Új privát üzeneted érkezett!

:D
terko3

Három napja olyan iszonyatos fejgörcsöm van. Mintha egy gonosz kis manó ütemesen döfködné az agyamba az életlen kését. De azért csütörtökön Hertelenden dolgoztam egész nap, éjszaka meg vertem a falba a fejem, hátha eltalálom a gonosz manócskát és leájul a fejemről. :roll: Nem tette. Pénteken melóhelyen lehúztam az időt, hazafele mindenki hülye volt, csupán 2 karambolt láttam az 1 órás út során Pécs Kaposvárra tartván, és 3-an előztek meg záróvonalnál dombnak felfele. Úgy aggódtam értük. Kváron az Alapítvány kérdezte mit dolgoztam nekik: :oops: hát semmit, de majd szombaton :oops: hazaájultam és lefejeltem a párnámat. Zsolti ébresztett este jött műszakból, olyan édes volt, arra ébredtem, hogy ott térdel az ágy mellett és puszilgatja a hasamat :lol: Tehát már elhiszi, hogy apa lesz. Ma elment dolgozni, én is tolom itthon az igát, de azért elugrottam gyógyszertárba adjanak már valamit a manóra, de úgy hogy a baba ne bánja. Erre a gyógyszertáros rám néz: mindegy, bármelyiket beszedheti. :twisted: Gondoltam kölcsön adom a manómat. Vettem Panadolt, használati utasításon: Terhes és szoptató anyák csak orvosi javaslatra szedhetik. :twisted: De úgy nézem jó volt a manó ellen. És most mint egy jó feleség várom haza a férjecském. :D Végre, már alig vártam az érzést.

zarja

Nahát ananácska, nálam ilyen mértékű pisilés már nincs. Éjjel egyszer kelek, de szinte fel se ébredek rá. Az ágyból kb. 10 lépés a wc, félálomban pisi, aztán durmolok tovább. Ez gondolom hormonszint függő. Bár érdekes, hogy szinte ugyanaz játszódik le a szervezetünkben, és mégis mennyire másképp reagálunk.

Ha Feri esete Mo-n történik, az munkahelyi baleset a javából, náluk minden felelősség. Reméljük férjecskéd hamarosan lábra áll.

A pocidat szerintem tuti kiszúrják. Én elmondtam egy kolléganőmnek, aki állította, hogy ő még nem látja. Mivel most megyek salsa táborba, nem voltam benne biztos, hogy akarok neki reklámot. Bár az áltagéletkor 25-30 körül van, olyanok ott az emberek, mint egy általános iskolai osztály. Megy a susmus mindenkiről. Nincs kedvem szemtől szembe, vagy a hátam mögött (úgyis visszaér a pletyka, max 2 nap alatt) azt hallgatni, hogy húúúú, alig pár hónap ismerettség után gyereket vállalt, húúú mi lesz ebből. Hát kérem szépen, egy boldog család :D

Na szóval, gondoltam nem mondom majd el. Erre találkoztam tegnap Apa előtti párommal, aki rámnézett és első kérdése köszönés helyett ez volt: gyereket vársz?

Ti mennyi folyadékot isztok egy nap? Régen csomó ásványvizet ittam, de mióta itt a Csöpp, undorodom az ízétől, úgyhogy csak nyögvenyelősen megy.
juci-77

ananácska!

Kérdeznék valamit! :)
Odakint, a ködö Albionban árulnak Baby Fehn termékeket?
Van ennek a cégnek egy bizonyos figurája, amit imádok, de idehaza horror áron adják a dolgokat és csak nagyon keveset.
Mutatok egy linket, hogy miről van szó:
http://www.fehn.de/Toys/toys_funny_02.html

Illetve ha alul egyet előre lapozol (vagy: http://www.fehn.de/Toys/toys_funny_01.html ) ott van egy játszószőnyeg, amit nagyon szeretnék. :)
Itthon kizárólagos forgalmazó a Brendon. A játszószőnyeg jelenleg 12.990-ért kapható. Nem tudom, nem lehet-e, hogy kint valamivel olcsóbb. Ha esetleg van rá érkezésed, és jártadban-keltedben látnál ilyen csacsikás cuccokat, meg tudnád nézni nekem?
Előre is nagyon köszönöm! :roll:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juci: köszi a magyarorszag.hu jó ötlet volt! Meg is van amit kerestem.

"Rendkívüli munkavégzésnek minősül:
1. a munkaidő-beosztástól eltérő,
2. a munkaidőkereten felüli, illetve
3. az ügyelet alatti munkavégzés, továbbá
4. a készenlét alatt elrendelt munkavégzés esetén a munkahelyre érkezéstől a munkavégzés befejezéséig terjedő időtartam.
Nem vehető igénybe rendkívüli munkára - beleegyezése esetén sem - a nő terhessége megállapításától a gyermeke egyéves koráig"
(1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvéről 127. § (6) bekezdés)

Már csak azt nrm tudom mihez kezdjek vele :( Nem akarom összerúgni velük a port, de ha nem tudunk megegyezni, kénytelen leszek a baba érdekében :(
zuzmooo

Sziasztok!

Gyors bekukk... olvaslak titeket, de sajnos nincs időm írni + sok mindenhez nem tudok hozzászolni...

Kellemes hétvégét mindenkinek!

A szülinaposoknak és házassági évfordulosóknak sok boldogságot!

Kép
csipike09

Sziasztok Lányok!

Két képet mutatnék nektek!

Az egyik:
Tegnap ágyat húztam, de a lusta kutyám nem kelt fel. Megtaláljátok? :lol:
...
A másik:
ma beszereztem a Porontyunk első ruháját! Nem bírtam otthagyni! :)
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.07.11 09:19-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ma már egy kicsit jobban vagyok, éjszaka nem kellett egyszer sem kijönnöm. Ez a normaflore bejött.

lucababám: Twist írásait én is szoktam olvasni a meddőségis fórumban. Remélem nem lesz rossz az AFP-m, de én sem számítok jóra, kellemesen szeretek csalódni. Azért remélem a nyitott geerinccel nem riogatnak, mert az tudod nálam extra para. Azt viszont nem tudom, hogy nálam mit csinálnának, mert állítólag az inzulinos cukrosoknál nem működik sem a négyes teszt, sem az integrált. Még ugyan nincs az inzulin kilátásba helyezve, de ha addigra mégis kellene, akkor ezekre sem mehetnék. Akkor csak a szúrás marad, de ha ezen múlna akkor megcsináltatnám. De mindez függ az eredménytől persze, nem szeretném ha azért riogatnának, hogy még több pénzt húzzanak ki a zsebemből. Úgy sincs.

juci: Sajnálom, hogy viszont láttad a vacsidat. Ivás: én megpróbálok magamba eröltetni 1,5-2 liter. Több-kevesebb sikerrel persze. Ha nem jó az ásványvíz íze, akkor vegyél valami ízesítettet. Nekem most a citrom-mentás szentkirályi vált be. Van belőle enyhe és mentes is. És ez van több féle ízben is. De a janát is szeretem.

ananácska: Én szerintem el tudnám takarni az én hasamat, mert mindig pocakos voltam. :) Legfeljebb mond, hogy még nem fogytál rendesen vissza. Hogy van a család szája-lába? Nekem részleges szakadásom volt 3 éve és nekem 5 hétig a merevítőt hordanom kellett. Na utána újra kellett építeni rajta az izmokat, mert nem tartott meg a bokám. Ha le is veszi majd a merevítőt, akkor is csak óvatosan, főleg a lépcsőkön. Aranyos az új vonalzód. Hasam csak akkor szokott a pisimegvonás miatt begörcsölni, mikor éjszaka lusta vagyok felkellni. Na max. 1 óra múlva már ki kell jönnöm.

zarja: Szerintem a panadol az nem ért a babának. Majd nekem is vinnem kell valamit a nyaralásra, hátha kell.

kakti: Ez a csacsi tényleg aranyos. A képek is jók. Megmutatom az anyós yorkija már mekkora.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Hat, az ejszakai pisilessel kapcsolatban- rajtam kezdenek kijonni a 2. trimeszter jelei: felkelunk, pisilunk, utanna nem alszunk. :evil: De tegnap ejjel legalabb meg tudtam nezni egy thrillert, aminek eddig mindig elaludtam a veget...
Tegnap -kicsit szegyen ezt leirni- megsutottem eletem elso piskotajat- este 10-kor egy 10 oras munkanap utan unatkoztam... Hat, nem igazan nott fel, de csinaltam ra dupla vastagsagu turokremet, ugyhogy a merete vegul is meglett! :D En sose voltam nagyon egyhelyben ulos, de mostmar magamat is kezdem idegesiteni az allando porgessel! Nalatok is elmult mar az elso trimeszteri almossag es beallt ez az allando mehetnek- butykolhetnek? Ami viszont a legidegesitobb, amit igazan szeretnek csinalni, azt meg nem birom: szerettem volna kifesteni a leendo haloszobankat, de 2 het szabadsag alatt csak a gardrobot sikerult, mert attol gorcsolt a hasam, az allando sutogetestol bezzeg nem...Csak az a baj, hogy azt a rengeteg kajat, sutit valaki meg is kell egye, de igyekszem nem en lenni az...
Boldog szulinapoy es hazassagi evfordulot az illetekeseknek!!! Az en babam a szulinap kornyeken fogant - a kalkulatorok szerint pont az nap- es a hazassagi evfordulora fog megszuletni! Mondtam is paromnak, iden olcson meg akarta uszni az ajandekokat, inkabb "termeszetben" fizetett... :wink:
geri79

Huh csajok! Annyit írtatok, hogy most ezt a sokat nem tudom végigolvasni, mert már indulunk is tesókám szülinapjára, de ígérem amint lesz egy kis időm rögtön végigolvaslak benneteket.

Az előző oldalon még valaki kérdezte, hogy mit csinálok az ügyvédi irodában. Én úgy hívom magam, hogy titkárnő vagyok, de a főnököm úgy hív, hogy irodavezető. Egyébként igazgatási ügyintéző ügykezelő és jogi asszisztens a szakmám.

A képeket végignéztem a "becsomagolt kutyis ágyikó" nagyon tetszik :lol: Ja és a kis rucika is. Édes. :lol:

Most mennem kell.

Kellemes hétvégét mindenkinek

Puszikaaaa

Reni

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Lányok!

A fűnyírás nem kismamának való feladat! :?
De inkább a fűnyírót tologatom, mint hogy gereblyézzek... De ma nagyon ügyesek voltunk! Rendet raktunk, kitakarítottunk, és füvet nyírtunk. Most már csak pihenni kell! És legközelebb majd csak 25-én megyek dolgozni! Hurrá!!! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi mindenkinek a köszöntést... :)

Tegnap ahogy kiírtam ide, hogy haza akarok menni, mintha látta volna a főnököm, mert odajött, hogy menjek haza, mert már úgysem lesz semmi, inkább pihenjek otthon... el sem hiszem, hogy ez az ember főnököm... úgyhogy hazamentem... :D Mázlista vagyok!

Nóri,
de a kopaszigát felé voltak bringázni a srácok, ők is mondták, hogy drága, de egy sör még talán belefér... vacsizni azért nem oda járunk... :)
Ki tudja, talán még egyszer ott össze is futunk...

Bea,
ez a hirtelen pisilős dolog nálam is bejátszik... egyszerűen képes vagyok pisiléd után 5 percel tetemes mennyiséget termelni úgy, hogy alig tudom visszatartani...
Anyósodék tuti, hogy észre fogják venni, 3 hét alatt még rengeteget fog nőni a pocakod, úgyhogy ha tényleg ennyire figyelik a ávltozásokat, tuti észre fogják venni. Ha bő cumót veszel, ha nem.

Vicky
nagyon édes a kutyusod... mit mutat a mérleg???

Kakti
dögös a babaruci, tengap én is majdnem kísértésbe estem, de ellenálltam... ráérek még... de úgy vennék már én is valamit... :)
A fűnyírás valóban nem kismamáknak való feladat...
Ahogy az egész napos főzőcskézés sem... én úgy kifáradtam.
Reggel felkeltem, hogy időben elkészüljön a szülinapi ebéd...
Csináltam egy húslevest cérnametélttel, rántot pipicicit, és mustáros hagymás tarját, krumplipürét, uborkasalátát és egy joghurtos-csokis-diós sütit... ez 1-re el is készült, félóra alatt belapátoltunk mindent, egy óra volt, mire elmosogattam, ráadásul a sütőtől dög meleg volt a konyhában, és közben úgy elfáradtam.... ez nem nekem való... máskor is csináltam már ilyen nagyobb (több személyre több fogásos) , de az nem viselt így meg... úgyhogy nesze neked szülinap...
Na mindegy, viszont szülinapomra apa meglepett egy övterelővel... (nem szoktunk ajándékokat venni nagyon) úgyhogy tökre örültem neki... mostmár utazás közben is biztonságban lesz a csöppség.

Szépnapot mindenkinek!!!
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

barbi: Sámson az anyósom kutyusa, ezért sajnos kevest látjuk. Már 2,5 kiló. 4 hónapos, anyák napjára kapta tőlünk. Szegény, nagyon maga alatt volt, amikor tavaly októberben elpusztult a nagy kutyájuk. Olyat szerettünk volna venni neki, ami nem emlékezteti Betyárra. Hát rakok fel róla is egy képet. Szerinted hasonlítanak? :D

Kép

A képen a kutyuli velem van, így engem is láthattok. Persze itt még nagyobb darab voltam. (Aranyos a kiskutya, de azért néha nagyon hiányzik a nagy, pláne mikor hazamegyünk és nem azt a kutyust várja az ember, aki kijön. Persze ez a kis piszok elfelejteti elég hamar, mert mindig játszani kell vele, a gyereknek biztos tetszeni fog majd.)
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok!
Barbi, igaz utolsóként, de nagyon boldog szülinapot kívánok Neked én is.

Bea, én is így vagyok a pisiléssel, ha idegen helyre megyünk, az az első kérdésem, hogy van-e wc. Sokszor én is úgy érzem hogy hülyének néznek. Ráadásul úgy tűnik hogy a baracknak semmi köze sincs az éjszakai pisiléseimhez, mert ha nem eszek, akkor is ki kell mennem vagy 3-szor. Szerencsére hamar visszaalszom, de azért mégsem akkora élmény egész éjjel mászkálni.

Kakti, a kutya jópofa nagyon. A mieink is lusták, de ennyire nem. Éjjel kint aludtak, mert állandóan bezabálnak a lepotyogott körtéből és hadd ne mondjam milyen bukét képesek reggelre varázsolni. A szuka nagyon domináns, egész éjjel be nem állt a szája, és képzeljétek, reggelre berekedt. Azon röhögtünk a fiúkkal, hogy olyan hangja van, mint egy játékkutyának. Meg is sértődött, úgyhogy egész nap csöndben volt. :)

Mi voltunk ma OBI-ban, Tesco-ban, Praktiker-ben, Cora-ban és Aldi-ban. Mire hazaértünk, nem voltam a legfittebb állapotban, de szerencsére elég sok mindent el tudtunk intézni, megvenni. Nagyon erős voltam és megálltam hogy bármi bébiruhára elcsábuljak.
Itthon még várt rám az elpakolás és az akváriumtakarítás. Na ez utóbbi nem tartozik a kedvenceim közé, de már muszáj volt.
Tesómék áthívtak vacsizni, mert sütöttek húst a kertben, akkor jó ötletnek, tűnt, azóta viszont egyfolytában azon agonizálok hogy viszont akarom-e látni. :(

A kombitesztről én úgy tudom hogy mindenki ugyanolyan módszerrel készíti el, szerintem inkább ott lehet az eltérés oka, hogy van akinek a vérvétel időpontjában csinálják az UH-t, van akinek pedig nem. Persze ez csak tipp.

Most jó hosszú lettem én is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

És itt a megígért recept. Bocsi hogy csak most, de elő kellett keresnem és ma még nem voltam gép előtt. Eredetileg tupis edényre készült, de szerintem akármilyen más formába is tehető. Egy baja van, gyorsan elfogy. :lol:

Narancsos bomba

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
3 evőkanál liszt
2 narancs
5 dl tej
2 dl tejszín
1 csomag zselatin
kevés rum
1 csomag babapiskóta

A 4 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és a liszttel. Hozzáadjuk 1 narancs levét és reszelt héját, felengedjük 4 dl tejjel és gőz fölött sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a felvert tejszínt, és a zselatint amit előzőleg 1 dl tejben feloldottunk és felmelegítettünk.
A krém felét beletesszük a desszertes gyűrűbe, megszórjuk narancsdarabokkal és rumos tejbe áztatott babapiskótát teszünk rá. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor narancsszeletekkel és tejszínnel díszíthetjük.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!!

Bocs, h el voltam tűnve,csak nem volt itthon net... most meg sütöm a piskótát, mert az uram odavan, én meg unatkozom...
A szülinaposoknak boldog szülinapot, és bent tartani a szülinapi tortát a gyomorban/!!!!! 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Barbi! Én leszek ma az utolsó köszöntőd: BOLDOG SZÜLINAPOT!

Ma én is sokat voltam a konyhában, nagyon el is fáradtam. Paprikás csirke lett nokedlivel, később meg almás pite. Itt találtam egy jó receptet: http://macsfalatok.blogspot.com/2007/03 ... kszti.html
Csütörtökön meg azon lepődtem meg, amikor Borit vittem biciklivel az óvónőjéhez, hogy 50 méter után zihálni kezdek... Oh, nem vagyok már ugyanaz, aki 4 hónapja voltam! Borival jól elaludtam, kb. 1 órája jöttem ki, csináltam finom fürdőt, kényeztettem magam olajjal és krémmel, most még eszek egy joghurtot, aztán jó éjt!
ktc

sziasztok!
Úgy látom mindenki inkább munkahelyről ír, mert nagy a csend 8) :D . Biztos megérdemelt pihenéseteket töltitek, én persze most is melózok. :( (talán ez az utolsó 7végém) :) Remélem csendes napom lesz és tudok kicsit olvasni is.
Olyan finom kajákat írtatok, rögtön éhes lettem :) Kitaláltam, hogy rendelek magamnak kínait, de vasárnap még ők is pihennek ... :(
Jó lenne lassan áttérni a második trimeszteri "felpörgésbe" mert én még mindig állandóan álmos vagyok és szörnyen hamar elfáradok. Korábban se szerettem a 4.-re lépcsőzni, de most már a másodikon meg kell állnom pihegni :lol: A pisilési inger pedig rendszeresen akkor jön rám tűrhetetlen erővel, mikor már elhagytam a lakást vagy a munkahelyet. :roll:
zuzmooo

Zuzmoo, ma meddig dolgozol? Lélekben veled vagyok! Kitartás! Hétvégézésért cserébe kapsz hétközben szabadnapot?

Ma este megyünk Borival a Heim Pálba az alvásvizsgálatra, szegény férjem már előre mondta, hogy tuti rosszul lesz itthon, egyedül az éjjel. :(

Holnap beszámolok, mi volt, idáig takarítottam, most nekiállok összeírni és összeszedni, amire szükségünk lehet az éjjel.
ktc

Zuzmoo: kitartás. Ha megnyugtat én is dolgozom, de hála égnek itthon, jelenleg ezt most kötetlen időben. Csak legyen meg időre :D

Pisilés: Hát Komló Pécs 40 perc busszal. Alig érünk be én már futok az Árkádba pisilni, még jó, hogy ott tudok, mert a munkahelyig áááh, nem bírnám. Képzeld el mi lenne velem, ha még Komlón belül is buszoznom kéne...
Pénteken jöttem Kaposvárra, természetesen a 40 perc ott is tartott, megálltam az erdőben. Erre ott meg elástam magam a kocsival. Sajgó fájó fejjel, bokáig a cuppogó sárban próbáltam szegény :( autót kiszabadítani. Nagy élmény volt.

Ja és a boldogságom :lol: Nem bírtam tovább: ma megvettük a kiságyat, nem itt vettük, de pont ilyen

http://nurcikabababolt.unas.hu/shop_art ... nas_362496

Igaz, egyenlőre darabokban hever a kisszobában várhatóan januárig, de már az is boldogság, hogy magaménak tudhatom. Most egy időre talán megnyugszom.

zarja

zarja: Szép ez a kiságy, de én ezt láttam már szerintem olcsóbban is. Ti ennyiért vettétek?

ktc: Remélem Borinál kiderül valami. Rosszul alszik? Lehet hogy már írtad, akkor bocsi.

Tegnap csináltam kelengyés listát kb. árakkal. Hát csak benne lesz 200.000-ben! Ez rengeteg. Pedig egy csomó mindenre azt írtam, hogy nem fontos megvenni szülés előtt és elég sok használt. Remélem azért sikerül beszereznünk majd mindent. Max. szept.-okt. környékén kezdhetünk vásárolgatni, mert most kell a nyaralásra. Még a szeptemberiből is kell majd felvennem odakint. Nagyon remélem, hogy megéri és jó időnk lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Csak gyors bekukk! :)
Barátnőmék ma itt voltak, hoztak hat zsák gyerekruhát (fiú-lány vegyesen), kiságyat, kádat, etetőszéket, babkocsit, meg még tudomisénmiket! :lol: az egész a padláson landolt. Még ki kell festeni! Meg úgy vagyok vele, ráérek még a ruhákat kimosn, szortírozni. Ahogy nézegettem, kevesebb a csecsemőcucc, de nem baj. Fölöttünk lakik egy picilány (ő idén februárban született), a másik lépcsőházban egy másik manócska, ő januári. Szóval csecsemőcucc is lesz. :)
De a legfontosabb: megérkezett a kombiteszt eredménye!
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 9 500
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
Megjegyzés: A Down-kór kockázata, a fogamzás mesterséges elősegítésének (IVF) tényének figyelembevételével került meghatározásra.
Szerintetek?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszönöm az együtt érzést. Tulajdonképpen egész jó napom volt eddig (lekopogom:D) és 8-kor már végzek is! :)

kakti: Ez szuper! Gratulálok!
Nagyon irigyelek ám mindenkit aki túl van már a teszteken! :D De jó , hogy már babaruhát meg kiságyat vásárolgattok! Én még ilyesmire nem is merek gondolni. (na jó. mindig ilyeneken gondolkodok, csak a cselekvéstől visszafogom magam :roll: :lol: )

Már akartam kérdezni, hogy ti hogy vagytok a "hír terjesztésével" ? Mi még a családban se nagyon mondtuk, itt a munkában pedig csak azokkal beszéltem, akiktől függ a későbbi beosztásom. (persze alig vagyunk még 12 hetesek, de szívem szerint világgá kürtölném :D) Férjem családjában augusztus végén lesz egy nagy buli, akkor tervezzük nekik bejelenteni. Addig talán túl leszünk a genetikai UH-on is. :)
zuzmooo

Sziasztok!

Kati!

Figyi! Baby fehn tökre nem jó cucc. Anyukák szeretik, mert szép. De pasztell színű minden, amit ráadásul nem komálnak a gyerekek. Nekem ugyanez a játszószőnyegem volt. 1 hónapig. Amíg nincs gyereked, nem gondolsz olyan apróságokra, hogy rohadt magas az ív, amin a játékok vannak, így csóri gyerek nem éri el, csak a szopipárnáról. Így meg mozogni nem tud. Amúgy is nagyon kevés az a 3db játék rajta. Alig vártam, hogy szabaduljak tőle! :twisted:

Kép

Utána ilyet vettem. Most azt ne vedd figyelembe, hogy alszik, mert a játékban fáradt el. De szerintem látszik a különbség! Az első képen az eredeti játékok kilométerekre vannak a kezétől...

Kép
Vendég

Pocakméret. Simán nem látszik rajtam. Még pucéran sem. Persze nőtt a belem, de nem jobban, mint egy nagy adag töltött káposzta után.
(a kozmetikusom, aki az intim gyantát csinálja sem vett észre semmit. Sőt megjegyezte a barátnőmnek, hogy biztos rosszul tudja, hogy terhes vagyok, mert semmi hasam és még hasra is tudok feküdni!!! :lol: :lol: :lol: )
Én nem titkolom, de kíváncsi vagyok, hogy az emberek mikor veszik észre maguktól a dolgot. Szerintem addigra tél lesz és a télikabát alól meg megint nem látszik majd semmi! :roll: Persze azt már el sem várom, hogy valaki esetleg majd valahol átadja a helyét meg ilyenek.
(első babások, ilyen ne is várjatok!!! Esetleg olyat, hogy vadidegenek odajönnek és tapizni kezdenek, meg hülyéket kérdeznek! :lol: )

Beám!

Minket mikorra iktattál be? Mert tudod, hogy Rád várunk a talival??? :D
Vendég

zuzmoo: Nálam már 8 hetesen elég sokan tudták a munkahelyemen és otthon is. Anyunak mondtam, hogy 12 hetes koráig még nagyobb körben ne reklámozza, de most már biztos tudja az egész család. Mivel nekünk meddőségis a baba és a kezelésekről is tudott mindenki, ezért elég nehéz volt a 8. hétig is eltitkolni. A benti barátnőim már a teszt napján tudták.

lucababám: Én csak azt látom, hogy ez a csaj gyönyörű volt kicsinek, gondolom nagynak is ilyen tündéri. :D Azért remélem vadidegenek nem fognak tapizni. Mondjuk van egy kolléganőm, aki megsimizte, de ő olyan aranyos volt. A kollégák ismerősök, ők tudják min mentünk keresztül, hogy a bébikénk legyen nekünk.

Hát én játszószőnyeget nem számoltam a költségvetésbe és még így is milyen sok lett. Sőt...egy játékot se számoltam, barátnőmtől biztosan kapunk egy párat.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kakti,Vicky, Lucababám édesek a képek!

A dolgozóknak is lassan lejár amunkaidő. A hétvégekért azért kaptok + pihenőnapot?

Kakti, gratula a jó eredményekhez!!! De jó neked, ennyi babarucit :D :D

Zarja, jó a kiságy. Mi is nézelődünk már :D

Zuzmoo, nálunk anyunak mondtuk meg elöször, a 12 hét körül tudták meg a gyerekek és a kombinált teszt után a szűkebb rokonság.

Játszószőnyeg: szerintem jó a baby fehn is, de nem pasztel színben. Van belőle más , rikító színü is amit a picik szeretnek és több méretben (játék távolság a babától). Nagyon sok szőnyeggel az a a baj, h kicsi. Így a pici 1-et fordul és már nincs is rajta.

Kép
csipike09

A szőnyeggel az a helyzet, hogy:
2 évvel ezelőtt a brendonban dolgoztam, és ott beleszerettem a csacsika figurájába. Aztán karácsonyra meg is kaptam egy nagy plüss csacsit Apától, amivel a mai napig együtt alszom! :oops: :)
De tekintve a csacsis játszószőnyeg árait, tuti, nem ilyenünk lesz. (Bár két hete majdnem lőttem egyet 5ezerért.) Max veszek egy-két nyálkendőt csacsikásat, aztán slussz. Mert mivel cumiztatni nem szeretném majd a töpörtyűt, így cumitartót sem akarok venni. De majd meglátjuk, mit hoz az élet! :D
Amúgy sajna nem olyan sok a ruci, mert inkább már nagyobbacskáknak valók, 68-74 és nagyobb méret, de így is nagy segítség! Ja! A legédesebb: egy 16-os méretű Nike cipőcske! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

Ismerősre sóztam a szőnyeget, így megkérdezhetem, megvan-e még nekik.

Ez nagyon jó még, mert nagy méretű és 500-1000Ft körül lehet plusz játékokat venni hozzá.
http://www.vatera.hu/jatszoszonyeg_100_ ... 71889.html

http://bababolt.echt.hu/jatek/taftoys?cid=30351
Mondjuk sajna ez sem a legolcsóbb. De ha azt nézed, használtan elég jó áron el lehet pattintani. Meg úgyis jön a karácsony meg minden, amire sok nagyszülőt nem lehet visszafogni a vásárlástól! :lol: És ajándékba sosem pelenkát meg orrszívót akarnak venni, hanem játékot meg ruhát.

Én azt bírom, amikor gyerektelen ismerősök mennek látogatóba az újszülötthöz és visznek 56-os ruhát lehetőleg a következő évszaknak megfelelően. Eleve addigra vagy kinőtte, de a szülei tuti betankoltak abból a méretből. Nagyobb korában meg senki nem vesz ajándékot! :lol:
Én a most szült barátnőmnek 3-6 hós meleg, thermo cuccokat vittem és hát nagyon hálás volt érte! :D
Vendég

Kati!

Nekünk ez van és akkor még 20Ft volt :oops:
https://ssl.teszvesz.hu/item704999751_t ... _b_uj.html
Vendég

30 e-ért vettük a kiságyat, meg is haltam volna ha nem ilyen kiságyunk lenne, annyira bele voltam gajdulva. Erre ma mentem egy barátnőmhöz, aki leszúrt, hogy minek vettem kiságyat, mikor ott van a padláson 3 is. Azt mondta, a hosszú hétvégére mindent elhoz Csurgóról én meg válogathatok. Akkor már tudni fogom, hogy mi kell még. Amit mindenféle képpen akarok az ez http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... =&catId=14

Játszószőnyeg: hát őszintén szólva, én sokalltam érte kiadni ennyit, ezért úgy döntöttem, hogy megvarrom. Már fejben összeállt, meg a szabás is megvolt
Szal egyik oldala 10*10-es kockákból tiri-tarka patchwork lesz, a másik oldalra pedig balra egy nagy fa, zsebekkel az almáknak, jobbra egy helyes kis házikó nyitható ajtókkal ablakokkal, fenn egy áthajtós lap egyik oldalán napocska, a másikon holdacska. Kis figurák, amiket a zsebekbe lehet tenni, ezek zörögni fognak (kibélelem sztaniollal, fóliával, zsírpapírral, nylonnal) az íveknek vettem úszó rudat (vagy mit) és az lesz belefeszítve. Arról pedig sk varrt fini bébiplüss figurák csörgővel (a csörgő Kinder tojás belseje, amibe zörgő dolgokat teszek). Nem lesz talán ennyire édes, és extra, de hogy egyedi lesz az tuti. Ha már össze is varrtam felrakom ide a kész munkát.

zarja

zarja: Nagyon jól hangzik a játszószőnyeg, csak vigyázz majd, hogy olyan dolgok ne kerüljenek rá vagy bele, amiket nem vehet a szájába a baba, mert szerintem meg fogja próbálni. Majd kérünk képeket a nagy műről.

A játszószőnyeget a barátnőmtől szeretném elcsaklizni, meg egy pár játékot. Játékok abszolút nem szerepelnek a költségvetésben, majd azt hozhat bárki. Ha nem játszik vele, akkor el tudom adni és venni újakat. Ruhákat meg veszünk mi, bár a húgom már aktivizálta magát és elkezdett vásárolgatni. Első szerzeménye egy rövid ujjú body 56-os körüli méretben. Mondtam neki, hogy miért nem rögtön 56-os napozót vett februárra, de azt mondta hogy olyan aranyos volt. No comment, de legalább a beszólásomtól nem sértődött meg. Majd együtt veszünk a bébikémnek olaszban valami szépet.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt Lányok!

Zarja!

Nem tennél fel pocifotót? Kíváncsi lennék én is egy 17. hét vége fele járó pocira! :D
Nagyon ügyes vagy, hogy megvarrod. Biztos nem nagy ördöngősség, de én nem tudok varrni, varrógépem sincs. Amúgy egész jó a kézügyességem, szóval ha akarnám, tuti menne, de nekem helyem sincs ezekhez. Max ablakmatricát gyártok Lucának karácsonyra. Esetleg adventi koszorút, meg mézeskalácsot.
:lol: :lol:
Vendég

Zarja!

Nem konkrétan az a szín, amit linkeltél, de sztem szép csíkos! :-)
http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=4131
Vendég

Sziasztok!

Irok gyorsan, amig van idom, ki tudja, hogy a mai nap hogy fog alakulni. Feri meg mindig nem tud dolgozni, meg nem az igazi a laba. Mar egesz jol nez ki, de meg mindig faj.

Nori: a talalkozoban en tovabbra is benne vagyok, ha nem feltek tulsagosan a H1N1-tol. Bar most mar szinte kizartnak tartom, hogy elkaphattuk eddig, mert Feri mar jo ket hete nem erintkezett a beteg kollegajaval, mar majd egy hete szinte senki massal sem rajtam kivul es semmilyen tunetunk nincs, ugy tudom, hogy ha lenne, akkor egy heten belul elojonne valami.
Hogy mikor lenne jo? Ez remek kerdes. Azt hiszem, hogy inkabb a latogatasunk vege fele, mert az elso 3-4 napot toltjuk Pesten, de akkor eleg sok hivatalos elintezni valonk lesz es gyanitom, hogy a 24 oras kocsikazas utan az elso napot atalusszuk.
Azutan megyunk le az en szuleimhez kb egy hetre, azutan megyunk vissza Pestre, 18-an pedig ide. Szerintem 13-a es 17-e kozott lenne jo nekem. (Azt sem tudom, hogy ezek milyen napra esnek).
De ha ez nektek nem jo, akkor marad a 3-6-a kozotti ido es valahogy megoldom.
Egy biztos: olyan helyre menjunk, ahol kozel van a mosdo. :lol: :lol:

Jatszoszonyeg: nekunk ilyen van: http://www.mothercare.com/Happy-Safari- ... 1&mcb=core
Mi nem vettuk meg baba szuletes elott, mert az elso idoszakban meg ugysem latott ki a fejebol. Kb ket honapos volt, amikor venni akartam, de akkor szolt Feri novere, hogy o szeretne, igy ajandekba kaptuk ezt. Kristof szerette, jol elvolt vele, de sokaig nem hasznalta, mert eleg hamar elkezdett forogni, forgas kozben belekapaszkodott a szonyegbe es huzta magaval az egesz. Hiaba parnaztam korbe, a parnakat is tolta magaval, ugyhogy felfuggesztettem a jatszoszonyeg hasznalatot es porgott a szonyegen. Az volt a legizgalmasabb resz, amikor az elso ket hetben meg csak hasra tudott forogni, vissza nem es akkor allni kellett mellette vegig, mert hason lenni nem szeretett, sirt, visszaforditottam, elszamoltam otig es mar megint hason volt. Jo jatek volt nagyon. :lol: :lol: Neki. En mar kicsit untam, bevallom oszinten. :roll: :roll:

Vicky: lehet, hogy en gondoltam furcsan, de Kristofnak szinte csak rovid ujju body-ja volt, pedig o beleszuletett a tel kozepebe (november 28). Alig volt hosszu ujju. A szobaban allando 21 fok volt nalunk es nem tunt kevesnek a rovid ujju body hosszu ujju pamut rugival. Volt nehany pluss rugint, azt kapta az overall ala, amikor setalni mentunk. Az olyan durvan belelt volt, hogy igy sem fazott meg. MOndjuk hozzateszem, hogy Kristof nem szerette a meleget, most sem szereti, ra harisnyat is csak akkor adtam, amikor megkapta az oltasokat es a harisnya tartotta fent a borogatast.
Hosszu ujju body-t inkabb mar akkor szereztem be, amikor elkezdett kerteszgatyakat is hordani (vagyis amikor mar adtam ra), mert a legtobb kerteszgatyohoz pulcsi volt, amit en nem tartottam praktikunak, mert mindig felcsuszott a honaljahoz es csak ugy lehetett megigazitani, ha legomboltam a nadragot. Ugyhogy ilyenkor jol jott a hosszu ujju body, az nem csuszott fel.

Zarja: en is kivancsi lennek a pocakodra. Meg masera is, en orulnek, ha gyakrabban nezhetnem a pocakotokat. :D
Vendég

Ha Kristofrol nem maradt volna ket uniszex overallunk, akkor en most vennek neki egy ilyet, vagy hasonlot:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32
Ez nekem tok praktikusnak tunik, mert nem volt jo dolog allandoan szedegetni ki (a sokszor alvo) babat a vastag ruhabol, amikor beszalltunk kocsiba, illetve amikor bementunk vele melegebb helyre.
Ha jol ertelmezem ezt meg eleg csak kihuzni es hopp, a gyerek sem ebred fel, be is van kotve es nem is kap hogutat.
Vendég

Vicky
határozottan hasonlítanak a kutyusok... szinte a tükörképe... :)

Zuzmooo,
sajnálom, hogy vasárnap dologznod kellett, nálunk most iszonyatos uborkaszezon van... ma még semmmit nem csináltam, és szerintem nem is fogok... nincs mit. Csak már egy hete olyna, mintha repülőtéren ülnék... a múlthéten a felettünklevő emeletet újították fel, nem tudom mit csináltak, de tök olyan hangja volt, mintha repülők szállnának fel s le... ma meg már gyakorolnak a 20-i versenyre, és azt hallani... viszonylag közel a Duna.

Katica,
alvásvizsgálat??? az mi? bocsi, de még nem hallottam róla.

Zarja,
képzeld tegnap nekünk is meglett a kiságy, bár nem vettük, hanem kaptuk párom apjának a neveltfiáéktól, de tök szupi... pont a héten vettek a Dominiknak egy rendes ágyat, így apósékhoz kivitték a rácsosat, mert még nem akartuk behozni... még ugyan nem vettem volna, de tök jó, hogy már erre sem kell gondolni.

Nóri,
én is nagyon színes játszószőnyeget és játékokat fogok venni a babának. Az egyik barátnőm az egyik Gekko játszóház vezetője, és egy csomó jó ötlete, tanácsa van... többek között ez is, hogy minél színesebb, kontrasztosabb, annál jobb, mert annál jobban fejleszti a gyerek agyát. :)

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Tali helyszínnek mit szólnátok a Sugar-Horváth Cukihoz az újpesti metronál? http://sugarshop.hu/index.html
Közel a metro, nincs parkolási díj, van viszont parkoló. Süti, kávé, fagyi.
Ne mondjátok, hogy messze van, mert nálam messzebbről csak a Bea jönne! :lol: :lol:
Vendég

Barbi!

Te fuvarszervező vagy, vagy valami más? :lol:
Vendég

Sziasztok!

Az első babánkat várjuk, és nagyon izgulós vagyok... Sajnos minden hozzászólást nem tudtam elolvasni, de szeretnék néhány dolgot kiírni magamból, hátha nem csak engem aggasztanak.
Nem túl szerencsésen indult a babavárás, mert már az első vizsgálaton azt kellett mondjam az orvosomnak, hogy fájdogál a hasam, és ő egyből felírta a duphastont. Akkor még nem volt más panaszom, de ahogy elkezdtem szedni, rá 2 napra barnás vérzésem lett. Ez eltartott jó 2-3 hétig, és közben kétszer volt pecsételő vérzésem is. Szerencsére a barnázás/vérzés elmúlt, még szedem a duphastont és magne B6-ot is, és a pici is szépen fejlődik. A hasam viszont szinte minden nap fáj, hol kevesebbet, hol többet, általában ugyanúgy. Tehát nincsenek erős görcseim, meg talán ezek nem is görcsök, csak én képzelem annak... Közben van úgy, hogy a derekam is fájdogál, de arra gondoltam, hogy ez már a sok fekvéstől van, mert sokszor éjszaka is arra ébredek, hogy majd kiszakad a combom/csípőm, és ez tuti a fekvéstől van. Igazából az elejétől fogva fekvést mondott a doki, és, most, hogy múlt héten voltam UH-n, azt mondta, hogy rám bízza, ahogy érzem, már felkelhetek, a testem úgyis jelez, ha elfáradt, de a lakásból még ő sem nagyon javasolja, hogy kimászkáljak (a 4.-en lakunk).
A testi tünetekről még annyit, hogy a mellfeszülés már korántsem olyan erős, mint mondjuk 3-4 hete, de még nem is igazán nőttek, meg a hasam sem: egy kicsit mintha már dudorodna köldököm alatt/körül :) . Émelygős voltam, de semmi komoly, csak a 7-8. hét körül volt durvább, akkor alig ment le egy kis kaja, így nem is híztam még, csak kb. fél kg-ot. (Pedig rám férne!)
A stresszelésről: előjáróban annyit, hogy szerintem engem nagyon megvisel, hogy itthon fekszem egész nap, teljesen egyedül. Persze próbálom magam lefoglalni, de annyira megijedtem a kezdeti bajoktól, amiket írtam, hogy nem hagynak nyugodni, és igen sokszor eszembe jut, hogy "csak nehogy valami baj legyen!" És már alig várom, hogy nőjön a hasam, és érezzem, hogy mozog a babám! Szóval még nem igazán érzem magam várandósnak, és a 3-4 hetente elvégzett UH olyan kevés, mármint olyan sokat kell mindig várni a következőre! Jajj, olyan hülyének érzem magam... és ezekkel a problémákkal sajnos szegény férjemet bombázom nap mint nap, akit sokszor nem is értek, hogy bírja. Már többször sikerült összevesznünk, én sírtam is... A helyzet az, hogy ő nagyon sokat dolgozik, nekem meg fura, hogy én nem, és itthon sem csinálhatom a megszokott dolgokat... Szegénykém, ő takarít, mármint, ha van ideje... ha meg nincs, akkor szalad a lakás, és én meg teljesen kiakadok... Nem akarom őt piszkálni, és általában nem is szólok, mert látom, hogy fáradt, de olykor kibukik belőlem, és az a baj, hogy akkor minden kis apróság is eszembe jut... Borrrrzasztó! Örülünk a babónak, de hogy ilyen stresszben vagyok, már néha úgy érzem, nem normális, és félek, hogy a kicsinek is ártok ezzel...
Van itt olyan, aki szintén tapasztal ilyeneket? Légyszi írjatok!
Szép napot!
erusverus

Erusverus!

Amit az elején éreztél, hogy fáj a hasad, nem ilyen mensi szerű görcs volt? Mert az elvileg tök természetes. Erre nem kell gyógyszer, max magnézium. A vérzés az más. Most csak azt nem értem, hogy ha nem vérzel és nincs semmi szervi bajod, akkor mit akar a dokid, feküdj inkubátorban februárig??? :roll: Most már túl vagyunk azon a kezdeti nehéz időszakon, amikor szinte bármi fizikai behatástól elmehet a baba. Most már tapad rendesen, hacsak nincs rossz helyen a lepény, de ezt nem írtad. Szóval szerintem ha úgy érzed, nyugodtan takaríts, főzz egy kicsit. Lepd meg a párod valami fini vacsival, mert megérdemli, ha segít!
Ne hajtsd túl magad, de szerintem a terhesség nem betegség. Különben mi van azokkal, akik csak félidő fele jönnek rá, hogy terhesek?!!
(pl anyám, mert én megszülettem januárban, anyu meg augusztusban ment a dokihoz, hogy még nem jött meg neki azóta. Doki vizsgál. 12 hetes terhes. Másnap visszamegy, nem is 12, hanem 16. Februárban szült. Addig meg folyton tornára járt és diétázott, meg fogamzásgátlót is szedett -mármint amíg nem tudta, hogy terhes-)

Szóval szerintem amíg a doki nem mondja, hogy gond lenne, élj nyugodtan normális életet, különben megkattansz! :roll: :oops:
Vendég

Vicky: attól én is félek, hogy olyat ne tegyek bele, amit meg tud enni, ezért kivételes aprólékossággal mindent duplán varrok, hogy véletlenül se tudja szétbontani (még nekem se menne szándékosan)

Lucababám: kösz, megható, hogy gondoltál rám. Én is nézegettem pont ezt a mamami oldalán, és erősen fontolóra van véve. Bár alapvetően apának és a babának szeretném (magamnak még mindig kendőt akarok) mert a Zsolti könnyebben bánik vele, és ismerve páromat bele fog szerelmesedni. Ezért ódzkodom a lila színtől, de ha apának tetszik, akkor inkább ezt. Tegnap voltuk egy ismerősnél ott 4 pici fiú van (óvodás korúak) hát a Zsolti meg volt veszve értük, hogy milyen helyesek, ha alszanak, meg játszott velük, meg hát ez a szakmája, a sajátjáért is csak meg lesz bolondulva.

Érzékenység: uh, állatira érzékeny vagyok mostanában. A múlt héten jöttem vissza reggel Pécsre, és Mamma Miát hallgattam, végig bőgtem a Mecsek kanyarulatait, mert annyira meghatódtam rajta. Ma, hogy kiküszöböljem ezt a tényezőt Depressziót hallgattam. Szerintetek??? „aki utánnam e földre jön majd lakni, ne csak egy lehasznált kiégett szeméthegyen találjon…” megint bőgés. Jól nézhettem ki, szól a Depresszió a letekert ablakon és egy apró nő zokog a kis kék Corsa volánjánál. Na megérkeztem Pécsre, rendbe szedtem magam, az Árkádnál hallom, hogy jön a mentő, itt még nem volt gond, csak mikor elment előttem és elolvastam hogy koraszülött mentés, na akkor megint kitört belőlem a bőgés, ezerrel rohantam az Árkád Wc-jébe (pisilni is) rendbeszedni magam. Ti is így vagytok vele?

zarja

Sziasztok!!!!

Üdv Ervus, másik szegedi!!! Tudom, hogy nem egyszerű, de próbáld a párodat ne piszkálni! Nórinak igaza van, ha nem fáj a hasad, nem vérzel, nyugodtan fel lehet kelni, tenni-venni, a szervezeted és a baba úgyis jelzik, ha pihenőre van szükség, hidd el!!!De ez így neked sem, és a párodnak sem lesz jó :shock:

Csajok!

Kivagyok mint a p*csa...Reggel 7re mennem kellett a 16 hetes afp-re...itt ez az első vércétel, a 12 hetessel egybecsapták. No, ment ugye a kismama pontosan 7 órára, éhgyomorral, ahogy az kell...Aztán a kismama meglátta a sort, ami előtte kígyozott, cirka 70, modom 70 ember :shock: :shock: :shock: :shock:
10 órakkor kerültem sorra, 8 kémcső vért vettek le, szerintetek mennyire voltam szarul??? Míg busszal hazaértem, azt hittem sírva fakadok :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Asszem nem is vehetnének le ennyi vért... :cry:
És nálunk meg mindent különvettek az AFP-től, mert azt beküldik a Kútvölgyibe, onnan meg a lakóhelyed szerint illetékes védőnőnek. Ha valaki nem ott lakik, ahol be van jelentve, kész is a kavarodás. Ezért a vércsopit és a hepatitiszt is szűrték nekem az 5. héten a toxoval és a vérképpel együtt. Nálunk utána csak a 24. héten csinálnak vérképet a cukorterheléssel együtt. Addig csak az AFP van.
Vendég

Hát Nóri, én nem tudom, de a lényeg, hogy túl vagyok rajta, és ahogy hazaértem, befaltam 3 zsemlét :oops: :oops: :oops:
Annyira éhes voltam már.. :roll:
Hátha sikerül hiznom valamit, úgyis a dokitól kezdve a védőnőig mindegyik ezzel piszkál, hogy hízni kéne már anyuka, mindjárt félidős, és semmi plusz.... :?

Edit

Kép
ézsóné

Na és akkor mi van? Én most 1kg mínuszban vagyok, pedig eszem. Miért jó, hogy mindennel piszkálnak? Nekem a dokim annak idején azt mondta, 9 kg hízás a megengedett. 3kg az első 6 hónapban és 6kg a maradék 3 hónapban. De utána azt is mondta, hogy a praxisa alatt kb 10 kismama volt, akinél bejött. Az egyik én voltam.
És tényleg így volt, a 27. hétig 3kg volt rajtam, amiből 1kg a 18-20. héten jött fel, kettő meg utána. a legtöbbet a 29-34 héten híztam. :lol: :lol:
Vendég

Kedves Lucababám!

Köszi a gyors választ, minden biztatónak örülök! Tudom is ám, hogy nem jó sokat aggódni, meg érzem is, hogy sokszor felesleges, de én mindig is ilyen voltam, miért pont most változnék!?

A doki még a vérzés előtt felírta a duphastont, és igazából nem nagyon görcsölt akkor sem a hasam, mégis szednem kell, még a 16. héten is, aztán abbahagyhatom. Egyébként amikor felírta, mi is meglepődtünk itthon (főleg, mikor elolvastuk a tájékoztatóját), de egyik ismerősömnek is "csak" a görcsökre írta fel.
No meg most már azt mondja: rám bízza a dolgot, mindent adig csináljak, amíg még nem megerőltető.

A méhlepény a mellső falon tapad, de azt nem mondták, hogy közel van-e a méhszájhoz. Remélem, szóltak volna, ha úgy lenne!

Amúgy ma jobban vagyok, már lelkileg is, és sül a rakott krumpli is. Ez az egyik kedvencem. És kb. 8 hét után az első ebéd, amit én főzök; végre!

:wink:
erusverus

Edit: jaj ne, nálatok is így megy a vérvétel. Együtt érzek veled. Bár nálam egy üveggel még többet vettek le, mert elszámolták magukat, így előttem dobták ki a megsemmisítőbe az én drága vérem. Próbálj meg szőlőcukrot enni ( a múltkori rosszullét után az most már mindig van nálam, meg egy flakon víz) , az gyorsan rendbe tesz, és utána egyél, igyál sokat és alvás. Ha tudsz.

És eddig még én se híztam, pedig itt én vagyok a legelőrehaladottabb. Eddig -1 a hízásom. Tehát nyugi, még piszkosul ráérünk. 8)

Hát igen, mikor megtudtam hogy babát várok, én febr 8-ra számoltam a szülést, ezért itt vagyok. A védőnő és a doki módosított jan 27-re. De valahogy nincs szívem itt hagyni ezt a társaságot, :oops: néha átnézek a másik topicba, de oda meg nem tudok hozzá szólni. Így maradok itt kicsit kilógva ugyan. Ugye nem baj???? :oops:

Pocakfotó: annak ellenére, hogy a párom hobby fotós, eddig még nem készült helyes fotó rólunk. Mert eddig ugye nem hitte el, hogy apa lesz, most meg nem ér rá!!!! :twisted: Hrrr, pedig már helyes kis gömbölyűség. Persze 20-án megy fesztiválra koncertfotózni, de a feleségét nem ér rá lefényképezni.
:twisted: :twisted: :twisted:

zarja

ananácska: A barátnőmmel beszélgettem az előbb és ő is azt mondta, hogy rövidujjú bodykat vegyek. Tehát ti gondoltátok jól. Majd veszek egy pár hosszú ujjút is, de szerinte is jobb a rövidujjú, mert ha még adok rá tipegőt is akkor nem gyűrődik össze alatta az ujja. Hát nekem ez eszembe sem jutott.

barbi: Ugye milyen szépek ezek a kutyák. Úgy sajnálom, hogy nekünk itt nem lehet, de ha dolgozunk, akkor 8 órára nem lenne szivem egyedül hagyni. Anyuéknál is van kutya, az egy törpe tacskó. Őt is nagyon szeretem. Mikor hazamegyünk, akkor mindig kikutyázom magam, most Sámson még kicsi, szóval vele lehet is játszani. Szabályosan kiköveteli. :D De jó, hogy nektek is meg van már a kiságy.

lucababám: Ez tök jó ez a cukrászda. ezek a torták most fájtak. Pedig annyira nem is kívánom az édességet, de ezekbe most bele tudtam volna harapni. Bármelyikbe. :D Sajnos a cukrom miatt persze nem eszem, de a hely tetszik és nekem elég könnyen elérhető. A 13-17-ig hétvégéjével csak az a bajom, hogy valószínűleg megyünk a szülőkhöz haza, mert Tamásnak 15-én van a szülinapja. De miattam ne toljátok arrébb, majd megnézegetem a képeket, amik esetleg készülnek.

zarja: Nekem csak a kinder-tojás miatt jutott eszembe, a húgom azt nagyon szerette annak idején. És persze mindig azt hittük, hogy nem tudja szétszedni, hát nem így lett. :) De ha még be is lesz varrva, akkor biztos nem fér hozzá a baba. A koraszülött mentőket én sem bírom ki fátyolos tekintet nélkül. Mindig arra gondolok, hogy szegénynek mit érezhet most az anyukája és hogy mit éreznék én, ha az enyémet vinné egy ilyen szirénázva. De remélejük erre egyikünknél sem lesz szükség.

erus: Üdv köztünk, velünk lekötheted magad, ha írogatsz.

ézsóné: És nem engedték előre a kismamát??? Hát ez nálam elő nem fordulhat, én a helyedben már rég hisztiztem volna. Ráadásul éhgyomorra. Nálam még örült is a védőnő, hogy fogytam 3 kilót. Mondjuk nekem volt miből.

Holnapra kaptam időpontot a diabetológusnál. Egyenlőre azt mondta, hogy 1 hónap diéta és utána kontrol. Holnap megbeszélem vele a gyógyszeremet is.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?