Új privát üzeneted érkezett!

Andi! Az arányok csak úgy kábé, és lazán, össze-vissza.

Kép
zölddisznó

Zöldi, Andy: nem menstruálok tavaly márc.19. óta, úgyhogy passz mitől lehet, de nagyon megvisel, hogy van tej és nem kell. Van hogy nem fordul felém, tiltakozik :cry: és ha mégis sikerül valahogy a szájába varázsolni a cicit akkor szopik kicsit és mintha valaki megcsipte volna elfordul és kezdődik elölröl. Lehet nem éhes? Vagy nem ízlik? Vagy butuska? :oops: (ezt fájt leírnom, de már nem tudok mire gondolni, olyan mintha nem tudná, hogy ott a cici, még akkor se, ha látja :shock: ) ??? Teljesen kivagyok :(

KépKép
jurmine

sarmi. nagyon szepen koszonom!
gyonyoru irisz is meg a fuli is!

kubu. nagyon irigy vagyok rad!
marci nagyon edes!

Kincso is 3 orankent eszik, de most mar ha fejre allok is kibirjuk jovo hetig! amennyit en a szopival szenvedtem, nehezemre esik.

KépKép
KépKép
mush589

Kubu: Marci cuki nagyon!!!!!

Mush: gratula a forduláshoz!!!!! :D

KépKép
jurmine

Solya: jó utat!

Gabi: örülök, hogy jobban vagy!!

KépKép
jurmine

Zsörmi! És ez mióta van így? Mit és mennyit eszik még cicin kívül? És mikor?

Kép
zölddisznó

Helló!

Pockom alusz, gyorsan kihasználom a szabadidőt. :lol:

Sarmi: Este 10kor galádság holmi incsifincsi cseridzsemről írni ám!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Nagyon szép Íriszfülcsi!

Bernuska: Ákos is "bogyózik", mióta gyümizünk. :D
(de érdekes módon nem tűnik úgy, mintha megviselné a "művelet"...)
Kutymorgótok igazi környezetvédő! :lol:

Andy: Ijesztő lehet az az éjjeli hüppögés. :shock: Ákos is ad ki néha fura hangokat, de én mindig várok kicsit, nem látom értelmét egyből rohanni. (lehet, hogy csak rosszat álmodik, vagy pocak, vagy fog....)

Mush: Sajnálom a kaki gondot... :( De zavarja is Manódat, vagy csak téged aggaszt a dolog?
Hú, ez a "szájbabuki" sztori se rossz.... :P Nálatok aztán zajlik az élet! :lol:

Manna: Köcce és szivi! :D
Hú, akkor nálatok lesznek most munkálatok rendesen!

Kubu: Áhhá, értem. Jó tanulást!
Édes Marcid, az utolsó fotón mintha valami magazinfotósnak pózolna! :lol:

Mági: Miki :evil: :evil: :evil:

Solya: Jó rokonozást!

Cili: Tescoba ne! Mi ott vettünk, az egy f*s, egy az egyben átengedi a napsugarakat. (legalábbis az a fajta, amit mi vettünk....)

Gabi: Dejó, hogy jobban vagy már! :D
Kiskobi iszonyat vadító abban a napszemcsiben! :lol: :wink:

Zöldi: Mi még nem engedtük le az ágyat, még nem is tervezem.

Andy:
[quote]a írta:mióta anya lettem úgy kikészitenek a gyerekek szenvedései hirekben filmekben akárhol titeket nem?

De! És bárhol!
bébic

jurmine

[quote]V írta:an hogy nem fordul felém, tiltakozik és ha mégis sikerül valahogy a szájába varázsolni a cicit akkor szopik kicsit és mintha valaki megcsipte volna elfordul és kezdődik elölröl. Lehet nem éhes? Vagy nem ízlik?

dettó!

de ezen kivételesen nem aggódok:) én betudom annak h érdeklődik más iránt már.

esti szopi is ilyen? akkor nekünk okés.

ja és próbáltad olyan környezetben szoptatni h ne legyen ami elvonja a figyelmét? nekem néha beválik meg az h alvás előtt szoptatom mert akkor bealszik rajta és félálomban jobban eszik

Kép
andy30

Márti: Nagyon boldog félévet Anett babának!
bébic

Zöldi: már egy jó ideje küzdünk, de pontosan nem tudom mióta. Először azt hittem nincs tej és kapott tápot, de mostanra szétrobban reggelente a cicim, meg van, hogy napközben is. Meg úgy vettem észre, ha nem kap 3 óránként enni akkor eszik rendesen, de már ezen is változtatott.
Amúgy reggel 6.30-7.45 között valamikor szopi (tápszert nem adok), ha akar jól tud lakni. Ilyenkor gond kb. 2-3 napja van. 10.30-12 között valamikor alma, vagy alma-krumpli (ezt írtam, hogy tegnap megevett egy egész üveget :oops: , utána szomjoltásra cici volt, máskor 40-60g) és szopi, amennyit kér (keveset), 14.30 és 15:30 között szopi + tápszer (keveset eszik) 18.00 és 18.30 között szopi+tápszer és 20.30 és 21.30 között szopi többnyire rendesen, egészen és utána átlag 130 tápszer.

Bocsi, a kimerítő leírásért!

KépKép
jurmine

Mági!
Az a cukker mentes gesztenyepüré engem is érdekelne. Ma voltunk a Corában és a bio részlegen 2 féle geszti is volt, mindkettőben nádcukor, az egyikben még rum is volt. :-D Gondolom az is bio. :-D

Kiakadtam, adtam Zsófinak Hippes sárgabarackot (véletlenül ezt vettem az őszi helyett) és utólag vettem észre, hogy ebben is van cukor. Meg a Kecskeméti sütőtökjében is... :evil: Basszus, minek cukroznak bébiételt??? Rászoktatás ezerrel...

Zöldi!
Vettem biorizst rizsnyáknak. Tőled, mint profi szakértőtől kérdem, ugye azon nem kell parázni, hogy rá van írva: búzát is feldolgozó üzemben készül? Megmosom és kész, igaz?

Andy!
Hogy kikészítenek-e a gyerekes borzasztó-hírek? Egyik reggel felolvastak a tv-ben egy búcsúlevelet, amit annak a kissrácnak a szülei írtak a fiukhoz, aki az Air France géppel lezuhant. Utána vettem észre, hogy nekem, aki már hetek óta nem szoptat, beindult a tejem és két tejfolt lett az alvóspólómon.

Kép
Kép
lbernuska

Andy: este többnyire okés a dolog. Alvás előtt nem tudom szoptatni csak este, mert nálunk tudja, hogy utána játék van, meg ha félálomba van, néha este akkor böködhetem én, úgysem eszik.
Én sem aggódnék, ha nem az lenne a vége, hogy tuti nem lakik jól, sírvafakad amikor megpróbálom odafordítani. Amúgy ha nem a megszokott helyen szoptatok és csak ott csinálná akkor nem zavarna. De szokott helyen, csendben, én mozdulatlanul, kettesben és még így se....

KépKép
jurmine

Jurmine: :( :( :(
Ákos ezt néha este csinálja, de olyankor már tudom, hogy azért, mert fáradt és türelmetlen.

A tápit miből kapja?
bébic

Bébic: cumisüvegből, abból is van hogy csak este eszik mennyiségnek nevezhetőt. Amúgy nem azzal van a baj, hogy nem jön valamelyikből, mert a cicimből is spriccel, ha megnyomom.

Lehet eltúlzom egy kicsit?! Besokalltam.

KépKép
jurmine

Berni: Amióta múltkor itt téma volt ez a cukros-nemcukros bébikaja, én ha veszek, azzal kezdem a boltban, hogy megnézem, van-e benne cukor.

Pölö: Kecskeméti sima őszi: cukros, de az őszi-almájuk nem. Ki érti ezt????!!!!! :shock: :shock: :shock:
Valami ilyesmi van a sütőtök és sütőtök-almával is, asszem, bár azt lehet, hogy nem a Kecskemétinél vettem észre.
bébic

Az lehet, hogy más íze van a tejemnek mert beteg vagyok?

KépKép
jurmine

Múltkor a boltban fél órát nézegettem a bébiételeket, és vadásztam!

KépKép
jurmine

Jurmine: És a cumi milyen?
Ezt csak azért kérdezem, mert - lehet, hogy hülyeség, de úgy érzem, nekünk bevált - Ákos még mindig 1-es cumival kapja a tápit. (Avent újszülöttes, csak 1 lyuk, és a legkisebb)
Én hiszek benne, hogy ez (is) segített, hogy eddig tudtuk húzni a cicizést, mert ebből jön a legkevésbé, és talán ez hasonlít "folyáserősség" szempontjából legjobban a cicihez.
Hú, nem tudom, mennyire voltam érthető.... :)
bébic

Bébic: értem :D eddig 1-esel kapta, most néha kapja 2-esel (kb.eddig 3x), de már ezt is azért, mert amikor a tápot se ette, akkor gondoltuk azért mert türelmetlen, de sajna azt hiszem nem ez a gond.

KépKép
jurmine

[quote]V írta:alami ilyesmi van a sütőtök és sütőtök-almával is,

Ja, az is a Kecskemétinél van. Sima sütőtök cukros, sütőtök-alma nem.

Kép

Kép
gabilany79

Zsörmi! Ha azóta csinálja, mióta beteg vagy, akkor lehet. Jobbulást!
Amúgy még tipp:
megkezdte a természetes elválasztódást
túl sok tápit kap, és mivel azért nem kell "küzdeni", a könnyebbik módját választja a kajaszerzésnek

Berni! Szerintem csak nézd át, nincs-e benne búzaszem - meg kavics! - és hajrá.

Kép
zölddisznó

Zsömi! És hány kiló ez a kölök?

Kép
zölddisznó

Jurmine: :( :( :(

Gabi: Ebben nem voltam biztos, köszi! :) (a HIPPre tippeltem volna, mert úgy rémlik, annak is valamije cukrozott.... :roll: )

Kicsi fiam ül csendben az éppen dolgozó előltöltős mosógép előtt és a "kirakatot" bámulja....apró örömök, lopott percek.... :wink: :lol: :lol: 8)
bébic

zöldisztem te csak azért lettél beteg hogy rumozhass este :mrgreen:

gaby:örülök h jobban vagy!Kobold nagyon vagány!Nem akarja levenni a napszemcsit?

solya:nálunk kb 2 hete kezdődött az éjjeli kelés.amikor az orrdugulás is.először azt hittem megfázott és azért kel de már a nátha elmúlt,orra ok,ébredés még mindig... :?
jó pihizést!

gyermekemnem bekínáltam a krumplit és nem kérte.fintorgott és kilökte a nyelvével.
csak a főzővízzel turmixoltam,lehet anyatejjel kellett volna?
megpróbáljam legközelebb vagy inább adjak neki mást.
esetleg adjak hozzá almát vagy őszit?vagy ha nem jön be neki a krumpli ne keverjem semmivel?

akkorát dörgöttt,mindjárt esik :roll:

KépKép
lyndee

utálom hogy min fél órát kell a boltban a bébiételek között turkálni hogy most mi cukros mi nem :x

KépKép
lyndee

Sziasztok!

[quote]F írta:elcsigáztás dzsemfőzésileg...csak én a meggyre izdulok. Azt vajon ugyanígy kell?

Igen, én a múlt héten csináltam ribizlit, epret és meggyet (külön-külön) Isteni finomak!

Kubu! Gabi! Nagyon édes kispasik!
Én tegnap vettem olyan bodyt Szabinak, ami kockás ing. Nagyon vagi!! :wink:

[quote]a írta:póséknak rengeteg a gyümi zöldség de mindent lepermetez (pedig két csecsemő van a családban) apa szerint csak mossam meg és adjam neki de én ódzkodok. apósék meg készülnek megsértődni. sztetek micsináljak?

A várakozási idő lejárta után nyugodtan adhatsz belőle! Na jó, kicsit nyújtsd meg a várakozási időt!

Jurmine! Lehet, hogy csak ezután fogsz mensizni, de ő már megérzi. Nekem Bogival volt dettó így 8 hónaposan, kb a peteérés idején már nem akart szopcsizni.

A Müllerben akciósak a Nestle bébikaják! Tegnap jól bevásároltunk :)

zsebi_baba

Gabi, Zöldi! Jobbulást!!!

zsebi_baba

Na megnézem majd a gesztit, Bence még nem kapott, Anna evett 2 éve, lehet, hogy azóta már nincs cukormentes? :shock:

Zöldi:
Hogy mit mondott a doki? ö... izé... semmit,mert nem hívtam fel. csak papíron látszik, sőt mostmár csak (bocsi) rózsaszín nyálkám van, és picit érzem a hasam... Várok, hogy megint durvább legyen... :roll:

Müller hol lelhető fel??

Kép
Kép
Kép
mágnes

bébic

zoldi. en a fozole helyett gondoltam az anyatejet. vagy felesleges? ne kezdjek el ujra fejni?

KépKép
KépKép
mush589

bébic:köszi... Pöstön nincs?? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi: 7080g volt múlt pénteken, vannak hurkái, nem sovány, nem kövér. Tápszerből is többet evett régebben. Lehet fénnyel táplálkozik? :lol: Amúgy én még arra gondolok, amit részben Te is írtál, hogy Neki lassan köszöni szépen elég lesz a cicizésből. (tápszerből 300 volt talán 1x 2x maximum/nap, most 200 alatt vagyunk a többi tej.

KépKép
jurmine

Mági: vecsési Pest mellett kb. 1 percre

KépKép
jurmine

Mági: Nincs. :( :( Legközelebb talán Vecsésen vagy Budakeszin.... :( (mi is Halason voltunk 7végén Müllerben)
bébic

Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!

Rohadt, szemét vírusok!
A mai ebédem: fokhagymás tejfölös reszelt sajttal leöntött csirkecsöcs.
Már majd' kiesett a szemem, mire megjött, és Kobold is épp kidőlt, leülök, vágok egy nagy szeletet, tolom a számba és SEMMILYEN ízt nem érzek! Brühühü! :cry: :cry: :cry: :cry:

Szerintetek mennyit tudtam belőle enni? Basszus, ez az igazi fogyókúra!

Lyndee: én pont emiatt nem adtam krumplit magában Koboldnak sose. Ölég kaka "íze" van, pláne só nélkül. Úgyhogy elejétől fogva keverem valamihez (alma-krumplival kezdtem és utána csak zöldségekhez kutyultam). Tudom ,hogy az a jó, ha minden ízt magában ismer meg, de azért szerintem vannak bizonyos határok. Pláne, hogy az elején a krumplit nem is maga miatt adja neki az ember, hanem a főzelékgyártáshoz kell a liszt, tejföl, tej helyett.
Kobold odanyúlkál a szemüveghez, de kb. mikor harmadjára veszem el a kezét, akkor abbahagyja. Meg nem is olyan egyszerű, mert jól rásimul a szemére. Ha napra megyünk, akkor meg szerintem még élvezi is, hogy nem sül ki a szeme.
Viszont a sapikat már tépi le a fejéről és tömi a szájába :lol:

Mush: ha előző napi alapanyagból csinálom a főzit, akkor én is tápival vagy tejcsivel hígítom. Hiába turmixolom le vele a főzőlevet, besűrűsödik a hűtőben.

Zöldi: a te "menüd" is tetszik, főleg a fehér rum része 8) :oops: :lol: Érdekes módon nekem most nem dugult el az orrom, lehet, hogy a Stodal miatt :? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.06.11 12:51-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Tele vagyunk kém lufikkal :lol: :lol: (apa kapta őket szülinapjára, csak már leereszkedtek közénk) :lol: és közlekednek a lakásban. Meg beszélgettünk is egy kicsit héliumos hangon :lol:

KépKép
jurmine

Ízeket én sem érzek, mondtam is apának bármit főzhet megeszem :D

KépKép
jurmine

Jól van, akkor ezek szerint ez egy kockázat és mellékhatás. :(
Te mióta nem érzed az ízeket, Jurmine? (csak hogy mire számítsak :()

Kép

Kép
gabilany79

talán szombat óta, se szag, se íz

KépKép
jurmine

Sziasztok!
Csak egy gyors megint, mert mindjárt jön apa, hozza a kaját és marha éhes vagyok. Mártont most fektettem le. Képzeljétek rekordot döntött, este 1/2 10-kor elaludt és reggel 8-ig húzta. De akkor már kotorásztam a szobájában, jelezvén ideje felkelni!!! :lol: :lol: :lol: :lol: És végig hason egy nyomban!!! :lol: :lol: :lol:

Jurmine: nagyon sajnálom. Írtam mi is küzdöttünk, de a fekve szopizás, bent a mi hálónkban, sok kínlódás után segített. Sőt most már csak reggel és este szopizik ott, a többi a nappaliban!!!

Enikő: értettem én a négyzetméteres dolgot! Nálunk is az alapterület ~100m2. Mi is kevertettük géppel, sárgát és egy nagyon vad lilás-bordós színt. Így került annyiba.

Visszavonom azt az állításom hogy most még talán csak fóliás cukkini van. Anyu tegnap hozott egy szép példányt, hétvégén töltött cukkinit csinálok belőle. Aztán nemsokára Márton is kap!!!! :lol: :lol:

Betegeknek jobbulást!!!!

Zöldi: nem ér fehér rumot inni!!! :evil: :evil:

Pelus: mi is kb. 5-öt használunk egy nap. Éppen akartam írni, hogy az én kisfiam milyen "rendes" mert általában tisztábatevés közben kakil. Már rutinosan várok egy kicsit (ez általában reggel van) és akkor a használt pelusba rejti az ajándékát. Erre ma reggel nem volt ilyen, délben tisztába teszem, ezerrel megy a játék a habtapin, elosontam a kétbetűsre, hallom nyög egy kicsit. Visszamegyek olyan fura volt a gyerek, bekukkantok a pelusba, hát nem telerakta!!!!! :evil: :evil: :lol: :lol:

Gabi: nagyon vagány koboldod van!!!! :lol: :lol:

Megyek, megjött a kaja, na meg apa!!! :lol: :lol:
Vendég

Jurmine: szombat??????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ma csütörtök van... hát, ha nálam is ez lesz, akkor nádszálvékony leszek jövő hét végére a Balcsira :roll: :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Boci: jó étvágyat! Ezek a gyerkőcök mindig változtatnak, ha már megszoktunk valamit :D

KépKép
jurmine

ja tegnap elfelejtettem bocsi:

galzsuzsa:

manna nekünk is kb 6 pelus van most főleg mert biztos a "hozzátápitól"(kóstik) de szinte mindig van kis kaka mikor benézek:)

jurmine azóta van mióta beteg lettél? simán lehet sztem attól. most h be volt gyulladva a jobb mellem alig akart abból enni pedig direkt abból akartam többx mintha nem izlett volna ugy neki... :roll:

musi nem hallom apaszobából ha felébred manó :( bébiphone-t kaptunk sógoréktól és nem műxik :? :roll: úgyh bent alszok. ÉN igy vok nyugodtabb és sztem ez a legfontosabb mert a baba mindent ugy csinál ah én ill. olyan mint én.

amugy nemtom ti h vagytok vele de nekem betesz ez a meleg. kezdek kilenni h be vagyunk zárva alakásba egész nap. nem ehhez vok szokva. ha kertesünk lenne az ismás lenne de ezen a kis erkélyen nem sok terünk van ugyh még nem is nagyon mentem ki vele mer minek kb.
az a baj h ha 5után indulunk neki akkor már nincs nyitva kb semmi amiket elvileg napközben intéznék/tem eddig, no meg nálunk 7től fürdési evési alvási proci van amihez ragaszkodok én is baby is és akkor h hazaérjünk rendesen egy nagy loholás az egész. ja főleg h már 6tól közös családi játék szokott lenni tehát jó lenne azt se kihagyni (apa csak akkor tud játszani vele) de akkor 5-6ig amiben benne van az odavisszaut is semmi nem fér bele :roll: . igy már a héten 2x is kimaradt a napi séta :oops:

berni nem semmi a tejcsis story!!!!! ugye h mégiscsak van ott vmi a fejben lányok?:)

andy

Kép
andy30

Én eszek, hogy legyen tejcsi, bár nem kívánok semmit, és a tejemet se kívánja senki... :lol: :cry:

KépKép
jurmine

boci:egyszer én is ettem töltött cukkinit,de nekem nincs meg a recept.ha elkészül dobsz egy receptet a helyére?

KépKép
lyndee

lyndee én eleve keverve adtam neki a krumplit almával mert annak magában semmi ize. még igy is eléxar volt de megette igaz nem teccett ugy mint a répa:)

ja tegnap akartam még irni:

máginak és cilinek:

igenis sz...r anyukák vagytok! szUPEr anyukák!:) :)

zsebi mi az a várakozási idő? :oops:

jurmine egyetértek zöldivel. ha sok a tejed mért adsz neki tápit? én egyáltalán nem akarok neki adni soha ha nem muszáj. én próbálnám csak a cicit pár napig (baja nem lesz) ha éhes tuti enni fog! és ha elválasztódik a tápi miatt akkor meg főle. még ne választódjon sehova :twisted:

zöldi gyógyulj gyorsan te is!

musi nekem azt mondták h azért ne keverjem a gyümizöldségeket anyatejjel mert akkor nem szokja nem smeri meg a saját izüket és hosszu távon az a cél h magában is megegye ezért én nem keverek bele semmit csak a főzőlevet. pedig tod h van tejem. én még tejpépeket se teszek hozzá meg olyan rizsizét sem (azt se tom mi az :roll: :)

gabi

[quote]a írta: sapikat már tépi le a fejéről és tömi a szájába

én meg megkötős spait nemtok már ráadni mert rágja huzza megfojtja vele magát.

ja és bnőm tippje strandoláshoz babával: nyakbakötős felsőt elfelejteni:) bár sztem ha csomóra kötöm...

gabi zöldi mondom Coryzalia! 1 nap és kész!!! náthára

ja és már kérdeztem: meddig maradhat ugy a gyerekem h napi csak pár kanál hozzátápit kap a többi meg anyatej? ez komolyan érdekel mert tanácstalan vok.
megkérdeznéd dokitesót nekem?

andy

Kép
andy30

Andy: ez szép elmélet, hogy enni fog ha éhes. Nem szopizik eleget és nem is próbálok tápit adni, akkor nyügi lesz és nyüsszög folyamatosan, na én azt nem bírom hallgatni :oops: ráadásul lelkiismeretfurdalásom lesz tőle, úgyhogy inkább megkínálom tápival is

KépKép
jurmine

azt mondjátok keverjem a krumplit vmivel amit már megszokott?

én is utálom ezt a meleget,alig kap az ember levegőt.

KépKép
lyndee

Betegeknek jobbulást! Tejcivel küzdőknek kitartást!!!

Én is kitartást kívánok saját magamnak... Tegnap Apa éjjel fél 11-kor ért haza, én őrült meg megvártam. Még dumáltunk, kb. fél éjfél volt, mire aludtam. Zsófi hajnali fél 5-kor már ébresztett és a két időpont között kétszer kellett átmennem hozzá cumit nyomni a szájába. Aludtam 5 órát 2 megszakítással. Mostanra kész vagyok. Azt várom, hogy Zsófi végre kidőljön és én is alszok egyet.

Andy!
Tejci: Egy ismerősöm (aki az első gyerekét két és fél éves koráig szoptatta, most meg az ikrei 15 hósak és még mindig tök sokat szopiznak) mesélte, hogy ő az első csimijével élte meg azt, hogy a boltban sírt egy idegen gyerek és neki meg beindult a teje.

Kép
Kép
lbernuska

Andi! Minden permetszernek van várakozási ideje, ami után lehet fogyasztani az adott zöldséget, gyümölcsöt. Ez permetszerenként változó.

zsebi_baba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?