Új privát üzeneted érkezett!

Ez jó téma- mármint az, hogy hol aludjon a gyerek. Mi egy másfél szobás lakásban lakunk, félszoba lesz a gyerekszoba. Most úgy tervezem, hogy a saját szobájában fog aludni a kezdetektől. Nem tartom ugyanis jó dolognak, hogy a nap 24 órájában a nagyobbik szobában legyen. Ez ugyanis nálunk dolgozószoba, nappali, háló, gardrob és még ki tudja mi minden egyben. Ha elalszik, azt ne tv- számítógép mellett tegye, reggel, ha éppen úgy esik, hogy még aludna, ne ébredjen fel azért, mert az apukája dolgozni megy és készülődni kezd. Tudom egy gyerek, ha fáradt bárhol elalszik, és én sem sötétített, hangszigetelt szobában akarom altatni, csak a saját kuckójában. Mellesleg Apa se keljen fel egy 12- 16 órás munkanap után egy éjszakai szoptatásra.
bende

Jó reggelt!

Barbi!
Eda-ügyben beszélgettem a dokimmal, aki már jó pár éve szúrja az EDÁ-kat. Ez már biztos nem az a fajta, amit te anno kaphattál. Legalábbis azt mondta, hogy ez az a "sétáló" EDA, amikor is csak a fájdalomközpontot kapcsolja ki, az izmokat nem érzésteleníti. Ezért is lehet vele mászkálni, és a méhösszehúzódások is érezhetők, csak nem fájnak. Tehát lehet érezni, hogy mikor kell nyomni. Ilyen szempontból nagyon bízok a dokimban, hogy nagy tapasztalata van, és tudja a megfelelő adagolási módot. Biztos hogy az számít legtöbbet, hogy aki csinálja, az rutinos legyen. Na ebben azt hiszem nincs hiány. De én még gondolkozok rajta. A terhesség előtt tök biztos voltam benne, hogy azzal fogok szülni, most már nem olyan egyértelmű, de még mindig hajlok rá.

Orrszívó: a cikkben és a hozzászólásokban is nem az orrszívó-porszívós változatát minősítették használhatatlannak (a porszívósról csak jókat hallottam), hanem annak az utazós típusát, amihez nem kell porszívó, hanem elemmel megy. Párezer Ft-ba kerül, de még kb annyit sem tud, mint a kézi orrszívó...Legalábbis az ismerősöm ezt mondta..

Gyerekszoba: Ez még nálunk nagyon albérlet-függő, vagyis hogy milyet találunk Pécsen. Olyat keresünk, ahol van külön szoba a gyerkőc számára is (1+2,2+1,3 szobás), de szeretném, hogy a mi hálószobánk is legyen akkora, hogy ha kell oda is be tudjam tenni a kiságyat. A fene tudja, hogy az elején mi válik be, lehet, hogy jobb lesz, ha ott van velünk egy helyen, de az is lehet, hogy egyből különszoba. Csak szeretném, hogy mindkettőnek meg legyen a lehetősége.
Itt Bp-en 2szobásban vagyunk, így az első pár hétben valószínű, hogy velünk egy szobában fog aludni a pici. Később úgyis 90%-ban Pécsen leszünk, ott lesz külön szoba. Ha meg 7végére vagy pár napra megint BP-re jövünk, majd kitaláljuk, hogy legyen... Itt a nagyszoba nálunk is nappali-dolgozó egyben.

panna1

sziasztok!

Csenge, nekem is szokott lenni. Már ha az....mivel nekem soha nem lehet tudni, éppen mi baj van ott középtájékán.
De minden jel szerint a hagyma és a tojás a bűnös. Rántotta, kis hagymakarikák már 2 éve szóba sem jöhetnek, de a tésztafajták egy része sem. :cry:
Azt nem tudom, hogy nospa szedhető-e, először ezt kéne kideríteni.mert az minden görcsre jó. Epe, vese, stb......

Aztán most hallottam, hogy a gyümiteáktól is fájhat a kismamák pocakja. Lehet hogy tényleg igaz, hogy a szervezet elutasítja azt ami nem jó, mert mi nagyon nagy teások vagyunk, télen csak az, és amióta babás vagyok rá sem bírok nézni, csak szörpi, meg ha fáj a fejem cola( de az csak kevés)

És egy kérés: már sokan beszéltetek a szükséges mama-baba cuccokról.
Tuti van a neten kelengyelista, ami jó kiindulási pont, pl lehet róla szemezgetni, húzogatni, stb.
Ugye van már ilyen listátok? Mert ha van, nekem nagyon nagy segítség lenne.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!! Szép napot mindenkinek!

Csenge, epegörcsre nagyon jó a havasi áfonyalevél, ezt le kell forrázni, állni hagyi és kúraszerűen inni. Én 3 hónaposan kaptam epehólyaggyulladást, azóta sem tökéletes és vigyáznom kell mit eszek, de ez nagyon bevált módszer. Romániából lehet hozatni, de lehet, hogy gyógynövényboltban is lehet kapni. Ilyenkor mellőzd a kovászos kenyeret, egyél 100%-os rozskenyeret mondjuk, mellőzd a hagymát, fokhagymát, nyers zöldségek nagy részét, nyers kolbászt, zsíros húsokat, pörköltet...stb. Sok teát és sok vízet igyál, főtt és párolt dolgokat egyél, kekszet meg ilyesmit csak és meglátod hamar rendbe jössz. Tudom, könnyen mondjuk, de hidd el, sokkal jobb lesz.

Yuyu, én is Szekszárdon fogok szülni. :) A barátnőm is ott szült tavaly, ha van kérdésed, szívesen rákérdezek bármire. Ő nagyon elégedett volt mindennel.

k.a.t.i.c.a

Apróka!

Nekem nincs ilyen listám. A neten van, találtam a poronty oldalán is, a www.bebibolt.hu oldalon, de még a brendon nagykatalógusában is. Esetleg ha kaptál a védőnőtől első alkalommal újságot, szerintem abban is van. A fejemben kezd összeállni, időnként rájövök, hogy az is kell, meg ez is kell, de még nem írtam le.
bende

Gyerkőcaltatás:

Nálunk is megoszlanak a vélemények:

Sógoromék kisfia iszonyú hisztis, nem lehet elmenni otthonról amig el nem aludt, mással nem hajlandó meglenni, és sikít ha a saját ágyába fektetik, mert mindig a szülők között aludt.....ezt el akarom kerülni.

Másfelől, hiába van a gyerek másik szobában ha üvölt, apuci úgyis felébred. Szóval én sem szeretném a páromat még karikásabb szemekkel látni, mert ugye egyszerre végezni az orvosit csinálni a diplomamunkát és államvizsgázni, mentőzni az országos szolgálatnál, soksok ügyelettel és még hétvégéken is egy magánmentőszolgálatnál 12 ill. 16 orázni. elhiszem, hogy fáradt. De nincs olyan ember aki egy olyan jó öblös gyerekordításra ne ébredne fel.
A másik, meg hogy egyszerűen a szopis szék ill akármilyen szék, ágy már nem férne el a kisszobában a gyerekágyon kívül, tehát állva kéne szoptatnom minden éjjel. Ezt meg azért mégsem. Így marad a mózes, ahol velünk alszik, de mégis kicsit külön.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

bende!

Nálam kb 10 újság van, amit innen-onnan kaptam:
melyikre gondolsz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Katica, hogy kerülsz Te Csepelről Szekszárdra? Lemaradtam valamiről? ;-)

Köszi, ha lesz kérdésem, majd szólok.... Amúgy nekem is szült ott tavaly egy barátnőm, de persze minden szülés más, mindenkinek más tapasztalata lehet... de amúgy ő is meg volt elégedve...

És Szekszárdra jársz vizsgálatokra is? Van fogadott orvosod? És az ügyeletesnél készülök szülni, legalábbis eddig úgy áll a dolog... De most hallottam, hogy az augusztus-szeptember amúgy is olyan, hogy szinte mindenkit szabira küldenek, és csak ügyeletes doki meg ügyeletes szülésznő van... Persze biztos bemegy a doki, akinek van, ha épp el nem utazott...

yuyu79

Sziasztok!

Túlvagyok az AFP és egyéb vérvételen.... Na ahova én megyek terhelésre ott cukros víz van... :( ez van.

Ma reggel megnéztem az egyik babakocsit, nagyon szuper, óriási kerekei vannak, csak egy kicsit nehéz... De nekem nem kell cipelnem lépcsőn meg ilyesmi, így ez letudva.

Mi mindenképpen a külön szobára szavazunk, hogy neki is meglegyen a saját kis birodalma már most. Valahol olvastam, hogyha a szülőt az nyugtatja meg, hogy egy szobában vannak, akkor inkább a szülők költözzenek át a leendő gyerekszobába, mert a gyerköcnek nem lesz helyváltozás és nem kell újra megszoknia.

A páromat az apukája egy "laborban" nevelte, alvás idején, síri csönd, regdőny le, ... A tesóját is .. na kéremszépen igencsak elmúltak 30 évesek és képtelenek átállni, a párom már fejlődött mellettem (én minden éjjel lemászok az emeletről a mosdóba), de a nővére képtelen, inkább ne aludjon vele senki... hisztis lesz, nem tud pihenni.

Hát nem tudom mire lesz elég a szintkülönbség, mert ajtók nincsenek... majd megkérjük a babaát, hogy hallkan ébresszen engem, hogy apa tudjon pihenni, mert ha kipihent, akkor sokkal többet tud vele játszani... pl. agykontroll!

Szép napot mindenkinek!

K.
Vendég

Apróka!

Nálunk is benne van a pakliban az , hogy ha pici hálószobás albit találunk Pécsen, akkor akár mózesozunk az elején, már ha az kell.

Sógornőméknél az első kisfiú kapásból külön szobában aludt, és semmigond nem volt. Megtanult önállóan elaludni, és azóta is jól megy neki :-)
Én sem értem az olyan helyzeteket, hogy a gyerek 1-2 éves, és még mindig altatni kell. Persze ez gyerekfüggő is lehet, de legtöbbször a szülők (főként az anyukák) rontják el a dolgot még az elején, amikor a baba picike.
Két-három ismerősömnél is az volt, hogy amikor lerakták a gyereket aludni, úgy 10-15 percig ment a sírás (persze, hogy nem akar egyedül lenni!), na addig apuka nem engedte be anyukát a szobába, 10-15perc után elaludt a gyerek. És ezt kb egy hétig csinálták, aztán elmaradtak a 15perces sírások, és önállóan elaludt a baba. Azt mondták, hogy a frissen pelusozott, megetetett, betakart gyerek ilyenkor csak a társaságot hiányolja.
Az szerintem a gyereknek is jó, hogy egyedül, nem csak a szülőkkel képes elaludni.

Persze ha hasfájós a gyerek, vagy sokat buki, akkor valószínű, hogy más a helyzet. Remélem ez elkerül minket és titeket is! Egyik barátnőmnek rengeteget bukott a kislánya (majdnem mindig, minden visszajött a picinek), és anyuka már tiszta idegroncs volt egy idő után. Egyrészt mert mindenki megmondta neki, hogy mit nem csinál jól és mit kéne csinálni (persze mindent kipróbált és semmi javulás nem mutatkozott), másrészt aggódott, hogy éhen hal a kislánya.

Szóval ezek az elvek, aztán majd meglátjuk, hogy alakul...

panna1

Ja! Szoptatáshoz nagyon bevállt (sogornőm) az IKEA-ban kaphato POANG fotelek, lábtartóval, a jobb nem olcsó, de megéri.
Vendég

Yuyu, mi az utolsó hónapban/hónapokban visszaköltözünk Bonyhádra, ahol eddig éltünk. Ott van lakásunk, eddig csak a munkám miatt laktunk itt. Orvoshoz itt járok Csepelen, aztán a végén majd átkérem magam Bonyhádra, utánajártam semmi problémát nem okoz. Nincsen fogadott orvosom, én is annál szülök, aki épp bent lesz, a legfontosabb munkát úgyis a szülésznők végzik, ők meg mindig topon vannak. Én bízom az ő szakértelmükben. A magánorvos vagy ráér, vagy nem, vagy beér mire megszül az ember, vagy nem. Szóval én nem fogadok ezért dokit. :) Az kap pénzt, aki a világra segíti a kisbabánkat. Szekszárdon van az ország egyik legjobb szülészete amúgy (persze leszámítva a bp-i klinikákat), a legjobb szakemberekkel, úgyhogy biztonságban leszünk mindannyian. :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Örülök,hogy lehetőség van a "sorstársakkal" beszélgetni, mert leendő szülőként tele kérdésekkel, félelmekkel, örömökkel,kicsit egyedül érzem magam. Édesanyám 43 évesen halt meg 1évvel ezelőtt, így én, a párom és remélem augusztusra a babánk jelenti a családot. Nagyon megvisel,hogy nincs,akitől kérdezzek, aki bátorít, aki anyaként már megélte mindazt,aminek én az elején járok.
Minden baba várónak és próbálkozónak sok sikert kívánok és örömöt a baba váráshoz.
puszi nektek :D

Mercy
mercy83

Sziasztok:)

Barbi, köszönöm amit írtál nagyon jól esett, hasonlóképpen érzek én is Veled kapcsolatban!

Köszönöm szépen a sok jó tanácsot, véleményt amiket írtatok, nagyon hasznosak. Főleg, hogy én még nem tudom milyen anyának lenni, jó néhányótokkal ellentétben. Nagyon régóta vágytam erre a pici babára és örülök, hogy engem választott ki anyukájának. Egyszerűen csak jól akarom csinálni, ha már engem választott!

Na dolgozok kicsit, mert muszáj:(((( még 8 hét!!!

sniky

Apróka!
Van egy, olyan hogy Kismama magazin mintaszám- Ajándék A várandós anya gondozási könyvéhez. Én kaptam egy kisebbet is Felicitas Várandós mamák tanácsadója. Ebben is találtam. Ha továbbra sem lelsz sehol, egyszer begépelem Neked.

Nem baj, ha Apa felébred a sírásra, de arra semmi szükség, hogy ugyanott éjjel villanyt kapcsoljak és végigasszisztálja a pelenkázást, esetleg ágyneműcserét. Egy kollégám 3 éves!!! gyerkőcével haza kellett jönni a szállodából, a hosszú hétvégéről, mert nem volt hajlandó máshol aludni. Szeretném ezt a végletet is elkerülni. Szerintem minden azon múlik, hogy az első évben mire szoktatja rá az ember. Én nem merném lehunyni a szemem, ha a pici köztünk aludna. A legtöbb gyerek ezt megszokja és mikor nagyobb ember legyen a talpán, aki száműzi a közös ágyból. Persze vannak kivételek, amikor a gyerek saját magától gondolja jobbnak a külön ágyat, de ez azért ritka.
bende

Azt hiszem majd megnézem, hogy miket kaptam. felicitas tuti van, akkor majd ott tájékozódom.

Csak legyen energiám végigböngészni és szívem kihuzogatni a tök fölösleges dolgokat.

Nagyon cselesek ezek a babakocsik: amik jók újszülööökortól, az nem jó végig, a sportkocsik, meg nem dönthetők vízszintesig. A kombinált kocsik, meg iszonyú szűkek élőben, sztem tuti nem jók 15 kg-ig, mint ahogy azt írják rá........Azt hiszem feladom lassan, majd csak lesz valahogy. Ha nem babaörzés lesz a kocsi és nem is kapunk, akkor nagy levegővel vesszük majd meg a legvégén......

Igen, a villanygyújtás tényleg nem túl jó, ha pelusozni kell, nekem is vándorolnom kell majd, mert az a kisszobában lesz berendezve.
Magam mellé én sem merném fektetni, de azt mondják a tapasztaltak, hogy még soha nem nyomtak agyon így babót, mert élesebbek a radarok.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szia Mercy!! :)

Nagyon boldog babavárást kívánunk Neked!! :)

k.a.t.i.c.a

Apróka!

Én a neten találtam kelengye listát, átültettem excel-be, ha gondolod átküldöm, bár én már melléírtam pár dolgot, hogy hol mennyi...

Ha kell, szólj és küldöm..

K.
Vendég

Szia mercy! Nagyon örülünk, hogy csatlakozol.
Tökéletesen átérzem, nekem kisgyerek koromban halt meg édesanyám, és iszonyúan hiányzik egy segítő kész.

Tehát az itt elhangzó tanácsitok aranyat érnek (Ezer köszönet is érte)

Baromi jó viszont, hogy van két tesóm, összesen 6 gyerekkel és egy anyósom, aki 7 gyereket nevelt fel. Igaz, keveset találkozunk, de akkor is szuper, nagy könnyebbség, de mégsem ugyanaz, mitha a saját születésedet mesélnék el, illetve valaki tényleg mindig állna melletted, aki már tapasztalt és a legközelebb áll a szívedhez.

Szóval gyere, olvass vissza, mert tényleg nagyon sok érdekes téma vetődött már fel.
Nem is tudom, a többi topikban is végigdumcsizzák ezeket? Biztosan.....
:)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szia Mercy!
Jó, hogy csatlakoztál. Biztosan Te is tudsz majd nekünk segíteni. Az én Anyukám annyit mondott az anysággal kapcsolatos paráimra, hogy ne féljek, mert ösztönösen tudni fogom, hogy mi a jó a gyereknek. A bátyámnál ő is rengeteget idegeskedett és megpróbált mindent könyv szerint csinálni. Két évvel később nálam erre már nem volt ideje. Azt mondta kiegyensúlyozotabb baba voltam, mint a tesóm, mert nem éreztem Őt idegesnek. A bátyám viszont megérezte az parás, rohangálós, mérjük le, mennyit evett Anyukát.
bende

Apróka!

Meg fogod találni, a Neked ideális babakocsit, csak még egy kicsit bújnod kell a netet érte. :)
bende

Köszi Katica a tanácsokat. Havasi áfonyalevél, már csak azt kellene kideríteni vajon hol lehet ilyet kapni.

Szoptatás: legkényelmesebb fekve szoptatni :lol: hamar bele lehet jönni és nincs annál jobb, mint összebújni a picivel és pihizni közben egy kicsit. Az egyik barátnőm még aludni is tudott közben :lol: nekem ez nem ment, de akkor is kényelmesebb, főleg éjszaka.
Vendég

Üdv Mercy! Gratulálok a babádhoz!
Kérdezz, olvass bátran, ha tudunk segítünk.
Én azért is szeretem ezt a társaságot, mert a terhesség miatt felmerülő gondolatokat-problémákat át tudjuk "beszélni". Ha ezekkel állandóan a környezetemet ostromolnám, biztos idegbajba kergetném őket.
Akinek már megszületett a gyerkőce (van egy pár ilyen barátnőm is), őket azok a témák érdeklik inkább, a terhességi dolgokon már rég túl vannak. Aki meg még nem terhes, úgyse nagyon érzi át, miről beszélek. A férfiakat meg ne is említsük. Tudom, hogy a páromat sem olyan jellegű dolgok foglalkoztatják a babával kapcsolatban, mint engem.
Persze mindig előkerül családi-baráti körben a hogy-vagy, minden oké-e kérdés, de azért látom, hogy ez közel sem érdekli őket annyira, mint engem. És ez értheső is, hiszen őket nem rugdossa belülről senki, nincs ott minden gondolatukban a baba...

Szóval ezért is jó itt lenni. :D

panna1

Sziasztok!

Csak gyors bekukkantás,
Csenge, akkor az epéd fájdult meg tegnap? Remélem nem a torna miatt! Jó lenne ha jönnél a jövő héten is. Jobbulást neked, sajnos ötletet nem tudok adni, mert nincs epés tapasztalatom. De küldök sok ++++++energiát!!

Barbi, köszi a sok hasznos tippet, sajnos tényleg hajlamos vagyok én is mindent összevásárolni, bár szerencsére a párom állandóan lenyugtat, hogy még ne kapkodjam el. De mindenképpen megfogadom a tanácsaidat!

Légzésfigyelő ügyben, van egy nagyon okos megoldás, a sípolósról még senkitől se hallottam jót, de ez szuper ötlet: a tanulmányok szerint a baba utánozza a légzést a szüleitől, így ha együtt alszanak, biztosan nem lesz gond, de ha külön szobája van, kitaláltak egy olyan macit, amit ha bekapcsolsz szuszog. Így azt hallja a baba és így nem felejt el lélegezni. Egy sima plüsmaci és simán csak be kell mellé rakni a kiságyba. Én biztos vagyok benne, hogy működik, mert csecsemő koromban engem úgy altattak el, hogy észrevették, hogy felveszem anyu légzési ritmusát és ahogy lassította én is lassítottam és ettől elaludtam. Mi ugyan egy szobában alszunk majd, mert nincs több, így nincs szükségünk ilyenre, de ha külön lennénk én biztos ilyet szereznék be.

Mercy, üdv neked, remélem hogy megtalálod itt majd a válaszokat a kérdéseidre, itt szerintem nyugodtan kérdezz, igyekszünk mindig kiokoskodni a jó megoldást! Részvétem édesanyád miatt, remélem a babácskád kárpótol majd a veszteségért! Talán őt küldte édesanyád, hogy örömöt szerezzen.

Niki kedves, egy icipicit gondolj még rám, mert visszaestem megfázás ügyben. Cserébe küldök neked egy nagy ölelést!

KépKép
columbine

Köszi Ági! Igen, közben rájöttem, hogy nem meghúzódott az oldalam, hanem már akkor is az epém fájt.

Mercy gratulálok a babához és üdv közöttünk.
Vendég

Ha már a terhességi gondoknál tartunk, szokott valakinek vérezni az orra? Nem vagyok megfázva, de időnként azért szükségem van zsepire és ilyenkor mindig vérzik. Egyedül vagyok ezzel a tünettel?
bende

Én, olyan maciról is hallottam, ami a méhben hallható hangokat utánozza, hogy a baba megszületése után is hallja ezeket a számára megnyugtató hangokat. Állítólag vérfagyasztó hangokat ad ki. A szuszogós tetszik. Mostanában a párom sokat volt éjszakás. Hiányoltam a szuszogását :)
bende

Sziasztok!

Panna!
Nem akarok veled vitatkozni ez ügyben, de egy kicsit sziven ütött amit mondtál, hogy legtöbbször az anyuka rontja el a gyereket! Hát akkor én nagyon elrontottam! Az én fiam 5 hónpos koráig nagyon hasfájós volt, ezért gyakran volt kézben, sokszor kellett magam mellé fektetni éjjel és maszírozni a pocakját, aztán mivel több mint két éves koráig szopott, így nagyon hozzászokott a testközelséghet és a mai napig szertni, ha mellé fekszem amíg elalszik! Ez nekem egy percig sem teher és soha, de soha nem lettem volna képes egy kis csecsemőt 15 percig sírni hagyni, mert egy csecsemő valamiért sír és szerintem ez kegyetlenség! Gondolj csak bele, hogy ha téged bent hagynának egy szobába és kint van akit nagyon szeretsz és szomorkodsz, sírsz, mert feléd sem néz, akkor neked ez hogy esne, akkor gondold csak el, hogy egy pici csecsemő mit érezhet ilyekor! És nem azért alszik el 15 perc után, mert annyira okos, hanem mert belefárad a sírásba, beletörődik a helyzetbe és nem hiszem, hogy boldog abban a pillanatba!
Én nem akarlak megbántani, csak ezzel az egésszel azt akarom mondani, hogy szerintem az a gyerek akit szeretnek az mindig el van kényeztetve, valamilyen szinten el van rontva és csak szerencse kérdése, hogy valaki jó alvó vagy rossz! Én is sok minden elterveztem, hogy majd mit hogy fogok csinálni, de mindig a helyzet hozza és sokszor az anyuka hiába tudja, hogy nem biztos, hogy jó az amit csinál, de amikor már hulla fáradt a nem alvástól akkor gondolkodás nélkül maga mellé veszi a gyereket és boldog, hogy ott szuszoghatnak együtt!
Remélem nem bántottalak meg semmivel, de kicsit rosszúl esett amit írtál! De majd úgy is megtudod, ha eljön az ideje!

Mindenkinek szép napot

Kép
Kép
györesz

Huh, Bende! Ez a maci tényleg érdekes lehet!

Nekem néha vérzik az orrom, de csak nagyon kicsit. Most már elmúlt a náthám szerencsére és ritkán fújom az orromat, és akkor nem vérzik. AMikor sokszor kellett fújni, akkor picit néha vérzett. De úgy értve, hogy folyna a vér az orromból, olyan még nem volt. Mondjuk terhesség előtt sem.

panna1

altatás:

Sztem minden hozzászólásban van igazság!
Láttam én már hisztiből nem alvó gyereket. Bátyámék első gyereknél minden fűre-fára felkapdosták, az a lett a vége, hogy a sógornőmnek ájulási rohamai voltak és vannak is a mai napig a fáradságtól. Elég ijesztő, amikor jön, mert a nagyobbik két fiú kezébe nyomja a két kicsit, azt se kép se hang.
Persze ez nem az első gyerekhez rohangálás miatt van, de tény, hogyha minden tiszta, evett, (és nem betegeskedő)akkor azért bömből, mert a kicsiknek csak pár hónaposan alakul ki atudatalattijukban, hogy aki elmegy a szobából, még visszajön és nem szűnt meg létezni. Amig nincs időérzékük, addig azt sem tudják, hogy menyi ideig voltak egyedül.
Tudom furi hasonlat, de igaz, hogy a kutyáknál van ez így, csak náluk örök életükben. Ezért képesek ugyanolyan fergetegesen örülni akkor amikor 1 órára megyünk el és akkor is amikor több napra.

De! Totál gyerekfüggő. Vannak olyan picik akiknek tényleg bajuk van, akkor kínzás egyedül hagyni. És vannak olyanok is (barátnőm kislánya) aki olyannyira volt mintagyerek, hogy már pár hét után is szinte végigaludta az éjszakát, alig lehetett a hangját is hallani.

Én is mindent szépen elterveztem, de tuti nem úgy lesz. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ja, és nekem is szokott vérezni az orrom, meg fogmosáskor az ínyem.
De ez velejárója, nem kell megijedni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ági,

Küldtem sok-sok + energiát neked és Csengének is:)
epebántalmakra én epecseppeket használtam kockacukorra csepegtetve, bár nem tudom, hogy ebben az áldott állapotban lehet-e?

Viszont amit mindenki figyelmébe ajánlanék sok szeretettel, az a Suttogó titkai I. c. könyv. Nekem nagyon tetszett, sok hasznos tanácsot ad gyermeknevelés, altatás tekintetében, konkrét esetekkel foglalkozik, szépen leírja, hogy mit miért csinál a kisbaba, sok kellemetlenség elkerülhető. Most olvasom másodszorra.

Csak azt akarom mondani, hogy Pannaval és Györesszel is egyetértek, biztos nem lesz egyszerű eldönteni, hogy mikor mit hogyan csináljunk majd a picivel. Én az arany középút híve vagyok, már ha létezik olyan?! ;)

sniky

Jaj Györesz! Nem akartam olyat írni, hogy megbátnsalak. Írtad is, hogy nálatok a kisfiad hasfájós volt. Ezért is írtam, mert velük biztos hogy másképp kell foglalkozni. ÉS onnantól, hogy megszokja, hogy ott vagy vele éjszakánként, ez a természetes.

Biztos, hogy én is kínlódni fogok emiatt az elején, hiszen gondolom,hogy amikor sír a pici, olyan, mintha az anyuka szívét facsarnák. De bízok benne, hogy kis beletanulás után tudni fogom akár a sírásából, hogy mikor van tényleg baj és mikor az a helyzet, hogy csak nem akar egyedül lenni.
A 10-15 perces sírást persze ne úgy értsd, hogy torka-szakadtából üvölt a gyerek, hanem csak sírdogál. Néha abbhagyja, néha nyöszörög. Végighallgattam én is 2-3 szor a bébiőrön keresztül. Tényleg nem annak a szívbemarkoló, valami baj van sírásnak tűnt.

Gondolom, hogy nem fáradtság altatni a gyereket, de adódhat olyan helyzet, hogy a mama nincs ott vele éjszaka. Akkor egész éjjel nem alszik el a gyerek? Mi van ha a nagyszülők vigyáznak rá egy este? Én hiszek abban, hogy ha a fáradtságtól kimerült anyuka kap egy-egy szabadnapot, ne adj' isten az apukával egy hétvégét, akkor sokkal jobbat tesz a gyerekének is, mert nem egy kialvatlan elgyötört anyucit lát , hanem egy boldog, kiegyensúlyozottat kap vissza a nap végére. És ezt biztos, hogy a gyerek is érzi.
De mindenki más, és minden gyerek is más, és ha tényleg problémás a baba, akkor ki kell tapasztalni, hogy mi a jó neki/és nekünk is.

Azt, hogy legtöbbször az anyukák rontják el alvás szempontjából a gyereket, azt pontosan azoktól az anyukák szájából hallottam, akik még 2-3 évesen is altatási problámékkal közdenek (minden nap, nemcsak alkalomszerűen). Még véletlenül sem ítélezni akarnék felettük/feletted, de ha ezt ők így utólag beismerik, akkor igaznak gondolom ezt az állítást.

panna1

Sziasztok!

Nekem is szokott vérezni az orrom és sokat is folyik, pedig nem vagyok megfázva...de azt olvastam, hogy ez a hormonok miatt van.

Én is meg szerettem volna venni a Suttogó I.-et, de nem kaptam sehol, csak a második részt és a Suttogó mindent megold c. könyvet láttam. Ha jártatok keltetekben látjátok valahol, kérlek jelezzétek nekem!
Köszi előre is :)

pöttömpanni

Csenge, még egy tipp, illetve kettő. :) Picit hosszú lesz, elnézést!

(1) Borsmenta olaj epegörcsre

1 kockacukorra 1-2 csepp borsmenta olajat csöpögtetünk és a nyelvünkre helyezve, hagyjuk elolvadni. Csodákra képes ez a módszer.
De ezt a módszert ajánlom bélkólikára, gyomorrontásra, -fájásra is és akkor, ha túl sokat ettünk, hogy könnyebben meginduljon az emésztésünk.

(2) Cickafarkfű hatásai

A közönséges cickafarkot mindenki ismeri; réteken, útszéleken szinte mindenhol megtalálható gyógynövény. Értékes hatóanyagait főleg gyógyászati célokra használhatjuk. Kivonata számtalan gyógykészítmény alkotóeleme, de megtalálhatók arc- és kézkrémekben, samponokban, és egyéb kozmetikai termékekben. A cickafark segítségével otthon is sikerrel kúrálhatjuk magunkat, ha ismerjük a növény felhasználási módjait, hatásait. A virágos és leveles hajtások begyűjtésekor viszont arra figyelnünk kell, hogy a növény könnyen összetéveszthető; akkor találtunk valódi cickafarkfüvet, ha szétmorzsolva a kamillához hasonló illatot érzünk.A hasonló illat oka, a kamilla és a cickafark illóolajában egyaránt megtalálható kamazulén. Emellett a cickafark még számos olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek a sokrétű gyógyhatást biztosítják: pl. pinént, cineolt, kámfort, szabinint, borneolt, különböző cserzőanyagokat, flavonoidokat, szalicilsavat, hangyasavat, esetsavat.
Nőknek: A cickafarkfű és a menstruáció
A cickafarkfű ideális a görcsös menstruáció enyhítésére és a szabálytalan ciklus természetes kezelésére. Az illóolajában található kamazulén görcsoldó hatású, amely a simaizomzatra fejti ki hatását. Az ösztrogén nevű női hormonhoz hasonló hatóanyaga szabályozza a ciklust. Akinek gyakran késik a menstruációja, előtte 8-10 napon át igyon egy-egy cickafarkfű teát.
Görcsök oldására
A méh simaizomzatán kívül az emésztőrendszeri görcsök oldására is alkalmas. Használhatjuk epegörcsre, gyomorgörcsre, vékony- és vastagbél görcsére. Fogyasszunk ilyenkor egy-egy csésze (max napi 3 csésze) teát.
Fájdalmak csillapítására
Fájdalomcsillapító hatásával fejfájás, migrén reumatikus fájdalmak esetében próbálkozhatunk. Külsőleg alkoholos kivonatát használhatjuk fájdalomcsillapításra. Migrénes roham idején kortyolgassunk a teájából. Rendszeres fogyasztásával jelentős javulást érhetünk el.
Altató hatás
A növény altató, nyugtató hatását kihasználva, esténként egy csésze tea segít ellazulni, feloldani az egész napi stressz alól. Érdemes tehát kipróbálni gyógyszerek helyett!
Külsőleg használva
- Gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító hatása miatt alkalmas sebek gyógyítására, vérzések csillapítására.
- Ülőfürdőként aranyeres és nőgyógyászati problémák, reumatikus, ízületi fájdalmakra kiváló.
- Bőrbetegségek, ekcéma, problémás, érzékeny bőr esetén alkalmazzunk lemosást a növény forrázatával.
Tea készítése: Egy evőkanálnyi növényt 2 dl forrásban lévő vízzel öntsünk le, majd 15 percnyi állás után szűrjük át. Állás közben az edényt takarjuk le! Étkezés előtt fél órával fogyasszunk el egy csészével. Édesítőszert ne tegyünk bele!
Kúraszerű alkalmazása: 6 héten keresztül reggel-este 1-1 csésze teát kortyolgassunk el.
Borogatás: 1 maréknyi szárított füvet forrázzunk le fél liter forrásban lévő vízzel. 15 perc állás után szűrjük át, de a növényből ne nyomkodjuk ki a vizet. Így, nedvesen tegyük ruhazsebkendőbe, és még melegen helyezzük a beteg felületre. Száraz ruhával kössük át.
Tinktúra: Tinktúra készítéséhez több növényre lesz szükségünk. 3-4 marék friss virágot tegyünk jól záródó üvegbe. Öntsünk rá 40%-os pálinkát, és 2 hétig meleg helyen hagyjuk állni. Néha kissé rázzuk meg! Ezután egy tiszta, lehetőleg sötét üvegbe (patikában is beszerezhető ilyen) szűrjük át.
Fürdő: A teakészítésnél leírtak szerint járjunk el, de a forrázatot csak 1-2 óra állás után szűrjük át, majd öntsük a fürdővízbe. Ülő-, vagy lábfürdőnek is használhatjuk.
Fontos!
- A cickafark allergiás reakciót válthat ki. Érzékenyek, allergiások számára nem javasolt, illetve a felhasználás előtt javasolt próbát tenni: ha a friss növény szétmorzsolása után viszketés, égő érzés, bőrpirosodás jelentkezik, ne használják semmilyen formában.
- A növény a vizeletet sötétbarnára színezi. Ez természetes velejárója a cickafarkfű tea fogyasztásának, nem kell megijedni tőle!

k.a.t.i.c.a

na, begépeltem egy csomót és közben lejárt a bejelentkezésem.....szóval most csak röviden:

van végre dokim!!! Ma voltam Dr. Raftnál, és nagyon szimpi, meg kedves, és elvállata a szülésemet :) Szóval most nagyon megnyudogtam, hogy már ezzel a kérdéssel sem kell foglalkozni többet. :lol:
Szóval a Szent imre kórházban fogok szülni, úgy néz ki. szuszu esetleg a táblázatba beírhatnád, ha tudod. köszi.

columbine: a 18. heti UH-n kiderül majd nekem, hogy feljebb vándorolt-e a méhlepényem a méhszájtól, és ha igen, akkor mehetek már tornázni. Szóval majd szólok, ha én is mennék, OK?
meg akkor sniky-vel is tudnék jógára járni már. De addig nem lehet sajnos.

AFp-re jövő héten megyek, mert a doki szerint nem jó, ha túl korán veszik le, mert alacsonyabb lehet az eredmény és feleslegesen paráznék miatta. lehet, hogy ez volt a gond a többieknél is, akik megijedtek az értékek miatt!!

csengének és columbine-nak is jobbulást kívánok!!! :!:

beleki: esetleg azt az Excel táblát én is megkaphatnám? eirie@freemail.hu

aprooka. kelengye listát én is tudok bemásolni, ha szeretnéd!!

mercy: üdv közöttünk, itt biztosan mindenki segít neked majd, ha van kérdésed, vagy problémád!
lei

Az a baj lányok, hogy amíg mi nem tapasztaltuk a szülőséget, addig nagyon idealisták tudunk lenni. Meg fogadkozni, én tuti így meg úgy nem fogom, vagy pont az ellenkezőjét. És lehet hogy nem fog sikerülni.

Én például minden nap hallom (sorházban lakunk), ahogy a szomszéd szolis-műkörmös-bájmaca (elnézést minden lánytól aki szolizik, műkörmöt visel, többek közt én is, de ez a csaj mindent túlzásba visz) kiabál a gyerekével, nem tud halkan és szépen ahhoz a kislányhoz hozzászólni. Mondja neki, hogy te hazug disznó, te nem normális stb. És ilyenkor én mindig mélységesen felháborodom, és mondom a páromnak, hogy én ilyet nem fogok csinálni, hogy minek az ilyennek gyerek stb.
De sajnos nem tudhatom valójában miért kiabálja ezt a gyereknek...mondjuk akkor sem bocsánatos bűn, de valami csak kiváltja.
Na, ezzel csak azt akarom kinyögni, hogy szerintem minden csak akkor dől el, amikor már mi is szülők leszünk. És bizony mi is el fogjuk néha veszíteni a türelmünket, mert mondjuk fáradtak leszünk, és 20x kérdez meg vmit, vagy 20x kell rászólni és csak folytatja.

Mondjuk ez nem altatás téma, csak a jövő tervezgetésével kapcsolatban jutott eszembe.

pöttömpanni

pöttöm: mi tavaly a bookline-ról rendeltük meg mindkét kötetet, de most valóban csak a 2.-at lehet kapni. De szerintem lesz az elsőből is nemsokára biztos újra. majd rákérdezek náluk.

panna: terhesgondozásra a Margitba fogok azért járni, de minden más a Szent Imrében lesz nekem. viszont azt mondta ez az új dokim, hogy a terheléses vizsgálat nem kötelező, vissza lehet utasítani amúgy. Nekem elvileg nem kell most az AFP-nél ezt is megcsinálni, mert nemrég voltam már könnyített terhelésesen. Mindenesetre érdekes, amit mondott.
lei

Egyébként biztos elég jó kontroll az apuka, hiszen az ő gyereke is, ő is aggódik érte, de sokszor sokkal reálisabban viszonyul a dolgokhoz, mint az anyuka. Én bízok ilyen szempontból is a férjemben, hogy ha kezdem túlzásba vinni az aggódást, akkor majd időben leállít.
Attól szerintem nem lesz vki rossz anya, hogy nem kapja fel mindig a gyerekét, amikor az sír (Persze ha tényleg nincs egyéb gond, csak a társaság hiánya). Mind a 2-3 ismerősöm nagyon jó anyuka szerintem, akik a fent említett módszert alkalmazták. Ők is és a gyerekeik is nagyon kiegyensúlyozottak.

Anyukám még szopiztatta éjszaka a bátyámat, de az akkori körülmények között nem volt egyszerű még létezni sem. Estére mindig hulla volt (apum katona volt akkoriban), de éjjel kómásan felébredt a bátyám sírására, és megetette (elég jó evő volt). Akkor már nagyon vágyott egy átaludt éjszakára, de nem volt szíve megtenni, hogy hagyja a bátyámat ordítani.... Egészen addig, míg egy éjjel annyira fáradt volt, hogy nem ébredt fel a sírására!! Gondolhatjátok, milyen állapotban lehetett! DE a bátyám onnantól kezdve átaludta az éjszakákat.

panna1

Lei! Én nem gondolkoztam azon, hogy megcsináljam-e a terhelésest vagy sem. Egyszerűen letoltam a löttyöt aztán kész. :lol:

panna1

hát ez a gyereknevelési téma tényleg nagyon szubjektív. a sógornőmről a párommal mi is sokat vitatkozunk, hogy hogyan nevelei a gyerekét, és a páromis milliószor elmondja, hogy "na ezt mi nem így fogjuk csinálni, az biztos...stb." de tényleg nem lehet előre tudni, hogy milyen lesz az a baba, ha megszületik. Én is bízom azért a páromban, hogy tud majd reálisabban viselkedni, vagy nevelni adott esetben, ha én nagyon elfogult lennék már. De ez is kialakul majd.
lei

Panna!
Örülök, hogy nem haragudtál meg, hogy hirtelen felindulásból írtam!
Szerencsére a fiam akkor is simán elalszik ha én nem vagyok ott, sőt az oviba az elsők között alszik el ebéd után, úgyhogy ez nem gond!

Higyjétek el néha nagyon nagyon nehéz szülőnek lenni és okosan dönteni, cselekedni, de úgyis mindig úgy fogtok tenni ahogy a gyermeknek a legjobb, még ha azzal kicsit el is rontjátok! :)

Kép
Kép
györesz

panna: gondolkozom én is, hogy azért meg kéne csinálni, de majd ott eldöntöm. :lol:
lei

Tök igazad van Pöttöm! Tényleg nem tudhatjuk, hogy alakul. De legalább elvek vannak, amiket meg lehet dönteni :D

Egy ismeerősöm az első othhon töltött éjszaka után azt mondta, hogy 6 elvüket hagyták megdőlni :lol:

panna1

Lányok, babakocsi téma letudva nálunk. :) Két nappal ezelőtt megtetszett egy pár babakocsi, megmutattam a páromnak, neki is tetszett, különösen egy. Megbeszéltük, hogy majd ilyet fogunk venni. Titkon úgy fájt a szívem érte, de nem akartam még egyenlőre megvenni, mert úgy beszéltük, hogy később vásárolunk. De úgy tűnt apa sem bírta megállni és meglepibe megvette ma reggel. :D Most úgy örülök, mint egy kisgyerek karácsonykor. :) Nagyon masszív kocsi, könnyen kezelhető (csukható-nyitható), rengeteg féle állítási lehetőséggel, mózessel, táskával, lábzsákkal, esővédővel, meg némi kis extrával. Mindez 55e ft-ért újonnan 1 év garanciával. Hát szerintem ez nem sok érte. :) Mindenkinek ajánlom. Szúrok be képeket is róla, ha sikerül. Kép A netes kép Kép A saját járgányunk :) Kép Táskával Kép Alsó tárolórész Kép Lábzsákkal

k.a.t.i.c.a

Ja, én itt találtam:

http://www.vatera.hu/vadonatuj_bondel_v ... 08336.html

Van többféle is, kinek milyen tetszik.

k.a.t.i.c.a

GYöresz! Én is örülök, hogy nincs gond köztünk! :D

Látod, annyira te mégsem "ronthattad" el, ha magától is elalszik. De tényleg van olyan, aki egyszerűen nem tud már mit csinálni, tényleg csak vele alszik el a gyerek. És ez biztos nem jó se neki, se a gyereknek.

Szerintem az élet legbonyolultabb és legnehezebb feladata is lehet anyának lenni. És egyben a legcsodálatosabb is. Úgyhogy hajrá csajok!

panna1

hát úgy néz ki, hogy a sógornőmtől nem kapunk babakocsit, mert szerinte ami nekik van, az nem jó választás volt, úgyhogy ajánlja, hogy vegyünk magunknak. De majd segít a tapasztalatokkal.

katica. ez a kocsi jónak tűnik!! Gratula!
:P
lei

Köszönöm, remélem tényleg jó választás. :) Ez majd a használat során kiderül, de eddig úgy néz ki, hogy jó lesz.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Még nem olvastam mindent vissza, mert olyan szorgalmasak voltatok, hogy nem gyözöm!
Csak egy gyors megjegyzés a pelenkás kukához: én nem a méregdrága zacskós, tekerös, pelenkánként külön záró változatra gondoltam, hanem egy egyszerü mezei kukára, aminek jól záró fedele van, az van nekem és nem büdös...
Mentem olvasni, majd enni.

A csatolt vonalzó nem aktualizálja magát? Azt nem lehet valahogy elérni?

Barbi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?