Fú, Móni, ez nagyon dögös kis poci!!!!
Lafead!
Onnan tudom, hogy nem lesz
tej, hogy a másodiknál a szopis tanácsadóval találkoztam totális tanácstalanságomban, és ő mondta, hogy nagyon ritka, ha vkinek tejmirigy-elégtelenség miatt nincs teje, 2000-ből egy, de azt sikerült kifognom. Úgyhogy szoptattam én kétszer másfél évig a "nagyokat", de a mennyiség semmiképpen sem elegendő. Egész nap kb. egy étkezésnyi tej termelődött ami bizony édeskevés.
Nekem még mindig sokat görcsöl a hasam, de olyankor kb. 200 mg
Magnéziumot szoktam magamhoz venni és kb. 5 perc alatt segít. Mindez a napi adagon felül, ami szintén 200 mg körül van.
Korábban boncoltuk itt a topic-on, hogy a szükséglet napi 310 mg névlegesen, de hát nem vagyunk egyformák. Nagyon meg kell nézni, mit vesz meg az ember, mert pl. a Hipp nagyonbio, nagyonjóízü, agyonpromózott étrendkiegészítő fennen hirdeti, hogy a többletszükségletet teljes mértékben fedezi. Na, ez úgy néz ki, hogy 300 a szükséglet, 310 a várandósoké, a termék tartalmaz 10 mg-ot Mg-ból. Na ebből a tuti termékből nekem meg kéne inni 31!!!!! flakonnal naponta!!!!! Azt már ne tőlem kérdezzétek, hogy miért nem eszem naponta 10 kg marhamájat, vagy mittoménmit, amiben van ennyi magnézium?!?!?!
Koraszülés ellen használják a Bryophyllum nevű homeopátiás készítményt, nagy sikerrel.
Nem tudjátok, hogy a mi babáink most mekkora súly körül lehetnek?
Ha elfolyt a
magzatvíz, az nem azt jelenti, hogy nincs. Ugyanis a magzatvíz folyamatosan termelődik, másrészről nem túl közismert, hogy a burok dupla. Tehát az sem biztos, hogy adott esetben mindkettő átszakadt.
Vörösbegy!
ne idegelj, légyszi, így is sokszor eszembe jut, mikor bekattant, hogy na, most születik Petike! Emlékszem, hogy este 6 felé kapirgált odalenn, na mondom Apus, mintha keresné a kijáratot. este 10kor 1 kontrakció, 8 perc múlva még egy, na akkor testileg és lelkileg is összef%stam magam (bocs!), de Párom megnyugtatott, hogy este van, Zsuzsó alszik, nincs dugó, felérünk bp-re rendben, hó sincs, tuti az egész. akkor lenyugodtam. Be a kocsiba és indulás.....
Nagyon rövid ideig tartott a rémületem, de még ma is emlékszem rá.
Persze a többi bár nehéz, de nagyszerű volt és Petike fantasztikus!
Ági kérdezte a tanfolyamon, hogy tényleg jó-e kocsiban vajúdni, és azt kellett mondjam, hogy igen jó, mert közben történik valami és szemmel láthatóan haladunk. Mondjuk a kanyarokban a pocak kilengése, na az nem volt túl jó, de muszáj volt sietni... nem tudom mennyivel tépett a Kedvesem.... én csak a lámpákra emlékszem: legyenzöldlegyenzöldlegyenzöld