Új privát üzeneted érkezett!

Ja, SZülészetek, kórházak cím alatt van. II-es klinikás kismamák élményei vagy ilyesmi.

meri

Szia Meri!

Köszi az infót, láttam a másik topicot-is amit írtál, csak az annyira hosszú hogy egyenlőre nem volt időm végigolvasni, is ha jól láttam már kevesebb a kismamáknak szóló információ, azt úgy kell "kivadászni"

Ezért gondoltam, hogy ha nektek van már tapasztalatotok, akkor azt egyszerűbb lesz itt begyűjteni! :) Tudom, lusta vagyok, ez van! :D

Rita
mpuma

Lituka!

Ismét jelen! :lol:
A vérnyomásom általában 96/54 körül van, a pulzusom átlag 100-105.....

Sokszor ájulás kerülget, de még nem sikerült padlót fognom. Az alacsony vérnyomás egyébként "normális" a terhesség alatt, a magas pulzus is. Én kb. a 16.héten kezdtem a magas pulzust, előtte csak szimplán ájuldoztam az alacsony vérnyomitól.
Nekem azt mondta a védőnő, ez előfordul, ne izguljak. Pont ma voltam nála. Bár a pulzusom most kivételesen normális volt, 88 :) de ez ritka. Anyától kaptam egy vérnyomimérőt és sokat mérem. Volt, hogy mikor már úgy másztam be négykézláb a konyhából főzés közben és tökjó volt, hogy meg tudtam mérni, mert mérhetetlen volt, kétszer egymás után pár perces eltéréssel nem lehetett mérni, olyan alacsony volt..... de legalább tudtam, mitől ájuldozok :)
Már megszoktam (már amennyire hozzá lehet ehhez szokni), boltban simán leülök a földre ha már nagyon közel az ájulás, ha csak érzem, zuhan a vérnyomásom, lekapok egy üveges teát a polcról és felhajtom a felét, nagyon nem szokott érdekelni, rámszólnak-e. Múltkor már nagyon szarul voltam és szintén kinyitottam egy teát, odajött az őr és közölte, hogy nem lehet kinyitni, mielőtt kifizetném. Én meg mondtam neki, hogy rendben, akkor el fogok ájulni, az jobb? Rögtön helyeselt, hogy igyak csak nyugodtan, úgyis kifizetem. Na, mintha nem lenne mindegy.... :) úgyhogy a tea jó, mert felviszi a vérnyomást, de nem esik le olyan gyorsan mint a kávétól. És kicsit szinten is tudod tartani vele, mert azt ihatsz (mértékkel), mindig egy pár kortyot és az egész jó....... Próbáld ki. De mindenesetre emlitsd meg a védőnőnek, bár ki tudja, nem irtad, mennyire túlbuzgó :) mert van olyan, aki ha kell, ha nem paráztatja a kismamát mindennel. Az enyém szerencsére nem ilyen.. :) Nekem is fura a helyzet, mert a fiúkkal egyszersem akartam elájulni, sőt, tökéletes 120/85-ös vérnyomim volt végig, még a doki is megjegyezte, hogy ilyen nincs. De volt.... :)

Most nincs, a kiscsajszi nagyon megmutatja nekem, milyen a nem tökéletes és felhőtlen terhesség.
Meg ráadásul napok óta szúr a bal oldalon a hasam egész lent a szeméremcsontnál, de belül mélyen érzem, de már irtam hét elején. Na, azóta is, de már nem folyamatosan, hanem csak néha.
A védőnéni azt mondta, hogy tuti, hogy a méhet tartó szalagok nyúlnak, most már kezd növekedni rendesen ugye, meg az is lehet, hogy van valami kis összenövés :shock: de ne kapjak frászt, ilyen is van a terhesség alatt és teljesen ártalmatlan, sokan észre sem veszik, mert nincs jele, az is szúrhat, ha pont úgy mozdulok, hogy húzódik. Azért majd mondom a dokinak is ha addig nem múlik, bár ma már szinte nem is éreztem (lekopogom) :)

Na, megint regényt irtam..... :)

Ági
Vendég

Pumpóka!! :)

köszi kicsit megnyugodtam h nem csak velem van ez :) nekem a legrosszabb h elég sokszor kocsiba kell ülnöm és sokszor akkor jön rám....:S mostmár csak olyan esetben ülök a volán mögé ha nagyon muszáj..de néha azért nagyon muszáj.hát majd megemlítem azért a dokimnak is aztán majd jelentem mit mondott :)
a női megérzésem azt sugja nekem is kicsilány bujik a pocimban :) de szerdán végre remélem megtudom...
A szúrások meg fájdalmak nem lehetnek jók...nekem sem olyan problémamentes a dolog mint amilyennek hittem a első 3 hónapban merthát se émelygés nem volt se hányás mostmeg minden nyavalya rámtör :)
Vendég

Sziasztok!

Rengeteget termeltetek.... 10 percig csak visszaolvastam :D

Mpuma! ÜDvözlet körünkben!

Pecsét téma:
anyasági támogatáshoz 4 alkalomról kell pecsét az orvostól, de tudomásom szerint kell egy igazolást kiállítania, amit beküld az ember az illetékes hatósághoz. Szóval nem a kismama könyvet kell lefénymásolni, vagy beküldeni az eredetit, hanem kell egy külön igazolás.
A TGYÁS, GYED, GYES az nem pecsét, hanem munkaviszony függő, ahhoz nem kell semmi.
Szerintem a fogorvosi pecsét az nem tartozik bele a körbe, hanem a nőgyógyié.

Pandi!
Örülök, hogy minden rendben a babáddal, szép nagy lány már! :-)
Meg hogy még a fejecskéje is jó helyen van, azért csak szófogadó babuci lett belőle!! :lol: :lol:

Remélem az én babám is még mindig fejjel van, meg úgyis marad, néha megrémülök, mikor lent érzek nagyobb motoszkálást, aztán általában megnyugtat, mert jól bordán rúg 10 perc múlva. De azt hiszem még mindig ebben a furcsa "kifli-pózban" helyezkedik el, és amikor a teste elé teszi a kis lábait, akkor lent is megrugdos egy kicsit.
Borzalmasakat tud csuklani, azt mindig lent érzem, ilyenkor megnyugszom, hogy mégiscsak lent van a buksija. Most is csuklik egyébként :D

Vera!
Sajnálom, hogy ilyen baleset ért, még szerencse, hogy nem esett bajod. Bár az sem kellemes, hogy az autónak baja lesz, az ilyen nem várt kiadások nem igazán tesznek jót...:-)
De legalább ti rendben vagytok!!!

Lányzóm már jobban van, tegnap hányt egyet, utána aludt egy jót, aztán este már éhes volt :-) Akkor még nem engedtem nagyon enni, de reggel már hasfájás nélkül kelt, és jóízűen reggelizett. Úgyhogy úgy néz ki rendbe jön. Inkább náthás meg köhögős szegényem, ebből nehezen akar kikopni. Mindig lebetegszik valaki a csoportjukban, akitől újra elkapja.
Most pl. az óvónők hánynak sorra, félek tőle, hogy jövő héten ha megy újra oviba, nehogy még jobban belekeveredjen ebbe a vírusba.
A tv meg már influenza-járvánnyal riogat, ami bármikor kitörhet... lehet, hogy csak el akarják adni az oltóanyagot???
Nem akarok undok lenni, de érzek ebben némi reklámot...

Vikci!
Mi van veled? Jelentkezz!

Vérnyomás:
nekem alapjáraton max. 100/70 a vérnyomim, pulzusom amióta az eszemet tudom 85-90 vagy több. Nekem nem a magas pulzus szokott gondot okozni, hanem hogy lemegy 90/60-ra a vérnyomásom, és egyfolytában aludnék olyankor. AMi mondjuk vezetés közben valóban elég veszélyes mutatvány lenne :-)
Én sem nagyon ülök már volán mögé, csak a városban, amíg a gyerkőcöt viszem oviba, vagy bevásárolok, vagy anyukámhoz megyek. Amúgy mindenhová a párom visz (UH, suli, stb.). Nem is engedne el messzebbre, inkább úgy alakítja a programját, hogy el tudjon vinni.
Van egy rokonunk, aki még a 39. hét végén kocsival jött ment mindenhova, 100 km-t is képes volt menni kétnaponta, és kutya baja nem volt, ideális szülés, egészséges gyerek,stb.
Szerintem mindenki érzése szerint döntsön ez ügyben. Ha úgy érzi nem jó kocsiba ülni, inkább ne üljön, de ha nincs gond, akkor szerintem nyugodtan lehet vezetni.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Rita, bocsi, rosszat írtam: az alatta lévő topikot nézd meg!!! (Emlékeztem, hog vki összeszedte az infókat, és nem kellett keresni. :) ) Szóval: mtm hozzászólása 2007 Július 07 Szombat - 9:03. Meg az alatta lévő, szintén ő. :)

meri

Sziasztok megjöttem a mai vásárból...
Hát ez az első nap nem volt valami fényes... alig voltak... azért így is vettek egy hordozót meg 7 db képeslapot.

Ezeket a lapokat árulom:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka
Nekem is alacsony a vérnyomásom... állandóan szédelgek...

Vera
Jajjj ez rosszul hangzik...
fogászat nem kell a gyedhez.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

:lol: Nálam bizti nem áll fenn a veszélye, hogy volán mögé ülök... nincs autónk! De szerintem a tömegközlekedés sem jobb, mert ott még leülni sincs esélyem, akár össze is eshetek az aktuális jármüvön :)

Katuci!

Egyébként nekem a gyerekorvos meg anyám is emlitette, hogy influenzajárvány vette kezdetét, meg a fincsi kis rota-virus is ismét terjeng... oviban ez kifejezetten tuti!!!!
Már komolyan minden nap úgy megyek értük, hogy vajon most mivel fogadnak az óvónők? Én azt szeretem veszettül, hogy nagyon kivannak, ha kisebb orrfolyással beviszem a gyereket, de ők gond nélkül dolgoznak lázasan, berekedve, csupa náthásan..... azért ilyenkor megkérdezném, hogy nekik nem otthon lenne a helyük, ha betegek? Persze, az enyémek rendszeresen lebetegszenek egy-egy "takonypóc" óvónő megjelenése után. Múltkor tetü, szerencsére nem kaptuk el.....
A kedvencem viszont a rüh volt. Egy hónapig tartott, mire kikezeltem az egész családot, mert mindig visszajött valamiről, egy véletlen mosásból kihagyott póló és apróságok. Persze, megelőzhettük volna mind a négyünk (és a fél csoport) rühösödését, ha a kedves szülő már az első nap beszól az oviba, hogy miért hiányoznak. Egy hét elteltével vitte a kikezelt gyógyult gyereket vissza az oviba és akkor mondta (pont ott voltam), hogy ja, rühös volt a gyerek, azé hiányoztak. Azonnal visszaöltöztettem a kölköket és irány a dokihoz kezelőlötyiért (aranyat ér egy egészségügyis nagymami), anyukának meg azért megköszöntem. Egy hét alatt az egész lakás tele lett, mindent összefogdostunk. De végre kiderült, mitől viszketünk napok óta veszettül.
Úgyhogy, imádom az óvodát, már csak a sulit várom jobban!!! :)
Vendég

PUmpóka!

Úgy látszik ez az óvoda téma mindenhol egyforma.
Most pl. azért terjeng a mi ovinkban is a hányás-hasmenés, mert az egyik óvónő gyerekei, akik a másik oviban járnak, hazavitték a bacit, anyuka elkapta, hányik egyfolytában, de azért ott virít az oviban... :x
Munka hőse.... alul-felül jön az anyag, de ő azért dolgozik :lol: :twisted:
A másik oviban is az óvónők dőltek ki először, majd a gyerekek. Most én is izgulhatok, hogy jövő héten megy a Viki oviba - muszáj vinnem, mert vizsgákra készülök - aztán jól belekeveredik ebbe a hasmenés témába. Akkor aztán jól nézünk ki.
Tavaly ugyanez a járvány volt karácsony előtt egy héttel, Vikike nagyon belekeveredett, hányni nem nagyon szokott, de szegénykének olyan hasmenése volt, hogy alig élt. 3 vizsgámat kellett áttetetnem, de most ugye a szülés közeledő időpontja miatt ezt nem tudom megtenni.
Így hát szegény gyerek megy kínlódni az oviba, aztán bízunk benne, hogy nem kapja el. :-(
A másik ami ugye aggasztó, hogy mi van, ha én is elkapom???? Nekünk most nem igazán tenne jót ez a hányás-hasmenés téma.
Csak az bosszant, hogy ennyi erővel amikor viszem-hozom a gyereket az oviból, ugyanúgy "érintkezem" az óvónőkkel, szóval akár már rám is ragaszthatták.... tök jó:-)

Mondjuk rendszeresen szedjük az immunerősítőket, homeós bogyókat, bízom benne, hogy talán megússzuk ennyivel. Azt mondják, ha a tegnapi hányását nem követi hasmenés, akkor ennyi volt. Remélem így van :-)

Mamacka!
Nagyon szépek a képeslapok! A "Megérkeztem" nagyon édes!:-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Lányok!

A Jánosos-topicban már felajánlottam, de senki nem jelentkezett, hátha itt valakit érdekel.
Van egy fél doboz (16 szem) Béres Gravidám. Esetleg ha valakinek kell, szivesen odaadom, elpostázom. Nem szedem, önszorgalomból kezdtem, de a doki is azt mondta, felesleges, annyira tökéletes a vérképem (a vérnyomimon meg úgysem segit :)
Azonkivül nem birom lenyelni rendesen ezeket a buzinagy gyógyikat, hiába töröm ketté, én sajna öklendezek tőle. Kidobni nem akarom.... Ha valaki ezt szedi vagy érdekli (természetesen ingyen!) az szóljon...

Ági
Vendég

Sziasztok!

Pumpóka!
Kösz a felajánlást, de nekem meg egy fél doboz Elevitem maradt meg ugyanezen okokból. Szerintem ne osztogasdd el, jól fog az még jöni, ha beindul a tejtermelésed.. :lol:

Lituka!
Magas pulzusról: nekem 110-es a normál, A vérnyomásom meg alacsony. A háziorvosom az EKG után adott beutalót a kardiológiára , mert szerinte nem egyszerre húzódnak össze a pitvarjaim vagy kamráim.
Erre én: köszi, eddig is ezzel éltem, ha eddig nem haltam bele akkor ezután sem fogok, terhesen meg ne kezeljenek szívgyógyszerekkel...
Szóval az ha egy kissé magas az szerintem a terhességtől lehet, de ha ájuldozol is mellé, akkor lehet h. a dokid meg kéne hogy nézzen (a múlthéten láttam épp egy kismamát a tanfolyamon csúnya monoklival, mert elájult a vérnyomása miatt és a szemét elég csúnyán beütötte).

Rita!
Énis a SOTE 2-őn fogok szülni, szerintem jó helynek tűnik a tanfolyam alapján amit itt tartottak.
A szüléselőkészítő tanfolyam egyébként januárban újra indul. Az elején biztos, h. tartanak újra szülőszoba látogatást, azt szerintem érdemes megnézni.
A tanfolyamrról készült jegyzet egy részét én begépeltem (a többit még nem), ezt ha gondolod eltudom küldeni neked. Ennek az a része nagyon jó, h. mit érdemes vinni a kórházba, meg az ottani szokásokról is van szó.
De mindezek mellett szerintem mindenképp menj el a szülőszobára körbenézni, mert megéri...

Vikci!
Merre vagy? Remélem nincs semmi baj, csak nem vagy épp net közelben.

Kata!
Remélem nagyobbik csemetéd mihamarabb rendbejön, éshogy ti sem kapjátok el ezt a fránya vírust.
A mocorgásról: ugyanezt érzem én is amit leírtál, lent a csuklásokat, kapargálásokat, meg fent a gyomromnál a rugdosást, aztán időnkánt azt, h. lent rugdal, de az szerintem inkább a buksija amikor csuklik. :)

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Lányok,pont ezt akartam mondani,hogy ha most nem akartok több vitamint szedni,mert féltek,hogy megnőne nagyon a baba,akkor szedjétek be szopi alatt,mert a szülés azért jól kivesz mindent az emberből és a szervezet regenerálódásához jól jön a vitamin akkor is. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Nekem az a bajom, hogy akkor sem tudom majd lenyelni:( ez nem a terhesség mellékhatása :)
Vendég

Pumpóka!

Lehet kapni dm-ben a Hipp Natal aktív szirupot, azt is kismamáknak ajánlják, ha nem tudod lenyelni a bogyikat, ezt kiskanállal lehet, mint a kanals gyógyszereket :wink: ha esetleg mégis szükség lenne vitaminpótlásra most, vagy szoptatáskor.

Hogy vagytok ma? Nekünk jó kis napunk volt ebben az esős időben, vásárolgattunk, főleg kaját, de bementünk a KIKába, hát nem bírtam megállni, hogy ne vegyek a kisasszonynak egy csomag badyt, meg egy rugdalózót :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szóval megvan a hazahozós rucink is, holnap még ha minden igaz beszerzem az overált is, és akkor már csak 3 pár zoknit akarok venni :D A pelenkázó feltétet elvileg anyósom megveszi januárban. :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk 4D-n, a 4D Genesisben. Nagyon jó volt. Megvan mindene a babának, nagyon aranyos. Bizti tornász lesz. Úgy feküdt, hogy fogta a lábát maga előtt a kezével. Nagyon édes. :lol: Viszont nem volt valami együttműködő. Ugyanis az első 15 perc után elaludt. Hason, félig a gerincem felé. Úgyhogy a vizsgálat közben elküldtek sétálni, ettem csokit, ittam capuccinot, sétáltunk 15 percet. Visszaértünk, és picit arréb feküdt, de még mindig nem ébredt fel. De azért láttuk az arcát. :lol: A vizsgálat eljén nevetett. Teli szájjal. Nem csak mosoly volt. Utána pedig aludt, fogta a fejét és közben mosolygott. :lol:

Ja... És a nemére is kíváncsiak vagytok?
Hát... Szóval... KISLÁNY!!! :lol: :lol: :lol:

Mutatok képet is. Íme:
Kép

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Christell!

Nagyon szép a kiscsajszi!!!
Akkor az ott előtte ami látszik, az a lába? :shock:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Chris!

Nagyon édi lánykád van :D

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!Hú, jó sokat írtatok, nem is tudom visszaolvasni, csak gyorsan beugrottam.Ki hogy bírja ezt az időt?És a nagy pocit?

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Voltunk kint a bababörzén, és megvan Eszti baba overálja, igaz világoskék lett, de nekem nagyon tetszik, (kapucnis kiskabát, és egy rápattentolható zsák, amin van egy fehér fóka egy labdával, és a labda alatt van a lyuk, hogy be lehessen kötni a hordozóba is) és kapott hozzá egy rózsaszín sapit is, hogy azért mégis látszon, hogy lány :wink:

Christell!

Nagyon szép kislány! Gratulálok! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, ez ismerős! Én is mindig veszek még valamit! :oops:

Chris, gratula a kiscsajszihoz!!! :) Mi lesz a neve?

Mamacka, nem tudnál nekem beszkennelni egy tartalomjegyzéket???

LÁnyok, megy valaki végül az Alvásambulancia tanfolyamára???

meri

Sziasztok
A vásár jó volt... kb 22 db könyvet adtam el, 5 hordozót, pár babzsák madarat, díszeket, kb 6db madaras kerámia csengőt... csak piszkosul elfáradtam...
Majd teszek képeket!
Áron is jól érezte magát... alvás időben durmolt vagy három órát a karácsonyfa alatt...

Képzeljétek valaki nagy jót tett velem, kölcsönadott egy mérleget! Egészen helyreállt az önbizalmam, hogy nem 70 csak 66,5 kiló vagyok! :) és még azt is hozzátette, hogy ez pontos!

Meri
Mármint a könyv tartalom jegyzékét?

Képek a vásárról
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

M töltöttem a 19. hetet!
Holnap UH!

Már nagyon várom!
Hátha megmutatja magát a kis emberünk!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Vera!

Köszi az infókat! A szülésfelkédzítőről honnan lehet információt szerezni? Mikor indul újra januárban? Mikor, hol lesz? Esetleg ha jársz arra megkérdeznéd nekem?
Januártól már nem dolgozom, így el is tudnék járni, biztos hasznos lenne!

Egyébként a jegyzeteket pedig örömmel fogadnám! Priviben elküldöm az email címem! Köszi!

Rita
mpuma

Viki,
Ha tudsz tegyél fel képeket a rucikról :wink:

Zsu,
Engem a pocim nem zavar mással szenvedek helyette :? szopipárnával nagyon jól lehet aludni még nagy pocakkal is :D

Christel,
Gratulálok a kislányhoz!

Vikci,
Anyukád hogy van?

33 hetes pocak:
Kép
Vendég

Mamacka, igen, a könyvét. ;)
Panda, szép a pocid! :)
Rita, megtaláltad, amit üzentem??? HOgy amásik topikban kell keresni az infókat? Gyagya vagyok. :lol:

meri

Sziasztok!

Pandácska!

Szép pocak! Hogy vagy mostanában, Dorka baba jól viselkedik odabent? :)
Igen, lefotóztam a rucikat, majd apa jön este, remélem le is tölti, és akkor teszek fel képeket. Azt nem ígérem, hogy ma, de lesznek. :wink:
Ha esetleg frissítesz táblit, dec. 27-én megyek legközelebb dokihoz :)

Meri!

Írtam neked a másik topikban. :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Meri,
köszi :D

Viki,
Jól vagyunk bár van pár bajom azt hiszem én mindent kifogtam a terhesség alatt amit lehetett. DuDorka sokat mocorog még most is kivi vagyok mikor fog belustizni. Nagyon várom hogy itt legyen olyan kiváncsi vagyok rá persze akkor meg a pocakom fog hiányozni :D gyorsan elment ez a 33 hét :roll: jan. 1-től pedig bármikor jöhet a doki szerint.
Vendég

Viki, megtaláltam, nagyon köszi!!!

Panda, milyen érdekes, én is mindig ezt mondogatom, hogy Bia, kari előtt nem szeretnélek látni, bármynnire is kíváncsi vagyok, sőt az lenne a jó, ha csak jövőre taliznánk! :lol:

meri

Meri,
Hát az biztos hogy kari elött a pociban van még a helyük :wink: bár azt nem bánom ha nem 40 hétig maradunk egyben, 37 tökéletes lenne persze ezt majd DuDorka eldönti én max. álmodozhatom :D ő tudja neki mi a jó de idén nem dughatja ki az noziját ebből nem engedek!!
Vendég

Meri, Pandácska!

Akkor kitartás január elejéig! :) Nekem úgy február 7-e a cél, hogy addig maradjon, aztán már jöhet, ha akar :lol: :lol: :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hűű mekkora pocak! :)
akár le is cserélhetnéd erre a képre az avatarodat! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Lányok!

Köszi a gratulációkat! :lol:

Mpatr!
Igen, az a lába, ami látszik előtte.

Meri!
Klára lesz a neve. Hacsak ki nem kukacosodik! :)

Pandus!
Nagyon csini a pocid. :wink:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Chris, de klassz nevet találtatok! Nem is emlékszem, mikor tallákoztam utoljára a suliban Klára nevű gyerekkel! ;)

Mamacka, meg fogod tudni csinálni?

meri

Sziasztok Aranyoskáim!

Ti is hiányoztatok nekem.

nem akartam ennyire eltünni, de sajna a nem jutottam el odáig, hogy leüljek a gép elé meg nem is volt olyan a hangulat.
Anyum múlthét hétfőn az intenzívre került. Mostmár szerencsére jobban van. de nagyon kritikus volt az állapota egy hete. Ma már egyedül evett, meg végre beszél és emlékszik az unokája nevére. De sajnos többször beszél zavarosan, mint tisztán. Na de remélem egyszer csak jól lesz.

Olvastam a rémtörténeteket az utazásról. Hát néha én is bepánikolok, hogy velem is ilyen történik.

Mamacka,

aranyos ez a verses könyv. Biztos jó lehetett ez a buli. Koktélok mmm. Már én is innék egy alkohol menteset.

Pandi,

Szép pocid van. Majd most már ráveszem magam én is, hogy csináljak képet. Mondjuk holnap. Örülök, hogy Dorka jól van és szépen fejlődik. Mi szerdán megyünk Mátéval a dokibácsihoz. Délután meg Párommal megyek egy másikhoz.

Zsu,

Én is egyre nehezebben cipelem ezt a kis izgő mozgó babót. a hasam alja sokszor fáj és be is keményedek. A derekamról nem is beszélve. Na de sokat panaszkodok. Így, hogy minden nap megyek hamar elfáradok. Te hogy vagy? Nem reagáltál a szülésznős beírásomra.

Katuci,

remélem Viki jobban van. És te is persze.

Chris,

nagyon szép a kislányzó. Teljesen jól kivehető. Ugye milyen jó az a hely. Mi is ott voltunk Pandi ajánlásával.

Mpumpa,

örülök, hogy csatlakoztál. A tanfolyam januát 8.-án kezdődik kedden. 13 órakor van torna utána pedig 14óra 30-tól a tanfolyás.

Remélem mostmár szinten tudok maradni a beírásokkal. :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mamacka én egyfolytában írigykedek minden nap jobban.Én is szeretnék sok mindent csinálnide nem vagyok elég ügyes meg kreatív.Ha valami újat próbálok tuti h apárom us kipróbálja és jobban csinálja mint én.Hogy lehetek fele olyan ügyes mint te?Olyan jó lenne megtanulni varrni is de hol és kitől?Nagyon szép lett a babaszoba is amit múltkor a másik topicba tettél fel. :D
Vendég

Sziasztok!Nem is tudom hol kezdjem, annyit írtatok, és nekem annyira nincs időm, hogy....Most is rohanok, nálam a keresztfiam, éppen alszik, de addig össze kell pakolnom meg ilyesmi...

Panda:Szép nagy poci!!!

Vikci:Azért nem reagáltam, mert nem volt időm írni.Örülök hogy anyuddal kezd rendeződni a dolog, reméljük mire meglesz az unoka minden oké lesz, és együtt tudtok örülni!!Majd írd meg azt is mi volt a dokinál.Mi is csütörtökön megyünk, már nagyon kíváncsi vagyok Martinka mennyit nőtt, mondjuk a súlya alapján sokat!!! :D De szoktam tornázni, és azóta szerencsére 1 kg sem ment fel!!! :D Ez azért jó, nem???És este 6 után nem eszek semmit, pedig néha nagyon nehéz, de elhatároztam magam!!!Na, megyek, majd még benézek!

Mindenki vigyázzon magára meg a kis pocaklakókra!!!

szemokzsu

meri
Anyum bevitte a munkamelyére... ma este meg uhura megyünk, megpróbálom azért lefotózni...

az érdekelne melyik versek vannak rajta? Arra megpróbálok neten rákeresni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nos meg is van:

1. A cinege cipője [H] Ez a legeslegeslegkedvencebb, az biztos. Végig énekeljük a gyermekkel, én persze már kívülről tudom, ami azért nem kis teljesítmény [:)] mert ez egy jó hosszú dalocska. Ő persze a sorvégeket szereti csak mondani, de mindig alig várja a következő sort. Menni, keeni, ááva, venni. Kárkárkár :) Nagyon jó ezt énekelni! Bár, néha egymás után tízszer is kell, például autóvezetés közben. Ilyenkor azért eszembe jut, hogy esetleg még az orromon kéne pörgetni egy labdát is... vagy kettőt.
2. Ujjé/!/vi mese. Didádú, százlábú. Az elején lehet hangosan számolni, aranyos darab.
3. A garabonciások énekeiből. Itt Mikó István is szerepel. Nagyobbaknak való világ.
4. Ó, ne vidd el. Ez a valahai legszebb szerintem. Annyira jó a délszlávos zenéje, mintha végig fájna a szívem, amíg hallgatom. A fenti dalok pont hun ebbe mindenképpen érdemes belehallgatni.
5. Szedjük a jó almát, Kordély a kereke. Két cseremisz népdal. Remek ázsiai hangzás, pentaton, szolfézsóra. Szómagyarázati lehetőség: körtvély, bükköny, imbolygó, hullongó :)
6. Kék a hajnal. Tisztára olyan a hangulata, mint valami elfeledett úttörődalnak. Lehet rá masírozni szépen, és énekelni Weöres amúgy kedves szövegét, amitől az egész masírozás értelmet is nyer. Nem is tudom hol vannak ma ezek a hajnalok meg rétek. Én kívülről tudtam az amidalainkat, és erről a dalról mindig az a kis fehér könyv jut eszembe :)
7. Integető. Már körülbelül ennél a számnál megint csak ismételném magam, hogy mekkora nagy királyság a Kaláka. Ez a kis dal is tündéri, nagyon símogató a dallama, altatónak is kiváló.
8. Ugróiskola. Ütögetős hangszeres ritmusos Gryllusos. Személy szerint a végét végigugrálom, mintegy demonstrálva a gyermeknek az ugróiskolát. Nem tudom, hogy az köti-e le, hogy elképzeli, hogy ez mekkora jó játék, vagy az, hogy az anyja ökörködik...
9. Fűszedő [H]
10. Vándor népek. Rövidke Gyalog galoppos lópatadobogás. Kiolvasó. Iringó-tilinkó, aranyos és rövid. Marcelháza, Bátorkeszi, Dunakeszi, Komárom. Az előzőhöz hasonló dallammal kimerítő honismereti városnézés. Remekül lehet rá táncolni, ezt is nagyon szeretem. Utazás. Utazásos, ritmusos, a börönd ödönös kisautó unokatesója.
11. Görögdinnye [H]
12. Nagymegyer - Nagymagyar [H]
13. Ukulele [H]
14. Pletykázó asszonyok. Ezt a verset a letyepetye kifejezés miatt nem szerettem sose, mert ez a letyepetye olyan ragadványos, furcsa hülyeség. A gyermek meg órákig bírja mondani, hogy letepetepeppete. Úgyhogy kénytelen vagyok ezt nem forwardolni :)
15. Óvodások ballagódala. Gyerekek énekelnek. Olvastam - tán indexes anyukáknál -, hogy van óvoda, ahol rendesen vonulnak, és konkrétan telepakolják a szülők csokrokkal a jól kiöltöztetett gyerekeket, meg a szokásos felhajtás. Talán kapnak autót is, vagy aranyláncot, nem tudom. A dal se jön be, biztos emiatt.
16. F-dúr fonatina. Ez is Tandori, mint az előző. És ez se kedvenc. Tán sok benne a furulya, vagy az F-dúr, who knows.
17. Faiskola [H]
18. Csalafinta - Hiszitek-e? - Hívogató - Altatódal. Barak László versikéi.
19. Rondóka [H]
20. Szajkó [H]

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszönöm lányok! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszi, Mamacka!

meri

Sziasztok!

Zsu,

ugye nem emeled meg magad? Én a múltkor úgy jártam a keresztfiammal, hogy annyit emelgettem, hogy belefájdult a pocim.
Milyen tornát csinálsz? Én azt csinálom, hogy este 6 után csak gyümi meg light joghurt. Bár van, hogy ezt is vacsizom.
Mostanában tornázmi nem nagyon van időm meg energiám. A labdán szoktam ücsörögni.

Hali

Majd azért még jelentkezz! Okés?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci:Azért sajnos néha muszáj emelgetni, mert csak úgy alszik el, de ha itthon a párom mint ma is, akkor besegít.Csak törzshajlítást csinálok, meg ilyesmi, ami azért egy picit megmozgat.

szemokzsu

Sziasztok!

Megint csak röviden...

Tegnap voltam dokinál, minden OK, a baba feje már be is illeszkedett a szülőcsatornába. :!:
Hmmmm. Talán ideje lenne a kórházi pakkot összerakni, meg előkotorni a kicsi cuccait. :D

Mindenesetre kedden még vizsgázom, utána Karácsony. Aztán rendbeszedem a kicsi dolgait. Mózeskosarat sikerült vennem a Vaterán, úgyhogy már csak egy csomag pelenka kell.

Élvezzétek a pocakos napokat, olyan hamar elmúlnak!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Pandus, légyszi küldd át nekem priviben a szüléselőkészítő homeopátiás protokollt. Nem találom.. Köszi!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért, van egy eladó kiságyam, én is most vettem használtan, de nekem nem lett rá szükségem végülis, mert kaptunk másikat, így ezt eladnám . :)

Kép

Eladó a képen látható TÖLGYFA kiságy kiegészítőkkel.
mérete: 120x60-as, 5 cm-es szivacsmatraccal, fehér új huzata van.
baldachinnal, tartó vassal, fejvédővel.
zenélö-korforgóval, 75x75-ös pléddel.
Az ágy 3 éves korig használható, 4 pozicióba állítható.
Használt, de nagyon masszív kiságy, 4 görgős, leszerelhető kerékkel. :wink:

Áron alul eladó, mert kell a hely, ezért sűrgős. :wink:
Karácsonyra is nagyon szép meglepetés. 8)

Ha érdekel írj pü-t. :)

Mindenkinek további szép babavárást.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Pandácska!

Kérésedre Teszek fel pár képet a rucikról, amiket a napokban szereztem be a kiscsajnak :) :

Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Tegnap voltunk genetikai ultrahangon!

ÉÉÉÉSSSS úgy néz ki megint pöckös! :)
Úgy látszik apa csak ilyet tud lőni! :lol: :lol: :lol:

A megérzéseimmel kapcsolatban meg... úgy látszik már abban sem bízhatok, hogy nem bízhatok a megérzéseimben, ugyanis most bejött... :)

Hááát az, hogy mennyire biztos??? azt mondta a doki ha legközelebb is ekkora fütyije lesz akkor nincs mit tenni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De ez csak sima uhu gép volt... ill. át tudta volna kapcsolni de nem tette, azt ígérte ha legközelebb olyan pózban lesz, hogy látszik rendesen akkor átkapcsolja és esetleg kapunk egy képet is... annyira örülnénk mert nekünk tuti nem futná 3D-re...

Karácsonyi ajándékot is kapot, nagyon örült a könyvnek meg a madárnak, kitette az asztalra, hogy jó kedvet csináljon a mamiknak... és most kivételesen nem kellett három órát várni rá... ilyen még nem volt.

A G-Robyban nagyon finom szaloncukrot lehet kapni kimérve ha valakit érdekel.

Nekünk csak ilyen ufós képünk van:

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

viki
nagyon aranyos az a bundazsák...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Viki,
Nagyon aranyos rucik :lol: Tegnap kaptam a páromtól egy plédet vagyis nem én hanem DuDorka nagyon édes:
Kép

Mamacka,
Gratulálok a kukacoshoz :D nekem is sima uh-on mondták meg hogy kislány azért a fiúk a biztosabbak szóval veheted a kék rucikat :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?