Új privát üzeneted érkezett!

Spumilla most épp jól vagyok, köszönöm, bár tegnap este a Gravida megint majdnem megviccelt, de én nyertem :)
a hangulatom sem rossz, de szerintem a péntek miatt, amúgy egész héten harapós vagyok és mogorva szegény kolleganőim itt a szobában... :)
Holnap megyünk lakást nézni Dunakeszin. Egész szépet néztünk ki, nem is drága, elég is lesz hármunknak + Muffin
Remélem tuti lesz :)

Vasárnap tervezzük, hogy leugrunk Agárdra vagy Gárdonyba picit strandolni. A dokim megnyugtatott az úszikálást illetően, így be fogok merészkedni a vízbe asszem (remélem a fürődrucim még jó rám :oops: ). Majd gondolok rád :)

Nyufó tök jó, hogy lement a láza, ezen is hamar túl lesztek :)

Avrenim az nem semmi lehetett tegnap. vigyázz magadra, nehogy túl hajts magad.

Megjavult az iwiw, ha valaki még elfogadna ismerősnek, az írjon privit :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

juj nyufó de édi ez a kép :)
mekkora nagy szemei vannak Reginek! nem is néz ki betegnek :lol:

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Sziasztok lányok!

Nyufo:
remélem Regi hamarosan jobban lesz! Tudtad, hogy itt a forumok között van egy topik, ahol angliában élö magyar anyukák beszélgetnek? Tegnap este nézelödtem az oldalon és akkor láttam. Picit beleolvastam, és ugyanarról panaszkodnak, mint te is, hogy pocsék kint az ellátás. Ettöl eltekintve hogy érzed magad odakint? Milyenek az angolok? Normálisak a külföldiekkel? Jómagam csak kevés angolt ismerek, de ök elég lazák, jófejek.
Hát igen Menorca igazán paradicsomba illö hely. Biztos fogunk még nyaralni ott! Egyébként nem az a zajos, bulis nyaralóhely, inkább családias, nyugis, és az augusztust kivéve nincs tömve turistával.

Visszaolvasva az oldalt örömmel látom, hogy mindenkinél rendben mennek a dolgok!

Spumilla:
igazán nem szeretnék indiszkrét lenni, de ugye nem történt semmi rossz veled, amiért befordultál? Ha ok nélkül vagy rosszabb kedvü, akkor szerintem a hormonok szórakoznak csak, és átmeneti a dolog.

Avrenim:
hihetetlen, hogy így birod a melót! Pedig fizikailag és lelkileg is elég megterhelö. Le a kalappal elötted! Sajna egy házon mindig van tenivaló, és ált. nem kevés költséggel jár. Ja és a végén mindig több lesz, mint amire számitasz. Ezért mi a lehetö legtöbb munkálatot saját magunk csináljuk. Ennyivel is kevesebbet kell kiadni. Nekünk is ki kell alakítani egy gyerekszobát, a dolgozo-vendégszoba lesz beáldozva, mert az szomszédos a hálónkkal.
:)

Egyébként tegnap este Indul a bakterház filmet néztem, már vagy 1000* láttam, de még mindig hülyére röhögöm magam rajta. Szóval ma lekváros gombóc lesz vacsira. :lol:

Kép
zsuzs35

Ja apa ma este elutazik 1 hétre Romániába. Autoverseny lesz, és az egyik team felkérte szervizre. Nem vagyok elragadtatva a dologtól, már most hiányzik. :cry: Viszont látom rajta, hogy mennyire várja, örül neki, úgyhogy próbálok jó pofát vágni hozzá. Nem akarom elrontani az örömét, annyit melózik, meg mindenben a kedvemben jár, igazán megérdemel egy kis szórakozást.

Kép
zsuzs35

nyufó: megnevettettél, annyira édes a kismalacod hogy meg kell zabálni :D:D

dalmicsek:
hűű, gyere úszkálni, nagyon jó a víz. biztos sokan jönnek le a hétvégén, érdemes korán indulni a dugók miatt. amit még nagyon tudok ajánlani az a vizibicikli. a múltkor azzal bementünk egész messzire és ott nagyon nagyon tiszta volt a víz teteje is, annyira megnyugtató volt. tegnap már láttam néhány fura úszkáló talajdarabot a felszínen, úgyhogy én már csak hajoról megyek be :) a strandolók feltúrták az alját.

zsuzs
: semmi kardinális nem történt, hacsak az nem hogy változom és vannak olyan hisztis gyagyás megnyilvánulásaim, amik nem tetszenek. Önismeretet gyakorolok, de néha nekem is sok vagyok. amikor írtátok, hogy kiosztotta valamelyikötök az eladókat, meg avrenim a telefonáló kisanyát, annyira magamra ismertem. néha egész egyszerűen gonosz megjegyzéseim vannak és ez nem tetszik. annyira elfogadó voltam mindig, hogy nem tudom mire vélni, amikor a kocsiból vmi ismerennek, aki előttem bénázik azt mondom, "húzzál már innen te gyökér". :( azt hiszem ez az oka hogy befordultam. valami elfolytott düh van bennem, aminek a végére szeretnék járni, m nem szeretek elviselhetetlen pics* lenni :)
nem irigyellek az egy hét férfinélküliség miatt.

avrenim: micsoda pörgés van nálatok! a munkában és magánéletileg is, valami nagy változás lehet készülőben, olyankor szokott minden a feje tetejére állni. drukkolok h minden rendben legyen

Kép
spumilla

Krisztin:
megtaláltalak a bajai topikban. Dejó bajai vagy? A lányomat Baján szültem, hercegszántói vagyok egyébként. A választott orvosom Mártai dr. volt, de Szluha dr-nál sikerült szülnöm. Nem tudod dolgozik még (mármint Szluha dr)?

Kép
zsuzs35

spumilla:
na a vezetés alatti agresszióról én is tudnék mesélni! Viszont miután magad felismerted a problémát, és próbálsz változtatni rajta, ezáltal máris a megoldási szakaszba léptél. :)
Nyugi nem lesz belöled "elviselhetetlen pics*", akkor nem érdekelnének ezek a dolgok!

Kép
zsuzs35

nyufó

látom jól kikente magát regi :D :D :D

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Túl vagyok a genetikai ultrahangon, minden oké!!!

BPD: 22 mm
CRL: 66 mm
Tarkóredő: 2mm
Orrcsont detectálható

És 13 hetesnek számolták a méret alapján, pedig eddig 1 héttel mindig kisebb volt!! Hihetetlen volt látni, nagyon pofás kis bébi. Épp aludt, ezért ugrálom kellett egy kicsit, hogy mozogjon. :lol:
Fel vagyok dobva, a vérvétel is simán ment.

A vérnyomásom tegnap viszont negatív rekordot döntött: 80/60 :shock: :shock:

Kép
salsifraga

salsifraga: Gratulálok! Nagyon örülök, hogy minden oké, és hogy ilyen nagy a babád :) Vigyázz rá!

Én most értem nemrég haza, úgyhogy megyek, mert kell főznöm, de utána még jelentkezem.

KépKép

KépKép
t.timi

salsifraga

de jó,úgy örülök :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

dalmicsek, örülök nagyon, csak így tovább muffin!!! :D

bettike, grat az eredményhez!

Spumilla, én mindenen rögtön a plafonon vagyok, tudom, nem jó, de legalább ráfoghatom a hormonjaimra... :oops:

Nyufó, de édes Regi, ezt a képet kár lett volna nem feltenni! :D Normaflore-t bármelyik patikában tudsz venni, a 20-as kiszerelés olcsóbb, én is ajálnom. Tápszerbe beleöntöd, nincs mellékíze.

Salsifraga, gratulálok, szuper hírek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Dalmicsek sikerült eladni a lakást? Vagy anélkül is meg tudjátok venni az újat? Mert ha nem, akkor vigyázz azzal hogy esetleg beleéled magad az újba, kiválasztjátok, de nem megy el a lakás, így nem tudjátok megvenni, az nagy csalódás. Több ismerősöm járt úgy, lehet hogy akkor jobban jársz, ha eladtátok a lakást utána keresel. Megtalálni az újat mindig gyorsabb mint eladni a meglévőt. Ma már tényleg sokkal jobban van Regi, csak időnként volt nyűgös, alapban ma már jó kedve volt :lol:

Zsuzs itt annyi féle ember él, angol, arab, fekete, lengyel stb. hogy itt senki nem foglalkozik senkivel, megfér mindenki a másikkal, senki nem bámulja meg a másikat. Kedvesek az emberek egymással, nem tudok rosszat mondani. Kiegyensúlyozottabbak is az emberek, mert ott nincs akkora baj gazdaságilag, anyagilag mint itthon. A közlekedésen is látszik, nincs dudálás, mindenki megvárja a másikat. Mindent el lehet szinte intézni neten, nem kell sorbanállni, stb. Nyugodtabb az élet kint az biztos. De van ami nem jó, pl. az eü. ellátás :cry: Láttam már a fórumot, köszi :D Nem nagyon pörög, aztán azért nem írtam még oda, csak olvasgattam. Elhiszem hogy már előre nem örülsz apa nélkül egy hétnek, én is rosszul viselném :cry: , gyorsan teljen el neked a hét!

Salsifraga gratulálok a jó eredményekhez, beírtam a méretet a táblába :D

T.timi mi jót főztél?

Beze köszi az infót, megnézem majd!

KépKép

KépKép
nyufó8

Egy másik topikban találtam, nagyon jóóó

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

Kép
zsuzs35

Zsuzs ez annyira jó volt hogy felolvsastam most hangosan apának és a nagyszülőknek, hülyére röhögtük magunkat :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

szóval akkor a párod magyar :)

Kép
zsuzs35

Zsuzs ja, azt nem irtam, csak a kinti dolgokról írtam! Igen a férjem magyar és amikor itthon vagyunk mindig anyósoméknál lakunk.

KépKép

KépKép
nyufó8

Még egy poén, ezen aztán tényleg majdnem összep*s*ltem magam a röhögéstöl :lol:

Süteményrecept GYES-en lévö kismamáknak

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 fokra. Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: “Nem szabad, Öcsi!”
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát.
Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra. Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet.
Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).
Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük.
Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon.
Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonó máz:

Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a rohadt plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk ki az ablakon, jó messzire.
Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.
Tegyük Öcsit a járókába.
Adjunk a mázhoz 5 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán.
Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.
Távolítsuk el a szénné égett sütinket a sütőből. Dobjuk ki.
Ne kapjunk idegösszeomlást…

Kép
zsuzs35

Lányok, remélem okoztam nektek pár derüs percet, és jót nevettetek!

Elköszönök, további szép estét mindenkinek!

Kép
zsuzs35

Sziasztok!

Spumilla
Azért jó, hogy rendben van minden (a hangulatodat leszámítva). Ilyenkor szerintem majdnem mindenki feszültebb, valószínűleg a hormonok miatt, Én is hamar a plafonon vagyok. Ezt a változást biztos nem könnyű elviselni olyan valakinek, aki alapjáraton nyugodt természetű, de szerintem lesz ez jobb is.

Dalmicsek
Január 24- re vagyok kiírva, hétfőn kezdem a 12. hetet. Ha minden igaz már van vonalzóm.
A lakásnézéshez sok sikert, remélem olyan lesz, amilyet szeretnétek.

Avrenim
Sajnálom, hogy ennyit kell dolgoznod! Tudom, hogy muszályból csinálod, de ez a munka nem kismamáknak való. Jövő hétre meg jön megint a kánikula.
A felújításhoz meg kitartást!

Nyufó
Nagyon jó ez a kép Regiről! Milyen szép szemei vannak! Örülök, hogy már jobban van. Ha nagyon fájna a torka, akkor van egy Cataflam-csepp nevű fájdalomcsillapító (lehet, hogy ismered), mandula műtét után adtuk a gyerekeknek és általában jó volt. Az a jó, hogy nem kell belőle sok (annyi csepp ahány kiló aki kapja) és az ize sem rossz.

Zsuzs
Nagyon jók, amiket beírtál! Jót nevettem rajta!
Férjed miatt nem irigyellek, de rendes vagy, hogy elengedted! Reméljük hamar eltelik az az egy hét.

Salsifraga
Gratulálok a jó eredményekhez és a szép nagy babához!

Megyek én is lefekszem. Jó éjt mindenkinek!

Kép
illda

Hú, sikerült a vonalzó! De jó! Na mostmár tényleg megyek, úgy sincs már itt senki. :)

Kép
illda

Zsuzs még mielőtt elküldted a vicceket, írtam neked, de egyszerre küldtük és föléd került, nem tudom láttad-e :lol: A süteményrecept is jó, de az első hát az nagyon-nagyon király :lol:

Illda tök jó a vonalzód, ügyes vagy! Képzeld, amikor írtad a cseppet, akkor jöttem rá, hogy mire vanló az a csepp amit írt a doki, furcsállottam is hogy ilyen keveset kell adni, a Cataflam cseppet írta fel. De akkor az a fájdalomcsillapító az antibiotikum mellett :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

avrenim: hát hallod le a kalappal de sztem akkoris túlhajtod magad. Látom nagyon lelkis vagy de most a babád a legfontosabb. Kitartás a felújításhoz, nem lesz egyszerű. Nézzétek meg az IKEA-t nagyon édes babs holmik vannak félpénzen, kiságy meg szép kis szekrényke. Meg a vatera is klassz ha jó a használt is. Bár sztem néhány használt olyan horror áron van na de lehet jót is kifogni ugye. Én most a vaterán nézegettem olyan szuper szekerek vannak de addig míg nem toma nemét nem veszek. Aztán lehet h megint újat veszek. Nem tudom. Vki azt mondta Bécsben u. ezek féláron vannak a hazai árakhoz képest szval lehet h kirucanunk nyár végén majd de ez csak tervezgetés.

Nekem 20-án este van egy 4d-m, már nagyon várom remélem megmutizza magát h kékben v rózsaszínben gondolkodjak.

megyünk ma a nagyszülőkhöz ma 5 éves az én nagylányom. jú ha tudnátok h már visszafelé számolt 2 hete h mikor lesz a szülinapja! Annyira édes és úgy szeretem.
Már olyan valószerűtlen h volt idő elötte is...mintha nem is lett volna. aztán megszületett 2 éve a fiam is és már azt sem tudom h milyen volt mikor ő nem volt. Biztos ilyen lesz ha megérkezik a kis csodánk is, hogy már nem fogok emlékezni rá milyen volt nélküle. :roll: :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

sziasztok
találtam egy ingyenes kismama dvd-t, vannak a honlapon róla videók a babavilágból és magáról a dvd-ről is. Sztem ez kihagyhatatlan:
http://www.corewellness.hu/coremum-kismama-program/a-coremum-programrol/

Kép
spumilla

Bettike: gratula az eredményhez :D

Dalmicsek: örülök, hogy már jobban van Muffin, csak így tovább :D

Spumilla: remélem kicsit már jobban vagy lelkileg :roll:

Avrenim: nekem volt két kolléganőm, akik dolgoztak terhesen, egyikük a 20. héten ment el, másikuk pedig 36 hetesen ment táppénzre. Főleg az utóbbi hölgyet csodáltam nagyon a kitartásáért, nem egyszerű terhesen ágy mellett dolgozni, úgyhogy tényleg le a kalappal előtted!

Nyufó: ez a maszatos pofa oltári jó :lol: nagyon vidultam rajta :lol:

Zsuzs: kitartást az egy hét apamentességhez :( elhiszem hogy rossz lesz, de hamar elmegy, meglátod :wink:
Ezek a vicces irományok fantasztikusak :lol: bár ismertem mindkettőt, de régen olvastam :lol:

Salsifraga: gratula a szép UH eredményekhez! :) A vérnyomásoddal kezet foghatok :lol:

Nono: boldog születésnapot a nagylánykának :)
Én is szándékozom vateráról beszerezni majd pár cuccot, bár nekem a járgányt célszerűbb lesz boltban vennem, mert ha a használt tönkremegy, nem tudok hova menni reklamálni :twisted:

Rám tegnap mászott a "depresszió" de olyan mértékben, hogy óránként elbőgtem magam.. Viszont tegnap délután hívták apát Szigetszentmiklósról.. 90%, hogy őt veszik fel, hétfőn mondanak biztosat neki :roll: úgyhogy most keferágás van addig, mert az itteni nettó 100 helyett ott megkapná a bruttó 230-at, plusz műszakpótlék! Ha sikerülne, akkor ugyan költözni kellene messzire, de megérné, mert anyagilag sokkal jobban kijönnénk :roll: , mint itt :?
Bár rosszkor jönne minden, mert 20-a körül kéne kezdenie, nekem meg ugye itt 26-án AFP, meg a megkedvelt doki, szóval nem lesz könnyű futam, de nem merem előre beleélni magam, majd hétfőn gondolkodunk, ha jó híreket közölnek vele.. :roll:
Ma délután megyünk ruhapróbára, viszek fotóapparátust, ha jó lesz a kép, hozok belőle :wink:
Egy kérdés: ha eddig semmire sem voltam allergiás, most kialakulhat? Időszakonként vannak olyan napjaim, hogy egész nap rengeteget tüsszögök, de olyan nagyokat, hogy néha belefájdulnak a szalagok is odabent :? Van erre valakinek ötlete? Még arra gondoltam, hogy esetleg meg lehet duzzadva az orrnyálkahártya és azért? :?

Kép
kis-csillag
Tököl

sziasztok!

Nyufo: tényleg, most láttam, h. közben írtál választ. Az jó, akkor gondolom anyosék elkényeztetnek benneteket. :D Amikor mi hazamegyünk anyuhoz, akkor ö is mindig elkényeztet, pl kedvenc kajámat fözi, a párom édesszájú, neki pedig a kedvenc sütijét süti. Hatalmas kertje van, és szó szerint végig szoktam legelni a gyümölcsöket. :lol: A jövö héten is megyek haza, a genetikai vizsgálat után. Találkozok a barátnöimmel is, már nagyon várom. Szval elleszek apa nélkül. :wink:

Kép
zsuzs35

kis-csillag:
szorítok, h. összejöjjön a párodnak a meló! Sz.fehérvár az jó hely. Nincs messze Pesttöl a pályán kb 1 óra. Több idöbe kerül, ha Bp egyik feléböl a másikba akarsz átjutni.
Néha én is sokat tüsszögök, meg vérzik az orrom is.

dr_nono:
melyik üzlet olyan olcsó Bécsben? Ha tudod légyszi írd meg, mert engem is érdekelne, a jövö héten úgyis mennem kell oda.

Kép
zsuzs35

Sziasztok!
Bocsi az eltünésért,de nem nagyon kapcsolom be mostanában a gépet!
Meghát elég ennyi oldalt visszaolvasni,szinte nekem lehetetlen is ,mert nagyon lemaradtam!

Voltam Csütörtökön a 12.heti genetikai uh-n!Minden rendben! :)

BPD:19mm
CRL:58mm
FL:6,7mm
Tarkó redő:1,3mm
Orrcsont:detectálható

Nagyon csinik a pocifotók,majd csinálok már én is és rakok fel!

Nekem szednem kell a Maltofer -Fol rágótabletátt is már,meg elkezdtem a Jódot is 1 hete!

Kép

Kép
syl100

Syl: gratulálok a nagyszerű eredményekhez!! épp a fejlődési táblázatot nézegettem, és beírtam az új méretet, majd ne lepődj meg :)

Találtam néhány kallódó lánykát, akik még nincsenek benne a fejlődés i táblázatban, ők: zsuzs, Illda, beze,krisztin, csill, bolygó

ha szeretnétek vezetni magatoknak, akkor küldjetek egy email cimet priviben nekem. Válaszul megkapjátok a hozzáférést a privát táblánkhoz.

Kép
spumilla

Sziasztok!

Nyufó
Köszi a vonalzó dícséretet!
Akkor nem írtam butaságot a fájdalomcsillapítóval kapcsolatban.

Nono
Boldog születésnapot a kislányodnak!

Kis-csillag
Drukkolok a férjednek, hogy összejöjjön a munka.
Lehet, hogy allergia. Ha nem szűnik akkor érdemes egy allergia vizsgálatot csináltatni. Bár terhesség alatt úgysem lehet semmit szedni. Egyébként ma én is egész nap tüsszögök (nekem tuti, hogy allergia).

Syl
Gratulálok a jó eredményekhez! Én jövőhét csütörtökön megyek a 12 hetes uh-ra.

Spumilla
Nekem már elküldted a hozzáférést, csak még nem csináltam meg a regisztrációt. Igyekszem pótolni!

Kép
illda

Syl: én is gratulálok neked :D

Kis-csillag: a tüsszögéssel kapcsolatban, nekem szintén ilyen problémám van. Főleg a reggeli időbe jellemző a tüsszögés, de úgyhogy van amikor mozdulni sem tudok a fájdalomtól :cry:
Az orrom pedig állandóan elvan dugulva...

Zsuzs: utólag is köszönöm szépen, hogy leírtad a leves receptjét. A jövőhéten próbálom megvalósítani... :D

Spumilla: küldök neked pü-t és előre is köszönöm.

Nekem is lenne egy kérdésem hozzátok: Veletek előfordult már, hogy éjjel v. reggel nyújtózkodtatok és ettől egy kicsit benyilallt a pocak? Én szoktam, de ez nem tudatos, mert félálomban teszem. Viszont egy ismerősöm most ijesztett rám, hogy milyen hülye vagyok, mert ebből baj származhat :( Szerintetek?

Kép
csill79

Csill ezt találtam orvos válaszolban:

Terhesség és a nyújtózkodás

19 hetes terhes vagyok! Hallottam, hogy terhesség alatt nem szabad nyújtózkodni, mivel megnyúlhat a köldökzsinór! Ez igaz, mert én úgy kelek reggel, hogy nyújtózkodom, de még nem vagyok éber állapotban, tehát nem tudom irányítani ezt a folyamatot. Veszélyes ez?
Válaszát előre is köszönöm.

Ugye nem gondolta komolyan a kérdést? Nem szabad minden butaságnak bedőlni! Tévhit, nincs semmi alapja. Nyugodtan nyújtózkodjon.

Oldalak: 1
Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin InforMed
2006-04-04 23:18:36

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Ma már nagyon jól van a kiscsirkém, még kaja-ivás gondok vannak, de a kedve már tökéletes, láz semmi :lol: Délelőtt barátnőztem vele, ott is jó kedve volt, mosolygott, jól érezte magát.

Nono megy a drukk hogy megmutassa már magát 20-án. Én meg aznap megyek az integrált 2. vérvételre. Boldog szülinapot a lánykádnak! Mit kapott? Mire vágyik egy ötéves? És gondolom akkor nagyszülőknél lesz tortája meg minden! :lol:

Kis-Csillag megy akkor a drukk nektek hétfőre hogy meglegyen az állás. Hogy tudtok ilyen könnyen, gyorsan költözni? Albérletbe, vagy a cég biztosít lakást? Biztos találsz majd ott is jó orvost, vagy Szigetszentmiklóson jár hév, gyorsan bent vagy Pesten is akár.

Zsuzs ti milyen sűrűn jártok haza? Gondolom azért sűrűbben mint mi, kisebb a távolság! El vagyunk kényeztetve az biztos, eszünk sok finomat, mondjuk én is sokat szoktam főzni, segíteni amit tudok, de most még nem főztem pedig már két hete itthon vagyunk, de valahogy nem is akaródzik :lol:

Syl örülök hogy írtál, már többször hiányoltalak! Gratulálok az eredményekhez, beírtam a táblázatba az új méretet. Gyere sűrübben!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó: Aranyos vagy, köszönöm az infót!
Tudom, tudom néha túlreagálom a dolgokat :cry:
Annyira szeretném lazábban venni az egészet, de néha képes vagyok túlaggódni magam a legkisebb tüneten, változáson...
Remélem, idővel azért majd felszabadultabban tudom élvezni a "másállapotomat" :D
Tündéri a kislányod és örülök, hogy jobban érzi magát. :D

Kép
csill79

kis-csillag:
most látom csak, h. elég alaposan elnéztem a helységnevet. :oops:
Bocsi! Akkor még jobb, Szigetszentmiklós még közelebb van Pesthez. :D

Nyufo:
megpróbálunk minden hónapban eljutni anyuhoz, de legkésöbb kb 6 hetente.
Mondjuk a fözést én is gyorsan lezavarom, ált. gyorsan elkészíthetö ételeket fözök. :oops:

Kép
zsuzs35

Zsuzs: alkalmanként már-már nekem is jön minimális vér, de csak fújáskor :oops: remélem nekem nem fog rendesen vérezni, elég volt gyerekkoromban :(

Syl: gratula a gyönyörű UH-hoz, vigyázzatok magatokra :)
Miért kell már szedned a Maltofert? Alacsony a vasad? :shock:
És a jódot? :)

Illda: all. vizsgálaton én is filóztam, hogyha jövő hétig nem csökken, ugyanis gyakorlatilag a terhesség kezdete óta ez megy.. :?
Ha netán az lenne, legalább tudom :lol: Mondjuk nekem gyanús, hogy nem-e porallergia.. :twisted:

Csill: akkor kezet foghatunk, totál ugyanígy vagyok, mint Te! De nekem az orrdugulás éjszaka és legfeljebb kora reggel van.. :roll:
Nyújtózkodástól én is félek (féltem), nem tudom miért, de ahogy olvasom Nyufó szerzeményét, ez megnyugtató :D
Nemcsak te aggódsz túlságosan, szerintem mindenkiben ott a kisördögfióka :wink: de ez akkor is így lesz ha meglesz a pici :wink: Viszont olvasd el Zsuzs vicces írását a lap közepe tájékán :lol: s lelkesebb leszel Te is :wink:

Nyufó: albérletbe :roll: természetesen, most is ott vagyunk, de ha összejönne, anyagilag jobban tudnánk kifinanszírozni, sőt így még talán később saját lakás (családi ház :oops: ) törlesztésében is elgondolkodhatunk.
Örülök, hogy Regi már virgonckodik :P gyógypuszi neki :)

Ha tényleg felköltözünk Szigetszentmiklósra, akkor azt hiszem majd megkörnyékezem a drága pesti lánykákat :wink: információéhség miatt :lol: /Bárcsak így lenne! :oops: /

Most megyek, megfőzök holnapra előre, már lassan kezd csillapodni a pokoli meleg, és így holnap nem kell az ebéddel vacakolnom :P :twisted: 8)

Hoztam képet a ruhapróbáról, fejetlenül :lol: Majd esküvőkor orcásat is kaptok :lol:
Kép
A jobb oldali mellett döntöttem végül, mert az bizonyult teljesen kényelmesnek, még ha ki is kell előtte engedni belőle, de nem szorít sehol, nem mint a másik.. :oops:
Mindkettő fehér, csak a fény játszik a képeken. Lesz hozzá stóla, hogy eltakarjam az integető izmom, meg nyakék, és fejdísz :roll: :oops: Már alig várom :P

Majd még később benézek :wink: Puszi mindenkinek és pocaksimi :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Zsuzs: semmi baj :wink: Fehérvár sem lett volna rossz persze :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Csill szerintem mindenki parázik, főleg az elsőnél. Ez a para valahogy a terhességek számával csökken. Regivel végig paráztam az egészet, most már a töredékét sem. Írd le mindig nyugodtan ha félsz valamitől, hátha meg tudunk nyugtatni, vagy tényleg kiderül hogy jogos a félelmed. Nekem is sokszor jó lett volna ezeket a parákat megkérdezni, kibeszélni, csak akkor még zugolvasó voltam, nyuszi voltam fórumozni :lol:

Zsuzs az nagyon jó hogy azért bő havonta látnak titeket. Mi csak egy évben háromszor tudunk hazajönni, de most egy év kimarad a picúr miatt, legközelebb csak jövő nyáron tudunk jönni. Az azért nagyon rossz már, Regivel is pont így kihagytunk egy évet. Jönnek a szülők de akkor is hiányzik nagyon. Én szeretek főzni, a pepecselőst is megcsinálom, Regi hagy is, ott játszik mellettem a konyhában. Ratunk a kőre padlószőnyeget, azon üldögél, pakolja a konzerveket, szekrényt. Csak most valahogy vágyom kiélvezni hogy most nem kell főznöm, biztos a terhesség miatt :lol:

Kis-Csillag de izgi az egész!!!! Lesz az esküvő után vacsi, mulattság is? Szűk családi kör lesz, vagy nagyobb? Nagyon szép időt kívánok, lehetőleg ne kánikulát, mert az is nagyon rossz és várjuk a teljes alakos képet :-)

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó: köszönöm a megnyugtató szavakat. Én is nagyon nyuszi vagyok ám :D De örülök, hogy csatlakoztam hozzátok... A félelmekkel kapcsolatban, most még oldalakat tudnék teleírni, de megkímélek benneteket :lol:
Idén még haza jöttök a baba születése előtt? Nincs honvágyad?

Kis-csillag: örülök, hogy nem vagyok egyedül a "problémáimmal" :D
Gyönyörű a ruhád. Nagyon irigy vagyok ám :D Imádtam én is menyasszony lenni. A ruhapróbák, szervezkedés és a többi... de jó is volt:D :D :D

Kép
csill79

Nyufó: nem, egyelőre nem lesz, amit sajnálok ugyan, de most azt nem engedhetjük már meg magunknak, a ceremónia lesz egyelőre a lényeg. Amennyit lehet, meg kell spórolnunk a babákokra, a mai árszínvonal mellett muszáj :roll: :D

Csill: valahogy úgy érzem, utána ugyanezt fogom érezni, már most a próbák során olyan jó érzés viselni, hacsak rövid időre is :oops:

Kép
kis-csillag
Tököl

Orrdugulóknak, allergiára gyanakvóknak találtam:
Eldugult az orra? Ez lehet allergia, nátha, vagy csak a várandósság egyik újabb tünete. Sok várandós nő állandó orrdugulást érez, és emiatt nehezére esik a légzés. Az orrdugulást az okozza, hogy a progeszteron hormon növeli az orr nyálkahártyájának keringését, így az beduzzad. Ennek az állapotnak terhességi rhinitis a neve, és sajnos nem tehet túl sokat megszüntetése érdekében. Esetleg használhat párásítót, vagy bekenheti mindkét orrlyukát egy kis vazelines kenőccsel, hogy csökkentse az orr szárazságát. Azonban ne használjon antihisztaminos orrspray-t, illetve semmilyen recept nélkül kapható készítményt, amelyet előzőleg nem egyezetett nőgyógyászával.

Csill sajnos most ugye itthon vagyunk 6 hetet és utána majd csak jövő nyáron. Karácsonykor szoktunk jönni, de az most nem aktuális, aztán a húsvét még túl közel van mert kocsival járunk haza, 3-4 hónapos babával még nem szívesen indulok útnak, főleg hogy akkor csak 2 hetet szoktunk lenni. Regi is amikor született kihagytunk egy évet, ő november végi, nagyon nehéz volt, volt honvágyunk rendesen, pedig jöttek a szülők, meg most is fognak.

Kis-Csillag majd megtartjátok később templomit és akkor majd csináltok lagzit is :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Nyufó
Nagyon jó, hogy Regi már ilyen jól van, majd az étvágya is visszajön.
Én is mindig zugolvastam, most vettem a bátorságot írni. :)

Kis-csillag
Nagyon szép mind a két ruha, én is a kényelmesebbet választanám, főleg, hogy egy hónap alatt azért fog nőni a hasad.
Jajj, most néztem, hogy leférjeztem a leendő férjedet. Ne haragudj! Megelőlegeztem neki. :)

Csill
Szerintem első gyereknél mindenkinek van valami félelme (néha a többediknél is). Nem vagy ezzel egyedül. Írd le őket nyugodtan és majd jól megnyugtatunk. :)

Elköszönök mára. Jó éjt mindenkinek!

Kép
illda

Mégis ittvagyok még!

Nyufó
Pont Kiscsillagnak akartam írni, hogy az anyósomnak is mind két terhességénél tök dugult volt az orra, és ő is azt mondta, hogy ez kimondottan a hormonok miatt van, de aztán mégsem írtam le, mert nem voltam benne biztos, hogy jól jegyeztem meg. :)
Ügyi vagy, hogy megtaláltad.

Na most már tényleg megyek! Sziasztok!

Kép
illda

köszi szépen lánykám nevében is a sok jókívánságot! :D

zsuzs35: fog. sincs melyik üzlet és hol és jó e Bécsben. na ezt megaszondtam. Csak pár barátnőm mesélte a játszón h jártak ott és féláron meg olvastam is h olcsóbb itt ott cikkekben de mág nem jártam utána h ez melyikre vonatkozik és hogy hol. Azt sem tudom van e Bécsben olyan üzlet mint itthon pl a brendon vagy a kenguru gold vagy az elefani meg egy két nagyobb még. De ha te tudsz majd vmit szólj, én is szólok, majd utána kérdezek csak a fél játszótér nyaral a másik fele meg benyelt vmi klassz kis vírust.

nyufó: a csajszi mindent akar ami pónilovas vagy sima lovacskás. Ló-mániás korszaka van úhogy midnen csak pónis legyen. Most egy barbi lovat kapott egy hatalmas barbi hintóval tőlünk 16 ezerről volt félárísítva (hm, új szó) meg egy barbit amit beletehet. A fiam meg egy helikoptert h ne érezze magát kiszorítva. nagyi is barbis izét vett egy barbi pillangót hatalmas szárnyakkal meg hmm, ezer másik dolgot még. Meg vettek neki egy új babaszéket a kocsiba potom 70ezerért (bár ezt ő nem értékeli még ugye). Volt torta is tüzijátékkal, ahogy illik. :lol:

kis-csillag: én is terhesen álltam oltár elé és csak 3 hét telt el a rucipórba és az esküvő között de jó h fűzős volt az enyém mertt mikor felvettem akkor teljesen be volt húzva de mikor már eljött a nagy nap akkor már totál ki kellett engedni pedig nem is látszott még a hasam és mégis. Sztem is jó h a bővebb mellett voksoltál. Különben is meleg is lesz nehogy rosszul legyél! Klassz h megtartjátok így izibe. Mi is így rendeztük. Jött a gólya és 1 hónap múlva esküvő volt. 8) Olyan klassz! Felveszed apjuk nevét? Én nem vettem de nem bánom bár ő nem díjjazta de mondtam h ennyi marad nekem ha már ő lesz az uram! :lol: (az más kérdés h ki hordja a gatyát, de ezt nem hangoztatom! :lol: )

Holnap lehet h elmegyünk 1 napra a Blacsira. apa nagyon menne de sztem gáz lesz. Én nem mehetek vízbe, kölkök kicsinálják apát a 2 éves sehol sem fog tudni aludni hazafelé meg álló kocsisor lesz....de ő úgy menne...meghát itthon avgyunk egész héten....nem tom, lehet h beadom a derekam. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Salsifraga, syl: gratulálok az UH eredményekhez!

Nono: Köszi az ajánlást, babaágyat talán kapunk, magunknak kell új ágy mert a régi bedohosodott, és éppen most van lomtalanítás, elrohantunk a Möbelx-be és 39 ezerért vettünk egy jó kis franciaágyat rácsosat, szívaccsal /nem rugós// Össze is szereltem apa, már a nappaliban alszunk ma este…csak ő legalább éjfélig fent van és tévétik, én meg fél5kor kelek fel ha nappalos vagyok..nem tom hogy lesz..Boldog szülinapot a lányzódnak! Már várja a tesót?

Nyufó:Örülök, hogy jól van más a csajszi! Olyan édes Regi! De idősebbnek nézném, olyan kis értelmes, komoly kislánynak tűnik!
Ez a nyújtozkodós babóna abból ered, hogy azt mondják nem szabad felfelé nyújtózkodni, teregetni pl..mert a köldökzsinór a nyakára tekeredik a ygereknek…de rengeteg baba születik kzs. -val a nyakon..

Spumilla:bevallom neked, én örülök egy kicsit ennek a változásnak. Régen sokszor hagytam magam, hogy átgázoljanak rajtam, ideje felvenni a kesztyűt, annyi önző ember van, aki csak magára gondol, kell nekik egy arconcsapás,hogy visszakapják milyenek is..

kis-csillag:drukkolunk a párodnak!!kis fengshuival segítheted a jó változásokat, kis takarítás, lomtalanítás…kis butha a szoba felső bal sarkába…stb.. én mindig trükközök, és valahogy bejött. Hát a szerződésem 24.hétig szól,addig bőven elég ezt a melót végezni,de beszéltem a főnővérrel és ő nem tudta hogy csak szept.van szerződés azt hitte decemberig..azt mondta majd össszeülünk és megbeszéljük, hogy mindenkinek jó legyen, én őszintén elmondtam, hogy még egy hónapot húznék rá.. Nagyon szépek a ruhák, és várandóságban már a kényelem fontosabb! Én nagyon szeretem az asszimetriát így az én ruhám olyan volt.

Zsuzs: de jó kis vicceket is olvasni, nem kell, hogy mindig komoly legyen a fórum téma! Kitartást az egy hétre majd! Tarthatsz csajos estet, romantikus filmek, popcorn, hajnalig tartó csacsogás..

Csill: nyugi, ez másoknál is előfordul! nekem volt hogy éjszaka csöngettek és úgy kipattantam az ágyból, hogy úgy meghúztam a hasam, nyílalt utána rendesen, szóval a hirtelen fordulástól is előfordul, az ágyban stb..

Este "csak"4 császáros volt, megosztottuk a melót,én is kikeltettem kettőt. Majdcsak hétfőn megyek nappalra, de nagyon szar lesz mert hétvégén nem engednek senkit haza, és hétfőn több mint 20 hazamenő lesz, ágyhúzás, adminisztráció...

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Szép jó estét!

Nyufó: erre én is gondoltam, de arra nem, hogy már a legelejétől lesz :? ezelőtti terhességemnél is volt, de csak a 20. hét körül kezdődött a kéz ujjainak zsibbadásával együtt.. Csak az furi, hogy nem egész nap kínoz.. :twisted: (bár ennek inkább örülnöm kéne :lol: )

Illda: semmi gond, úgyis a férjem lesz :lol: s 10 évi együttélés után már valamilyen szinten ez is "házasságnak" minősül :lol:

Nono: nem veszem fel apa nevét, megmondom miért :roll:
Nem szeretnék most így terhesen mindenféle közigazgatási és egyéb szervhez elmenni, sorba állni, időpontozni, levelet írni, postagalambozni, füstjelezni, hogy megváltozott a nevem.. :lol: lényegében emiatt csak :lol: de ez nekem most alapvető szempont volt.
Hová mennétek Balcsira? Árnyékban nem tud elaludni a lányka? :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Csajok, csak én maradtam le a kombinált vérvételről, vagy van aki nem veteti le? azt mondta az egyik kollegin a gogy még levetetthetem, legfeljebb a labor visszadombja, másik kollegina mondta hogy nem 13.héttől nem lehet..hát már nem tom..

Küldök egy édi képet a hugomról, olyan édi kis dundi csajszi volt!éppen bilizik :)

Kép Fannykicsi [/img]

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Avrenim: a szoba felső bal sarkát melyik oldalról kell érteni? :roll: :lol:

Jah, s nekem sem volt ez a vérvétel :) de én egyáltalán nem is akartam.

Kép
kis-csillag
Tököl

Kép állatkertben

jaj nosztalgiázom bocsánat :roll: de olyan édi volt itt is a hugim, nem félt csak figyelte, hogy ki ez a szőrös izé...ellentétben velem, én alig mertem lerakni a popim a majom mellé.. :lol:

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Tényleg jó kis husis volt a húgod :) Most milyen?

De ez az utolsó kép, ez egyszerűen állati jó :lol: :lol: :lol:
Szeretem a majmocskákat :D:D:D:D

Kép
kis-csillag
Tököl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?