Új privát üzeneted érkezett!

Pepike, ha mán így alakult, akkor büntiből küldenél nekem színes tetrákat? (4-6 db kellene) :lol: :lol:
Privizzük le a címet meg az átutálásos számlaszámot.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Azért az túlzás. 18 órás vajúdás után született meg 4,65 kg.-tel
De nem volt utána semmi komplikáció. Ami tetszett, az a dokinőm hozzáállása, segítőkészsége, szavai voltak.

Livi
Kép
Kép
lusie

Helló Csajok!
Én szívesen elmennék a SYMA-ba, majd átnézem, hogy milyen programok vannak. A börze is érdekel, csakhát ugyebár én még nem szeretnék vásárolgatni, úgyhogy ezt lehet, hogy kihagyom, biztosan lesz később is...(remélem)
Januárban szeretnék "átugrani" Bécsbe, azt mondtátok, hogy akkor érdemes kint szétnézni a leárazások miatt, majd addigra már nem fosok a szükséges dolgokat megvenni...

Nem tudjátok véletlenül, hogy ez a 20.heti UH a genetikai?
Képzeljétek, felhívtam az AFP eredményem miatt a kórházat és úgy lecseszett a védőnő, hogy még nem jelentkeztem be az UH-ra, hogy tőlem elég ritka, de megszólalni sem bírtam. Teljesen kikelt magából, hogy nem kellene az utolsó pillanatig halasztgatni, mert már nem lesz időpont és ezt a 20. hétig muszáj megcsináltatni....

Kép
pété

Jim! Boldog-boldog bóóóóldóóóóg névnapot!

Kép
pété

[quote="lusie"] írta:lusie18 órás vajúdás után született meg 4,65 kg.-tel

:shock: :shock: :shock: :shock:
ejha!!! :wink:
nem vagy semmi!! :D

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

a börzéről én is tegnap kaptam a kismamaruha boltban papírt, én is mennék!

monácska, jó hogy túl vagy rajta, én is szurkolok neked. tökre átérzem (hanem is voltam), hogy rossz lehetett amikor szúrtak, a múltkor olvastam az IPMben a Ranchburg (vagy hogy írják) Jenő cikkében, hogy a babák ilyenkor érzik, és elhúzódnak vagy néha megijednek ...

kölyök, elnézve téged, elég vicces a védőnő, hogy fog vissza magad a kajával ....
eddig egyébként azt gondoltam, hogy ugyanmár hízás majdlefogyok, de tegnap olvastam, hogy a terhességi csík is nagyon függ tőle, azt viszont csak úgy nem tünteti el az ember...
mindenesetre már 2 napja kenegetem magam a Vichyvel hátha segít valamit. ha mást nem isteni illata van :)

nem tudom ti hogy vagytok vele, de megbolondulok, hogy minden mintha szorítaná a hasam. harisnya, nadrág (pedig terhes). és Eszter mintha mindig akkor rugdosna amikor érzem, hogy szorít ha ülök pl. szegény biztos kényelmetlen neki.
ha legyűröm a harisnyát egészen akkor meg mégjobban szorít, sehogysem jó... ha a gatyából nagyobbat próbálok az meg leesik...
ez legyen a legnagyobb bajom, de ez a napi szenvedés az öltözködéssel

KépKép
judit18

4,65 ejha!! akkor nem is csoda vszínű hogy ennyit vajúdtál.
nem akartak császározni?
judit18

[quote="jimmorrison"]
írta:
jimmorrison(a fiam azt mondta múltkor, anya neked nem is cicid van, hanem csöcsöd. Nem tudom, kitől hallotta :oops: :lol: )

Hát ezen nagyot kacagtam! Kép Nagyon édes lehetett!

Beuska, az üzeneted felét rossz névre címezted, ha jól emlékszem kvaszeva férjének kell jobbulást kívánni! :wink:

Tand, szerintem ne aggódj a lakodalom miatt. Én 5 hónapos terhesen reggel 6-ig bírtam a lagzinkat, és nem csak ücsörögtem! :lol:

Lusie, én még nem is üdvözöltelek, úgyhogy: Kép

Csujzi, együtt érzek a nadrágok miatt! Szerintem én is sírva fakadtam volna. Én azzal a gatyóval jártam így, amit direkt a talira vettem. :(

Mni, tök jó a friss tábla! Majd ha legközelebb módosítasz, annyi javítást kérnék, hogy a szülés várható időpontja egy nappal később, március 17-én van/lesz. Köszi!
Vendég

Pété,

igen, a 20. heti a genetikai, amire azt mondják, hogy nagyon-nagyon fontos. nekem csak egy bajom van, hogy nem tudom, mit kellett volna nézniük, mint genetikai UH, kedves jó biológusunk, nem tudja véletlen?

Kaptam mindenhonnan olyan szép kis írásos papírt, hogy durva anatómiai elváltozás nem látható... hurrá!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Ezt találtam az Istenhegyi klinika honlapján:

A 18-20 hét között szoktak sort keríteni a második trimeszteri ultrahang vizsgálatra. A mérések hasonlóak lehetnek, mint az első trimeszteri vizsgálatoknál, de ebben az esetben az ülőmagasságot illetve a tarkóredőt már nem mérik. A méréseken kívül ekkor kell szűrni, az AFP eredmény birtokában, a nyitott gerincet illetve a koponyafejlődési rendellenességeket. Egy jó minőségű ultrahang készülékkel a nyitott gerinc legalább 95 %-ban, a koponyahiány 100 %-ban szűrhető, mely rendellenességeket a magas AFP szint is jelezheti. A terhesség korai szakaszában szedett, fólsav tartalmú magzatvédő szerekkel, jelentősen lehet csökkenteni a nyitott gerinc kialakulásának a veszélyét (családtervezés).A 18-20. heti ultrahang vizsgálat során kell megvizsgálni, hogy a csontok, illetve a belső szervek normálisan fejlődnek e. Külön hangsúlyt érdemes fektetni az embrió szívének a vizsgálatára, mivel a szív fejlődési rendellenességek genetikai rendellenességre utalhatnak.A 18. héten az orrcsont hosszának a mérésével lehet a Down-szindróma kockázatát jelentősen csökkenteni. Ebben a terhességi hétben az orrcsontnak 2,5 mm fölött kell lennie, de átlagosan 4-5 mm körül van.

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx! Nagyon köszi! Akkor felhívom holnap a kórházat és kérek időpontot. Ja, és a poén, hogy csak reggel 8-9 között lehet őket hívni...

Aki már volt 3-4D-s UH-on, mi a tapasztalat? Hol a legjobb? Nekem a Bolgárkerék-ben nem volt túl meggyőző...

Livi! Őszinte elismerésem!

Kép
pété

Szia Zsu!
Szia Judit! Én kértem, hogy amíg nem vagyunk veszélyben, szeretnék "simán" szülni. Egyébként úgy hallottam, becsült 4 kg fölött az Uzsokiban nem nagyon engedik a sima szülést, a dokinőm a kérésem miatt elhallgatta az infókat kicsit.
De örülök neki, hogy sikerült. Nagyon-nagyon kemény volt, de megérte. Sőt, ha most azt mondanák, márciusban ugyanez vár rám, nekivágnék újra. Mondjuk már most nagyobb a kisfiacskám (20 hetes), egy héttel és három nappal uh szerint, mint a kora.
Ezekbe az AFP infókb már belefájdulok. Egy hete másról sem szól az életem, mint a kutakodásról.

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!!!
Most jövök az uh-ról :D
Vittem magammal a barátnőmet, hogy nézze a képet, mert én nem látom sajnos... :cry: Azt monda, hogy szopta az ujját, meg ficánkolt, össze-vissza rugdosott.
De a lényeg, hogy puncija van !!!!!
Szóval Blanka lesz. Olyan nagyon örülök, remélem legközelebb nem kukit lát a doki! :? De azért a tuti miatt, majd kérek időpontot a 4D-be.
Ja és hogy jártam! Megkaptam a kupont a védőnőtől a várandós csomagra és mentem nagy boldogan beváltani, az eladó meg szépen kioktatott, hogy nem olvastam el az apróbetűs részt, mert csak a 3. trimeszterben lehet beváltani... :oops: és tök bunkó volt, egy csomó mindent rám akart tukmálni. Volt olyan babakocsi, amilyet mi vettünk és megkérdeztem, hogy mennyibe kerül és nem mondta meg az árát, mert már nekem úgyis van, legyen titok. Szemét. :evil: Többet sem megyek abba az üzletbe. Jó drága is.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Mni! Remélem a köv. UH után már szineződik az én nevemnél is a táblázatban a sor. Eldöntöttem, hogy mákosgubát fogok előtte enni, hátha nem fog annyit ugrándozni! :lol:

Kép
pété

Sziasztok Minden Pocakosnak, és Poccaklakónak!

Én Márti vagyok, és még nem rég bukkantam ide! Nagyon örülök, hogy ilyen sokan vagyunk. Remélem nem gond, ha én is be-bekukkantok ide egy párszor.
Gratulálok először is mindenkinek!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bosek! Nem akarom az én kis Babócámat megsérteni, úgyhogy hangosan nem mondom ki, de úgy irigyellek! Én is csajszit szeretnék! Persze nagyon-nagyon fogok örülni, bármi is lesz! (de azért ne legyen csőre, szárnya, farka, stb... :lol: )
Gratulálok!

Kép
pété

Mpatr! Meg ne szólalj! :lol: :lol: :lol:

Kép
pété

Szia Márti, üdv közöttünk! Ne csak néha kukkants be, hanem írj is!!!

Bosek, gratula a nagylányodhoz!

Pété, nekem például sosem sikerült a kórházamat telefonon elérnem, én végül bementem és úgy kértem időpontot, onnan legalább nem lehetett úgy lerázni, mint a telefont-fel-nem-véve.

Attól, hogy én egy dokival nagyon-nagyon rsszul jártam, még nyugodtan választanám a Bolgárkereket, csak legközelebb lenne annyi eszem és megkérdezném előre a doki nevét is és neten utána néznék, tényleg UH-guru-e :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Én csak a jövőhéten fogok menni a 18 hetes UH-ra. Akkor most nem mérik a nyaki redőt? Nem úgy van, hogy az Afp eredménnyel kell menni, és azt is mérik??? :?: :?: :?:
Szerintetek a 0,75 mm-es Afp eredmény jó????????????
Tudom, hogy benne van a norm. értékbe, de én aggódom, Marcikámnál 1 mm volt. De szerintem hamar vették le.

Üdv
Vendég

Bosek gratulálok a lányhoz és ahhoz is, hogy már nevetek is van! :)
Pété, én pont tegnap írtam, hogy én a Praxisban voltam, www.ultrahang.com Ott nagyon rendes volt az ürge és jó a hírneve is. Nekünk Ő már a 17. héten megmondta, hogy lány lesz, amit hétfőn a doki is megerősített a genetikai UH-on. :)

KépKép
KépKép
mni

Jaj! Segítsetek már nekem nem tudom feltölteni a vonalzóimat.
Azt írja, hogy nem megfelelő féjl típus.
Miért nem tudom????????? Úgy szeretném! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Szia Márti!
Üdv köztünk!

Jim!
Nekem azt mondták, hogy AFPről egy hét után érdeklődjek a dokimnál és vizeletvizsgálat eredményét pedig megküldik a védőnénimnek. Ettől függetlenül én úgy tervezem, jövő csüt. elmegyek a laborba az eredményért, hátha odaadják. Az AFP-t szerintem én a genetikai UH (okt. 30) során fogom megkérdezni, addig se izguljak.

Beus! Három félévig tanítottam Logikát szakoktatóknak és mérnöktanároknak. Csak nem? jajjajj :lol:

Eszter

Kép
eszter.eu

Mni!
Még apucit meg kell győzni, de végülis én hajthatatlan vagyok. Fiú nevet ő választott: Hunor Botond. Nagyon fiút szeretne, de mondtam neki, hogy ne legyen telhetetlen, már van neki egy, csak az anyjával él. Én meg mindig is lányt akartam és már kétszer álmodtam, hogy lány van a hasamban és anyukám is és a barátnőm is. Csak a mamám szerint lesz fiú.
Márti!
Az AFP-vel kell menni és nem nézik a nyaki redőt, hanem a csontokat, meg a belső szerveket. Nekem 0.79 lett.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Mni! Köszi! Most néztem, hogy ráadásul Babaneteseknek kedvezmény van a Praxis-ban! Mennyivel előtte jelentkeztél be?

Eszterxx! Nemcsak a múltkori negatív tapasztalatod miatt nem szeretnék oda menni, csak a srác elég sokat bénázott, mert nem tudott képet csinálni, bár tudom, hogy ez nemcsak az ő hibája...

Kép
pété

Ja és a hepa negatív!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Szia Márti!
A BBC kódot kell bemásolni a lap tetején a segédletek menünél található profilba. Utána elvileg működik!
Nálunk a 12. heti UH-on nézték a nyaki redőt, a 20. heti meg a genetikai UH.

KépKép
KépKép
mni

Eszter.eu: Ismerős voltál meg a neved is. Okleveles mérnöktanároknak tartottad a logikát, a volt csoportunk másik felének. Most már emlékszem. Én egy másik fiatal hölgy/lányhoz tartoztam, de most hírtelen nem ugrik be a neve. Köszi.

bea

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Nekem sem jön össze ez a vonalzósdi!
Hova másolom a kódot a profilon belül? Aláírásnál?
Jaj de szőke vagyok!!!! Szia "sorstárs" Márti!

Livi
Kép
Kép
lusie

Lehet én vagyok nagyon béna, sőt biztos, de hol van az a
BBC kód??????????? :roll: :roll:
Vendég

Kedves lusie!

:D :D :D :D
Az a legszőrnyűbb, hogy én még szőke is vagyok!!!!!!!!

Segítség!
Vendég

Mni, látod, igyekszem bepótolni, hogy eddig nem írtam :wink: Ha jól vagyok testileg-lelkileg, akkor nincs baj, jövök mindig.

genetikai uh: mivel nekem a pocaklakó 2 héttel nagyobb, hiába mentem a 12. héten, 14 hetes uh-án már nem is nézett nyaki redőt. Amúgy én a Jánosban voltam, nem az Istenhegyin. Viccek vicce, hogy ezek után a héten volt AFP-ém, nagyon kiváncsi vagyok az eredményre, mert ugyebár uh szerint 18 hetes vagyok, nem 16. A második genetikaira meg akkor 22 hetesen kerül sor, annak is sok értelme lesz....amúgy ott a többi genetikai rendellenességeket is szűrik, nem csak a Down-t. Nálunk vidéken csak 30 év felett csináltak ilyen vizsgálatokat amúgy. Lehet, hogy már meséltem, egy nagyon ari barinőm egészségügyi dolgozó, a férje doki, tehát fokozottan odafigyeltek rá. Genetikai uh ide vagy oda, Down-os lett a gyereke. (amúgy az iwiw-en fent van az ismerőseim között, ha meg akarjátok nézni, tortás képpel) És nem vették észre. Erről ennyit. Tudjátok mi a gáz? Hogy nagyon sokszor olyanok ultrahangoznak, akiknek közük nincs a genetikához és azt sem tudják mit kell nézni! Azért mert valaki nőgyógyász, max annyit konyít a genetikához, mint én, hogy tanultam 2 félévig.

iwiw: töröltem magam, mert többek között a férjem volt nője nem hagyott békén, de ismét fent vagyok, most már képpel. Azaz csalafinta voltam, Milán fiam még fent volt, és kb 1 hónapja átírtam az adatlapját a sajátomra. Azért így is megtalált pár ember. (10 ismim van)Ha van kedvetek, jelöljetek.
Vendég

Lusie, Márti!

Melyik portálon csináltátok a vonalzót?
babafalva.hu? Lylipie.com? Vmi más?

Eszter

Kép
eszter.eu

Szia Márti!
Én is!

Livi
Kép
Kép
lusie

Lusie, Márti!

Másik kódot nem kaptatok? Ezek normál linkek az internetes oldalra. Ennél hosszabbat keressetek!

Eszter

Kép
eszter.eu

Márti, üdv itt nálunk!

Bosek gratula a kislányhoz (főleg, hogy a szived mélyén azt is szerettél volna :wink: !

Kiszazsu, Alexa után jöjjön egy pöcsös! Gratula! :lol:

Már egy kicsit irigykedem, hogy ti tudjátok a nemét! Már én is baromi kíváncsi vagyok, de október végén, november elején megyek csak a genetikai uh-ra, és akkor lesz először lehetőség, hogy megkuksizzuk mit rejteget a lába között! A legrosszabb az, hogy megérzésem sincs, sőt vágyam sincs :? !

Pété, nem csak januárban érdemes kimenni Bécsbe (vagyis egyáltalán Ausztriába), mert egy csomó gyerekcucc baromi olcsó (1-2 euro/db)kint, ja és nem utolsó szempont az sem, hogy jó minőségűek! Mi is ezt tervezzük, bár én előtte szinte csak annyi rucit veszek, amibe haza tudom vinni a kórházból. A csládban sajnos már van rossz példa az ellenkezőjére :( !

Kép
tand

Márti: üdv!

Esztereu: kösz az infót, nekem a dokim nem is mondta, hova megy az eredmény. Mondjuk úgy rémlik, Milónál a védőnő hívott fel, hogy nem jó az eredmény........Amúgy védőnőnél csak egyszer voltam, azt mondta nem kell járni, a doki pecsétel mindig.

bosek: grat a puncihoz. 8)

beus: én a börzét terveztem a jövő hétre, de lehet oda sem tudok elmenni, attól függ, Milán hogy gyógyul addig. Holnap műtik :cry:
Vendég

Sziasztok!

Hát ez brutál volt.... Időtlen idők óta olvasom vissza a leveleket, és nagyon koncentráltam, hogy mire akarok írni valamit is. Hát lehet, hogy nem jut minden eszembe.... :)

www.nandu.hu/magyar/szules/aquanatal/aquanatal.htm

Ezen az oldalon fel vannak sorolva, hol vannak foglalkozások. Ahozzám legközelebbesőnek utána is néztem még a jómultkorában, de szerdán este van csak, és akkor én edzésre viszem a gyerekeimet, meg apjuknak is edzése van. Szóval nem megy.... :cry:

Monácska!
Örülök, hogy túlvagy a nehezén, és drukkolok az eredményhez, de minden rendben lesz.

Csujzi!
Remélem ma már sokkal jobb kedved van!!!!!!! :D :D :D :D

Pété!
Én jövőhét szerdán megyek a Mátyásföld klinikára 4D-re, majd beszámolok róla. Pati ismeri az ottani orvost, és nagyon jókat mondott róla. Azt mondta Ő is oda menne, ha nem lenne messze Érdtől. Neked autóval 15 perc. Hévvel is max 20 perc. Majd küldöm a honlapcímet is.

Időnként pánikszerűen valakin kirtőr a nem mozog aggodalom, csak egy kis másfajta válasz. Ma az én orvosom azt mondta arra, hogy néha napokig nem érzem, hogzy a magzatvíz mennyisége se teljesen állandó, amikor nő a mennyisége kevésbé ér a méh falához, kvázi kevesebbszer érzem... Ez most engem egész jól megnyugtatott.

Az AFP-m 1,35 lett. Ez állítólag jó. Holnap kérek genetikai uh-ra időpontot. Ahogy hallottam a kórházi viszonyokat jól ki fogok csúszni a 20. hétből amire időpontot kapok. Lesz az a 22. is.
De talán még az se olyan késő.

Amit kihagytam majd írom később. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja!
Tegnap meg azért nem írogattam, mert a fél napomat a rendőrségen töltöttem. A fényképek között felismertem a pofoszkodómat, és egyezett, mert ő annak az autónak a tulajdonosa aminek a rendszámát megadtam múltkor. Tökre féltem, hogy nem emlékszem rá már, de amikor megláttam egyből beugrott az arc.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

PÉté!

babamozi.net/

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Helló!

Pumperka, hogyhogy fényképük volt róla? Ezek szerint már volt büntetve?

Jim, mit fognak Milánnal csinálni? Nagyon fél?

Kép

Kép
mzx

Khm.......

Kis protekcióm van a Söfiben.

Meg van az eredményem csajok!

Nóránk lesz és makk egészséges!
Vendég

Grat Monácska!!!

Livi
Kép
Kép
lusie

Pété, én vagy egy hónappal előbb jelentkeztem be, de biztos korábbra is tudnak időpontot adni.
Lányok, megszerkesztitek a vonalzót azt hiszem 3 lépésben, majd van egy Create Ticker gomb és utána kiad kódokat --> onnan a BBC kódot kell bemásolni az aláíráshoz. Remélem sikerül! :)

KépKép
KépKép
mni

Mona ez nagyszerű!!!! :) HURRÁÁ!!!

KépKép
KépKép
mni

Rívok itt örömömben, mint ahülye....
Hogy kell lányt nevelni????
Nagyon fosikálok most kicsit!!! :oops: :lol: :shock: :D :roll: :wink:
Vendég

Timi: köszönöm 8) Milyen csokit szeretsz? Fogadjunk, hogy csajszikád lesz :wink:
Vendég

Köszönöm Luise!
Mi még nem találkoztunk azt hiszem!!
Soxeretettel üdv itt nálunk!
Vendég

monácska: Nóra az nagyon szép név!!! gratula!!!

mzx: a bal szemén nyisszantanak fel 3 betokosodott árpát. De úgy nézem a másik szeme is kezd gáz lenni, de egyszerre csak egyet tudnak macerálni :shock:
Vendég

Jim, drukkolunk Nektek holnap!

KépKép
KépKép
mni

Szia Jim!
Köszönöm!!!! :)

Nóra Hajnalka lesz!
A fiam Ákos!
Szép nevek.............. :)

Kicsit meg vagyok ám hümmedve és zavarodva ám nagyon!!! :lol: :lol:
Vendég