Új privát üzeneted érkezett!

Csenge Drága pici baba nyugodj békében és vigyázz fentről kistestvérkédre :!: :cry: :cry: :cry: :cry: Marcika légy erős,sok energiát neked és Anyunak és Apunak :cry: :cry:

lanyané

Kata, Peter borzalmasan sajnalom!!! Edes, kicsi Csenge en is azt kerem Toled hogy nagyon vigyazz a kis testverkedre es szuleidre! Marcika epulj fel es legy eros kisfiu! Kata, Peter nagyon sok erot kivanok Nektek hogy at tudjatok veszelni ezt a nehez idoszakot!!! Oszinte reszvetem!

KépKép
KépKép
tontica

Kata, Péter!
Őszinte részvétem! Sok erőt és kitartást! Marci baba, sok egészséget! Csenge baba, vigyázz a családodra!

Kép
Kép
maminti81

Kata, Péter!

Elált a szavam ... hihetetlen. Őszinte részvétem. Szívből kívánok Nektek sok erőt és kitartást. Marci, sok-sok egészséget kívánok!

snezsanett

Kata,Őszinte Részvétem!Drága Csenge Nyugodj Békében! :cry:
s.csilla

Édes, kicsi Csenge :cry:
Erre nincsenek szavak...........

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Elnézést, hogy így ismeretlen ismerősként bekopogok közétek. :oops:

Kata és Péter!
Rettentően sajnálom a történteket! Fogadjátok őszinte részvétem!
:cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Kata, Péter
Őszinte részvétem!
Erre nincsenek szavak.... :cry:
Vendég

Csütörtök óta nem voltam gépközelben, most viszont visszaolvasva én sem találok szavakat ....

Kata, Péter! Őszinte részvétem.

Kép

Kép
szofi74

Rebe! Nálam is volta hasonló fájdalom, amikor egy kicsit többet járkáltam a kelleténél. Pihenésre mindig elmúlt.

Tontica! Megnéztem a képeket, szuperek. A pucérkodósoktól kész vagyok, azok a harapdálni való kis combocskák... A picurok szépen gyarapodnak és a kisördögötök is nagyon helyes. Bár most mi is bővelkedünk téli napsütésben, de a képek alapján nálatok már egész kellemes idő lehet.

Szanet! Örülök a jó híreknek! Szép nagy babák. Leírnád a mért adatokat is? (BPD,TAD,femurhossz) Nekem csak ezen szerepelnek a papíromon, és hozzátette a doki, hogy pont jó, koruknak megfelelő, de azért kiváncsi vagyok. Írtad, hogy a méhszáj kinyílása keményedéssel járna. Tudom, hogy ez hülyén hangzik, de én nem tudom, hogy keményedek-e. Nekem tapintásra szinte mindig kemény a hasam, de ez nem jár semmilyen kellemetlen érzéssel vagy görccsel. Akkor én még nem is keményedtem?

Rólunk: Csütörtök este voltam dokinál. Szerencsére minden rendben a gyerekekkel, koruknak megfelelő méretűek és nincs köztük különbség, szinte teljesen egyformák. Korábban egyiküknél egy kicsit több volt a magzatvíz, most viszont az is teljesen rendben van. Szóval majdnem teljes az örömöm, csak éppen mindketten megfordultak (sajnos rossz irányba, most medencevégűek). Állítólag lehet reménykedni, de nem sok esély van rá, hogy ikrek 30. hét után visszaforduljanak. Nagyon elkeseredtem, mert eddig csak a hüvelyi szülésben gondolkodtam, abszolút arra készültem lelkileg is, hogy a párom ott lesz velem végig, után együtt lehetünk a picikkel... Most próbálom átprogramozni az agyam erre a lehetőségre is. Rögtön van is egy csomó kérdésem, hiszen eddig egyáltalán nem tájékozódtam császár ügyileg. Tudom, hogy nincs két egyforma szülés és ez az egész abszolút egyén és kórházfüggő, de azért aki így szült megosztaná velem a tapasztalatait?

Van valaki akinek esetleg 30. hét után visszafordultak a gyerekek?
Katéter felhelyezés érzéstelenítés előtt vagy után történik? Mennyire kellemetlen?
Beöntés császárnál is van?
Ha a 12 óra fekvést fejemelgetés nélkül betartom, akkor tényleg elmarad az érzéstelenítés utáni durva fejfájás?
Ha műtét után szigorú fekvés, akkor mi lesz a szopizással? Azt csak után kezdjük? És addig kapnak valamit a babák?
Műtét utáni napok milyenek? Mikor lesz kicsit jobb és mennyi idő a "teljes" felépülés?

Kép

Kép
szofi74

Szofi, nemrég született egy ikerpár, ott 38+4-nél fordult meg az egyik fejvégűbe, aztán betöltött 39. héten vissza medencébe...így végül császár lett....de a 35. hétig állítólag simán megfordulhatnak.
(Egyébként engem is érdekelnek a kérdésekre kapott válaszok)

Ma 5-re megyek dokihoz, reggel ismét elkapott a róka, de már napok óta c@r a gyomrom... :(

Kép
babyteve2

Nálam max. betöltött 38-ig várunk, addig kellene meggondolni magukat. :) De abszolút bíztató, hogy ilyen is előfordult.

Kép

Kép
szofi74

Édes, drága Csenge! Nyugodj békében :cry: :cry:
Kata és Péter! Fogadjátok őszinte részvétem, kitartást és sok erőt kívánok erre a nehéz időszakra! :cry: :cry:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

kata, Péter!
Részvétem!

Szanet!

Katéter felhelyezés érzéstelenítés előtt vagy után történik? Mennyire kellemetlen?

Előtte történik,de egyáltalán nem fáj, egy picit kellemetlen, bekötik az infúziót és utána, szinte alig érzed és már kész is.

Nincs :lol:
Ha a 12 óra fekvést fejemelgetés nélkül betartom, akkor tényleg elmarad az érzéstelenítés utáni durva fejfájás?

Nekem nem volt, este 10-kor varrtak össze és reggel 6-kor már saját lábom zuhanyoztam, igaz én csaltam egy picit és sima víz helyett Kubu Play-t ittam, mert csak ez volt nálam, de így legalább nem ájultam el, és simán ki tudtam menni egyedül zuhanyozni. Jó sokat kell inni, hogy ne száradj ki.

Ha műtét után szigorú fekvés, akkor mi lesz a szopizással?

Ahol én szültem,ott a nővérek segítettek mellre tenni a babákat, megkérdezik, hogy olyan állapotban vagy e, hogy kihozhatják, és ha igen, nem kell megemelned a fejedet, a nélkül is veled lehet.

Azt csak után kezdjük?

Ez attól is függ, hogy hova kerülnek, ha a koraszülöttintenzívre, akkor igen.

És addig kapnak valamit a babák?

Kórházfüggő, elvileg nem, csak ha a gyermekorvos úgy ítéli, de pár napig simán elvannak az előtejjel, de ha nincs, és nagon sárgulnak, akkor jöna cukros víz, végső esetben a tápszer, de elvileg erről ha kéred kötelesek tájékozatni titeket.

Műtét utáni napok milyenek?

Ez tőled függ, hogy mennyi idő alatt szeded magad össze, van akinek hosszabb van akinek rövidebb idő.

Mikor lesz kicsit jobb és mennyi idő a "teljes" felépülés?

Napról napra jobb, minél kevésbé hagyod el magad, annál jobb lesz. Arra kell készülni, hogy amikor először fel kell ülni, nagyon fog fájni, de utána tényleg egyre könnyebb. Az tuti, hogy nem leszel túl gyors reagálású az első napokban.
Nálam amíg tényleg a régi lettem, 2 hónap telt el, az azért nem elfelejtendő, hogy ez egy hasi műtétnek számít, akár mennyire is rutinná vált.

A legrosszabb az, ha nem készülsz rá és mégis császár lesz, mert az lelkileg eléggé megviseli az embert.

Dóri
Vendég

Dóri!
A császáros kérdésözön én voltam nem Szanet. :wink: Neki szerencsére lényegesen nagyobb esélye van a természetes szülésre. :D :D

Nagyon köszönöm a válaszaidat. Az utolsó mondatot gondolom saját tapasztalatodból kiindulva írtad. Sajnálom. Hát eddig én sem gondoltam erre a lehetőségre, de talán jobb, hogy most felmerült, mert így tényleg fel tudok rá készülni és ezt elkerülhetem.

Kép

Kép
szofi74

Hu de rossz napunk van, egesz nap folvaltva es egyutt bombolnek es nem tudom miert. :evil: :cry:
Kepzeljetek tegnap este vagyis ma hajnalban olyan 4 korul az alattunk levok 1 ev koruli kislanya keservesen elkezdett sirni az Anyja eloszor probalta "szepen" aztan elkezdett orditani meg sikoltozni hogy kussolj Te kis ku..a meg hogy betakarom a fejed ha nem hallgatsz el meg ilyenek, persze a kislany csak jobban sirt aztan vegul elhallgatott. Ugy sajnaltuk! :( Megertem hogy valaki kiakad ha ejnek evadjan sir a baba de ennyire ... durva!

Csaszarrol en nem tudok semmit. De mindig azt mondom hogy nem az a lenyeg hogy hogyan hanem hogy egeszsegesen jojjenek vilagra a kicsik. Ez a fontos!!!

KépKép
KépKép
tontica

Dóri
Köszi a válaszokat :lol: Amúgy engem is érdekelt!

Szofi:
Nekem fejkörfogat alpján mondta az életkort. sajna a többit nem tudom. amúgy én is úgy tudom, h megfordulhatnak elvileg bármikor.
Drukkolok!!!! :lol:
Keményedés: alapból be lehet nyomni kicsit a hasam. ha keményedik(egyik, v másik oldalon, vagy az egész)akkor olyan , m a kő.érzed, h nagyon-nagyon kemény. nem tudod benyomni.mondjuk nekem sem szokott mostanában keményedni, csak ha elfáradok.
na ez lehet kicsit értelmetlen, de konyhanyelven így tudtam leírni :lol:

Miért a 38. hétig vártok? ezt így előre eltervezte a doki? nakem azt miondta 37. hétig jó lenne kihúzni, és nem mondott további konkrétumot. mondjuk még annyit hozzátette, h nem hiszi, h 40 hét lesz belőle. na mejd elválik. én még mindig hajtok az április 1-jére! :D

szanet

Kata Péter őszinte részvétem!!!!!
Kitartást nektek ! Marci babának jó egészséget!!!!
nem találok szavakat és első olvasás után jó nagyot bőgtem...
navia

Tontica:

Nagyon durva amit a szomszéd csinált!!!!!! :shock:
Annyira sajnálom az ilyen kisgyerekeket!!! :cry:
mert bizti van olyan pillanat, mikor az ember tehetelen és elborul az agya, de ennyire durván akkor sem szabad.mégiscsak ő a felnőtt, neki kell, h önuralma legyen!

szanet

Kata! Péter!

Ilyenkor nehéz bármit is írni. Nagyon sajnálom, ami történt. Imádkozom értetek, hogy sikerüljön feldolgozni a fájdalmat.
Marci babának kívánom, hogy mielőbb megerősödjön.

Én még mindig fekve. Dokim azt mondta, ha 36 hét előtt megindul a szülés, akkor egyenesen a SOTE 1-re menjünk. De hogy állítsak úgy be az utcáról, hogy "hahó még sose jártam itt, nincs is itt dokim, de jöttem koraszülni". (????)

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla :?
Na mondjuk ez tényleg bizarr...
A Szent Imrében nincs újszülött intenzív? PIC?
Szerintem telefonálj oda a I-es nőire és kérdezd meg, hogy ilyen esetben "csak úgy" odamehetsz-e. Nyilván a lakhelyed sem mindegy, lehet, hogy amúgy is oda tartozol!?
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nem, én lakhelyem szerint is a szent imrébe tartozom, de ott nincs koraszülőtt osztály. A dokim azt mondta, hogy végülis mehetek oda is, csak nem akar felesleges időhúzást, nehogy bajuk legyen a babáknak, merthogy ott nem is vezetik le a koraszülést. Ha meg mégis, mert nincs már idő, akkor az sokkal rosszabb, ha a babákat kell átszállítani mentővel. Végülis ebben igaza van. Én csesztem el az elején, mert eleve olyan korházat kellett volna választanom, ahol koraszülőtt osztály is van.

Kép

Kép
kamilla306

Szofi, bocsi :oops:

Én készültem a császáraa az ikrekkel, mert a fekvésük faors/haránt kizárta sima szülés.
Ágit simán szültem, így volt ilyen is, meg olyan is.
Az utolsó mondatot azért írtam le,mert találkoztam pár anyukával az örzőben akiket igencsak meglepett a dolog, és az első eufókius órák elmúltával már azon kezdtek el gondolkozni, hogy ők miért nem tudták megszülni természetes úton a babát.

Kamilla!

Nyugodtan odamehetsz a Sote-ra, nem fognak elküldeni.
De bízzunk benne, hogy meglesz a 36 hét.

Körzetileg oda tartozol (mi is ott laktunk, innen tudom :wink: )

Dóri
Vendég

Amúgy ez olyan gáz, h egy kismamának, aki félti a babáit, meg ugye a dokija is ezt mondta, azon kell gondolkoznia, h mehet-e csak úgy egy kórházba!!!????

Amúgy nekem is megfordulna ez a fejemben. :?

Pedig sztem nem lenne szabad, h ilyen még csak meg is forduljon az ember fejében. hiszen minden kórháznak kötelessége lenne ellátni a betegeket!sztem.
ezzel nem azt mondom, h nem látják el(reméljük erre nem kerül sor), csak valami oka biztos van, ha eszébe jut az embernek, h CSAK ÚGY ODAMENJEK?

szanet

Hová tűnt mindenki????? :(

szanet

Sziasztok!
Olvasgatlak Benneteket..

Csajok, volt közületek valaki, akinek csináltak korionboholy-mintavételt???

( Ne haragudjatok, hogy folyton csak kérdezek! :oops: )
Vendég

Én vagyok, csak nem tudok neked mit írni, mert nekem nem volt ilyen vizsgálat. Mért akarod megcsináltatni? A korod miatt?

Rakok egy pocakot. Szombaton készült.

Kép

Kép

Kép
kamilla306

szanett remélem nem kell majd odamenned,bentmaradnak jó ideig a kiscsajok :wink:
kamilla gyönyörű a pocikád :D nagyon csini vagy :!:
lányok az normális hogy fáj itt fáj ott vagyis feszül és ahogy mozgolódok néha úgy megilyedek,nem görcsöl,elviselhető pici belenyomások nem tudom leírni jobban :oops:

lanyané

Persze normális csak marha kellemetlen. Nekem már kész tortúra átfordulni egyik oldalról a másikra, mert ha mozgok nyilal az alhasam. Állítólag a szalagok nyúlnak. De meddig bírják még???

Lehet talán neked még segít a mgb6, nekem sajna már nem nagyon. :(

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok,
Vagyok én is! :D

Szofi,
Sajnálom, hogy pont nem jó irányba fordultak. De szerintem is jobb előre tisztába lenni a császár gondolattal, mintsem hogy a szüléskor váratlanul érjen.

Dóri,
Köszönjük a válaszokat, nagyon hasznos infók, legalábbis nekem! :wink:

Kamilla,
Hát sajnálom, hogy a Szent Imrében nincs koraszülött osztály. Én úgy megörültem, amikor kiderült hogy a János megkapja a Schöpfi PIC-jét! Szép nagy a pocód, nagyon csinos vagy! :D

Luca,
Nekem nem volt, de úgy emlékszem Jucicukinak volt. :oops: Na de majd ha jön, akkor úgyis megírja, ha igen!

Lanyané,
Szerintem is normális! Mondom én, aki szintén mindig parázik! :oops: Nekem is folyamatosan van valami! Nyúlnak a szalagok, nő a méhed!

Kata és Péter,
Ha esetleg olvastok bennünket, nagyon sok erőt, kitartást kívánok nektek, és nagyon jó egészséget Marcinak!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Csodak csodajara mindketten egyuttesen alszanak! :D Ebed sul, lakas fut de le van ...!

Kamilla: nagyon szep a pocid, egy dekat se hiztal, ugye? :wink: Szerintem ne aggodj azon hogy melyik korhazban fogsz szulni, akkor nem az lesz a lenyeg hanem hogy minnel elobb odaerjetek es hogy a babaknak semmi bajuk ne legyen! Foleg ha ugy mesz be hogy elfolyt a magzatvized csak azon fog jarni az eszed hogy csak a babak jol legyenek es egeszsegesen szulessenek meg! Itt nincs fogadott orvos hanem ugyeletesnel szul az ember lanya, sot nem is orvos hanem szuleszno vezeti le a szulest es mukodik, otthon egy kicsit tul van bonyolitva ez az egesz ugy latom. Oszinten remelem hogy a babok varnak legalabb a 37-ik hetig!!!

Szanet: egyetertek!!! :wink:

Lanyane: normalis, ne aggodj, ahogy irja Kamilla ez meg semmi, majd a vegefele ... :lol:

Nagy nap a mai nalunk, eloszor ettunk almapuert es ugy latom nagyon tetszett Nekik a dolog! Anna elorre nyitotta a szajat amikor meglatta kozeledni a kanalat es nevetett neki! :D Alex is nyelte bar kevesebb kedvvel, holnap folytatjuk az alma hadmuveletet. Hu, ugy megkonyebbultem hogy eggyik se orditott meg kopkodte kifele, a hozzatapi meg tudja keseriteni az ember eletet ha nem megy!

Ja, es Anna is mocorog mar, oldalra fordul egyedul, olyan edi!

KépKép
KépKép
tontica

Ma de. ezt csinalta a leanyzo:
Kép
Itt pedig beoltoztettem porcelanbabanak: :lol:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Kata, Péter,
nagyon átérzem, min mentek keresztül, őszinte részvétem.

Kamilla,
nyilván a dokid tudja, hogy kihez fog konkrétan irányítani. Az én dokim is mondott egy nevet, amikor a II. nőibe irányított át. Kérdezz rá.

Szofi,
[quote]V írta:an valaki akinek esetleg 30. hét után visszafordultak a gyerekek?
Ha műtét után szigorú fekvés, akkor mi lesz a szopizással? Azt csak után kezdjük? És addig kapnak valamit a babák?
Műtét utáni napok milyenek? Mikor lesz kicsit jobb és mennyi idő a "teljes" felépülés?

Nem is emlékszem arra, hogy mikor helyezték fel, szerintem még csak nem is kellemetlen.
A fejemelési tilalom csak a spinális érzéstelenítésre vonatkozik. Az epidurálisnál, ill. az altatásnál nincs ilyen. Nekem spinális volt, nem volt fejfájásom utána.
Nálunk odahozták a babát az őrzőbe, és mellere lehetett venni (nem nekem, mert az enyémek intenzíven voltak).
Én azt hiszem, amíg nem indul be a tejcsi, addig cukros vizet lehet itatni velük, de talán még azt sem muszáj. Mellre tenni viszont akkor is érdemes, ha még nincs tejcsi.
Első pár felülés és fordulás elég szörnyű, de pár nap után semmi különöset nem éreztem már. Egy hét után már szaladtam végig a folyosón. Max egy kis nyilallást a varrat egyik végénél, szerintem szúrt a cérna vége. Teljes felépülés: sztem simán 7-10 nap mondjuk. Amikor kiveszik a varratot. Akkor már zuhizni is lehet rendesen, előtte nem érheti víz a sebet.

KépKép
lili73

Luca, nekem volt.

Judit

jucicuki

Lányok!
Tessék pozitivan gondolkodni... a legnagyobb ártalom a babáknak a stressz...
Lehet ikreket spontán megszülni a 39. héten... :wink:

Nagyon szépek a pocakok :lol:

Tontica
Anna is felkerül a csajos listánkra :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Egyetértek Tdanie-val,TESSÉK POZITÍVAN GONDOLKODNI!!!!!
Én minden nap gondolok arra,hogy a vesetágulat meg fog szűnni a babánknál és semmi beavatkozásra nem lesz szükség.A genetikus is azt mondta,hogy ennél többet nem tudunk tenni pillanatnyilag és a pozitív gondolkodás minden másnál többet ér.
Ez a szülésre is igaz.Nem szeretnék császárral szülni,hisz mindenkinek jobb a természetes.Persze az más ha vészhelyzet van.Nálunk a srácok fejjel lefelé fekszenek már hetek óta és tuti nem forognak.Az összes lábuk a gyomrom környékét rugdossa. :lol: Mondogatom nekik,hogy maradjanak így,mert jobb lenne simán szülni és ha lehet,akkor május 20 után,mert egy családban 1 bika pasi bőven elég.Ha még a két fiam is bika lesz apuka után,akkor megzakkanok.
:roll:
Voltunk 4d-n,majd rakok képeket.Nagyon jófejek voltak a tökik,megmutatták magukat mindketten.
Vendég

Kamilla

Nagyon csini a pocakod! :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!
Örömmel tudatom mindnyájatokkal, hogy 2008.01.29-én megszületett Zsombor (1350gr) és Bendegúz (2400gr).
Bendegúzzal hétfőn jöhettünk haza a kórházból, Zsombinak még 3-4 hétig sajnos maradnia kell a koraszülött osztályon. Mindketten jól vannak, a kis manó is gyorsan nő.
Hogyha lesz egy szussznásnyi időm, majd beszámolok a szülésről, ami -annak ellenére, hogy csaszi volt- számomra egy élmény volt, a dokimnak, az aneszteseknek, a szülésznőnek, a gyerekorvosoknak és asszsitenseknek köszönhetően.
petra
Kép zsombi manó Kép bendi itthon

Petra
Kép
petricsek

Petricsek

Millió gratula a fiúkhoz :lol: :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Petricsek!
Nagy-nagy gratula! Várjuk a szüléstörténetet. Nőjön nagyra Zsombi is! :D

Ma voltunk a gyógytornásznál. Totál meglepődtem és örültem: Andrisnak nincs semmi baja a világon!!! :D
Hanga babóval viszont vannak gondok, de 3-4 alkalommal letudható. Az egyik, hogy a nyakán az ín vagy izom meerev, gyenge a nyaka és hátrafeszíti. Emiatt nem is tudna megtanulni járni, legalábbis a gyógytornász szerint. E miatt teszi keresztbe a lábacskáit is. A másik, hogy a nyelő izmai nem működnek rendesen. Ezt is helyrehozza, és akkor lehet, hogy a pici manó rendesen fog enni! Már úgy várom, hogy az etetés ne kudarcélmények sorozata legyen! :D
És még egy jó dolog ma: én vezettem el Bpre egyedül az ikrekkel, és tök jól ment, büszke magyok magamra! Pedig nagyon f.stam tőle :)

Kamilla!
Csini a pocid!

Banika!
Kingánál is vesetágulatot vettek észre még a magzati korban. Azt mondták, mire megszületik, elmúlik. Nem múlt el :? De csak annyi volt, hogy mindig járnunk kellett kontrollra, meg ha lázas volt, pisimintát kellett venni, aztán fél éves korára teljesen visszahúzódott. Úgyhogy nem lesz gond nálatok sem :wink:

Lili!
Hogy vagytok? Régen jelentkeztél :)

Tontica!
Tök jó, hogy ízlett a manóknak az almapüré! Mi is megpróbáljuk megint a jövő héten (addig a krumpli lesz még terítéken), hátha már nem bömbiznek tőle.
Nagyon édes a kis porcelánbaba! :D

Lanyané!
Ne izgulj, szerintem nrmális. Ha nem görcsöl és nemvérzik, nincs baj!

Kép
Kép
maminti81

Petricsek: Szivbol gratulalok a ket kis tokoshoz!!! :D Nagyon edesek! Zsombika is nojjon nagyra hogy minnel elobb mehessen haza!!! Hanyadik hetre szulettek? Varjuk a beszamolot a szulesrol!!!

Maminti: de jo hogy Andrissal semmi baj es Hanga is megussza ennyivel! A nyaka feszes es azert nem tudna megtanulni jarni? De furi! Meseld majd el milyen gyakorlatokat csinaltok legyszives! A krumplit hogy adod? Megfozod es tejcsivel?
Az almat megfozitek vagy nyersen? En nyersen almalevel adtam Nekik, holnap folytatjuk. Ma es tegnap extra nyugosek. :(
Szerintem Alexnel fogacska jon nemsokara mert az egesz okle a szajaban van allandoan!

Tdanie: :D :D :D koszi!!! Nagy megtiszteltetes!!! :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Petricsek!

Nagy Gratula a fiúkhoz!!!!!!!
Annyira édesek! :lol:

Jajjjjjj, már én jövök :!: :?: :?: :shock:

Maminti:
De jó, h nem komoly a gond!!!örülök :lol:

Kamilla:
Szép poci! :lol:

szanet

maminti,köszi,hanga majd hamar letornázza a kis merevséget reméljük,majd andriska segít neki :D
Petricsek GRATULÁLOK a fiúkhoz :D nagyon cukimanók :D
tontika,porcelánbaba tünemény :D :D és az ágyból kitornázás :D :D jó almaevést :D
és köszi mindenkinek a megnyugtatást,megpróbálok nem parázni mindíg csak tudjátok az nem könnyű :D

lanyané

Jaj, de nagyon édesek!!!!! Gratulálunk mi is!!!
Én egy ilyen ici-pici babához hozzá sem merek érni!

Szanet! Még egy ideig légyszi ne szülj meg, mert utánad én jövök és akkor nagyon be leszek tojva! :)

Kép

Kép
kamilla306

Ja, most nézem, Szofi még előttem van.

Kép

Kép
kamilla306

Petricsek, gratula a babókhoz! (Miért nincsenek képek a Gólyaházban? Azt külön kérni kell?)

Kép
babyteve2

Meg én is :D

Kép
babyteve2

Petricsek, gratula, nőjetek nagyra!

Luca, privi ment!

Maminti!

Ügyi vagy Pesttel, én is büszke vagyok rád :lol: én nem merek
Jó, hogy Hanga hamar rendbe jön!

Puszi mindenkinek!

Judit