Új privát üzeneted érkezett!

EZT A NETRŐL SZEDTEM...DE BE FOGOM ÜZEMELNI...VESZEK IS ELEMET.MERT AZÉRT FOSÓS VAGYUK... :?

Egy német statisztika szerint a bölcsőhalál döntő része az élet első 6 hónapjára esik, a legnagyobb az előfordulás a 3. hónapban. Erősen csökkenő számban ugyan, de vannak esetek a 7-12. hónapban is.

piri:amíg tej van bőven addig nem aggódnék...volt itt az utcában egy kisfiú,aki 9hónapig csak anyatejes volt,hát ne tudd meg mekkora dagi volt...most is de már nagy!!

melike:iszik ha szomjas lesz.ha meg nem akkor nem,amíg tápot eszik,meg gyümit,és nincs folyadékveszteseég(láz,fosás,hányás,izzadás) addig mire lőtyöljön annyit?
barika2008

ja és a cikknek az a folytatása (saját szavaimmal):hogy ha VALÓS riasztás van 4 perc van ara hogy az anya újraélessze a gyerekét...hát köszi,bár én meghalgattam egy ilyen előadást még anno amikor a nagyobb fiam volt kicsi...de nem tudok újraéleszteni.
ti tudtok???
barika2008

Bari, elméletben, de ne kerüljön rá sor. De most jól megijesztettetek. Még nappal is be fogom kapcsolni.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Ti is gondolom láttátok az egyik nap a híradóban azt az anyukát, akinek a 2 hónapos babája nem lélegzett és újra kellett élesztenie. Hát nem tudom nekem lett volna-e annyi lélekjelenlétem mint neki, hogy mindent meg tudott csinálni amit telefonba elmondtak neki.
Szó mi szó le a kalappal előtte.
Amúgy én sem tudom hogyan lehet egy ilyen pici babát újraéleszteni. De még felnőttet sem. Pedig anno a jogsihoz kellett tanulni, de hát az már mikor volt :roll:

Bari: Örülök, hogy újra írsz!

ancsika82

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.07 21:45-kor.
pironya

Szilvi: válaszoltam pü! Lehet 2X ment el! Ha igen bocsi!

ancsika82

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.07 21:45-kor.
pironya

http://www.childdrowningprevention.com/index.html

ezt a videót nézzétek meg! Tök jó szerintem! az egyik barátnőm küldte (ők is járnak babausziba) amerikában fontosnak tartják, hogy már nagyon korán megtanuljon a baba úszni, mert szinte mindenhol van medence, és így biztonságban tudhatják a kicsiket is!

Tudom nem ide tartozik, de ha van kedvetek nézzétek meg!

És akkor rakok pár képet, mielőtt még elmennénk sétálni egyet!

ancsika82

[quote="pironya"] írta:pironyaAzt a kéjes fejet látnátok, amit szopizás közben vág :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ismerős!!!

Ancsi: megkaptam!
Várjuk a képeket!

Légzésfigyelő! Stella sajnálom, hogy megijedtél az olvasottak miatt.
Nálunk csak akkor riaszt be ha Merci nagyon odakúszik valamelyik sarkorba az ágyában. Amúgy nem.
Ilyenkor sípol egyet (gondolom ez a jelző hang) - de utána még soha nem riasztott.
Sajnálom, hogy ez történt nálatok! Biztos könnyű mondani, de tényleg.
Nekünk a doktornő azt mondta amikor Mercit hazavittük a kórházból (ugye első nap kijött) - hogy ne is vegyünk, mert 10-es apgarral született, és a lányoknál amúgy sem sűrű! KÖSZI!!! nem sűrű! - azért apa elment és vett egyet.
A jogsihoz kellett valóban, de én sem tudnék mit kezdeni a helyzettel az biztos.
kicsit össze-vissza írtam................
bszilvi25

Kép Kép Kép

Egyenlőre csak ennyit tudtam feltenni ami a telefonomon volt, mert a fényképezőnek az adatkábelját még nem találtam meg a költözés óta, de előkerítem valahonnan.

Egy kérdés: nálatok nem támadja meg a babátok a virágokat? Én már nem tudom hová tegyem őket, állandóan odamászik és vagy a főldjét kapirgálja, vagy a leveleit szedegeti. ? Lehet elzárom őket egy szobába ahova nem mehet be a Marci. :lol: :lol: :lol: Szegény virágok :roll:

ancsika82

Képekből majd rakok karácsonyfásat is Brigi úgyis szereti a karifákat, remélem holnapig előkerül a kábel!

Na mi most asszem elmentünk sétálni egyet a nagy hidegben!
Mivel Marci már körbemászta a szobát és minden elérhetőt megtapizott, így már kezd uncsi lenni neki a dolog, úgyhogy mennünk kell! :lol: :lol: :lol:

Addig írjatok sokat!

ancsika82

Ancsi: nagyon jó a video. És nagyon ügyi ez a Marci baba! Nagyon sok mindent tud már!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jajj csajok, ez olyan borzasztó téma! Libabőrős vagyok!
Ez az úszós kisbaba is, nagyon jó hogy így tudják mit kell csinálni, de hogy Én nem tudtam volna ezt felvenni az is tuti! Majd megszakadt a szívem míg végignéztem! :oops: :oops:

Marci is egy izgő mozgó látszik! :lol: Nagyon ügyi!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

(sajnos, annyira gyenge vagyok, mint egy harmatfing) bocsánat a nem ideillő szóért :? Kristóf is velem hempereg egész nap az ágyban, Ő sincs toppon :cry: Pedig ma szerettem volna sétálni, de felöltözni nincs erőm, nemhogy sétálni :? A hasam, az katasztrófa :cry: :cry: Kuruttyol :shock: Még mindig émelygek, hányingerem van, és nagyon rossz a közérzetem :cry: Na mind1 :cry:

Nekünk sincs légzésfigyelőnk :cry: Én sem tudom, hogy mit tennék, ha segítene kellene :?
bluebox

Sziasztok!
Vagyok, csak itt volt anyu. Most indult haza. Most kicsit nehezebben viseltem őt, nem tudom miért :oops:

Eyi, Párizs??? Most kicsit irigy vagyok. Még akkor is, ha üzleti út, és akkor tényleg nem sokat lát a városból. Pont hétvégén tört rám, hogy úúúúúúúúgy utaznék. Akár vissza Párizsba, azt imádom. De még nem megyünk, mert az nem babakocsis város. Szóval várunk, mire mindkét gyerkőc akkora lesz, hogy tudnak sétálni... De visszatérve: kitartás erre a hétre!!! ÉS BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Márti, jobbulást. Kúráld ki magad :wink: :lol: :lol:

Melike, apukádnak jobbulást. Kirázott a hideg, mikor olvastam. Gondolom Neked ezerszer rosszabb lehetett. Ha Máté szomjas, úgyis inni fog, nyugi. Tudják ők, hogy mikor mire van szükségük.

Anna, ugyanaz a fazon mindig? :lol: Tőlem már agybajt kap a fodrászom szerintem. Mikor keni fel a festéket, elmondom neki, hogy nem vágunk sokat, mert össze kell fognom Marci miatt, és nem lehet túl rövid. Aztán amíg hat a festék, a katalógusból kiválasztok valami sokkal rövidebbet :lol: :lol: :lol: :lol: Ő meg megpróbál olyan fazont, csak kicsit hosszabbra hagyva, hogy össze lehessen kötni :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nem használok légzésfigyelőt. Apa akart, én nem, de aztán mégsem vettünk. Én nem is félek egyenlőre tőle... Egy ismerősöm családjában 8 hónaposan következett be a tragédia. Azóta ők esküsznek a légzésfigyelőre, amit meg is értek...

Kata, még mindig rettentő ronda. Én a múltkori körömvágásnál véletlenül megszúrtam, mert megijesztett Marci. Na most az gyulladt be szerintem. Egyenlőre aloe vera, gentamycin kenőcs, dunszt-kötés. És nyomkodom, hátha kidurran. De kb. a térdemig érzem a fájdalmat :twisted: A másik lábamon már megműttettem pár évvel ezelőtt. De elcseszték a műtétet, és most az egyik széle félig nincs körömágyban... Ott rettegek, nehogy beakadjon valamibe, mert én ugyan le nem vetetem, hogy rendesen nőjön... Szóval most húzom, ameddig lehet. Még megpróbálom lehúzni a gyulladást róla, mert irtóra fáj. Ráadásul a környékünkön nincs olyan pedikűrös, aki a gyulladt körmöt is vállalja. Cipőt meg csak nehezen tudok venni...

Piri, én ha üvegest adok, azt egy ici-picit meglangyítom mikróban. De ha én csinálom neki, akkor nem melegítgetem, úgy adom oda neki. Az meg, hogy szopó mozdulattal eszik, természetes. Fél évig csak azt gyakorolta, meg kell tanulnia kanállal enni. Türelem :wink:

Ancsika, jó a karácsonyfás sztori :lol: Nálunk annyiban változott, hogy unokatesóm játszott tesómmal, én meg a járókában voltak. Rám borították a fát, a járóka kerete megfogta, csak a díszek lógtak be hozzám. És legalább volt mivel játszanom :lol: :lol: :lol:

Bari, én nem tudok újraéleszteni. Tény hogy tanultuk jogsinál, és valószínű, ha gond lenne, előjönnének a mozdulatok. De nem is gondolok arra, hogy valaha szükségem lenne rá :wink:

Ancsika, nagyon édi Marci. Nálunk vannak virágok, lent a földön. A családos pálma alsó "családja" már tönkrement. Azt éri el, azt cibálja. A cikász annyira szúr, hogy nem nagyon kezd ki vele. És elég nagy kaspóban van nekem ahhoz, hogy kapirgálja a földjét. Persze egy gyerek nem ismer lehetetlent :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

...
pironya

acsecsemőhalál témát nem én kezdtem...de sikeresen beparáztattátok "parabrit"...nálunk meleg van a szobában...húú már le is tekertem a fűtést :?

hékás:8hónapos???basszus legalább ezt ne írtad volna...és nem volt kis súlyú kora vagy semmilyen baja ne volt??na jó haggyuk a témát...(nem neke való)

ancsika köszi

márti :jobbulást nektek...remélem a kicsi csak a foga miatt nyügös és nem kapja el!!!

úszás:nem semmi...ilyen vagány szülők vanna???na én ehez képest.....az első másodperben ugrotam volna...és 3napig rettegve vártam volna hogy megfázott-e vagy sem... :oops:
barika2008

Sziasztok!

Dorinának az első 3 hónapban nagyon sokszor beriasztott, mostanában szerencsére nem, de azért én is használni fogom a figyelőt 1 éves koráig.

Névnaposoknak gratula!

Melike, jobbulást apukádnak, az enyém is átesett ezen pár éve, mára szerencsére nem maradt belőle semmi, de sok időbe telt, eleinte látszott rajta. (arc, kéz)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

ANCSIKA OLYAN JÓK A KÉPEK...FURCSA LÁTNI EZT A SOK KÚSZÓ MÁSZÓ JÁTSZÓ BABÁT!!olyan mintha dávid még kisebb lenne,mert ő tényleg fkszik a hátán csörgőzik ...rágcsálja a rágókát...
várom ezt a korszakot.....
viváncsi vagyok mikor kerül nálunk is lejebb az ágy!!!

kérdés:ti még büfiztettek?mert én igen, sokat,és leszakad a kezem meg a válam.
barika2008

Én büfiztetek, az ölembe űltetem, szembe velem, a fejét a vállamra rakja, és nagyokat büfizik. Vagy csak egyszerűen magammal szembe felállítom, kicsit totyog előttem, úgyis sikerűlni szokott :wink:
bluebox

Márti: Jobbulást! Sütök neked valami gyógysütit! Nem is mondtad ízlett apának a tokány?

Bari: Én is büfiztetek, bár nem kell sokáig, kaja után ahogy felveszem szinte már jön is, sokszor egy felnőttnek is a becsületére válna akkorákat! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="vikianyuja"] írta:vikianyujan is büfiztetek, bár nem kell sokáig, kaja után ahogy felveszem szinte már jön is, sokszor egy felnőttnek is a becsületére válna akkorákat! :lol: :lol:

pont így írtam volna le én is. mi is büfizünk. Azt viszont megfigyeltem, hogy ha cicizik sokkal hamarabb jön a büfi, mint amikor mást kap!
bszilvi25

Hát igen, ha tejcit iszik, nagyon sok levegőt nyel. -Gondoljátok csak el, ha levest eszünk, többet böfizünk mi is :lol:
bluebox

Evés jobb kézzel :wink:
Kép

Evés bal kézzel :wink:
Kép

Még nem döntötte el,hogy melyikkel megy jobban :wink:
Kép
bluebox

Én már nem büfiztetek. A nagy pörgés-forgásban megoldja ő saját maga :lol: Éjjel meg azért nem veszem ki a kiságyból :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Naggggyon drága Kristóf baba!

Én ha nem büfiztetek és hason fekszik általában bukás a vége! :cry: :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Lányok!!!
Van egy légzés figyelőm eladó,ha vaklakit érdekel,ÉRD:pü-be.

Kata&Milán

oszman777

[quote="vikianyuja"] írta:vikianyujan ha nem büfiztetek és hason fekszik általában bukás a vége! :cry: :cry:

Van, hogy nálunk is, de betáraztam lepedőből :wink: A habtapi meg mosható :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszönjük a dícséreteket!

Komolyan mondom csajok tök jó hogy újra olvashatlak benneteket! Már tényleg hiányoztatok! Egy csomószor eszembe jutott, hogy mi lehet veletek, babák milyenek, miket ügyeskednek, nem-e betegek, karácsonyok kinél hogy teltek stb.
Szóval örülök, hogy újra itt lehetek!

Márti: ez a Kristóf olyan édes!!!! Annyira cuki főleg az utolsó képen!!!
Gyógyulj meg mihamarabb!!!

Büfizés: hát én szoktam próbálkozni vele, de ha pár perc alatt nem megy, akkor hagyom had menjen az útjára és ahogy Brigi is írta, játék közben megoldja. Szerencsére nem bukós fajta, csak ritkán jön vissza egy kis adag, de akkor sem sok.

ancsika82

nálunk van büfizés ,sokáig minden evés ivás után és így is van bukás is...
de szerencsére van aki büfiztet.erre jók a nagytesók :lol:
barika2008

Nálunk nem nagyon van büfizés, max ha mindjárt jön evés után, mert akkor már Boninak dolga van és nem fog órákig a kezemben időt vesztegetni :D És hát, ha nagyon teleeszi magát akkor ő is bukik még. Éjszaka meg általában nem nyel levegőt, mert félálomban eszik.
Virágokat éppen most este raktam el a nappaliból, mert alig van már földjük, meg levelük. :( Pedig olyan szépek voltak, dehát hiába mondom, hogy "Boni, nem szabad" :)
Márti, gyógyulj meg hamar :( Kristóf nagyon édes!Kis huncut.
Ancsika, nagyon ügyes Marci :)
Piri, nem késtetek le semmiről, ha majd szüksége lesz rá többet fog enni főzelékeket. Addig meg csak kóstolgassa, tanulja a kanalazást Csongi :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Márti!!!
Apára rájött a pogácsa sütés :shock: :roll: :shock: :roll: 8)

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Kata: gratula Apának :wink: Jó sütögetést :wink:
Már sokkal jobban vagyok :wink: Tegnap sokat pihiztünk :wink: Azért ma is azt fogjuk még csinálni :wink:
bluebox

Jó reggelt!

Képzeljétek, Marci még alszik... És éjjel csak 2x kelt fel :lol: :lol: Szóval én is jobban vagyok :wink: :lol:

Egy kérdés. Fogmosás a gyerkőcnél. Ti hogy csináljátok? Minden étkezés után, vagy csak reggel-este? Ha minden étkezés után, a tápszer is annak számít, vagy csak a kanalas kaja?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó Reggelt! Sziasztok!

Brigi: csak esténként áttörlöm egy fültisztítóval! Szerintem felesleges kínozni Őt minden evés után! Bár ahogy Téged elnézlek nagyon alapos vagy, lehet hogy már fogselymet is használsz neki?!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (csak viccelek ám)

Holnap megy apa el 2 napra melózni, szalma leszek. :cry: :cry: :cry: :cry: UUUUUUUuuutálok egyedül lenni! És félek is ebbe a rohadt nagy házba! :cry: :cry: :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

JÓ REGGELT
fogmosás:kb3éves korától :lol: :lol:
csak úgy mint a másik kettőnek...akiknek soha nem volt lukas foga...
úgyhogy követjük a jól beváltr szokást .... :lol: :lol: :lol:

most csak ennyi mert itt ugrál a kezembe dzsoni... :P
mindjárt bedobom a kiságyba :twisted:
barika2008

Jó reggelt!
bszilvi25

[quote="vikianyuja"] írta:vikianyujaBár ahogy Téged elnézlek nagyon alapos vagy, lehet hogy már fogselymet is használsz neki?!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (csak viccelek ám)

Milyen igazad van! Hogy ez eddig nem jutott eszembe??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hát ehhez az egy fogunkhoz kell is ám már. Sőt, megtanítom öblögetni is, és már jöhet is a fogkő-eltávolító :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na most eltűnök egy kis időre. Uraság hintázni akar. Odamászott a hintájához, és sóvárgó szemekkel nézi... Megzabálom. Szóval játszunk meg ilyenek, majd délután még benézek

Brigi

Kép

Kép
hékás

A lelkem megkóstolta a paradicsomot :wink:

Kép
bluebox

SIKERÜLT!!!!!

napokig próbálkoztam, de megvan! :wink: :wink: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2009.03.24 11:06-kor.
bszilvi25

De aranyos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jó Nektek, már van fogatok :wink:
bluebox

Kristóf is édi a paris képen. Szemmel láthatóan bejön neki! :wink: Én nem tudom mikor leszek ilyen bátor! :oops:
bszilvi25

NAGYON ÉDESEK EZEK A KÖZELI KÉPEK... :lol: :lol:
barika2008

dávid hason fekve megemeli a fenekét...
mászosok:szerintetek így kezdődik??
barika2008

sziasztok!

az előbb írtam és elszállt!!! :twisted: :twisted:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Márti: nagyon tuti a kép! ízlett neki? Kis maszatgombóc!

Szilvi: tök jó a két kis fogacska! Én csak csipetkének hívom!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

szilvi szerintem paradicsomot nyugodtan adhatsz...még konzerv is van 4hós paradicsomos krumpli :wink:

bocsi hogy 3 mondatot 3 hozzászólásban küldtem el :oops:

basszus olyan jégpáncél van felénk,hogy ma nem viszem szilvát úszni...örülök ha a suliig nem csúszunk le az útról :roll:
barika2008

márti :nekünk is van fogunk...csak azt nem értem miért jó :lol: ?
a lányomnak 13 a nagyobb fiamnak 7 hónaposan bújt ki az első fog.
de eggyik sem volt jobb vagy rosszabb...sőt tapasztalatom szerint minnél késöbb jön annál kevesebb szenvedéssel jár :wink:
ÉS A VÉGEREDMÉNY KISÉÁSTETIESEN UGYAN AZ...MINDEN OVISNAK VAN FOGA :lol: :lol: :lol: :lol:
na jó mára elég belőlem :twisted:
barika2008

Dehogy elég Bari, írj még!!!

Paradicsom: én a zöldség paradicsomra gondoltam!
Paradicsomos burgonyát egyszer akartam adni, hát látni kellett volna azt a megvető tekintetet. Fintorgott. Na akkor azt be is fejeztem, azóta még nem próbáltam újra.
Kaptam az egyik baránőmtől hipp bébikaját= tészta paradicsommal és cukkinivel. Azt megette!

Lehet, hogy a fenék emelésből lesz a térdelés, vagy ki tudja. nálunk az volt! lehet, hogy másnál más!

Időjárás! Itt a lépcsőig, hogy lemenjünk az emeletről van kb 6-8 lépés. Azt hittem, hogy taknyolás lesz, de nem :roll: (levittem a szemetet) gyerekkel eszembe sem jut elindulni!

KATA: Milánnak Boldog Hófordulót!
bszilvi25

Bari: igen, fenékemeléssel kezdődik :D :D Csak hagyd minnél többet próbálkozni, meglátod, menni fog neki. Kristóf ugyanígy kezdte. Azért irígykedem a fogakért, mert Kristóf 3 hónapos kora óta szenved, és nemakárhogy :shock: :shock: Nagyon sajnálom szegénykét, mert hangosan felkiált, úgy fáj neki :cry: Még éjszaka is, a nyála pedig úgy folyik már folyamatosan, hogy az álla tele van kiütésekkel, mert a bőrét teljesen feláztatta már a nyála :cry: Csak ezért várom a fogacskáit, egyébként meg dehogyis :shock: :shock: Hisz akkorákat tudnak harapni, hogy a könnyem csordúl ki :cry:

Paradicsom: nem tudom olyan formában adni Kristófnak, hogy ne enné meg :lol: :lol: Hangosan cuppogtat mindig, nagyon szereti. Pont ma beszéltem anyummal, hogy nyáron már tuti Ő fog bemenni a kertönkbe és fogja letépni a kis koktélparadicsomokat. Mindjárt megmutizom, milyeneket. Tavaly lefényképeztem a kertünkben a paradicsomokat :wink: Remélem idén is ilyen szép termésünk lesz :wink:
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?