Új privát üzeneted érkezett!

Evita
Megírom persze :!:
nagyon csini vagy :!: :!: :wink: alakul a pocak :!: :roll: :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Evita! Nagyon helyes a pocakod. Remélem a neme kiderül. Megérzésed van?

KépKép
yokka03

Kedves Felhasználók!

Már napok óta keresgélek egy fórumot, ahová én is szívesen csatlakoznék. Már többször olvasgattalak titeket és mindig elámulok, hogy milyen kedves, összetartó kis társaság verődött itt össze. Gondoltam szerencsét próbálok nálatok.
Magamról, illetve az állapotomról: egy Pécs melletti kis városban várjuk első babánkat a férjemmel. 26 éves vagyok és 19 hetes a babácskánk. Se neme, se neve nincs még.
Szóval hirtelen ennyi, szép estét és minden jót kívánok :)
szandriii

jaj lányok már gondoltam mostanra lesz vmi hír...remélem minden jól megy...
suzy a filmet most fogom megnézni mert eddig sikáltam a kiságyat meg nekiálltam vasalni de most kicsit pihizni jöttem...
olyan jó illata van azoknak a csöppnyi holmiknak...annyit szagolgattam hogy alig haladok....meg azt se tudom hogy vasaljam hisz a vasaló óriási hozzájuk képest...

erika hát sajnálom hogy ilyen "elnyomásban"élsz...nem lehet egyszerű az anyósnál élni....igen is jogod van a véleményedhez és ahoz is hogy a napodat úgy töltsd ahogy te akarod...azért mert ott laksz még nincs joga beosztani a te idődet...és ha a fia neki ad igazat akkor állj ki magadért meg a babádért mert ilyenkor nem csak te pihensz hanem a baba is...
örüljenek hogy nem vagy veszélyeztetett terhes akinek egész nap feküdni kell!
ha meg cselédnek vettek oda akkor nekik nem volt gyerekszobájuk :evil:
bocs hogy ennyire odamondom de nem bírom az igazságtalanságot....
vigyázz magadra és ne hagyd hogy a fejedre nőjenek mert késöbb még nehezebben tudsz majd érvényt szerezni az akaratodnak!
...és ha ki van kötve a kutyesz akkor nem ugat?...biztos oka van ha egész nap ugat...multkor kimentem mert az egyik kutyánk 30 perce csinálta a cirkuszt és nem szoktak ugatni csak ha okuk van de akkor is rövid ideig....hát azért szólt a riadó mert egy mocsok macsek direkt odatelepedett a kerítés mellé 1 méterre és azon élvezkedett hogy a kutya ideges...nem volt semmi baja mert kimentem megnézni miért fekszik pont oda de csak genyózott...biztos ez volt a visszavágó egy kergetés miatt vagy nem tudom :roll:

Kép
menion
Budapest

szia szandriii üdvözlet köztünk! és mond csak mit szeretnétek?lányt vagy fiút?és véletlen baba vagy terveztétek?
mesélj még!

Kép
menion
Budapest

Szandri
Üdv. a klubban, örülök, h hozzánk csatlakoztál, gyere ha csak időd és energiád engedi :!: :wink: szívesen látunk, olvasunk :!: gratulálok a 19 hetes babóhoz :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Orsi hírek!!!!!!!!!!

Megszületett Dalma baba!3740g és 56 cm!!!!!!!!

Dalma bébi,Isten hozott a nagy világban!

Sok tejcsit és sok boldogságot,egészséget kívánunk!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Részleteket nem tudok,az üzi 18.58-kor jött. :lol: :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

éljen éljeeen!sok egészséget nekik! jaj de szép eredmények!3470/56 szuper! remélem nem volt nehéz szülés....

nézem a filmet suzy nagyon köszönöm!!!erre vágytam de mikor keresgéltem a neten csak 1-2perces részleteket találtam...pl az első résznek az utolsó percét így láttam de nem az egészet!
nagyon köszönöm! most nézem majd a 2.részt :D aztán megint jövök

Kép
menion
Budapest

Orsi
GRATULÁLOK DALMUSHOZ!!! HIP HIP HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
"Megszületett, megérkezett, de jó. A legújabb kis Földlakó!!!!"

Juj, de örülök! Már egész nap úúúúgy izgultam!! Remélem könnyű szülés volt!

Hát azért nem lett olyan kicsi Baba!

Sok boldogságot!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Gabi
Köszi a tudósítást :!: :wink:

Orsi
Szívből gratulálok Dalmus babához, sok tejcsit :!: :wink: szép nagy baba :!: :wink:

Menion
örülök, h tetszik a film :!: :wink:

Gabi
Roli baba hogy van :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szandriii
Üdv köztünk!!! Gyere mesélj még többet magadról. Mivel foglalkozol? Mióta vagy együtt a férjeddel? Mit szeretnétek inkább??? Mindenre kíváncsiak vagyunk!!! Igaz csajok? :P :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Dalmus már a 4.topik baba, de jó :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

További szép estét, holnap vmikor leszek, de apácska itthon lesz végre és együtt pihizünk, este fél 7-re megyünk a kontrollra :!: vigyázzatok magatokra és a babókra :!: :wink:

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Önző módon most csak rólunk! :oops:

Roli jól van,ma levették az infúzióról és én etettem meg,de most még üvegből :lol: Nagyon jó volt fogni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Szerintem holnap kiveszik az inkubátorból is,mert minden eredménye jó lett.30-35-öket eszik.
Most először nem sírtam amikor megláttam,de persze most,hogy írok róla már nem tudom tartani magam :cry: :cry: :cry:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
Csupa jó hírek! Nem vagy önző egyáltalán! Már vártuk a friss infokat Roliról! Örülök, hogy foghattad, és megetethetted. Nemsokára már szoptathatod is! Tök jó!!! Nem baj, sírjál csak. Legalább megkönnyebbülsz! Megszületett a két csepeli Babó. Gondoltad volna, hogy csak 5 nap lesz köztük??? Tök jó. Majd találkozhattok gyakran! Együtt tologathatjátok a babakocsit! Majd én is be csatlakozhatok néha! Először mé pocakosan, majd később Babával? Nekem közel van csepel! :lol: Na meg gyakran vagyok csepelen! Várjuk majd az újabb Roli infokat!

evita10
Budapest IX. kerület

Orsi

Nagyon örülök! Jó egészséget, sok boldogságot és sok tejcit! Már nagyon izgultam, h. mi lehet.

Gabi
Örülök a jó hírnek, akkor holnap reméljük már tényleg kiveszik az inkubátorból Rolit. Na és köszi az Orsis hírt is.

Szandri
Üdv. köztünk és persze gyere és mesélj.

Evita
De jó, hogy már jobban vagy. Nekem is kb. hasonló a pocakom.

Suzy
Jó pihit holnapra és drukk a kontrollra.

Ha valakit kihagytam nem volt szándékos.

Mindenkinek jó éjszakát, vigyázzatok magatokra!

Kép
gyevacska

suzy épp amikor a 28.hétnél tartott a film akkor ért haza Laci...mondtam neki jól időzített mert itt tartunk épp mi is...na nem gondolkodott rajta hogy megnézze pedig nem voltam biztos hogy érdekli-e....aztán végignézte velem a végéig...
majd bekapcsoltam neki az elejéről és olyan aranyos volt mert láttam hogy hulla fáradt de még pislogni se mert nehogy lemaradjon a filmről...így aztán az első részt én 2x néztem meg
most kb 5 perce lett vége de már alszik a "kispapa"...

még 1x köszi hogy belinkelted nagy öröm volt nekünk....én béna vagyok a techikához Laci meg nem ér rá ezért én csak alap dolgokat tudok csinálni a géppel és pl képet se tudok ide feltenni pedig ma megpróbáltam csak amit akartam az nagy és felére kéne kicsinyíteni hogy engedje a gép....

jó éjt mindenkinek! főképp Dalmusnak és Orsinak az első éjjelen szép álmokat!kiadós pihenést!

Kép
menion
Budapest

a macska rámászott a férjem hátára aki már horkol itt mellettem :lol: úgy simul rá mint egy második bőr...nem tudom mi van vele mostanában de nagyon ragaszkodik és lerázhatatlan...Laci meg úgy látom már megadta magát :P

Kép
menion
Budapest

Jó reggelt!

Orsi
Gratulálok a szép és egészséges Dalma babához!!!!!! :D :D :) :) Sok-sok örömöt és boldog baba-mama napokat kívánok! :) :D
Várunk majd a beszámolóval! :D Nagyon izgultunk értetek. :oops: :D :)

Gabi
Örülök a jó híreknek! :D :) Már nem kell sok és haza is engedi hozzátok! :)
Nagyon jó lehet már ölbe fogni a pici fiadat...!

Suzy
Drukkkkk a vizsgálathoz! :)
A házi dokit sikerült elintézni?

Evita
Aranyos a pocid! :) Kezd szépen gömbölyödni! :)

Gyevacska
Jó, h jöttél. :) Grat a jó AFP-hez!
Bizti ki fog derülni a baba neme. :)

Szandrii
Üdv köztünk és grat a babához! :D
Mesélj még majd magadról/magatokról! :)
(Ha csinálsz vonit, vagy megírod mikorra vagy kiírva és a kórházat, akkor beteszlek a tábliba is.) :D

Menion
Vicces lehet ez a cica! :) Lehet, h érzi, h nemsokára már nem ő lesz a kedvenc! :D :)
Leírjam neked, h én h szoktam kicsinyíteni? (-->microsoft office Picture Manager)
(de elméletileg a Paint-tel is lehet, ami a legegyszerűbb. Megnyitod benne a képet és a Képek/ 'nyújtás/döntés' résznél leveszed 25%-ra pl. De ne mentéssel mentsd el, hanem 'mentés másként'-tel és akkor nem írod felül az eredetit, ha mégsem lenne jó a 25%-os méret.)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Orsinak és Dalmának gyorsan egy módosított tábli! :D :D :D :D

Kép

Ez olyan izgi, így, h megvan a 4.fórum babánk is! :)
És vajon ki lesz a következő?
(oké, talán Bebe, de Ő olyan ritkán jön... És utána egymás után 3an is vagyunk kis külömbséggel! :D :) :) :) :) :) )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Orsi!!!Nagy nagy gratula Dalmácskához!!Szép nagy baba lett :wink: Remélem mindketten jól vagytok!!Várunk benneteket vissza. Sok sok tejcit Dalmácskának! Lehet Apácska is szerepetjátszott a 3 újnyiba :wink: Jó kis csapat!

Menion! Tök jó hogy együtt néztétek meg! Hát el tudom képzelni a kispapát :D Amikor én néztem a párommal végig szorította a kezem, és levegőt is alig mert venni, viszont a szülés résznél kimenekült a szobából :lol: Még párszor biztos elő fog kerülni a film.

Suzy! Csak nyugodtan! minden rendben lesz ma! Használjátok ki a mai napot kettesben! Kontroll után infókat várunk!!

Gabi! Ilyet többet ne mondjál! Nagyon örülünk az új híreknek Roli babáról! Szépen eszik a pici, ez nagyon jó hír. Ottho cicire szoktatás lesz, vagy maradsz a cumisüvegnél?

Szandrii! Gratula a babóhoz! Mit szeretnétek fiút vagy lányt? Remélem sokat olvasunk majd rólad is!

Wivi! köszönjük a táblázatot! Már a 4. gyönyörű baba... :D

KépKép
yokka03

Az éjszaka nem sikeredett túl jó :( Csak 6-szor keltem föl pisilni és hajnali 1-fél 3-ig csak kóvájogtam. Mi lesz még majd később. Max egyhuzamban 1,5 órát tudok aludni :( Ma is próbálom elérni a védőnőt, hátha :lol: ez már vicc. Tegnap átbeszéltük Apácskával milyen betegségek fordultak elő a családban. Szerencsére csak időskori cukor, magasvérnyomás...ami egyedül agaszt az anyukám SLE-je. Remélem nem lesz gond.

KépKép
yokka03

Jó reggelt Kismamik és Kisbabák!!! :lol:

Tegnap főztem mára borsófőzeléket. Már amikor főzés közben megkóstoltam rosszul lettem tőle, és ma amikor elcsomagoltam Lacinak, hogy bevigye a munkahelyére, erre elkezdtem öklendezni tőle! :cry: Ez lett volna az én ebédem is! :cry: Ennyit erről!!! Úgy látszik a főzelékek most nem jönnek be nekem! Először a zöldbab főzelék, most meg ez. Hát így jártam!
Ma már jöttem dolgozni. Elég fura! Múlt kedden voltam utoljára!

Erika
Annyira sajnálom, ahogy veled bánnak. Nagyon feldühít!!! Beszélj velük, mert ez szerintem nem állapot.

Gyevacska
Örülök, hogy jó lett az AFP-d. Remélem az enyém is jó lesz. Én is jövő héten megyek uh-ra. Remélem mi is meg tudjuk a nemét!

Yokka
Köszönöm a pocak dicsit! Megérzésem nincs! Régebben fiú volt a megérzés, de most már nem tudom. Mindig kislányról álmodok. Hát majd kiderül! Nyugi a pisilés a 2. trimeszterre csökken, és gondolom majd a 3.-ra visszajön a gyakori pisilés! Bár erről még nem tudok tapasztalatot mondani! :P Sajnálom a védőnő mizériát! Remélem, hogy most már hamarosan sikerül elérned!

evita10
Budapest IX. kerület

Suzy
Apázzál ma! Élvezd, hogy együtt lehettek. Megy a drukk+++++++++++++++++ Neked! Várjuk az infokat!!!!

Gabi
Nem is írtam. Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet! Örülök, hogy ilyen pozitívan élted meg, és hogy nem fáj annyira a sebed! Várjuk az újabb Roli infokat!

Orsi
Téged is várunk nagyon! Remélem hamar hazaengednek!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Orsi!!!!

Gratulálok Dalmushoz!!!!!!!!!!!!:):):)

Kép
böbe baba

Szép jó reggelt, vagyis szép napot Nektek!

Először is nagyon el sem tudom mondani, hogy mennyire örülök a szíves fogadtatásnak. Remélni sem mertem, szóval köszönöm szépen. Kissé félszegen léptem be ma ide, gondoltam mielőtt berakom a mosást bepillantok Hozzátok. De rosszul tettem, mert ebből most nem nagyon lesz mosás :D
Hát hol is kezdjem?! Talán Babácskánál kellene.

Szóval nemet sajnos még nem tudunk, de erősen gondolkodom rajta, hogy nem is akarom tudni. Legyen meglepetés. Bár szerintem úgysem bírom ki. Köv. héten szerdán megyek 20 hetesre, akkor már elviekben semmi akadálya nem lesz annak, hogy megmutatkozzon, hacsak nem a szemérem :)

Nem híján aztán nevet sem nagyon tudunk. Pontosabban leányzó nevet, mert fiút azt tudunk. Ha kisfiú lesz, akkor az apukája után Imre lesz. Nem annyira közkedvelt név, de amellett, hogy a kedves apukát is így hívják, elgondolkodtunk azon, hogy vajon mit is tudunk mi nyújtani majd ennek a kis jövevénynek... Aztán miután semmi normális nem jutott az eszünkbe (az anyagi javakon kívül), elhatároztuk, hogy adunk neki egy védőszentet, aki ott és úgy vigyáz rá, ahogy mi nem tudunk. Így esett a választásunk Szt. Imrére :).
A lánykával leszünk mi bajban. Én Emmát szerettem volna, de nem is tudom, annyira már nem tetszik (Iminek amúgy sem). Úgyhogy még vajúdunk ezen.

Mütyürke tervezett baba volt. Az esküvőnk előtt 2 hónappal határoztunk úgy, hogy nekiesünk a dolognak. Nem mintha nem bírtuk volna ki azt a 2 hónapot, csak hát ki gondolta volna, hogy sitty-sutty összejön. Május 6-án kezdtünk bele és kb május végén már össze is raktuk a kromoszóma-állományunkat :). Így aztán az esküvőnkön nem voltam valami toppon. Július 10-én házasodtunk össze és a terhességet a június 26-án tudtuk meg. Akkor én 5 hetes terhes voltam.
Nem tudom ti hogy vagytok/voltatok vele, olyan messzire nem olvastalak vissza Benneteket, de én a múlt hét hétfőig, azaz a 17, hétig hánytam, mint a lakodalmas kutya. Szóval 4 kg mínusszal kezdtem a dolgot. Csak hánytam és aludtam. És sírtam, mert tényleg rettenetesen éreztem magam állandóan. Hánytam éjjel, hánytam nappal, mindig. Semmi nem maradt meg bennem. Se folsav, se b6, semmi. A mai napig is csak a folsavat és a magne b6ot tudom szedni. Semmi kalcium, semmi, ami amúgy fontos lenne. Remélem nem lesz baj. Eddig nincs semmi szerencsére.
Még szerencse (ebből a szempontból), hogy nem dolgozom. Tavaly októberben költöztünk Kozármislenybe Szegedről. Ami mellesleg rettenetesen hiányzik :( . Akkor pár hónapig nem találtam munkát, végül januárban sikerült. Egy Btnél helyezkedtem el, ahol jól átvertek. Tudhattam volna már akkor, amikor a kolléganőm mesélte, hogy 2009 május óta 3 havonta váltogatják egymást a lányok. Mint kiderült ennek az volt az oka, hogy 3 hónapig feketén, zsebbe fizette az alkalmazottakat, azzal hitegette a népet, h a próbaidő letelte után felveszi, bejelenti a dolgozót. Csak hogy 3 hónap után nevetséges indokokra hivatkozva kirúgta az éppen aktuális lányt. Így aztán március végén ismét munkanélküli lettem. De akkor már nem is nagyon erőltettem, h munkát találjak, mert tudtuk, h júliusban esküvő és mi igyekeztünk mindent saját kezűleg megcsinálni, szal kellett az idő.
Mindezek után jött a baba és most itt vagyok, pontosabban otthon vagyok :).

Wivianne:
már néztem ezeket a vonalzókat, de még nem jöttem rá, hogyan kell csinálni. De csak idő kérdése :)
A kórház pedig a Szigetvári Szülészet (ott praktizál az orvosom), a dátum pedig február 25.

Szép napot és jó étvágyat Mindenkinek.
Megyek mosni :)
szandriii

Sziasztok!

Orsi!
Szívből gratulálok Dalmushoz!
Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok, amint tudsz gyere és számolj be nekünk!

Gabi!
Megmondom őszintén megkönnyeztem a soraidat. Nagyon örülök, hogy minden rendben van. El sem tudom képzelni milyen érzés lehet őt otthagyni egyedül, de most arra kell gondolnod, hogy Roli jó kezekben van és már csak párat kell aludnod és ott lesz veletek.

Üdv. az újaknak is!

suzy! durva, hogymár te is túl vagy a 30. héten, olyan gyorsan megy az idő. Dórikám jövő héten már 3 hónapos lesz:-)

Többieknek is sok puszi, majd még jövök, nem hanyagollak ám titeket, csak hát Dórika már nagyon igényli a vele való játszást, én meg élvezem és így van, hogy napokig nem is netezek:-)

csók mindenkinek és babáknak is!!

andicsiga

Szadrii! Vonalzót pl. itt is tudsz készíteni ahol én is : http://vonalzo.picibaba.hu/ le van írva mit kell csinálni és a végén ide a profilodba az aláíráshoz mented az url címet.

Szegeden tanultál? Hát én is jártam már szerencsétlenül munkahellyel kapcsolatban. Én itt Szegeden a Zafír rendezvényközpont/Játékdzsungel bárhogy is hívom egy cég ott lettem megszivatva. Ha kellett zsúroztattam, vagy játszóház, vagy büfé, vagy bármi ami volt és a fizetés maradt el. Márciusban szakítottam meg velük a kapcsolatot és júliusban rendezték ami még elmaradt. De se bejelenteni semmit nem szándékoztak csak....
Most meg a párom nem engedne vissza dolizni a baba miatt, és sokszor unatkozom...de mivel az orvos azt mondta feküdnöm kell ezért hellyel közzel azt csinálom. Majd ha már két éves lesz a kicsi akkor keresek másik munkát a végzettségemnek megfelelőt....bár nem lesz egyszerű.
Ez a hányás dolog nem igazán jó. Néha sír a szám, bár én minden 2. - 3.nap vagyok rosszul ....de akkor nagyon.
Szerencsétek volt a babóval...nálunk sok idő kellett hozzá...Szerintem az Imre szép nép..és én is ragaszkodok Apácska nevéhez, bár tegnap bevágta lehetne Bendegúz :lol: Remélem nem komoly.
Itt Szegeden nem sikerült elhelyezkedni? Kicsit úgy érzem maradtál volna szíved szerint. Miért költöztetek át?

KépKép
yokka03

Sziasztok!

Kigondoltam,h meglepem a páromat kakaós csigával, mert ma nehéz napja lesz, h jól felvidítsam! Amíg kel gondoltam bekukkantok! :D

Yokka
Sajnálom a nem-alvós éjszakád! :(
Védőnőt sikerült elérned?
Bendegúz, mint az indul a bakterház csintalan kisfiúja? :D Aranyos név!:D Csak, ha mellé olyan eleven is lesz....

Evita
De rossz, h most jön ki nálad ez a főzelék undor! Mire már véget ért az első trimeszteri sok kínlódás. :( Sajnálom!
Nem lehet, h még a betegséged miatt lettél rosszul?
Óvatosan azért a munkával! :) Ne vidd túlzásba! :wink: :)

Szandriii
Beírtalak! :)
Nekünk is ezen az uh-n derült ki! :) :D
Úgyhogy majdnem biztos látszódni fog. (Viszont, ha tényleg nem akarod tudni, akkor csak félszemmel nézegesd az uh felvételt, mert pl. kisfiú esetén még a laikusoknak is feltűnik... :wink: :D :) Suzy is így járt, Ő sem akarta tudni, hanem meglepinek szánta... :D :)
1.trimeszter: én teljesen kivétel vagyok... Kb. egyetlen hét volt amíg nem tudtam megenni a szalámit és nem volt olyan jó a közérzetem....:oops: DE egyszer sem hánytam.. :oops: :) Csak állandó álomkór gyötört, semmi egyéb. De ha bárki mást kérdezel, ők megkinlódták az elejét.

Andi
Nyugodtan foglalkozz a tündéri kislányoddal! :) De néha azért köszönj be hozzánk, h minden rendben van veletek! :) Ezeket a frontokat nem érezte meg Dórika? Nyugodt baba még mindig?

Megyek kinyújtom a tésztát! :) :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

wivi biztosan érzi hogy baba jön és mivel már 13éve hűséges társam elég feltűnő hogy jó pár hete szinte minden percben a nyomomban van...lehet az is hogy örül hogy itthon vagyok és nem dolgozok de az is lehet hogy tudja hogy a baba mellett nem jut majd rá annyi idő és most kihasználja nem tudom...hiszem hogy az állatok sokkal többet tudnak mint amit mi feltételezünk...
az biztos hogy neki csak addig lesz jó világ amíg a baba meg nem tanul járni mert akkor csak menekülni fog...
a tesóm 3,5 éves lánya elől is csak laposkúszásban menekül...
tudod nem csak 13 éves de tele van fém protézissel is mert elgázoltál aztán meg meg is lőtték így aztán szegényke nem bírja a nyúzást...a gyerekek pedig nem tudnak olyan finoman bánni az állatokkal mert nem olyan ügyesek...
nagyon szeretni való cica és Laci se tud ellenállni neki mert annyira kedvesen nyomja magát...

yokka aranyosak a pasik amikor olyanok mint a kisgyerekek...annyi mindenről nincs semmi fogalmuk és amikor igy valami felvilágosítja őket akkor nagy szemekkel néznek...ahogy készülünk a babára szinte naponta kell magyaráznom dolgokat...pl minap azt mondta hogy jó lesz a konyhai mérleg a gyereket megmérni :lol: mondtam neki hogy "és azt hiszed hogy a gyerek majd úgy marad ahogy odateszed?"mellesleg a konyhai digitális mérlegünk egy tenyérnyi :P erre azt mondta "majd beletesszük egy lábosba" :lol: :lol: :lol: ezt jól kifőzte

szandriii akkor ezek szerint munkanélkülin vagy...akkor nem is kaptok t gyást ugye? nehéz dolgok ezek!nekem még az se igazán világos hogy én mennyi pénzt fogok kapni pedig sajnos nem mindegy...nem vet fel minket a pénz...és hitel is van...
én TP-en vagyok és a TB össze vissza utal és azt se tudom mikor és mennyit...nagyon rossz hogy nem látom át és így nem tudom hogy mennyi pénzünk lesz majd ha megszületik a baba...én nekem az illetmény számítás kínai!

Kép
menion
Budapest

Menion! Nem is olyan buták a férfiak! végülis ő nem 4kg gyereket csinált, Te ettél ammyit :) Nekem 5kg-ig mér...utánna majd mázsára rakjuk, jó az is..nem? Vagy minden alkalommal megyünk a Médiába mintha venni szeretnénk és csak kipróbáljuk....

KépKép
yokka03

bendegúz most nagyon divat lett!és amúgy jó név szerinetm is persze passzoljon a vezetéknévhez is....
az a kis szörnyeteg gyerek a bakterházból igazi égetni való volt :lol: imádom azt a filmet!!!
láttam riportot vele felnőttként...azt mondta úgy választották ki hogy a suliból a legrosszabbakat hívták be majd a rendező azt mondta"ki mer engem sípcsonton rúgni?" erre ez a nyavajás ezt mondta:"ezen má ne múljék!"és megrúgta :P nem semmi kiskrapek

Kép
menion
Budapest

yokka nekünk is 5-ig mér...mondtam hogy a lábos még egy kiló és akkor má nem is méri le....de erre is volt válasza: ha rátesszük a lábost és kinullázzuk akkor onnan már megint tud 5 kilóig mérni :lol: :lol: :lol:
de poénból ráteszem majd a gyereket arra a mérőre egy lábosban...majd lefotózom és leírom a babakönyvbe hogy: ez volt apád okos megoldása :lol: :lol: :lol:
cuki lesz! egy fazéknyi gyerek :D

Kép
menion
Budapest

Na ezt én is megnézném :lol: Hogy hangzik a Flóra Bendegúz??? :wink:

KépKép
yokka03

Menion
Ez hihetetlen: az én Párom is ezzel állt elő, h jó a konyhai digi mérleg! :D :D :D De neki a B-terv az volt, h majd rendes mérlegen, én ráállok és a kezembe lesz a Pici. :D :D :D :D

Ki is nézem abból a kiskrapekból, amúgy!

Yokka
:D :D Aranyos. :) :D :D :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Menion
Ez a linket még azt hiszem Suzy találta:
http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Írd be az adataidat és kb. kilöki mennyi az annyi. (A kjelen törv. szerint....)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Szandriii
Örülök, hogy írtál, és kicsit jobban megismerhettünk. Nem kell félned, gyere bátran és gyakran! :wink: Hát én nem bírnám ki, ha nem tudnám meg! Meg megöl a kíváncsiság! :oops: :lol: Remélem csütörtökön megtudom! Imre szép név, hát még az Emma... :lol: Ha lányunk lesz 90%, hogy Emma lesz ( még a Norina név közbeszólhat, még nem dőlt el 100%-osan) , fiú nevünk nincs! :oops:
Én sem panaszkodhatok, az 1. trimeszterben csak öklendeztem, azt is nagyon ritkán, viszont miután betöltöttem a 12 hetet, én is elkezdtem hányni! Múlt 2 hete hánytam utoljára. Viszont ma azért rosszul lettem a főzeléktől. Sajnálom, hogy ilyen pórul jártál a munkahelyekkel!
Ha rákattintasz a vonalzómra ott tudsz magadnak is csinálni. Bármelyikünkére rákattinthatsz! És majd a kódot be kell másolnod a profildhoz! Jó szórakozást hozzá! Meniont megkérdezheted, ő is elszórakozott vele egy darabig, de türelmes volt, és lásd milyen szép vonalzója lett!

Magamról pár szót, hogy te is jobban megismerj minket!
Én 24 éves leszek októberben. Most nyáron volt a 4 éves házassági évfordulónk, és novemberben már 9 éve leszünk együtt! :oops: :lol:
Nekünk véletlen baba volt, aminek nagyon örülök! :lol: Mindig is véletlen babát akartam! A férjem 30. szülinapi ajándéka lett a Babóca! :lol: Én dolgozok + mellette 2 sulit csinálok, bár az egyik szünetel. Azt februárban folytatom! Na ennyit magamról, már kicsit sok lett! :oops: Ha érdekel még valami, kérdezz, szívesen válaszolok rá! :wink:

Vivi
Munkát nem viszem túlzásba! :lol: Szerintem nem a betegség miatt volt! Nem baj, túl élem! :lol:
Milyen ügyi vagy! Te még kakaóscsigát is tudsz sütni!!! Wáóóó! :lol:

Menion
Hát nagyon vicces ez a Laci! Tetszik az ötlet! Várjuk majd a képet!!! :lol:

Yokka
Nem lesz egyszerű a Flóra családnévhez nevet találni! Ha lány legyen Flóra Flóra! :lol: :lol: :lol: Az egyik ismerősünknek Balázs a családneve. Azt mondta, ha fia lesz Balázs Balázs lesz! :lol: Lánya lett! :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Nah végre lett védőnénim :lol: El se hiszem....Mindjárt örömtáncot járok-

KépKép
yokka03

Evita
Nem ördöngösség a kakaós csiga. :) (-->mindennek a titka a jó recept! :D :D :D )
Ha nem sikerül fiúnevet találnotok, akkor tuti csajszi lesz!
:D (Mi nem tudtunk megegyezni lánynévbe.... :D 8) )

Ha nem tudtok dönteni, akár Emma Norina is lehet. :) Még ez sem annyira hosszú. (Szerintem már írtam, de nekem az Emma Róza tetszett nagyon.)

Az ismerősödnek jól járt a gyereke, h lány lett. :D :D :DAzért a Balázs Balázs kicsit furi. :D

Yokka
Talán a Flóra mellé valami hagyományos név jól illene,
pl.: Flóra András, Flóra László, Flóra Balázs,....
De lány név?!?!!? :shock: --->Az nagyon nehéz!
Flóra Anna? Nem tudom.... Ti biztos találtok valami jót együtt a Pároddal! :D :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Yokka
Gratu!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D Végre!!!!!!
(Bár az enyémből kiindulva lehet, h visszasírod majd a védőnő mentes időket! :) )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Evita! Ez már nekünk is eszünkbejutott :) Sőt mi lenne ha csak a vezetékneveinket kapná :?: Viccesen lehet variálni pl.: Flóra Dóra, meg a Nóra...olyan fura a hangzása. De még mindig a Viktor a nyerő Apuka után és mi lenne ha ebból kiindulva lány esetén Viktória lenne :D Az Emma Nekem is tetszik, párom nővérének a kislányát is így hívják. Tündéri kis csaj, sokkal érettebb mint a többi 5 éves. Nővérem kis lánya meg Noémi...régen tetszett, de már foglalt, de a Fanni is szép.

KépKép
yokka03

Vivi
Hát remélem is,hogy lány! Emma Norina nem lesz, mert két nevet nem szeretnék. Na meg a két jó nevet nem lőhetem el egyszerre! Mi van, ha majd a 2. Babó is lány lesz??? Akkor neki nem tudnák mit adni!

Yokka
Örülök, hogy sikerült elérned a védőnőd! Vannak jó védőnők! Az enyém is jó! :wink:

evita10
Budapest IX. kerület

Hát remélem az lesz...bár elég kritikus vagyok mindenkivel szemben ha szakmai dologról van szó. Meg hát ami nem tetszik azt nem fogadom meg. De azért az első bizalom mindenkinek jár.

KépKép
yokka03

Yokka
Igazad van. Elsőre mindenkinek kijár a bizalom! :) Remélem tényleg rendes lesz!
Ahogy írod a Flóra Viktória nem is rossz! :)

Evita
:D Hi-hi! Nagyon előre látó vagy, h már a másodikra is készülsz! :D :D :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi
Muszáj előre gondolkozni! :lol: :lol:

Yokka
Flóra Viktória tényleg nagyon jól hangzik! :wink:

evita10
Budapest IX. kerület

Yokka: Igen, Szegeden tanultam, ott lettem tanárember és ott ismertem a férjemet is. Milyen érdekes, lehet, hogy találkoztunk már vagy akár ismerjük is egymást, vagy csak az ismerőseink ismerik egymást. Nagyon szeretem Szegedet. Most is ha visszamegyünk, úgy nem nagyon tudunk végigmenni az utcákon, hogy ne látnánk, ne futnánk bele ismerősökbe. Ezt szeretem :). Amúgy nem vagyok szegedi, balatoni lány vagyok, csak ott tanultam a btkn. Laktam Öthalomban, a Kukovecz Nana utcában, Csillag téren, Agyagos utcában, Csongrádin :) jó kis költözős volt az a 7 évem :). Aztán dolgoztam is két és fél évet, egy nyelviskolában voltam asszisztens, aztán irodavezető.
Aztán el kellett jönnünk, mert az akkor még csak pasim :D a második diplomája után egészen gyorsan elhelyezkedett, akvizitőr lett egy multi cégnél. A próba- ill betanulós idejét Székesfehérváron töltötte, aztán Pécsre helyezték tavaly októberben. 3 havi különlét után nem volt kérdéses, hogy jövök utána, mert hát... Nagyon odavoltunk :) . Így kerültem ide. És sajnos a mai napig nincs egy ismerősöm sem :(. De talán majd most a szülésfelkészítő tanfolyam és a kismama torna lesz az áttörés. Nem arról van szó, hogy nehezen barátkozom, csak nehéz így. A velem egy vagy közel egyidősek általában dolgoznak és hát még nem bukkantam rá a nekem megfelelő célközönségre :).
Te szegedi vagy? Hol végeztél? Merre jártál? Hátha egymásba szaladtunk már valahol :)

Menion: Igen, sajna munkanélkülin vagyok, de rettentő a helyzet. Képzeljétek el márciusban regisztráltam magam és megállapították, hogy semmiféle juttatás nem jár nekem, mert nem volt egy év bejelentett munkahelyem. Ugyanis a nyelviskolában a "kedves" exfőnököm csak kiskönyvvel dolgoztatott és mint kiderült az kb sehová nem számít be. 2 és fél év... A hajamat téptem. Még a tb-met is én fizetem. Aztán kitalálták, hogy egyetlen egy módon juthatok némi pénzhez, ha elmegyek a helyi önkormányzathoz kuncsorogni. Először nem mentem bele, mert olyan megalázó a helyzet, de a szükség rávitt. És láss csodát onnan is elzavartak, ugyanis az önkormányzat csak akkor adhat vmit, ha a munkaügyi már folyósított nekem egy éven át munkanélkülit. Tehát itt ezért nem kapok, ott azért. Persze nagylelkűen felkínáltak egy egyszeri szoc segélyt, de bőgve vágtam rájuk az ajtót. De ez még hagyján, mert nem ez volt az igazi feketeleves.
Mikor kiderült a baba, kétségbeesve szaladtunk kideríteni, hogy mi lesz a gyes, gyed stb dolgában. Kiderült, hogy gyedet sem fogok kapni, mert 365 bejelentett jogviszony kell hozzá. Ez nekem nem is lett volna gáz, mert 180 napot elvesznek az egyetemből, 2003től volt fél év bejelentett munkaviszonyom is, szóval szupi. De nem, ez sem jó, mert a fél év munkaviszonyom nem az elmúlt két évben volt. Újabb hajtépés. Akkor kiderítettem, hogy a bejelentett munkanélküli viszony is beleszámít. Így még nem lett volna meg a 365 nap, de az egyik sógorom bejelentett volna úgy, h fizut nem kapok és a járulékokat is magamnak kellett volna fizetni. Elmentem a 100. helyre a 200. telefon után (mert ahány telefon, annyiféle dolgot mondanak) és ott ért csak az igazi pofára esés. Semmiképpen nem kaphatok minimális gyedet sem, mert a munkanélküli viszonyom alatt a munkaügyi központtól egy büdös fillért sem kapok. Na mit szóltok? Ki van ez találva. Na ott a tbnél úgy elkezdtem sírni, hogy a táskáimat is ott felejtettem. Szerencsére csak a bejáratig mentem, mert ott leültem a lépcsőre és sírtam. Aztán mikor kicsit megnyugodtam, feltűnt, hogy hiányzik valamim. Nem borulok ki olyan nagyon könnyen, de ez annyira igazságtalan. Egyetemre járok, dolgozok mellette, nem is keveset. Befejezem a tanulmányaimat, nem kapok munkát (és nem azért mert nem akarok dolgozni), odáig süllyedek, hogy segélyekért (de utálom ezt a szót) kuncsorogjak és akkor azzal kell szembesülnöm, hogy az állam az én spéci esetemben talál magának legalább 5 kiskaput, csakhogy ne kerüljek pénzébe. De én még így is adózok, ami után kell és fizetem magamnak a tbt. Szóval komoly kétségeim vannak afelől, hogy érdemes volt e ennyit gürizni, tanulni. Csak azt nem értem, hogy mások(egy bizonyos társadalmi réteg), akik 6-10 gyereket szülnek csak azért, hogy segélyt kapjanak, milyen háttérrel rendelkeznek??? Mert senki ne mondja nekem, hogy van diplomájuk és 365 nap bejelentett munkaviszonyuk... Na mindegy. Nem húzom fel magam újra és újra. Szóval mindezek után elfogadtuk, hogy marad az egyszeri anyasági támogatás, a gyes és a családi pótlék. Istennek hála, hogy Imi keresetéből elleszünk, persze összébb kell húzni a nadrágszíjat. De ennyi áldozatot simán megér az, hogy gyerekünk lesz :).

Wivi
: ha jól láttam neked van jó fajta kakaós csiga recepted :) ? Olvasva a bejegyzéseket egyre csak erre tudok gondolni, szóval arra jutottam, muszáj nekem is sütkéreznem. Ha nem titkos nagymami recept, akkor elkérhetem?

Amúgy a Bendegúz nálunk is talonban van 2. fiú esetére :). Erről a névválasztás dologról az a véleményem, hogy talán azért nem találok igazán tetszetős lánynevet, mert talán a zsigereimben érzem, hogy fiúcska lesz?! No majd köv héten kiderül. Második lánynév egyébként az Emma mellett (ami úgy tűnik valóban nagyon közkedvelt), a Lilla. Az egyszerűségre törekszünk.

Evita: 24 évesen 4 éve házas? Nagyon szép :). Akkor én éppen az ellenpólus vagyok. Mi alig egy év után házasodtunk össze. Mindketten túl voltunk rossz kapcsolatokon, rossz tapasztalatokon és amikor megismerkedtünk olyan nagyon megváltozott a világ... Én nem ismertem magamra. Egyszer csak a helyére került minden. Tudom, bután hangzik, de abban a pillanatban tudtam. Már a megismerkedésünk körülményei, az első napok eseményei. Minket egymásnak rendeltek, az tuti . És ezt nem a rózsaszín felhős, kábult szerelem mondatja velem. :)

A mérleges történethez és a férfiak gondolkodásáról pedig egy kedves történet:
A férjem spórolós. Ez köztudott a családban. Ez nem baj, sőt ebben is jól kiegészítjük egymást, mert én mindent megvennék, mondván majd jó lesz ez még valamire. De ha jobban meggondolom, így is mindent megveszek :). Szóval Imi nem skót, mert elkényeztet és elhalmoz, csak első nekifutásra szinte mindenre ezt reagálja "azt, persze, az meg minek, na azt tuti nem vesszük meg". Édes :). Szóval kiderült, hogy Imi egyik testvérénél szintén baba lesz (az 5.) és hát adott volt, hogy tanácsot kértem a tapasztaltabb szülőktől, hogy mire is lesz majd szükség, mit kell megvennünk újonnan, mi az, amiből a megörökölt is remekül megteszi. Ezt a csevegést a férjem is végighallgatta, de már nem bírta és a pelenkázós komódnál kitört bele, hogy ő ugyan nem vesz ilyen hülyeségeket, az tuti. Lesz egy ágy, a kapott ruhák, meg vesz egy babakocsit és ennyi. Erre sógornőmék mondták neki, "Imi, ez nem így megy, ennél azért több kell, stb". Erre Imi felállva, vörös fejjel mutogatva mondta oda: "de 3 funkciós ám az a babakocsi". Na itt kitört a nevetés :). Azóta megtanultuk, hogy Szegénykémnek csak lassan, apránként szabad ezeket beadagolni, mert felrobban :).[/b]

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok!

Ma sokat járkáltam a városba délelőtt...jól ki fáradtam és ráadásul a bal lábam egy kicsit fel dagadt :( ...már alig vártam h haza érjek.
Voltam a bankba...meg kérdeztem hogy a kártyán hogy került X összeg...nem mertem ki venni nehogy baj legyen.Azt mondták hogy be zárhatják a részletet még ki számolták hogy mennyit kell fizessek és a maradék pénzt ki vehetem a kártyáról...most már nem kell részletet fizetnem aminek nagyon őrülök.Ezelőt 2 éve csináltattam olyan papírt hogy minden hónapba még pluszba vizetek hogy mihamarabb le teljen...ez most jól jött mert ami meg maradt nyugodtan ki vehetem és most jól jön sok mindenre kell a pénz. :D .
Jót aludtam délután.

Gyevacska!Örülök h jól vagy és h minden rendben van.Gratulálok az AFP-eredményedhez :!:

Evita!Örülök h jobban vagy már.Szép a pocakod...csinos vagy...ÉS már látszik hogy alakul.

Szandri!Üdv kösztünk :!: Gratulálok a babához :!:
Hányás:-Sajnálom...rossz nagyon.Szerencsére nekem nem volt mindennapos az elején meg egyáltalán nem volt a harmadik hónapba kezdődött és tartott az 5-dik hónapig kb.Imre szép név...nekem tetszik a páromnak nem különösen.
A munkahelyel kapcsolatban:-sajnálom sajnos ilyen is van.Ezek szerint te nem fogsz pénzt kapni?

Lány nevek:-Én tudok egy párat(Evelin,Karola,Tamara,Tímea),de a vezetéknévhez is kell hogy passzoljon.

Szép estét mindenkinek :!:

Kép
erika12

Sziasztok!

Egy kicsit nem tudok jönni, és milyen hírek fogadnak!!! :)

Gabi! Orsi! Gratulálok a babákhoz! Jó egészséget, és varázslatos együtt töltött perceket kívánok!

Szandri! Üdv a csapatban! :)

Úgy örülök, hogy jöhettem végre és olvashattalak titeket! Egy kicsit zűrös a melóhely! Egyik rendezvényünk a másikat éri, de jövő hétfőn lesz az utolsó! Utána végre egy kis pihi! :) Már nagyon várom! Akkor valószínű többet tudok jönni! Addig is mindenki vigyázzon magára és a babókra is!

Tsók, Anta

Kép
verdict

Sziasztok Lányok!

Hazaérkeztem! Beugrottam az Árkádba nézelődni! Mindig kiakadok, hogy a terhes farmer 10000 Ft-tól kezdődik! :cry: Miért??? :shock:

Orsi írt sms-t! Puszil mindenkit! Azt mondta, hogy minden oké vele, fáj, húzódik a sebe. Dalma nyugodt baba, már kezd cicizni, de a teje még nem az igaz, és a császárnál a 3. nap környékén indul be igazán! Ezek szerint császár lett a szülés vége! Úgy látszik Dalmus baba tényleg nagyon jól érezte magát bent!

Gabi
Várjuk nagyon a Roli híreket!

Suzy
A te híreidet is várjuk nagyon!

Verdict
Már épp írni akartam, hogy merre vagy. Örülök, hogy jelentkeztél! Dejó nemsokára pihizhetsz! Addig is kitartást!

Erika
Te lány, te lány! Már megint túlhajtod magad! Most már tessék pihenni :!: :!: :!:
Köszi a pocak dicsit! Ezt a pénz dolgot nem igazán értettem! :oops: Mire fizettél részleteket az elmúlt 2 évben? Még szép, hogy most minden pénz jól jön! Lesz kire költeni! :wink:

evita10
Budapest IX. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?