Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Klári,gyerekágy,szerintem ha egy gyerek biztonsággal tud fel és lemászni,lehet.Persze leesésgátlós.És ha a szülőnek van hozzá idege hogy 100x visszategye a kóricálót :)

Ircsi,combban,fenékben itt sincs hiány!

Látom Chloe szortírozza a szennyest :)

Terelés: szerencsére,utcán mindig van egy busz,autó,kutya,boltban akármi,itthon meg a cicák :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Hozok nektek egy nagyon jó receptet,házi keksz,valami isteni finom,variálható,gyors és egyszerű,ma pl 100 db kekszem készült el előkészülettel süléssel együtt 1 óra alatt.

Csokidarabos keksz
Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 tk sütőpor
12,5 dkg puha vaj
5 dkg cukor
1 tojás
10 dkg apróra vágott étcsokoládé

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük és jó alaposan összedolgozzuk a tésztát. Apró golyókat formálunk belőlük, melyeket kilapítunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük és kb 10 percig sütjük a kekszeket. Nekem ebből a mennyiségből 100 db kisebb keksz jön ki. Sütöttem ár csoki helyett kakaópor+kandírozott gyümölccsel is,úgy is nagyon finom,sőt.Idén nem vesződök mézeskaláccsal,ilyent fogok sütni,és rakok ajándékként fémdobozba,mézeskalács fűszerrel sütöm akkor.

És egy képet,még itthon is kesztyűben játszik :D ő hozta h húzzuk fel...

Kép

Claire-ék,Joni vajon hogy vannak?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi, sajna nem. :( próbáltam én már mindent, mármint játékosan, de a gond az hogy alapjáraton a porszívó hangjától fél, meg a habverőjétől, meg a turmixgéptől...
Már reklamálni akartam, fényképügyben. :wink: édes :lol:
Jobban vagy?

Évi, köszi a receptet, én tutira ki fogom próbálni. :wink:
Milyen kis helyes Tomi. :lol: találtam az ebayen 5ujjú kesztyűt, rendeltem, mert mostmár itt is hidegek vannak, kiváncsi leszek milyen.

Limo, mi (volt) a baj?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Sziasztok!

Ne haragudjatok az eltűnésért, de mostanában ha leülök az internet elé, akkor lakást keresek :oops:, ha meg Bence ébren van, megy a hiszti, ha nem nyomkodhat gépet. (a blogot is hanyagoltam, sajnos :( )

Megpróbálom újra felvenni a ritmust Veletek :wink:, gyorsan írok, amire emlékszem, aztán alszom, mert itt esek össze.

Jó olvasni, hogy hiszti téren nem csak nálunk van gond, és nem csak én vagyok türelmetlen. :oops: :roll: Mostanában sajnos már a terelés sem mindig használ, itthon képes elfeküdni a földön, olyankor világvége van, és még az sem hatja meg, ha nem figyelek rá. :?

Zumba: mi Tomival a salsa-t szeretjük nagyon, de hát erre most egyikünknek sincs ideje, bár néha azt érzem, Bence mellett jobban el lehet fáradni, mint egy táncórán. :lol:

Bundás cipő: én még nem adtam Bencére, mert én is harisnyát+zoknit adok rá, és arra a béleletlen bakancs, eddig sosem volt hideg a lába, bár mostanában már jóval hidegebb van. Harántemelős cipős tapasztalatokra kíváncsi vagyok, én már megőrülök, hogy mindenki mást mond. Nekünk Linea van, a szandálja is az volt, és nem volt eddig semmi gond.

Évi! Jó ez a recept! :wink: Majd holnap én is írok egyet, almás keksz, fél nap alatt elfogyott, és az is gyorsan elkészül, és mennyei! :) Mi is voltunk állatkertben a hosszú hétvégén, Bence nagyon élvezte, el is fáradt rendesen a végére. A kacsák, őzikék, tigris, guanakó, dromedár mellől alig lehetett mozdítani. :D
Jó a kiscipő is, mi az Aldiban vettünk a múltkor, meg overált is, jó meleg! A könyvért meg vissza fogunk menni (ami a képen van), mert azt hittem, hogy nem keménylapos, és nem volt bontva, hogy meg tudjam nézni!

Klári! Gyerekágy: emlékszem, én 2 héten át minden éjjel begurultam a heverőm alá, anya meg majd' szívrohamot kapott, hogy hová tűntem. :roll: Most már lehet kapni körbetámlásat is, vagy veszel hozzá leesésgátlót, de a heverők sem sokkal szélesebbek a kiságynál szerintem... Bencének is az a gondja, mikor felébred éjjel, hogy elakad, és ez olyan bosszantó, mert különben nyugodtan aludna. :evil:

Ajándékötletek: apa alsónadrágjai, zoknijai, anya tamponja, melltartóbetétje, fakanál, vezetékek, hajszárító, sampon, tusfürdő, szivacs, villa, alufólia, kuka, bankkártya, száradó vagy frissen vasalt ruhák... :lol: :lol: Viccet félretéve, ma rákérdeztem a védőnőnél, mit gondol hasznos ajándéknak (és mi is ezekre gondoltunk): fa vonatszett, fa puzzle, műanyag kisautó, Duplo, mondókáskönyv, rövid meséskönyv. Füzesi Zsuzsa Mondókáskönyv c. könyvét szeretem nagyon, van belőle 5 kötet, gyerekkorom nagy kedvence, illetve szintén tőle a Beszélgetőkönyv (alapvető illemtan van benne mesés formában).

Orrszívás: Mutattam Bencének a macin, rajtam, Tomin, és néztünk közben könyvet, hogy ne vegye észre. Bevált. Most már magának csinálja, némi segítséggel, illetve a franciágyon az elefántnak, de egyedül is megy nekem. :D Nálunk az erőszak nem jött be, sokkal jobban sírt.

Ircsi! Jobban vagy már? Milyen volt a másik oldalról szemlélni a dolgokat?

Limo! Örülök, hogy Berci ilyen jól viseli a bölcsit! Ennyi idősen én is odajártam! Munkalehetőségekkel mi újság?

Tündi! Néha én is azon kapom magam, hogy Bence nálam is többet eszik! (bár ez nem nehéz :oops: ) Nem tudom, hova fér el benne, de amennyit dolgozik egész nap, megértem, hogy szüksége van rá. :D Ma házi készítésű bolognait csináltam neki, hát csak úgy falta. :wink: Legszívesebben húst enne hússal, a főzelék nem annyira megy mostanában...

Sucer, Rékus, Szilvik! Utólag is boldog Nevetek napját!

Claire! Joni hogy van? Jobbulást Neki!

Pécsi tali: Milyen nagyok már a Törpék, mint egy minibölcsi/ovi! :shock: És Tündi, Clárika milyen vékonyak vagytok! :shock:

Barbi! Jó olvasni újra Rólatok is! :) A házról szívesen néznék fotókat, örülök, hogy sikerült találni! :) Kórházat sajnálom! :(

BettiI Bencének is van egy körmén egy fehér foltocska, múltkor is volt, de elmúlt, ugyanerre gyanakodtam. De hogy így jár, ezt nem is tudtam. :shock: Hogyan kap Korinna utánpótlást?

Az összes Törpe gyönyörű! Olyan nagyok már, szinte hihetetlen! :roll:

Rólunk: Votlunk hordozókendő tanfolyamon, ami nagyon jó volt, járunk babalubba itt helyben, Bence egyre jobban élvezi. :) Az elmúlt hetekben felváltva/egyszerre voltunk betegek, megfáztunk, Bence gyógyult meg a leggyorsabban -5 nap alatt-, én a leglassabban -3 hét alatt, volt olyan, hogy éjjel nem bírtam abbahagyni a köhögést-. :( Most már jól vagyunk, Bence megkapta a 15 hónapos oltást (most már tegnap), hősiesen viselte, kicsit sírt (volt Apaa is), de felvettem, és megnyugodott, kapott egy macis matricát és már nevetett is, legközelebb febr. 14-én kap majd. Egyenlőre láztalan, bár az MMR-től amjd jövő héten lehet, de a Prevenartól 3 napon belül. Kicsit szűkebb a könnycsatornája, és ha meg van duzzadva az orrnyálkahártyája, akkor könnyezik/váladékozik a szeme, ilyenkor fontos tisztítani az orrát.

Nálunk is megy a hiszti, néha tépem a hajam, mert olyan apróságok miatt képes hisztizni, hogy húúú... Ha nem lennének tiltott dolgok, akkor minden oké lenne. :D Amúgy szorgosan tanulja a beszédet, mindent utánoz, hétvégén pl. azt mondta gázszag. :lol: Vagy az első szótagot, vagy az egész szót mondja, de csak úgy ragadnak rá a szavak: csúszda, hinta, létra, szia, csigusz, süni, nyuszi, enni, inni, alma, adjál, hagyjál, enyém, tetszik, az is, ott is, tik-tak, bim-bam, album, nem, de, te, itt, jaj, hapci, hoppá, ejnye, papu, autó, ajtó, tente, hamm, cica, sicc, cicc, gyeje.

Mindent megért és megértet, ha álmos, jön, hogy Anya, tente, fogja a kezem és megyünk a szoba felé. Ha éhes, akkor mamma, mamma adjál adjál. :lol: Imád építeni, mesés könyvet nézni, egyedül csúszdázik, bébitaxin hajtja magát. Barátságos, mosolygós, csak akaratos. :)

Lenne egy kérdésem: éjjel állandóan kitakarózik, és nem engedi magát újra betakarni, lerúgja a takarót, ha nem engedem neki, akkor sír, és mérges lesz. Mit csináljunk, hogy ne fázzon meg? (éjjel hideg lesz már, mert nem kelünk fel éjjel tenni a kazánra, csak hajnalban) Hálózsák nem jó, babaként sem viselte el, most meg pláne nem.

Holnap még írok, hozok képet is, de sír Bence, elnézést, akit kihagytam, nem szándékos volt!

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok

Barbcsi a hálózsáknál jobb ötletem nincs
Lidl könyv:igen,ezért fotóztam bele!Én is csak reméltem h keménylapos,de én is visszamegyek még egyrt.

Kérdés,volt a Lidlben házicipő is,ilyen tutyiféle...tépőzáras..ti adtok rájuk vmit otthon?Nem tudom,elég e a zokni..hisz én is papucsban járok..

Én a Weöres Sándor Bóbita c könyvét vettem meg (Vaterán :wink: ) hát az is egy kincsestár,Bóbita,Csiribiri,Kutyatár,Haragosi,Száncsengő stb stb.

evilany

Ircsi!....Akkor a mi zumbánk lehet megnyerné a béna, poénos kategóriát. Szerveztünk régebben egy sport és egészségnapot, a Szentgyörgyi Romeo is jött dance aerobic órát tartani, persze én is beálltam, egy pokol volt, hogy ritmusra kellett mozogni. Érdekes a kangoot bírom, persze ha ott elrontja az ember ugri-bugrizik kicsit még visszatalál.

Hiszti....Én sem foglalkozok vele, ha nincs közönség kinek csinálja. A terelést akkor használom ha olyant csinál, amit nem szabad. pl. üti a tévét.

Barbcsi!....Munka csak amolyan nagyon "mellékes" van, egyelőre zéró siker.

Klari!....Eü. gondom van, majd jövök és mesélek, lehet segítene ha kiírnám magamból, de most már rohannom kell.

Puszi nektek!
limo73

Limo,mi a baj..?

evilany

Sziasztok!
Köszönjük a drukkolást, és a rengeteg érdeklődést!
Már tegnap késő du hazajöttünk, csak nem jutottam ide írni, meg kivételesen éjjel sem bagolykodtam, mert ki voltam ütve. A műtét előtti éjjelen először elaludtam velük, aztán felébredtem, pakioltam, mert korán kellett menni, aztán már nem is tudtam, nem is akartam aludni :roll: !No meg amikor felébredt 2-3 között, gyorsan megetettem, mert akkor ehetett utoljára!
Szóval 8ra mentünk, elvileg 9kor műtötték volna, de azért ennyire nem volt precíz a dolog. Vele kezdték, f10 körül kapott bódítót ilyen kúp szerűen benyomták, attól nyugis és mosolygós lett, de igaziból addig is üldögélt az ölemben és nézelődött, igazán jól bírta. Nonóra anyukám vigyázott kint sa folyosón, de ő is nagyon jó kislány volt. Aztán mikor Jonit bevitték, akkor kimentem hozzá, evett, szopizott, aztán elmentek anyukámmal sétálni, bejárták az egész nyóckert :lol: Kiszedték az
orrmanduláját, felszúrták és kipucolták mindkét fülét.!
És tök mázli volt, mert az volt az altatóorvos, aki tavaly az intenzíven ügyeletes volt, amikor Joni bekerült, szóval ő vette fel, így aztán emlékezett is rá, meg teljesen képben volt!
Jonit elég sokára hozták, mert kicsit nehezen állt helyre a légzése, volt egy kis gégefő görcse. Meg elég csúnyán köhögött utána. Szuszogtattak vele hidegpárát.Amikor kezdett az altató hatása múlni, akkor kicsit síros volt, feszítette magát, vergődött, de szerencsére nemsokára megszoptathattam, szopizott, elaludt, és jó nagyot aludt! (Az ápolónő mondta a szopást, nem mondták, h az gondot okozhatna. Lehet, h garatmandinál igen, orrmandulánál nem.)
Szóval du megnézte a dr néni, aztán jöhettünk, ma még nem mehet ki, meg heverésznie kéne, de éppen nyüzsög. Pépes kaja, zinnat szedés a kontrollig, ha fáj, cataflamm.
Majd még jövök, és reagálok is!
köszi mindent: claire
claire

Gyorsan néhány dolog,m amit megjegyeztem :oops:
Évi! tominak jobbulást!

cipő: mai gyerekortopédusok szerint: saroktámaszos, haránt emelő nélküli kell a kicsiknek!
(Nehézség nálunk most, Nonóra 18as is hatalmas :lol: )

hiszti: pszichológus :lol: persze, nincs hisztis gyerek, attól függ, mit nevezünk hisztinek!
Lehe, h csak szoktam már, de annyira nem panaszkodom. elterelés nálunk is megy. Nálunk inkább az a nehéz, amikor egymást csépelik, vagy egymás kezéből veszik ki a cuccokat, és szó szerint huzakodnak! Bezzeg a fürdő szétpakolásban, tesók játékainak szétszórásában nagy partnerek!
Viszont olyan büszke vagyok rájuk, tegnap olyan rendesen viselkedett mind a kettő. nonó olyan türelmes volt egész nap, mondtuk, h most jonit gyógyítják, és mintha értette volna.

Betakarhatatlan gyerek: szintén van, nekem a 2. fiam a hálózsákot és a rácsos ágyat sem bírta :oops: tök joviális vigyori gyerek volt, de etől hisztizett, így egy időben a következő képpen aludt: Rácsoságy matrac ki a földre az ágy elé, gyerekre cucc: harisnya, kombidressz, vastag rugdalózó :arrow: :lol: de aludt éjszaka. A nagynak elég volt leengedni a rácsot , ki tudodd mászni és annyi, és ő sokáig hálózsákbna aludt. Gyereke válogatja, én azt mondom Barbcsi! Legyél kreatív, próbád meg nektek hogy működik az éjszaka, ne foglalkozz vele, h mit írnak az oikosok, mert a gyerek nem olvassa :lol:.
Megjegyzem ez a fiam (Dávid 10 éves) múltkor feljött a kocsihoz ki az utcára, h segítsen lehordani a cuccokat. szerintetek mi volt rajta így amúgy novemberben? farmergatya, poló, ez még OK is, de mezítláb volt!!!!se papucs, se cipő, se zokni, semmi!!!!) :shock: ez már nekem is sok volt, de ha azt hisztek, h megfázott vagy ilyesmi, akkor tévedtek!

Ami még az ágyat illeti, mi most bontottuk szét a rácsost, és csináltam az ikreknek 2 matracból egy alvósarkot!

Na, most megyek csatateret felszámolni :roll:

claire
claire

Sziasztok!

Claire,
de jó, hogy minden rendben ment, és hogy az altatást is jól viselte Joni! Nálunk Ilangot műtötték, 2 és 4 éves korában, na 2 éves korábban borzalmasan ébredt a sérvműtétje után :( :( :( . Artikulálatlanul ordított, feszítette magát és mindezt majd 1 órán át. Nekünk senki se mondta, hogy ez lesz, így totál kikészültünk az ébredésétől :( . 4 évesen vették ki az orrmanduláját, azt már sokkal jobban viselte, nem volt gáz. Gyors felépülést a picúrnak! Ügyes Nonó! :)

Ircsi,
látom van segítséged! :wink: Teljesen rendbejöttél a műtét után?

Barbcsi,
nálunk Olivér zsákban alszik, mert folyton kitakarózik. Ha nem tűri a zsákot, akkor viszont öltöztessd rétegesen, hogy ha kitakarózik, akkor se fázzon meg!
Eldőlt akkor, hogy költöztök? Merre kerestek lakást? Vesztek, vagy béreltek? Milyen TOminak a munkája? Beszokott már? Rég írtál, remélem tudsz még jönni sűrűbben!

Évi,
édes Tomi a kesztyűben (is)! Jó lehetett a kirándulás az állatkertben, nem volt hideg? Olivér mióta be van öltöztetve a hidegben, nem annyira szereti a sétát, ugye mi még mindig babakocsizunk kizárólag, mert még mindig nem jár... Keksz recept nagyon tetszik, én is ki fogom próbálni!

Limo,
hát a zumbás-ritmusos beírásodon nagyon jót derültem! Miért van elkenődve? Nem találsz munkát? Nem lepődnék meg sajnos, ha így lenne.... :( :wink:

Pécsi lányok:
jók a képek, nagyon tündériek a gyerekek! Ti meg csinosak vagytok, egytől-egyig!

Szóval akkor a témák:
cipő:
Ilangnak elkezdett bedőlni a lába olyan 6-7 éves korában. Előtte mindig kérges bőrszandiban járt itthon, meg magasszárú cipőben, kerültük a csili-vili kínai és egyéb cipőket, max. alkalmakra vett fel ilyeneket. Ennek ellenére befelé kezdett dőlni a jobb bokája, és egyre csúnyábban. Elvittem ortopédiára, ahol betétet írtak fel neki! Ahol (János kórház) megcsináltattuk, ott szabályosan leszúrtak, hogy a gyereket akkor kellett volna elhoznom, amikor lábra állt, nem most, mert most már nem tudnak vele mit kezdeni. Na képzelhetitek! Én mindig is gondosan jártam el a gyerekeimmel kapcs. ha bármi gond volt orvoshoz vittem őket, nem szokásom elhanyagolni az egészségüket. Egy 1 éves panaszmentes gyereket minek vittem volna ortopédiára?? Szumma-szummárum, letelt a fél év, amikor is kontollra mentünk (most szeptember végén) és újabb betétet feliratni, mert a másik szét is ment és ki is nőtte. Egy másik doki volt ekkor, aki közölte, hogy a szakmai protokoll szerint betétet 12 éves kor alatt nem adnak, ki volt az a dilettáns aki azt adott a gyereknek?! Én csak ott hüledeztem, hogy most akkor mondják meg, hogy mi kell a gyereknek, ez a félév akkor jó volt-e vmire, vagy ha nem, akkor ugye nem ártott??? Hát hümmögött, hogy ártani csak nem ártott, de elvesztegettünk fél évet és Ilangnak már spéci cipő kell, nincs mit semmit receptre 8 ezer. A harántemelős cipőket messziről el kell kerülni, mert nem fejlődik megfelelően a láb tartóizomzata a megemelés miatt, így idő előtt lazulnak az izületek, és bedől a láb:(. Szóval most várjuk a cipőt lassan 2 hónapja, mert az lábra, méretre gyártják. Azóta nem hordja a betétet, ami miatt az első héten fájt a lába, háta, mert ugye mgszokta a lába azt a fajta tartást. Mivel minden nap minimum 8 órát kellett a betét hordani, a cipőt úgy vettük, hogy nagyobb méretűek legyenek, mert csak úgy fért bele a betét. Azokat a cipőket azóta nem tudja hordani, mivel lötyögnek a lábán azok a cipők. :( :(

15 hós oltás:
a doki azt mondta, hogy ezt az oltást csak úgy adjuk be, ha előtte a gyerek teljesen láz, takony mentes, lehetőleg nem fogzik ezerrel, mert 5-10 nappal az oltást követően nagyon nagy számban lázasodnak be a gyerekek, megviseli őket. Mumpsz, kanyaró meg mégegy dolog ellen oltják egyszerre. Olivér fogzik, a szája körül csupa kiütés, így nem tudom, hogy lesz ebből jövőhéten oltás, na mind1 majd elválik.

Bélelt cipő vs. béleletlen:
jelenleg mi még harisnya+zokni+béleletlen cipőben nyomulunk, de mint írtam, Olivér még mindig nem jár önállóan. :( Sztem a bundás cipőnek akkor van létjogosultsága, ha huzamosabb ideig vagyunk a szabadban, ha csapadékossabb, nyirkosabb az idő, de ezt gyereke is válogatja, van aki nem fázós, van aki igen. Olivérnek hideg szokott lenni a keze-lába, de nem tűnik fázósnak.

Orrszívás:
ha folyik az orra, de nem dugul be, én nem szívom neki, inkább tanítgatom neki az orrfújást, persze még semmilyen sikerrel :wink: . A porszívót önmagában utálja, (nem bírja a hangját) így az nálunk mindig sírásba torkollik, de szerencsére csak ritkán kell használni. Nekem a gyerekdoki azt mondta, hogy csak indokolt esetben szabad szívni az orrot, mert fokozza a nyákképződést, irritálja a nyálkahártyát. Ircsi? Természetesen ne hagyjam, hogy bedugult orral legyen, de ne is szívjam naponta, csak ha hurutos.

Hiszti:
nálunk is van, terelés hol működik-hol nem. Azért szerencsére már a tiltásokra is van, hogy hallgat, ilyenkor nagyon büszke vagyok rá. Jó, hogy van egy Ilangom, akinél már ezt az időszakot végigcsináltam, így nem aggódom, bár nincs 2 egyforma gyerek, de azt biztos, hogy másképp állok helyzetekhez. Ja és egy 8 éves is tud még hisztizni, csak már másképpen adja elő.... :roll: :roll:

Ma extra:
Olivér ma elesett fejjel az asztal sarkába. Volt rajta sarokvédő, de azt leszedte már régen. Picit szétnyílt a homloka felett a fejbőre, így ma orovsnál is jártunk, kapott rá összehúzó tapaszt. Ma elaltatják az öreg kutyusunkat, nem lehet tovább húzni, szegény nagyon rossz állapotban van... :cry: :cry:

Sok mindent alartam még, de most ennyire emlékszem.

Igyelszem jönni, de sok minden van mostanság, így csak ritkán jutok ide.

Bocsánat ha valakinek nem írtam, nem volt szándékos!
Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer! Nekem az egyik fiam csámpás, és a háta is elkezdett fájni, a Sportkórház egyik igen jó ortopédus-gerincgyógyász orvosánál voltunk, mert amit a helyi ortonéni mondott az 0 volt, és semmilyen kérdésemre nem tudott határozottan felelni, pl jó-e az a sportáf a gyereknek amit űz :roll: .... Szóval még neki sem adtak betétet, azt mondta, ha vizilabda nagyon jó neki, még csináljon amellett gumiszalaggal hátizom erősítőt, és lehetőleg ne futással, inkább biciklivel végezzen állóképességi edzést, h ne a gerincét terhelje.
Különben azt kéne megtudni, h jó-e aza cipő, amit gyerekeknek csinálnak, és hasonló, mint a felnőtteknek az MBT, csak nem jut eszembe a neve. Ha megtalálom a neten, beteszem a linket, hátha érdekel.

Lábra gyártott cipő: barátnőm fia kb kinőtte, mire megkapták, remélem ti jobban jártok!

Orrszívás: utána egy kis sós vizet, tengervizet vagy salvus vizet be kell nyomni, az öhúzza a nyálkahártyát, meg megnyugtatja! egyes dokik szerint jobb az orrszívózás, mint amikor már fújja. :?:

altatás: elég különbözően ébredtek ott a gyerekek, de Joni egész jó volt, meg ugye nekem is műtötték már Dávidot 2x, láttam akkor is egyet s mást. Ráadásul itt nagyon körültekintőek voltak, mondták is, meg már sok szülőtől hallottam, így nem ért sokk szerűen. De ha nem tudod, biztos, h nagyon stresszeli az embert!
Ilang azóta jól van?

fej: na, ezt ne is említsd, az elmúlt 2 hétben 2 fiam is szerzett méretes púpot, Joni a kis asztalról fejelt le, Ádám a suliban neki ment egy kerti játéknak.... :roll: Közben Ábel jól hátra törte és meghúzta a kisujját.... nem tudom mi van most? Ránk jár a rúd?

Nálunk ma formában vannak, látszik, h nem voltunk levegőn, bent rosszalkodnak, szétcsaptak a mosogatógépben egy befőttes üveget, ráadásul "segíteni" akartak kiszedni a szilánkokat....
Az előbb Joni a konyhakövön szétütött egy salátaszedőt, utána a törött maradvánnyal megkarmolta Nonit! Ideje aludniuk :wink:

Claire
claire

Hiszti: 13évesek is tudnak.... :roll:
claire

Amire gondoltam , azt egyelőre nem találom, de talán ez is érdekes, én mindenképp ki fogom tanulmányozni

http://www.supykids.hu/

claire
claire

claire

Azt hiszem az ebben a cikkbem szereplő softywalking cipő volt, amire gondolta, és amit egyzusre már néztem, de túél sok orvosi vélemyényt még nem kaptam róla.

http://www.ovonok.hu/gordulo-leptek-ins ... eknek.html
claire

Nálunk az egyik vezető anesztes is azt tartotta,ne szívjuk folyamatosan(túl gyakran)a tracheát mert csak fokozzuk a trutyit.

15 hós oltás itt is storno,Tomi lázas,38-9,dől az orrából a lé.

evilany

Tominak jobbulást! 15hós nálunk is halasztós az ismert okok miatt.
Orrszi: én akkor szoktam, ha kell, ha érzem, h csorog hátra. nálunk főként Nonó fél tőle, de ő is minden búgóstól. Régebben jobban hagyta , mint most. Aztán majd változik megint.
claire

sziasztok!

csak gyorsan:

Tominak jobbulást!!!

Sucer elgondolkoztam azon, amit a 15hós oltásról mondott a dokid... fogzás... hm... tulképp mikor nem fogzik egy ennyi idős gyerek? és egy olyan gyereknél, aki jól viseli a fogzást, tehát ritkán vannak konkrét jelek, néha csak úgy észre veszed, hogy hoppá egy új fog... ?!?!

Kép
gtunde75

Limo! mi a baj? ha közölhető, akkr bátran, hátha már az is használ, ha kiírod.

Ja, karácsonyi ajiként másik topicban a hintaló merült fel, nekünk van, szeretik, ha nincs még, az tényleg jó.
(és sokáig használható, a nagyok ráálva egyensúly fejlesztenek rajta :roll: :lol:minden tilalmunk ellenére)

Claire
claire

Lenne egy kérésem
-háttérsztori- Tvrtko könyveit olvasom,háááát,potyogtak a könnyeim többször,aids-gyerektábor,koreai árvák stb. de ami nagyon, : Szeme fénye Nail történet...nem részletezem,egy pécsi leukémiás kisfiú..volt...úgy Tomi korabeli.
Ők a Szemem Fénye Alapítvány alapítói.
Létezik egy újság, CHARITY lap,150 ft az újságárusnál...az ára a gyerekhospice-t támogatja(ők adják ki) aki teheti,vegye meg havonta...köszönöm.Elő is lehet fizetni,fél évre 1200 egy évre 2500 ft
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2011.11.16 20:58-kor.

evilany

Sziasztok!

Claire: örülök, hogy Joni így viselte a műtétet. Aranyos lehett Nonó is :)

sucer: sajnálom Ilangot, remélem helyre jön neki mielőbb a lába :(

Hisztihelyzet itt fokozódik :roll: Tegnap orra bukott loholás közben, cumi épp a szájában volt, nekiesett az ágy sarkának. A felső ajka felrepedt, elkezdett ömleni a vér (igazából annak nagy része nyál volt, mert mostanában nyálzik szegénykém mint egy pit bull - 4 foga van még csak és gyanítom hogy több jön egyszerre). 20 percen keresztül irgalmatlanul sírt szegényem, utána hagyta megnézni, egy pár milis hegecske volt, az alsó foga metszette el az ínyét. Gondoltam szúúú-száááá, gyerek megnyugodott, visszaaludt, leülök kifújom magam a nagy ijedség után. De csengettek, szomszéd jött valami apróság miatt. Kiloholtam (a még véres göncben magamon, mert a gyerek összemaszatolt rendesen), hát a reakciót nem ecsetelem :lol:

Most hallottam a híradóban hogy megint egészségtelen a levegő sok városban :( Korinna egész nap kint lenne...
bettinyo

Ebben a számban itt van az Alapítvány története,
http://www.szememfenye.hu/docs/2011-01-charity.pdf

evilany

Évi! Ismerem az alapítványt, meg a sztorit is , de ezt a lapot nem ismertem. Kösz. megnézem.
claire

Ismét itt. :wink:
Konyhával haladunk, már csak üveg kell az ajtókba és egy főzőlap.
Közben azért kiszabadultunk férjemmel egy kicsit, Lili meg a nagyszülőkkel maradt itthon 3 napig. Jövő héten viszont az egész család megy a hegyekbe, még a kutya is. Már alig várom…. :lol:

Ircsi, szegénykém sajnálom a műtétet. Már jobban vagy, minden ok?
Chloe nagyon édes a ruhákkal, nálunk is ez volt ma….
Apósod tuti nagyon fog örülni nektek.
Szeretem az amerikai egyszintes kis házakat.

Dia, Bence kórházban. Szegénykém! Remélem, minden ok.
Tuti nehéz 2 gyerkőccel a tanulás.

Clárika, utólag Boldog Névnapot Rékának!
Majd gyere valamikor!

Sucer, neked is Boldog Névnapot!
Szegény Ilang, remélem már nem fáj neki a lába és hamar megérkezik a cipő.
Olivérnek gyógypuszi!!!
Sajnálom a kutyust! :cry:

Évi, Tomi és a kesztyű eszméletlen. Köszi a tippet, rendeltem is a csajtól, jövő hétre kell a hegyen már az tuti…
Szép a cipő amit vettetek és tök jók a könyv is.
Jobbulást Tominak!!!

Bettinyo, milyen vitaminhány ez, olyan fura?
Remélem, már minden oké ezzel kapcsolatban már.
Csajos nap tök szuper lesz!

Tünde, nálunk is most pampers van és tök hamar átázik 4-es. Nem is szeretem, a libero most jobban bírja nálunk a dolgot. Éjjel is sikerült átázni és hát reggel veszem észre, hiszen nem ébred éjjel Lili…

Claire, műtét Joninak. Remélem, már minden ok vele. Szegénykém…

Barbcsi, csak nem költözés…. Hova???
Nálunk hálózsák van, így nem tudom mi lehet a jó nálatok.

Pécsi talis képek szuperek!

Cipő, igen nekem is azt mondták, hogy harántemelőset ne vegyek. pl. a siesta…
Nálunk nem volt eddig bélelt cipő és nem is nagyon lesz. Csak a csizmája az. Valahogy nem érzem szükségét a dolognak. Lehet fura, de én eddig még harisnyát sem adtam rá, csak zokni. A babkocsiban ott a bundazsák, ha meg kiveszem, akkor meg nem fázik, mivel rohangál. Autóval megyünk, akkor sem kellett. Most lett hidegebb a hétvégén, így már elkezdem a harisnyákat adogatni, de nem adok még plusz zoknit rá. :oops:

Benti cipő: van mivel nálunk a lenti szint végig járólap. (nincs padlófűtés)
Egy puhatalpú van rajta kb. olyan mint a liliputi…

Hiszti, az van folyamatosan mindenért. Alig bírok vele, nagyon nehéz. Minden tilos dolgot szeretne. Van hogy leveti magát a földre és ott tombol. Nem tudom mikor lesz ennek a korszaknak vége….

Orrszívás, nálunk is lehetetlen. Fél a pórszívótól már ha meglátja visít. Nem is tudok porszívózni ha otthon van….
Múltkor kicsit beteg volt és ki kellett szívni, annyira sírt, hogy még utána hányt is egyet nekem…

15-hós oltás: múlt héten szerdán megkaptuk. A doki mondta, hogy 5-10 nap múlva lehet betegségre utaló jelek. Hát így is volt, anyum mondta, hogy hétfőn este lázas volt. 1 kúp és utána már semmi.

Jó dolgokat írtatok itt a karácsonyi ajándékról. Csak nevetek! :lol:
Nálunk már megvan Lilinek, a nagyszülőknek is adtam egy-két ötletet. (de nem lesz nagy ajándékozás, mindenki csak 1 dolgot, kivéve a könyvet ott kértem többet is, mivel folyamatosan olvasni kell neki, néha már unom ami van, ha 10x kell felolvasni)
Ötlet, tudom drága, de nagyon szereti Lili: a Fisher Price ugráló zebra, vaterán lehet kapni! :wink:

Tényleg olvasom az ajándékoknál a duplot, nálatok már legoznak (duplo) a gyerekek? Mivel Lilinek nagyon kicsinek találtam, elővette anyu az én régi duplomat és nem tud vele mit kezdeni. Inkább a szájába akarta rakni. (vagy csak mi vagyunk lemaradva) :?
Ezért megabloks maxit http://jatekbolt.hu/megabloks-maxi-kock ... 70-db.html fog kapni karácsonyra az nagyobb és 1 éves kortól van. Olyan van a játszóházban, és azzal ő tud játszani.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

sziasztok
Woody na végre,ezer éve...és Ti hogy vagytok?
Remélem Lili simán megússza az oltás utóhatásait.
Hiszti:akkor mindenkinél beindult...
Tomi se építőzik,van maxi blockja,de csak ledönti nevetve amit én építek.Vagy az apja,elmélyült figyelemmel... :lol:Tomi névnapjára kap FP zenélő könyvet(vatera) karácsonyra sima ugrálós zebrát,a felfújhatósat,azt nagyon bírja Enikőnél is, mesekönyvet,önjáró kisautót..

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nyugtalanság ébredésnél
Én azt mondom, hogy sokszor azért van, mert sietnek...nem várják meg, hogy a gyógyszerek kiürüljenek a szervezetből teljesen. Fizikai ingerekkel már ébreszthető olyankor a páciens, de még nem jön teljesen vissza a tudata...
Én szeretem kivárni inkább nyugalomban a teljes ébredést. És akkor kihúzni a tubust is, amikor már stabil spontán légzés van, amikor már kontaktus teremthető a pácienssel...(így nagyon ritkán van glottis-görcs is).
Gyerek egyébként is kihúzza magának a tubust, ha már zavarja.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/vege- ... enek-4259/

Ki van ez találva!!! Nem kellett új helyeket csinálni hiszen ilyen díjak mellett inkább az ember itthon marad vagy megoldja családban,nem adja be a bölibe!!Egy főre jutó jövedelem 25%-a,és akkor miből élünk emellett?????? Csp befagyasztva...

evilany

Mennem kell.... a gyerekem éppen a konyhaszekrényt rámolja.... :oops: :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok,

Tünde,
természetesen a fogzás ebben a korban teljesen normális jelenség, ezért nem a panaszmentes esestekre gondolt a doki, hanem mondjuk az Olivérre, akinek egyszerre bújik 4 rágófoga és már dagad az ínye az újabb fogak miatt. Dől a nyála, nyűgös, rosszul alszik, szóval amúgy sincs formában. Ilyenkor jobb várni 1-2 hetet azalatt áttörnek a fogak és utána lehet oltani :wink: :wink: . Teszem hozzá, Ilangom úgy növesztette a fogait, hogy észre se vettük. Na de Ő egyesével nyomta, Olivér pedig egyszerre mindig minimum 2-t növesztett, de most egyszerre 4 rágója jön... :roll: :roll:

Ircsi,
ha jól értelek, akkor ezek szerint nagyon siettek Ilangnál az ébresztéssel? Később egyébként hányt is, szörnyű emlék maradt az egész altatás miatt a műtét. Ezért halogattuk az orrmandulát, mert féltünk az altatástól..... Te már jól vagy?

Woody,
köszönöm, nagyon kedves vagy! Ti hogy vagytok? Magatokról nem írtál.. Konyhád elkészült?

Évi,
Tominak jobbulást! Te jól vagy?

Claire,
szegény buksik, látom ez nagyobb korban is előfordul. Ilangom is mindig kék-zöld, folyton üti-veri magát, pedig nem kicsi már. Picik jó, hogy segítenek, így Olivér is szokott.... :wink:

Tegnap este elbúcsúztunk a kutyusunktól :cry: :cry: :cry: .Megsirattuk nagyon. Így sokkal jobb neki, de azért az ember suíves nehéz. Na de ez van, menni kell tovább.

Legyen szép napotok!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Utólag is boldog névnapokat, Szilvik, Rékák, meg aki szülinapot mostanában ünnepelt, annak is sok boldogat! Ez nekem nem az erősségem, bocsánat...

Claire, örülök, hogy túlvagytok a nagy megpróbáltatáson!

Hiszti: egyetértek Tündével, Évivel, Diával. Megkérdezném a pszichológustól, hogy azt akkor minek nevezik, amikor egy ekkora gyerek
a) leül a földre, előrehajol és többször dühösen lekoccolja a homlokával a talajt,
b) hanyattfekszik a földön (akár a kinti hidegben is) és rúgkapálva nyavalyog,
amiért valami nem úgy és akkor (azonnal) történt, amikor és ahogy ő akarta.
És, nem tanult viselkedés, mert nincs a környezetünkben senki, aki ily módon érvényesíti akaratát. Hacsak nem Bálint valami látnok, és a múltba vissza tud menni - az apukája csinált ilyeneket állítólag :roll: :lol:
Durva lenne a génekre fogni? :D

Ez a cipőtéma egészen elborzasztott... Főleg Ilang története... :shock: Meg hogy mennyire felkészültek a szakemberek is...
Bálint is egy picikét csámpás. Majd rákérdezek az orvosnál jövő héten.

Sucer, nálunk is egyszerre nőtt a 4 rágófog... Meg voltam döbbenve. Két hónapig folyamatosan taknyos volt, ugye ebből kifolyólag nálunk a hányások, gyakori híg széklet, de enni alig tudott, fuldoklott a köhögéstől. Időnként hőemelkedése volt. Szép időszak volt. :oops:

Évi, Bálint se épít a duplóból! Inkább az autókat tologatja, most már egész sokféle van, és látja a bátyjától. Meg az állatokat szereti benne, különösen a tehenet meg a borját :D

Barbcsi, nálunk mindkét ilyen kitakarózós. Kristóf most, mióta óvodás, kezd változni, már ügyesen magára húzz a paplant, ha fázik. Szóval, 3,5 évig ő úgy aludt, hogy rétegesen felöltöztettük (hálózsáktól megőrült), body, harisnya, plüss rugdalózó, illetve vastagabb pulcsi, nadrág. Ha jó alvó Bence, akkor nála is meg lehet csinálni, hogy amikor már hűvösebb a szoba, csak akkor adni rá az új réteg ruhát álmában.

Orrszívás: eddig én is úgy tudtam, hogy nem szabad túl gyakran, mert ingerli a nyálkahártyát, és csak még több termelődik. De mostanában rádióműsorban orvostól hallottam, hogy a trutyi-termelődés nem a tejtermelődés esetével azonos, mikoris a baba minél többet szipkáz ki, annál több tej termelődik. Csak amit Claire írt, hogy utána érdemes sós tengeri oldattal vagy salvus vízzel összehúzni a nyálkahártyát.
Valaki javítson, ha tévedek, az ember már nem tud elég körültekintő lenni, pedig tényleg igyekszem... :roll:

A másik dolog, Ircsi, a tippek, hogy hogyan vegyük rá a gyereket az orrszívásra lefogás nélkül. Mindkettőt próbáltam korábban, sőt, Bálint ugye a bátyját is látta már sokszor orrot szívni saját magának. Amikor szólok neki, hogy Bálint most te következel, próbáld ki, rámnevet és gyorsan eliszkol. :lol:
Olyan viszont volt már, hogy a hadművelet után a taknyos orrszívót saját ötlettől vezérelve megpróbálta az orrába dugni... :)
És a porszívótól sem fél, a bátyja sem félt, sőt. Ha bekapcsolom, jönnek és mindketten porszívózni akarnak. :D Aki házias férj-jelöltet szeretne, csak szóljon :wink:
Egyértelműen nem a lefogással van problémája, hanem konkrétan az orrszívással. Én ezt meg is értem - még ha nem is fájdalmas művelet, azért kellemesnek sem nevezném...

Megyek...

bekri

sziasztok!

Sucer nagyon sajnálom a kutyust! sajnos ilyenkor mást nem is igen lehet mondani, bár lehetne...

orrszívás: egy neves fül-orr-gégész azt mondta, hogy a helyes orrszívás menete: szívás-orrcsepp v. sós vizes mosás-szívás
azaz spricckálás előtt és után is ki kell szívni...
érdekes, akkor most mi a jó?!?!
mondjuk én szoktam... most is épp napirenden van, mert Zoé is benáthásodott...
persze harc van nálunk is, de pl az spriccelést szereti, nem is értem, hogy miért, sztem még az is borzalmas... de tegnap este pl alaposan átmostuk a nózit sós-al, mert vagy 5x jött "repetázni"... :wink:
már kezdtem azon gondolkozni, hogy nem ártok-e vele, de mivel tengervizes oldat, ezért gondolom nem lehet túladagolni...

Kép
gtunde75

Bekri 1-es eset az duccolás :lol: :lol: nem hiszti :roll:

És ha már ducc,míg az ebédet melegítettem,Tomi egy hatalmasat esett,bele az ajtófélfába a feje egy pillanat alatt kezdett dagadni(homloka) vérzett stb nagy ordítás,doki persze már nem rendel,telefon,bevittem 2-re,megnézte...addig kanállal gyógyítottam én azt hittem ez egy babona de tényleg bevált,egész lecsökkent a hupli ami először nagyon nagyra nőtt,meg a gyerek elaludt a kezemben de nem csoda a nagy sírástól+alvásidő volt... .jött a doki,a mi kedvünkért ugrott be 2 látogatás közt,meg sms-t is külödd h késni fog 5 percet,azért tök rendes doki azt kell mondjam. Nincs gond,a hupli is eléggé lejjebb ment már addigra,ez a kanál módszer bevált,elmondta h ilyen esetekben legközelebb mit figyeljek meg mit hogyan ( nyíilt,nagy,tátongó seb - sebészet, magasabbról leesés - ügyelet,megfigyelés, tetanusz nekik még nem kell,6 éves korig a diperte miatt,pupilla egyformán szűkül e,itthon is megnézhető,hányás,fejfájás vagy tudatállapot változás a gáz.Mondjuk ezeket tudtam de a hupli elég nagynak tűnt és vészesen nőtt,a kanálig...de mondta h bármikor hivjam máskor is nagyon szivesen beugrott,még nápolyit is adott Tominak)
Ááá egy nyugis délutánt kérnék.(nem lesz,épp a cifra porlóval szaladgál fel le)

Kép

Tündi és Zoé kapott oltást?

evilany

Gyógypuszik a huplira!
Kanál, vagy az evőeszköz-készletes kés nagyon jó! Ahogy rászorítod hűtt is és lényegében egy nyomókötés!

Én nem mindig gépi úton szívom Chloe orrát. Legtöbbször csak azzal a kézi szívóval... amikor nagyon szörcsög, akkor veszem elő a szívósat. A fiziológiás sós víz arra jó, hogy a taknyot oldja, könnyebben lehet kiszívni. Nyálkahártya-duzzanat csökkentésre rendes orrcsepp kell...

Sucer
Én úgy tapasztaltam, hogy a gyors ébresztésnél gyakoribb a nyugtalanság, mintha szépen kivárják a gyógyszerek kiürülését... :?

Bekri
Én magamon próbáltam ki az orrszívást, nekem nem volt kellemetlen... pedig az a jó kis kórházi központi vákuumos, torokig letolható szívó volt... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi holnap mennénk, de felhívtam a dokit, és elmondtam, hogy folyik a gyerek orra, és azt mondta, hogy akkor ne is menjünk (ha nem rosszabbodik), majd csak ha elmúlt... láz nincs, hőemelkedés se...

Szegény Tomi, azért ez szép nagy bibi! :?

Kép
gtunde75

Na akkor a pécsi csipet csapat 3/4-e már kimaradt az oltásból.Én 2 hét múlva kedden viszem újra. Ha addig nem lesz semmi.

A bibi most kicsit nőtt megint,szegény,de kutya baja,mára az orrfolyás is elállt és csak hőemelkedése van.

Ircsi én is kipróbáltam a szívást és sztem se gáz.

evilany

Évi és mit adtál neki, mármint mivel kezelted az orrfolyást?

Kép
gtunde75

Kb semmivel,bedugulás ellen kapott bele orrcseppet 1x meg a mellkasára bedörzsölőt.És talán3x lett szívva.

evilany

Sucer, kutyus :(

Szegény Tomi-buksi! :( Gyógyuljon meg gyorsan! Igen, a hideg evőeszköz tényleg jó, kisebb bibiknél a kanál is megteszi nálunk. Bár ki nem állhatják a gyerekek...

Évi, Ircsi, én is próbáltam már az orrszívást, többször is, nekem kellemetlen, meg a nagyobbik fiamnak is. A jelek szerint a kisebbiknek is... Lehet, valamit én csinálok rosszul? :oops:
Vagy ilyen érzékenyek vagyunk... :D

Van az oltások között különbség? Nekünk az egy éves oltásnál azt mondta a doktornő, hogy ha "csak" folyik az orra (nem piros a torka, nem lázas), akkor attól még be lehet adni. Most a 15 hósat nem?

bekri

Halihó!

Tomi :cry: :) szép a homloka! Jobbulást! Az én gyerekem a szemét "festi" már két monoklija van.

Orrdugulás: én olyankor sokszor belerakom a hordozóba, és ott alszik. Ha kényelmetlen neki akkor váltunk, pl. a vállamra. + bekenem a ruháit vietnami balzsammal, bármerre fordítja a fejét azt érzi. Jó büdi szokott lenni tőle, de mindegy.

Rólam:
szeptember végén volt mensim aztán semmi. Október végén tesztek: negatív (csoda lett volna ha nem), doki. Nem volt időm kimenni a saját dokimhoz, beugrottam csak a közelebbi rendelőbe egy hülyéhez, gondoltam ír gyógyszert, régebben már előfordult ilyen. UH kiderült ciszta, vagy esetleg petefészek daganat. Totál kiakadtam. Vérvétel tumormarkerre, amire azt mondta a doki, hogy két hét, kiderült 1 nap alatt megvan. UH a klinikára, az addig bal oldalra látott, most a jobb oldalon van. de gyanús dolgot nem találtak. Vissza a dokihoz, miért nem color doppler Uh-t csináltak, ezt eddig ő is tudta, stb...simán szidja előttem a kollégáit, menjek vissza a klinikára. Telefon.....nem menjek vissza, megkérdezték az UH-t végző dokit, ő nem talált semmit ami indokolná a color dopplert, ha a lenti doki ragaszkodik hozzá, hívja fel a klinikát és beszélje meg valakivel. Ő nem hív fel senkit, akkor majd menjek december elején. És hiába negatív a tumor marker laborom, változatlanul a daganattal riogat. Közben elmentem a leletekkel a normális nődokimhoz, azt mondta a daganatot sosem lehet kizárni, de a laborom negatív, az UH képen sem olyan, mint ahogy a petefészek daganat kinéz, így nem valószínű. Úgyhogy most kurvára bevagyok szarva.
November elejéig semmi bajom nem volt, most hol itt fáj, hol ott....vannak napok amikor alig bírom, ha egyedül vagyok, vagy ha ránézek a gyerekre bőgök. Szóval szorítsatok, hogy ne dobjam fel idő előtt a talpam.
limo73

Ja mi megkaptuk az oltást, az első része átvészelve, nem volt semmi gond. Alig tudták lefogni, úgy akart menekülni, de kifelé már puszit is küldött a dokinak.

Hiszti a cumi után:
Kép

Cumi és autó függő lett mostanság:
Kép
limo73

még a könnyem is kicsordult...

"Mindenki másért várja a karácsonyt!"
http://www.youtube.com/watch?v=pSLOnR1s ... e=youtu.be

Kép
gtunde75

Limo :shock: :shock: :shock: most döbbentem...
Sajnálom hogy ilyen komoly gondokkal küszködsz,nem is sejtettem,nem mutattad nyomát(vagy én nem figyeltem)
Hát én nagyon bízok a jó folytatásban,ha a tumormarker negatív,és a daganatok tényleg más képet szoktak mutatni szóval a rosszindulatú azért talán felismerhető,bár meglep hogy további kivizsgálásra nem küldtek!!i az hogy nem valószinű??Mikor kell visszamenni?
Ne légy egyedül!Hozzánk bármikor jöhettek..bár tudom ebben az időben nem egyszerű.
(kik voltak ezek a dokik???)

Van ám nálatok is játék :) ilyen buszt kap Tomi karácsonyra.

evilany

Tündi ez tényleg szép :)

evilany

Sziasztok,

Limo,
kérlek ne temesd magad! A saját orvosod is azt mondta, hogy nincs tumorra utaló jel (negatív UH, vérlelet), kérlek ne aggódj! Az hogy nem lehet kizárni, bárkire vonatkozik, de nálad most konkrétan megnézték! Néztek hormon tükröt pl? Simán lehet hormonális a dolog, okozhatja pajzsmirigy rossz működése is. De biztos jön Ircsi és megnyugtat! Annyira felelőtlen emberek vannak, akik secc-perc alatt kijelentik vkiről hogy ágyibugyi-viszlát, közben nem is mennek nagyon utána a dolognak. Tisztelet a kivételnek, de kérlek egy felelőtlen orvos miatt, ne rágd magad! Tudom, könnyű mondani, mégis próbálj megnyugodni. A párodra számíthatsz? Nagyon édes Berci, nagyot nőtt!

Bea, Tünde,
kedvesek vagytok, köszönöm, szép csendben megnyugszik az ember lelke. Nagyon sajnálom, de tudom, hogy így jobb a kutyusunknak.

Évi,
Szegény Tomi, szép kis pukli :(. Olivér is fejelt egy nagyot szerdán, pont így néz ki, csak picit följebb, neki mondjuk összehúzó tapasz is kellett rá... :cry: :cry: . Egy pillanatra se lehet hátat fordítani nekik, rögtön vmi gézengúz dologban sántikálnak. Olivér 2 napja mindenhova fölmászik, majd halált megvető bátorsággal ácsorog természetesen kapaszkodás nélkül a kanapén, ahonnan a gyors közbenjárásomnak köszönhetően nem esett még oltári nagyot. Emiatt gyakorlatilag a nyomában vagyok non-stop és még nem is jár! Mi lesz akkor? Kérlek nyugtassatok meg, hogy jobb lesz... Ilangom anno sokkal nyugisabb volt....

Bea,
Olivér is 2-3 hónapos etapokban fogzik, cirka 3 hós korától kezdve. Szerinted?? Takony, nyál, hasmenés, kiütések az arcon a nyáltengertől. ÁÁh. Orrszíváshoz hasonlóan áll mint a fiaid, ha már nem veszélyes a porszívó, akkor nagyon bátor Olivér is! ;)

Tünde,
jobbulást Zoénak!

Én tegnap elmentek a 2 gyerekkel csizmát venni Ilangnak, mert már muszály volt. Apa nincs itthon így suli után mentünk a gyerkőkkel.
Ja, amúgy sikerrel zárult a csizma projekt, igaz a 4. példány lett
csak a befutó, mindegyikből 2 méretet próbált Ilang, de megvan! Persze
ezalatt Olivér a nyakamban lógott, hol egy tornacsukával, hol egy
papuccsal vágott fejbe, hol egy doboz halmazt borított le a hátam
mögött, de különösebb károk és sérülések nélkül megúsztuk, Mit
megúsztuk, én úsztam az izzadtságban, a fülemen is
szatyor-táska-gyerek lógott, de büszke voltam magunkra:), yeeesssss,
igen, megvan a csizma, ma már abban ment suliba :).

Na de mennem kell mert végre (1 órája tettem le) elaludt, eddig játszott, dumált. Vár a vasalás.

Vigyázzatok magatokra és jó hétvégét!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Limo sajnálom, hogy keresztül kell menned ezen! sok erőt kívánok!

Kép
gtunde75

mintha megérezte volna, hogy nemrég az étvágyán témáztam, lassan egy hete, hogy a lányom szinte semmit nem eszik... :shock:
most épp örülök, mert végre megevett egy egész banánt, ami eddig soha nem okozott problémát, kivéve az elmúlt napokban...
szóval példának a mai étkezése eddig:
reggel 210 tápszer
tízórai: 3 harapás a frissen sült kakaós csigából
ebéd: semmi
most: egy banán, és épp szőlőt eszeget (most nézem, nem is eszi, csak játszik vele)

lassan egy hete szőlőn, mandarinon, némi banánon, és reggel-este tápszeren él, mert mást nem fogad el...
:roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
gtunde75

Tündi remélem nem az alakja miatt aggódik :roll: :D mondd meg neki arra még ráér :) viccet félretéve,ismerős a helyzet... :( Tomi ma csak vajas kenyeret evett,de azt is minimálisat.

evilany

Más,Nagyon durva a szmog,Miki azt mondja a Mecsek előtt süt a nap,ahogy beérnek a városba,szürkeség,engem megrémít.

Mennyi időre viszitek ki ilyenkor a kicsiket...? Mi most megyünk le egy kicsit,buszt bámulni meg a zöldségeshez azt jóvan.

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?