Új privát üzeneted érkezett!

Tigris!
Igen, erre gondoltam. Mi is 2 hónaposan voltunk először, akkor Rékát egy darabig tornáztatni kellett itthon. Hazajövetelkor még nekünk sem mondtak semmit. Nem kell megijedni akkor sem, ha otthon kell tornázni vagy ha járni kell valahova. 1 éves korukig biztos, hogy járnotok kell, lehet, hogy utána is, de ez nem baj, sőt. Jó, ha időben észre veszik, ha valami nem stimmel. Mi most megyünk majd korai fejlesztőbe, nem jól ülnek a minik. Néztem hülyén, hogy miért pont most, aztán beszéltem egy konduktor ismerősömmel és ő azt mondta, hogy mindig van egy bizonyos időszak, amikor az adott funkció legjobban fejleszthető.
Neurológiára eddig 3 havonta jártunk, utoljára januárban voltunk, majd májusban megyünk legközelebb.
vovanda

Sziasztok!

Tanács kellene. A srácok két napja nagyon nyügik. Folyton ennének, de hát három hete vagy hogy volt növekedési ugrás. Én úgy érzem, van elég tejem. Most hogy három órája hogy ettek, tapintásra is megteltek a cicik.
Szerintem túl gyakran esznek, és így nem tudnak mennyiségit enni. Ezért mindig éhesnek érzik magukat, így megint ennének... ördögi kör!

Arra gondoltam, hogy adok nekik teát a köztes időben. Mármint három óránként cicire rakom őket, így 8 alkalommal esznek, és a köztes időben megkínálom őket teával. Ízesítés mentes kamilla-édeskömény tea vízzel híggítva. Aztán szopik után le is fejném a maradékot, már ha egyáltalán hagynának benne valamit.

Mit gondoltok? Nem ártok ezzel a tejtermelésnek? Csak mert borzasztóan fáradt vagyok, és ők meg alig vannak el! Talán így könnyebb lenne!

Kata
labkat

EGyébként tápi dologról lemondtam! Szerintem van elég tejem, mert múltkor, mikor hagyták, hogy legyen, akkor evés után fejtem még 80ml-t. Szóval nem értem mi lehet ez. Tán a tejjel van bajuk???

Kata
labkat

Sziasztok!

Rákerestem a Dévény módszerre és ha a gyerekdoki is úgy gondolja, akkor kérek beutalót, bár mi nem voltunk oxigénhiányos állapotban, de sosem lehet tudni. A középső lányom, olyan ferdén tartja a fejét. Inkább megnézetem, mert jobbak az esélyek ha előbb észreveszik a gondot. Köszi!

Nektek is van/volt olyan, hogy valamelyik gyerek mindig ugyanabban az időpontban sír? Nem segít csak ha az öleben van.

Kép
tigriske1978

bocsi,nem olvastam vissza,csak gyors életjel

ma voltunk törökbálinton a tüdőgondozóban Balázzsal,mert aggasztó ahogy sípol,kapkod a levegő után,és egyfolytában,van,hogy félóránként szívjuk az orrát,mert nem kap levegőt.És nagyon csúnyán köhög,szakadozik fel neki,attól meg sokszor fuldoklik,mert se kiköpni nem tudja,se lenyelni.

Ventolint kell használnunk,most két napig 2 óránként,aztán 4 óránként,ha nem rosszabodik,akkor jövő szerda kontroll,ha rosszabb lesz,akkor be kell feküdni.Asztmatikus hörghurut.SZegénynek az alvás is katasztrófa,éjjel másfél óránként voltam benn nála,nem ébredt meg,csak vergődött,felvettem,akkor jobban kapott levegőt,nem is szörcsögött.Visszaraktam,de újra kezdődött.Végül fél3-kor felkeltettem porszívózni,utána picit jobb lett,ívott,aztán visszaaludt,de hamarosan megint nem kapott levegőt.Jó lenne már kivergődni ebből.
Vendég

Nyulasz: szegény Balázs! Gyógypuszi neki!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

nyulasz: Balázsnak jobbulást kívánok!

Kata
labkat

Nyulaszkám, jaj.... :shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Gondolok sokat szegénykére, gyógypuszikat küldök a kis kobakjára. Írj majd ha tudsz, csupa jó hírt!!!!!!!! ++++++++++++

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Tigriske!
Minden kórházban más a gyakorlat, hogy adnak-e tornát. Zegen mindenki kap egy alap tornát, a 36 hétre született, épphogy korababa is. Szerintem jól teszed, hogy megnézeted Dévényessel, az a biztos. majd írd meg, hogy mit mondott.
Mi is neurológiára járunk 3 havonta.

Vanda!
Az mit jelent, hoy nem jól ülnek?

Nyulasz!
Ezeket találtam, mi ez ellen kapjuk az oltást:
http://www.vitalitas.hu/?ctype=5&did=2472&cid=1325
http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy ... len-291589
Nagyon-nagyon sok gyógypuszit küldök Balázsnak és drukkolok, hogy jobban legyen!!!!!!

KépKép
zsófikukac

M@ndy, nagyon köszi Neked is a zenéket, így tényleg nagyon egyszerű lesz.

Rana, ismerős a méricskélős szopi dolog. Mikor azt hittem halálra zabálták magukat, tök keveset mutatott a mérleg, és ugye az ellenkezője is megtörtént nemegyszer. Igen, képesek pár perc alatt degeszre zabálni magukat. Ezért nézett ki az én Emmám úgy, mint egy szumós :lol: A diplomáid tartsd csak meg, szerintem a mérleg kevéssé fontos :wink:

Vanda, tényleg, mi az, hogy rosszul ül? Nekem a két csaj totál másképp ül. Emma, mint a cövek, Míra meg kis púposan, de olyan stabilan, mint a keljfeljancsi :lol:

Nyulasz, Balázsnak hatalmas gyógypuszik!!!! Szegény kissrác! :( Én anno Angliában vigyáztam egy kisfiúra, akinek hasonló asztmatikus gondjai voltak, és azt mondták, hogy egyre inkább növi ki. Talán Balázs is így jár, és felnőtt korában nyoma sem lesz ezeknek a dolgoknak. Ilyenkor egyébként tényleg jobban alszanak, ha függőlegesben vannak, de hát szegény ülve mégsem alhat. Remélem nem kell befeküdnötök!!!!

Zsófi, apa feleslegesen gyújtana be, mert mire én lekászálódok fentről a lányokkal, arra elalszik a tűz, kezdhetném előről. Mi reggelente kb. 1 órát, ha nem többet héderezünk a szülői ágyban, én ilyenkor még próbálok kicsit szundítani. Na nem sok sikerrel, de az esélyt megadom magamnak :lol:
Nagyon jól néz ki ez a kocsi, nem is gondolnám, hogy nem újonnan vettétek. És nagyon tetszenek a színei is. Nekem ebben egyik kocsimmal sem volt szerencsém.
Az rendben van, hogy van jó és rossz alvó baba. De nekem miért két rossza alvó jutott :shock: :shock: :shock: Már említésre sem méltó, hogy tegnap éjszaka éjféltől 3-ig aludtam, majd .... nem. Hol egyik, hol másik kelt, és ha szegény Míra végre el is aludt fogfájás mellett, Emma drágám tett róla, hogy ne sokáig pihenhessen. Ennek köszönhetően ma két és fél, ill. 3 órát aludtak 11-től. Enyhén borult az egész napunk :? Epekedve várom a ma éjszaka termését :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Kata, ne haragudj, de nekem ilyenkor még 3 óránként ettek a csajok, és nem igény szerint. Tudod, ők korák voltak, és beállították őket a kórházban, amit tartottak is 3-4 hónapos korukig. Bár anyum nekem is azt javasolta, mikor elkezdtek sűrűbben kaját kérni, hogy próbáljam meg teáztatni őket két kaja között. Én nem tettem, mert a mérleg tényleg keveset mutatott, így elkezdtem tápival kiegészíteni. Próbáld ki, mivel Neked szerencsére még sok a tejed, lehet, hogy bejön. Még most tudod őket alakítani, arra szoktatni, ami mindhármatoknak jó, mert az én 10 hónapos csajaimat már nem igazán lehet könnyen formálni, az éjszakai kelésekről leszoktatni. Pedig tuti, hogy már csak rossz szokás, nem más :?

törpilla812

Hali!
Tigriske!
Nekem is kb. ugyanakkor voltak nagyon nyűgösek, idővel elmúlik. Az első 3 hónapot próbáld ép ésszel túlélni, utána sokkal jobb lesz, meglátod!

Kata!
Egy próbát megér a 3 óránkénti kaja. Nekem egyébként tejtermelés szempontjából az jött be, nem az igény szerinti...

Nyulasz!
Balázsnak jobbulást!
Egyik ismerősöm kisfiának volt most ilyen rotával tuningolva...

Nem jól ülnek: szóval általában "Z" ülésben ülnek, illetve Réka térdel és a feneke a két lába közt van a földön. Egyik sem szerencsés megoldás. Nem elég erős a hátuk, hogy megtartsa őket (csak rövid ideig) és így támasztják magukat.
vovanda

Vanda, jha, Míra is szokott néha úgy ülni, hogy a két lába között a feneke, de én ezt nem gondoltam problémának, mert én gyerekkoromban mindig így ültem. Azt hittem genetika :oops: :oops: Ha ezt gyakran produkálja majd, akkor jobb lesz megnézetnem majd nekem is? És kivel is?

törpilla812

Vanda!
De milyen kis leleményesek, hogy így megtámasztják magukat! :lol:

Törpilla!
Hú, ennyi kérdésre nem tudom ám a választ! Elmúlik majd a nem alvás. (tudom könnyen mondom...) de én már rájöttem, hogy kár feltenni a miért pont én című kérdést... ilyenkor arra gondolok, hogy másoknak más baja van, esetleg rosszabb...
és hát igen, cserépkályha előnye, hogy délutánig hozzá se kell nyúlni.
délután meg is hozta a férjem a kocsit, és tényleg olyan, mintha új lenne, nagyon örülök neki.

Tigriske!
Nálunk az elején 4-5 óra felé kezdték a nyűgit és fürdésig nyomták. Egyedül sokszor téptem a hajam, amíg bírtam egyszerre ringattam őket! :shock: :lol:

KépKép
zsófikukac

Fura h így vélekedtek erről az ülésről. Mai napig így ülök én is :oops: és a lányok is sokszor így ülnek!

Kata
labkat

Nyulasz, Balázsnak jobbulást! Nemrég hallottam vmi Salin sóslevegő készülékről, állítólag az is segíti a gyógyulást! (Nem egy ökör ára...)

Tigriske! Bízz a fejlődésneurológusban, nagyon jó neve van (gondolom, a Jánosba viszitek), nem szokott egyébként mindenkinek dévényt javasolni, otthoni tornát inkább. Hogy érted a ferde fejtartást? Ha mindig egy irányba néz, akkor inkább a másik irányból kapja az ingert! Szopi, pótlás váltott mellből/karral, ágyban úgy feküdjön, hogy ha rád akar nézni, akkor a "rosszabb" oldala felé kelljen fordulnia, nekünk még a mintás fejvédőt is le kellett szedni. Gyerkőcök egy darabig nézték a meztelen falat, aztán erőlködtek :)
Nyugi, nagyon jól csinálod! :)
Zsófi ajánlotta korábban az adamo bébihintát, az pl. kifejezetten jó a korai időszakban is, én pl. abban csináltam az egyik otthoni gyakorlatot ("lepedőn hintáztatás"), így meg tudtam oldani egyedül is.

Ülés: én úgy tudom, annyira azért nem gáz a w ülés sem, bár nem erősíti annyira a hátat, mint a többi. Meg lehet próbálni ilyenkor az egyik lábat előre húzni (így máris Z ülés lesz, és még van egy csomó betű az ábécében :))
Ha meg ül másképp IS, akkor főleg nem gond.

Törpi! Ja, nemalvós gyerekeket én is kifogtam :) Én a sérvnél voltam nagyon kiakadva, aztán pont amikor legutóbb voltunk fejl.neur-nál, akkor volt ott egy másik ikerpár, korr. 2 hónaposak, az egyik már túl volt egy kizáródás miatti sürgős sérvműtéten, részleges bélelhalással, szóval a nemalvás legyen a legnagyobb gondunk.

Kép

Mó, meggyőztél!!!!!!!!!

törpilla812

Jó reggelt!
Nyulasz: mi a helyzet? Ugye javultok?!

Jegyzetelek ám fejben az ülésről!

A gyerekeim kajálásban kezdenek visszaesni. Nem értem mi lehet a bajuk a tápszerrel, ugyanazt kapják, de mégis köpködik kifelé, de az öklüket azt szopják ezerrel. Zeng a ház a cuppogástól. Már Alexa is, mert egy délutáni játék közben elleste a Hangától és addíg próbálgatta, amíg nem ment, sőt! Már egyre gyakrabban hüvelykujjazik. Nem mondom, hogy ettől boldog vagyok. :( A cumiról csak könnyebben leszoktatnám.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Ülés: a két térd közt ülés nem jó a csípőjüknek, a Z meg azért nem jó, mert asszimmetrikusan fejlődik az izomzat. Egyenlőre igazgatjuk őket, aztán majd látjuk.
vovanda

VANDA: lehet hogy azért fáj sokat a csípőm, mert világ életemben W-ben ültem??? Bár szerintem inkább a súllyal van gond, meg a szülés óta fájlalom. Márpedig szülés óta vagyok súlyosabb, akkor tán mégis inkább a súly lehet a gond :roll:

TIMI: én épp tegnap néztem, hogy Veruska hogy hízogatott. Eszméletlen kövér kisbaba volt :D és a 10. hét után kezdett lelassulni a hízása. Szóval mivel mi mindjárt kilenc hetesek leszünk, akkor ti már jócskán tízen túl vagytok. Lehet hogy ez így kerek, nem???

Ma megkapták a fiúk a két hónapos oltást. Úgy sírtak. Én meg egész idő alatt a feszültségtől, mert sajnáltam őket izzadtam. De végül kaptak cicit, és most alszanak. Dokinő azt mondta adjak nekik a biztonság kedvéért fél-fél kúpot estére.
Írattam fel vele papaverint a srácoknak, mert néha nagyon rugdosnak, és se espumisan, se infacol nem segít igazán. Ezt meg ajánlotta néhány kismama. Ismeritek?

Egyébként most ténylegesen le lettek mérve, és GERGŐ 5390g és 59cm, BÁLINT pedig 4700g és 56cm. Három hét alatt 1 kg körülit híztak! Bár ha ezt elosszuk, kb 300-350-et híztak már csak hetente, ellenben eleinte 5-6százat is híztak egy hét alatt! Remélem ez nem annak a jele, hogy apad a tej, hanem hogy kezd megállni az őrületes növekedésük.

Pihiszék még mindig nem jött meg :x De egy csaj írt, hogy neki két héten belül szállított a csaj. Csak hát az a furi, hogy épp egy napon utaltuk át a pénzt. Miért épp nem nekem küldte már el azt a vacakot! :x :x :x

Kata
labkat

Kata: valószínű, hogy a lányok is visszavesznek a tempóból, bár ahogy így számolgatom 10 nap alatt 500g-ot híztak. Nem hiába érzem, hogy kezd leszakadni a karom amikor egyszerre veszem fel őket. :D

Ez a pihiszék nagyon bosszantó, én biztos visszakérném a pénzt és ha a vaterán vetted írnék nekik, hogy átvert.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Kata!
Nekünk is volt Papaverin, csínján vele, tényleg csak végszükségben, mert enyhe nyugtató hatású. Amúgy égi ajándék egy átordított nap után... :D
vovanda

Azért jöttem, hogy ne mindig csak a panaszt halljátok tőlem az éjszakáinkra. Amúgy indulok fürdetni. Szóval Emma 3-kor nekiállt dumcsizni. Hagytam. Majd sikítozni. Rohantam, szegény lába belekeveredett a hálózsákba, ahogy fel akart állni. Átvittem magunkhoz, betettem közénk, aludni akartam tovább tüntetőleg. Egyszer csak valaki bújik oda hozzám :roll: (nem apa volt) Belebújt a karomba és aludni próbált a kis édes. Sajna közben Míra is megébredt, de apa őt egy gyors etetéssel lerendezte és már aludt is tovább az ágyikójában. Emmával elaludtunk, fél5-kor visszakerült a rácsok közé, és reggel 7, 1/4 8-ig nyomták a szunyát. Én ezt szinte már tökéletes éjszakának nevezném. :roll: Na és szívmelengetőnek.

Nyulasz, jelentkezz, ha tudsz, aggódunk, szorítunk!!!

Vanda, ülésre magyarázat érthető, próbálok én is figyelni innentől.

Timi, a lányok is egy idő után elkezdtek látványosan kevesebbet enni. És ez így is maradt. A súlyuk azonban szépen ment, gondolom közben fotoszintetizáltak is, ami ugye szintén hizlal :D :oops: Cuppognak? De édesek lehetnek! Bocs, tudom, Te nem tartod ennyire mókásnak. Enyémek most már tátognak és mamma-mammáznak a kajáért. Nem tanítottam nekik :shock:

Kata, szép súlyok! De nálatok is kezd elhúzni Gergő. Mennyi is volt születéskor a difi? Pihiszék :twisted: Csoda, hogy nem kapsz gutaütést.

törpilla812

papaverint estére adtam a srácoknak. Gergő 4 órát szunyált az ágyában :shock: nyugodtan alszik most is. Azt hiszem lefekvés előtt adok neki de nem sokat. Egyszer egy nap elég. Vagy ez is sok VANDA?

Törpi: nagyon édes bújós pillanat lehetett :D
Gergő 410g-al volt több, mint Bálint. Egyébként neki jobb a szopó technikája, mert teljesen ki tudja üríteni a cicit. Míg Bálint egy picit mindig hagy benne. Picivel többet, mint Gergő. Gondolom ezért is a hízás. Pedig jobbára Bálintnak adom a telibb cicit! Olyan, mintha Vera-féle lenne Gergő - ő volt ilyen kis habzsolós pufók baba - és Johi féle Bálint.

Nyulasz: én is remélem minden rendben Balázzsal. Jelentkezz!

Kata
labkat

Sziasztok!

Bocsi,csak pár szó rólunk,ha lesz időm még jövök.

Balázs talán picivel jobban,legalábbis a kedve az jobb,de sajna a taknyolás és köhögés még mindig megy.Noémi meg kezd leromlani,egyre taknyosabb,és már ő is nagyon sokat köhög.
Éjszaka 2x2 órát aludtunk,többet nem bírt Noémi orra.10-től éjfélig Noémi orrát szívtuk,meg etettük,meg próbáltuk visszaaltatni.Hajnal 2-kor már Balázs is kelt Noémivel,majdnem 4 volt mire leraktuk őket,de Noémi már fél6 után sírt,tele volt az orra.

Ráadásul apa térdét ma műtik(ja,még mindig a motorbaleset :evil: ),így egyedül leszek a két kis beteggel.
Vendég

Nyulasz: kitartás és jobbulást a betegeknek!

Törpi: odabújás de jó lehetett! A mai éjszaka milyen volt? Ja, cuppognak, de az a gáz, hogy kaja után is és inkább az öklüket szopják, de a kaja nem kell. Olyan fintorokat tudnak vágni, hogy behalok a röhögéstől. Meg mintha kezdenének nyálzani. Lehet, hogy a fog? Nem korai még? Hangának 1 ponton az ínye olyan éles, de megnézni nem tudom, mert a nagy nyelve mindíg útban van. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

3 hónaposan így mulatunk:

Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Tegnap összeszámoltam, hogy ki mennyit evett és a súlyuk alapján nekik olyan 800-850-et kéne enni, viszont csak 515-580-at esznek és tegnap nagyon jól ettek, tehát ennél kevesebb szokott lecsúszni többnyire. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi,nekem a 8.9 kilós Balázs eszik talán 650-700-at,a 6.3 kilós Noémi pedig 400-500 körül,de van,hogy még ennyit sem.
Vendég

Nyulasz: akkor egy szót sem szóltam! :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi,azért ne hozzánk hasonlítsd magatokat,most jött a telefon,hogy a rossz véreredmények miatt gasztroenterológushoz kell mennünk...valószínű a nemevés is kiderül...De én úgy látom a csajok nagyon szépen ki vannak gömbölyödve,nem úgy néznek ki,mit akiket éheztetnek :D ...és cukik :wink:
Vendég

Nyulasz: sajnálom a rossz eredményt! Drukkolok, hogy apró, könnyen kezelhető probléma legyen és oldódjon meg hamar!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Nyuszi, jobbulást mindkét Bogyónak! Remélem tényleg könnyen kezelhető a probléma Noémi nem evésére!!!! Neked kitartást, hát én nem tudom, hogy csináltam volna végig két beteg gyerekkel, ha apa nincs itthon. :oops:

Timi, egész jól sikerült ez az éjszaka is, annyi különbség volt csupán, hogy 4-kor Míra kelt és ordította (szó szerint) fel Emmát. Picúr kapott kaját, aludt vissza azonnal, Emma hasamon elaludt, de sajna nem sikerült visszaraknom, mert bealudtam vele, így fél 7-kor néztünk egymással szembe. :oops:
Szép pufókak a csajsziid, szerintem sincs ok aggodalomra. Enyémek se ették soha meg az "előírt" mennyiséget. Most se esznek annyit, mint barátnőim korabeli babái, illetve amennyit a könyvek írnak. De súlyuk megy, tök ügyesek fizikailag, Míra olyan kis erős :shock: , szóval nem aggódok. Pedig ma egyáltalán nem ebédelt. 3 féle kajával is kínáltam, nem kellett neki. Kifli csücske meg gyümilé. Ennyit tudtam kihozni a mai ebédjéből. Valószínű a foga. Az elsővel küzd a kincsem, ma mindkét napközbeni alvásakor felordított, Panadollal bekentem neki és visszaringattam. Azt hinném, hogy azért ébrednek éjszaka, mert nem esznek napközben eleget. De ennyi erővel a Te lányaid és Nyuszi gyerkőcei is kelhetnének. Tehát nem hinném, hogy ez az összefüggés.

Kata, én is mindig így csináltam, hogy Mírának adtam a telibb cicit, mégse szívta jobban. Aztán a végén már nem is foglalkoztam vele. Evett amennyit akart.

törpilla812

Kata!
Nem sok, ennyi nyugodtan mehet. Ha alvás van rendesebben, az nagyon jó, neked is kell pihenni, nehogy úgy járj, mint én 2 hete, hogy egy vacak vírus úgy kiütött, hogy egy napig felkelni se bírtam.

Törpi!
Cukipofa. :D Nekem nagyon hiányoznak ezek a bújások. Balu nagy velem alvós a mai napig, az ikrek viszont úgy gondolják, hogy ha ott vagyuink, akkor játék van és semmi szín alatt nem alszanak...

Nyuszi!
Remélem, nem komoly a baj.

Timi!
Tiszta husikák, nem úgy néznek ki, mintha nem kapnának eleget enni.
vovanda

Törpi: irigykedek ám ezekért az összebújásokért! É sajna nem tudok úgy aludni, hogy mellettem, vagy rajtam vannak, de várom, hogy arra ébredjek, hogy valaki bújik mellém! Én a helyedben biztos a fogra fognám a felkeléseket. Mi mástól lehet? Alexa is fel-fel sikít álmában néha, de nem ébred fel.

Holnap megyünk oltásra, kíváncsi vagyok mit mond a dokibácsi. Hát nem soványak, az biztos! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Nyulasz!
Annyit gondolok Rátok, jobbulást és rengeteg gyógypuszit küldök!!!!! ++++++++++++++

Törpi!
Előbb-utóbb csak átalusszák majd az éjszakát. Van egy barátnőm, neki még nappal is tök jól eljátszik a lánya (13 hónapos) csak ott kelle lennie körülötte. De a kiscsaj mindig is ilyen volt... mikor most is mesélte, hogy milyen jó kislány, rögtön eszembe jutottál. :lol:

Timi!
Szegény lányok, holnap szuri....

Mi ma kaptuk az esedékes hörghurut elleni oltást, Málna még életében nem visított így, mondjuk két adagba kell kapniuk, mert már túl nagyon (az 5,6 és 5,8 kg-val :lol: :lol: :lol: ) és még nézni is rossz volt. Utána voltunk neurológián ott is minden ok volt, legközelebb csak 1 éves korukba kell mennünk.

KépKép
zsófikukac

Sziasztok,

bocs, macerás napjaim vannak, meg két nemalvóm...

Nyulasz! Mielőbbi gyógyulást! Remélem, nem kell befeküdni és a gastroenteorológus sem talál semmi komolyat. Kitartás (én tuti meghülyülnék, ha ezt egyedül kellene végigcsinálnom)

Timi! Nálunk is volt ujjszopás, én kegyetlen voltam, ha kézben volt, akkor simán kivettem a szájából az ujját, ha ágyban, akkor pluszban megkapta a cumit. Most nincs ujjszopás.

Ülésben ezek szerint nem értenek egyet a szakemberek, nekünk kifejezetten házi feladat volt z-be ültetni a lányt, hogy támasszon a kezével (akkor még nem tudott felülni, szóval úgy ült, ahogy mi ültettük, bár azt meg nem szabad :roll: )

Törpi! Összebújásért én is irigy vagyok, nálunk is a játék megy, illetve a kisfiam, ha álmos, akkor jön és bújik... és harap :?

Kép

Mó: én is kegyetlen vagyok, csak Hangánál nem működik a dolog, mert a cumit föld körüli pályára állítja, annyira utálja.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!!!

nyulasz: jobbulást a manóknak!!! Meg a párodnak is!!!
timi: nagyon szépek a csajok!!! kis husikák!!! :lol:

vocsi73

Na, túl vagyunk az oltáson, Hanga csak vigyorgott, egy hangja nem volt, Alexa kicsit panaszkodott, de ő sem sírt igazán. :D Az én okos lányaim! :D :oops: Minden rendben van velük, Alexa hosszban lehagyta a Hangát, súlyban még 300g-al kevesebb. Tápszer maradt a Bebe HA, ebből nem enged a doki 6 hónapos korukig, utána is marad a HA-s 8 hóig csak valami más, aztán már lehet simát is. Szóval anyagi csőd! :( Amilyen hülye vagyok elfelejtettem mondani, hogy mostanában elég keveset esznek, dehát Hangánál meg is jegyezte az egyik védőnő, hogy van ám combi! Hát tényleg nem sovánka, de az elmúlt 1 hét alatt csak 80g-ot hízott. 1 hét múlva mérek egyet, hogy hogy állunk, kíváncsi leszek.

Nyulasz: javultok? Hogy bírod? Jobbulást továbbra is és az erő legyen veled!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Balázs alalkul,kedve nagyon jó,orrát még sokszor kell szívni,meg köhög,meg még a levegőt is nehezebben veszi,de határozottan jobb.Noémin tegnap tetőzött,30 tápokat evett,meg 10 kanál sütőtököt,és az egész délutánt-estét végigsírta.Kihívtam a dokit,kapott gyogyit,piros is a törka,és köhög nagyon...meg neki is használjuk a ventolint.Érdekes fürdéskor minden baja elmúlt.Éjszakája is jobb vol,igaz már 11 után fen volt,és csak 1-kor aludt el,viszont akkor 7-ig bírta.Balázs 4-kor kelt,elakadt az ágyban,de 5-től már ő is újra aludt.
Ma napközben végre normálisakat alszanak,mert tegnap 20 perceket sikerült,és Noémi sírása felverte Balázst is,így jó fáradtak voltak.

Most én is aludtam 1 órát,viszont már kelnek.

Timi,ügyesek a csajok! :D

és köszönjük ám mindenkinek a gyógypuszikat!
Vendég

Nyulasz!
örülök, hogy Balázs jobban, és remélem holnap már Noémiről is ezt mondhatod! És kitartás! És persze további gyógypuszik!!+++++++++++++++++++++++

KépKép
zsófikukac

sziasztok

köszönöm a légzésfigyus segítséget, megint lebeszélt a férjem róla hát még nem tudom mi lesz, és amúgy mindig hason alszanak

Timi most olvastam vissza, nálunk Lorkának ilyen az arca, nagyon csúnya piros pöttyök és érdes a bőre, kérdeztük orvost hogy mit javasol, és azt mondta hogy vadárvácska teában fürdessük, meg ecseteljük vele az arcát
neked bevált az a halicar kenőcs?
amúgy nekem eszembe sem jutott hogy a tápszertől is lehet, én azonnal az anyatejre gondoltam habár az elég kevés

Én nem tudom ki hogy csinálja, hogy egyedül képes ellátni 2 vagy több gyerkőcöt, nekem anyum mindig itt van és mégis du. van mire felöltözök, meg fogat mosok
hogy van ez :?:
mi lesz velem ha egyedül leszek :?:

Ja és nagyon gáz
én nem ébredek fel a sírásukra illetve ha hallom hogy sírnak akkor nem kelek fel azonnal, hanem csak később, mikor már kisírták a lelküket is
igy mindig van valaki éjjeles ügyeletes, vagy a férjem vagy az anyukám aki engem is felkelt, és idehozza hozzám a gyereket,
és ők megcsinálják a tápit amig én cicivel lenyugtatom őket

pedig képes vagyok azonnal ugrani éjjelente pl. ha a férjemnek begörcsöl a vádlija akkor abban a pillanatban ott termek mellette és próbálok tenni valamit
remélem ez kialakul a lányokkal is

Móni
KépKép
reunion

Móni: nekünk jó volt a Halicar és nem a tápszertől volt. Biztos, hogy a tej ütötte ki őket. Lassan múlik el, de már nagyon szép ahhoz képest amilyen volt.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most írok, de két napig nem bírtam felállni, mert annyira fájt a derekam. Tegnap kaptam valami csodainfúziót, így most újra járok. Mindenkinek köszi a tornával kapcsolatos segítséget. Végül felhívtam (itt Pátyon) egy szakembert (dévényis) aki megnézi őket március elején. Ő is ezt a úgy fektessem, hogy az inger a rossz oldalról érje dolgot mondta addig is. Egyébként alapból úgy van fektetve, mert úgy esik kézre.

Nyulasz! Jobbulást!

Timi! Nagyon helyesek a babák!

Reunion! Nekem sem sikerül hosszútávon egyedül ellátni a csajokat. Ha van éjszakai segítségem, akkor nincs semmi gond, de ha nem alszom éjszaka, akkor 2-3 nap után teljesen összeomlok. Nekem is jön anyum és néha itt alszik, így én tudok aludni 5-6 órát, mert Ő megetet cumisüvegből. Aztán nem jön két napot, hogy rendbe szedje magát. Most próbálok ki éjszakai felvigyázókat, mert keresek valakit, aki heti háromszor 8 órát itt van éjszakánként és a lányokkal alszik és megeteti őket a lefejt tejjel vagy tápszerrel. Most nézem, hogy kicsit drága mulatság lesz ez, de elvileg az önkormányzattól kapunk valamennyi pénz és remélem, hogy pár hétig tudok valakit fizetni. Anyám és anyósom ugyan megcsinálná, de úgy látom, hogy anyu nagyon elfárad, anyósom meg nem meri egyedül csinálni.

HÍZÁS! Hát nálunk a picinek visszaesett a súlya, ahogy hazajöttünk a kórházból és most kezdett el hízni, de a gyerekorvos és a védőnő rögtön mondta, hogy tápszerezzem a gyereket, vagy adjak neki extra szénhidrátot vagy többet adjak neki illetve a legjobb, hogy szoptassam igény szerint. Persze én tudtam, hogy a gyerek szépen növöget és teljesen természetes, hogyha nem szondázzák és cicizik és cumizik, akkor vissza fog esni egy picit a súlya, de ők csak mondták a magukét és a védőnő visszajött két nap múlva ellenőrizni a gyereket. Most szerencsére ár jónak találta a 2 nap alatti súlynövekedést. Egyébként a 2 kilós gyerek 400-450 ml eszik egy nap. (szerintem ez bőven elég)

Kép
tigriske1978

Móni!
Nyugi, ki fog alakulni. Olyan 3 hónapos koruktól már élhetőbb az egész. Lesznek fix pontok. Próbálj óvatosan valami napirend-félét kialakítani. Nálunk először az esti fürdetésnek lett fix ideje, utána vacsi, majd alvás. Időbe telik, de nekem pl. este 9re mind a 3 alszik. Így mi is tudunk kicsit létezni a párommal. Lehet rögzíteni nagyjából a séta időpontját, aztán a kanalas kajának lett fix helye, amikor kezdtük a hozzátáplálást. Ahogy egyre kiszámíthatóbb az ő napjuk, úgy leszel egyre kevésbé elúszva. És mindig hozzáteszem: minden elismerésem azoknak, akik elsőre szülnek ikreket. Nekem legalább már volt némi rutinom, így azért könnyebb volt.

Tigriske!
Neked is csak ugyanezt tudom mondani: kialakul. Az eleje nagyon nehéz. Amikor már mosolyognak, visszajeleznek, az hatalmas energiákat ad!
vovanda

Sziasztok!
Csak bekukk, mi is picit betegen, de alakulunk :wink:
Tigriske:
esetleg érdekelhet (ezt is véletlenül találtam :oops: :lol: )
http://www.expressz.hu/baba-gyerek/gyer ... -18818171/
Betegeknek jobbulást! Mindenkinek szép hétvégét!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Köszi a hirdetést, felhívom!

Kép
tigriske1978

Sziasztok!

Sajnos még nincsenek jó híreim,Noémi nagyon nehezen viseli a betegséget.

Móni,nem értem,miért beszélt le a férjed a légzésfigyelőről? :shock:

Tigriske,bizony kell a segítség.Remélem találsz valakit,aki megkönnyíti a mindennapokat.

Babus,gyógypuszi nektek is!

Antibiotikum után mennyi idővel adhatok grmicid kúpot,vagy nurofent?
Vendég

Nyuszi!
Bármennyivel. Ha lázas, add oda neki nyugodtan. És gyógyuljatok!
vovanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?