Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg Rita! Ti miket kóstolgattok már? Zeneovi felejtős? :lol: Úgy látszik mégiscsak túl nagy a csend nálatok. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Manó, köszi, aranyos vagy. :oops:

Rita, hónapok óta együtt alszunk: Apa és én is igényeljük, hogy közöttünk legyen a kis szuszogó csomagocskánk, és a derekam sem bírta az óránkénti ki-beemelgetést. :lol:

Móni, Blankád valami gyönyörű! Bors igazán szerencsés férfiú, hogy ilyen menyasszonya van (jól emlékszem, ugye?). :lol: Na persze, a család többi tagja is nagyon helyes, de Blanka meg tényleg a festeni-való kategóriába tartozik.

Zsú, jól látom, hogy még valami tüll alsószonkya-félesége is van Pankakirálylánynak? Azt hiszem, nekem is fog kelleni egy ilyen kis rózsaszín habcsók, majd beszélünk még Apa fejével. :lol:

Kép
nenoke

Tücsi, ha nem gond, át tudnád küldeni priviben azt a túrós vagy sajtos vagy milyen levelestészta-receptet? Nem találom, hova mentettem le. köszi!

Kép
nenoke

Tücsi!!
Zeneovira nem hajlandó elaludni, amint meghallja Kispalkót, egyből elalszik..vicces :lol: Ja és viszonylag hangosan szól.
Tegnap már azt is elérte Ati, hogy letette és aludt tovább, szal nem pattant ki a szeme.

Nenőke!
:lol: :lol: szuszogó csomagok.
torolve_20131003125716

Klári: csak mutogasd apának az ilyen csini-bini rózsaszín habos-babos motyókat. Nem lehet kőből a szíve. Aztán hódolhat két csodaszép nőjének.

Tücsi: kaki állaga más volt, olyan 4 napja ismét híg izé. Napjában pedig 2-3x is van. Nem tudom, hogy vajon az anya kitartása a kiskanalas kajákkal az ok vagy mi a hígabb kiszerelésnek. Hát megpróbáljuk ma a síma almát, ha nem kattan rá, felejtős. Holnap szintén. Lássuk mi lesz. A nem szeretem a kiskanalat csak 10 perc után váltana ki belőle valamit? Megpróbálunk fényt deríteni erre.

Gurgi: jó hogy írod a zenét. Ma befigyeltetem a régi kis kedvencét.

Kép
kissmanó

Egyik barátnőm személyes üzenete a messengeren:
BOLDOGULJ ÉLET!
nekem tecc :lol:

Kép
kissmanó

Manó!!
Jaja, jól mongya :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

még csa most jutottam ide hogy bejelntkezzek és csatlakozom én is a nem alvók táborához, bár ezt nem önszántamból műveltem. Petra egyszerűen éjféltől 3-ig nem aludt egy percet se, végül a TV-n aludt el, még jó hogy van a hálóban is, mert ha lekapcsoltam mindent üvöltött. Szegény Grétikémnek meg még mindig megy a hasa (3 óra előtt kicsivel jelentkezett hogy kakálnia kell, még jó hogy nem aludtam el, mert ha előtte 5 perccel lehet nem ébredek fel rá :opps: ), nem tudjuk mitől dec 18-a óta van vele valami és nem használnak a hasfogók (a széklettenyésztése is negatív lett). Most próbálkozok majd a széntablettával, hátha, bár ahhoz hogy egyáltalán a szájába vegye.....

Manó
Próba cseresznye az eggyel nagyobb pelus, ha most nem jön be úgy is belenő. Vagy esetleg próbálj meg más tipusú pelenkát. PEtra is paperst használ, csak ő még a 4-est (most ez volt akciós) de én most fogok venni vagy liberót vagy huggiest, ezekben van derékgumirozás, mert a lány rendszeresen arra küldi fel a cuccot

Unatkozás Most látom mennyit számít hogy nagytesók vannak, mert Petra símán el vanvelük a habtapin, csak néha kezd nyekeregni segítségért, mikor már nagyon nyúzzák. Én majd most fogom megszívni mikor jön az ovi és egyedül maradunk Pepével, biztosan fogja követelni a figyelmet.

Kúszás, mászás Petrus borzasztóan belendült, de hát egész nap mikor fent van hason van kint a földön a csajokkal és kúszni kell játékokért, mert a csajoké izgalmasabb mint az övé. Keresek mindjárt képet ahol már négykézláb áll és "kutyázik". Nem tudomhova rohan, Zsani ennyi idősen kezdett forogni, Pepe meg már halad.

na megyek összedobom a lakást tegnap semmit nem csináltsm hát meg is látszik.

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Kómás vagyok....nem aludtam túl jól!

Na igen mütyürke, ezért alszom legalább a képeken..... :D

Köszönöm a dícséreteket.
nenoke:: igen Bors a mi választottunk, illetve fordítva :lol: Mi is szerencsésnek tartjuk magunkat, mert igazán helyes kis "krapekja" van a lányomnak. De ha gondolod, Dávidkádat várólistára helyezzük, ( mert ő is bejön nekünk) ha esetleg Bors dobná Blankámat, mert talál valami fiatalabb nőcit :D :D :D :wink:
Gurgi: ez tök jó, Kispál.....érdekesen működik Samukád....nekem a Kispáltól inkább bulizni támad kedvem, esetleg még inni valamit a tiltólistáról....jujj nekem, nosztalgia....régi szép idők....
A szánkózás egyébként nem a Gellért hegyen volt, hanem Szilasligeten. Nem is túl messze tőletek.

Manó: igen, szárított gyümölcsök vannak a fán. Miért csalódás ez? Blankával készítettük, ők csináltak ilyen díszeket az oviban, és szerette volna, ha itthon is szárítunk gyümölcsöt a fára. Nekem tetszik egyébként....

Bálintom elaludt, megyek egy kicsit én szunyókálni, hátha észhez térek.

majd még jövök.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Úgy látom, nem csak nálunk volt gázos éjszaka. :cry:
Már fél 10-kor ébredt Beni, majd fél 1 -től gyakorlatilag egész éjjel cicin csüngött. Kicsit mintha melegnek éreztem volna, de reggelre elmúlt, nem lázas. Fél 7-kor pedig fel kellett kelni, mert hatalmasat rottyantott.
Legalább Emi aludt fél 8-ig. :D :D :D
Mé' nem bírnak ezek egyszerre jól aludni?
:roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Hali!

Emma: sírás okát én már nem is keresem (nem lázas, nem éhes, tiszta a pela ellenőrzés után) ha van így is sírás -most nincs- de ezekre a napokra varrtam a babaerszényt. Ha kézben nem sír, akkor Bors kézben van... :roll: ...aztán hogy jót teszek e ??? Feleljen aki tudja...

Móni: szánkózást irigylem! Jövőre már megyünk mi is! Szép a család és a lányod... hűűű, gyönyörű kiscsaj.

Tücsi, Mütyürke: mákosbeigli: akkor ettől aludtak olyan jól a gyerekeitek :lol:

Nenőke: a szüléselőkészítő előadáson volt egyszer dietetikus, aki azt mondta, hogy az ilyen gyümikkel kapcsolatban 2 elmélet létezik: ami gyümit nem szabad a babának azt a szoptatós anya se egye, a másik pedig hogy nyugodtan egye...mostmár tudsz dönteni? :lol: A mézet is felhozta példának, szerinte nyugodtan fogyasszunk ilyesmit. Én megettem mostanában azt az epres sütit, ami eperkonzervből készült. És megeszem nemsokára a lefagyasztott szedremet is!

Gurgula: az a jó zene, amit szívesen hallgat a gyerek! Ha az a zeneovi zene valami kurottyolós, gügyörészős ingyom-bingyom, akkor megértem teljesen hogy nem hallgatja szívesen :D
ckat

Móni, Nenoke: Dávidnak várólistán a helye!!! Van elég csaja, ossza be! :lol:
ckat

Csak nyagyjából sikerült visszaolvasnom, pedig nagyon hiányzik a babanet. :(

Én is csatlakozom a sír-sír-és csak sír és éjszakázik csapathoz. Balázs ma egész délelőtt üvöltött, a végén már kézben sem tudtam megnyugatni, sőt a végére már a cicit is elutasította, pedig ilyet sosem tett. Alig bírtam megetetni, aztán annyira kifáradt, hogy belealudt. Fogalmam sincs, hogy a több gyerekesek ezt hogy bírják. Hősök!

Fogyás: engem a szoptatás fogyaszt. Most már -3-4 kilónál tartok. 64-ről indultam terhesség előtt, most 60-61 között ingadozom, 165cm vagyok.

kétfiús anyuka
babdorka

Hali!

Monccs: szerintem hagyd álldogálni. Dani már akkor pirgett-pörgött izomból, mikor utoljára itt voltatok (mikor is... jó rég). Borst még mindig csak a nehéz feje húzza bele a fordulásba egyszer-egyszer, Dani pedig rutinból csinálta. Ő ennyire izmos, előrébb tart. Veheted a sarok-, fiók- és konektorvédőket :lol: . Kiságyat lejjebb kellett rakni?

Manó: boldogulj :lol: . Kakifronton nálunk is hasonló a helyzet én a fogzásra fogom. Gyümievéshez megkezdtük a visszaszámlálást, már csak 8 nap és nyomjuk!

Tücsi: amit Nenoke kért tészta, azzal sokat kell vesződi, mert ha gyors tésztának számít, akkor kérhetném én is?
ckat

Ckat, Nenőke! Recept ment. Nagyon könnyű elkészíteni, bátran merem ajánlani mindenkinek.(Még apáknak is.:D) Lurkóra is felteszem, így mindenki számára elérhető lesz.
Ez a csajos beosztásos dolog jól megnevettetett. Való igaz, Blanka tényleg szép kishölgy, aki még nálunk is esélyes lehetne a nagyoknál Kormi és Mütyürke lánykáival egyetemben. (De nem akarunk tolakodni, majd idővel szépen, finoman jelezzük tisztességes szándékainkat. Kivárásos a taktikánk. :wink: )

Uxi! Majd iskolakezdésre biztos, hogy megjavul az alvókájuk. Akkor meg keltegetni kell őket, hogy el ne késsenek. De bezzeg hétvégén olyan korai ébredést csapnak, hogy csak na! :D

Kormi! Ez az almás dolog számomra is érdekes. És ha a tejpépet sűrűbbre kevered, akkor is ugyanez a helyzet vagy akkor nem csúszik le?

Móni! Nekem Petikém szárított és lefestett krumpliból készített karkötőt a nyári kézműves táborban. Még esélyes is a hordása, annyira jól sikerült. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

nem aludtam túl sokat....felsírt Bálint, felébredtem, erre ő vissza is aludt :lol:

nadine: tesó nálunk is bejön, Bálint jól el van vele. Blanka egyre többet játszik vele, ahogy Bálint nő....igaz, hogy amint sírni kezd, már ott is hagyja :lol:

Látom téma a fogyás. Nálam is.... Én most úgy vagyok vele, hogy megvárom míg Bálint 6 hónapos lesz, és én is fogyózni fogok. Kb. 1 hónapja sokat lépcsőztem ( gépen) , és egy hét elteltével azt vettem észre, hogy kevés a tejem. Amíg csak hasra tornáztam, addig semmi gond nem volt. Persze lehet, hogy a lépcsőzésnek semmi köze az egészhez, és egyébként is kevesebb lett volna a tejem, de én félretettem a gépet, viszont február elején nekiállok újra tornázni. Rajtam is van egy 10-es, és sajnos nem a lánykori súlyomhoz képest :oops: Sajnos én is ahhoz a táborhoz tartozom, akinek még nem jött meg :roll: őszintén szólva én már várom, szerintem több problémám megoldódna, ha visszaállna a régi rend.
Dorka: szerencsés vagy, irigyellek. Bár csak én is fogynék.....vagy lehet, hogy egyszerűen csak kevesebbet kellene ennem? :lol:

Mákos beigli: na hát ez az!!!!! Nesze neked fogyókúra.....

Gyümölcstéma: kb. egy hete Bálint is eszik minnden nap gyümölcsöt tízóraira. Almával kezdtük, az úgy szólóban nem nagyon jött be, így pár napja banánt is reszelek hozzá, így már jobban tetszik neki. Bár így sem eszik belőle túl sokat, de előbb-utóbb gondolom belejön. Arra gondoltam, hogy 1-2 hét múlva, a sütőtököt is megkóstoltatom vele.

Forgolódás: most már Bálint is forgolódik...folyamatosan .....ez az új hobbija....aztán hason egy idő után elkezd sírni, de visszafordulni még nem tud, így aztán visszafordítjuk, erre ő azzal a lendülettel hasra is vágja magát, és kezdődik minden előlről :roll: jó játék, mondhatom :lol:

Ckat: én is imádok szánkózni....Blankám is nagyon élvezi, megy mint a szélvész, sikít, és csak úgy lobog a sapkája füle :D :D :D Ha lesz hó, jövőhéten is megyünk. A nővérem vigyáz addig Bálintra ( az ő utcájuk végén szánkózunk) nővérem nagyon élvezi a babázást, mi meg a szánkózást, így mindenki jól jár :wink:

Uxi: nem irigyellek, annyi biztos.

na újra ébredt Bálintkám, mennem kell...

Kép
Kép
moni1973

Móni: tök szuper. Szal akkor mégiscsak jól látok közelre. Mert én biza annak néztem a díszeket amit írtál róla. S nekem spéci nagyon is tecc. Képzeljétek: tavaly dobtam ki az 1980-ban sk készített első (s egyben uccsó) karácsonyfa díszemet. Már nagyon csak a rozsda volt jelen rajta (drótkeret bevonva gézzel, átfonva nem emléxem mivel és tömény sós vízben álldogált vala, majd száradásnál kicsapódott, s egy jó darabig gyönyörűen csillogott).

Tücsi: milyen karkötő :?: Fotót róla, íziben.

Amúgy figyelgetjük ám a nagyobb legényeket is, mert az egy dolog, hogy Gréti Gáborkára rástartolt (hmmm.... fiatalúrról szülinapi buli óta nem láttunk fotót), ami reméljük azért kölcsönösen áll a másik oldalról is, de hát másik kettő csajomnak is kell némi hódoló. Igaz, oviban Adriám egyenlőre a tavalyi év egyik legroszabb csemetéjével van jóban, no de ha együtt szülibuliztak, ovónéni kedvencei, akkor némi közös vonás csak kell legyen bennük. Edóm egyenlőre olyan mint az anyája volt abban a korban: fiúk ejtőzve, csak a barátnőzés érdekli.

Kép
kissmanó

Kép
kissmanó

Manó: :lol: :lol: :lol: akkor már az idén mehetünk szánkózni. Micsoda találmány, ez akár citrom-díjat is kaphatna :lol:
ckat

Ezt akartam még megmutatni hozzátápi témához: ilyenem van, elvileg ha ezzel főzzük meg a zöldséget, akkor benne marad a vitamin. Ha nincs így, akkor is a gép előnyére mondom, hogy nagyon kényelmes: csak beteszem a zöldséget, egy pohár vizet, aztán konektor és kész. Ha végzett kikapcsol, nem kell néznem, nem folyik ki, nem fő le stb...
http://www.mediamarkt.hu/termekek/hazta ... 1001_k.jpg
ckat

Monccs! A mászás nagyon fontos! Az állást persze nem tudod (és nem is kell) megakadályozni, de ne könnyítsd meg neki, csak ő ügyködjön rajta! Segítsd elő a mászást a játékok folytonosan távolabbra tologatásával. De ne aggódj. Állni magától szabad, csak szülő által állítgatni nem!
És Ádámból kiindulva: minden csoda „3 napig” tart., ha begyakorolta az állást, vissza fog térni a többi mozgásforma gyakorlásához!

Éjszaka. Mi kb 5 hete nem alszunk éjjel. Min 3 ébredés tuti van, de a 4-5 a leggyakoribb. Altatás sokszor 2-2,5 óra. Néha kiakadok, akkor kajabálok a gyerekkel egy kört, vagy csapkodom a pelusát, aztán lelkifurim lesz…. Magam mellé nem veszem, de van, hogy nem teszem vissza, amikor 2 ébredés között csak 20p volt, várok még pár ébredést, addig a karomban alszik, én bóbiskolok, és csak utána rakom le (egymástól 50 centire alszunk egyébként). Zombi nem vagyok, de ingerültebb igen. Én azt remélem, hogy a mega szülinap hegyek + karácsony + karácsonyi vándortábor lecsengése után mindannyian visszaállunk a szokott kerékvágásba.

Hóban babakocsi! Haha, most voltunk lent… Hát, mint vízben futni. De szerencsére nálunk a legtöbb helyen el van takarítva.
A lécekkel csak az a baj, hogy itt nálunk pl felcsatol-lecsatol játék lenne.

Babamasszázs. Akik tanulták: meddig ajánlják? Nem tudtok vmit arról, hogy mi van, ha már állandóan kifordul a baba? Már a pelenkázás is művészet (khm, legyen inkább közelharc), masszír, torna pedig felejtős. Ahogy hanyatt rakom, egyből megfordul. Pedig hiányzik a babusgatás, tornáztatás!

Manó! Én is 7,5 kilós korában tértem át a 7-től ajánlott pelenkára(libero). Dundi combira nem volt jó a 9-ig ajánlott. Ez jó nagy, de legalább nem folyik ki.

Nadine! Tuti számít, hogy a nagyoktól tanulhatja Petra a mozgást is. Hiába mennek már, ha 4 kézláb ereszkednek, még mindig hitelesebb példa nekik, mint mi vagyunk.

Baba kézben. Szerintem nem lehet vele rosszat tenni!!! Az elkényeztetés nem itt kezdődik. Sztem nagyobb baj, ha vki következetlen, vagy tiltott dolgot engedélyez, és aztán ő szív miatta, mintha az 5-6 hónapos gyerekét ölben ringatja addig, míg az igényli…. (a negatív példákat nem innen merítettem!!!!!)

Hozzátápi. Hát, nem lelkes a Gyerek… Így én sem. Csak egy lépcsővel tartunk előrébb (mindent 4x adok, és pár nap ki is maradt), mint múltkor írtam. Alma, sütőtök, üveges alma-tök-sárgabarack nem jött be. Ma jön a répa. De ha italként kínáltam a tököt, akkor elfogadta. Simán vízzel keverve a megsült tököt. Szeret üvegpohárból inni. A répát ma répalé formájában tervezem (gyümi centrifugán).
ÉSSS: megbántam, hogy nem fagyasztottam le öszibarackot, amikor írtátok. Pedig akkor még ellene voltam…
Vendég

Szarvasbori: csatlakozom a pelenkafelrakó művész csapathoz. Masszázst nem tudom meddig ajánlott, szerintem babafüggő. Iserősöm mái napig maszírozza immáron 7 éves gyerekét (ott a gyerek igényli). Hozzátápiról azt mondta a védőnőm, hogy bármit adok neki először folyékony legyen, pépessel ne indítsak. Higítás lehet tej, víz az mindegy. Vagy így is csőd van? Vagy lehet pont azért eszi a tököt mert úgy kapta? Te jó ég, lehet hogy jót mondott a védőnőm?
ckat

kapaszkodjatok meg: gyermekem a maga 7,8 kilójával a 9-20 kilós pelust képes reggelre agyonnyomni. S nem derékban, combinál fut mellé a plussz.

Elhatároztam: hanyagolom a kiskanál témát pár napig. Annyira rondán néz rá, meg a száját is összeszorítja, bár a kaja hozzá sem érhet, nem is tudja mi nem kell. Szal eccerűen kiskanál mész a sipircbe, nem tátom a szám, max ha képes vagy a bejáratnál szobrozni minimum 3 percig. Na, annyit meg nem ér meg nekem minden egyes falat. Szal most passzolunk.

Ja párolás. Ckat: ilyenről regéltem vala én is, csak nekem nem Tefal hanem Braun van.
Ellenben a leírással ellentétesen nekem (még) nem sikerült rizset készíteni benne. Esetleg valaki?

Kép
kissmanó

Libero épp a dundi combi miatt nem lett befutó, Huggies sajna ebben a kilóskálában épp pár hete (na jó, amióta figyelem, ergó lehet hónapja is) hiánycikk Brassóban.
Happy márkájú nem nyer, túlságosan vastag, valahogy nem a zsánerem.

Kép
kissmanó

Libero épp a dundi combi miatt nem lett befutó, Huggies sajna ebben a kilóskálában épp pár hete (na jó, amióta figyelem, ergó lehet hónapja is) hiánycikk Brassóban.
Happy márkájú nem nyer, túlságosan vastag, valahogy nem a zsánerem.

Kép
kissmanó

na fasza. eccer kattintok kétszer küld. vajon a bankautomata miért nem tesz ilyent soha? eccer kérjem a pízem adna 2x (természetesen bónuszra gondoltam, nem ám 2x levenni az összeget a kontómról)

Kép
kissmanó

Manó: bocsi, akkoriban nem olvastam, hogy Neked is van ilyen kütyüd. Rizst egyszer csináltam benne, az tényleg nem lett nagy szám, megettük, merthát mint egyszer mondtam: rossz kaja nincs, csak nem eléggé éhes gyomor. Valami trükkje biztos van, a sütőben készült rizs mellett maradtam, mert ezzel lucskos lett, nem pergős. Autómatát ha találnál mégis bónuszosat, szólj, megyek!
Ja, a rizssel kapcsolatban azt olvastam, hogy a hántolt árpa egészségesebb.
ckat

Bori! A sütőtököt én nem sütve, hanem párolva és lédús almával adom. Tényleg fontos ilyenkor még az állag. A sütőtök sülve nagyon pasztózus, sűrű, ezért higítani kell. Párolva viszont magasabb a víztartalma és a maradék főzőlével is higítható az almán kívül. És az alma sem mindegy, hogy milyen reszelve. Van, amelyik szinte reszelhetetlen és csak levet ereszt, és van amelyik jól, teljesen homogénre reszelhető. Korábban pont Egcsi írt arról, hogy a bébiételes gyümölcs sokkal pépesebb és talán ennél fogva nyerőbb is a babánál.

Kormi! Ilyen bankautomatát én is szívesen felkeresnék, akár napjában többször is venném a fáradtságot. És eccer csak milliomos lennék. :lol: Hát, ez az amitől nem félek....
Kajaügyben ismét üres halmaz vagyok. Majd tudósíts lécci a fejleményekről, hátha nekünk is jól jön még a későbbiekben!

Ckat! Nekünk van ilyen párolónk (használjuk is, még rízst is pároltunk benne), de a hozzátáplálás kezdetekor sztem egyszerűbb egy kisebb edényben összepárolni a kisebb mennyiségű (1 db kisebb krumpli és szintén 1 kis db répa) zöldséget. Ha nagyobb vagy családi adagról van szó, már érdemes beüzemelni a masinát.

Nadine! Eszembe jutott a kálváriátok Petrával. Most pont az ellenkezője történik. Normafole egyáltalán nem használ? És milyen a kaki színe? Anyatejen kívül mást is kap?

Off
Még nem is írtam nektek a tegnapi ebédről. Anyukámékhoz lettünk meghívva és Gáborom kibulizta már megint, hogy ő is kapjon a levesből. Evett is komoly cseppekben mérhető mennyiséget és úgy nyitogatta még utána is a kis csőrike száját, mint aki az éhen és szomjanhalás szélén áll. Jókat derültünk rajta ismét. :D A leves után a másodiknál már leraktam, mert rántott husika és társai még nagyon korán lennének a kis fogatlan bébimnek. Hát, volt is ellenkezés, reklamálás, de dédike addig szóval tartotta a kedvest, amíg tempósan belapátoltam az ebédem. Már tényleg nem lehet úgy enni a társaságában, hogy őt ne kínálnánk meg.
On

És Bori (meg mindenki)! Ne tévesszen meg senkit az első kanálkányi hami adása utáni fintor! Ez ilyen lesz még néhányszor az elején. Nálunk is Gábor fintorog, de utána szinte ráveti magát a kanálra és biztosan nem enne meg egy almányi mennyiséget, ha olyan nagyon nem ízlene neki.

Ezt a Brendonod sítalpas csodát vajon Bridzsi látta már? Lehet, hogy ő másként vélekedne róla? Kérdés, hogy a gyakorlatban mennyire hasznos. :roll:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Manó: nem lehet, hogy az a baj, hogy nagy a pelus? Csak tipp, de akkor is kifolyhat, ha nem zár le rendesen :roll: Mi liberot használunk 7-14kg már vagy 1hónapja és az jó, még nem folyt ki belőle semmi

Moncs: ha magától áll fel Dani akkor sokat nem tudsz tenni ellene :lol: Viszont abban Borinak igaza van a mászás fontos. Enyém Dani kihagyta aztán meg 6-7évesen mászathattam asztal-szék alatt :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Bori: eddig, kb. olyan szűk hónapja tök szuperül bevált. Szal olyan 7,2 kilós korától abban nyomul. Mett a Libero nem vót jó.
Na, ha másfajtát is sikerül kipróbáljak, s elmarad az eredmény, akkor maradok a Tücsi szavainál: üres halmaz.

Kép
kissmanó

Hozzátápi. Ckat, Tücsi! Minden állagot próbáltam, sehogy nem kellett, csak víz „sűrűségűre” higítva egy kicsit. Alma homogén, édes volt. Több kanálnyi, többféle kanállal, ülve, ölben kipróbálva…
De azért mondjátok a tippeket, hátha az egyik bejön.
Répalé sem nyert.
Jut eszembe, párolt almát még nem próbáltuk.

Manó! Libero discovery mostanában comfort fitt lett, és sokkal jobb nekünk az alakja, mert ebből még tényleg sosem jött ki. De a pelenkázás nehézségei miatt, lehet, áttérek az up&go-ra, az bugyi alakú.
Vendég

upésgo az lényegesenpénztárcarombolóbb. itt legalábbis

Kép
kissmanó

Bori: ha teljesen higitva kell neki, akkor add úgy :wink: Majd ráérez az ízére. Az én gyerekeim nem nagyon ettek az első időben. Máté például csak 1éves kora után érzett rá a kaja ízére :roll: Addig szinte csak szopi volt. A bugyipelenka jó, de szerintem ilyen kicsinek nem praktikus meg eléggé költséges is, nem bír annyit mint a rendes. Ez inkább a leszoktató korszakra jó. Szerintem. Én most már azt fogok venni Máténak :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok,
hozzátápi nálunk sem nyerő eddig semmi sem, azt hittem az alma bejön, de csak az újdonság varázsa... Sütőtök, banán pipálva, anyatejjel higítva sem tecc... evvan

Andrea
Kép
kindernay

Andi: kipróbáltad a banánt anyatejjel? ezt én is bevetem holnap, kiváncsi vagyok mit szól hozzá Bálint.

Tücsi: hogyan párolod a sütőtököt?

Ckat: mennyibe kerül ez a Tefal pároló?

Pelenka téma: nekünk nagyon bejött a huggies. Soha semmi balesetünk nincs. Kipróbáltam a DM babylove pelenkáját is ( vettem 2 db-os kiszerelést) az is jó, de jóval vastagabb mint a Huggies. Liberót Bálintnak még nem próbáltam, pontosabban csak a legelején a newborn pelenkát, azóta nem.

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Hozzátápi: Mi csak az almát és banánt kóstiztuk eddig. Az almalé nem jött be, de a püré igen. Imádja.És fintor mindig van az első kanálnál, utána meg a sikongatás, mert nem tudom olyan gyorsan adni, mint ahogy ő eszi. A banán is bejött, de arra Nadine írta, hogy egy héten kétszer szabad adni magnézium tartalma miatt. Ezt a két gyümit esszük hathós koráig, utána a többit. De egyébként nem igényli, a szopi teljesen kielégíti.

Nekünk a Pampers is és a Libero is jó, a 7-14 kilóig.

kispiskóta

Ma bevettem a leszarom tablettát, és úgy döntöttem, hogy nem túlélni szeretném az életemet, hanem minden pillanatát élvezni. Úgyhogy felkaptam Balázst a derekamra, és hatalmasat táncoltunk, énekeltünk, szórakoztunk együtt, és így nagyokat vigyorogtunk, és nyújtogattuk a nyelvünket egymásra. Ííííírtó jó volt! Sokkal másabb, mint a depressziós délelőttünk! Úgy gondoltam, hogy ha jön a bölcsi, ovi, suli, akkor már úgysem kényeztethetem el, nem tehetem boldoggá, most még van rá esélyem, nem akarom elmulasztani. Bejött, nekem is sokkal jobb a hangulatom.

Balázs most 7,9 kiló, és a Tescos pelust hordjuk, ami 9-18kg-ig van írva. Sokszor kifolyik, de más pelenkából még többször. Valamit biztos rosszul csinálok, pedig már figyelek a kukac-igazításra is.

Hozzátápihoz nem tudok még hozzászólni, mi szombaton kezdjük.

kétfiús anyuka
babdorka

Móni! Kis vízzel lassú tűzön párolom a kockára vágott sütőtököt. A főzelék annyiban tér el ettől, hogy ott a hasonló méretű kockákra vágott krumplival együtt párolom kicsivel több vízben.

Bori! Sztem is -ahogyan Brigi írta- majd ráérez az ennivalók ízére Ádám is. Ne add fel, addig is kínálgassad őt! Tudom, hogy nem lelkesít a hozzáállása, de csak így fogja megismerni az ízeket. Olyan rossz érzés olyan anyukák beszámolóját olvasni, akik tehetetlenek a gyermekük -nagyobbacska babájuk- táplálását tekintve. Nem egy helyen olvastam olyan babákról, akik már elmúltak egy évesek és kizárólag csak anyatejet fogadnak el, de hónapok óta semmit sem híznak és az éjszakáik is sűrű cicizéssel telnek. Na, ez milyen rossz lehet mindenkinek!
És a másik: az éhség a legjobb szakács - tartja a közmondás is. Nem lehet, hogy Ádám még nem éhes, túl korán kínálod őt? Próbáld meg szopi időben, hátha akkor hajlandó lesz kóstolgatni. Egyébként a banánt én mindig almával higítva adtam ilyen korban, ill. később is. A legnyerőbb az alma-banán-őszibarack párosítás volt nálunk. Ez egyszerre volt laktató és lédús. Rendszerint az összes elfogyott, úgyhogy csak az elején történő kóstolgatás (minden ételüket megkóstoltam eddig) maradt nekem. Pedig én is ettem volna belőle még nagyon szívesen. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú, ha nem igényli, akkor miért adod neki?

kétfiús anyuka
babdorka

Zsú! Látod, csak a kitartásodon múlik minden új dolog megismertetése. És a kis haspók, ha rákap az ízére........ :wink:

Dorka! Én sem hagyom egész nap Gábort a járókájában. Egy darabig cipelem, játszunk, énekelünk, táncolgatunk, vagy a kenguruban magamon cipelem, amikor ténykednem kell. Egy idő után leteszem és onnantól már egyedül is jól elvan.

Kormi! Akkor ezek szerint Grétunk bevétele sem lehet semmi, ha a kiadás a jóval nagyobb pelust is kitölti! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Kormi: Jó, hogy magától megoldódott a dolog, nem szivesen vittem volna mindenféle gasztros vizsgálatra Danit..

Uxi: Fogyáshoz az első lépés, hogy 5 óra után ne egyél semmit, csak vizet igyál. Próbáld ki, nem kell hozzá fittneszbérlet sem, és külön időt sem igényel.

Nenőke: Jaja, csatlakozom! :) Néha nem tudom, hogy honnan vettem megint erőt, hogy felkeljek az ágyból. Dani is kezd visszafejlődni a mellettem alváshoz. :)
Ja, és egyél csak, amit kívánsz!

Gurgi: Samu ülve kakil?! Ez nagyon király! Akkor nektek tulképp jöhet a bili! :))) Na persze aki Kispálra alszik el.. :))

Állás: Nem segítek neki, megkapaszkodik a kezembe, felhúzza magát hasizommal ülésbe és már rúgja is ki magát. Vagy ez már segítség? Meg az ágyrácsba kapaszkodik felülés után és megint áll. (Ckat, ágy lejjebb rakva..).

Bori: a mászás fontos lenne, de ha egyszer nem érdekli.. Egy darabig elvan hason, de nem sokáig, és eszébe sincsen megmozdulni. Az erő megvan hozzá, szerintem majd a ringatón a többieket nézve rákap..

Ckat: Jó az a pároló cucc, megvan, mit kérek szülinapomra!

Kép

Kép
monccs

Ckat+ Moni!

Jaja Kispalkó, 20 éves évfordulójukra készült válogatás.
Nosztalgiaa, nem is olyan régen még nyomtuk ezerrel..meg még fogjuk is! :lol: höhh

Tücsi!
Almát és csütörtököt eszik Samu de ennek a kettőnek a keverékét is ette már. Úgy tűnik ízlik neki. Szép nyitja a száját. Mennyiség azért még odébb van..Kb. 2-2 evőkanál talán 3 mindkettőből..mármint egy evésre.

Csatlakozom Borihoz, igenis reagálni kell a sírására és nem hagyni..persze néha próbálkoznak, mint pl. Samu is..leteszem játszani, egy picit nem tetszik neki de nem sír csak nyűszizik..aztán szépen el van a kisöcsi..csak teszteli anyukát :lol:

Kispál megint rulez, úgy elaludt rá, mint a bunda :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Pelenkafelrakás nálunk brutál harc. Először is el kell vennem tőle a tiszta pelenkát, majd le kell venni a ruhát, amit teljes erőből fog, és húz vissza, majd megakadályozom, hogy a kezét a kakis pelusba tegye, eközben leveszem róla a pelus, de mindeközben Dani már félig hason, és dobálja lefelé a keze ügyébe kerülő dolgokat, küzdök 10 percet, hogy hasról visszafordítsam és tiszta pelust tegyek alá, közben elkapja megint a tiszta pelust és kötélhúzást játszunk vele, majd valahogy alávarázsolom további 5 perc alatt, amikor is belekap az elejébe és tekeri, nehogy azt a vacak tépőzárat a helyére tudjam illeszteni, aztán kiveszem a kezéből a pelust, majd hasrafordul......

Kép

Kép
monccs

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!
majd még jövök, ma nyűszi a fiam...

Kép
lidikoka

Gurgi! Hogyan kell a csütörtököt megenni? Almával együtt is jöhet, ha jó az íze. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Monccs!!
Igen, félig ülőhelyzetben kakil már régóta.
Van egy reggeli rituálénk kb. szeptember óta..ölünkben ülve megszokta, hogy kakil. Pl. ha reggel az ágyban ölben nem kakil, akkor tuti, hogy a pihiszékben fog almás evés közben és tényleg! Ha utazunk akkor tuti, hogy a hordozóban fog. Fekve nem szokott.
Vszínű, hogy így könnyebb lesz majd a bilizés.
:roll:
torolve_20131003125716

Tücsike!
Hát pl. holnap nyugodt szívvel adhatsz neki Kép
torolve_20131003125716

Még boltba sem kell mennem érte. :lol: :lol: :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Ckat! Te hogyan készíted el a rízst a sütőben?

Gurgi! És nem követeli ki Samukánk a többi gyümölcsöt is? Te hagyod abba az etetést vagy ő nem kér többet?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Fogyás: lehet, hogy azért fogyok, mert 8 kilóval a derekamon táncolok, meg hülyülök. Nem is kicsit. :lol: Pedig eddig ha ránéztem a nutellára, már híztam. Most valszeg azért nem fogyok tovább, mert túl sok itthon a szaloncukor, a zserbó, meg a beigli. :oops: Balázs már szaltózott is, és imádja az űrhajós kiképzést. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?