Új privát üzeneted érkezett!

[quote="nono26"] írta:nono26Akárki akármit mondta ez az iskola szörnyű. Embertelenek a tanárok.

Egyetértek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Néha még most is rémálmaim vannak, pedig én még a szerencsésebbek közé tartoztam! Nagy tantárgyak közül egyedül Rómából buktam... De azt el sem mondom mennyi tanulás után és hogy...

Kitartás, átérzem milyen pocsék lehet!
Gyerek nélkül is irtózatos volt!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 15:08-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Ma Alma először végig aludta az éjszakát!!!!!!!!!!!!!!! Végre aludtam egyben 7 órát, mennyei!! :lol:
de cserébe reggel nem akart enni csak egy kicsit...kíváncsi leszek mikor éhezik meg, most játszik a szőnyegén.

köszi a válaszokat a habtapi szőnyegre.

KépKép
kisfruzsi

sziasztok

éjjel kb 20x keltem.2x még orrot is kellett neki szivni1.40kor és 4.50kor.ilyenkor evett is mert hát hiába evett este 10kor ő nagyon éhes volt6.15kor kezdödöt a mai napunk azóta fent vagyunk.

na mára én is beteg vagyok.orr folyás,fejfájás,torok.na és persze a fáradtság

ma délután lesz doki ugyhogy viszem mind a két gyerköcöt.Levi picit köhög meg ma is mutatta,hogy fáj az arca.baszus eddig nem is volt beteg a gyerek most meg 1hónap alatt 2x is.na persze ha a nagy beteg akkor ugye a kicsi is elkapja :cry: :cry: :cry:
Vendég

Lekri,

sajnálom, hogy betegek vagytok. Remélem a doki tud adni valami gyógyit.

KépKép
kisfruzsi

Gumimaci,
annyira le akartam írni neked, hogy gratula a hófordulóhoz és, hogy nagyon szép volt a tortád, meg te is csini vagy, hogy teljesen elfelejtettem :oops: :oops:

Huh a héten én is betöltöm a 30-at. :cry: :cry:

Lekri,
Nagyon sajnálom a gyerekeket és téged is. Szorítok, hogy minél hamarabb felépüljetek, már tök régóta tart :( :(

Zsuzsó,
örülök, hogy jobban van Bence!!

Kisscica,
Igen kötelező az úszósapi. Először én is ki voltam, hogy fel kell húznom, de ez a babák érdekeit szolgálja. Nekem és egy csomó anyukának tökre hullik a hajunk, a babák meg állandóan a vízben kotorásznak, aztán a kezüket a szájukba veszik, így legalább a hajszálakat nem nyelik le... Meg fogod szokni te is. És nyugi, a vízben senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy hogy nézel ki, hanem saját magával, meg a gyerekével. Jó lesz, majd meglátod :)
Egyébként a fogzáskor simán előfordulhat, hogy a baba csak az anyja kezében nyugszik meg.

Judit,
igen, nekem is feltűnt, hogy Lili olyan morózus volt. Szerintem az időpont meg a sok ember miatt is. Mondjuk nekem itthon nem volt gondom vele. Jókat játszott még, kicsit aludt napközben is, este meg simán elaludt mellettem és csak reggel 1/2 8-kor ébredt.

Nici,
örülök, hogy jöttök ti is ringatóra!!!

Nono,
nekem is tetszik ez a dal! KITARTÁS!!!!

Fruzsi,
gratula a nagy alváshoz!!!

Egy kérdés; ti használtatok már borostyán láncot fogzásra? Én szombaton rendeltem egyet. Kivi vagyok, hogy beválik-e.
Tényleg rohan az idő... Szerintem most kaptam meg az első gyed-et. Igaz, ezen még volt Tgyás is szeptember 12-ig...

Kép
emi29

Emi
Van egy rossz hírem, mostb beszéltem az uszival, és csak és kizárólag a déli csoportba tudunk menni. A tiétek már totál tele..
Sapkát megpróbálom megemészteni, sőt vennem is kéne! Rajtad milyen fürdőruci szokott lenni?? Nekem van egy kétrészesem, de kilóg a pocifölösleg és az is csíkosmintás..

Borostyánlánc
Hát én még eddig semmit nem használtam, kicsit szkeptikus vagyok ilyen téren.. :roll: Nem nagyon hiszek benne..
De remélem nektek bevállik, és lehet a többség bíztatására én is ki fogom próbálni..

Mikor lesz a szülinapod?? Nekem most volt szombaton, bár még csak 28, de ez is kiborító már..

Fruzsi
Grat az éjszakához

Nono
Kitartás! ÉS köszi a képdícséretet, egyre többen mondják, h fickósodik Maszat arca.. Márk mindenesetre egy szívtipró lesz, és nem utolsó sorban Rád hasonlít és Neked is szép arcod van! :wink:

Lekri
Gyógyulgassatok!! Remélem nekünk még egy darabig elmarad a betegség!

Bogi
Metró?? Én nem mernék felszállni, mert Maszat még a buszon is megijed, ha hangosabban záródik az ajtó. Bár ez inkább akkor van, ha már az én fülemet is bántja, ő meg nem is látja, szóval a metró meg alapból hangosabb..

NICI
Végre!!!! Már nagyon várom a hétfőt!!!! "Mondtam" már a csajokna, h Rini lesz a nyerő Nálatok hajviselet terén!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Szép napot Mindenkinek!

Zsuzsófi!
Képzeld még aznap este olvastam leveled a páromnak, és az volt az első kérdése, hogy hova kell menni, mire mondtam, hogy már ment a férjed. Tehát legközelebb csak szólj és megyünk.

Kisfruzsi:
Szerintem Betűs vagy számos szőnyeget vegyél, mert a többinek sok kis darabja van, amit úgy kiszednek a manókák, hogy az csak na:)

Timi:
Baromi jó a hajszíned! Kitartás az éjszakákhoz. Nagyon szép a fiad!

Csöppke:
Lolka mondta, hogy gondolkozol a Didy eladásán. Mennyire gondoltál? Nagyon fakó?Amúgy a következő klubba tutira megyek:)

BrigiKiscica!
Sajna én nem igazán tudlak vendégül látni benneteket(helyszűke)
Jövőhéten hétfő, kedd, szerde ebéd után szívesen meglátogatunk titeket. Melyik nap jó nektek?

Lekri!
Szerintem mi is visszaestünk reggel már négyszer szívtam, és mostmár sűrűbb zöld jön.

Nono
Én is nagyon emlékszem a tételek átrágására:((( Hajráááá, ügyi vagy. Nézd a jó oldalát, hogy van segítséged:)))

Marjan

Kép
marjan78

Sziasztok!

Csatlakozom én is a nem alvók táborához! Azzal a kis különbséggel, hogy Zsófi alig - alig eszik. Mondjuk a bal alsó foga már félig kinnt van. Meddig tart még ez??? :shock: :(
Már vagy egy hónapja kezdődött. Persze vannak közben jó éjszakák is, de a mai.... :shock: kb. 20-szor kellett felkelnem a cumi miatt! Meg nappal is nyűgösebb már elég régóta. Tök szar, pedig már kezdett ő is jókat aludni éjjel. Tényleg mindig van valami! Most majdnem ott tartunk az éjjeleket illetően, mint amikor hazajöttünk a kórházból. Remélem hamar lecseng....

Most megyek is, mert sok a tennivaló...

puszi!

Kép
gabo001

sziasztok,
próbáltam visszaolvasni, de Lau egyfolytában kiabál, hiányol, most pont olyat játszana amit egyedül nem tud (bújócska :lol:)
szóval amennyire tudtam .... ö anniyra tudtam olvasni

Zsu: örülök, hogy akkor már jobban van!

Nono: kitartás és szép a szám, köszi, hogy megosztottad velünk :)

tyű, nem tudok így gondolkodni, mennem kell :szemforgatos: :lol:

Kép Kép
celesztina

ja és nálunk is kisebb 1-kor 3-kor és 5-kor kel éjjel most már (megint?) :lol:

Kép Kép
celesztina

Délután megyünk mérlegelni, és a 4 hónapos oltásra :cry: Annyira kiakasztó tényleg, hogy nyomatják a tv-ben is az ingyenes pneumo oltást, az orvosok meg hivatalosan nem tudnak róla. Kicsit gáz...

Lányok! Nagyon jók a Ringatón készült képek! (Megkérdezhtem, hogy hova jártok?)

Kiscica, nagyon örülök,hogy Maszatnak nincs baja!!! Nagyon édes a képeken, Emmának is van olyan bohóca, mint nektek (ő a Guszti, nagy kedvenc :wink: )

Lekri,
sajnálom a sorozatos betegségeket, jobbulást nektek.

Nono! Kitartást, és sok erőt a tételekhez.

Gabo, szia. Az evéssel mi is hadilábon állunk. Már mindenre gondoltam, arra is, hogy már nem ízlik neki ez a táp (Beba). Sorozatban 140-eket eszik, ami ugye nem egy nagy szám.

Kiscica neked utólag, Emi neked pedig előre boldog szülinapot kívánok(ne szomorkodj, nem olyan rossz ám az a 30)! Kép

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok,

Evés kérdés nálunk is....

Akinek átalussza az éjszakát a babója az hányszor eszik????

Mi ébredtünk ma 6.30-kor, mire hajlandó volt enni 7.30. volt 170 ml tejcsi
most evett megint 50 ml tököt és 120 tápszert
szerintem csak 4 körül lesz éhes és akkor csak fürcsi után adjal neki?

De akor csak 4x eszik.
Adjak neki 10 körül gyümit plusszban és akkor ebédre csak tejcsit kapjon, vagy adjak neki 3 körül aztán 7 körül és lefekvéskor (9 óra)??????

KépKép
kisfruzsi

[quote="marjan78"]C írta:marjan78söppke:
Lolka mondta, hogy gondolkozol a Didy eladásán. Mennyire gondoltál? Nagyon fakó?Amúgy a következő klubba tutira megyek:)

Szia :)

Már nem gondolkozunk rajta, megtartjuk. Újra kimostuk és sokkal élénkebbek lettek a színei mint voltak. Persze lehetne élénkebb is, de ha nem hasonlítom össze egy ugyanilyen másikkal akkor absz nem látszik hogy fakóbb. Így aztán megtartjuk, egyelőre.
De jó lesz, mégegy babanetes a klubban :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Atizka, mi is ma megyünk oltásra, bár nem tudom megkapja e, mert szörcsög. Bár hőem-je most nincs.De nem tudom hogy a foga miatt szörcsög vagy náthás.. hiába szívom, alig jön valami. :?

Evés-alvás: Lóci is kel éjjel, fogalmam sincs hányszor, köztünk alszik, olyankor csak oldalrafordulok, szopizik, aztán elalszunk... így annyira nem megterhelő. De mondjuk ma 4-kor Dominó ébredt sikítva, állítólag valami nagy bogár volt az ágyában. :shock: Persze átkutattuk, de sehol semmi, lehet hogy csak álmodott. Na ezután vagy 3szor jött át az ágyunkba, de mivel ott nem tud elaludni, így mindig visszavittük... 5 után aludt el.. szegény apja meg 6 után kelt is...

Enni sintén nem tudom hányszro eszik, de van hogy akár 3-4 órát is kibír két szopi közt, ami nekem nagyon furcsa, mert Dominó 1 éves koráig max 2 órát volt el szopi nélkül. :lol:

Emi, mi használtunk Dominóval borostyánkő nyakláncot, és most is fogunk Lócival. Csak nem volt a bioboltban, múlthéten néztem, majd most megyek újra.
Nem tudom hogy bevált e, de Dominó nagyon jól viselte a fogzást... egy próbát megér.
És ha nem is használ, legalább szép. Mert szerintem nagyon dögös egy kislány és egy fiúcska nyakában is!

Utólag is boldog feledik szülinapot a lánykádnak :)
GYEd... én most várom még csak a TGYÁS-okat. :oops: :D kicsit késve adtuk le.. de most jó sok havi jön egyben...

nono, kitartást...nagyon kemény lehet így... nekem is elkezdődött a félév a fősulin, érdekes lesz vizsgázni két manó mellett, de valahogy megoldom. Aztán az államvizsgára gondolni sem merek :shock: :roll:

Megyek, még takarítok, alszanak a csöppök, aztán indulunk tanácsadásra.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok,

Kiscica, de jó, hogy újra itt vagy! Maszat nagyon aranyos!

Emi, LILINEK BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT, NEKED MEG BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK A TÖRPÖK NEVÉBEN IS
Remélem rendeződnek a dolgok nálatok! Anyós a hunyó?

Celesztina megértem a problémádat, annyira kellemetlen rászólni a saját szüleidre (meg úgy általában bárkire) hogy normálisan viselkedjen a gyerekekkel. Nálunk anyám a ciklámen rúzsával csókolgatja körbe a gyerekeket, amitől nekem felforr az agyvizem, mindig szólok neki, de néha egyszerűen úgy csinál, mintha meg se hallaná.. kedves... nagyanyám meg múltkor átgyalogolt a gyerekek játszótakaróján szandálban. Ő is figyelmes.. És az a bizonyos cigiszagú rokon se gyakorolt még önkritikát :) :)

Kisfruzsi, én is azt javaslom, mint Marjan,h. számos vagy betűs habtapit vegyél. Nekünk olyan sokdarabos van, de a férjem megmondta,h. ha nem én dobom ki, akkor ő fogja. Tényleg szétesik nagyon könnyen, meg a gyerekek amúgy is élvezik,h. szétszedhető. (és könnyen lenyelhető)

Kép
Kép
mango.

Zorróné, Csenge tényleg hatalmasat nőtt azóta. Na majd a következő talin ott lesz ő is :) ha épp nem leszünk megint betegek...

Gumimaci köszi a bókokat :) Nem szoktak együtt aludni, mert Csenge símán lekaratézná álmában :) Csak együtt altattam el őket. Csenge elég rendetlenül alszik.
Voltunk ma bölcsiben, tegnap is... hááát.. nehéz, de tök jó volt bemenni egyedül egy boltba hazafelé :oops: Holnap már Apa viszi.. sírt szegénykém, sajnálom, dehát rajtam kívül nincs nagyon felnőtt társasága, jobb lesz neki így. Délelőtt elvégzem a házimunkát, délre megyek érte, délután meg tudunk játszani tthon együtt. Jók a képeid, szépek vagytok!!!

Téjé :lol: :lol: álmukban is pózolnak a gyerekek :) Amúgy Csenge úgy aludt el,h. Kisati fülét fogta, azt akartam lefényképezni, de mire visszaértem a géppel, már így voltak. Ide jártok a MÜPA-ba ringatóra? Lehet, h. majd csatlakoznék egyszer.. Rólam nem nagyon volt még itt fenn kép, nem vagyok túl szép látvány, úgyhogy nem reklámozom magam :oops: :oops:

Kép
Kép
mango.

Sziasztok!

Sajnálom a rossz éjszakákat! :( Remélem hamarosan minden baba túllesz ezen a nehéz időszakon!

Lekri, nagyon sajnálom hogy megint betegek vagytok, jobbulást!!!!

Én ma intéztem a GYED-et, úristen, utoljára talán mricus elején BKV-ztam reggel... Desz.rvolt.... :lol: Utána mikor hazaértem, épp akkor reggeliztek a szerelmeim, olyan megnyugvást éreztem. Tényleg hogy HAZA értem a CSALÁDOMHOZ! :) Annyira jó!

Védőnő járt ma itt, elmondta hogy kezdjem a hozzátpálálást (nem mondtam neki hogy Mazsi már kap barackot egy ideje). Hát... Én azért ennél jóval óvatosabb leszek az biztos.

Kép Kép
szõlõ

Megjöttünk a szuriról, most alszik a Drága. Hát, szegénykém nagyon zokonvette, hogy megszúrták. Gyorsan pár sor, aztán irány a takarítás.
Azt mondta a gy.orvos, hogy a 140 g egy evésre elég :shock: . Kb. másfél hónapja meg kérte, hogy emeljem az adagját 150-ről 180-200-ra. Ki érti ezt? Mindegy, mert úgysem tudnék többet beleerőszakolni, meg nem is akarok. Így is gyarapodott az utóbbi két hétban 210g-ot. A főzelékekkel várhatunk, amig 5 hónapos lesz.
A Prevenarral (így hívják?) kapcsolatban azt mondták, hogy majd kapunk levélben értesítést.
Tök jó, a védőnő nem is mondta, hogy mikor menjünk legközelebb, én kérdeztem rá, hogy akkor most mi legyen. Nekik szerintem annyira mindegy, hogy megyünk-e még vagy nem. Szerintem a főziket is majd szépen elkezdem amikor jónak látom. Úgyis sokkal több dolgot tudok meg tőltek, mint a "szakemberektől".

Kisfruzsi, Emma végigalussza az éjszakát. Ő 5x eszik egy nap (reggel 6-7óra táp, 10 óra csak gyümi, ebéd 1-2 óra között táp, uzsi 5-6 között táp, vacsi fürdés után kb. 9-kor).

Csöppke, mit tanulsz (ha nem titok)?

Szőlő, de jó, hogy írod a GYED-et. Utána kéne telefonálnom a munkahelyemre, hogy akkor most ki intézi, mert a múltkor nem tudtak rá válaszolni. Mondták, hogy majd viszzahívnak. Na, azóta is hívnak... :evil:

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok lányok!

Bocsika, de nincs lelki erőm teljesen mindent végig olvasni, így csak átfutottam...
Köszönjük a kép dicséreteket (esküvői és Bogi)! :D
Hát igen akkor még néztem ki valahogy...pedig akkor is 75-80 kg között voltam... :oops:
Szóval akkor Bogi rám hasonlít, látom eldöntöttétek!

Láttam édesebbnél édesebb baba képeket is!
Meg talizós képeket. Hát én is irígykedek a tali miatt...

Én is sajnálom a rossz éjszakákat...a miénk se túl jó mostanában...ma Bogi reggel 5kor már éhes volt...na jó este nyolc óra tízkor már aludt, úgyhogy egy szavam se lehet....9 órát aludt egyhuzamban...

Sajnálom az anyós, anya dolgokat.....tudjátok én anyám se vmi anyának nevezhető.....bár ma csodák csodájára eljött velem az OTP-be....ahogy sajna rossz híreket kaptam....újabb adósság....sajna visszavonták a folyószámla hitelkeretemet, és van mellette egy hitelkártyám, személyi kölcsönöm (amit anyám vett fel az én nevemre....úgy volt hogy fizeti, de eddig minden részletét levonták a számlámról.... :cry: ) szóval miatta tartok itt anyagilag.....1 millió 100 ezer a tartozásom és így három fele fizetve nagyon sok....áh kész vagyok teljesen......a hitelkártya is neki kellett....
oh bocsi, nem panaszkodok... :cry: biztosan nektek is megvan a magatok problémája... :oops:

Nono!

Neked meg kitartás továbbra is.

Szőlő!

Olvasom, hogy nehezebben megy Mazsinak a kanalazás! Neked is kitartás és meglátod elfelejtitek, hogy voltak nehéz pillanatok. KITARTÁS!

Mi van Szösszenettel???
Merre vagy??? Hahó???

Tgyás után GYed jön??? mi kell hozzá???

A kis féléveseinknek sok boldogságot!
És a 30-as szülinapozóinknak...Emi és Gumimaci.

Kiscica!

Maszat annyira rád hasonlít! Nagyon aranyos.

Emi!

Lili tök ügyin négykézláb van! láttam a képeken. Ő már mászik ugye? jól emlékszek? Mikor kezdett???

Mert Bogi is tegnap már gyakorolta a négykézlábazást, nagyon próbálkozik....

Hát most egyelőre ennyi......
ha vmi még eszembe jut amit akartam jövök....
és bocsi, hogy nem mindenkinek reagáltam.
bocsi

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Köszönjük a dícséreteket.
A foggal kapcsolatban: semmi előjele nem volt, hogy jön a fogunk. Se nem nyáladzott többet, se hőemelkedés stb. Na de most aztán van nyüszi jócskán. Csak a cumi a nyugtató, szinte egész nap a szájában van.

Ringató és baba-mama torna: mi mindkettőt kipróbáltuk. Sajnos nekünk nem jött be, de valószínűleg az időpont miatt. Délelőtt 10 ill. 11-kor van. Na mi ilyenkor kezdünk aludni, és ez az alvásunk az, ami eltart 3-4 órát is. Ha ilyenkor nem alussza ki magát rendesen, akkor délután nyűgösebb, és délután is csak kicsit alszik (1/2-1 órát). Estére ilyenkor hamar elfárad, ilyenkor pedig nem lakik jól este, és hajnalban ébred enni. Sajna nálunk itt helyben csak heti egyszer vannak a foglalkozások.

Pneumococcus: a gyerekorvosunkkal megbeszéltük, hogy mi csak a 7. hónap után adjuk be, mivel akkor már csak 2 dózist kell beadni, míg előtte 4-et. Nem akarjuk szenvedtetni, mivel nagyon nehezen viselte a kötelező oltásokat.

Azt még elfelejtettem írni, hogy megtalultuk mind a két lábujjunkat bekapni, és ezáltal gurulni, amit nagyon élvez.

Hab-tapi lap: nekem a játszószőnyeg alatt is az van, szigetel és puha is (nekem mondjuk a nappaliban van a járólapon).

Nekem is múlt héten volt a szülinapom (23.-án), de én mindig a Felikémmel ünneplek, így csak 1 torta kell.

Judit! Működik a weblapunk, csak folyamatosan szerkesztem és rakom fel a képeket.

Bezárom soraim, mára már hosszú voltam.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

És ma voltam utoljára tgyás-on. Holnaptól gyed.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Láttam írtatok itt a penumococcusról, mi is kapjuk, de mi is 6. hó után, pont azért amit Zsuzsa is írt, hogy akkor elég két oltás.

Kép Kép
szõlõ

Ollem: GYED-hez kell egy igénylőlap, munkáltatói igazolás, ha magánnyugdíjp.tár tag vagy, akkor a belépési nyilatkozat (vagy mi a neve... :oops: ) meg Bogi eredeti anyakönyvi kivonata.

Kép Kép
szõlõ

Milyen jó, hogy emlegettem a Gyed-et, meg a munkahelyemet. Az előbb hozta a postás a levelet, a munkáltatóm küldte a kitöltendőket. (Csak az nem tetszik, hogy a szül. anykönyvi kivonatot is potán kéne feladni, mert a munkáltatóm Vácon van, és oda azért mégsem utazgatnék. Remélem a posta meg nem keveri el...)

Zsuzsa, akkor így utólag is boldog szülinapot nektek!

KépKép
KépKép
atizka

Szőlő!

köszi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Atizka: nekem az elsőnél sem keverte el, Attiét is most raktam borítékba és ha felébredtek, irány a posta!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

????egy kérdés????

Ki hogyan fekteti, ülteti stb babáját a babakocsiba?
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy hány fokos szögben van a kocsi. van akinek a babája már ül a babakocsiban?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisscica,
én egy piros kétrészesben vagyok a medencében. Úszósapit tudtok venni ott is, 800 Ft darabja.
Gondoltam, hogy hozzánk már nem lehet jönni. Tényleg sokan vagyunk :( Remélem, élvezni fogja Maszat. Utólag is bódog szülinapot.

Atizka,
a XX. kerületbe járunk a Csili müvelődési központba.

Zsuzsa,
nekünk az evés miatt nem a legszerencsésebb a Ringató időpontja, de két hét múlva már 1/4 12-kor is lesz foglalkozás. Addig kibírjuk. Sajnálom, hogy Biusnak nem jött be.
Guruláshoz gratula!

Mary,
nem mászunk olyan régóta, kb 1-2 hete. Ma az ülést próbálgatta. Biztos meglátta Ercsi Lillusának képeit, és rájött, hogy hogy kell csinálni. :lol: :lol:

Mangó,
Nem anyós miatt. Hosszú a történet, meg nem is ide való úgyhogy inkább nem részletezem.

megérkezett a nyaklánc. Már rá is adtam. Ma még nem volt nyűgös, és sokkal beszédesebb, mint lenni szokott és nagyon vidám. Biztos nem a lánc hatása, de tökre örülök, hogy végre nem sír egész nap :)

Köszi a szülinapi köszöntéseket is. Pénteken töltöm be a 30-at :(

Kép
emi29

Emi!

És hogy kezdte a mászást? Egyik pillanatról a másikra? Vagy előtte kúszott? Először lassabban aztán gyorsabban?
Bocsi, lehet hogy írtad....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja és még annyit, hogy örülök hogy Lili jó kedvű! és nem sír.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,
Lili még fekszik a kocsiban. Nagyon ritkán kicsit meg szoktam emelni a kocsi hátát, de csak rövid időre, mert látom, hogy még nem kényelmes neki. Egyébként mostanában az a szokása, hogy, ha nem kötöm be, akkor a kocsiban is hasra fordul és négykézlábra ereszkedik, megkapaszkodik az oldalába és onnan kukucskál lefelé. Résen kell lennem, mert mostmár bármikor kieshet a kocsiból. :roll: :roll:

Kép
emi29

Emi!

Bogi már két hónapja , ha nem több úgy van a babakocsiban, hogy első fokozatba van emelve. Négy fokozat van a miénken.
Hú nem semmi, hogy hasra fordul a babakocsiban is...
Bogi is hasra akar benne fordulni...meg azt csinálja , hogy felteszi a lábát arra az izére a babakocsi elején (támaszkodó később ülő pozícióban) és fordul és a popsiját meg a hátát teljesen felemeli a babakocsi széle felé és hát ő is ott tart, hogy kifordul a kocsiból....
szóval én ezért szeretném felültetni. vagyis a 3. fokozatba tenni a kocsit, mert úgy ellenne...
a 2. fokozatba is azért kellett tennem, mert sírt, unatkozott...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

a 2. fokozatba is azért kellett tennem, mert sírt, unatkozott...
vagyis az elsőre

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]E írta:ollemmi!

És hogy kezdte a mászást? Egyik pillanatról a másikra? Vagy előtte kúszott? Először lassabban aztán gyorsabban?
Bocsi, lehet hogy írtad....

A kúszással kezdte, de közben sokszor ereszkedett négykézlábra. Eleinte mindig csak rugózott, amikor négykézláb volt, aztán szép lassan elkezdte emelgetni a lábát, de csak egy helyben, aztán jött az, hogy a lábát előre tette, de a kezét ott hagyta, és a popóját kinyomta, aztán hasra esett, és utána egyik pillanatról a másikra "elindult". Azóta nem lehet lekapcsolni :lol: Egyébként bár már egyre ügyesebben mászik, sokszor még mindig inkább kúszni szokott. Mikor mennyire siet és milyen kedve van...

Kép
emi29

Emi!

Aranyos lehetett Lili ahogy próbálkozik! :D

Na megyek Bogi felébredt és már hasra is fordult...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem, mi még nem ültetjük Mazsit egyáltalán. Majd ha ő elkezdi magát felhúzni. Bár nagyon szépen tartja már magát, ha a kezénél fogva felhúzzuk akkoris, vagy ha kitámasztva leültetjük, de amíg magától nem csinálja én nem erőltetem. A babakocsija már a sport, mivel a mózest kinőtte hosszra, :D de még a vízszintes pozícióban van benne. Kb olyan pózban mint az autós hordozóban. Forogni ő is akar már benne, de én bekötöm mindig. A pihiszékben meg állandóan azt a rohadt zebrát akarja nézni, ami a feje mögött van :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Éjszakai alvás: nálunk egyre kevésbé van. Emlékszem, még 2 hósan 3x ébredt csak éjjel, mostanában, kb. 1 hónapja kb. 10x. Hosszú szopikat rendez, min. 30 perceseket! És! Ha kiesik vagy kiveszem a szájából a cicit, követeli vissza, felébred. Ha elfordulok tőle az ágyban, vagy megmozdulok, máris fent van. Hetek óta alig alszom, talán ma aludtam 3 órát, de valamikor ennyit sem. És esténként is megy a nyűgi, úgy 18 és 20 óra között, de fürdetés, esti szopi és megnyugszik (pár órára).
Megpróbáltam már a különaltatást is, de 1 óra alvás után felkelt, aztán mellettem úgy elaludt, hogy 2 óra hosszat kibírta! Aztán megint szopi 1 óráig és utána 2 óra alvás. És néha még éjjel is kakál, na akkor meg kell neki 1,5 óra is, hogy megnyugodjon a "nehéz" művelettől. Ilyenkor tisztába is kell raknom, és csak jobban felébred. Fogalmam nincs, mit csináljak, már totál kivagyok!!!

Reagálni nincs sajnos időm, megyek is, mert mindjárt kel és kezdődik a nyűgi-időszak.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Bolygó, sajnálom hogy ilyen rosszak az éjszakáitok :( Nem tudom mit lehetne csinálni.... Egy-egy ilyen szopi alkalmával mennyit eszik szerinted? Nem lehet hogy éhes marad?

Kép Kép
szõlõ

na voltunk dokinál.hála semmi komoly csak takonykor.

hu látom szinte mindenhol szenvedtek éjjel. a doki szerint is csak megszokásból kel Kikó éjjel amiről nehéz lesz leszoktatni

és adjak neki többször fözit meg gyümit meg tejpépet mert nagyon megfog hizni a sok tápszertől. kb 1hója kap tápszert.nem hizott többet mint máskor.a fözit most kezdi szoni de igyis keveset eszik belöle.

most mennem kell
Vendég

[quote="atizka"]
írta:
atizkaKisfruzsi, Csöppke, mit tanulsz (ha nem titok)?

Dehogy titok :) Szálloda-idegenforgalom szakos közgazdász leszek. :roll:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Hali!

Túl vagyunk a gyógytornászon, szegény Manót nagyon megtekergették, a végén már sírt. Viszont ma már többször átfordult egyedül, úgyhogy remélem ez a kis "löket" kellett neki, innen már menni fog minden simán.

Egyébként nem volt egyszerű a tegnapi napunk. Apa elvitte a kocsit reggel, így BKV-val kellett mennünk. Amivel nem is lett volna baj, csak én még sose jártam Örmezőn és mondtam a buszosnak, hogy szóljon, ha a Kérő u-hoz érünk, mert nem tudom számolni a harminc valahány megállót, pláne, ha valahol nem is áll meg. Persze majd szól, azt mondta. Naná, hogy nem szólt, még szerencse, hogy egy utast megkérdeztem épp az előtte lévő megállónál. :twisted: Több mint 40 perc volt, míg oda értünk, mert elment a busz és csak 20 percenként jár. A rendelőben várnunk kellett, aztán amikor behívtak, akkor kb negyed óra alatt le lettünk rendezve. Hazafelé szintén minimum 40 perc lett volna, de Liza nem bírta ki, így bementünk egy cukrászdába és megkértem, hogy melegítsék meg a vizet a tápihoz (mindig viszek magammal egy adag vizet és mellé tápit, hogy ha kell össze tudjam kutyulni). Úgyhogy a kisasszony cukiban ebédelt :wink:

Emi boldog féléves szülinapot Lilinek, neked pedig előre gratula :lol:

Lekri jobbulást nektek!

Majd teszek fel képeket is, csak le kell kicsinyítenem őket.

Borostyán láncot én is vettem, mert nagyon ajánlották, de még nem használtuk, nem jön még Lizi foga. Egyébként azt lehet csak úgy minden panasz nélkül is a nyakába tenni, vagy csak akkor ha valami nyűg van?

Mi vasárnap tartunk nagy ünneplést hármasban. Apa 36. szülinapja és Liza fél éves szülinapja lesz 05-én :lol: Jó lenne nekik valami közös tortát sütni, ha valakinek van egy jó, bevállt receptje, akkor légyszi ossza meg velem!!!!!

Eve

KépKép
eve@liza

Eve: hát ez húzós lehetett! Nemrég én is bevállaltam buszozást két gyerekkel :roll: :lol: jó furán néztek, de az egyik buszvezető olyan rendes volt, hogy megvárta, míg kulyukasztom a jegyem és leülök a két gyerekkel és csak utána indult el! :D
Viszont ahova eddig jártunk tornázni -mármint Laurának torna nekem várakozás kint- az elköltözik :evil: nem messze, de csak busszal vagy kocsival mehetnénk oda és heti kétszer jár ami eleve épphogy befér a költségvetésbe (de annyira szereti és sokat fejlődik) viszont jegyekkel / kismama bérlettel még drágább lenne! Arról ne is beszélve micsoda tortúra heti kétszer oda-vissza tuti buszozni! Ráadásul arrafele a régi buszok járnak (magas és döcögve megy -múltkor fogni alig tudtam Laut és a kicsit az ölemben nehogy eldöljünk) :x Ooolyan szomorú vagyok :cry: :( :cry:

Az éjjeli kelegetések nálunk is voltak és ma este jobb volt: odakucorodtam a kicsi ágyába (ő most Lau ifjúsági ágyába alszik) és úgy szoptattam, így csak egyszer kelt! :!:

És részben textilpelusozunk (hogy spórolhassunk a havi 15 ezres peluskiadáson) és kicsit tartok ettől, kifolyik, stb, erre ma reggel az 5 perce ráadott eldobhatósból folyt ki a megakaki! :shock: :lol:

Meg ma megyünk Zenezugba, ami zenebölcsi és mehetek dupla gyerekkel :wink: volt ahol mikor meghallották hogy két külön korúval mennék majdnem kiröhögtek :o

Elnézést, hogy sokat írtam magunkról, remélem, nem untattalak Titeket,a visszaolvasásokkal nekem is gondjaim vannak (mivel részletekben tudok netezni így mire elolvasok vmit ill reagálnék rá elfelejtem mit is akartam :oops: )

Kép Kép
celesztina

hát sziasztok

nagyon el vagyok keseredve az éjszakáink miatt is:(

baszus nem ,hogy jobban aludna Kristóf hanem egyre többször kel.de ugye ő nem anyatejes igy már félek neki enni adni.most is keltfél7ig 3x és ebből egy kaja között 1ÓRA telt elprobáltam cumit,vizet de semmi nem volt jó.és megevett 170et.jó elötte egy órával "csak" 100at de már tényleg passz.én egyre fáradtabb,nyügösebb vagyok.volt olyan idöszak,hogy aludt 3-4ig majd reggel 6-7ig.de annyira rendszertelen,hogy még napirendet se tudok csinálni.

az éjszakai ébredések meg ugye azért is rosszak mert ott is össze vissza kel.azért a tápszernek megvan a napi adagja annál többet nem jó ha eszik.bár nem nagyon eszik többet.Levim anno csak 4x evett de ő 250eket igy nem aggodtunk.de Kristóf mivel 3x kelt éjjel igy ma 8x fog enni.

arra is rájöttem hiába eszik többet nappal akkor is éppen,hogy csak kibirja a 3órát.éjjel meg van,hogy 170el kel 1kor de volt,hogy 50el 4ig aludt.na ilyenkor mivan?ha nappal kevesebbet alszik akkor is ugyan ugy kel éjjel.

dokit kérdeztem,ugye ő mondta,hogy megszokás.de mondom eszik is.hát akkor etesem éjjel is.

következő mondata az volt ne csak tápszert kapjon mert elfog hizni.de mondom,hogy a kanalassal még szenvedünk nem nagyon kell neki.hát akkor adjak tápszert és erőltessem a kanalast.ez volt a nagy segitség.a védőnőtől ennyit se várhatok.:(

ma még megprobáloma régivédőnőt felhivni,hogy ő szerinte mit kéne csinálni.

valaki ajánlóta a homeos nyugtatót éjszakára .szerintetek?

bocsi de most tényleg kibuktam :cry: :cry:
Vendég

Katicának BOLDOG FÉLÉVES szülinapot!!!!

Kép
téjé

ÉS TÉJÉ JUDIT NIMRÓDJÁNAK IS BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Katicának és Nimródnak boldog 6hós hófordulót :) :) :)

na csak a mostani védőnővel tudtam beszélni.

azt mondta menjek be pénteken és irnak 2es tápszert mert valószinü Kristófnak már nem elég az egyes.éjszakára adjak neki majd 2est.meg ő is mondta,hogy több fözit egyen meg gyümit.ha kanálal nem fogadja el akkor adjam cumisüvegből.inkább szenvedünk a kanálal mert utána nehezen fog leszokni az üvegről.
Vendég

Lekri Én nem adtam még neki, de mit veszíthetsz a hoemos kúppal? A barátnőm kisfiánál bevált, ezért ajánlotta nekem.
Mi is kaptunk 2-es tápszert, de még nem próbáltam ki.
Nono Látod mennyien szorítunk és izgulunk érted. Ez adjon erőt és főleg kitartást!

Bence hogy van?

Atizka
az enyém 125mlket eszik. Néha kér csak ráadást. Mi is Nestlé Bebázunk. Mondtam a doktornéninek, de nem törödött vele, mert a látványt nézi. És azzal elégedett volt.

Mango
Pedig nem a bányarémek táborába tartozol. :wink: :) Hát úgy indult nálam, hogy már augusztusban jelentkeztem a MŰPÁba a Ringatóra, ami ott ingyenes. Akkor visszírtak, hogy már minden foglalkozás foglalt, és különben is, a gyerekem kicsi hozzá. Csak egy kicsit voltam megsértődve. :? Na akkor kezdtem, hogy én mindenképpen menni akarok, és felkutattam az összes környékbeli művházat és zeneiskolát. És a Csiliben a XX.ker Művházban nem volt életkorhatár. (jó fizetős is, :roll: ) Mindenhova a 8 hó volt megjelölve. Én meg már nem bírtam magammal. Megfűztem a barátnőmet és a 9hós fiával lementünk. Aztán meg megfertőztem a negyedtopicot. Mert szerintem nem kicsik hozzá, legalábbis elnéztem a többieket, mindenki vigyorgott.

Zsuzsa látom, hogy működik, de a belinkeléssel nem ment. Így meg lementettem.

Ollem felemeltem a második fokozatban a babakocsiban, de nem jött be. Fekve van.

Van pár érdekes adatunk! : 3cm hosszú új haja szőkésbarna, és 10 cm hosszú taréj, azaz babahaj, ami meg barna. 9cm hosszú a talpa és 23 a combvastagsága.

Tök dühítő, hogy a Tvből azt hallani mától ingyenes a Pneumo oltás. És van oltóanyag elég. JA és a gyerekorovosok mikor kapnak zöld jelzést?????

Borostyán láncot pár ismerősöm használ, de én sem hiszek benne. Szerintem egy fiú nyakán vicces.

celesztina zenezug hol van? Mit csináltok, írj róla légyszíves!

Köszöntjük a köszöntést!

Tegnap lecsúszott az első krumplifőzelék. (ha annak lehet nevezni) Eredmény: Első kanál után kis fintorgás, és aztán a 2. kanálra tátás.

Kép
téjé

Jobb reggelt! :?

Többet nem dicsekszem, hogy végigaludtuk az éjszakát az biztos......

Alma felébredt 12.50-kor és úgy határozott, hogy nem alszik...3.15-kor feküdtem le végre, addig mindent kipróbáltam: oldalrafektettem és cumi (ettől ált. visszaalszik), de amikor röhögött éjjel a kiságyból tudtam, hogy nehéz menet elé nézünk...

magam mellé vettem, hátha elalszik, semmi, cici kicsit szopi, de semmmi. Majd 3-kor már nem bírtam, kivettem a lefejt tejet a hűtőből és 150-t megevett, majd alvás 7-ig, akkor Apa elment dolgozni, kis szopi de semmmi komoly és alvás 9-ig.....most evett kemény 100-t

nem tudom mi van már visszafelé megyünk mi is az alvással :shock:
Ja és mióta üvegből eszik tudom hogy csak 800-t eszik max...mindig mondtam a dokinéninek, hogy nem eszi meg az 1000-t de akor még szopizott szóval nem volt tuti. De hízni meg hízik nem kicsit a tejcsitől is. Ki érti ezt.....

Lekri,

gondoltam én is hogy a 2-s tápszer jó lesz talán. Mi a Beba HA 1-t eszzük meg pár kanál gyümit zöldséget.

Litukával mi van???????????????? Hol vgytok? Jártok Győrbe úszni, mi most megyünk szombaton!

KépKép
kisfruzsi

Boldog féléves szülinapot Magika Katicájának és Téjé Nimródjának! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?