Új privát üzeneted érkezett!

Zöldi nekem kint alszik, aztán este 6 után szoktunk mocorogni még, általában 7-ig, de max fél8-ig, akkor kezdünk fürdeni...
Enyém is angyal, ha kint vagyunk...
Nekünk messze van a RÓMAI.... :roll: :roll:

Kép

Kép
dcili81

ÉS IGEN 700. OLDAL LAPTETŐ AZ ENYÉM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Kubu ugye milyen helyesek? Imádom is őket!!!! És ők tartják bennem a lelket!!!

Andy én is odaadnám!

Megyek felkelt, szokás szerint sír és csuklik!!!

Kép

Kép
dcili81

Mi mindjárt kimegyünk (pont egy plédnyi árnyék van már), aztán majd uzsi után, kb. 4-kor és olyankor fürdésig kint vagyunk...
pénteken már herótom volt a sok poéngyárostól, hogy milyen cigánybarna Kobi :evil: :evil: ami mondjuk tény, csak az ötödik "ki az apja?" poén után már ölni tudtam volna....

cili: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Köszi Cili és Kubu! :D

Zöldi! Mi naponta ált. 2x megyünk le, darabonkint 1,5-2 órát, de ez Mesitől is függ nagyban! Mennék én szívesen, csak én nem vagyok az a szabadban szoptatós típus... :oops: szégyellős vagyok :oops: Mire kiérnénk, addigra indulhatnánk vissza... Pedig tényleg mennék szívesen!
sinaszi

Elmentünk másik topikos minitalira.

Kép
zölddisznó

Zöldi! Jó szórakozást!
sinaszi

Én pedig megpróbálok ebédelni! :roll:
sinaszi

Helló!

Ma délelőtt a martonvásári kastélyparkban sétáltunk. Ajánlani tudom mindenkinek, aki egy kis zöldre vágyik. Hülye voltam, hogy nem vittem kaját + plédet Zsófinak, akkor ott lehettünk volna akár egész nap a platánok hűs árnyékában. :-D A tó körül hűs szél fújt, 24 fok volt, míg a parkolóban 32.

Zöldi!
Enyém gyerek sokat van levegőn, de a babakocsizás nem szereti. Az udvaron tök jól elvan, de ha megyünk valahova babakocsival, azt kb. fél óráig tűri. Bezzeg a bevásárlóközpontokban, áruházakban jól elnézeget. :-D

Sina!
Amíg szoptattam én is csak két szopi közt mentem el itthonról. Én sem bírtam elképzelni, hogy parkban, áruházban, erre-arra szoptassak.

Kép
Kép
lbernuska

Andy!
Zsófi tuti nem az ekcéma miatt nyűgös, mert ő kb. 8 hetes kora óta az és az első 4 hónapban nyugodtan teltek az éjszakáink. Neki is az álmában mozgás okoz problémát. Zsírzó mehet nyugodtan szteroidos mellé. Amúgy most Zsófi arca is csúnya, de nem fogom abbahagyni a hozzátápit, csak próbálkozok leállni egy-egy dologgal, eddig sikertelenül.

Kép
Kép
lbernuska

sina. nekem nem jott meg meg. azt elfelejtettem irni, hogy azert is orulok, hogy ilyen lett a tancunk, mert nekem a szallagavato kimaradt az eletembol. :cry:
pozitiv energiat kuldok neked!+++++++++++++++++++++++++
azert meg szerintem megkinalhatod neha fozivel! csak egy-egy kanallal, aztan par nap mulva kettovel stb. :lol:

kubu. jot mosolyogtam a kukacos sztoridon! varom a kepeket! mekkora most Marcid?

berni. van mar foga Zsofinak? nalunk Kincso egy vasarnap este csinalt ilyet, hogy furdes kozben (amit imad), nagyon elkezdett sirni, es 1 oran at nyugtattam, mire lecsillapodott. szerintem akkor tort at a foga a csonton (vagy min). a viselkedesebol egyertelmu volt, hogy fajt valamilye.

KépKép
KépKép
mush589

ez a hétfő olyan Garefildos nekem

én most fejeztem be a reggelim maradékát.....

a répa odaégett...

a bébi fél óra alvás után ordítva ébredt és ezt folytatta még egy félórán keresztül...

majd a megmentett répa és krumplit nagy ívbe rám köpte...

és elfelejtette,hogy mennyire tetszett neki, hogy vissza tud fordulni, mert most ordít ha hason van.

a konyha úszik, vmitől még a padló is ragad de kimenni a szobából nem enged.

remek szép kis nap....
de hogy is van az a dal?

ölvééjz luk ondő brááááájt szájd off lájf:D

KépKép

Kép
orsimorsi

Sziasztok!
Odettnak és Petriknek BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!! (anyukák merre vannak???)

Sina: hát mi sem tudtuk hogy Kecskemét lesz belőle. Először úgy volt, hogy elmegyünk a Gemenci erdőbe (innét nincs messze), de aztán pont szombat este olvastam, hogy a Duna magas vízállása miatt szinte az egész víz alatt van! :cry: Így reggel apa mondta, hogy irány Kecskemét! Már amúgy is akartunk menni oda. Fel a fejjel, hidd el jobb lesz minden!!!! :lol: :lol: Homeóst nem próbáltál?? Márton ma kapott először 15cH-t a Chamommillából, és lassan 1,5 órája bírja. Ilyen még nem volt, hogy a kezemben elaludt!!!! Talán 1-2 hónapos korában!!!!

Zöldi: mi is vagyunk levegőn sokat, de én hőségben nem viszem ki!!! Így is folyik róla a víz, hát még kint. Reggel meg este van kint!!!!

Cili: nagyon jók a pasijaid. Na már van akkor egy autóversenyző is??? :wink: :lol:

Mush: édik vagytok!!!! :lol:

Megyek, mert jön apa. Sütöttem gofrit, meg van maradék zöldborsóleves!!! :lol:
Vendég

Ebéd letudva! :D

Berni! Bocsi, kicsit le vagyok maradva... :oops: Te már egyáltalán nem szoptatsz?
sinaszi

Szeles jövő hónapban meglátogathatlak bennteket a kis családommal?
Suzy:Tényleg nem is figyeltem először Malackára,és van egy tgris is egyébként.

Ma csúcsszuper igazi nyári idő van.
Babaklubban voltunk,ahol babamasszázst tanultunk...volna,De Írisz nem bírta 10 percnél tovább,minden más csinált,és ahogy masszíroztam,nem birt hasra vágódni,behisztizett.Főznöm ma nem kell tegnapi pulykanyak-húslevest eszünk,töltött cukkini-rizst.

Mush minden hétvégén cserélem az egész család ágyneműjét.

Én is az éjszakai ébredésekkel kapcsolatban Zöldivel értek egyet,és én is akárhányszor felkel,mellre teszem,és azt se bánom ha egyszer-egyszer bealszik mellettem.Átrakni külön szobába eszembe se jutna.Pedig én is fáradt vagyok nappal,és még itt van a másik két gyerek is,de mégse morgok,ha éjjel kelni kell a babához!Én már látom a másik oldalát is,hogy ez az állapot nem tart örökké.A nagyok már régóta alszanak ,mint a tök éjjel.
Az ember mindig azt a szitut érzi a legnehezebbnek amibe jelenleg van...de néhány év múlva,vagy legyen csak néhány hónap...akkor meg visszasírja,hogy de jó is volt még akkor.
Inkább élvezzünk ki minden percet,amikor a baba hozzánk bújik,rajtunk csüng,mert annyira hamar elszáll az idő... :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Szóval, három a magyar igazság :lol:, úgyhogy még utoljára...

[quote="gabilany79"]
írta:
gabilany79
Csajok!
Az aug. 8.-ával kapcsolatban szeretném kérni, hogy aki jönne, írjon lécci privit, amiben benne van a mélcíme és hogy hányan jönne (topikbabák evidensek, őket nem kell számolni :lol:).

Írok majd mindenkinek körímélt a megközelíthetőséggel és a menüvel kapcsolatban (hogy lesz, kell-e hozni valamit, ilyenek) :lol:

Kép

Kép
gabilany79

berni köszi, már rá is kentem. hát én majdnem 100asra veszem h vmi kaja, mert akkor jött elő mikor már pár hete hozzátápiztunk addig meg gyönyörű bőre volt! vagy a rohadt málna és akkor amig ki nem ürül addig ott van. csak nekem gyanus h most még több kijött két nap krumplizás után :roll:
olvastam tegnap egy cikket egy dokinő irta h neki is mind2 gyereke ekcémás és másfél meg 2 évesen nőtték ki és egyáltalán nem tudott rájönni h mi okozza! hihetetlen h nem lehet. na mind1 megyek enni

evés: a 2. kaját rendeltem ma, mert amit hozott gastroyal bácsi hát már a szagától is hánynom kell :roll: igaz csak a körettől de igy már nem okés a husi sem.. szal most lecsusztatok egy grillburgert sültkrumplival.

amugy olyan lettem mint terhesen az elején mikor alig kivántam vmi kaját (akkor is fogytam). olyan válogatós lettem, ha rágondolok vmire már képes vok rosszul lenni és ami az egyik percben még izlik utána már nem :roll: ez akkor jön ki xarul ha megfőzöm mert ugy érzem kivánom és mire elkészül már nem megy le...

olyan egyoldalúan táplálkozok mióta regi megszületett, de most meg főleg ne merek bármit bezabálni a bőre miatt.
merh én nagy túró kefir és saláta gyümievő voltam most ezek meg mind tiltólistán vannak :(
sztem a szervezetem már olyan kész van mint a vacsora.

na megyek mert sirás van (aludt kemény 10 percet ááá megőrülök!!)

andy

Kép
andy30

viszont egy vigasztal, ha ölbe veszem és puszilgatom a nyakát sikítva kacag...
ez legalább működik:)

KépKép

Kép
orsimorsi

andy. te meg mindig nem apaval alszol?

berni. sina. en meg pont az ellenkezoje, barhol megszoptatom, es nem igazan erdekel, hogy ki mit gondol. de ezt biztosan gondoltatok. :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Gabi!Jégkorszak 3-mat már egy hete láttam dvd-én! :lol:

Nálunk a "vasalás" éppen olyan jó,mint a gyerekek előtt.nekünk szerencsére soha nem is volt gondunk ezzel.Ha össze is veszünk,a vasalódeszkán mindig kibékülünk! :lol: :oops: :oops: :oops: Ezzel nekünk inkább csak az időhiány okoz gondot,meg hogy meg kell várni,míg minden gyerek elalszik... :wink:

Mush Szofi ahogy úszik,hát nagyon jókat nevettünk rajta.És a nászajándék-képeket én inkább hálóba tenném... :oops:

Izának boldog névnapot így utólag is!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

hahó!

El vagyok kicsit maradva,de indul a visszaolvasás.

Éjszakák továbbra is szuperek.Reggel 5-6 felé van ébredés,akkor kap cicit és vissza 8ig :lol:

A spenótot egy kis almával kevertem neki és már így megette. :wink:

Tegnap sárgabari jam befőzés volt.A család egyből ki is jelentette hogy ezt palacsintában kell először kipróbálni......de ma nem azt főztem,majd holnap :wink:

Újra vehetjük elő a kismedencét,nagyon meleg lesz a héten :lol:

visszaolvasok.....

KépKép
lyndee

orsimorsi. hajra nyakpuszi!!!! :lol: :lol: :lol:

erika. odaert a recept. koszi szepen!

kitartast mindekinek!!!

zoldi. milyen volt a tali? en szidast erdemlek, mi nem sokat vagyunk kint! :oops:
ha nagyon meleg van, akkor is kimentek a bebivel? mert otthon gondolom sokkal meleg lesz, mint itt.
a kengurut tudjatok hasznali 30 fokban is? nem sul meg benne a bebi?

masfel orat beszeltem anyukammal... hazimunka helyett. vki rugjon mar segbe, hogy aktivizaljam magam!

cili. jok a kepek!

KépKép
KépKép
mush589

Gaby akartam írni, hogy nekem Dani már mindent próbál rágni..., szóval szerintem a bébi alkalmazkodik a kajákhoz, és biztos tudni fogja mikor kell rágni... szerintem!!!

Orsi: :shock: , nem semmi nap! De tényleg nézd az élet napos oldalát!

Nekem néha elég ha megsimogatom Danit éjjel, nem kell neki cici..., hát ez van, kibírom csakazértis!!!!! :D :D

Megyek megmentem a plüsskacsát, a gigáját szorongatja.... 8) 8)

Kép

Kép
dcili81

Gyermekem olyan csendben eljátszik, csak ámulok... :shock: :shock: :shock:

Mush seggberúgás elindult.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Back,

Zöldi
Megy a privi a telószámommal.

Cili,
Nagyon helyes, ne feledd mindkét fiúnak nagy szüksége van Rád és persze vica versa.

Musi,
70-1-2-3-4-5 cm nem tudom pontsan, súly pedig passssszzzzzz, múltkor amikor otthon voltunk elfelejtettem megmérni. Én úgy érzem mint egy sószsák.
Mi sokszor sétálunk délben, egy szál body vagy az sincs rajta, illetve egy pelussal letakarom a babakocsit így árnyékban van Marcika.
Ha elalszik a babakocsiban, akkor pedig őt takarom be a ruhapelussal.

Orsi,
Szép a mai teljesítményed. Jobbakat.

Most alszik, mozdulni sem merek, oszt ha ébred eszünk és irány a part. Apa ma már nem alszik itt velünk, péntek du találkozunk újra. :(

töltöm a képeket

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

sárgabarackot miért csak 8 hónapos kórtól lehet adni?
ha lehet öszit akkor a sárgabarit miért nem lehet?

meg aki már adott az hogyan?
leforrázni és lehúzni a héját?

KépKép

Kép
orsimorsi

kis éhenkolbász

Kép

Kép

a gyerek Tv-t néz
Kép

megzavartuk
Kép

kubuspace

Musi! Főziket már próbáltam sokféleképpen, de sehogy nem jó - öklendezik, ahogy a szájába kerül... (próbáltam anyatejjel, külön galamblevest főztem neki, szeretett dologgal keverve...)
sinaszi

step by step

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Kubu! Marcid nagyon édes és ügyes!
sinaszi

Sarmi! Nekünk Mesi semmi mástól nem nyugszik meg éjjel, csak cicitől... Sokszor nem is eszik, csak bekapja... :lol: a tudat, hogy a cici csak az övé, megnyugszik, becsukja a szemét és alszik... :D Csak én ilyenkor már sokszor nem tudok visszaaludni... :evil:
sinaszi

Az előrejelzés szerint kb. 28 fokos lesz a Balcsi, amikor megyünk :lol: Kár, hogy csak 3 napra tudunk menni...

Boci: gofri küldfénypost, ha marad... nyami-nyami

Cili: tutira igazad van, mert szombaton adtam neki egy kis meggyet csak úgy a lepény tetejéről, és úgy betolta, hogy öröm volt nézni, és "rágott" hozzá :)

Orsi: :shock: :shock: :shock: hűha, tipikus hétfő!
Sárgabari: simán meghámozom :roll: ha elég érett, ugyanolyan könnyen lejön a héja, mint az őszinek...

Sarmi: a legtöbb film nálam is így műkszik (csak megvárom a nem kamerás verziókat :wink:) :lol: kivéve azokat, amiket elég érdekesnek vagy látványosnak tartok, hogy moziban nézzem meg először.

Kép

Kép
gabilany79

Marci nem semmi!!!!!

Gaby megkaptad a címemet?

Kép

Kép
dcili81

Cili: aha, meg :) A héten mindenképp megy a levél mindenkinek :)

Kubu: Marcid nagyon ügyi kis akrobata :D

Kép

Kép
gabilany79

kubu:de ügyes Marci!Látom már kinőtte a kukacot,ha nincs rá szükségetek átvesszük :wink: :lol:

Mush:nagyon jó volt a nászajándék!Tetszik!És a tánc is szép volt!
Képezd,nekem is barátnőm kint van Londonban,de előtte Sheffield-ben volt,pont egy 3 gyerekes buzi családnál,amilyet te is írtál :roll:

Cili:remélem Dani már nem annyira virgonc :wink:

Berni:sajnálom a rossz éjszakákat! :cry:

mennem kell felébredt...........

KépKép
lyndee

Gabi! Hol láttad 3 D-ben a jégkorszakot?
(aznap költöztünk egyikünknek sem jutott eszébe), a másik meg 16án lesz. Azt remélem nem felejtjük el!
Ha jöttök a héten Milán mutat egy-két mutatványt Kobinak!

Cili! Nagyon édes Dani!p

Orsi! Én varrattam az ágyba 30 cm-et alul-felül kötőset, ezt nem tudja magára húzni és körbe védi. Ha szeretnéd majd fotózom

Mush! Én már sok jó képet láttam rólatok!
Szerintem Kincső rád is hasonlit nem csak az apjára!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush!
Zsófinak már 2 foga van, május 15. és 25. volt a kibújás időpontja. Azóta "csak" dagadó és fehéredő íny jelzi, hogy azért a többi fogacska is mocorog.

Sina!
Én már kb. egy hónapja egyáltalán nem szoptatok. Sajnos cici gondok miatt csak bimbóvédővel tudtam. Az első hónap teljesen jól alakult, aztán jöttek a súlygyarapodás gondok, Zsófi volt úgy, hogy 3 hétig egy dekát sem hízott, alig szopizott, tejem mint a mesében, hol volt, hol nem volt, én meg idegileg kicsit megzakkantam a helyzettől. Aztán 3 és fél hós kora után elkezdtük a tápot, a végén már csak hajnalban volt egy kis szopi, mert a kiscsaj lekattant teljesen a ciciről. Engem nem viselt meg az elválasztás, valószínűleg azért, mert 99%-ban csak stressz és aggódás, szenvedés volt minden egyes szoptatás. Hát ez van.

Andy!
Szerintem azzal baromira nem teszel jót Reginek, hogy ennyire egyoldalúan táplálkozol!!! Tönkremész bele, már így is csontsovány vagy! Tessék rendesen kajálni! A gyerekorvos engem is azzal hülyített, hogy ne egyek tejterméket, aprómagvast, kakaót, csokit, k betűs zöldséget... és amikor ezt elmondtam a bőrgyógyinak, akkor szinte körberöhögött. (A csecsemőkori ekcémát nem ételallergia okozza! Ez egy VELESZÜLETETT betegség, ami van. Hol jobb, hol rosszabb!) Mondjuk én ki sem bírtam, szóval mindegy is volt. Pár hétig bírtam tej nélkül, de joghurtot akkor is ettem. Aztán szépen lassan ittam újból tejet és semmi nem változott.

Mush!
Én déli órákban (11-től 3-ig) igyekszem bent tartózkodni Zsófival. Hiába tiszta árnyék az udvarunk, azért ott mégis melegebb van, mint bent és az UV sugarak árnyékban sem kímélnek.

Orsimorsi!
Sárgabarackot Hipp-et adtam, 6 hósan. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Erika! Köszi! Igen, már lassan belakjuk a házat, igaz, hogy a garázs még tele van dobozokkal, de a házból már kezdenek elfogyni!

Andi! Jaj de sajnálom ezt az ekcémát! Már úgy rád férne egy kis nyugalom! Szegénykém, mindig van valami!

Sina! Mi a baj? Jaj olvasom! Ez rettenet, amit leírsz! Nem tudtok elköltözni máshová?
Én szivesen látlak benneteket bármikor, ha egy kis nyugira vágytok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

10 napja késik, csináltam egy tesztet, úgy bíztam benne, de nem, negatív :( :( :( :(

kubuspace

Berni! Emlékszem arra, hogy írtad, hogy Zsoff "nem hízott eleget"... Csak arról maradtam le, hogy végül teljesen leálltatok! Nem tudom, hogy én hogy viseltem volna... lehet, hogy Mesi gömbölyűségét a tápira tudtam volna fogni... :oops: :twisted: De a tréfát félretéve! Szerintem ha a közérzeted így ennyivel jobb, akkor nincs mit bánni rajta: Zsófi így sokkal kiegyensúlyozottabb!

Andy! Nekem a csoki nagyon tiltólistás volt, mert Mesi nem tudott aludni a "kakaótól", de szép lassan rászoktattam... ma már mindent eszem! Az ekcéma szerintem sem az "anyatejcsis tápanyagtól" van... bár ez a krumplidolog most érdekes... :roll:
sinaszi

Enikő! Aranyos vagy! Köszi a felajánlást! Csak nehogy szavadon fogjalak! :lol: Egyébként szolgálati lakásban lakunk... persze már mindenkinek eladták, csak nekünk nem... :evil: Most de. és du. is akkor fúrnak, amikor pöttömMesi alszik!!!!!!! :evil: Vibrál a parketta - Mesi a földön alszik 8) :evil:
sinaszi

Kubu! Én nem csináltam tesztet, csak várom a magzatmozgást......... :lol: :lol:
sinaszi

Gyermekem most vágott be 16 deka alma-mangó túrókrémmel bébidesszertet..., és meg sem kottyant neki.... :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

Sina!
Látod Zsófi tápszeres, eszik, mint a gép, aztán mégis vékony. :-D Jó ez a "tápszertől lesz kövér a gyerek" duma. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Ez már rég megbukott elmélet......... :lol:
sinaszi

Sina MI VAN??????????????????????????????????????????????

Kép

Kép
dcili81

Sina,
részleteket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

kubuspace

[quote]s írta:árgabarackot miért csak 8 hónapos kórtól lehet adni?

Én már adtam sárgabarit, pl ma is - nem is hallottam, hogy ezt elvileg csak 8 hótól lehetne.
Mi ma husit kóstoltunk, de nem nagy sikerrel, husit összeturmixoltam répával, krumplival, nagyon pici petrezselyemmel, meg persze kis lével - lehet a petrezselyem volt gond, mert elég karakteres lett így az íze - na mindegy, majd még próbálkozom.

Musi - köszi, akkor várom, hogy milyet NE vegyek, meg hogy miért ne (jöhet priviben is)
Cili - köszi neked is a linket!

Zöldi - én benevezek a holnapi római sétire! Mikor és hol talizzunk?

Sina - helló! Még nekem se jött meg.

Kép
trombibébi

[quote="kubuspace"]1 írta:kubuspace0 napja késik, csináltam egy tesztet, úgy bíztam benne, de nem, negatív :( :( :( :(

elnéztem a vesszőt olvasás közbe....
csináltam tesztet, úgy bíztam benne, de nem negatív :( :( :( :(

ez kb. olyan volt mint a Bánk Bán olvasása

sina: én sem menstruálok még, és őszintén nem várom még egyáltalán semmiféle mozgás odabentről max. bélmozgást:)

mi még várunk, amíg Réka nagyobb lesz, én szeretném ha legalább 3 év van közöttük.

KépKép

Kép
orsimorsi

sina közös wc? :roll: nem tudtok máshol kérni szolg.lakást?

berni nekem meg aszonták a dokik h ami a hasán van az ételallergiára utal :roll: és házidoki szerint inkább az én málnám mint az ő kajái... bőrygyógyi meg adott egy listát h miket nem ehetek/ünk :roll: pl. az is rajta van h NYERS zöldség gyümölcs ne. gondokoztam is h főzzem meg a gyümölcsöt? :roll:
az a baj h ha csak 1% is az esélye h vmi kaja már akkor is magamat okolhatom ha rosszabb lesz neki (igy is okolom a málna miatt mert sztem attól jött ki) na mind1 most ennek örömére megettem egy szelet pizzát amit apa hagyott meg:) de engem akkor sem visz rá a lélek főleg h tejet IGYAK.. majd talán később ha látom h téleg nem mulik el neki seh sem..v nemtom.. örökké azért csak nem fog szopizni. bár jó lenne:)csak vicceltem.

andy

ui. kubu milyen ügyi marcika

és boldog hófordulókat!

regi ma 2x 20 percet aludt. kész. de most apa elvitte sétálni ugyh soproni szüz felbont, én meg lehet kádba beront:)

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?