Új privát üzeneted érkezett!

Maminti!

Mi van Hanga lábával??
Én most teljesen el vagyok keseredve, mert tegnap azt mondta a gyógytornász, hogy Lilónak donga lába van :shock: eddig senki nem mondta ( ő sem, pedig járunk egy ideje)

Judit

jucicuki

Judit!
Csak megnyugtatásul írom, hogy a múlt héten a gyógytornásznál találkoztam egy Anyucival és kislányával. Mire a gyerek járni kezdett, a donga lábának nyoma sem volt! Csak kontrollra ment, a gyerek teljesen egészséges volt 1,5 évesen!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Juci
http://dongalab.lap.hu/
Sok infó van... sokszor tornával, ortopédiaia kezeléssel nagyon jól helyrehozható...

Csilla
Ezek tipikus koraterhességi tünetek... fogadd el, próbálj minél kevesebbet aggodalmaskodni (az ronthat a helyzeten)...

Szilvi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép

Szofi
Erre gondoltál? Kép
Ez az a teljesen átlagos méretű... iker-méret nincs...

Nálunk a fiúk szeretnek hasalni, nagyon ügyesen kúsznak... és mostanában a felüléssel próbálkoznak... :lol:
És kezdünk enni püréket...
Vendég

sziasztok! nagyon köszönöm nektek a biztato szavakat!!!!!!most egy kicsit bizakodóbb vagyok,mert ma nagyon megijedtem.mégegyszer nagyon köszönöm nektek!!!!!!!!!! :D GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ BABOCÁITOKHOZ :!: :!: :!: :D ( bocsi,hogy nem névszerint szólitalak meg titeket,de még most ismerkedem a nevetekkel :oops: )elkezdtelek az első oldaltól olvasni titeket,ANNYIRA JO FEJEK VAGYTOK!!!!!!!azt látom,hogy mindenki előrébb jár mint én( a terhességben :D )majd még benézek sziasztok
s.csilla

tdanie: köszi :lol: :lol: :lol: Most már akkor tényleg elhiszem, több bizonyíték már nem is kell. :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Csilla!

Üdv nálunk, gyere gyakran :wink: hidd el hamar elmegy az a "pár hét" és máris babázol :wink:

Judit

jucicuki

Csilla, nekem is alacsony volt a vérnyomim végig, pihenj sokat, meglátod minden rendben lesz.
Én tudtam a dokim privi számát, aztán mire mentem vele, mikor szültem nyaralt :roll:

Judit

jucicuki

KÖSZÖNÖM JUCICUKI!!!!!!!!!EGÉSZ NAP (KB MÁSFÉL HETE)fekszek.a 6 éves Mátém meg olyan megértő :) :oops: a férjem sokat segit.igaz az előbb kimentem nagyon gyorsan egy pár db palacsintát sütöttem, mert azt kivángattam már pár napja :P sajnos nincsen sok segitségem,mivel anyu és anyos is 400km re laknak.pedig úgy megenném az anyu főztjét :oops: a férjem megfőz ami könnyű.mindennap főztem mig nem lettem terhes és most nemtudok a szagok miatt :evil:
s.csilla

Csilla, nálunk is ez volt, szegény párom járt vásárolni, Ő főzőtt, mosogatott, a kutyákat is etette, mert ahogy a konyha felé mentem, előtte a klotyóra kellett rohannom...Ráadásul mindig kérdezgette, mit is ennék, szinte sosem tudtam normális választ adni..vagy amit aznap még imádtam, másnap menekültem tőle...Palacsinta? Kb 20 hetesen voltam képes először sütni...(Azóta viszont jópárszor :D ) A fiamat is sajnáltam, új suliban kezdett szeptemberben, nagy szüksége lett volna rám, de csak azt látta hetekig, hogy vagy egy vödör, vagy aklotyó fölött görnyedek...de lesz ez jobb is :D

Kép
babyteve2

Csilla, jó, hogy ilyen okos nagyfiad van :D
Ezt az időt használd ki jó kis összebújós mesélésekre, beszélgetésekre, utána nem sok időd lesz egy darabig ilyesmire :wink:

Nincs kedved vonalzót csinálni?

Judit

jucicuki

sziasztok,

Köszönjük mindenkinek, aki szorít értünk, úgy néz ki, hogy hatásos a sok drukk és pozitív energia, mert jobban vannak a gyerekek, stabil mindkettőjük állapota, egyedül a pocakjukkal van probléma. Megpróbálták mindkettőjüket néhány csepp anyatejjel táplálni, de erre sajnos még nem készült fel a gyomruk - reméljük, pár napon belül ez is megy majd nekik. Azt reméljük, hogy bár lehetnek még problémák, a legnehezebb időszakon már talán túl vagyunk. A lélegeztetőgépre is egyre kevésbé van szükség, a jövő héten már talán egyedül is megpróbálhatnak a kismanók lélegezni.
A tejem rendesen beindult, 3-4 óránként fejek, és amíg a gyerekek nem kaphatnak belőle, lefagyasztom az összeset.
Csatolok néhány képet, gyönyörködjetek a két mini hajasbabánkban:

Marci:
Kép
Kép

Csenge:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kata!

Édesek a Minimanók :!: :!: :!:
A hangodat hallgatják?

Szorítok Nektek!

Puszi!

Judit

jucicuki

Kata, ezek tényleg jó hírek! Csak így tovább, mennek a drukkok is! :D

Kép
babyteve2

Az április-májusiban is mindenki érdeklődik és drukkol Nektek! :D

Kép
babyteve2

Kata!
Csak így tovább! Meglátjátok, minden rendben lesz! :)

Babyteve!
Rossz lehet ez az állandó para :(
Hány éves a nagyfiad? Egyetlen gyerkőc a pocaklakókon kívül?

Csilla!
Én annyira rókáztam, hogy fogytam 7 kilót :( És a lányomat a szomszédasszonyom etette meg rendszeresen, mert a bébiételek és tejpépek szagától is rohantam a WCre...
Jó, hogy a fiad már ekkora és megértő :)

Juci!
voltunk egy másik dokinéninél, az én régi gyerekorvosomnál, ő mondta, hogy nem jó Hanga lába, mert felhúzva tartja úgy, hogy a bokájánál keresztezi. Meg azt is mondta, hogy lehet, hogy nem jól működnek a szopóizmai, azért nem eszik.
Ja, képzeljétek, 3 hét alatt 3 dekát híztt!!!Azaz semmit... :cry: Holnap mérek, remélem, jobb lesz az eredmény!!!
És azt is kitalálta, hogy lehet, hogy lisztérzékeny, és csináljak 4 hetes glutén-és tejmentes diétát. Még csak szerda óta csinálom, de majd' megőrülök, mert ugye az édességekben tejpor van, és nem szabad...Vett nekem a férjem olyan kakaóscsigát, amiben nincs, de az meg olyan, mint a fűrészpor...Sütöttünk kenyeret, de az meg sűrű, most rosszul vagyok tőle, mi lesz majd pár hét múlva... :roll:

Kép
Kép
maminti81

Most éppen PEZ cukrot szopogatok, mert abban semmi olyan nincs :)
És amin kiakadtam: a Rama-t is ehetem, mert margarin létére nincs benne egy csepp tej sem :?

Kép
Kép
maminti81

Kata!

Nagyon édesek a babókák!!!!!
Sokat gondolok rátok!De tuti erősek és egészségesek mindketten!

Maminti 81:
Óh te szegény! Remélem nem lisztérzékeny Hanga!
Kitartást a rettentő kajákhoz!
Amúgy egyik margarinban sincs sztem tej-növényi zsír hidrogénezve.én mindet utálom. Csak a teavajak készülnek tejből.persze manapság ki tudja. :?

szanet

Kata :P
Tündéri a két Kismanó! Látom, már lehet simogatni őket! Ez azért nagyon jó lehet! További kitartást és mindenekelőtt egészséget, gyors fejlődést kívánok!!!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok :)
Kata megkönnyeztelek titeket -nagyon örülök :)
Maminti lányok nálam nem akartak szopizni -meggyőződésem hogy nem tudtak -nagylányt két és fél éves koráig szoptattam és nem gondoltam volna hogy létezik olyan baba akinek nem megy -pedig minden praktikát pozíciót bevetettem és mégsem. :( Diétára -Lehet kapni bio margarint az nem tartalmaz tejet és hidrogénezett rémségeket sem .
Csilla -én is öklendeztem folyton ha kellett ha nem -de szüleim távol férj meg nem egy konyhatündér.... tényleg gyorsan elmúlt ez az időszak..(mondjuk akkor nem úgy tűnt)
Jucicuki -néztem a lányok képeit -olyan formásak -persze én laikus vagyok és nem tudom miben nyilvánul meg hogy felmerült a gyanú..lehet nekem is meg kéne mutatni a lányokat gyógytornásznak.. :?

Kép
Kép
panni7

Judit!

Donga láb és ezt eddig senki sem vette volna észre?
:shock:
A gyermekorvos mit mond róla, de ha jól rémlik ti is voltatok az orthopédián, ott tuti kiszúrták volna, nem?

Kata!
Nagyon jó, hogy az első nehéz héten túl vagytok, csak így tovább, az emésztésük miatt ne aggódj, nekünk 34 és fél hetesen is gondok voltak vele, de aztán 1,5 hét után rendeződtek a dolgok.

Tdanie!
Szép nagy babák voltak, mennyi volt a súlyuk?
Ők is kaptak oxigént?

Csilla!
Nem akarlak elkeseríteni, de én 4 hónapig alig ettem valamit, olyan rosszul voltam. Utána meg folyton a sok savval küzködtem :?

Maminti!
Szegény, az ismerősömnél is ez van, és ott bizony elment a teje, ráadásul majd meghalt a fáradtságtól, mert alig tudott enni :?
Nagy lyukú cumiból, vagy Aventes itatóspohárból nem próbáltátok megetetni? Hátha úgy sikerülne?
És mit mondott, hogy mit kell kezdeni a lábával?
És akkor most a csípőjével van gond, vagy a lábával?
Szorítok, hogy legalább a kaja ügy rendeződjön. Így elég nehéz lehet, hogy a hozzátápi nem megy, a szopitól nem hízik, a cumisüveget meg elutasítja.

ÜdvD:óri
Vendég

sziasztok!!!!Judit!sajnos nem értek a vonalzó szerkesztéséhez(sem :oops: )Úgy látom a szülés után jön csak a neheze!!!! :roll: de legalább ti már kezeitek közt tarthatjátok a drága gyönyörű babáitokat :D kata babái láttán annyira elérzékenyültem :oops: nagyon édesek!!!!nagyon sok erőt és jó egészséget kivánok nektek csajok és babocáitoknak!!!!(jajj...annyira érzékeny hangulatban vagyok :oops: :oops: )
s.csilla

még valami :oops: kedden voltam 8 hetes( ha jol látom a képeken)az egyik baba 1,1cm a másik 1,2 cm .szerintetek nem túl kicsik vagy még nem lehetek 8 hetes?
s.csilla

Juci,
Ezt most nem mondod komolyan. :shock: Ha donga lába lenne, akkor azt már a szülés után észre kellett volna venniük az orvosoknak, vagy nem :?: :?: :?: Legalábbis ha olyan súlyos fokú lenne. Úgyhogy bizti semmi komoly, és szerintem tornával korrigálható. A gyógytornász mit mond erre :?:

Kevinszpészi,
Jaj, de kis aprók, de nagyon szépek! :D És tényleg mekkora hajuk van! Örülök, hogy egész jól vannak, csak így tovább. Borzasztóan szorítok értetek továbbra is :!: Kitartás :!:

Maminti,
Kitartás a kaja ügyhöz! Mit kell most a lábikójával csinálni?

S.csilla,
Megnéztem a papírjaimat, az egyik manóm 1,5 cm és a másik 1,3 cm volt a 8. héten, egy héttel előtte pedig 1 cm és 0,8 cm. Szóval szerintem ne aggódj, teljesen normális méretek a tieid is! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Dóri, már kétszer voltunk orthopedián, semmit nem mondta, mondjuk olyan is volt a vizsgálat :twisted:
Gyerekorvoshoz szerdán megyünk.
Gyógytornász most leragasztotta egyenesre...

Judit

jucicuki

Kata mennek a további drukkokk a manóknak :D édes kis hajasbabák :D sok erőt a családnak :!:

lanyané

Juci!
Mitjelent, hogy leragasztotta egyenesre :?:

Köszi az együttérzéseket!
Picilányt majd visszük Dévény-tornára (Andrist is), ott majd megmondják, mennyire rossz a dolog.
Tegnap próbáltam kukoricalisztből linzercsigát sütni. Olyan állaga lett, hogy csak golyókat tudtam formálni belőle, úgyhogy végül kis érméket sütöttem :) Jó száraz, de egy kicsit kielégíti az édesség-igényemet...

Panni!
Köszi, tegnap kaptunk is biomargarint egy szomszédtól, most majd mi is olyat fogunk beszerezni.

Kép
Kép
maminti81

Ez volt a karácsonyi ajándék-fotó:

Kép

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Bocsi, de még mindig nem tudtam visszaolvasni, úgy-hogy írok egy kicsit magunkról.
Szépen gyarapszunk, Zazó már 2460g, Anna 3395g.
Két teljesen különböző egyéniség. Anna igen szélsőséges minden téren pl.: van hogy 60 eszik, de van, hogy 160-at. Zalán kis türelmes, Ő általában 70-110 között eszik.
Napi 1* van hogy 2 etettés között nem alszik valamelyikük. Mi 4 óránként próbáluk enni, amit hellyel-közzel tudunk is tartani. Egyelőre nem fáj a pocink, csak ritkán. Nem tudnak szopni, így fejek és utána tápszert kapnak. Na most ennyi és 1 pár kép. Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
jadika

Jadika!

Szépek :!: :!: :!:
Örülök, hogy szépen fejlődtök.
Próbáld erőltetni a szopit, hátha...

Maminti, sajnálom a diétát, vacak lehet. Van valami ragasztó, amit tornászok használnak, olyan, mint a leucoplast, csak fehér és antiallergén. Helyes tartásba állította a lábfejét és a lábszárához ragasztotta. Két napig volt rajta, azt mondta, ha beválik, akkor vennünk kell ilyet és ragasztgatni.
Mindenképpen szeretném megnézetni egy orvossal is, de hát most kihez menjek, kétszer voltunk orthopedián, két különböző orvos nézte meg és nem mondtak semmit :shock: :twisted:
Tök tanácstalan vagyok :cry:

Judit

jucicuki

Kép

Benszi Balázsának és Kata CSengéjének nagyon boldog névnapot kívánunk.

Meiszter lányok

jucicuki

Csilla!

Ha rákattintasz a vonalzómra (vagy máséra) bejön az oldal, ahol készítettem és tudsz szülinaposat a nagyfiadnak. ill. várandósat a piciknek.

Judit

jucicuki

Rebe!

Gyógytornász a ragasztást javasolta, ill. hát tornáztatja minden alkalommal, csak nem tudom, hogy elég-e...

Judit

Ui.: Remélem élvezni fogjátok a 4D-t :wink:

jucicuki

sziasztok!!!Istenem!!a képek láttán elolvadok!!!!!!annyira édesek a babáitok és természetesen a nagylány Kinga is már kész hölgy :D Judit , Maminti nagyon szoritok értetek erre a nehéz időszakra :!: Rebe ,melyik korházban fogsz szülni? én a péterfyben.és császárral,mert Mátét is császárral sikerült világra hozni :roll:tegnap szurkált mindkét oldalon az alhasam,meg fájt a derekam.annyira félek hogy mire megyek dokihoz(2 hét mulva)nem lesssz meg az egyik :( :oops: minden este babákkal álmodom!Puszi mindenkinek
s.csilla

köszi Judit!!!! megpróbálom :oops:
s.csilla

Kép
s.csilla

hurrááááá!!!!!sikerült !!!!
s.csilla

na most mi van :evil: mégsem jo :evil:
s.csilla

Minden gyönyörűséges baba szüleinek gratulalok,annyira édes babák mindannnyian :D

lanyané

Csilla a profilodba másold be az aláíráshoz így majd minden alkalommal megjelenik a vonalzó...
Na aggódj meglesznek a babák -fontos a pozitív gondolkodás- tudod a gondolatnak teremtő ereje van :) (Csilla ugye szedsz magnéziumot? -nézzétek el nekem -ez a mániám de az első terhességem óta tudom milyen fontos!!)
Jadika szépséges manócskáid vannak -nőljenek nagyra :) !
Maminti Kinga tényleg simán lehetne a kép alapján 3-4 éves -szép kis szöszi hölgy :) A margarint szerencsére már minden nagyobb hyperben lehet kapni de akkor már ezt nyilván tudod... (én egy ilyen bio bubus vagyok -szombatonként hajnalban már ki sem nyit a biopiac nélkülem :) Kép

Kép
Kép
panni7

Juci,
Azért továbbra is azt mondom nem semmi, hogy már kétszer is voltatok orthopedián, és nem vették észre! :shock: Kíváncsi vagyok mit mond a gyerekorvos szerdán. Remélem semmi komoly, és ez a ragasztás illetve torna beválik.
Jaj, már nagyon várom a mai 4D-t! Majd beszámolok! :D

Maminti, Jadika,
Szépek a gyerkőcök! :D

S.csilla,
Én a Jánosban fogok szülni, azt még nem tudom, hogy császárral-e. Ne aggódj, a szurkálás is teljesen természetes. Szedsz magnéziumot? Arra meg ne is gondolj, hogy az egyik nem lesz meg. Tessék pozitívan hozzáállni! Én a 10-ik hétig még barnázgattam is, és látod mégis itt van mindkét manócska!
Amikor kész vagy a vonalzóval, akkor a kódot a profilodban lévő aláíráshoz másold be, és akkor mindig meg fog jelenni! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Panni,
Mialatt én írtam, pont te is akkor küldtél üzit, mennyire egyre gondoltunk Csillával kapcsolatban! :wink:
Aranyosak a gyerkőceid a játszószőnyegen! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

NAGYON DRÁGÁK A GYEREKEID PANNI!!!!REBE,PANNI NEM SZEDEK MAGNÉZIUMOT,CSAK ELEVITET NAPONTA 1.DE FELIROM EGY PAPIRRA AMIT SZERETNÉK MAJD KÉRDEZNI A DOKIMTOL,MERT NEM EGY BŐBESZÉDŰ ÉS MEGKÉRDEZEM A MAGNÉZIUMOT IS.AZT MONDTA A DOKINŐM,HOGY VALSZINŰ,HOGY BE KELLESZ VARRNI MAJD A MÉHSZÁJAMAT :? TI HALLOTATOKERRŐL VALAMIT?
s.csilla

SAJNOS NEMTOM MEGCSINÁLNI A VONALZOT HIÁBA KATTINTOK A PROFILOMRA NEM MEGY SEMMI :evil: :oops: SAJNA ENNYIRA ÜGYETLEN VAGYOK :?
s.csilla

Rebe jót mosolyogtam én is -nagyon egy srófra járt az agyunk :) :)
Csilla fent a társalgó tetején van egy olyan legördülő hogy segédletek-ott lemész a profil-ig és ott az aláírások mezőbe kell bemásolni a vonalzó kódját amit már egyszer az üzenetírásba bemásoltál amikor megjelent.Menni fog :)

Kép
Kép
panni7

S.csilla,
Szerintem a megnéziumot nyugodtan elkezdheted szedni.
Én Magnerotot szedek 2*1 szemet. De jó a Magne B6-is! Nekem a dokim már mondta a legelején is, hogy ha fáj, vagy szurkál szedjem, most meg már állandóan kell!
Én hallottam a méhszáj bevarrásról, mert nekem is említette a dokim, de mint csak legeslegvégső megoldást, akkor ha nagyon korán kinyílik a méhszáj! De általában elegendő a fekvés, pihenés rá. Ha zárt marad a méhszájad, akkor miért kéne?
A profil aláírás mezőjébe másold be a második kódot amit babafalván kiad a vonalzó létrehozáskor, amiben url is van, az egészet, és mentsd el. Meg fog az jelenni! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

vonalzo proba
s.csilla

Csilla igaza van Rebének -feltétlenül kezd el szedni!!

Kép
Kép
panni7

köszönöm csajok!!de félek hogy mit fog szolni a dokim,hogy magamtol szedek mert ő azt mondta hogy legközelebb megbeszéljuk,hogy mi legyen tovább :oops:
s.csilla

ja ,és nagyon kösz az eligazitást vonalzo ügyben :!: :!: :!: és ma jön hugim !!főztek vele egy kis fini zöldség levest,nert mostanában csak zacsisat ettünk :oops: :oops: szép napot mindenkinek.egyébként itt vagyok a babneten ,ha van kedvetek meg időtök,irjatok!!!!!!!!!!
s.csilla

Panni :P
Hol vettél ilyen nagy játszószőnyeget? És a karámot? Köszi!
Nagyon édesek a kicsik!

Jadika :P Maminti :P
Szééééép babák!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?