Sziasztok!
Ne haragudjatok az eltűnésért, de mostanában ha leülök az internet elé, akkor lakást keresek
, ha meg Bence ébren van, megy a hiszti, ha nem nyomkodhat gépet. (a blogot is hanyagoltam, sajnos
)
Megpróbálom újra felvenni a ritmust Veletek
, gyorsan írok, amire emlékszem, aztán alszom, mert itt esek össze.
Jó olvasni, hogy hiszti téren nem csak nálunk van gond, és nem csak én vagyok türelmetlen.
Mostanában sajnos már a terelés sem mindig használ, itthon képes elfeküdni a földön, olyankor világvége van, és még az sem hatja meg, ha nem figyelek rá.
Zumba: mi Tomival a salsa-t szeretjük nagyon, de hát erre most egyikünknek sincs ideje, bár néha azt érzem, Bence mellett jobban el lehet fáradni, mint egy táncórán.
Bundás cipő: én még nem adtam Bencére, mert én is harisnyát+zoknit adok rá, és arra a béleletlen bakancs, eddig sosem volt hideg a lába, bár mostanában már jóval hidegebb van. Harántemelős cipős tapasztalatokra kíváncsi vagyok, én már megőrülök, hogy mindenki mást mond. Nekünk Linea van, a szandálja is az volt, és nem volt eddig semmi gond.
Évi! Jó ez a recept!
Majd holnap én is írok egyet, almás keksz, fél nap alatt elfogyott, és az is gyorsan elkészül, és mennyei!
Mi is voltunk állatkertben a hosszú hétvégén, Bence nagyon élvezte, el is fáradt rendesen a végére. A kacsák, őzikék, tigris, guanakó, dromedár mellől alig lehetett mozdítani.
Jó a kiscipő is, mi az Aldiban vettünk a múltkor, meg overált is, jó meleg! A könyvért meg vissza fogunk menni (ami a képen van), mert azt hittem, hogy nem keménylapos, és nem volt bontva, hogy meg tudjam nézni!
Klári! Gyerekágy: emlékszem, én 2 héten át minden éjjel begurultam a heverőm alá, anya meg majd' szívrohamot kapott, hogy hová tűntem.
Most már lehet kapni körbetámlásat is, vagy veszel hozzá leesésgátlót, de a heverők sem sokkal szélesebbek a kiságynál szerintem... Bencének is az a gondja, mikor felébred éjjel, hogy elakad, és ez olyan bosszantó, mert különben nyugodtan aludna.
Ajándékötletek: apa alsónadrágjai, zoknijai, anya tamponja, melltartóbetétje, fakanál, vezetékek, hajszárító, sampon, tusfürdő, szivacs, villa, alufólia, kuka, bankkártya, száradó vagy frissen vasalt ruhák...
Viccet félretéve, ma rákérdeztem a védőnőnél, mit gondol hasznos ajándéknak (és mi is ezekre gondoltunk): fa vonatszett, fa puzzle, műanyag kisautó, Duplo, mondókáskönyv, rövid meséskönyv. Füzesi Zsuzsa Mondókáskönyv c. könyvét szeretem nagyon, van belőle 5 kötet, gyerekkorom nagy kedvence, illetve szintén tőle a Beszélgetőkönyv (alapvető illemtan van benne mesés formában).
Orrszívás: Mutattam Bencének a macin, rajtam, Tomin, és néztünk közben könyvet, hogy ne vegye észre. Bevált. Most már magának csinálja, némi segítséggel, illetve a franciágyon az elefántnak, de egyedül is megy nekem.
Nálunk az erőszak nem jött be, sokkal jobban sírt.
Ircsi! Jobban vagy már? Milyen volt a másik oldalról szemlélni a dolgokat?
Limo! Örülök, hogy Berci ilyen jól viseli a bölcsit! Ennyi idősen én is odajártam! Munkalehetőségekkel mi újság?
Tündi! Néha én is azon kapom magam, hogy Bence nálam is többet eszik! (bár ez nem nehéz
) Nem tudom, hova fér el benne, de amennyit dolgozik egész nap, megértem, hogy szüksége van rá.
Ma házi készítésű bolognait csináltam neki, hát csak úgy falta.
Legszívesebben húst enne hússal, a főzelék nem annyira megy mostanában...
Sucer, Rékus, Szilvik! Utólag is boldog Nevetek napját!
Claire! Joni hogy van? Jobbulást Neki!
Pécsi tali: Milyen nagyok már a Törpék, mint egy minibölcsi/ovi!
És Tündi, Clárika milyen vékonyak vagytok!
Barbi! Jó olvasni újra Rólatok is!
A házról szívesen néznék fotókat, örülök, hogy sikerült találni!
Kórházat sajnálom!
BettiI Bencének is van egy körmén egy fehér foltocska, múltkor is volt, de elmúlt, ugyanerre gyanakodtam. De hogy így jár, ezt nem is tudtam.
Hogyan kap Korinna utánpótlást?
Az összes Törpe gyönyörű! Olyan nagyok már, szinte hihetetlen!
Rólunk: Votlunk hordozókendő tanfolyamon, ami nagyon jó volt, járunk babalubba itt helyben, Bence egyre jobban élvezi.
Az elmúlt hetekben felváltva/egyszerre voltunk betegek, megfáztunk, Bence gyógyult meg a leggyorsabban -5 nap alatt-, én a leglassabban -3 hét alatt, volt olyan, hogy éjjel nem bírtam abbahagyni a köhögést-.
Most már jól vagyunk, Bence megkapta a 15 hónapos oltást (most már tegnap), hősiesen viselte, kicsit sírt (volt Apaa is), de felvettem, és megnyugodott, kapott egy macis matricát és már nevetett is, legközelebb febr. 14-én kap majd. Egyenlőre láztalan, bár az MMR-től amjd jövő héten lehet, de a Prevenartól 3 napon belül. Kicsit szűkebb a könnycsatornája, és ha meg van duzzadva az orrnyálkahártyája, akkor könnyezik/váladékozik a szeme, ilyenkor fontos tisztítani az orrát.
Nálunk is megy a hiszti, néha tépem a hajam, mert olyan apróságok miatt képes hisztizni, hogy húúú... Ha nem lennének tiltott dolgok, akkor minden oké lenne.
Amúgy szorgosan tanulja a beszédet, mindent utánoz, hétvégén pl. azt mondta gázszag.
Vagy az első szótagot, vagy az egész szót mondja, de csak úgy ragadnak rá a szavak: csúszda, hinta, létra, szia, csigusz, süni, nyuszi, enni, inni, alma, adjál, hagyjál, enyém, tetszik, az is, ott is, tik-tak, bim-bam, album, nem, de, te, itt, jaj, hapci, hoppá, ejnye, papu, autó, ajtó, tente, hamm, cica, sicc, cicc, gyeje.
Mindent megért és megértet, ha álmos, jön, hogy Anya, tente, fogja a kezem és megyünk a szoba felé. Ha éhes, akkor mamma, mamma adjál adjál.
Imád építeni, mesés könyvet nézni, egyedül csúszdázik, bébitaxin hajtja magát. Barátságos, mosolygós, csak akaratos.
Lenne egy kérdésem: éjjel állandóan kitakarózik, és nem engedi magát újra betakarni, lerúgja a takarót, ha nem engedem neki, akkor sír, és mérges lesz. Mit csináljunk, hogy ne fázzon meg? (éjjel hideg lesz már, mert nem kelünk fel éjjel tenni a kazánra, csak hajnalban) Hálózsák nem jó, babaként sem viselte el, most meg pláne nem.
Holnap még írok, hozok képet is, de sír Bence, elnézést, akit kihagytam, nem szándékos volt!