Új privát üzeneted érkezett!

Bingii, nekem sem görcsöl....
Vendég

Fú, Móni, ez nagyon dögös kis poci!!!!

Lafead!

Onnan tudom, hogy nem lesz tej, hogy a másodiknál a szopis tanácsadóval találkoztam totális tanácstalanságomban, és ő mondta, hogy nagyon ritka, ha vkinek tejmirigy-elégtelenség miatt nincs teje, 2000-ből egy, de azt sikerült kifognom. Úgyhogy szoptattam én kétszer másfél évig a "nagyokat", de a mennyiség semmiképpen sem elegendő. Egész nap kb. egy étkezésnyi tej termelődött ami bizony édeskevés.

Nekem még mindig sokat görcsöl a hasam, de olyankor kb. 200 mg Magnéziumot szoktam magamhoz venni és kb. 5 perc alatt segít. Mindez a napi adagon felül, ami szintén 200 mg körül van.

Korábban boncoltuk itt a topic-on, hogy a szükséglet napi 310 mg névlegesen, de hát nem vagyunk egyformák. Nagyon meg kell nézni, mit vesz meg az ember, mert pl. a Hipp nagyonbio, nagyonjóízü, agyonpromózott étrendkiegészítő fennen hirdeti, hogy a többletszükségletet teljes mértékben fedezi. Na, ez úgy néz ki, hogy 300 a szükséglet, 310 a várandósoké, a termék tartalmaz 10 mg-ot Mg-ból. Na ebből a tuti termékből nekem meg kéne inni 31!!!!! flakonnal naponta!!!!! Azt már ne tőlem kérdezzétek, hogy miért nem eszem naponta 10 kg marhamájat, vagy mittoménmit, amiben van ennyi magnézium?!?!?! :P

Koraszülés ellen használják a Bryophyllum nevű homeopátiás készítményt, nagy sikerrel.

Nem tudjátok, hogy a mi babáink most mekkora súly körül lehetnek?

Ha elfolyt a magzatvíz, az nem azt jelenti, hogy nincs. Ugyanis a magzatvíz folyamatosan termelődik, másrészről nem túl közismert, hogy a burok dupla. Tehát az sem biztos, hogy adott esetben mindkettő átszakadt.

Vörösbegy!

ne idegelj, légyszi, így is sokszor eszembe jut, mikor bekattant, hogy na, most születik Petike! Emlékszem, hogy este 6 felé kapirgált odalenn, na mondom Apus, mintha keresné a kijáratot. este 10kor 1 kontrakció, 8 perc múlva még egy, na akkor testileg és lelkileg is összef%stam magam (bocs!), de Párom megnyugtatott, hogy este van, Zsuzsó alszik, nincs dugó, felérünk bp-re rendben, hó sincs, tuti az egész. akkor lenyugodtam. Be a kocsiba és indulás.....

Nagyon rövid ideig tartott a rémületem, de még ma is emlékszem rá.
Persze a többi bár nehéz, de nagyszerű volt és Petike fantasztikus!

Ági kérdezte a tanfolyamon, hogy tényleg jó-e kocsiban vajúdni, és azt kellett mondjam, hogy igen jó, mert közben történik valami és szemmel láthatóan haladunk. Mondjuk a kanyarokban a pocak kilengése, na az nem volt túl jó, de muszáj volt sietni... nem tudom mennyivel tépett a Kedvesem.... én csak a lámpákra emlékszem: legyenzöldlegyenzöldlegyenzöld :wink:

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Lafi: akkor megnyugodtam:)

Zsu: ha minden igaz akkor most olyan 1kiló körüliek lehetnek...nekem legalábbis 25hetesen volt 826gramm

bingii

Zsu, ez jó volt, bocs, félre ne értsd, biztos nem "jónak" érted meg, de olvasni muris volt!

Azt tudom, hogy 3-4 napja a babám 1281 gramm volt!És ez normálisnak mondott....

Sleepin??????????????????
Vendég

Lafead!

Mármint mi? A tej? A szülés?

Mondjuk a szülést teljesen jónak, sőt fantasztikusnak éltem meg és azóta táplálkozni tudok belőle lelkileg. Az önbizalom (anyai és egyéb) forrása.

A tejes dolgot is. Olyan barátot kaptam általa egy tejadó anyuka személyében, aki most nagyon-nagyon hiányozna az életemből, ha nem lenne. Talán mi is neki. Őszintén mondom, hogy megérte. Pedig jó sokat idegeltem emiatt, főleg az elsőnél. ehhez képest megváltás volt, hogy megtudtam, az egyetlen amit tehetek, hogy veszek egy bazi hűtőládát és telipakolom fagyis tejjel.

Zsu

tothzsu

Zsu, ahogy írtad a kórházbameneteleteteket, elképzeltem....ez volt muris.
Vendég

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Hahó! De sokat írtatok! Igen, a férjem is jött, hivatalosan együtt vagyunk, együtt megyünk ilyesmi programokra.
Zsu! Én kiváncsian várom, hogy mi lesz tejfronton! Boti nagyon passzív szopó volt, lusta, aztán le is választotta 11 hetesen magát, inkább éhezett :(. Nekem olyan 7-8 dl /nap megvolt , kérdés, hogy egy jól szopó baba mire képes, hiszen minél jobban stimulálják annál több lesz, ezzel áltatják az embert. Én azért elég sok anyukát ismerek aki egyáltalán nem v. csak rövid ideig tudodd szoptatni és fejt sokat és ngyon utálta az egészet. Én fejőt nem is veszek, nem lesz időm fejni meg erőm sem Boti meg a suli mellett. Viszont nem hallgatok senkire és amikor a baba elfogadja,mellre fogom tenni.

Kiváncsi vagyok ki mikor fog szülni! Sztem azért max a statisztikát hozzuk koraszülés fronton. A sárgaság sztem sem törvényszerű koraszülötteknél. A SOTE II-n az a rend, hogy ha elfolyt a viz és 6 órán belül nem indul be a szülés akkor császár. Ők nem kockáztatnak.

Annyit ettünk a barátnőméknél, hogy nem is igaz! Jó kis tanyasi kajákat, házi nevelésű malacot, nyami. Pedig amúgy nem eszem disznóhúst, de az övéké az nagyon tuti és bio is.

Lekopogom csajok, nekem semmim nem fáj, remélem nem is fog. Csináltam gyorsan pocakképet. Kép Kép Kép

A csíkok a naci nyomai, bár sztem esélyes vagyok én is maradandóra, még sokat fog nőni a pocak és már most olyan feszesnek érzem a bőrömet :(. Viszketni nekem egyelőre nem szokott.

Kép
Kép
normajeane

Én arra emlékszem hogy nagyon sok víz jött repesztés után. Csak jött és jött és jött. Ezt én sem tudtam, hogy dupla!

Móni: nagyon csini vagy és ahhoz képest, hogy első baba egész nagy a pocakod sztem.

Kép
Kép
normajeane

Bingii, nem baj, ha nem görcsöl a hasad, sőt az a normális. Majd fog neked is, ne aggódj. A tejem nekem is csurog, holnap veszek is melltartóbetétet, mert itthon nem zavar, de ha mennem kell valahova akkor ciki.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe!
Nem tudom,de szeretnem.En kislanyt szeretnek,de az az erzesem fiu lesz.Nem baj fo az egeszseg
Ma voltam orvosnal 1250g a bebi.az jo?
Hat nalunk mindenhol vagy rozsaszin vagy kek ruhacska van merges is vagyok.Csak azt az egy badit sikerult eddig feheret talalni.Ha sarga vagy kremszinu akkor is vagy tul lanyos vagy tul fius.

Kép

Kép
marcsitita

Ja!!
Nekem nem folyik a tejem.Az nem baj?Attol fogom tudni szoptatni a babit.Vagy oruljek hogy meg ezzel nincs gondom?

Kép

Kép
marcsitita

Jó reggelt csajok :!:

Bingii: örülj, hogy nem görcsöl...nekem nincs görcsöm egyébként, csak keményedés :lol:
Tóthzsu: mivel riogattalak? :shock: hogy közeleg az idő? :P
én ma megyek UH-ra...szerintem 1200-1300 gr. között várható a súly, mi meg ugye ugyanarra a napra vagyunk kiírva :lol:
Normajeane: tök szép poci :lol: szoptatás ügyben meg kell, hogy nyugtassalak...Donátnál lustább kisbabát még nem is láttam, nem igazán érdekelte a cici, a cumisüveg kényelmesebb volt...3 hónapig szerencsétlenkedtem vele, mindig pótolni kellett, a cicit csak cuminak használta...én elkönyveltem, hogy nincs tejem...mikor Dóri megszületett megkérdezte egy csecsemős nővér, mielőtt éjszakára visszavitte mellőlem, hogy hogyan táplálják éjjel, cumisüvegből, vagy pohárból...nem is értettem, miért kérdezte...és aranyosan elmondta, hogy ha megszokják a cumisüveget, akkor nehezebb lesz a szoptatás...bár én biztos voltam abban, hogy nincs tejem, mégis valamiért azt mondtam, hogy pohárból...és Dóri nagyon lelkesen és erősen szopizott...meglepődtem, hogy mennyi tejem volt...teli lett még a fagyasztó is :lol: és 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott...szóval most ha kérdezik, ha nem én kérni fogom, hogy pohárból etessék éjjel...
Marcsitita: tökéletes a súlya :!: szerintem örülj, hogy nem csorog, ettől még lehet bőven tejed...állítólag nincs összefüggés... :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Jó reggelt Csajok!

3 napot kellett visszaolvasnom... de megtettem...

Hát: Vörösbegy, Móni, Norma szép a hasatok! Blongyi-attól h Vörösbegy megelőzött a képpel, attól még te is tehetsz fel...

Lego: ezt tök jól esett, hogy velem álmodtál :) és hogy tudod h lesz esküvőm :) Hát rucim még nincs... :(
Én azt álmodtam, hogy szültem, véreztem, Marcusnak még maradni kellett mindenkép 5 napot a koriba, én meg kitaláltam, hogy akkor addig menjünk el szlovákiába a viktória sziklákhoz... (nincs ilyen) :) gomdos anya vagyok :)

Lafi: én nem nagyon voltam agresszív hétvégén... egy picit depis voltam, mert mostanában keveset voltam az urammal. Vagy én dolgoztam sokáig vagy ő dolgozott. Ahhoz képest, hogy milyen szipirtyó vagyok, mostanában ha érzem, hogy mondok valami csúnyát akkor bocsánatot szoktam kérni tőle. :) de lefekvés előtt mindenkép. Ja és én azt hiszem, hogy inkább attól vagyok rosszul, hogy se cigi, se alkohol, se buli, és még a testem is rozoga... ez az ami picit ... nem tudom megfogalmazni... :? hmmm...

Munka terén én most azt hiszem még 2 napot vállalok. így még 4+3+2 van hátra :) de én nagyon rozoga vagyok, lehet hogy kéne valami terhes torna. A dédipapámnak az ágy végébe rongyokból volt kötve egy kapaszkodó. nekem is kell ilyen néha, mert általában az uram segít feltángálni :) nagyon vicces, de olyan jó, hogy szólás nélkül tudja hogy segítenie kell :)

Jaj Lafi: szerinted a sose feküdj le haraggal szisztéma nem válik be?
tudom morbid, de én reggel is jól megpuszilgatom - mert féltem, és féltem magunkat is. most olyan jó, és nagyon féltem ezt a boldogságot!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hello Lányok!
Jó sokat írtatok, sokat okultam.... :roll: Zsu! Tök jó,hogy leírtad a koraszülés elleni homeot, ezt lehet kapni gyógyszertárban vagy külön gyógynövényesnél?
Mostmár tutira pipa vagyok az előző dokimra :twisted: éjfélkor elment a magzatvíz, ő reggel 8-ra be is jött. Anyum olyan 10 körül érdeklődött,hogy akkor mostmár beindítja-e a szülést, mire azt mondta,hogy az már beindult a víz elfolyásakor. Áhh, jobb nem is gondolni rá. Ja, és 17:15-kor született meg a Vincus. Szerintem addigra csórikám totál ki is száradt meg fáradt.
Ahogyan olvastam Vörösbegy tejes írását, megnyugodtam. Vinit csak olyan 4 és fél hónapig tudtam szoptatni, csináltam én mindent. Ittam a teát, fejtem, sűrűn mellre tettem. De nem használt. :cry:
Egyébként Vini addig volt pufi amíg szopott, jó kis hurkái voltak. Azóta sincsen rajta egy sem :roll:
Vendég

megjöttünk az UH-ról...hát azt mondták bizti meglesz még idén, mert jó nagy baba :? :lol:
BPD: 75 mm
Súlybecslés: 1499 gramm
Femur: 53 mm
Humerus: 51 mm
Fejkörfogat: 27 mm

mindjárt gyártok képeket a dvd-ről :lol: :P

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Tyűűűűűű, hát tényleg jó nagy, a miénk le van maradva kissssssssssssé...........
Vendég

Vörösbegy!
gyorsan!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

Vörösbegy! Mivel eteted Barnust? :) A nudlitól nő ekkorára???

Képet gyorsan!

Kép
Kép
Kép
konkri

most vágom...addig két ízelítő :lol:
Kép
Kép

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok!
Hát most én is eléggé elhanyagoltam a babanetezést. :roll:
Nagyon jó pociképeket tettetek fel!Móni nem is gondolnám,hogy ekkora pocid van.NAgyon szép. Norma Neked pedig látom kezd elsimulni a köldököd,nagyon vékony vagy,azért feszít ennyire. Vörösbegy annyira jópofa a rajz,nagyon eredeti.És milyen jót mulat majd Barni rajta,ha nagyobb lesz. :D

Konkri
Hát mikor akarsz ruhát próbálni???Már itt az ideje! :wink: Milyen ruhára gondoltál???

Blongyi
Én is kb 4 hónapig szoptattam Dorkát,bár én egy fura allergia miatt nem szoptathattam tovább. :cry: Bedagadt az arcom(szemem,ajkam,nyelvem),kezem,kiütések voltak az izületeim felett. Szteroidot kaptam intravénásan,közben fejtem,hogy ne apadjon el a tejci.Miután kiürült a szteroid Dorka totál rákapott a tápszer ízére és gyorsaságára...nem volt hajlandó többet szopizni. :cry: Hát jó lenne ha ez nem ismétlődne meg. Amúgy azóta se tudni mitől volt az allergia.

Vörösbegy
Húúú mekkora bébid van. :D Asszem nem tudunk lepipálni. :lol: Azért jól hangzik,hogy nagy esély van a karácsonyi babázásra.Igaz?????

Lafi
Szerintem Nektek is decemberi baba lesz.Én anno január 2 helyett dec 26án szültem. :wink:
Most kiszúrtam 2 időpontot. :lol: :lol: :lol:

Móni
Hogy vagy ma??????

Marcsi
Tökéletes a súlya a babádnak.:) És örülök,hogy elkezdtétek a vásárlást.Tényleg így van,hogy nem lehet fehéren kívül egyéb unisex dolgot venni! Legalábbis nagyon ritka.... :roll:

Én jól vagyok,kicsit kipurcantam a napokban.Nekiálltam pakolni,szekrényt,fotelt tologatni,cipelni.Átrendezni gyerekszobát (jön a festő is a napokban), férjem ruhásszekrényét rendbetenni....Ez volt nagy meló. :lol: :lol:
Pihennem kéne,de annyira elkapott a pakolási,fészekrakási láz.Tervezgetek,ötleteket lesek...persze a párom falra mászik,hogy ki fogja ezt finanszírozni. :lol: :lol: :lol: Na de annyira unalmas itthon,legalább ebben van valami izgi. :D
Vendég

Jajjj és a bébi aki 850 g-al született....
Jól van,már 900 gr,"sokat" eszik,mosolyog.Nagyon édes.:)
Vendég

Vörösbegy, eddig jó!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Norma, neked is jó a pocód:)

Csibe: én is vettem betétet de nagyon gyűlölöm! Úgy 3réteg ruhában nem látszódik, hogy bent van, de amúgy tökre átüt:( Ehhez is hozzá kell szokni...

Marcsitita: szerintem örülj,mert ráér még, hogy beinduljon a tejcsárda:) Most csak púp a hátamon....vagyis a mellkasomon:D

Vörösbegy: még- még képet!!!! Annyira jóóóóók! Az a lábacska meg annyira ennivaló!:)
Mit mondtak, hogy mikorra várható? Karácsony táján?

Lego: azért vigyázz magadra!!! Nem szokott megfájdulni a derakad?

Én amúgy kicsit ingerült vagyok ma...pláne, hogy a csop.vez aki szintén terhes reggel elsőnek nekem szegezte a kérdést, hogy mikor szeretnék ügyeletet tartani....kicsit morgósan válaszoltam, hogy repdesek az örömtől, hogy itt vagyunk 7-en és tőlem kérdi, hogy a 3napból mikor maradnék...próbálok nem hisztis lenni.

bingii

Kép
Kép
Kép

a többi hamarosan a blogomon :lol:
én még mindig bőgök a boldogságtól...nem tudom mi van velem... :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Én is mindig bőgök az uh-ok után :D
Nagyon jó képek! Olyan édes baba:)

bingii

Konkri: a nudli úgy látszik hatékony "tápszer"... :lol:
Lego hogy veled mik történtek :? az allergiádra gondolok...remélem most nem lesz akadálya a hosszú szoptatásnak...
én két ünnep közé tervezem :lol: mármint a babázást...de majd ahogy alakul...
azért óvatosan rakd azt a fészket :roll:
Bingi: köszi és megnyugtattál... :lol: akkor jól kibőgöm magam...most nagyon nagy hatással volt rám az UH... :o

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy! Édi bébi! :) szép!

Ne vessetek meg érte, de én úgy féltem a 4d-s előtt, hogy nehogy valami csúnya bébi legyen... :( mármint ha csúnyát látok, az bajt is jelent, mert a kisbabák mind szépek...
De olyan jó érzés sztem, hogy már most látható nagyjából, hogy a kisbaba milyen is lesz...

Lafi! Depis vagyok! És nem tudom, hogy ivel tudnék segíteni magamon! :(
Csajok én úgy félek, hogy szülés utáni depresszióm lesz! Már gondolkodtam ezen, hogy ilyenkor mivel lehet majd felvidítani, de most hogy érzem magamon... hát minden gondolatom a kukába dobom - vásárlás, szépségápolás, "buli", valamiben elért siker, vagy kihívás, munka, szex, zene, kaja, olvasgatás... semmi nem hozza vissza a kedvem. És még az sem, hogy Marcus... :( ... Kriszti rossz anyuka... :(

Reggel egy másik anyuka cseszte fel az agyam, aki a 33 éves kisfia ügyeit intézte... :( hát én nem akarok ilyen lenni.

Viszont egy kis mosoly: tegnap az urammal pakolgattunk Marcusnál - nézem hogy térdel a kanapé előtt és piszkálja a rózsaszín és piros zokinkat (mikor még nem tudtuk, hogy fiú, akkor anyu vette 8 pár zoknit és vegyes színek voltak, ebből a nagyon csajosakat most már kivettem), na szóval az uram a rózsaszín zoknikat piszkálta bőszen... :) mondom mi az? aszongya: ezekről a masnit le kell szedni... :) jót nevettem rajta, mert én rá se akartam adni ezeket a zoknikat... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri! most nem akarlak megijeszteni, de amit érzel, az valahol természetes is, de nekem nagyon ismerős...Dórival éreztem...nem örültem neki, nem tudtam elképzelni, hogy a drága imádott kisfiamon kívül másik babát is szeretni tudok...és utólag biztos vagyok abban, hogy szülés utáni depresszióm is volt...borzalmas gondolataim voltak...még jó, hogy nem voltam egyedül...komolyan...szörnyű érzés még így 8 év távlatából is..szerencsére pár nap alatt elmúlt...de szerintem komolyan kell venni...az exuram gyerekorvos, szerintem ő látta rajtam és jól kezelte... :?
DE EZ NEM AZT JELENTI, HOGY ROSSZ ANYA VAGY...
és nem is biztos, hogy erről van szó...azért a védőnőnek én megemlíteném...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Jaj Vörösbegy köszi!

A Védőnőm én inkább kerülöm... biztos okos, meg jól dolgozik, de már nem bírom... valahogy nem bízok benne és nem szimpi... meg hát ez az ézés... tulajdonkép beszélni sincs kedvem róla...

És a férjed mit tett veled? Az enyém szegény... kis majom... :) mindig mondja hogy én mondjam, hogy mit csináljon... hááát... azért jól esik néha az embernek a meglepi.

Én amúgy a depitől azért is félek, mert állítólag anyu is az volt + hajlam... és anyunál végül alkoholba fulladt... majd 17-18 éves voltam mikor egy majdnem öngyilkossági kísérletem után (tulajdonkép egy levél xanax volt, de ettől nem lehet meghalni) nem ivott többé. Anyu a gyógyszer volt, amit elloptam tőle, ő ivott is rá. nagy nyomás volt ez nekem, hogy éveken keresztül nem naponta, de változó időnként ivott... a hugaim nagyon nem vették észre, de én 7-8 éves koromtól igen, és elég sok minden hárult rám ilyenkor munka terén, plussz ugye ott volt apu is, éreztem a békétlenséget, utáltam ezért anyut...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri!
de jó téma :? sajnálom...akkor sajnos hoztad a hajlamot a depire gyerekkorodból...én is...anyukám öngyilkosságot követett el...6-7 éves lehettem...jött a mentő, kimosták a gyomrát, elvitték és én azt hittem meghalt...
mit csinált a férjem? őszintén nem tudom...homályos volt nekem az első pár hét...de nem hagyott egyedül Dórival az biztos...nagyon felkavaró erről beszélni...mintha nem is én lettem volna...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

azt hiszem azt csinálta a férjem, hogy szembesített magammal...hogy miért nem szeretem a kislányomat? először tiltakoztam, utána beismertem és akkor valahogy el is múlt...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Most picit jobb... de tényleg csak picit... ilyenkor csinálok óriás telefonszámlát, mert hivogatom az uram folyton, de legalább jól viseli és próbál viccelődni... :)
Azt hiszem, hogy a babakék felhőből nem látok ki jó dolgomban... néha kell a sanyarúság, hogy értékeljük a boldogságot... :)
Erőt veszek magamon és csak azért is... hmmm... mondjuk csinálok egy kis munkát :) pfuj!
Asszem a fél depressziómat az okozza h hét eleje van és főnök, meg munka... :( El se tudom még képzelni, hogy milyen lesz otthon.

Ja kinéztem a rucim, csak egy sima átkötős fehér felső a brendonban. 5 rongy de ez még jó ár. Ezt veszem fel majd egy fekete szoknyával, vagy a fekete szövet kismama nacimmal és kiegészítem még egy nagy fekete virág kitűzővel. így azért picit ünnepi leszek. amit még talán a fodrász is feldob :) Azért még átgondolom a dolgokat, mert azt soha nem felejtem el, ahogy az első férjem nézett rám, mikor meglátott a fehér ruhában. Öröm volt látni! Még lehet hogy nézek valami csini rucit... :) mondjuk a brendonban az is lenne de 30at nem adok egy kismama ruciért...

Kép
Kép
Kép
konkri

Helloka!
Vörösbegy: egyszerűen nem találok szavakat!!! :D Nem semmmi babátok lesz, az tuti. Hát,kérem szépen egy FÉRFI cseperedik ott bennt, vagy mi a szösz?!!!! :D Nagyon gratulálok , szép , fejlett Barnabás :!:

Én nem tudom,hogy mekkora lehet Milán, a 27.héten voltunk 1.060 gr-mosak :roll: Most vagyok a 29.hétben... :wink:
A végénkiderül,hogy nem is jó topicba írkálunk, át kell mennünk decemberibe :lol:
Vendég

Sziasztik!
Akkor meg nem baj ha nincs tej?
Vorosbegy nagyon szep a babid.Gondolkodom el-e menjek en is meg 4D-re.Nektek olyan szep kepek sikerulnek.Nekunk meg alig latszik.Vagy inkabb majd gyonyorkodom benne eloben.
Hat meglepodtem mikor mondta az orvos a sulyat.20-ik heten aztmondta nekem 2hettel levan maradva.Behozta volna.En csak orulok.
Azthiszem csak par dolgot fogunk venni,ha hazavisszuk a babit legyen
azert valamink,majd akkor kiderul milyen szinut vegyunk.

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Jó sokat kellett valóban visszaolvasni annak, aki az ünnepek alatt nem babanezetet! Termeltetek csajok! :)

Hát először is mindenkinek nagyon szépek a pocakfotói, és szerintem még talán most jön a java, a nagy növekedés! Van egy 36. hetes kismama barátnőm, velük voltunk a hétvégén, 6 héttel idősebb terhes, mint én, de az ő pocaklakója meg az enyém, ég és föld. Hatalmas a hasa, a baba nagyon mozgékony (nem olyan lusta, mint az én Marcim :) ) és hatalmas kidudorodásokat végez a hasában, de oly módon, hogy már rémisztő! Mintha nem is lenne magzatvize, csak úgy "szárazon" benne a gyerek! :shock: Tehát fel a fejjel, mert még előtte állunk egy pár dolognak! :wink:

A 4D-s képek is gyönyörűek, elájulok tőlük!
Vörösbegy! Nálatok micsoda talpak és micsoda mosoly! :D Tüneményesek!

Nem tudom ki kérdezte, de két kérdés elhangzott:
1. hol lehet gyerekszobára betűket kapni?
A hétvégén babyoutlet-ben láttam, a sorosksári útiban.

2. Valaki jár-e Kriston-féle intim tornára?
Én nem járok, de olvasom a könyvét és próbálom elsajátítani! Lassan el kellene már kezdenem inni a málnalevél teát is, asszem. Kár, hogy olyan lusta vagyok időnként, mint állat,és még a belső 'izmaimat' is lusta vagyok mozgatni, így időnként pár napot kihagyok!

Előtejem még nekem sincs, és hála az égnek görcseim sem (kopp, kopp, kopp) Viszont újabban valamimet nagyon nyomja a bordámnál, szinte már fáj!

Konkri!
Nekem is vannak időnként hasonló gondolataim, úgyhogy ez, ahogy Vörösbegy is mondta, szerintem is normális! Már semmi sem a régi, a testünk meg pláne, ami engem is eléggé el tud keseríteni, és néha még a baba gondolata sem vigasztal. Ráadásul még mindig nem érzem magamban azokat az 'igazi' anyai érzéseket, csak azt, hogy szeretem, aki bennem növöget, de lehet, hogy mégsem eléggé ahhoz, hogy jó anya legyek! A párom szerint ez baromság, biztosan anyatigris leszek, mert már most is vannak olyan megnyilvánulásaim. Talán az anyai dolgok is akkor fognak jobban előtörni, ha már megszületett és a kezemben fogom!

A szülés utáni depresszióról olvastam nemrég egy cikket. Állítólag a szülés utáni 3-4 hétben teljesen normális, ha az ember szomorú, mert a szülés mindenféle hormonbolondulásokat okoz, így ez még belefér. Ha ez viszont elhúzódó lenne, na akkor van gond! Valakit gyógyszeresen is kezelnek vele, így jó ezt időben észlelni, belátni, majd kezeltetni, nehogy baj legyen, de szerintem kár ezen korán parázni :!: :!: Lehet, hogy mi bele sem esünk!

KépKép
Kép
sagi1

Konkri, ha a szülés után súlyosabb depresszió jönne ki rajtad akkor mindenképpen keress fel egy orvost, aki segít. Nem jó neked sem, meg a babának sem, ha ilyen sz@r kedved van mindíg. Én is voltam ilyen helyzetben, szerencsére nem volt olyan gáz, de nehezen lábaltam ki belőle.

Vörösbegy, szép nagy baba, gratulálok.
Marcsitita, nem baj, ha még nincs tejed, en mettől függ. Nekem Danival már félidőtől ömlött, és mégis csak 3 hétig szopiztunk. Bencével csak a vége felé kezdett szivárogni, és 17 hónapig tudtam szoptatni, szóval emiatt ne aggódj.

Csajok, voltam ma cukorterhelésen, fú, de sz@r volt. A harmadik vérvétel után kishíjján összeestem, úgy ültettek le, nem is értem, elsötétült minden, meg csillagokat láttam, elsápadtam, és levert a víz. Még sose volt velem ilyen, rendszeres véradó vagyok, nem félek a tűtől, meg a vér látványától sem. Nem tudom,mi lehetett, mondjuk nem tudtam leülni, mikor kijöttem, mert tele volt a váró, és persze senki nem adta át a helyét. Kinnt ácsorogtam a folyosón, és 5 percig nem is volt semmi baj, csak utána. Jó fáradt is vagyok.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri, ha a szülés után súlyosabb depresszió jönne ki rajtad akkor mindenképpen keress fel egy orvost, aki segít. Nem jó neked sem, meg a babának sem, ha ilyen sz@r kedved van mindíg. Én is voltam ilyen helyzetben, szerencsére nem volt olyan gáz, de nehezen lábaltam ki belőle.

Vörösbegy, szép nagy baba, gratulálok.
Marcsitita, nem baj, ha még nincs tejed, en mettől függ. Nekem Danival már félidőtől ömlött, és mégis csak 3 hétig szopiztunk. Bencével csak a vége felé kezdett szivárogni, és 17 hónapig tudtam szoptatni, szóval emiatt ne aggódj.

Csajok, voltam ma cukorterhelésen, fú, de sz@r volt. A harmadik vérvétel után kishíjján összeestem, úgy ültettek le, nem is értem, elsötétült minden, meg csillagokat láttam, elsápadtam, és levert a víz. Még sose volt velem ilyen, rendszeres véradó vagyok, nem félek a tűtől, meg a vér látványától sem. Nem tudom,mi lehetett, mondjuk nem tudtam leülni, mikor kijöttem, mert tele volt a váró, és persze senki nem adta át a helyét. Kinnt ácsorogtam a folyosón, és 5 percig nem is volt semmi baj, csak utána. Jó fáradt is vagyok.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Tyú csajok!

Beleolvastam én is az októberi topicba... és egy szülést is elovastam... hát annak aki nem szült még - pl. én... fú... eléggé leizzadtam... engem azok a mondatok kesrítenek el mindig, mikor azt olvasom (újság, sokhely) hogy "úgy fájt, ahogy elképzelni se tudtam soha", vagy "azt hittem, hogy ennél jobban már nem is fájhat" vagy "a férjem is sírt, ahogy látta, hogy szenvedek"... húha... na mindegy, azért én próbálok pozitív lenni és azt remélni, hogy nagy a fájdalom küszöböm!
Marcus! gyorsan kijössz és ügyesen! Ugye? mit kibújsz, kicsusszansz... :) Így lesz, ugye így lesz? Hát persze Kriszti! :)
szú-szá-szu-szá

Ja és az októberi topicban mennyi kiscsaj van...??? fú! sok!

Kép
Kép
Kép
konkri

Köszi csajok!

Amúgy már jobb a kedvem... nem tudom miért...

Csibe... hát ez a nem felállós dolog... én azért is döntöttem úgy hogy nem jövök már dolgozni, mert a tököm tele van a vonaton a sok bunkóval! 50 éve még szájára vette volna a társaság azt a pasit, aki egy nő jelenlétében ül... ma meg... de hát mi akartuk az egyenjogúságot... hmmm bár, vannak dolgok, amire azt mondom, hogy nem jogos egy férfitól... b@sszák meg! :evil:
Persze ott a váróban, ahol voltál feltételezem nem mindenki volt beteg... mert szerintem minden napra jut azért hipohonder vagy notórius kivizsgáltató... valaki átadhatta volna helyét!
Nekem a múltkor az tetszett az aluljáróban, hogy egy néni vonszolta lefele a csomagját a lépcsőn, senki nem segített neki, mire megsajnáltam és én mint kismama levittem a cuccocsákját... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááá
Kiabálhatnékom van. :evil: :evil: :evil: :evil:
Annyira feldühítettek,hogy csak na.Szeretnék végre saját életet,nem mindig hallgatni,hallgatni.Rám meg senki se kiváncsi!Bocsi Csajok,de épp anyum húzta fel az agyam. :( :( :( Egy ház,2 szint,külön bejárat...Várom,hogy reggelente feljöjjön,délben,hogy mi menjünk le,majd délután ismét ő,de mihelyst együtt vagyunk felbosszant!!!! :roll:

PErsze mi ez Konkri hangulatához képest.NEm is tudom miért írom le nektek,hisz minden családban vannak ilyen pillanatok,de most úgy éreztem ide kell jönnöm...Majd olvastam Konkrit...és beláttam,hogy ne sajnáltassam magam. :?
Konkri
Fel a fejjel!Próbálj meg magaddak IS foglalkozni!Tudom ezek a percek nem sokat dobnak a latba,de egy forró fürdő (na csak mértékkel forró) vagy egy fincsi fagyi,süti...jobb kedvre deríthet.
Hogy mi lesz szülés után????Nehéz...én is félek nagyon...Néha nálam is elpattan a húr és még szegény Dorkámra is dühös,ideges vagyok...persze mindig megbánom... :roll: Jajjjjjjjjjjjj!

Vörösbegy
Édes nagyon Barni.:) És a kis tappancska.Jajjj,szuper!

Azért van 1 jó hírem is.Bejelentkeztem 4D-re.:) Hurrá! Nov.12- 12óra....

És megrendeltem Hédinek a hintáját is.:) Ismét pénzt költöttem. :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Halló!
Gyerekek! ne olvassátokmások (rém)történeteit. Én is eléggé parázós vagyok,de most valahogy nem félek annyira. Persze én már szültem.Oxytocin is rásegített, szóval ismerem a fájdalmakat.
Mindenkinek más a tűrőképesége,és miért is nem lehetne pont a mi szülésünk egy kicsit könnyebb,mint másoké. Meg ha ezen görcsölünk akkor az annál rosszabb. Apukák tudnak a legjobban elgyengülni, megijedni. Persze látnak a filmeken ők is jeleneteket, de ott Veled, az totál más.
Azok meg akik nem adják át a helyet, nem is férfiak. Persze azzal nyugtatják magukat,hogy terhesség nem betegség, minek álljanak fel amikor ők meg mondjuk 3 műszakban dolgoznak? De a nők sem különbek. :roll:
A múltkor voltunk egy játéknagykerben, éppen a WC-n voltam, már végeztem és mentem a mosdóhóz,mikor berontott egy ottani dologzó csajszika, szó szerinte majdnem felborított,mert kezet akart mosni. Mire leesett neki, hogy terhes vagyok,akkor ugyan 1 centit arrébb állt, de majdnem megveszett,hogy nem moshat 1 percen belül kezet. Mikor ki akart jönni akkor is igyekezett a tudomásomra,hozni,hogy húzzam már ki a belemet gyorsabban.
Én már lesz@rom az ilyenket!
Vendég

Lego! Nincs rossz kedvem! Most már jóóó!
Inkább panaszkodd ki magad! Tudom, hogy sokat jelent, hogy ha összehúzott szemöldökkel, bólogatva azt mondják Lego, igazad van! Dühöngjél! Mi történt!

Amúgy jó kedvem van! a előbb hívtam az uram:
ő: hálló tessék, ki az?
én: taxit szeretnék rendelni 6:07re bicske vasútállomára.
ő: sajnos nem megy, minden kocsink foglalt, csak 6:08-ra tudunk odaérni. jó lesz?
én: hmmm nem, nagyon sietek, úgyhogy keresek egy másik társaságot, ahol szexuális szolgáltatást is nyújtanak...
ő: hát akkor valóban kell másik társaságot keresnie... :)

de a kedvencem: ha ímmel, ámmal eszi meg, amit főztem-
üvegtigrisből:
- ha kikérted megeszed bazd meg :) - persze ő betéve tudja a filmet... én meg autodidakta módon tanultam utána... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Jajj Konkri,de jópofa kis pár vagytok!!! :D :D
Köszönöm!Tényleg köszi,jót derültem.:)
Már nem is vagyok ám mérges,csak bosszant a dolog!
Vendég

Hello!

Mindenkinek gratula mindenhez!!! 4D, súlyok, méretek, pocakok, szobák, betűk, eredmények... :lol:

Lego :) Neked akartam írni, hogy teljesen átérzem, nálunk is itt lakik Anyum. Nem tudok vele zöld ágra vergődni néha... Semmi sem jó neki, nem tudja felfogni, hogy KÜLÖN CSALÁD vagyunk már... Egyszerűen mindenbe beleszól... Vagyis márha beleszólna, de tesómtól hallom vissza, mi nem tetszik neki, nekem nem mondja... Na mind1, nem fejtem ki... Ha gondolod és szeretnél róla beszélni, írj nyugodtan! :wink:

Csajok, én egy picit attól kezdtem félni, hogy pici a babám... Nektek olyan bazi jó súlyaitok vannak, mi 26 hetesen voltunk 830 gr. Az nem kevés?? Amúgy nem fáj semmim, ha hirtelen állok fel, akkor a szeméremcsontom tud rettenetesen megfájdulni. Egész álló nap mocorgunk, rúgdosunk, kalimpálunk, kaparászunk, csuklunk stb... Már néha attól félek hiperaktív... :lol: (Amolyan Blongyi féle paramami szindrómával szólva) Tegnap meg olyan érzésem volt a torkomban, mintha lehúztam volna egy felest, valami rettenetesen marta a gégémet... Szerintetek az sav volt, vagy mi lehetett? Csináltam pocifotot, holnap feltöltöm...

Pusszancs Nektek!!!!

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.Ti mennyit szoktatok keményedni egy nap?Mennyi a normális?
Vendég

Pandus, én alig keményedem.............

Viki, az én babám kicsi a tiéd sztem nem lesz az, mert 24 hetesen mi alig voltunk több 500 grammnál, most meg csak 1280 gramm, szóval épp hogy 2.5 kiló lesz.... :cry: asszem a diéta őt sem hízlalta és engem sem, utóbbi nem is lenne gond....még nullánál vagyok....(ill 3-nál ami ugye 0 ha belevesszük a kezdeti fogyást)
Vendég

Hello Lafi!
Nem baj, ha 2,5 kiló lesz...Vini is annyi volt, és gyönyörűen fejlődött, simán behozta a súlyát!!
Vendég

Lafead!

Petike otthon született, nem kórházba mentünk, csak a tesóm akkor üres otthonába. Csak Zsuzska született kórházban.

Sleepin!
Sajnos totál megértelek.... ezen én is átmentem és nagyon rosszul viseltem. Petike 3 hós volt, amikor végre elköltöztünk.... ezerszer nehezebb fizikailag és anyagilag, de megérte. ameddig otthon laktunk,addig gyerekszerepbe voltam kényszerítve (végülis magam által, mert meg akartam felelni, illetve nem akartam egész nap veszekedni). Ez pedig nem tett jót sem az anyává válásnak, sem a jókedélyemnek szülés után. Zsuzska születése után azt mondtam, hogy soha többet szülést, 4 nap kórházi gyermekágy után, hogy inkább 4 szülés, mint 1 nap kórház.... aztán lassan elmúlt. főleg, mikor lefogytam a 10 kilómat kb. fél évvel később. De semmi sem fehér és fekete. Depi közben is lehet gyönyörködni a gyerekekben. És végülis magunkat is meg kell "szülnünk", mint anyát - talán gyerekenként.... ez pedig szintén vajúdással jár. Én ennek tudom be a szülés utáni depit. Szerintem igenis konkrét célja van. És a gyerekek amúgyis mindig felfordítják az ember életét. a változás pedig néha rémületes.

Ági mondta múlt héten, hogy a szülés az egy utazás befelé, ahol magunkkal találkozunk szembe.... nem csak gyermek, hanem anya is születik. Akinek van kedve, olvassa el a www.szules.hu-n azt a beszámolót, aminek az a címe, hogy ketten, két felől. (nyugi, ezek nem rémtörténetek!)

Jó éjt!

Zsu

tothzsu

Annyira jók ezek a 4D-sek, hogy már-már elcsábulok ! Mondjuk az is bennem van, hogy jó várni a találkozást és nem kukucskálni, szóval ilyen kettősség.

Szülés és fájdalom : :), én NAGYON meglepődtem amikor elkezdett úgy tényleg fájni, hogy jé, ez ENNYIRE fáj? Óriási tévedésnek éreztem hogy valaha is szülni vágytam :D :D :D . De megéri, hiszen megint belevágok. Amúgy jó dolog, amit én megpróbálok majd most másképpen az az, hogy engedjem fájni, hogy ne féljek tőle hanem adjam át magam neki. Én ott hibáztam Botival, hogy uralni akartam a fájdalmat meg az egészet, ezért tartott 4 órát mire kijött, hiába voltam jól kitágulva meg kaptam az oxytocint pluszban. Az agyad irányít.

szülés utáni depi: sztem mindenkin kijön valamennyire, a hormonok miatt. Nekem is volt, kb 1 hetes. Attól ugyanúgy imádtam Botit de magamat meg a világot kevésbé.

Csajok! Légyszíves hagyjátok abba ezt a kicsi a babám hülyeséget!!! Azt a kutya mindenit! Egyrészt még minimum van 10 hete nőni , másrészt az utolsó 8 hétben mást sem fog csinálni mint tüdőt érlelni és hízni, már csak ez a két dolga lesz. A másik meg, hogy amig nem ugyanazon a gépen ugyanaz az orvos vizsgál meg mindegyikőnket addig pont nem releváns összehasonlítani az egyes méréseket!! Ami esetleg majd valós info lesz az a 38. heti UH , már ahol lesz ilyen. Az akkori becslés +-10% lesz a bébi. Addig meg szinte mindegy, a lényeg, hogy fejlődjön.

Attól én is nagyon féltem, hogy csúnya lesz a babám, olyan majomszerű. De mivel az 52 cm-éhez 3550gr volt, igy ez kiesett, hót lufi volt az egész gyerek :).

Képzeljétek, kezd rosszalkodin próbálni! Kiváncsi vagyok mire jutunk majd! Nekem ez tök újdonság, hogy ellenkezik pl meg hangoskodik.

Kép
Kép
normajeane

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?