Új privát üzeneted érkezett!

Az én dokim is azt mondja, hogy február 3 inkább. De a fiúk amúgy lustábbak. De se baj egyszer úgy is kibújik ez a kis cuki.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Engem meg már januárral riogatott, de csak azért volt riogatás mert még sehogy sem állunk a szobával... :oops:

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Pandi,
nagyon szép lett a babaszoba :D
Vera,
nem lehet könnyű most nektek, jól összejöttek a dolgok. Remélem jól fog alakulni minden, és együtt lehettek legalább az első ( nehezebb) hetekben... én is vásároltam már a Csalogány utcában, jók az áraik, de annyi minden van kis helyre összezsúfolva, nagy pocakkal nem egyszerű : )
Vikci,
nagyon örülök, hogy Anyukád jobban van
Mamacka,
nagyon jók a hordozók, nagyon ügyes vagy... én arra gondoltam, hogy hímezni fogok a kicsinek
Szemokzsu,
Nálunk is hasonló a helyzet, a gyerekszoba még nincsa kész : ( előbb fel kell forgatni mindent, és átgondolni mi hova kerüljön, nálunk nagyon kicsi a hely

Andi

Kép
danidaniel

Sziasztok!

Vikci!
Igen már majdnem tuti (99,9 %), hogy Márk lesz a neve. Lemondtunk az André-ról. (Majd a köv. ha fiú lesz még fenntartjuk neki). :lol:
Igen én holnap megyek mindenképp, előtte kora reggel el kell rohannom a körzetis dokihoz a táppénzes papírért, amit még beviszek a munkahelyre (hogy fizut is kapjak), de szeretnék menni a tornára is.

Krisz!
Ha jössz akkor csörögj rám, hogy rád találjunk Vikcivel. A csecsemő ápolás is nagyon jó lesz szerintem, én nem akarom kihagyni.
A bolt meg tényleg jó, nézd meg, bár Andinak igaza van, nagy pocakkal csak féloldalasan fér be az ember :lol:

Zsu/ Andi!
Misem állunk sehogy sem. Majd köv. hónapban veszünk bútorlapot polcnak, megszüntetem az én akasztós szekrényemet, hogy a kis hely miatt a ruháink beférjenek ide (jó egy része már ígysem jött rám, úgyhogy nagy szanálás lesz), és akkor végre a kivasalt babaruhák is be fognak férni valahova.

Még kell vennem pár hálóinget a kórházba, ha szerencsém lesz a köntösöm átfog érni a 9. hónapig (bár nagyon necces lesz a dolog).
Muszály még pelenkázó lapot, kenőcsöket, babakádat és még sorolhatnám a listát, hogy mit kéne venni még, de szerencsére a nagyon költséges dolgok már megvannak.

Feltehetnék egy olyan intim kérdést, h. ki mennyit fog adni a dokinak/ szülésznőnek? (Én azt hallottam, h. a magánrendelésen lévő tarifa 10x-ét szokták adni, de a szülésznőével nem vagyok tisztában.)
Aki nem akarja megírni megírhatja priviben is.

Kösz:
Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Átestünk a AFPn :) holnapra meg van az eredmény...habár nagy reményeket nem fűzök hozzá..mindenki azt mondja nem kell túl komolyan venni.

amugy remélem mindenkivel minden rendben..és a nagypocisok már látom nagyon készülődnek :)

Vera: nekem is azt mondták a dokinak a magánrendelés árának 10szerese..hálaégnek az én dokim 5000ért rendel..4. hónapig vagyis idáig nem kért pénzt..és a 7. hónap után sem fog..igy ugy gondolom kitudjuk neki fizetni az 50ezer FTot..ráadásul évtizedekig főorvos volt a patológián..ahhoz képest az ő árai itt a körnéyken a legjobbak.
A szülésznő díjára énis kiváncsi lennék :)
Erről semmit ne mtudok..még :)

Volt valmelyikötök esetleg aki nem volt hányós meg nem igazán volt rosszul és lány a baba neme? nos...igazából tudom h mindegy h mi lesz a kis jövevény csak egészséges legyen de ugy gondolom titkon mindenkinek van favoritja...nekem egy kislány az..és már alig bírom kivárni h megtudjuk a nemét.
Hozzáteszem akkor sem fogok csalódni ha fiam lesz..ugyanugy fogom szeretni..csak valamiért annyira ugy érzem h lány lesz..nem tudom miért..érzett vki hasonlót?

Üdv mindenkinek :)
Vendég

Lituka,
Nekem is volt egy csajos megérzésem mielött megtudtam. Én hánytam ezerrel sokáig de sokan nem hánynak mégis lányuk lesz :wink: ez nem a nemtől függ csak egyszer valaki kitalálta és sokan erre alapoznak olyan mint a poci alakja mese. Anyum hányt fiúval lánnyal is Pati is sokat hányt pedig fiút vár. Judy tök jól volt és lánya lesz :D
Vendég

Halihó!

Mindenhol havazott ma? Nálunk nagy dörgés után leszakadt az ég, majd el kezdett szakadni a hó. De sajna olvad. Mondjuk olyan 2-3 fok körül van, de ha éjjel esik, lehet hogy megmarad reggelre.

Vera!
Tényleg elég nehéz dolog ez így, hogy kéne a jó munka is, meg jó lenne, ha a párod veled is lehetne. De biztos a legjobb megoldás fog arra kialakulni, ne aggódj! :D

Lituka!
Nálunk nincs ilyen konkrét "tarifa", mi olyan 30-40 ezer körül fogunk adni. Ha a rendelési tarifa 10-szeresét adnánk, akkor az kb. 20ezer lenne. 1500-2000 Ft-ot kér a doki magánba, de eddig még csak kétszer rendelt oda, a többi alkalommal a kórházba kellett mennem. Az meg ugye ingyenes. Az én dokim nem a pénzre utazik, ő olyan hivatása megszállotja típus :-) Inkább a köszönömre, meg a hálára utazik :lol: :lol:
Soktól nem fogadta el a borítékot, nem tudom hogyan lesz a dolog. Ha nem fogadja el, akkor vagy felajánljuk a kórháznak, vagy kap egy ajándékkosarat.
Fiú-lány téma:
nekem lányom van, most is lányom lesz. Egyikőjükkel sem voltam hányós, az elsővel még hányingerem sem volt. Most volt kb. 2 hét hányinger, 2-szer hánytam (de valószínű a vitamintól), de ennyi. Kicsit azért másabb a terhesség, de végülis problémamentes. Ja és az AFP-eredményem mindkétszer az alacsony kategóriába tartozott. Tehát nálam ez is bejött :-) De ez szerintem csak puszta véletlen.
Nekem teljesen mindegy lett volna, hogy fiú v. lány, akkor is ugyanúgy akartam volna, meg ugyanúgy szeretném, bármi is legyen.

Viki még holnap itthon lesz, aztán szerdán megy oviba. Már halálra unja magát, de hallani sem akar az oviról!
Csak az a baj, hogy már engem idegel unalmában, szóval nekem sem igazán tesz jót a stresszelés, várom már, hogy szerdán végre menjen. Mert ott legalább lefárad, délután játszunk kicsit, meg jobban feltalálja magát, aztán estére ki is merül és időben elalszik. Most meg nem alszik délután, de még este 10-kor fenn nézeget, mert semmiről nem akar lemaradni :lol: :D

Jó éjt mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Csak két gyors válasz. ;)

Vera! Az én dokinak fix árai vannak. :lol: Neki 70 (ez 10-szerese az alkalmankéntinak), a szülésznő 30 vagy 40. Én szülésznőt végül nem választok, annyira jókat mondtak az összesről. És mivel nekem nincsenek különleges kívánságaim, így mindegy, melyik kedves szülésznő lesz ügyi. :D
Apropó, küldöd majd a többi jegyzetedet is? ;)

Lituka, én nem voltam rosszul, nem hánytam, kislányom lesz. :D Ha ez megnyugtat vagy legalábbis biztat. :D

meri

Húúú, de egyszerre írtunk. :D

meri

Vera,
Dokimnak 50-70 között van az ára én dönthetem el amúgy a rendelésen 8000 kér de nála plusz az hogy sebész is szóval ha vágni kell akkor profi kézben leszek. Szülésznőmnek 40-et gondoltam.
Vendég

Sziasztok!

Kérlek, szoritsatok értem holnap... megyek genetikai uh-ra délelőtt.....
remélem megmutatja magát...
Ha már a babaneméről van szó, énis kislányt szeretnék a két fiú után!
Ezért nagyon reménykedem, hogy holnap betekintést enged a lábai közé a drágánk. :)

Én egyébként a fiúkkal mégcsak nemis émelyegtem, most meg három hónapig a nap 24 órájában a hányinger kerülgetett, de nem hánytam.
Kiváncsi leszek, ki van odabent, aki igy kinzott...... :)

Ági
Vendég

Köszönjük a dícséretet

Vera
Sajnálom, hogy a férjed nélkül kell lenned, de egyben gratulálok az előléptetésféléhez.

Vikci
Jobbulást anyukádnak. Nálatok ki Béci? Nekem apum és öcsém is...
A Singer tényleg vétek volt... már csak a lábazata gyönyörű... nekünk abból van asztalunk épp azon pötyögök...

Árak
10x-esét szokták... de mi kicsit kevesebbet adtunk mert nem futotta... (két éve 40-et most lehet 50-et fogunk) szülésznőnek felét mint a dokinak vagy 20000 körülit szoktak... szerintem most én sem fogok választani...(legutóbb sem jött be viszont a kórház legjobb szülésznője volt ügyeletben) bár az Istvánban a ctg-k miatt érdemes, mert választottal jobb körülmények között és sorbanállás nélkül végzik.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Akkor egy kis karácsonyi hangulat... múlt évi mézesek...

kisfiú... volt egy kislány is de arról most nem találom a fotót...
Kép
Betlehem
Kép
Angyal... volt még óriási elefánt is de arról sem találom a fotót... :(
Kép

Mézeskalácsházikó... az üvegablakok is cukorból vannak betettem egy mécsest és szépen világított.
Kép Kép Kép Kép

...és a megajándékozottak...

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka!
Hajrá kislány! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

...apósom fája tavasz közeledtével így nézett ki :lol: :lol: :lol:
Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Nagyon szépek a babaszobák! és gyönyörűek a mézesek! :)

Lituka!

Én Petivel a 14. hétig hánytam, most meg kislány lesz, a 17.-ig, de közel sem olyan intenzíven. Szóval ez inkább alkati kérdés :wink: de drukkolunk akkor egy kislánynak! :wink: :lol:
Doki tarifa: itt is a magán 10x esét mondják, Petivel két éve 40.000 -t adtunk, most már 5000 egy vizsgálat, így asszem 50.000 lesz a vége. Szülésznőt akkor sem választottam, most sem fogok!
Drukk az afp-hez! Ja és nekem Petivel alacsonyabb volt az afp-m,mint most :wink:

Nagyvera!

Sajnálom a kavarodást, remélem azért ott tud lenni veled a párod, amikor szükséged van rá!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Újabb képek a hordozóról, a boldog tulajdonos mamája küldte...

A boldog tulajdonos Sebi
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó reggelt!

Tüntetni megy valaki?

Liuka,

én nem hánytam. csak egy kis hányingerem volt. de éreztem,. hogy fiú lesz. És lám bejött. Remélem neked is bejön a megérzésed.

Tüntetni megy valaki?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mamacka,

Béci a férjem. És én is asztalnak akartam volna lábnak. Rá pedig vágatni egy üveglapot. Bár párom azzal nyugtatott, hogy lehet, hogy a méhtelepen találunk. Bár én nem hiszek neki. :-)

Az én dokim tarifája 12e. A szülés 60 a szülésznő pedig 30e forint nála. Azért bíztam benne, hogy nem a 10szeresét fogja kérni. Szerencsére nem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pumpi,

szorítok, hogy kislány legyen.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Én is a magánrendelési tarifa 10x-ét hallottam. Az én dokim 7e ft-ért rendel. A szülésznőra 20-40 e ft között gondoltunk (mondjuk még el sem döntöttünk, hogy fogadjunk vagy sem)

Eslő körben erre gondoltunk, de a helyzet majd adja magát, ha komplikációk merülnek fel, ha éppen a doki nem tud ott lenni mert pl konferencián van stb.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Megjöttünk......... erősitem ezennel én is a rózsaszinek táborát! :)

A lába közt nincs se kuki, se semmi más!!!!!!!!!!

Egy egészséges, izgő-mozgó, szépen fejlődő

ZSÓFIA PETRA LAKIK ODABENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt pedig a világ legboldogabb anyukája ir nektek!!!!! :)

Köszönöm a drukkokat a lánykának, bejött!

Egyébként én nem mertem elkiabálni, mert nem tulajdonitottam különösebb jelentőséget az álmaimnak, de mindkét fiúval végig azt álmodtam, hogy kislány lesz, még akkoris mikor már tudtam, hogy kisfiú a pocaklakó. Most meg az eleje óta azt álmodom, fiú lesz, konkrét kukikat látok az álmaimban a baba lába között, erre ma közlik, hogy pedig ott semmi nincs, nemhogy kuki!!!!!!!

Ági
Vendég

Szia Ági!

Gratula a lánykához :)

(én is végig azt éreztem, álmodtam h kisfiú lesz, aztán nekem se jött be az álmom)

Kriszti

bchris

Szia Pumpi!

Mostmár komolyan le kellene írnom a megérzéseimet. Mikor írtad a tüneteket. Már gondoltam, hogy kiscsaj. Nagyon Nagyon örülök neki. De jó apucika új szerelme nemsokára megérkezik. Majd meglátod. :lol: :lol: :lol:
Nagy gratula!!!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pumpóka!

Gratula a kis Zsófi babához! :lol:

Kép

Kép
ibm

Ági, gratula a kiscsajszihoz!!!! :D

meri

Sziasztok!

Én még sajna még mindig nem tudom,hogy fiúka vagy lány lakozik a pocmban,pedig már csak 2 hónapom van hátra kb.!Szégyenlős a pici,de rmeélem a 4D-n már megmutatja magát!!

Kati

Kép
katicca20

Sziasztok!Az én orvosom nem kötötte ki hogy mennyi a szülés, mi 50000-et adunk neki.Én sem hánytam, meg semmi, de éreztem hogy fiú, meg a férjem is ezt mondta, és bejött!!! :D Szegény csalódott lett volna ha nem az!!!

szemokzsu

Pumpóka,
Gratulálok a nunishoz :D
Vendég

Pumpóka:Gratula a kiscsajszihoz!! :D

szemokzsu

Sziasztok!

Ági!

Nagy Gratula a kislányhoz! Két fiú után ez nagyon jó érzés lehet!

Mamacka!
Nagyon szépek a mézesek! Tök jó, hogy ilyen kézügyességed van és ezeket meg tudod csinálni!

Meri!
Hogy vagy? rég nem hallottam rólad!

Lányok úgy repülnek a hetek, egyikünknek-másikunknak mindjárt itt a szülés, karácsonyig biztos hamar elrepül az idő, utána meg 2008 és SZÜLÜNK!!!!!!

Köszi mindenkinek az árakat! Én úgy 60 körülire gondoltam, a szülésznőnek meg 20-at, de anyukám sokallja a doki pénzét, szerinte az 50 bőven elég (hozzá kell tenni, h. vidéken lakik és kb 25 évvel ezelőtt szült, ja meg azt is hogy naponta dokik közt dolgozik).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Szia Vera!
Jól vagyok, köszi, csak nagyon szaladnak a napok! :lol: Készülődünk ezerrel!

meri

Jujj, dejó már vagytok egypáran akiknek csak pár hét van hátra... :)

A dokitarifákat csak nézegetem énis, bár fogadott doki nincs, de azért én úgy gondolom, ha olyan ügyi dokit fogok ki, aki nagyon rendes lesz akkor adni fogok neki, mondjuk, feleannyit gondoltam, mintha fogadott lenne. A szülésznőnek pedig ugyanannyit akarok, mint a dokinak, mert ő vezeti le a szülést, ő csinálja dolgok oroszlánrészét.
Szülésznőt lehet, hogy választok, ha majd nst-n találok valakit, vagy majd a Jánosos-topicban körbekérdést intézek, ki az akit a legérdemesebb megfogadni, bár ott azt mondják a lányok, hogy a Jánosban minden szülésznő nagyon aranyos. Meglátom még, de már most gondolkodok ilyen dolgokon, nem szeretek az utsó pillanatra hagyni mindent, lesz elég dolgom akkor úgyis.. :)

Igen, Vera, ha rágondolok, még mindig elsirom magam, ezek a hülye hormonok..... :) De ennél nagyobb boldogság már csak az lesz a mai napra, ha este hazajön az én kicsi életem szerelme és megölelgethetem ezért a kicsi Zsófiért itt bent.... sajna nem volt ott velem, mert dolgoznia kellett, tegnap akartunk menni, de Atis fiam beteg és őt kellett dokihoz vinni, ezért maradt le róla kicsi párom.... De nagyon ari volt a doki, kérés nélkül adott képet is....
Na, befejezem az ömlengést.....

Ági
Vendég

Sziasztok!

Megint olyan sokat írtatok..... én meg teljesen le vagyok maradva.

Látom ez a doki-tarifa téma nagyon izgat mindenkit. De engem az pl. teljesen megdöbbent, hogy sok helyen a doki közli a kismamával, hogy mennyit vár. :shock: Pedig a szülés egy tb-támogatott dolog, amiért ugye pofátlanság még pénzt is kérni. Úgyis mindenki ad, de mért kell meghatározni, hogy mennyit? És aki szegényebb, vagy mondjuk van már 2-3 gyereke, az hogyan fogja kigazdálkodni a 40-50-60 ezer forintot? Éppen elég, amit egy babára kell költeni, főleg az elején, nem még akkor ezzel terhelni egy pénztárcát. Mondjuk az én véleményem az, hogy azért nem tudják a hálapénzt soha megszüntetni, mert sem a betegek, sem az orvosok nem akarnak róla lemondani. AZt gondoljuk, hogy a pénzünkkel bármit megvehetünk, az orvosok pedig elhitetik, hogy ez így van. És nemegyszer hallani érdekes sztorikat.
Pl. egy ismerősöm mesélte, hogy egy barátja felesége szült vhol Pesten. Odamentek a dokihoz egy nagy ajándékkosárral, kb. 50.000 Ft értékben. Erre azt mondta a doki, hogy itt az a szokás, hogy 50ezret adnak borítékban. Na több sem kellett az apukának, kicsomagolta a kosarat, kivette belőle a borítékot :!: majd kiszámolt belőle 50ezret, és távoztak. Egyébként a borítékban 200ezer Ft volt!!! :shock: Szóval ez nem volt egy jó beszólás a doki részéről.... így járt :-)

Én ma fogok menni a dokimhoz, ma szólok neki, hogy szeretném, ha ott lenne a szülésnél. Mert igazából hozzá járok meg minden, de nem biztos, hogy nyilvánvaló neki a dolog. Abból a szerény fajtából való, aki nem akarja az utolsó fillért is lehúzni a kismamákról. MÉg soha nem rendelt be a magánrendelésére, most is csak azért megyek oda, mert elegem lett a terhesgondozós 3 órás várakozásból.
Eddig még egy kismamának sem mondott tarifát. Ki mennyit gondol, de leginkább azt szokta mondani, hogy költsék a babára. Pedig maximálisan ott van a szülésnél, meg utána is végig figyelemmel kíséri az anyukákat. (bejár vasárnap látogatni, akkor is ha nincs ügyeletben...)

Ami a szülésznőt illeti, én nem fogadok, mindegyikről nagyon jókat hallottam. Mondjuk olyan sok választási lehetőség nincs, mert azért nincsenek tucatjával.
Pénzt adunk neki, de azért nem esünk túlzásba.

Mikor a lányom született, az orvosom nem fogadta el a pénzt, annyit mondott, hogy ha átutaljuk az alapítványra szívesen látja, de egyébként nem. A szülésznőknek (2 műszaknál szültem) egy-egy kisebb ajándékkosarat vittünk, rendkívül boldogok voltak tőle, nem várták a borítékot. Mondjuk kisvárosban lakunk, akkor még volt kórház, itt más a hozzáállás. Örültek, hogy volt munkájuk....
És amikor bevittük a babaruhákat, meg a mózest a hazamenetel előtt beletettünk egy borítékban 2ezer Ft-ot a csecsemős nővérnek, de rá kb. 2 hónapjára megtaláltuk a mózeskosár bélése alatt... :-)

Pumpóka!
Nagy gratula a kiscsajszihoz!!! Biztos rendkívül boldogok vagytok. Mit szólt a büszke apuka

Mamacka!
Gyönyörűek a mézeskalácsok, meg a házikó, az egyenesen egy remekmű! Rendkívül tehetséges vagy! Engem is mindig érdekelt az ilyesmi, még a kézügyességem talán meg is lenne - na azért nem ilyen szinten, mint neked, de rajzolni, festeni imádok-, nekem a türelemmel vannak inkább gondok...:-)
Tavaly a lányzómmal sütöttünk mézeskalácsot, volt patyakolás ezerrel, mindent ő akart csinálni aranyom, hát elég érdekes formák lettek. De talán idén már megint okosabb lett, így már biztos ügyesebben fog neki menni a dolog. Mindig olyan lelkes. Mondjuk ennek örülök, mert legalább felnőtt korában majd ezek a "csajos" dolgok fogják érdekelni. Úgyis néha olyan rosszcsont, mint 2 kisfiú:-) :-)

Vikci!
Örülök, hogy anyukád valamivel jobban van. és te hogy vagy egyébként?

Még a múltkor akartam írni a terhességi súllyal kapcsolatban,csak mindig kiment a fejemből.
Olvastam a terhességről szóló könyvemben, meg több helyen az interneten, hogy aki szoptatni szeretne sokáig, annak ajánlott egy min. 10-12 kg hízás, mert 5-6 kilóból nem igazán fog maradni felesleg a szülés után, így a szoptatás időtartama is lerövidül. Csak azért jutott ez eszembe, mert több topikban is láttam, hogy van olyan kismama, aki már majdnem szül, de még csak 2-3 kg-nál tart, és ez szerintem nem igazán jó.
Én 17 hónapig szoptattam, eleinte igény szerint, majd napi 7-8szor, az utolsó hónapokban is napi 6-szor, és úgy néztem ki, mint egy csontváz :-), pedig a terhesség alatt 20 kg-ot felszedtem.
Igaz, hogy rajtam előtte nem volt egy gramm felesleg sem, de azt gondoltam, hogy az 20 kg majd lemegy mondjuk 1-2 év alatt, ehhez képest már 3 hónap alatt az eredeti súlyomnál voltam, és még abból engedtem le 10 kg-ot.
Ez csak az én véleményem, lehet, hogy kevesebb hízás esetén is lehet sokáig szoptatni, biztos alkattól meg genetikától is függ.

Mamacka!
Nagyon szuper ez a hordozó, én is erősen gondolkodom rajta, de most a barátnőmtől kaptam egy hordozó kendőt. Ha nem válik be, akkor tutira veszek egy ilyet. Szerintem nagyon praktikus.
Annak idején a lányommal volt otthon kenguru, hordozókendő, meg minden, és nem igazán maradt meg benne. Jobban szeretett úgy simán az ölemben lenni, ami ugye elég fárasztó volt, de valahogy kibírta az ember. Pláne, hogy én is imádtam, ha rajtam csüngött. De azért most hogy már 2. bébi lesz, biztos jobb lesz egy hordozó, amiben cipelhetem. Majd meglátom.

Mehetek mosogatni, meg rendet rakni, tegnap este már nem sok kedvem volt a dologhoz - persze ilyenkor mindig szidom magam :-)-, aztán írnom kell a beadandó dolgozataimat a suliba. Már egyfolytában azokat küldözgetem, törzsvendég lettem a postán, és még mindig van :-) szerencsére valamit e-mailben is elfogadnak.

Szép napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Szerintem ez a hízás dolog egyéni nem egy olyat ismerek aki alig hízott és tudott szoptatni más meg hízott 25 kg és mégsem. A lényeg hogy szoptatás alatt normális táplálkozzunk sokat igyunk nem kell elötte felhízlalnunk magunkat ez nem arról szól. Másik meg aki magánrendelésre jár azt tudja hogy ez a menete: fizetni szokás a szülésért és jobb ha a doki megmondja kb mire számítson az ember mint hogy találgatni kelljen. Nem mondom hogy ez így jó de mindig így volt vagy elfogadod vagy nem. Akinek ez nem tetszik ne menjen magánrendelésre nem kötelező lehet ügyeletesnél és szülni sokan így teszik és elégedettek. Én meg így látom ezeket :D
Vendég

Kata, ha csak a plusz kilókon múlik a szoptatás, akkor én nem aggódom az eddigi 4 kiló miatt mégsem... Mert azért azt is tegyük hozzá, nem mindegy, ki honnan indul... Rajtam alapból van 20-30 kiló plusz. :D Ez szerintem a sors ajándéka, hogy a babóval alig hízom... Az eleján belegondoltam, hogy jaj, mi lesz, ha 20 kilót hízok... De nem az járt a fejemben, hogy hogy fogok lefogyni utána, hanem arra gondoltam, hogy hogy fogom cipelni magam még plusz 20-szal... Nekem jót tett ez a baba: kénytelen vagyok rávenni magam, hogy normálisan egyek, ne csak bekapkodjak ezt-azt. :lol:

A dokitémához: az én dokim fixáras, végig a magánrendelőbe jártam, ott ki van írva a szülés ára is. Én ettől érzem jól magam: nem kell agyalnom mennyit adjak, elég, nem elég... És azért én azt gondolom, hogy az a doki, aki bevállalja, hogy fut-szalad, ha szülök, hadd mondja meg, mindezt mennyiért teszi. Mert be kell látnunk, hogy ez nincs benne az ő fizetésükben... Persze, van, aki nem kér, meg stb... De én maximálisan megértem azokat az orvosokat, akik fixre megmondják, milyen pluszt mennyiért vállalnak, hiszen ők is ebből élnek... Én kicsiben vmi hasonlót csinálok. Eddig az iskolában, ahol dolgoztam, minden pluszt bevállaltam a gyerekekért... De tudom, hogy ha ez az én gyerekem idejéből megy, bizony, nem fogom... És lehet megkövezni, hogy dehát ez hivatás stb. Sőt, most is vállalok itthon néhány tanítványt, nem kevés pénzért. Volt, aki alkudni próbált, és nem engedtem belőle. Mert az lebegett a szemem előtt, hogy ha majd ezt az órát a kislányomtól lopom el, nem mindegy mennyiért teszem. Bizti sokan nem értetek velem egyet, de szerintem érdemes néha belegondolni a másik fél helyzetébe is...

Na a nagy komolykodás után, mindenkinek ilyen szép napsütéses napot kívánok!!!!

meri

Ez a jó, hogy mindenkinek más véleménye van a dolgokról.

Természetesen én sem úgy gondoltam, hogy "fel kell hízlalni" magunkat, hanem egészségesen kell táplálkozni, rengeteg folyadékot inni, gyümölcsöt-zöldséget fogyasztani, stb.
Ezért is mondtam, hogy ez nagyon sok mindentől függ. És így a jó, hogy különböző véleményeket lehet hallani.
Egyébként most én sem hízok olyan tempóban, meg annyit, mint a lányommal, kb. 5 kg lemaradásban vagyok ahhoz képest.
Szóval az sem törvényszerű, hogy minden terhességgel ugyanannyi jön föl és megy le.
És igazad van Meri, nem mindegy a kiinduló súly sem, meg hogy ki milyen étkezési szokásokkal volt azelőtt.
Mert mondjuk ha valaki nem szokott rendszeresen enni, csak kapkodva, és abból is keveset, annak ugye hozzá kell szokni a rendszeres étkezéshez, ami vagy súlygyarapodáshoz, vagy normalizálódáshoz vezet.
Örülök, hogy egyből írtatok véleményt!

Doki-téma: kinek mi a jó, én nem szeretem ezt a fizessünk, aztán akkor majd jól bánnak velünk dolgot, mert rosszul tudok lenni, amikor a bérszámfejtésemen megnézem, hogy mennyi került állambácsi zsebébe, és mindezért órákat kell aztán várakozni, lekezelően viselkednek, ha nem a saját orvosom ultrahangoz, akkor sietni kell, stb. stb.
De én is fogok adni pénzt, csak az összeg fog függni az akkori anyagi helyzetünktől, a doki hozzáállásától (volt már aki csalódott a fogadott orvosban), a szülés menetétől, stb. stb. stb.

És az is igaz, hogy ők is emberek, nekik ez a szabadidejükből megy el, és lehet, hogy a karácsonyfa alól kell beszaladniuk a szülőszobára, vagy éppen a saját gyermekük egy fontos dolgát kell kihagyniuk. És így természetesen én is úgy gondolom, hogy megérdemlik a borítékot, csak a pofátlanság tud kiborítani. Meg az irreálisan magas tarifa.

NA de be is zárom ezt a témát, mert erről tényleg mindenkinek más a véleménye, és ezt tiszteletben kell tartani.

Ma megyek a dokimhoz, megnézetem, hogy még mindig valóban fejjel lefelé van-e a babócám, bár a bordatájéki rugdosásából úgy érzem, hogy igen, de azért jobb látni, hogy valóban úgy van, ahogy kell. :-) (meg hát csak a 32. héten mennék UH-ra, és imádom látni a kis gyönyörűséget, ahogy mozgolódik és megsértődik, hogy nézegetjük :D )

Nálunk most szép napsütéses idő van, olyan jól érzem magam tőle!
Pedig a hőmérő közelített a mínuszhoz reggel, de azért egy kicsit most a napocska feljebb tornászta a fokokat!

Sziasztok!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Doki és doki közt is van különbség azért. Mert: az első szülésnél fogadtam ugye. Először mentem a magánrendelőjébe, de tudtam, fizetni kell, hogy mennyit, se nem volt kiirva, se nem mondta. Vittem pénzt, de megvártam a végét, mit mond. A vizsgálat végén közölte, hogy reméli, tisztában vagyok vele, hogy itt fizetni kell. Én pedig válasz nélkül átadtam az előre bekészitett boritékot. Következő alkalommal már vizsgálat előtt az asztalra tettem neki, végig mosolygott, kedves volt. Következő alkalom, gondoltam, majd a végén odaadom, hisz nem szaladok el. Ha azt az unott, undok, fancsali képet fotózni tudtam volna, amit a vizsgálat alatt vágott..... kérdésemre nem felelt, csak csinálta a dolgát stb. a végén odaadtam neki a pénzt, és rögtön tudott kedves lenni. A szülésnél nem keveset fizettünk, 7 évvel ezelőtt 35ezret a dokinak, és mikor az exférjem odaadta a pénzt neki boritékban, belenézett és elhúzta a száját. Tegyük hozzá, lesz...rt a szülés alatt, csak a kitolásra fáradt be, akkoris csak azért, mert már kiabáltam orvosért. Ez az egyik véglet, az ilyet viszont ki kéne tenni egy szégyenfalra. A másodiknál már kiirt árak voltak a magánban, tudtam előre, a vizsgálat végén fizettem, sőt volt olyan, hogy otthonhagytam a pénzemet (kissé szétszórt voltam) a doki csak mosolygott és mondta, hogy akkor a vendégem volt. Persze legközelebb vittem duplán, de kivette a felét és visszaadta, hogy ne sértsem meg, legyek szives :) A szülés árát úgy kellett kihúzni belőle harapófogóval, mindig csak azt mondogatta, hogy amennyi nem terheli a családi kasszát és vegyünk inkább a babának ami kell és ne ezen gondolkozzunk, neki mennyit adunk. 40ezret adtunk, de ha lett volna módom, odaadom neki a mégegyszerennyit, mert végig ott volt és fogta a kezem a szülés alatt és soha egyszersem tartotta a köpenyzsebét (ellentétben az előző orvosommal).

Én viszont harmadszorra nem érzem, hogy kellene fogadnom dokit, a terhesgondozással nagyon meg vagyok elégedve, egy nagyon alapos és végtelen kedves orvoshoz járok az sztk-ba. Viszont tervezem, hogy valamit bizti viszek neki a vége felé, hogy megköszönjem, fogadás nélkül ilyen rendes velem.

Nekem ennyi lenne a hozzászólásom. :)

Ági
Vendég

Sziasztok!

Viki, Vera!

Mi volt tegnap az előadáson?

Jövő héten biztos h megyünk szülőszoba látogatásra, apuka is velünk tart. :)

Kriszti

bchris

Kiviszem a hordozókat is!

KÉZ-MŰ - Iparművészek karácsonyi vására

Helyszín: Iparművészeti Múzeum - Budapest
Dátum: 2007. december 7-9
IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM
ELÉRHETŐSÉGEI
Budapest IX. Üllői út 33-37

Telefon: 456-5100
Tel/fax: 217-5838
Titkárság: 217-3272

Közönség: 456-5171
Honlap:www.imm.hu
E-mail:muzeum@imm.hu

Ez a régi hagyományokra visszatekintő vásár abban különbözik a karácsony előtt városszerte megrendezett vásároktól, hogy a közönség egyedül itt találkozhat közvetlenül a művésszel, a tárgy alkotójával. Így, még ha nem is vásárolnak, egy-egy személyes találkozás élményével gazdagabban térhetnek haza a múzeumból.

A látogatók a háromnapos rendezvény folyamán naponta kétszer – délelőtt és délután - felcsendülő zenét hallgatva, forralt bort szürcsölgetve gyönyörködhetnek az iparművészek által feldíszített hatalmas karácsonyfában.

Szombaton és vasárnap szeretettel várjuk a gyerekeket is, akik karácsonyfadísz, ablakdísz, apró ajándékok elkészítését tanulhatják meg, és elsajátíthatják a csomagolás fortélyait is

Kép

2007. december 1-2-3.
II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért
Az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács 2007. december 1-jén 14 órakor nyitja meg a "II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért" című pályázati kiállítását. A tárlat nyitva tartása alatt játszóház működik a művészek irányításával.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Katuci
Köszönöm
A mézeshez majd leírom a receptet meg a máz trükkjét...
A hordozók kinn lesznek a karácsonyi vásáron!
Örülök, hogy tetszik, nekünk nagyon bejött Áronnál.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Látom a dokifizetés témával egy kicsit felkavartam a vizet bocsi.
Nekem sajnos ezév eleje nagyon rosszul kezdődött: elvetéltem pár hetes terhesen.
A párom mondta, hogy próbáljuk meg egy ajánlott dokinál (egy ismerősünk nála szült) az SZTK-ban a rendeléseket, aztán majd meglátjuk.
A vetélés a hanyagsága miatt volt (nem figyelt bizonyos jelekre, amiket ki lehetett volna hormongyógyszerrel küszöbölni), amikor visszamentem hozzá a kontrollra és kértem, h. vizsgáljon ki közölte, h. Ő nem fog engem kivizsgálni (mindezt az SZTK rendelésen!), majd mikor cinizmusból (és kíváncsiságból) odaadtam neki a borítékot azonnal felírta a telefonszámát és mondta, h. hívjam fel és kivizsgál.
Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy kerül amibe kerül inkább másik dokit keresek a köv. terhességemnél.

SAjnos tényleg vannak olyan dokik akik inkább mentek volna hentesnek, ugyanakkor vannak jó dokik akik emberileg is jók.
A legfontosabb, h. megbízzunk az orvosunkban...

Kata!
Az ajándékkosaras sztorin jót nevettem.
Hízásról: rajtam is van vagy 20-30 kg felesleg alapból, a babóval szerencsém volt, eddig "csak" 7.5 kg-ot híztam (pedig sokan legalább 20 kg-ot jósoltak).
Szerintem is inkább az a fontos, h. minél több zöldséget, gyümit és egészséges dolgokat egyél, de ha édességre vágysz akkor egyél azt (még mindig imádom a csokoládét és a gesztenyepürét). Időnként volt, h. zsíroskenyeret kívántam lila hagymával és az is nagyon jól esett.

Chris!
Mindenképp szeretnék menni jövő héten mégegyszer a szülőszoba látogatásra, akkor ott találkozunk.

U.i.:
Nektek nincs mostanában hányingeretek? Rám pár napja újból rámjött és nem tudok már olyan jókat enni :?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Pumpóka: Gratula a kislánykához...
:) :) :)
2 hét mulva remélem megmutatja megát nekünk is a picike :)

Mamacka: nagyon szépek a mézesek..meg is kívántam :)

A tarifa témához nem fűznék új dolgokat..sokan irtunk sok mindent...nincs ugyanolyan orvos..nincs ugyanolyan kismama..én sem támogatom a nagy pénzelést..de ha egyszer ezek a dolgok igy mennek a baba érdekében mindenki elfogadja..de legalább betenkitést nyertünk az ország más és más területein más dokiknál ki mennyi és hogyan fizet..
ugy segítettünk Verának...és igy nekem is a szülésznő tarifákkal..

És köszönöm mindenkinek a biztatást és a tapasztalatokat nuni és kuki ügyben :) télleg kihangsúlyoznám Nem leszek kétségbe esve ha fiam lesz egyszerűen a lány áll hozzám közelebb számomra kézenfekvőbb és jobban beletudok gondolni mostmég...de persze megbirkozóm egy kis kukissal is ha ugy alakul ez egyértelmű..de a titkos favorit marad egy kislány :) :)

üdv mindenkinek.
Vendég

Vera,
Nekem szokott hányingerem lenni mostanában szerintem a baba nyomja néha a gyomrunkat és azért :roll: Szerintem is az a fontos hogy sok gyümit meg zöldséget egyen az ember mert a vitamin kell a babának nagyon meg persze a mi szervezetünknek is.

Lituka,
Nem baj az ha van egy titkos vágyad drukkolok hogy kukac hiány legyen nálatok is :wink:
Vendég

VERA, fontos kérdésem van: a szülőszobalátogatás meddig tart??? Létezik, hogy utána esetleg odaérjünk 4-re a Madarászba az Alvásambulancia tanfolyamára???? Azért téged kérdezlek, mert te már voltál. :) És én is vároma beszámolókat. ;)

meri

Szép estét!

Mindenhol ilyen hideg van???? Nálunk már repkednek a mínuszok rendesen :D

Vera!
Szerintem nem kavartál meg semmit a pénz-témával, néha ilyenről is kell beszélni. Igaza van Litukának, hogy így legalább több infót hallottunk az ország minden részéből, és van miből csemegézni.
Hát az ajándékkosaras sztori tényleg elég vicces, főleg a dokinak :wink:

Ajánlott ma a dokim egy szülésznőt, aki homeopátiával is foglalkozik, úgyhogy mégiscsak fogadok. Kíváncsi voltam a véleményére, hogy fogadjak-e, illetve, hogy kivel szeret együtt dolgozni. Végül is azt mondta, hogy bárkivel, mondott azért 3 nevet, így azt választottam, aki szerinte szakmailag a legfelkészültebb. Az ő nevét mondta ki először, gondolom ő a favoritja :-) Holnap fel is hívom, hogy megbeszéljük a részleteket.

Most egy kicsit abbahagyom az írást, lányomat kell rendeznem. Majd később folytatom!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Az előbb elfelejtettem írni, hogy én nem akartam ám vitába szállni vagy akár véletlenül is megbántani valakit a hozzászólásommal dokipénzügyben!!! Csak jólesett megfogalmazni, én mit gondolok erről... Remélem, tényleg nem bántottam meg senkit!!!!

meri

Meri,
Ez egy fórum és mindenki elmondja a véleményét ilyenen nem szabad megsértődni meg ilyenek nem vagyunk egyformák szerencsére unalmas is lenne a világ meg a topic is :D Szóval jól tetted hogy leírtad és a többiek is.
Vendég

Meri
Szerintem úgy teljesen korrekt, hogy az elejétől tudtad!
Én pl azon akadtam ki, hogy egy fiatal, friss diplomás házaspárnak a szülés után a gyerekágyon bökte ki a doki, hogy 100000!!! előtte tőlem kérdezgették én mondtam, hogy szerintem 40-50 teljesen reális... én tuti váltanék ilyen után... meg nemrég hallottam azt a sztorit, hogy hat hetes kontrollra vitték a pénzt de nem akarták csak úgy borítékba ezért beletették egy szép kis zenedobozba... a doki teljesen felháborodott, hogy hogy képzelik mi ez a vacak... ő megmondta, hogy ennyi-meg ennyi lesz a szülés... apuci fogta kinyitotta a dobozt és kiszámolta az asztalra az összeget (többet tettek a borítékba mint amit ő kért!!!) majd fogták a dobozt meg a maradék pénzt és távoztak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én bevallom első alkalommal kicsit zsörtölődtem emiatt a pénz miatt különösen, hogy nagyon nincs,(és féltem, hogy valami pénzéhes dokit fogunk ki) de hála Istennek egy remek dokit sikerült találni aki cseppet sem pénzéhes... (akkor lett igazán nagyon szimpatikus amikor az egyik rendelésen boldogan mutogatott egy inget amit az egyik kismamájától kapott, hogy milyen gyönyörű) örül az ajándékoknak is. Azóta eljött két kiállításmegnyitómra is... Áronnal is olyan aranyos... Neki szívesen adok! Annyit amennyit tudunk... és tudom, hogy nem bántódik meg, hogy csak annyira futja, nekünk ebben van benne a hálánk... szoktunk neki adni kerámia tárgyat, grafikát is...
(Áronnál 40000 Ft-ot adtunk de akkoriban férjem 58000 Ft-ot hozott haza... a fizetéshez képest rengeteget adtunk! )

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Én most csatlakoztam a fórumhoz.Nagyon jó,hogy van ilyen,mert-bár már van egy gyermekem-annyi félelem van bennem,hogy kész van tőle mindenki.Mikor elhatározom,hogy már nem izgulok ,akkor tuti történik valami.Így volt ez tegnap is.

8 hetes terhes vagyok,és már van egy 5 éves kislányom.Veszélyeztetett terhes vagyok,mert már volt egy vetélésem,ezért Utrogestan-t kell szednem.
Szóval tegnap este a kislányom véletlenül beletérdelt a hasamba,és most ezért idegeskedem,hogy nincs-e valami baja a babának.
Holnap megyek ultrahangra,de addig,ha valakinek van már "tapasztalata" ilyen dologban ,akkor kérlek írjatok.

Köszönöm!
mazsi1979

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?