Új privát üzeneted érkezett!

Mush utaltam holnap szerintem megkapod!

Kép

Kép
dcili81

koszi.

bebim aludt 40 percet, es mint aki jol vegezte dolgat, tettre keszen ebredt, pedig apazos estet terveztem. :evil: igy most apa altat en meg itt vagyok.

KépKép
KépKép
mush589

mush:
ok, akkor világosat nézünk :) Bencének pont sötét kellett, mert olyan kis fakó a drágám :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

visszaolvastam,de reagálni nem tudok,hosszú napunk volt....

jó éjt!

KépKép
lyndee

Sarmi! Én is egyetértek azzal, hogy "kóstoltatni" szinte bármit szabad, kutya baja nem lesz tőle a bébinek, de azért te sem etetnél meg vele egy adagnyi tejes fagyit, és hasonlókat, gondolom.

Kép
zölddisznó

jurmine ja digitális:)

bébic ákos mennyire édes nem csoda ha szerelmes vagy belé:)
az ok h fél lityi tej kell de honna tom h mennyit szopik?:) mérjem majd megint?

sarmi 3.gyereknél már biztos máh van ezekkel a dolgokkal az ember. az elsőnél is igy voltál rögtön?

na mentem mert eldőlök.

andy

Kép
andy30

:)

Kép

Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Csak gondoltam, elköszönök, ui holnap irány Tihany egy hétre. :D Első nyaralásunk 3asban!
(Arról fogalmam sincs, hogy majd hozom be az elmaradásom, már most is mínuszban vagyok vagy 5 oldallal)
Puszi!

Kép
trombibébi

Zöldi:
[quote]S írta:armi! Én is egyetértek azzal, hogy "kóstoltatni" szinte bármit szabad, kutya baja nem lesz tőle a bébinek, de azért te sem etetnél meg vele egy adagnyi tejes fagyit, és hasonlókat, gondolom.

...persze,hogy nem... :shock: :lol:

Andy
[quote]3 írta:.gyereknél már biztos máh van ezekkel a dolgokkal az ember. az elsőnél is igy voltál rögtön?

Az elsőnél se görcsöltem ennyit ,mint itt néhányan.Lazuljatok,és hallgassatok az ösztönökre,a megérzésekre,a józan paraszti észre.Akkor mikor Mózes született nem volt netünk,talán a faluban is csak a teleházban,Baba magazin és társaira meg pénzem nem volt albérlet mellett,így arra hagyatkoztam amit anyám,a védőnő,meg a többi anyuka mondott,abból leszűrtem azt,ami az én elveimnek megfelelő,és úgy nevelgettem a gyerekem.
Nem volt pihenőszéke,habtapija,nyakpárnája,de már másfélévesen beszélt,rajzolt,két évesen verset mondott,homokvárat épített.Mostanra gyönyörű,egészséges gyerek,tisztán beszél,leírja a nevét,segítőkész,étkezésben nem válogatós. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

jó reggelt!

kétszer keltünk éjszaka.1kor és 4kor...majd 7kor keltett bennünket.
csak cici után tud visszaaludni....inkább vízet adjak neki éjjel?

zöldimost hogy kibújt Hancsi foga még kel éjszaka?

sárgabari megtette jótékony hatását.tegnap kétszer előtte pedig háromszor volt tele a pelus.
meggyet nem próbáltuk,várom kinek mi a tapasztalata!

Aida:édes Noli!mizujs veletek?

bébic:Áki baba is cuki,kis csibészes a mosolya :wink:

gzsuzsi:szépen csücsül Dóri,Arni is már nagyon próbálkozik!

borostyánlánc:nem féltek hogy megfojtja vele magát?vagy hogyan kell használni?

KépKép
lyndee

hahó

[quote] írta:tkezésben nem válogatós.

nálunk ott kezdődik, h apa is iszonyú válogatós meg én is eléggé ugyh kiv vok mit várhatok majd a gyerektől:)

na meek odaadom neki az elvileg lejárt hippes kaját :wink:

andy

Kép
andy30

egyedüllét:még napközben elvagyunk de éjszaka utálom ha egyedül vagyunk.főleg mielőtt Arni nem volt,rendesen rettegtem...de most már könnyebb sokkal!

cili:megyek ebédre! :wink:

nekem ma nem kell főznöm mert tegnapról maradt,de helyette van mosnivaló,vasalnivaló.... :x

KépKép
lyndee

Hello

Időjárásjelentés: reggel 9 kor 42 fok napon, lakásban 25... :shock:

Andy, Jurmine: azért mondtam, hogy még nem mászik, mert már vannnak olyan babák (pl Gabié), aki már mászik, viszont nem ül. És most ebben a témában bizonytalan vagyok (ugyebár azelőtt én mind mondtam, hogy pl hozzatáplálás ügyében is ne parázzatok, hallgassatok az ösztöneitekre, meg a baba jelzéseire), most meg nem tudom mi lenne jobb, ha előbb ül, vagy ha mászik. Modtak olyat, hogy ne ültessem még, mert korai, a derekának nem jó, meg hát előbb tanuljon meg mászni. Aztán a másik vélemény, hogy "kell" ültetni 5 hós kora után, és majd utána másszon, mert ha már mászik, nem fog megülni egy helyben...Nem tudom. Mindenesetre ő ügyesen ül, egyre kevesebbszer dől fel, akkor is előre, mert pont a legtávolabb levő játékot akarja elérni :roll: Szereti, mert messzebb lehet látni, több játékot el lehet érni. Ja, és pelus nélkül van legtöbbször :oops: Abból kiindulva, hogy neke melegem van, legalább itthon ne rotyogjon a segge abban a vastag pelenkában

Bébic: nagyon édik a képek :wink:

Sarmi: mi is ettünk már fagyit, a citromos a kedvencünk, lehet ha "emlékszik" pocaklakó korából az izére, mert igazi citromfagyifüggő voltam terhesen 8)

Mágnes: lehet ha csak az én figyelmemet kerülte el, de elég rég nem jelentkeztél...remélem megoldódik a bölcsi-ovi ügy

Aida: Noel nagyon aranyos, édi mosolya van

Trombi: jó nyaralást!!

Kép
galzsuzsa

Azt hiszem valami növekedési ugrás- féle van nálunk: reggel bevágta a szokásos 180 ml tápit, rá két órára megint éhes volt, 90ml-t adtam, azt is mind megette...kiváncsi vagyok a tizórainál mi lesz
Angyalkám ki van dőlve, megyek főzni

Kép
galzsuzsa

[quote]c írta:sak cici után tud visszaaludni....inkább vízet adjak neki éjjel?

Miért nem jó a cici Lindee? Miért kéne inkább víz?

[quote]z írta:öldimost hogy kibújt Hancsi foga még kel éjszaka?

Hát, az a kibújás még enyhe túlzás, még alig látható/érezhető, de reggel már koppant az üvegpohár szélén.
Nem tudom, hányszor kelt volna... ha nem éhes-szomjas...este 10-kor kihányt mindent. Jó sokat zabált, aztán nekiállt tornázni és ez lett a vége.
De szerintem változatlanul fájhat nek, mert hüppögve ébredt reggel is. (Borostyánt levettem éjszakára)

[quote]b írta:orostyánlánc:nem féltek hogy megfojtja vele magát?vagy hogyan kell használni?

Hogyan fojtaná meg? Nem olyan hosszú, hogy többször magára tudná tekerni. Hanna pl. még észre sem vette, hogy rajta van.

Kép
zölddisznó

hasrafordult a haptapin!!!!!!! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Zsuzsi! Eddig az ÖSSZES megkérdezett szakember azt mondta, hogy szigorúan TILOS! ültetvi meftámasztás nélkül, amíg önállóan nem ül fel!!!
Mászás nagyon változó, van, aki ki is hagyja - bár ez nem túl szerencsés. Általában 7-9 hónapig szokták elkezdeni, de ez is csak a nagy átlag.

[quote]J írta:a, és pelus nélkül van legtöbbször Abból kiindulva, hogy neke melegem van, legalább itthon ne rotyogjon a segge abban a vastag pelenkában

És mit csinálsz vele, ha "dolga van"? Takarítasz?

Aida! Bővebben? :)

Sarmi! Az a baj, hogy néha az ösztönök becsaphatnak.

Kép
zölddisznó

Zsuzsa:
igen, régen nem jelentkeztem, írtam is, hogy miért, de olvastalak benneteket...:)
A bölcsi ovi terén patthelyzetben vagyunk.. Hiába vették fel a bölcsibe, munkáltatói kell hozzá, ami ugyebár nincs.. Így viszont, hogy bölcsibe felvételt nyert, tuti, hogy az oviból elutasítják majd.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Musi! Jeeeeeeeeeeeeeeeee!

Kép
zölddisznó

mush:
gratulálok, most majd te is forgathatod a lánykád :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Miért utasítják el az oviból? Bölcsis csak 3 éves korig lehet, nem?

Kép
zölddisznó

zöldiazért kérdeztem hogy inkább víz e éjjel mert akkor hátha nem kelne fel... :roll:
borostyánlánc:estleg beakadhat vhova :?:

mush:gratula Sophienak :lol:

KépKép
lyndee

Arni fél9 óta alszik :shock:
kivasaltam a fele rucikat :wink:

KépKép
lyndee

Sziasztok!

lehet nálunk is bejött a borostyánlánc,két napja van rajta és az elmúlt két éjjel csak egyszer ébredt enni.
Remélem így marad.
kopp-kopp-kopp

szoktatom arra,hogy ne velem aludjon el az esti szopi után még nem alszik de már nincs ébren átteszem a kiságyba kicsit mozgolódik de fel óra múlva alszik.
mosta de alvásnál már nem feküdtem mellé csak a vállamra tettem és amikor már nem kapaszkodott betettem a kiságyba picit nyöszörgött de elaludt.

ebben a hónapban nagy változás lesz kiköltözik a szobába, amúgy azt vettem észre, hogy zavarja az, hogy bent vna a mi szobánkba ugyanis este elalvás után kijövök és csak pár óra múlva megyünk lefeküdni és aludni utána kezdőik a felébredések.

sőt asírásokat is lehet megfejtettem, talán az, hogy bármennyit is alszik(ha 30 percet ha 2 órát)akkor is ébredéstől számított 2 óra múlva le kell fektetni aludni és a kocsiba már azért nem alszik,mert minden érdekli nem tud úgy ellazulni, mint itthon a szobába.
talán ez az oka annak, hogy nem tudunk vele menni napközben vásárolni.

jurmine: nem még nem kezdtük el a hozzátápit jövő hét csütörtökön lesz Réka fél éves addig kivárjuk.

volt nálunk tegnap a védőnő és megbeszéltük, hogy mivel nagyon hasfájós volt amit nem teljesen nőtt ki és ha megeszem 10szem borsót két napig küzd meg sokszor evés után másfél órával is néha bukik így ne a savas almát bukja vissza ezért nem a gyümölccsel kezdjük, hanem a krumplival és ha az megy akkor a sárgarépa majd a sütőtök és kóstolgatni ha mar megy a krumpli akkor kezdjük el az almát.
Ha nem megy a burgonya akkor a répával kezdjük meglátjuk.
kíváncsi leszek:)

KépKép

Kép
orsimorsi

lyndee:Réka észre sem vette,hogy van rajta nem olyan hosszú és ez nem játék szóval a ruha alatt megbújik nem akad be ez sehová, nekem éjjel is rajta van.
egyszer veszem le fürdés előtt akkor lemosom hideg vízzel és fürdés után visszateszem rá.

amúgy zöldi is mondta, de utána olvastam, hogy ebben korban teljesen természetese az éjszakai ébredés. akár újra ill. gyakrabban az eddigiekhez képest
lehet, hogy túl sok ingeréri és fel fel ébred erre, vagy nálunk pl Réka még a parketta ropogásra is felébred.
változik az alvási ciklusuk, és ha pont abba az időszakba amikor éberebben alszik vmi megzavarja akár egy légy a falon akkor megébred,nem hinném, hogy a víz megoldaná ezt a problémát.

én elfogadtam, hogy nem egy jó alvó leányzóval áldott meg az ég, nehezen alszik el keveset és azt se mélyen általában, aztán vannak napok amikor engem is meglep, hogy alszik 2 órát egyhuzamba.

amúgy itt egy link itt még kérdezni is lehet:)

http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... emo-alvasa

KépKép

Kép
orsimorsi

Jóreggelt!

Ma negyed 10ig húztuk hami után, aztán megkóstoltuk a cukkinifőzeléket (életemben nem ettem még ilyen sz*rt.... :? ). Őszintén sajnáltam az én kicsi fiamat, aki azért hősiesen megette az üveg 1/3-át. :lol: :lol:

Mágnes: De ezt így hogy? Hogy vehették fel bölcsibe, ha oda be sem adtátok a jelentkezést??!!

Andy:
[quote]a írta:z ok h fél lityi tej kell de honna tom h mennyit szopik? mérjem majd megint?

Öööööö, látod, most megfogtál.....ezt nemtom.... :oops: :oops: :roll:

Aida: Édi Noli! :lol:

Trombi: Jó nyaralást és nagyon jó időt nektek!!!!
Tényleg, jó időt jósolnak?

Sarmon:
[quote]A írta:z elsőnél se görcsöltem ennyit ,mint itt néhányan.Lazuljatok,és hallgassatok az ösztönökre,a megérzésekre,a józan paraszti észre.Akkor mikor Mózes született nem volt netünk,talán a faluban is csak a teleházban,Baba magazin és társaira meg pénzem nem volt albérlet mellett,így arra hagyatkoztam amit anyám,a védőnő,meg a többi anyuka mondott,abból leszűrtem azt,ami az én elveimnek megfelelő,és úgy nevelgettem a gyerekem.

Én meg azt hittem, azért (is) vagyunk itt egymásnak, hogy megosszuk az örömöt-bánatot, segítséget kérjünk és adjunk egymásnak, ha kell.... :roll: nem azért, hogy megítéljük, hogy a másik problémája most komoly-e vagy a "bolhából elefántot" tipikus esete.... :?
Szerintem mindenki igyekszik először maga megoldani a problémáit, és csak azután fordul máshoz segítségért. Azt pedig, hogy az adott kérdés éppen "felfújós"-e, nem mindig tudja az ember....kérdezni meg nem bűn.... :?
Nekem nincs rajtatok és az anyukámon kívül segítségem, a védőnő sz*rt sem ér és más anyukát sem ismerek.
Ja, és egyformák sem vagyunk, van, aki ezerszer jobban aggódik, van, aki képes sok mindent lazábban kezelni.
Na, kussolok, csak ennyit akartam a témához szólni.

Mush: Dejódejóóóóóóóóóó, ügyi Kincső! :lol:

Lyndee: Akkor szeretettel várlak vasalni! :lol: :lol:
bébic

mush: ügyi Kincső:)

bébic: pontosan ezért vagyunk itt, hiába születtek a gyermekeink gy hónap különbséggel mindegyik gyerek más, valahol az első valahol már az ötödik, mások a szülök vki jobban aggódik van aki lazább, mi sem és a gyermekeink sem egyformák.
biztos én is kérdezek néha hülyeséget és felfújós dolgot.....és.... én ezt éreztem problémának..csak van vki aki hasonló cipőben jár(t)és ad vmi tippet mi vagy bejön vagy sem és kitalálom a saját receptünket.
pl volt idő, hogy imádott elaludni a babazenére,mára már zavarja a zaj....ennyi.

KépKép

Kép
orsimorsi

galzsuzsa:

[quote]J írta:a, és pelus nélkül van legtöbbször

sógornőmék kislány igy kapott fertőzést alulról vigyázz!

sarmi: bébiccel egyetértek: nem mindenki 1forma. én jégkrémet már csak a soxar e betű miatt se adnék neki, na meg ha van allergiás a családban mint pl nálunk, 2évig nem is szagolhatunk tejtermék felé :?
azért irigyellek a lazaságodért, néha jól jönne nekem is.

Kép
andy30

akartam már kérdezni: miért fonos, hogy üvegreszelőt használtok?
miért nem jó a sima hagyományos reszelő?

KépKép

Kép
orsimorsi

Andi! Sarmi sem jégkrémet adott, hanem egy darabka csokit a bevonatából!

[quote]s írta:ógornőmék kislány igy kapott fertőzést alulról vigyázz!
Ezt azért túlzás lenne tutira a pelenkátlanságnak tulajdonítani! Bugyit nem adtak rá?

Bébic-Orsi-Andi kontra Sarmi! :)
Valahol a kettő között rejlik szerintem az igazság.

Kép
zölddisznó

Az üveg az az anyag, amiből semmi káros anyag nem oldódik ki, kösszen tisztítható, nagyon kemény - így nem tompul a reszelőbordák éle...és rohadt drága, nehéz és törik.

Kép
zölddisznó

Orsi: Én azért, mert sztem könnyű tisztítani és nem fogja meg pölö az alma. (direkt nem írtam, hogy könnyeBB tisztítani, mert nemtom, a müa-ot mennyire nehéz)

Zöldi: Ááááá, neeem, én nem a tutifrankót akartam ám itten osztani, csak ÉN ÍGY GONDOLOM.
Amúgy meg: "Nincs igazság ezen a földön...." :D :D
bébic

zöldi én ugy értettem h leszedte a csokit és ugy adta a jégkrémet :roll:

akkor most h vót sarmi? :o :)

zsuzsa bugyit ad rá?

sógornőmék nem adtak és ugy lett. ők a pelusról akarták igy leszoktatni..

Kép
andy30

[quote] írta:n ugy értettem h leszedte a csokit és ugy adta a jégkrémet

én is így értettem..... :oops: :lol:
bébic

nincs itt semmi
Bébic-Orsi-Andi vs Sarmi!

mindenki úgy csinálja,eteti, neveli, rontja, kényezteti, szeretgeti, ahogy akarja.
csak megbeszéljük,mert ezért vagyunk itt, hogy ki hogy csinálja és abból merítünk ötletet, hátha nálunk is bejön:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Sziasztok!

[quote]a írta: csoki darabkákat leszedtem róla és azt adtam a szájába

Kép
Kép
Kép
erika26

orsi!

[quote] írta:nálunk pl Réka még a parketta ropogásra is felébred

dettó! ennél már csak azt szeretem jobban, amikor már több mint egy félórája görnyedek aztán sép lassan lemarokkózom magamat a babyről, minden ok alszik tovább, lassan felegyenesedek és az első lépéssel roppan egy nagyot a bokám és éljen: felébredt! :lol:

na megyek beveszem a lórugásomat aztán eszek rá egy kis húst krumplival :x (kezdem unni)

andy

Kép
andy30

Gergő múltkor a pálcikát kapta ki a kezemből, amin még volt pici fagyi és azt cuppantotta be.
Szóval szerintem is a kóstoltatástól nem lesz semmi baja!

Dominak boldog fél éves szülinapot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erika26 2009.06.10 11:50-kor.

Kép
Kép
Kép
erika26

erika akkor ok :oops: bár én csokit se adnék neki :lol:

bébic: nem kéne nekünk találkozni? :D

Kép
andy30

Erika:
De így meg megint más...
[quote]M írta:a jégkrémet ettünk,rendesen remegett érte

Sarmi, gyeremááááá, oszt jól mondd meg, hogyvót!!!!! :lol:

Jajj, tééényleg, :D (pedig egyszer már eszembe is volt...)

MannaDomi: Boldog félévet!!!!!
bébic

Bébic!
[quote] írta:"Nincs igazság ezen a földön...."

Má' hogy ne lenne! BORBAN!!!

Én ezt a kóstoltatásot dolgot - mindamellett hogy egyetértek, nem lesz semmi baja - azért nem szeretem, mert szivatásnak érzem, hogy "nesze, ízlik, haha, ilyet te nem eheeeeetsz :) "

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Végre visszaolvasok, belépek, és tündérem felébred!

Megyek etetni!
Addig nem összeveszni... 8) 8) 8)

Kép

Kép
dcili81

Lányok, lehet hogy hülyeséget kérdezek, de komolyan eszembe jutott, hogy a haptapinak nálatok melyik fele van fölfelé? Vagyis baba felé?

Erika, mi a csokival voltunk igy, apa csokis kezét Mini előszeretettel kostolgatta :D

Orsi, Almareszelő, mivel mi már 3 hósan kezdtük, és senki nem is mondta, még a védőnéni sem, én fém reszelőn nyomattam az almát, aztán viznyomás alatt jol kimostam, és be a mosogatógépbe.

Bébic, én is vettem pellust a lánytól, kifosztottam a Libero készleteket (most jobban bejön mint a Pampers), sztem is tök korrekt volt :D

Én is fogacskát akarok már Mininél :D Tegnap védőnéni azt mondta Mini inye nagyon meg van duzzadva, nemsokára szte fog lesz... Mindenesetre nem nyűgös... :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

ja, mert letettem Laját a habtapira, érdes rész felül, és most azzal szorakozik, hogy vakarja. A többi játék le van ejtve... meg meg akrja fogni a mintákat benne.. :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Na akkor ezt Sarmi fogja tutira megmondani!

Egyébként az éjszakai ébredéssel kapcsolatban: nekünk és Mannáéknak is bevált a víz.
Én 4 hónapig éjszakáztam és ebből az utolsó 1 hónap tényleg kemény volt. Nálunk egyértelműen arról volt szó, hogy elkezdődött a fogzás és emiatt egyre sűrűbben kelt, cumival aludt csak vissza és amikor megszűntettük az ébredés okát (homeopátia) akkor is ugyanúgy ébredt, mert megszokta. Akkor jött az, hogy elvettem a cumit és vízzel kínáltam. 1 hét után átaludta az éjszakát, ezután átraktuk a szobájába. Persze előfordul, hogy felébred, de nagyon ritkán (kopp-kopp).
Minden gyerek más, de biztos van mindenkinél megoldás!
Azért hosszú távon nagyon fárasztó éjszakázni!

Kép
Kép
Kép
erika26

Andy: Benne vagyok! :lol:

Zöldi: Nemszeressük a borocskát.... :(
Söröcskében nincs? :lol: :wink:
(amúgy igazad van, mondjuk a mi mai cukkinink is szivatás volt, csak az ellenkező irányból.... :? :D )

Zsiraf: Nem jól fosztogattál, maradt nekünk is még! :lol: :lol: :lol:
Én a sima oldalát raktam lefelé, a rücskös van felfelé.

Ja, habtapi kérdés: ugye lehet mosni? Mármint lavórba mosószeres víz és úgy átöblögetni?
bébic

Sziasztok!

[quote] írta:n ezt a kóstoltatásot dolgot - mindamellett hogy egyetértek, nem lesz semmi baja - azért nem szeretem, mert szivatásnak érzem, hogy "nesze, ízlik, haha, ilyet te nem eheeeeetsz Smile "

Na, szerintem itt az igazság!!! Ezt már itthon is kifejtettem, amikor " szemétkednek" Szabival, hogy lám, mi milyen finomságokat eszünk! Egyébként én abszolut nem vagyok egy görcsölős, túlaggódós típus, főleg így a harmadiknál nem, de azért az "élelmiszeripar csodáitól" igyekszem megkímélni a gyerekeimet, na meg magunkat is. Persze azért iszunk kólát, eszünk zacskós levest néha, de ha nem muszáj, nem szeretem a műkajákat.

zsebi_baba

Zsiráf! Gergő is kapargatja!

Kép
Kép
Kép
erika26

[quote]j írta:a, mert letettem Laját a habtapira, érdes rész felül, és most azzal szorakozik, hogy vakarja

Szabi is imádja vakargatni, sőt mostmár elevickél (mert mászásnak még nem mondanám) a széléhez, és rájött, hogy ha fölhajtja, szét tudja szedni. Ennek én baromira örülök :?

zsebi_baba

Zöldi! én is azért nem szeretek semmit kóstóltatni, mert utána kiabál érte! De néha sikerül neki megkaparintani valami finomságot.

Kép
Kép
Kép
erika26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?