Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi,
Üdv :D Én is veszélyeztetett vagyok és szedtem utrogestant az elején. Nyugi tuti nem lett baja a babának még olyan picike hogy ez nem árthatott neki. Drukk a holnapi uh-hoz majd hozzál képet :wink:
Vendég

Sziasztok!

Mazsi:Üdv. itt nálunk.Szerintem se izgulj, igaza van Pandusnak, még nagyon pici a baba,nem lett baja.

Hol vagytok többiek???

Vikci?????Minden oké???Anyud hogy van???Puszi

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Köszönöm szépen a biztatást,egy kicsit megnyugodtam
100%-osan csak az ultrahang után :D
Majd írok holnap,hogy mi volt.

Mégegyszer köszi!
mazsi1979

Sziasztok!

Milyen gyorsan megy az idő Mi? Ha visszaolvasgattok az elejére el sem hisszük, hogy már itt tartunk. Akkor meg már hogy vártuk, hogy megnőljön a pocink. És itt tartsunk. A múltkor kerestem valamit és akkor nézegettem a táblázatot. Hát igen minden idő eljön egyszer.

Végre feltudtam jönni egy kicsit. Most is mondjuk a hűtőhöz rohangálok, mert annyi jég van benne, hogy nem győzőm törölni a vizet. A fagyasztóládát olvasztom. Nagyon melegem van.

A doki pénz témához:

Nekünk 4 alkalomnak kellett eltelnie ahhoz ja és mi kérdeztük meg, hogy mennyi a tarifa. Jobb lett volna ha elmondja, hogy mennyi az elején. Ez így korrekt. Bár a szülés maga nem drága nála, de a vizsgálatok viszont nagyon. 10 fölött van.

Katuci,

köszönöm jól vagyok. Bár van amikor egy kicsit leeresztek, mert anyum hol jobban hol rosszabbul van. Most melegem van.
Mondani is fogom a barátnőmnek, hogy ne akarjon lefogyni terhesség előtt, mert lehet, hogy hányni fog azzal meg fogy. Aztán meg ahogy elnézem azokat akik plusszal indultak tényleg csak a babához szükségeset veszik fel. És szerintem Ő is csak azt szedné fel. Ez így teljesen jó.
Én meg rengeteg folyadékot iszom. Tudom nem kéne, mert az a víz bennem marad ami viszont túlsúlyt mutat. Na de sebaj, majd leapasztom.

Zsu,

mennek a napok. Már csak 9 hét és 2 nap van hátra a szülésig. Jönnek az ünnepek és hamar elmegy ebből gyorsan 4.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci
Nyugodtan igyál! Az hülyeség, hogy a vizesedés miatt nem lehet... sőt újabb kutatások azt bizonyítják, hogy akkor is ha valaki vizesedik a több folyadék bevitel használ. A sót kell csökkenteni...
Vizesedésre a kruplidiéta is nagyon jó... egy kiló krumplit kell vízben só nélkül megfőzni egész nap csak azt enni sok vízzel... kihajtja vizet... olyankor érdemes ha az ember biztos nem megy sehova... :) :) :)

Ki a dokid?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vikci:Hát igen, telnek a hetek,de egyáltalán nem bánom,sőt....már nagyon várom.Már most alig birok kiszállni a kádból, meg az ágyban sem tudok fájdalom nélkül megfordulni!!Nagyon rossz!!!Ilyenkor egyébként kb. még hány kiló hízás várható?Én mindig úgy érzem, hogy tele vagyok, még akkor is ha nem eszek!!!Küldesz pocis képet???

szemokzsu

Zsu,
A kilók igazán a 30. hét után indulnak meg felfelé de azt pontosan nem lehet megmondani hogy mennyi várható.
Vendég

Mamacka,

ezt a fajta vizesedést nem lehet érzékelni, mert a belekben és egyéb belső szervekben bújnak meg. Amiről én írtam. Mert van ami ugye látványos az most jön majd. Zokni csík újjak stb...
De egyébbként a szakkönyvek is 1,5 liter folyadékot írnak. Én szomjan halnék ha csak ennyit innék.

Pandi,

én úgy olvastam több helyen is, hogy a középső trimeszterben hízunk a harmadikban már csak a baba súllya az ami feljön. Egyébbként már egyre kevesebbet fogunk tudni enni, mert a kis cuki nyomja a gyomrot össze. Én már érzem is. Ha egy kicsivel többet eszem már refluxos jelenségeim lesznek. Főleg ha lehajolok kajcsi után. De egyébbként szerintem ez a hízás dolog mindenkinél más. Van ugye aki az elején fogy na most azt visszahízza és már nem is számloja bele hízásába és így kevesebb jön ki a végére. Van aki eleve túlsúllyal indul azok nem szednek fel sokat. Van aki vékony és nem is hízik de van aki meg sokat. Ez szerintem abszolút alkat kérdése. Pedig közben senki nem zabál. És mégis hízik. Ilyenkor az ember agygörcsöt kap, hogy miért? Fura ez a biológia. Szóval mindenki más. Ezzel csak azt akartam írni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsu,

próbálj meg tornázni. Nekem sokat segít a mozgásomon. A hét elején nem nagyon tudtam mozogni, de aztán tornáztam és sokkal jobb lett. Bár tegnap egész nap álltam, meg ma is egy kicsit túl pendítettem a húrt. így nem maradt energia a tornára.
Na persze ne ugri-bugrira gondolj hanem talajon végzett derék, hát, lapocka torna. Meg oldalsó comb, fenék izom tornára. Javítja a tartást és a könnyebb mozgást. Én is utálok lefeküdni aludni, mert egyszerűen nehéz kikászálódni. De most egy kicsit jobb lett.

Majd rakok fel képet, de te is!!

Sőt mindenki aki csak tud tegyen fel képet!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Miért ez milyen vizesedés? :shock:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vikci,
Az tuti hogy a végén hízol a legtöbbet(persze vannak egyedi esetek) erről több írást is találtam és a könyveim is ezt írják:
Az összes súly körülbelül egynegyedét az elsõ harmadban, a többit pedig a második kettõben szeded majd fel - a harmadik harmadban valamivel többet, de az utolsó 1 hónapban a gyarapodás lelassul. A lényeg a folyamatos testsúlynövekedés: a babavárás mindegyik szakaszában káros a fogyókúra illetve a testsúlyvesztés.
Vendég

Csajok
Egy másik fórumon valakinek összeszedtem, hogy mit is jelent advent, a gyertyák a koszorúk... gondoltam érdekes lehet nektek is! :)

Rita

Hát íme!
Egy kicsit én is utánna néztem alaposabban... :)

A keresztény kultúrkörben a december 25-ét, Jézus születésének napját megelőző négy hét az adventi időszak.
Az advent szó jelentése eljövetel (a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „Úr eljövetele”).
Régebben egyes vidékeken nevezték ezt az időszakot „kisböjtnek” is. A lila szín is a bűnbánat szine... Az adventi idő alatti böjtölés szokása tulajdonképpen a húsvétot megelőző nagyböjtöt utánozza. (Húsvét előtt is van egy "rózsaszín Vasárnap amikor nem böjtölünk hanem örvendezünk :) )
Advent első vasárnapja, a keresztény egyházi év első napja, mindig november 27. és december 3. közé esik.

A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor.

Ami most jön azt én sem tudtam:
Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. Egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre (vagy közösségre) is utalnak:

* Ádám és Éva – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit)
* zsidó nép – akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény)
* Szűz Mária – aki megszülte a fiút (öröm – rózsaszín gyertya)

* Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet)

Az első ilyen koszorút Johann Hinrich Wichern, az evangélikus szeretetszolgálat elindítója készítette. Az általa alapított szeretetotthonban fából készült koszorút készítettek, amelyre 23 gyertya került, ebből négy nagyobb a vasárnapokat, a 19 kisebb a hétköznapokat szimbolizálta. Manapság már csak négy gyertyát szokás a koszorúra tenni.

Az első Vasárnapnak én sem tudom a nevét... :azt hiszem nincs is neki
ez Advent első Vasárnapja
a második bronz Vasárnap
a harmadik ezüst Vasárnap ekkor gyújtjuk a rózsaszínt ez az örvendezés vasárnapja... előünnep
a negyedik az arany Vasárnap..

Három lila gyertya van, és egy rózsaszín, a rózsaszínnel szemköztlévővel kezdjük majd egy irányba elindulunk... templomban gyakran fehér szokott lenni mind a négy csak szalaggal jelölik.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pandácska... én is úgy tudom, hogy a középsőben hízik legtöbbet az ember az utolsó hetekben még fogyhat is, de szerintem is ezek csak átlagolások és mindenkinél teljesen egyedi módon történik.
pl a 2006 tavaszi babásoknál volt egy mama aki a legelejétől kezdve havonta egy kilót hízott a végéig! :)

Én a félidőig semmit... utánna 15 kilót

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép
Kép
Kép
Vendég

:) Sziasztok! :D

Én az utóbbi egy hónapban megint felszedtem, csak nem kettő hanem 3 kilót! :) Mi lesz még ezután? :) Bánomisén!

Egyébként ahogy Mamacka irja, teljesen egyéni a hizás, én mindkét fiúval fogytam az első négy hónapban 6 kilót, aztán ugyanazt a 6-ot szedtem vissza a maradék hónapokban. Barnussal még rátettem egy kilót, vagyis 7-et. Most meg...... eddig 13 kiló plusz....
És még mindig nem látszik meg rajtam állitólag, csak a visszereim a derekam meg a nadrágok érzik meg. :)

Egyébként már nagyon aktiv a kisasszony odabent, nemcsak este, hanem napközben is rendes bokszórákat vesz :)
Már a pocimon is látni, ha fekszem, hogy hol rugdos a kis drága :)

Pusz, majd még jövök, Atist viszem vissza dokihoz....

Ági
Vendég

Pumpóka,
Mit szól a két fiú hogy kislány lesz a tesó?
Vendég

Sziasztok!

Bocsi,hogy beleszólok,olvastam,hogy a testsúlyváltozásokról írtatok...
Én a negyedik gyerekemet várom,és ezzel a babóval még nem híztam egy dekát sem,sőt tegnap a kezdősúlyhoz képest 0,5 kg mínuszt mértem.
Eléggé aggaszt a dolog,a többivel az első pillanattól fogva gyarapodtam... :roll:

Kép
orsitigris

Orsi,
Nyugi teljesen normális én kb. a 18. hétig nem híztam semmit. A babád szépen fejlődik így is most még olyan picike hogy nincs is igazán súllya. Ha esteleg hánytál is akkor meg ne is várjál hízást a fogyás is érthető.
Vendég

Pandi!

A fiúk nagyon örülnek, hogy hugi lesz, nem akartak öcsikét, azt mondták, elegek ők ketten fiúnak, mostmár lánytesó kell! :)
Apuci pedig azóta, hogy tudjuk, kicsi lányunk lesz, még szerelmesebben néz rám esténként.... :oops:

Orsi, ha olvatad, amit irtam, én sokat fogytam az első kettővel és nem aggódott az orvos, mert a babák meg szépen fejlődtek mindkétszer. A fél kiló meg egyáltalán nem sok. Annyi rajtam egy-egy kiadós gofrizás után ugrál le-föl.... :) ne izgulj emiatt, de ha nyugtalanit, kérdezd meg a dokit vagy a védőnőt róla...
Negyedik baba... gratula neked :)
Egyébként énis azt hittem, ez is olyan lesz, mint az első kettő, aztán nesze nekem, minden rossz előjött és én meg hizok, hizok... :) most jöttem rá igazán, hogy minden terhesség más....

Ági
Vendég

Orsi, én 20 hetesen értem el a kiindulási súlyomat!!! :) (A 12.-ig lement 2 kiló, és az szép lasan a 20.-ra tudodtt visszatérni.) Úgyhogy nyugi!!! Úgyis csak az számít, hogy a baba gyarapodik, és ilyenkor még tényleg nem nagyon van miért hízni!

meri

Sziasztok!

Pandi,

én ha még most kezdenék el hízni akkor nagy baj lenne, mert már szerintem csak pár kiló fog feljönni. De látom sokan írták, hogy a középső trimeszter a vészes. Na mindegy. Meg én ugye az elején nem voltam rosszul levős és felhagytam a sanyargatással ami az addigi életvitelemet jellemezte. Mert ugye ahogy írtad is nem koplalunk ha babát várunk.

Mamacka,

én ezt eddig nem tudtam, hogy a szervezet belső szervei is képesek vizet visszatartani. De lehet, hogy ezt a krumpli dolgot kipróbálom majd. Köszike.
Nagyon jópofák az Adventről szóló dolgok. Pont most akarok koszorút készíteni. Ez eddig nekem nem volt tiszta, hogy milyen gyertya kell az elkészítéséhez. Mindíg variáltam. Hol babakék, hol meg ezüst volt. De most veszek rózsaszínűt vasárnap. És úgy csinálom meg.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hahó mindenki eltünt?

Ja voltam ma a 2in 1-ba rengetegen voltak, mert 70%-os leértékelés volt. Vettem is egy szoknyát meg 3 fölsőt. 35 e helyett 10e-ért. Mert ugye jönnek az ünnepek tudom, hogy már a vége felé vagyunk de azért jól esett egy kicsit vásárolni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci
Hol van ez az üzlet?
Jó lenne venni egy gatyót, de nem egy vagyonért...

Kép
Kép
Kép
mamacka

A Moszkva térnél vana a Lövőház utcában. Leszállsz a Mamutnál és besétálsz. Még holnap van akció, de nagyon sokan voltak ma is. Még ma hétig nyitva vannak azt hiszem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ja van egy csomó csinos nadrág.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok Pandácska és Zsu!

Voltam ma ultrahangon,és tényleg nincs semmi baja :D
Láttam,hogy vert a kis szíve,és most már megnyugodtam.
5 hét múlva megyek megint.

Pandácska:

Neked is a 12.-ik hétig kellett használnod az Utrogestan-t?
Én a hüvelykúpot használom.
mazsi1979

Mazsi,
Örülök hogy minden rendben :D Igen 12. hétig hüvelyen keresztül plusz kaptam még mellé progit azt szájon át.
Vendég

Sziasztok!

Látom előjött a súlytéma megint! Hát én most tartok +6-nál. Petivel is kb. így álltam ilyenkor, így abban bízom, hogy most sem lesz több 13 kg-nál a végén! :) De ha igen, az sem izgat, mert Peti után is a kórházból már csak +1-el jöttem ki és 3 hónap múlva már -3 nál álltam. :D

Mazsi!

Gratula a bébihez! :)

Vikcy!

Jó vásárt csináltál a rucikkal!

Csajok, én tegnap meg ma kimostam, kivasaltam mindent, ami a kicsinek kell majd! Lehet hülyeség, de úgy gondoltam, nem akarom karácsonykor, azt meg ki tudja, hogy fogom bírni januárban! Szóval már csak kicsi apróságok kellenek, konkrétan 3 hosszúujjú bodyt szeretnék venni még, meg egy-két pár kiszoknit, meg egy overálzsákot, de jövő vasárnap lesz börze itt Pécsett és akkor talán ott meglesz már minden! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szép estét!

Üdv az újaknak, kicsit el vagyok maradva az olvasással és az írogatással is. Bocsi, ha nem írok most személyes választ, vagy részleteset, csak úgy általánosan.

Ma elmentünk a barátnőmmel - aki szintén kismama - egyet tekeregni egy közös barátnőnkhöz. JÓ volt, de elég jól kifáradtam. Ez a Plázázás már nem való nekem. Teljesen leeresztek tőle.
Már előre félek a karácsonyi nagybevásárlástól. Még jó, hogy a párommal megyünk, mert egyedül nem tudnám végigcsinálni.
Mondjuk a lányzónkat itthon hagyjuk a mamára, mert ő csak hosszítja és nehezíti a vásárlási időt :-) (anya vedd meg ezt, vedd meg azt, na légyszi....stb. stb. - kész katasztrófa)

Mazsi!
Örülök, hogy minden oké a kis babuciddal. Mi is paráztunk az elején, nem is kicsit :oops: :D
Olyan jól be tudtuk egymást riogatni itt a topikon, hogy csak na...

Pandi!
Ha majd újítod a táblit, légyszi írd át nekem a szülés dátumát február 12-re, köszi! Egyébként szép a tábli, látom újítottál rajta :-)

Most ismét abba kell hagynom az írást, majd este lehet, hogy újra benézek!

Pá!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Mazsi:Örülök hogy megnyugodtál, látod:Semmi baj nincsen!!!Mondjuk én is ilyen voltam, :oops: de szerencsére elmúlt az aggódásom.... :D

Viki:De jó neked hogy már itt tartasz,én még semmit nem mostam ki, és még szinte semmi sincs kész, de már mindent megvettünk, ez is valami!!!De hamarosan hozzá kellene látni az előkészületekhez...

Katuci:A vásárlást már én sem birom, sőt...szinte semmit.Egyre nehezebb megmozdulni, és felkelni az ágyból.De elég edzett vagyok, esténként előszeretettel látogatom a fürdőszobát! :?

szemokzsu

Sziasztok!

Meri!
Korábban kérdezted, h. mikor lesz vége kedden a szülőszoba látogatásnak: hát szerintem 16-ra biztos nem érnénk át a másik tanfolyamra, mert általában 16.-ig, 16.30-ig el szokott tartani.

Zsu!
Én is egyre gyakrabban látogatom a fürdőszobát, már arra is gondoltam, h. ott ágyazok meg magamnak a WC csésze mellett, úgy legalább nem kell kikecmeregni az ágyból... :)

Kata!
A karácsonyi nagybevásárlás még nekünk is visszavan, bár most inkább ezt a hátam közepére kívánom....

Vikci!
Szerintem is jó vásárt csináltál, azokat a rucikat még úgyis tudod utána is hordani (azért nem mennek le 1 hét alatt sajnos a kilók).

Pati / Eszter!
Merre vagytok?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera:Hát igen, lehet jobban járnánk ha ott ágyaznánk meg magunknak.. :D Nem is az a baj, hogy sokat kell menni, hanem hogy fáj kikelni az ágyból, mert hát aludni amúgy sem tudok...Mostanában még a derekam is fáj, szóval tiszta "betegnek "érzem magam!!!Ti hogy vagytok ezzel?Ha egy picit lefekszem, és utánna felkelek, mindenem fáj, és sokszor még menni is alig birok. :(

szemokzsu

Zsu!

Én is derék/ hátfájással keltem fel ma reggel. Nekem sokszor még a pocim is fáj felkeléskor, pedig úgy kelek fel ahogy a nagykönyvben meg van írva...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera:Hát igen, én is...De mindjárt vége, és az eredmény nem marad el!!!! :D Mindent megér, hogy végre a kezemben tarthassam az én Kismanómat!!! :D

Vikci:Várom a képet!!!!És mindenkitől!!Kíváncsi vagyok kinek mekkora a pocija!!!

szemokzsu

Sziasztok,
Látom megint sokat írtatok, alig győzöm követni. Én az utóbbi napokban full nyugiban voltam, szinte csak befelé fordultam, ugyanis egy baleset történt velünk...
Szerdán a Móricz-on elénk ugrott egy öngyilkos hajléktalan. Normális tempóban mentünk kocsival, ő pedig szabályosan elénk futott. Borzasztó volt... szerencsére csak a lába tört el, nem lett komolyabb, de így is nagyon felzaklatott minket... azóta is próbálom nyugtatgatni magunkat, remélem nem lesz baja a kicsinek emiatt ( már 30 hetes és ugye mindent érez) : (
Ne haragudjatok, de már ki kellett magamból írni, asszem lassan feldolgozom a történteket.... és elnézést, ha esetleg titeket is felzaklatlak ezzel... sorry : (
Kocsiról ne is beszéljek, nem lesz egyszerű, mivel ugye nincs biztosítása...
Jajj, nagyon nem hiányzott ez most nekünk.

Súly témához hozzászólva, én is úgy tapasztalom hogy a középső részben szaladt el a ló velem, elején nem szedtem fel, csak fél kg-ot, most a vége felé pedig szolidan gyarapodunk... viszont a hasam nagyon beindult, már olyan, mint a tietek a régebben felrakott képeken, most már nekem sincs "kicsi" hasam, meg is nyugodtam, meg hát az UH szerint is teljesen jól feljődik a kicsi : )

Andi

Kép
danidaniel

Mamik
Ha jól tudom bmo is szokott ide írni...

A kislánya elég beteg lett kórházban vannak!
Gondoljunk rájuk!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok, Vera vagyok, köszi, csak inkább a márciusi topikosokat szoktam boldogítani. Itten csak orvul olvasgatok.

Andi, sejtem, mit érzel, ültem már gázoló autóban, igaz, nem babásan és szintén nem sofőrként. A dolog még sokáig kísért, tedd egy polcra a lelkedben, és hagyd, hogy egyszer majd kiégjen az érzés. Ne aggódj, a babák pont az érzékenységük miatt fel vannak vértezve anyuci életének eseményei ellen. Hidd el, nem az a profi babavárás, ha mindentől megkíméled. Az életnek megvannak ezek a negatív oldalai is-sajnos...
Szurkolok, hogy hamar túl legyél rajta!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Andi!

Örülök, h. nem lett semmi baj. A lényeg, h. a babóca és ti is jól vagytok.
Nekem a barátnőm karambolozott a 8.hónapban (egy őrült 120-al beledörgetett itt Pesten, a kocsijuk teljesen totálkáros lett) de Ők szerencsére mindketten megúszták és egészséges kisbabát szült 9. hónapra.
Te is arra gondolj csak, h. megúsztátok és semmi baj nem lesz!!!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok

Nekünk nagyon jó kis napunk volt...

Vikci
Olyan jó, hogy írtad ezt az akciót... vettem két gatyát! és csak 3900 Ft-volt darabja!!!... na de kezdem az elejétől... :)

...koszorúkötéssel kezdtük... sikerült ötöt összehozni...nagyon kellett sietni, hogy odaérjünk a kiállításmegnyitóra, a Mikulás Kaláka már sajnos nem fért bele...
a kiállításon lehetett gyertyát mártani papírt hajtogatni, hímezni... unokatesóm gyerekei nagyon sokat alkottak.
És a kiállítás is hihetetlen színvonalas... olyan gyönyörű fa játékok vannak... leesett az állam (azt hiszem ez a pasas nyert) fa házikók, teljes berendezéssel, malom, fűrésztelep, különböző autók markolók... GYÖNYÖRŰ!!!
Ezen kívül remek társasjátékok, plüss babák egyebek... nagyon színvonalas volt az egész... még 3.-áig meg lehet nézni ha valakit érdekel!
Érdemes!
Képzeljétek én dícsérő oklevelet kaptam a mesekönyveimért. :)

Utánna még sikerült eljutnom a 2 in 1-ba és találtam gatyót!!! Nem gondoltam volna, hogy ezek ennyire kényelmesek!!!
Annyira örülök neki mert ennyiért varratni sem tudtam volna és macerás lett volna eljutni...

De holnap is érdemes elmenni ha valakit érdekel mert nagy leértékelések vannak alapból is a két nap bónusz volt... minden 70% de amúgy is vannak 70% 50% 40% 30% 20%-os leértékelések...
Annak is örülök, hogy magyar termék... a C&A-ban is nézegettem, de annyira kényelmetlen volt és olyan idétlenül állt! :(

Majd teszek képet! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Tegnap elkezdtem írni ide, de sajnos a 3. mondat után lefagyott a rendszer, és nem tudtam után visszalépni. Nem tudom, hogy nálam volt-e gond, vagy a babanet-en.

Mamac!
Szuper napotok lehetett, tényleg. Néha ezért tudom irigyelni a nagyvárosban élőket, mert ott annyi program van családoknak :-(
Nálunk is vannak ilyen advent körüli rendezvények, de nem túl színvonalasak, és inkább felnőtteknek valók. Gyerekeknek maximum játszóház, de azt azért előbb utóbb megunják.
Most pl. a héten lesznek gyerekkoncertek délelőttönként, de az óvodából nem viszik ki a gyerkeket. :? Pedig direkt ovis csoportoknak van meghirdetve.
Elvinném a lányzómat, de készülök a vizsgáimra, és ha nem viszem reggel oviba, koncert után ugyebár már nem vihetem be :-)
Mondjuk most azt sem értettem, hogy az adventi gyertyagyújtást a templomban szombat estére tették, vasárnap helyett. új papunk van, lehet, hogy újított egy kicsit ??:-)

ÉJjel nagyon szarul aludtam. Úgy kezdődött, hogy tegnap reggel mindkét lábam begörcsölt lábujjamtól a térdemig, fél órát szenvedtem, mire elmúlt. Nem győztem kapkodni a magnéziumot.
Aztán napközben is néha éreztem, hogy fáj a helye, de nem volt gond. Éjjel meg lezsibbadt az egész bal lábam, nem tudtam megtalálni a megfelelő alvó-pózt, kínlódtam vele folyamatosan, közben be is görcsölt a vádlim. Kb. 6-szor voltam pisilni, és ráadásként az én kis babucim hajnali 2-4-ig rugdosódott össze-vissza.
Nem tudom mi lehetett velem/vele, mindenesetre úgy érzem, mintha egy szemet sem aludtam volna.
Még szerencse, hogy az anyósomhoz megyünk ebédre, így legalább nem kellett a főzéssel bíbelődnöm.

Jövő héten ablakpucolás.... :shock: Mellette tanulhatok mint güzü, mert 15-én két jó kemény tantárgyból lesz zárthelyim. Szóval nem fogok unatkozni így karácsony előtt....:-)

A C&A-ban én is néztem gatyókat, és rendkívül előnytelen fazonúak, kényelmetlenek, az ára jó lenne, csak a fazona hordhatatlan.
Én Győrben szoktam egy kismama-boltban vásárolni, nem túl olcsó- igaz, hogy csak két gatyóm meg két blúzom van onnan- de magyar termék, és nagyon jó minőség. Egy gatyó kb. 7000 Ft, a felsők 5-6ezer.
Még az a szerencse, hogy a régi felsőim nagy része mind rám jön, az anyag alakul hozzám :-) Csak a gatyákkal vagyok bajban.
Most majd még egyre beruházok, aztán befejeztem. 3 nadrád untig elég. A szoknyáim meg mind gumis derekúak, úgyhogy azokat simán fel tudom venni.

Egy dologgal vagyok bajban, a kismama harisnyával. Egyszerűen nem tudom hordani, annyira szorítja a hasam. Pedig direkt kismamáknak csinálják, de olyan szoros a gumirozása, hogy majdnem megfulladok benne. Úgyhogy marad a térdzokni, vagy a vastag pamut harisnya, mert azoknak puha a gumija. Ti hogy vagytok ezzel?

Megyek, mert már kész az ebéd anyuéknál.

Advent első vasárnapja nem igazán akar derűs lenni, olyan borult nálunk az ég, tegnap még ónos eső is esett. Talán délutánra kisüt kicsit a nap!

Szép napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Nekem mostanság csak olvasgatni van időm :)
A súly dologhoz annyit h én 2és fél kgt híztam és a 17. hétben vagyok...abszolút nem láccik kicsit sem a terhesség..a pocimon sem de ne maggódom mert a hőn áhitott poci nemsokára ugyis rohamos növekedésbe kezd :) és nyugodt szívvel áldozok a hízás oltárán abból a célból h világra hozhassak egy új apró életet :)

amugy várjuk a Afp eredményét...1.5 hét mire megjön...a hematológus kiderítette h Leiden mutációm van..de az injekciós kezelés marad és bizti nem lesz bajunk..
(ugyan a combomon már nincs ép hely...kék zöld lila..meg mindig besül a szuri..de megéri :)

egyébként várom az első mozdulatot és olvasom a ti élményeiteket...dec 12-én pedig hátha megmutatja h ki is rejtőzik odabenn.

Nagyon kellemes hétvégét mindenkinek.

Katuci: merre van Győrben a kismamabolt amit ajánlanál?
Vendég

Sziasztok!

itt még új vagyok, babaneten már nem - a babaprojekt előtt álló székesfehérváriak topikba írogatok, mint Judy. 20 éves vagyok, az első babánkat várjuk. Picifiú lesz, nagyon örülünk neki és nagyon szeretném már a karomban tartani!! :)

üdv

Márti
Vendég

Sziasztok!

Lituka! Akkor drukk az uh-ra nektek, mutassa csak meg, ki rejtőzik odabent! :) A szurik nagyon kellemetlenek lehetnek, de hát az az igazság, hogy annyi mindent kibir és vállal az ember egy babáért. A végeredmény úgyis szinte mindent feledtet! :) Azért vigyázz magatokra!

Schellcat! Üdv köztünk. Attila lesz? Jól látom? Isten ostora, mint a fiam. :) Gratula hozzá!

Egyébként énis nagyon rosszul aludtam. Meg olyan szarul vagyok egész nap. Bal oldalon egész lent úgy szúrt a hasam éjjel, hogy nagyon sokat fent voltam miatta. Azóta is kis szünetekkel szúr és nagyon kellemetlen érzés, ha lefekszem, akkor még jobban érzem. Mi a fene lehet? Lehet, hogy nyom valamit a kisasszony? Mert a vakbélgyulladás úgy tudom, jobb oldalon van és az nyomásra is fáj, meg kevésbé szúr, inkább fáj. Ez nem fáj, hanem szúr, szó szerint, és nyomásra nem érzékeny. Nem tudom, azért ha holnapig nem múlik leugrok a dokihoz, nézzen rám és mondjon valamit.

Mindenkinek további szép adventi első vasárnapot!

Ma gyújtjuk az első gyertyát!!!!! Jujj, elő is szedem a koszorút!

Ági
Vendég

Pumpóka, igen Attila, mint az apukája! :D Ha lány lenne, Zsófi lenne...! :D
Vendég

Sziasztok!

Anyum nincs jól. 39 fokos láza van már 3 napja. Valószínű elfertőződött a shönt. Most szállítják vissza az idegsebészeti klinikára. Csak fekszik ráng stb... Nem tud magáról. Remélem megtudják gyógyítani. Tudom, hogy az orvosok nem istenek, de csak megismerheti az unokáját. Már volt 2 agyhártyagyulladása az elmúlt egy évben a műtétek között.

Pumpi,

ez érdekes, ,mert nekem is lennt szúrt ma reggel. És többször is. Mondjuk már nem fáj, de van olyan nap, hogy ha megyek valahova sokáig fáj.

Katuci,

én ma próbáltam venni magamnak harisnyát, de nem kaptam. Mert mindegyik szűk pociban. Marad a combfix karira. A magasságom miatt egyébbként is 4-es kell, de most a pici miatt nem jó.

Mamacka,

örülök, hogy kaptál gatyót. Igen ezt tudtam is , hogy néha van amit alapból leértékelnek. Majd ha oylan kedvemben leszek felhúzom a göncöket és csinálok róla képet.

Sziasztok

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikci!
Szorítok anyudnak, h. jobban legyen, neked meg kitartást és ne idegeskedj sokat, mert árthat nektek.

Shellcat!
Üdv itt közöttünk!

Kata!
Azért óvatosan azzal az ablakpucolással! Görcsölni azért is görcsölhet a lábad (a Mg hiány mellett), hogy egész este már csak szinte 3 pozícióban tudunk aludni: jobb/ bal oldal meg időnként egy picit háton.
Valószínűleg a babóca nyomhatott valami ideget, ettől is görcsölhetett. (Én is nagyon nehezen alszom mostanában és sajna ez csak rosszabb lesz).
Na nem baj, majd ha megszületik a manó majd fogunk tudni aludni (már ha hagyja :lol: )

Én most a folytonos hányingerrel küzdök: farkas éhes vagyok, eszek egy keveset, majd utána jópár óráig émelygek...
Reggelire márcsak egy kefír meg egy negyed zsemle megy le gond nélkül, de ha egy falattal többet eszem már gond van....

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Vikcy!

Jobbulást kívánok anyukádnak!

Nagyvera!

Hányingerhez kitartás, remélhetőleg ez csak átmeneti most, nem?

Én holnap megyek cukros löttyöt inni, már előre a hideg ráz, nem magától a cukros izétől, hanem attól a förtelmes sok várakozástól, meg attól, hogy éhen fogok veszni! Már éhesen ébredek reggel, és akkor ki tudja mikor veszik le az első vért és ugye onnan még 2 óra a második! :( Úgy számolom, hogy kb délig nem fogok végezni! :( De jó annak, aki már túl van rajta.

Alvás:én is pocsékul alszom mostanában! Fáradt vagyok, lefekszem aludni, és nem tudok elaludni, forolódok órákon át, majd mire elalszom, addigra meg kelhetek pisilni, utána meg megint nem tudok elaludni, Peti meg reggel 6-7 között kel!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vera,
Én is így vagyok most már napok óta :? ma ettem egy szelet kenyeret zöldség, túrókrémet, banánt és ennyi. Hányingerem van már öklendeztem is :?

Vikci,
:( Drukkolok anyudnak hogy rendbe jöjjön muszáj hogy lássa az unokáját!!!

Shellcat,
Üdv és gratula a kukacoshoz :D
Vendég

Vera,
És nálad undorodás is van? Mert nálam az is lett pont úgy mint az első 17 hétben csak akkor végig rókáztam is. Bizonyos szagoktól vagy dolgoktól felfordul a gyomrom.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat. Remélem segít egy kicsit. :)

Vera, Pandi,

Nekem is kevesebb kajcsi csúszik le, mert nem is esik jól. Inni viszont sokat szoktam. Vacsizni már sokszor nem tudok, mert visszajönne.

Megcsináltam az adventi koszorút.
Addig sem gondolkodtam. :wink:

Íme:

Kép

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X