könyveljek... :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Én erre nem mertem válaszolni Edit helyett, de úgy emlékszem, hogy Lillunál is sajna a táppénz is beleszámított (igaz szerencsére csak két hét volt, a többi már adott évben lett)

KépKép

KépKép
beneildi

De Edit, pont a bérszámfejtés olyan dolog, amire nem minden cégnél van külön ember. pl nálunk egy rokon cég csinálta, ott volt program hozzá. Nem tudom, hol dolgozol pontosan, de velük nem lehet megbeszélni, hogy kapj egy kis fekete melót plusz pénzért?
Én nem csinálok bérszámfejtést. Sőt nem is könyvelek, de simán tudom itthon is csinálni. Megvan a céges programom, a rendszerben az összes kimenő és bejövő szla benne van. A kamionok adatait meg havonta hozza nekem egy pasi. Arra van formatáblám. Berögzítem, az magától felszoroz mindent és kész.
Vendég

Amúgy én sem vagyok otthon a TB ügyekben. Kiráz tőle a hideg. Még ha meg is értem, vannak dolgok, amiket nem vágok. Pl, hogy ugye mi februárban szülünk. A 180nap kell, hogy meglegyen. Az előző év alapján számolnak. Akkor februártól kezdik a számolást visszafele, vagy dec. 31-től kezdik visszafele a 180 napot?
Vendég

Huhh, Edit most nem kicsit forráztál le. Tavaly még azt mondta egy TB-s ismerős hogy nem számít bele. Ez akkor azóta változott? Basszus, akkor lehet hogy vissza kell mennem táppénzről és ne legyen melóban akkora a pofám? :oops:

Nóri, köszi. A fiam is pókerezik, majd megmondom neki hogy mit akarok venni a nyereményéből. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Edit, én se vagyok nagy ész. Pl a bérnél látod én is beszélek butaságokat, rettegek is attól, ha valamelyik munkavállaló beteg lesz (eddig mindig megbeszéltük, hogy csússzák le, vagy menjen el szabira :lol: jobban jár), de pl konkrétan az egyik csajszi egy gyártó vállalatnál volt analitikus könyvelő, és aki helyette jött, az még nem tudta csinálni. Így a Niki bevállalta egy részét, és ketten csinálták. A Niki meg feketén kapta a zsé-t. Neki is jól jött, a köv csajszinak is jó volt, hiszen volt aki megtanította.

zarja

Csajok, a táppénz biza beleszámít!!! Csuppancs, igen jobb,ha visszamész dolgozni!
Nóri: a 180 napot úgy nézik, hogy a szülés várható idejét megelőző két évet vizsgálják. Ha megvan a folyamatos jogviszonyod, akkor a szülést megelőző év jövedelmét veszik alapul. Ha nincs meg, akkor a szülés várható idejét megelőző naptól számolnak vissza 180 napot, és annak a jövedelmét veszi alapul. Érti?
Nyugodtan mond,ha nem voltam érthető! Előfordul.. :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Hú, lányok, ezeket a pénzügyeket én még távolról sem vágom...
Gőzöm sincs, mennyi pénzt fogok kapni, még az elnevezését sem tudom az ilyen segélyeknek, meg hogy mit meddig kap az ember...

Anyu erőlteti, hogy menjek vissza fél év után dolgzoni, és ő majd vigyáz a babára - már alig várja, hogy lepasszoljam neki, hogy unokázhasson :) Na, azért nem eszik olyan forrón a kását :)

De a megélhetésen én is aggódom, meg a férjem is, mert jelenleg én keresek többet, azt extra pénzeimmel meg pláne, úgyhogy össze kell húzni majd a nadrágszíjat. Én most próbálok félretenni, meg eddig sem szórtam a pénzt...

Mondjuk tegnap vettem egy táskát, nem bírtam ellenállni, olyan divatjamúlt szarral jártam... :) :oops:

boruska

Edit!

Te érthető vagy, a jogszabály nem annyira.
Nekem az a gond, hogy tavaly szeptemberben mentem vissza melózni. (addig max GYED-en voltam) 150eFt bruttóra voltam bejelentve. 2009. márciustól hozzá jött a GYES. 2009. áprilisban felmondtam, így a régi helyen május 21-ig volt munkaviszonyom. Utána a saját cégbe lettem bejelentve folytatólagosan 143eFt-ra. Júli 21-től vagyok táppénzen.
Ugye itt van magam után a 30% költségem, de azt a GYES fedezi kb (azt apa vette át). Viszont hiába dolgoztam a két gyerek között, a táppénz miatt 164 napot a táppénz alapján fognak figyelembe venni az idénről...
Ha így van, akkor sem érné meg visszamennem, mert a járulékaim többe vannak, mint amit nyerek ezáltal. :(
Vendég

Nóri!

Sajna ez így van! :( :(

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Bocs, hogy zaklatlak, de nagy vonalakban számolva a 180 napra a különbség 230eFT ha végig dolgozom, vagy ha táppénzen vagyok. Tehát ha addig mondjuk jóváírok magamnak annyi jutalmat, akkor az már max GYED lehet? Vagy ez hülyeség? Jaj, de szégyenlem magam, hogy itt kuncsorgok, de senkit nem tudok megkérdezni. A könyvelőnk kicsit kevésbé ért hozzá, mint én... :oops:
Vendég

Edit, csak azért nem értem, mert netes infók szerint egyik ellátás nem lehet a másik alapja.
Amit írtam infóm, az tavalyi az infóm, azóta változtattak ezek a szemetek? És ha valakinek nincs meg a 180 napja, az méltányosságból jogosult magasabb juttatásra mint mondjuk én aki melózott. Hát a pofám leszakad, de komolyan. :evil:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lányok, jó hírem vannak! - felhívtam a dokit a 12 heti kombinált teszt leleteiért, és azt mondta, hogy minden gyönyörű, minden negatív, és a vérképem is szép, semmi hiányom nincs, semmi rendellenes. Úgyhogy most örülünk :)

boruska

Lányok!

Nekem most csak egy nem világos: mi a passzív táppénz? Amikor nincs éppen munkaviszonyom? Ha folyamatos munkaviszonyom van akkor az aktív táppénz? Mert a tgyás-, gyed-be CSAK a passzív táppénzt számolják.

Kép
Kép
molmar

Boruska, gratulálok a szép eredményekhez! :D :D :D

Kép
Kép
molmar

Lányok, átmentem az Indexre kiokosítani magam, de látom már egy páran beelőztetek gyes/gyed/tgyás témában :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?