Új privát üzeneted érkezett!

Enikő! Sedatif és Hova

Kép
zölddisznó

Andy!
1. nekem is van Chicco-s lötty, miután kiveszem belőle, hideg vízzel elöblítem nem lesz olyan íze a víznek, vagy bármi másnak utána.

2. naná, imádja egész nap fürdene, de este akkor is pacsál, utána tejpép aztán elcsendesül, és jobb esetben alszik.

3. én a medencébe mikor kiviszem, meleg vizet viszek, nem sokat 3 lavórnyit, az pont elég neki, és a napon még tovább melegszik.

Kép

Kép
dcili81

verzso. koszi. tegnap elfelejtettem irni, hogy nagyon edesek a fiuk a kepen. meg hogy ne butaskodj! nagyon szuper anuka vagy!

KépKép
KépKép
mush589

boci. tantum verdem nincs, csak oscilo, coryzalia, es sinupret. ebbol melyik a legjobb kezdodo megfazasra? torokfajas, orrfolyas, fejfajas. tony aggodik, hogy nehogy sertes influenzam legyen. :?

KépKép
KépKép
mush589

Olyan mééééérges vagyok!
Akkora egy szemét emberek vannak! Apa még múlt héten vett valami horgászós csávótól cuccot 2500 pénzért utánvéttel, tegnapelőtt felhívta, hogy még nem ért ide. Csávó közölte, hogy pedig ő már szerdán feladta. Ma megérkezett a csomi, 5400 (!!!!!) Ft-ba került, és kiderült, hogy azért mert ez a segg nem adta fel, és ezért tegnap délután dobta postára időgarantált prémium csomiként, aminek 2800 pénz a postaköltsége!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ráadásul hülye is, mert mit gondolt?
Meg én is az vagyok, mert átvettem, de hát nem tudtam... :(

Ráadásul szétrobban a fejem!!!!!!!!

Ja, és ma van a házassági évfordulónk, és totál elfelejtettem (egy hete még eszemben volt) :(

Mush: BOLDOG HÓFORDULÓT KINCSŐNEK!
Kép

BOLDOG NÉVNAPOT A DANIKNAK!

Jurmine: udvarra max. 1/2 5 után megyünk ki, akkor már nem kenem, ha autóval megyünk, és nem kint vagyunk utána, akkor nem kenem, akkor kenem, ha valamiért valami kinti progi van napközben (mondjuk piacolás).

Zsiráf: hú, pedig azt hittem viccelsz a hajnal "medencés bulival" :oops:

Zöldi:
[quote]A írta: ti kölkötök is hisztizik, ha akar valamit és az nem úgy van?

Aha, kb. egy hete kezdte. De nem vészes, közlöm vele, hogy "nincs hiszti!", és abbahagyja. Egyelőre :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Mush apa kedves...
Nekem nagyon bejött anno a sinupret, 2-3 nap és el is múlt...

Kép

Kép
dcili81

cili és h kezeled a hisztit?

Kép
andy30

Mush: coryzalia nagyon tuti, nekem használt, és ráadásul nem kaptam szövődményt, pedig azt majdnem mindig szoktam.

Kép

Kép
gabilany79

[quote]& írta:quot;A sóra, mint nátriumra és klórra szüksége van a szervezetnek elsősorban az ingerületvezetésben és a folyadékháztartásban van szerepük."

Ez oké, Verzsó, de ezek megvannak a kajákban is, + sózás nélkül.

Kép
zölddisznó

Cili! Én ugyanúgy tökölök, mint Sarmi! Ellenben az én apám nem tud olyat ;)

Kép
zölddisznó

Andy nehezen...

Tegnap is mászott, és kiment az előszobába. Ez magában még nem lenne probléma, de amikor a lábtörlőt rágta rászólta, hogy nem. Ekkor rám nézett legörbült a szája és elkezdett sírni, felvettem és behoztam a szobába. Utána végigjátszottuk ezt a nyomtatónál is, meg a kanapé mögé bemászással is. Aztán fogtam kivittem sétálni...

Kép

Kép
dcili81

musi ha influenza ill torokfájás akkor oscillo napi 3x1 tubus két napig. coryzalia náthára van de együtt is lehet a kettőt nyugodtan.
ha lázad van meg belladonna
és mihamarabb mert annál jobban hat!

Kép
andy30

cili mi még nem mászunk de előre félek...
nekem is kb egy hete csinálja h ha beteszem a kiságyba nappal majd szétrugja az ágyát ugy hisztizik :shock: csak cicin akar elaludni :) én meg megengedem neki.. elrontom mi? de úgy érzem erre van most szüksége. mert amugy nem csinálja/ta ezt mindig. néha elalszik cici nélkül is.

ja és éjjel 2x is kelt cicizni! napok óta nem volt ilyen. de nem bánom mert legalább több tejem lesz. most ugyse vok elégedett vele, mert ah musinak is nekem se akar nappal enni csak keveset ez meg tejci rovásra megy.

most beájult de csak azért mert kivittem pancsizni előtte h kifáradjon mert amugy csak pörgött.

nekem chicco ize lesz a viznek :roll:

Kép
andy30

Andy Danim már próbálkozik a felállással is, azért is hisztizik, mert nem ér el valamit...

Mennyi ideig áztatod a cuccokat?

Kép

Kép
dcili81

andy. nekunk philips avent sterilizalonk van. en azzal csinalom. naponta egyszer.
apa meg mehet, ahova akar, meg mindig jobb, mintha itthon ulne, aztan duzzogna. persze, ha nagyon rossz napunk lenne es megkernem, hogy maradjon segiteni, akkor nem menne. ilyen a bebi szuletese ota eddig egyszer fordult elo.
miert nem merned Regit ala meriteni? ilyenkor meg emlekeznek a pocira es nem vesznek levegot a viz alatt. nagyon kis ugyik am!

gabi. es hogy szedted a coryzaliat? a torkom egyre rosszab es mar az orrom is elkezdett folyni. annyira, de annyira utalok beteg lenni. (rossz beteg is vagyok, nem szeretem ha "apolnak")
a horgaszoscuccos pasas! :evil: :evil: :evil:

cili. nem semmi danit, hogy mar igy kozlekedik! kerunk meg videjokat!

boldog nevnapot mindekinek, akinek most van!

andy. es melyik az immunerosito?

cili. csak parazik, mert paran meghaltak benne, es angliaban sokan elkaptak. itt meg orvoshoz se mehetsz, ki van irva, ha influenzad van, akkor ezt es ezt a szamot hivd, de ide be ne tedd a labad.

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. az a to milyen messze van es hogyan lehet oda eljutni? es mit csinalsz, ha 35 fok lesz? jo apazast!
anyum sedatif helyett sedacur forte-t kuldott. megkerdezned a patikus nenidet, hogy az megis mire jo?koszi

KépKép
KépKép
mush589

a sinupret homeos vagy nem?

KépKép
KépKép
mush589

Mush a Sinupret homeós!

Videókat majd igyekszem, de egyik kezemmel fogom a másikkal meg nem tartom, több kezem nincs a géphez... :D :D

Kép

Kép
dcili81

Helló Csajok!

Visszaolvastam...

Néhány napra eltűntem (most írhatnám, hogy senki se hiányolt, de tökre nem érdekel :-D és biztos van 20 olyan kérdésem, amire a kutya nem válaszolt, de ez sem érdekel... :-D), de most előkerültem... Kihasználtuk a jó időt és jöttünk-mentünk-levegőztünk egyfolytában.

Hétvégén megint jönnek anyumék. Úgy indult, hogy anyu feljön, hogy eljöjjön velem menyasszonyi rucit próbálni, erre apukám mondta, naná, hogy akkor ő sem marad otthon. Mi meg mondtuk, hogy akkor jöjjenek egész hétvégére. :-D Játszák már a HP új részét? Megint lepasszoljuk nekik Zsófit. :-D

Naptej: Én sosem viszem napra Zsófit, fordítható a babakocsink kupolája, így ha séta közben szembe tűzne, csak átfordítom. Igaz nem lát ki, de a kupola alatt is talál matatni valót. :-D Szóval naptejet egyáltalán nem használunk. Más sem hiányzik még az ekcémás bőrére...

Pancsi-esti fürcsi: Ha napközben van is pancsi, este attól még simán van fürcsi. Utóbbi szertartás részét képezi.

Sterilizálás: Elektromos Aventünk van (megjegyzem kölcsönbe, én tuti nem adtam volna érte ennyi pénzt), naponta egyszer használom, de szerintem tök felesleges már. Mindegy, amíg itt van, addig koptatom. :-D Én ezekben a sterilizáló lötyikben nem bízok. Nem maradhat rajta valami származék belőle a cuccokon, ami nem nyerő a babának??? Nem tom, csak kérdezem...

Enyém Apa: Rendszermérnök és az OITH-ban (Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala) dolgozik, ők üzemeltetik az ország összes bíróságának aszem kb. 270 szerverét. Ja és gyerekkorában ő is imádott horgászni és régi vágya, hogy újra tudja űzni eme szenvedélyét. De szegénynek sosincs ideje... :-(

Kép
Kép
lbernuska

Még az is lehet, ma megkapom a babakocsit.... 8) 8) 8) 8) :D :D :D

Kép

Kép
dcili81

musi kb 50 km. mi vonattal megyünk.tök jó járgány közlekedik arrafelé, tiszta, modern, babakocsibarát és légkondis. 35 fokban majd hűsölünk egy fa alatt. Apa sajna csak beugrik és megy is tovább.

Kép
zölddisznó

Azt olvastam, hogy fél éves kora után szénsavmentes ásványvizet már lehet a babáknak adni...

Kép

Kép
dcili81

Tegnap kibontottam egy doboz Sinlacot, gyümit akartam tuningolni vele, megkóstoltam, hát rohadtul édes... :evil: Vettem inkább bio kölespépet, az gluténmentes és ma ezt kevertem a gyümihez. Bejött Zsófinak.

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi: nem fordult meg, mert ez nem valami tudományos kérdés volt :D

És köszönöm a válaszokat!

Mush: jobbulást!

Gaby: utálom az ilyen embereket! :evil: (már a horgászosra gondolok)

Andy: hetente egyszer sterilizálunk aventes mikróssal. Amúgy ha kifőzöd és a vízbe raksz egy hangyányi citromsavat akkor nem lesz vízköves. Így is szoktuk. Citromsavat a patikában lehet venni.
Medencébe meleg vizet rakunk, és este utána ugyanúgy van fürcsi.

KépKép
jurmine

Apa informatikus, rendszergazda.

KépKép
jurmine

Cili: szerintem ez azért nem igaz, mert nekik nem kell annyi ásványianyag mint ami benne van. Az felnőtteknek lett palackozva. Vagy babavízra gondolsz?

KépKép
jurmine

Cili! Én úgy tudom, a Szentkirályi szénsavmentese adható! Hunor nálunk a papucsokat vadássza, majd jóízűen rágja.

Kép
Kép
szeles4

Ásványvíz: Én első alkalomtól fogva Szentkirályiból csinálom Zsófinak a tápot. Még a kórházban is ezt ajánlották. Ott azt mondták, hogy ezt akár egy hetes babának is lehet adni forralatlanul. Én máig forralom. (Ez is, meg az Óbudai Gyémánt is, meg még gondolom más is adható babáknak)

Kép
Kép
lbernuska

Igen Laura én is úgy tudom, az adható!
És nálunk Dani dettó papucsvadász lett...

Kép

Kép
dcili81

Körkérdés: Van még másnak is olyan gyereke, aki nem tűri az előkét??? :twisted: Agymenés!!! Vettem neki kicsit, nagyot, textilt, műanyagot, puhát, keményet, de semmi nem vált be! Jó, még az IKEA féle kényszerzubbonyt nem próbáltuk. Szájába tömi, kibontja, nézegeti, csak úgy szimplán cibálja... Sokkal trutyisabb a gyerek, ha előkével etetem, úgyhogy egy ideje enélkül eszik, persze így is tiszta gyümi-zöldség minden ruhája és van néhány brutál folt, ami ki sem jön...

Kép
Kép
lbernuska

Na, most jól megszívtam! Megírtam egy fél hozzászóllást, itthagytam a gépet, majd írtam tovább. El akartam küldeni, erre kidobott, hogy sokáig nem voltam itt. :twisted:

Na, akkor mégegyszer:

Andi: nálunk a nagymedence vize a múlt heti kánikulában 29-30 fokos volt, ott 15-20 percet töltött Szabi egyszerre. (folyamatos mozgásban) A saját pancsolójába fürdővízhőmérsékletű vizet töltök. Ott egy órát is elücsörög. Esti fürdés mindenképp van.

Mush! Torokfájásra Homeogene 9!

zsebi_baba

berni, detto. én pelenkát szoktam a nyakába kötni, az nem érdekli. :)

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Pelenkát még nem próbáltam, köszi a tippet! De ahogy Zsófit ismerem... :?

Kép
Kép
lbernuska

A szénsavmentes ásványvizek mikrobiológiailag sokkal kevésbé felelnek meg, mint a szénsavasak, úgyhogy (szakmai ártalom?) én nem adnék a babának.

zsebi_baba

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! vett baratnom tesz-veszen nekem egy babakocsit otthonra. anyum tok sokara utalta a penzt,mindegy odaert a babakocsi. mondtam neki, hogy vigye at a baratnomhoz, hogy megnezze nincs-e baja. ez kozel 2 honapja volt. ki se szedte a foliabol es csak ma ment at!!!! persze a babakocsi serult, lazak a csapok benne, es az egesz balra dol! 9000ft kuka!!! olyan merges vagyok! :evil: :evil: :evil: ennyi ido utan lehet meg reklamalni?

KépKép
KépKép
mush589

[quote="zsebi_baba"]A írta:zsebi_baba szénsavmentes ásványvizek mikrobiológiailag sokkal kevésbé felelnek meg, mint a szénsavasak, úgyhogy (szakmai ártalom?) én nem adnék a babának.

Na, akkor újabb körkérdés: Ki miből készíti a tápot a babának? Főleg olyanok válaszoljanak, akik tetemes mennyiségben etetnek bébijükkel tápszert! Jó, hogy most derül ki, hogy már hónapok óta rossz "alapanyagból" gyártom gyermekem fő kajáját... :evil: A csapvíz jobb? Nálunk az elég ramaty, tiszta vízkő... Bébivízből meg egy kicsit drága lenne a napi tápmennyiséget elkészíteni.

Kép
Kép
lbernuska

tegnap elfelejtettem megirni egy vicces sztorit. felhivtam anyukamat, kozben fejtem, de ezt o ugye nem tudta. mikor felveszi a telefont, azt kerdezi: mit csinalsz petrezselymet apritasz??(a mellszivo utemes hangjara hitte ezt) :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Berni! Én a csapvizet forralom, abból csinálom a tápit. Te ásványvizet használsz? Forralás nélkül? Mert ha felforralod, nincs vele gond, de akkor meg minek ásványvíz? (elvileg egyébként nem szabadna úgy lenni, ahogy írtam, ez csak szakmai tapasztalat)

zsebi_baba

mi forraltvízből csináljuk, minden nap forralunk egy teáskannányit (5percig) és abból csináljuk. Szerintem ez a legolcsóbb és nem hiszem, hogy ártanánk vele. Ha zavaros a víz akkor meg át lehet szűrni gézlapon, de nálunk nem úszik benne semmi. Teáskanna meg időközönként vízkőtelenítve van.

KépKép
jurmine

Zsebi!
Egen, forralom az ásványvizet. :?

Hogy miért nem csapvíz? Hát kb. az alábbiak miatt... aztán lehet, hogy az ásványvíz is gáz, nemtom, én ebbe hiszek. :-D

"A csapvízben található szerves mikroszennyezõk egy része a vízkezelés során keletkezik. Ebben döntõ szerepe van a vízkezelés során fertõtlenítésre használt klórnak, fõleg akkor, ha felszíni vizet közvetlenül használunk ivóvíznyerés céljára. A klórozás során különbözõ a szerves anyagokból fõképpen trihalometánok, valamint nem illékony nagyobb molekulasúlyú halogénezett szerves klórvegyületek keletkeznek, melyek rákkeltő hatással rendelkeznek. A legújabb kutatások szerint a rákkeltő hatás szempontjából a legnagyobb potenciális veszélyt nemcsak a trihalometánok, hanem a klórozáskor keletkezõ egyéb szerves klórvegyületek, pl. a telítetlen monokarbonsavak klórszármazékai jelentik.

Az ivóvízben azonban nemcsak a klórral történõ fertõtlenítés hatására keletkezhetnek mérgező hatású anyagok. A víztisztítás folyamatában a derítés folyamán segédderítõszerként használt polimerek szennyezésként erõsen káros hatású monomereket tartalmazhatnak.

Szennyezõdhet a víz a vízelosztás során a vízvezeték rendszerben is. Csõfalbevonatokból rákkeltő policiklikus aromás szénhidrogének oldódhatnak be a vízbe. A vízvezetéki azbesztcement csövek falából azbesztrostok mosódhatnak ki. Ezen kívül a hálózati vízben is keletkezhetnek még genotoxikus hatású anyagok, mivel a hálózati víznek mindig kell tartalmazni szabad aktív klórt (0,2 mg/l) és a hálózati vízben az elégtelen tisztítási folyamat következtében mindig megtalálhatók a halogénezésre hajlamos anyagok és - a hálózati víz mindig tartalmaz élõ és elhalt növény- és állat szervezeteket."

És a fentiek között egy csomó olyan trutyi van, amit forralással nem hiszem, hogy el lehet távolítani...

Kép
Kép
lbernuska

Jurmine!
Úgy olvastam, hogy teáskanálnyit. :-D Csak lestem, hogy az mennyi kajához elég... :shock:

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Ebben teljesen igazad van! És forralva a szénsavmentes ásványvíz is mehet!

Ez a három székláb mese borzasztóan tetszett Szabinak!!!! :)

zsebi_baba

Sziasztok!

KINCSŐ BOLDOG HÓFORDULÓT!

DANIK BOLDOG NÉVNAPOT!

Zöldi: ezt mondták nekem is amit Verzso írt. Eddig csak a húsihoz tettem sót, főleg a ramaty íze miatt. Amikor összeturmixoltam nagyon felerősödött az íze. Szerintem egy csipet sóval nem ártok, és a kajája is ehető! (amúgy én mindig megkóstolom amit adok neki).

Gabi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi: mi meleg vizet viszünk a pancsolóba. Addig van benne, amíg jól érzi magát! Ez kb. 25 percig tart. Este természetesen van fürcsi, nálunk is a szertartás része!!!! :lol:
Vendég

zsebi és megtanultam és mindig énekeljük is!

musi az oscillot lehet megelőzésnek is heti egy tartályt

Kép
andy30

Berni: tápigyártás: az elején szintén szentkirályi forralás, kb. 1-1,5 hónapja csapvíz. Szintén szakmai ártalomból, csak a csapvíz ellen :twisted: . Nem is ezek a legrosszabbak, amiket leírtál (PAH-ot pölö többet viszel be, ha odaégett a pirítós vagy a grillezett husi, vagy csak szimplán a kipufogókból), hanem lehetnek olyan patogén vagy fakultatív patogén baktériumok, amiket mondjuk nem mérnek olyan sűrűn vagy egyáltalán nem a csapvízben (én azóta paráztam rá ennyire, mióta a cégnél egy munka miatt bevizsgáltattuk a csapvizet, és kiderült, hogy férges, ez volt kb másfél éve, és mostanában sikerült teljesen kipucoltatni belőle valami speckó módon). Persze azt mondták, hogy ilyen koncentrációban nem gáz, de azért ne nagyon igyuk. Hát, köszi...

Jurmine: én is teáskanálnyit olvastam :oops: :lol: , és nem igazán értettem, hogy azt minek?

Mush: annyira tuti az úszós videó. Ha apa hazajön, megmutizom neki!
9000 pénz :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Szerintem mi jól eldumálgatnánk a "szakmai ártalmainkról" :wink:

zsebi_baba

Képzeljétek, most hívott a védőnő, jövő hét pénteken meg akarnak köszönteni, mint olyan anyukát aki sokat tett azért, hogy anyatejjel tudja táplálni a gyermekét/eit. :oops: :oops: :lol:
Nem is tudtam mit mondani, hisz pont most vagyok/voltam olyan hangulatban, hogy valamit elrontottam ezen a téren. :?

verzso

Azt is írtam, aztán javítottam :lol: biztos írás közben is láttátok :lol: , itt vagytok a szobába, merre bújtatok el? Gyertek elő!!! :lol:

Elég rosszul hangzanak ezek a dolgok!

KépKép
jurmine

Zsebi: :D asszem, igazad van...

Verzsó: de jó! Szívből gratulálok neked! Dehát ezt mi is tudtuk rólad mindig is :wink:
És tetszik az avatarod :D

Kép

Kép
gabilany79

Gabi, köszi! :oops: :lol:

Daniknak Én is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Én is teáskanálnyit olvastam! :lol:

Erről jutott eszembe,igaz már biztosan ismeritek, de nagyon érdekes:

"A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeügdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek egenm bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

Ületztödvel:"

verzso

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?