Sziasztok Kismamik!
Túléltem a hétvégét, szóval újra a köreitekben vagyok.
A lagzi jó volt, bár a férjem bal lábbal kelt és miután ivott is kicsit (nem iszik, nem bírja a piát, így a kicsi is hamar kiüti), bedurcizott. Hajnali 3ig voltunk ott, nagyon kimerültem és rettenetesen fáztam. Én hülye, annyira alulöltöztem… De igazándiból nem azért, mert melegebbre számítottam, hanem azért, mert a kismama cuccaimat csak vasárnap kaptam meg. Eddig se kabátom, se pulcsim, semmim nem volt :S. Szóval nagyon hideg volt, de eddig úgy tűnik, nem fáztam meg. Most nyomatom a csipkebogyó, kakukkfű teákat egymás után.
Sokaknál olvastam a frontot. Én is éreztem, de nálam ez fejfájás formájában jelentkezik. Már a terhesség előtt is frontézékeny voltam. Sajna nekem ilyenkor annyira fáj a fejem, hogy kénytelen vagyok gyógyszert is bevenni. Még a legelején volt úgy egyszer, hogy annyira fájt a fejem, hogy az is nagy fájdalmakat okozott, hogy a fejemet a párnára tettem. Akkor vettem be először Panadhol extrát. Azt lehet bevenni, mert paracetanol tartalmú. Ti szoktatok bevenni gyógyszert? Nekem olyan lelkiismeret furdalásom van emiatt
. Úgy bánt, hogy szegény Picikémet olykor begyógyszerezem:(
Köszönöm az együttérzést (mármint, ami a pénzügyeket illeti. Jól esett, de azért ne sajnáljatok, mert a férjemnek hála nem tragikus a helyzet. Megvagyunk
.
Ha jól emlékszem
Suzy kérdezte, hogy milyen tanár vagyok. Amellett, hogy szigorú, magyar és pedagógia szakos tanár vagyok
.
Wivi, köszönöm szépen a receptet, holnap ki is próbálom. Már alig várom. Nagyon rápörögtem.
Yokka: őszintén szólva meglepett, hogy egy ilyen pici közösségben is van 2 olyan ember, aki a kötelező állami juttatáson kívül gyakorlatilag semmit nem kap. De annak viszont örülök, hogy ilyen aranyos kis férjed van. Nem enged dolgozni
. De nem is baj, főleg ha nem szorultok rá olyan nagyon. Úgyis sokat kell pihenni. Én azért is szeretem, hogy itthon vagyok, mert sokat gondolok a Babára és amellett, hogy nagyon várom már, tudatosan, fejben is igyekszem felkészülni a szülésre, a fogadására és mindenre. Szóval ne bánd szerintem. Amúgy Te mennyi idős vagy (ha nem vok túl indiszkrét.)? Közben vissza is olvasgattam és láttam a dekor ötleteidet is. Ezeket mindet magad készíted majd? Gringo’s tök jó hely, egyszer voltam már ott a férjemmel. Érdekes, egyetem alatt nem is ismertem.
Szegediek: nem tudom ismeritek-e a Bratyesz éttermet. Én mindig úgy rendeltem onnan, soha nem voltam még, de annyit elmondhatok róla, hogy brutál adagok, nagyon fini kaják jó pénzért. Tényleg csak ajánlani tudom. Akkora adagokat kaptunk mindig, hogy ketten ettük és elég volt. Amúgy én sem főzök, vagyis csak ritkán. Van a közelünkben egy étterem, 430 ft a menü és 3 féle van minden nap. Finom, változatos, elég. Ennyiből meg úgysem lehet kihozni az ebédet és ráadásul tényleg napkig azt eheti az ember.
Nomi: Köszi az üdvöléstést, Veled még nem találkoztam
. Miért kell visszamenned 4 hónap után dolgozni? Nem úgy van, hogy 6 hónapot kötelező otthon maradni, hogy addig nem is lehet dolgozni?
Manama: hu, jó, hogy írtad ezt a szülés utáni biztosítás dolgot. Nem tudtam róla, úgy látszik a sok utánajárás ellenére is maradt olyan, amit még nem tudok. Amúgy Te gondolkoztál már kismama tornán és ilyen szülésfelkészítő tanfolyamon? Én már nézegettem, meg kérdeztem a védőnőmet is. Ő azt ajánlotta, hogy a Zsebibaba nevű kiadványt nézegessem, ott össze van szedve minden. Már szemezgettem egy-két hellyel. De ha Neked van infód ezekről, tapasztalatod, szívesen venném őket. És sütőtökkrém leves? Én azóta gondolok rá, hogy a Vacsoracsatában a Jakupcsek azt készített. Le is írtam a netről a receptjét. Én alapvetően nem szeretem a sütőtököt, csak az illatát. De azt mondják a levest az is szereti, aki a sütőtököt magát nem.
Evita: Jót mosolyogtam a neveken
. Jól beleválasztottam. De mindez tényleg csak abban erősít meg, hogy ezek most nagyon divatos nevek. Amúgy az Emmát és a Lillát hogy lehet becézni? Nekem ötletem sincs. Pocakfotót pedig lásd
Most olvatam: Te már érzed a Babád mozgását??? Nem semmi. Én 20 hetes vagyok, de még semmi
.
Istenkém
Gabi, annyira édes a Fiacskád! Kis hős
. Teljesen megigézett ez a szempár
. A szerda már mindjárt itt van, látszik rajta, hogy kitartó, erős baba. Hamar túllesztek a megpróbáltatáson és el is felejtitek majd a kezdeti nehézségeket.
Menion: valószínűleg elcsúsztam valahol, Te is lagziban voltál?
Böbe baba: gratulálok az első mozgáshoz
. Nagyon irigyellek ám. Én is úgy várom már. Egyértelműen tudtad, hogy azt érzed? Mert én ettől is parázok, hogy észre sem vesze. Mert olykor vannak olyan érzéseim, hogy „mintha”, de nem tudom eldönteni. Szóval ha AZ lesz, akkor nem lesznek kétségeim?
Amúgy Ti látjátok a vonalzómat? Mert én elkészítettem, be is másoltam a címet az aláíráshoz, engedélyeztem is, de én nem látom a bejegyzéseim alatt. Tehetséges vagyok
.
További szép napot Mindenkinek
.
20 hetesen