Új privát üzeneted érkezett!

Rana,játszószőnyeg :shock:

Ügyik a lányok!Legyenek sokat hason,amennyit csak tudnak,legalábbis én mindenkitől ezt hallottam.

És igen,az átfordulási technika ismerős :lol: :lol: :lol:

Nálunk is nagyon másképp fejlődnek,és hát hiába mondják,hogy nem szabad hasonlítgatni őket,mert minden gyerek más ütemben fejlődik,mégis akaratlanul is egymáshoz vannak mérve.Hát ez van.

Szerintem simán lehet a fog,mert ők már érzik,de lehet még 2-3 hónap is mire kibújik.

Ja,és képeket kérünk a csajokról! :D
Vendég

Lányok, sokszor még az olvasásig sem jutok el :( Az átka a falunak, hogy állandóan van valami zaj odakinn. Nem is kicsi. A szomszéd kutyája megállás nélkül ugat, és ezt szó szerint vegyétek, valamint tél lévén elektromos fűrésszel nyesebelik a fákat. Hol egyik, hol másik lányom ébred meg, és nem mindig megy a visszaringatás. Így együltő helyemben még nem tudtam elolvasni sose mindenki hsz-át, írni meg esélyem sem volt. Most se tudom, meddig tartok ki :evil:
Világ életemben városban laktam, kert nélkül, a lányok miatt örültem a lehetőségnek itt, de most már szentségelek rendesen :evil: :evil: :evil:

Rana, az én lányaim is lassan tanultak meg mindent, pedig volt j.szőnyegük. Aztán lám, Míra már lépeget :) Emmát pedig megtanítottam átfordulni végre hátról hasra, mert már a kórházi kontrollon is gyógytornász telefonszámmal bocsátottak el. Begurultam, és Emma már gurul is hasra. Minden mást olyan ügyesen csinál, ül (na nem felül), áll (ezt sem magától, csak ha ülésbe fel akarom húzni, akkor ő álldigálni akar), kúszik, térdelve ring, lassan mászni fog szerintem, mert már a kúszási technikája erősen hajaz rá. Így most happy vagyok :D
Ja, és PCO-s vagy Te is? Hogy kezeltek terhesség előtt? És alatt? Mesélsz nekem kicsit erről?

Vanda, kipróbáltam mindkét megoldást, aszerint, hogy kevesebbet adok nekik, a szokásos gyakorisággal, átaludták az éjszakát mindketten. Persze előtte Míra kiküldte a vacsit és a lefekvés előtti tápit is. Így nem hinném, hogy a technika volt a nyugodt éjszaka oka. Ezért másnap már a korábbra hozott kaják módszerét csináltam. Így ébredtek 4-kor, de viszonylag hamar vissza is aludtak. És ma is a korai kajákkal alakult a napunk, így kérték a tízórait (9-kor már tutulás volt), így az egész napi étkezések korábbra jöttek. Vajh milyen lesz a ma éjszaka??? :roll: :lol:

Mennyit tudtam írni? Részvétem Nektek :roll: Kapott kaját a kutya, ezért kussol, a mai napi faadag pedig hasábolásra került :x

Nyuszi, ahányan vagyunk, annyiféle vélemény, tapasztalat a székkel kapcsolatban. Nekem is tetszik az a chicco, de aztán lehet, hogy Zsófinak van igaza, és jó lenne az az ülésmagasság állíthatósági funkció is. Nekem még szükségem nem volt rá, de hát még kicsik a csajok, lehet, hogy később jó lesz az még :? Nem voltam túl nagy segítség, bocs :oops:

Tigrisékkel mi lehet? :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Törpi!
Megzizzennék falun... Kitartást!
Remélem, az éjszakák majd alakulnak, nálunk ma Dani fél 5kor ébredt, de kaja után visszaaludt, és fél 8ig szunyáltun.
Merthogy pasim is itthon volt ma, és délután színházbn voltunk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vovanda

Sziasztok!

Törpi,na,akkor végre megvan az a fordulás :D Balázs tegnap hasról-hátra is fordult.Na nem az az átborulós fordulás,amikor könyököl,és egyszercsak eldől,hanem újabban leteszi a fejét,és csak a popsit emelgeti,na és ebből sikerült átfordulnia :lol:

Mi budapesten lakunk,igaz peremkerület(22.),de a szomszéd azt hiszi ez már falu.Először csak nyúl,teknős meg macska volt,aztán hoztak egy kecskét,aztán tyúkokat...ja és nincs bevezetve nála a gáz,így fával tüzel,szóval tiszta tanyasi hangulat :lol: Amikor a kecskéjük kissebb volt,mindenki azt hitte aki jött hozzánk,hogy gyerek sír a szomszédban.Szegény egész nap mondta a magáét. :lol: És még ő volt olyan kedves feljelenteni,hogy ugat a kutyánk :shock: Pedig csak akkor ugat,ha kutyát hoznak el a házunk elött.Igaz itt még este 11-kor is sétáltatnak egy rotit :evil: Na,mindegy nem érdemel több szót.

Vanda,pötyikkel hogy álltok?

Andi,hahó,jelentkezz!Hogy vannak a skacok?
Vendég

cudar éjszakánk volt :( Óránként kelt valaki. Hogy ki, és milyen sorrendben? Hát már gőzöm sincsen :shock: Nem sokat aludtam. Gondoltam majd napközben, mikor a lányok. Ahogy én azt elképzeltem. Míra itt ül az ölemben 3/4 óra alvás után, Emma meg ébredezik, ha jól hallom.
jól hallom :?

törpilla812

Falu? Hát össze van nőve Szombathellyel, csupán egy körforgalom a városszél és a falu közötti "akadály", onnan is össz-vissz 1km a házunk. Szóval annyira nem gáz a helyzet földrajzi szempontból. Csak hát a szomszédok itt is. Ami mint láthatjuk, a 22. kerben sem válogatottabbak :? :wink:

Megyek, mert aludni nem akartak, de hulla fáradtan vonyítanak.

törpilla812

Sziasztok!
Nyulasz ! Képzeld az én mini manóim is belejöttek a forgolódásba....nagyon édesek. :D
Inkább hátról-hasra ezt gyakorolják.
Ma csináltam a picúroknak ebédet./ sütőtök-burgonya /.....ma először nem bolti bébiételt ettek. Azt hittem nem fog ízleni, de bekajálták az egészet. Megjött a kedvem, hogy főzőcskézzek.! :D

törpilla! kitartás!!

Nekünk is aktuális lesz lassan az etetőszék......olyat szeretnék ami olcsó de jó.....még nem néztem szét.

vanda! gyerekek hogy vannak? Dani meggyógyult már?

Mennem kell .
Puszi sziasztok

vocsi73

Vocsi!
Dani rendben van, rossz, mint mindig. :lol:
Réka lázas, de nem pöttyös, ettől függetlenül valszeg bárány... Viszont igazi nő, sokkal békésebben tűri, mint Dani. :D
vovanda

Vanda, jobbulást Rékának!
És asszem tegnap kimaradt: Boldog névnapot!

törpilla812

Sziasztok!

Törpi,hát ezek az éjszakáitok :shock: Remélem a mostani jobb volt!
Boldog 9.hót :D

Vocsi,én is csináltam egyik nap nekik sütőtök-burgonyát,hát Balázs ette,Noémi nem igazán.
Szóval forogtok ti is :D

Vanda,jobbulást nektek!
Vendég

Vanda: Jobbulást Rékának is. Örülök, hogy Dani túl van rajta.
törpilla: hogy telt az éjszaka? Boldog hófordulót!
Nyulasz: Eddig csak hasról-hátra perdültek...........pár napja , mint már írtam hátról -hasra. Azóta nem hajlandóak hasról visszafordulni. Küzdenek......mikor már látom, alíg tartják a kis fejüket olyan fáradtak, Én segítek viszzafordulni. Szusszannak párat és kezdődik előlről......
Nálunk Dorka a jobb étvágyú , neki minden ízlik :) mondjuk látszik is.:)
Nemsokára fél évesek!!!! :!:

vocsi73

Nagyon ügyes babáitok vannak! Olyan jó olvasni, hogy ilyen kis ügyesek és mennyi mindent csinálnak már!

Vanda: jobbulást Rékának!

Mi tegnap voltunk csípő uh-n, rendben vannak a csajok.
Alexa lehet, hogy megfázott. Úgy szörcsög néha, hogy rohanok a szívóval, de nem igazán szívja le. Érdekes, mert ha elfeledkezik magáról, akkor nem szörcsög. :shock: Tegnap óta tiszta nyűgös, még kézben is sirdogál. Valami biztos van vele, csak nem tudom mi és ez olyan rossz.
Tegnap óta nekem is fáj a torkom.
Viszont múlt éjjel volt 7 óránk, most éjjel meg 7,5! :D Egész kipihent vagyok. :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Ma voltam a hathetes kontrollon! Hála Istennek 2 óra alatt megjártuk, úh nem kellett anyunak kiolvasztani a tejet! Vett le kenetet a doki, mert még mindig jön belőlem valami sárgás cucc, ami eléggé furi, mert véres már nincs. Szóval nem tudom ezt hová tenni, hogy esetleg valami fertőzés vagy még mindig tisztulás, de akkor miért is sárga???

SZOPI: kérdésben most elég gyakran kérik a cicit a srácok. Pontosan 2órát jó ha kibírnak. Többet csak ritkábban. Anyu meg már tegnap benyögte, hogy majd lehet kell a pótlás. De hát ha gyarapodnak szépen, akkor nem kell. Így csak max több lesz, mert gyakran szopiznak, nem? Bálint most nyügibb, és minden pukit megsirat, bár a büfik ügyesen kijönnek.

NYARALÁS: lehet végül mégis megyünk, bár igazán a 4 gyerek a nagy kihívás. Kettővel sem túl egyszerű mert Johi kitesz vagy kettő aktív srácot :D Meglátjuk. Bár én jobb szeretnék csak jövőre csobbanni. Bár ki tudja mi lesz még. Férjem még mindig nem tudott kezdeni dolgozni - most a hideg miatt - és hát nyáron meg mindig majd megszakad a sok munkától. Kint amúgy lesz felállítva medence, szóval ha más nem, a kertben nyaralunk :roll: :lol: :lol:

NYULASZ: elkerülhetetlen hogy hasonlítsuk őket egymáshoz. Még a lányokat is, pedig nem ikrek! De hát szerintem tisztában kell lenni a képességeikkel....

TÖRPI: te nem itt laksz nálunk??? csak mert itt is folyton megy a motoros fűrész :lol: :lol: :lol: De egyébként megnyugtatlak, Johanna így aludt kint sokat-sokat. Verust még minden zajtól óvtuk, hát nem is jól alszik. Johi viszont favágás minden zajában kint durmolt és nem bánta. Jó alvókája van. Szóval ezzel csak azt akartam írni, hogy állítólag az idegrendszerüket edzik a zajok! Majd idővel megszokják kutya ugatást, favágást és a többi ilyet!
Egyébként megnyugtat, hogy nem csak én nem tudom néha éjszaka, hogy ki hogy evett és hányszor ébredt
:roll: :wink:

VANDA: remélem hamarosan túl lesztek ezen a himlő izén. Ezt utálom én is, hogy a gyerkőcök mindig egymás után kapják el a nyavalyákat, és így hetek telnek el küszködve a betegségekkel. Bár bárányhimlőnél ez nem jellemző, de másnál sajna sokszor vissza is fertőzik egymást :( Gondolom neked is ismerős a szitu.
Ja igen és BOLDOG NÉVNAPOT. Én gondoltam rád ám, csak nem jutottam géphez :D

TIMI: a srácok is szörcsögnek, inkább szopizáskor, meg ha zaklatottak... Én pici STERIMART spriccelek ilyenkor az orrukba, és az szépen feloldja a trutyit, és ki tudom szívni orrszívó porszívóval. Persze letekerve a porszívó fokozatát! Próbáld ki!

TIGRISKE ÜZENI, HOGY JÓL VANNAK, CSAK NEM NÖVEKSZIK A CSAJOK SÚLYA, ÉS EZÉRT MÉG BENT MARADNAK EGY DARABIG. DE EGÉSZSÉGESEK! (most kérdeztem sms-ben mert hiányoltátok)

Pussza

Kata
labkat

Köszi mindenkinek a köszöntést...

Kata!
Ha bírod a sűrűbb szoptatást, szerinem ne tápozz. Amíg jól híznak, nincs baj.
vovanda

Kata, elég jól szokják már az ugatást :lol: Mírát eddig sem nagyon zavarta, nálunk Emma a kis mimóza, rosszalvó :?

Nyulasz, Vocsi, volt előadás, nem volt esőnap, nem maradt el!
Tegnap éjjel: :roll: Már csak röhögök magamon. Szóval éjfélkor mindkettő elkezdett tutulni, mert persze alig ettek lefekvéskor tápszert. Míra be is zabált, aztán ment fél8-ig aludni. Emma megint táncolt az idegeimen :shock: Enni nem akart, aludni csak a kezemben, kizárt dolognak tartotta, hogy visszarakjam az ágyába. 1-kor feladtam, magam mellé tettem, így aludtunk 5-ig. Akkor kajáért ordított, megetettem, visszaraktam az ágyába, dumálgatott még egy ideig, majd ő is fél8-ig aludt. Szóval kalandos volt ismét :lol: :lol: :lol:
Na de ma! :!: Fél9-kor könnyedén leraktuk őket, Míra fél11-kor egy rapid műsort leadott - szerintem a foga volt - majd 6-ig aludtak. Akkor reggeli, és 3/4 9-ig alvás tovább velem a nagyágyban. Csoda, hogy ilyen happy vagyok? :P Aztán furcsa mód már fél 11-kor vonyított Míra, így 11-kor kiraktam őket aludni, mintha nem is 2 órája keltek volna :shock: Bár Emma már itt is ül az ölemben.
Megyek is, gyakorlom vele az átfordulást - mert nekünk azt is kell, nem megy csak úgy magától, mint egyeseknek :wink:
Délután még próbálok jönni.

Kitartást mindenkinek! Pussz

törpilla812

Zsinórban a harmadik 7 órás alvásunk volt éjjel! :D Rám is fér, mert dögrováson vagyok. Iszonyúan fáj a torkom, kezdek köhögni is. Apa kezdte, most én és félek, hogy a lányok sem ússzák meg. :?
Tornának és diétának hála fogyásnak indultam, talán a hasam is kezd feljebb húzódni. Lehet mégis fogok strandolni nyáron. :D

Kata: kistigriseknek gyarapodást kívánok, hogy végre hazamehessenek!

Törpi: nem semmi éjszakák!

Rana: merre vagy? Csajok hogy vannak?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Timi,akkor friss vagy és üde :lol: Már miért ne mennél strandolni? 8)

Törpi,hát nem semmi,micsoda éjszakák. :roll:

Kata,na,4 gyerek,hát lehet világgá mennék :lol:
Nálunk is nyáron van apának sok melója...de csak megoldjuk valahogy a nyaralást.

Tegnap voltunk dokinál,Noémitől vettek vért,szegénykém,annyira sírt,így még nem is hallottam.Kedden lesz eredmény,a karján levő ekcéma miatt kellett.

Megvan álmaim etetőszéke,chicco polly,itthon 40 körül van,de találtam az ebayen 70 euróért.Viszont ez az angol ebay :evil: A németen 100 euró minimum.Viszont megállapodtunk,max 20ezer/darabért veszünk.Most nagyon elkenődtem,annyira tetszik ez a szék.

http://www.youtube.com/watch?v=lXg46lFwlcQ
Vendég

Nyulasz: csúcs ez az etetőszék, de ilyen én max. csak álmodozhatok. :cry: Szegény Noémi! Olyan kétségbeesetten tudnak sírni. Én oltásnál Alexával voltam így. Sosem hallottam előtte így sírni.
Strandra meg azért necces mennem, mert lóg a hasam, mint egy csüngőhasú malacnak, de dolgozom rajta! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, sajna nem tudok visszaolvasni (pörög a fórum). Bent vagyok a koraszülött osztályon egy anyaszobában a lányokkal, csak hazaszaladtam hajat mosni. Szerencsére már mindhárom velem van és nem kötelező az inkubátor (de azért van egy a szobába, ha valaki fázna). Mindent én látok el a lányokkal kapcsolatban (evés, pelenkák, fürdés), olyan mintha otthon lennénk, csak néha jön egy csomó ember vizitelni és megállapítják, hogy milyen jól elvagyunk. :lol: A jelenlegi súlyok:
Zita: 2200 g
Kata: 1980 g
Lilla: 1670 g
Várjuk, hogy a picurinak meginduljon a súlya és elérje a 1900-2000 g-ot és végre hazamehessünk. A lányaim természetesen csodaszépek és nagyon jó kisbabák.

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!

Kép Kép

Még képek:

http://harmasikrek.tigriske.fotoalbum.hu/

Kép
tigriske1978

Timi,erről a székről én is csak álmodozom :lol: :lol: :lol:
Ja,oltásnál is sírt,de sajnos a vv tovább tartott,mert elég lassan jött le a vére,hát nekem óráknak tűnt...de utána megnyugodott hamar.

Tigriske,megnéztem a képeket,annyira szépek,formásak a lányok :D :D :D Picurnak hajrá,huzzon bele!!! :D
Vendég

Tigriske: nagyon szépek a lányok!

Nyulasz:szerintem én használtan fogok venni etetőszéket. Mostanában minden etetésnél eszembe jut, te mennyit szenvedtél a cumival. Hanga kiakaszt teljesen. Eddíg evett rendesen, mostanában meg nem hajlandó bekapni a cumit, vagy csak félóra szenvedés után, de akkor is kiköpi. Vigyorog, fintorog, eszi a kezét meg a rongyot, de a cumi akkor sem kell neki. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Nyulasz: szerintem a vaterán van fent 1 használt. Az előbb néztem. Licites, de villámáron 25 ezer.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Tigriske!
Ismerős a szitu, nagyon ügyesek a lányaid és szépen ellátod őket! Meglátod egy-ét hét és eléri a picuri is a kívánt súlyt! :lol: Milyen gyakran kell etetned őket? Mindet szoptatod? Azért segítenek a nővérek? (nálunk 2 óránként kellett éjjel is etetni, segítség nélkül az éjszaka rémálom volt...)
gyönyörűűek mindannyian!!!!

Nyulasz!
Nekem is tetszett a szék, csak hát az ára. Bár a mienk 27 volt leárazva, de új. (nagyszülőktől hozta a Jézuska... az egész kis családunknak, mindkét oldalról, apával röhögtünk is, hogy majd néha mi is beleülünk)
nagyon ügyesek a babáid, hogy így forognak.

Málna is fordulna, de feszes a külső combizma és ez akadályozza, most nagy nyújtásokban vagyunk, persze a gyógytornásznénink beteg, így lassabban haladunk. Tudom, ráérünk, csak 17-én megyünk koraszülöttgondozásra és szeretném, ha addigra átfordulnának. . .

Képzeljétek, nehezen, de rászoktattam őket a délutáni hosszú alvásra, mert már nagyon elegem volt a fél órás alvásokból, főleg, ha külön adták elő. Így most tízórai után alszanak fél órát, majd játék, ebéd, még egy kicsi játék és irány a szobájukban a kiságy. Málna szépen alszik másfél-két órát, Matyi van, hogy hamarabb ébred, aztán ittlent visszaalszik, szóval még azért finomítani kell a technikán. Ja és Málna olyan édes, mindennel próbálkozik, csak ne kelljen aludni. Vigyorog, dumál, huncutkodik, aztán pityereg, üvölt és mivel a gonosz anya semmire se vevő elalszik. persze végig hulla álmos, tekergeti a fülét.

KépKép
zsófikukac

Tigriske, hát ez tényleg a dreamgirls! :lol: Annyira szépek! A kis vöröskés a Lilla? Neki kell most szurkolni? Mennek a drukkok, hamarosan itthon lesztek! Addig is tök jó, hogy ilyen otthonosan vagytok a kórházban.

Nyulasz, látom nem egyszerű megszületnie ennek a széknek :roll: De ezt a chicco-t én is elfogadnám. Már csak épp nem adagolja a kaját a gyerkőcöknek. Hajrá, remélem találsz kettőt jó áron.
Szegény Noncsi! Iszonyúan sajnálom!!!! De Nálad megvígasztalodott.

Timi, én is a nyári jó formámra gyúrok, csak nekem nagyobb ciki, ha nem jön össze, mert több, mint fél év van a szülésünk között :oops: Bár tegnap este a csajok tettek róla, hogy ne vacsizzak.
Jobbulást Neked és apának, a csajaid meg remélem megússzák!

A vacsim meg azért maradt el, meg én is innen az ígéretem ellenére, mert váratlanul kitaláltuk, hogy elmegyünk a barátainkhoz. Ahol nem mellesleg finom gulyáslevessel vártak. Nem először voltak ott a lányok, és már máskor, máshol is találkoztak ezzel a csapattal (péntek esti női murik :twisted: :lol: ), de ezúttal le nem másztak rólam. Mint az anyamajom úgy néztem ki. Az sem volt jó, ha csak láttak. Az én ölemben kellett lenni, de néha még úgy is tutultak :shock: A jolly joker, a tv-reklám sem segített, így hazajöttünk :(

És az immár hagyományos éjszakai műsorbeszámolóm: hazafele a vendégségből elaludtak a kocsiban, és ez a 15 perc épp elég volt ahhoz, hogy iszonyú nehezen tegyük le őket, volt már 10 óra is. Míra reggel 6-kor ébredt (nem tudom, tudjátok-e követni, de neki ez már zsinórban a 3. átaludt éjszakája volt :P ), Emma valamikor 2 körül át lett hozva apa által hozzánk a nagyágyba, 5-ig békésen szunyált ott velem, amikor is éhes lett, megkajált, és egészen 6-ig küzdöttem vele a visszaaltatással. Amikor ugyebár ébredt Míra. De aztán ezután sikerült a családnak fél8-ig durmolnia. Volt már rosszabb is :roll:

És ami kérdéstömkeleggel most előállok :shock: :shock:
1. Milyen sampont használtok a babáknak. Most dicsekszem, kezdünk hajasodni, úgy vélem, jöhet a nagylányos samponozás. Na de melyik a jó?
2. Emma arca iszonyúan ki van pirosodva, szinte sebesedve. Szerintem a popsikenőcs csak jobban szárítja, csípi most neki. Mit érdemes venni rá? Erre is Bepanten vagy Sudocream? Avagy valaki a Nivea tégelyes krémjét is mondta már nekem :shock:
3. Mivel mostok fogat? Már ahol már van mit :lol: Mi kemény két db foggal rendelkezünk már, amit mind Emma birtokol :lol: Elég csak fogkefével megdörzsizni, vagy fogkrémet is kellene használni. Ha igen, akkor milyet?
Csak azért jöttem ennyi kérdéssel, mert délután megyünk apával bevásárlókörútra, és szeretnék mindent beszerezni. Remélem jár erre valaki addig :roll:

törpilla812

Zsófi, ez a Málna-műsor ismerős. Nekem Míra adja elő, ha fáradt. De azt áruld el, hogyan tudtad rászoktatni őket? Ez mit takart a gyakorlatban? Mert lassan kinőjük a babakocsit, be kell szokniuk a kiságyba.

törpilla812

Törpi,pont most gondolkodtam a fogmosáson,már nekünk is kettő van :D Mármint Balázsnak :lol: De tényleg,mivel?

Arcocskát én inkább megmutatnám a dokinak :roll:
Mi a beba koszmó elenni sampont használjuk.

A másik chiccot elvetettem,mert nem állítható a magasság.Hát ez meg drága. :roll:

Ja,a 15 perc alvással Noémi is nagyon fel tud töltődni :lol: Most megint visszaállt a fél órás szunyákra :evil: Gondoltam lapátolok havat,mert apa dolgozik,de nem végeztem,mert felébredt.Persze segíteni meg még nem tud :lol:

Hát igen,nem vagyunk kisegítve,ha az egyik jó alvó,de a másik kel :roll: Erre írtam múltkor,hogy hurrá,ikrek :lol:

Timi,hát,25-ért nem túl olcsó.100 euróért újat lehet kapni.Már én is néztem használtan,de még nem találtam kettőt,és jót.Sajnálom a cumisüveg sztrájkot :? Elég car :evil:

Zsófi,nyújtás?Jajj...nem fáj neki?Persze kell,tudom,és drukk,hogy meglegyen a fordulás addigra!
Nálunk sajna nagyszülők nem vesznek ilyen klassz dolgokat.Nem kell nekik még 2 unoka? :lol: Esküszöm jó gyerekek :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tigriske!
Csak ámulok és bámulok, hogy milyen gyönyörűek vagytok!!!!
Kitartás, már nemsokára jöhettek haza!
Melyik kórházban vagytok?

Törpilla!
Fogmosás:
Nem kell hozzá fogkrém, elég, ha nedves kis gézdarabkákkal áttörlöd a fogakat. Később is a gabinak van ehető fogréme, azzal lehet próbálkozni, 1 éves kortól.

Hajmosás:
Mi a babé koszmó elleni sampont használjuk. (a 3 évesnek is) Szerintem a legjobb.

Emma arcocskáját szerintem is mutasd meg dokinak, mert ekcéma is lehet, amit ront a popsikenőcs.

Tündi
Kép
Kép
_manó

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

Sziasztok, nagyon régen jártam erre, ha időm engedi olvasgatlak titeket.

Hogy az a 3 babó milyen édes!!!

Mi jól vagyunk, szépen növögetünk (6000, 6600 gr), de az éjszakai evésről még nem sikerült leszoknunk. 3-4szer kelünk, így én már eléggé hulla vagyok.

Etetőszék: én most vettem 2öt, szerintem nagyonjó:

http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=40

és most jó áron van, ha esetleg valakinek tetszene...a neten nem találtam ilyet 35000 alatt!

Remélem többet tudok jönni...

t-pk

Nyulasz, Manó, én is azonnal ekcémára tippeltem, de a lányok uncsitesója az lett (az apukák testvérek, családi "örökségre" gondoltam), de az anyuka azt mondta, szerinte nem az Emmánál.
Ettől függetlenül hétfőn mindenképp jön a dokink hozzánk 9 hónapos kontrollra, feltétlen meg akarom beszélni vele. Ma azonban nem bírtam tovább nézni a drága kis pufók pofiját, és 3szor bekentem Phlogosam-mal, és már sokkal szebb neki :)
Manó, köszi a többi tanácsot is!

T-pk, pont tegnap gondoltam rá, mi lehet Veled is, (meg Nyulasz kereste Andit), gondoltam, hogy nem kis feladatot adnak a babák, azért maradtok el. Ezek az éjszakai műsorok nem kevés energiát vesznek ki az emberből, de talán nincs olyan messze már, hogy könnyebb legyen, hogy átaludják az éjjelt. Én sajnos nem azok közé tartozok, akik sok jóval tudnak biztatni, de szerintem a Te esetedben már az is jól hangzik, ami nálunk van, hogyha kelnek, akkor is már csak egyszer-egyszer gyerekenként :wink: Várunk, gyere, ha bírsz :)

törpilla812

Törpilla!
Ekcéma és ekcéma között is van különbség.
Nekem a nagy ekcémás volt majd a kicsiken is láttam valamit, de gondoltam biztos nem ekcéma, mert a nagyon nem így nézett ki, aztán egyre csúnyább lett. Végül elvittem a bőrgyógyászhoz Őket és kiderült, hogy az is az. :(
Nálunk apuci volt gyerekként ekcémás. Így mind a három gyerkőc örökölte.

Lányok!
Nektek(akik velünk egyidősek vagy idősebbek) mikor támaszkodtak fel a gyerkőcök. (fej, mellkas felemelés könyökléssel). Doki szerint 3 hónaposan illene. (nagyfiam is akkor kezdte) De nekünk még nagyon nem megy. :roll: :roll: Hiába rakom őket hasra és mutatom meg Nekik, előre dőlnek mint egy zsák krumpli. :(

Tündi
Kép
Kép
_manó

Csak gyors életjel.
Visszaolvasni nincs erőm.
Kölkök rendben (kopp-kopp), anya készen...
vovanda

Sziasztok!

T-pk,jajj,éjszakákat sajnálom :cry: Elhiszem,hogy kivagy rendesen.

Törpi,az jó,ha javul.Kiváncsi vagyok doki mit mond.

Vanda,miért vagy készen?

Manó,mi 3 hónaposan könyököltünk.Noémi talán egy héttel később :roll: Neki többet kellett küzdeni,de hamar megerősödnek a karjaik,meg a hátuk.Biztos menni fog,végülis hozzánk képest csak két héttel vagytok lemaradva.Amikor egyszer megy,onnan 2 nap,és egész jó lett.Emelj elöttük játékot,hogy felfelé nézzenek.Jobb ötletem nincs :roll:
Vendég

Vanda :shock: Bár három gyerekkel mindig is csodálkoztam, hogy van ennyi erőd. pihend ki magad, amikor hagyják :wink:

Nyuszi, Manó, én is nagyon várom már a dokit. Remélem nem a hideg levegőn való alvás tett be az arcocskájának, mert akkor sanyi a hosszú, nyugodt teraszon szunyálásoknak :?

Manó, most visszanéztem a lányok produkcióit, amiket írkáltam, és megnyugtatlak, nagggyon későn kezdték el nekem a hasalást. Ha átforgattam őket azonnal tutulni kezdtek, sírtak, nyafogtak, nyögtek, szinte egy percig nem bírtak hason maradni, kinyomni magukat. Elmúltak már 4 hónaposak, amikor már 10 percet is elvoltak így, és ez fel is van írva. Gondolhatod, mekkora csodaszámba ment, ha 10 perc is említésre volt érdemes. Bár igaz, nemrég még Emma lassúságáról beszéltünk itt, tehát nem biztos, hogy én vagyok a követendő példa, de mindemellett Emma sokkal ügyesebb volt, és sokkal hamarabb kezdte ezt a hasalgatást, mint Míra. Mírához ez szeptember végére van felírva, amikor már majdnem 5 hónapos volt. Bár ő ekkor már térdét kifeszítve álldigált is. Most meg már inkább hagyjuk is, mert egy pillanatra nem tud megmaradni a fenekén :lol: :lol:
Én még egy kis türelemmel lennék a helyedben, aztán ha egy hónap múlva sem látsz érdemi fejlődést, akkor azért már felkeresnék valakit. Amit a lányok nekem is írtak, Dévényist.

törpilla812

sziasztok
Néha én is idekeveredek, nagyon szét vannak csúszva a napjaim, semmire nincs időm de nem tudom miért, mert tulajdonképpen a lányok esznek alszanak, és nem kell küzdeni hogy elaludjanak (csak este fürdés után)
szóval valamit rosszul csinálok

Amúgy nálunk lekopogom azt hiszem minden rendben, hasfájás talán nincs,
a 3. féle tápszert próbáljuk de iszonyatos az ára 2000/doboz
de az egyik ismerősöm mondta, hogy ők néhány 100 ft.-ért vették, csak azt nem tudom hogyan kaptak olyan receptet amitől ilyen olcsó lett
én sem bánnám mert megeszik a gatyánkat is

a tejem kezd gyarapodni, ( 3 fejésből összejön a két lány 1 adag kajája :shock: ) habár nem tudom mitől mert most pont nem eszek semmi csodaszer golyót, meg ksapszulát csak egy kis laktoherbet (arra még fussa)
Nekünk holnap kellen menni ortopédiára, de ekkora hóban nem is tudom mejünk-e gondolom 1-2 héttel később is jó lesz még

Nekem is lenne kérdésem:
Réka már kezdettől fogva felsír álmából de olyan keservesen hogy majd meg szakad a szívem, és ez kb fél percig tart, majd visszaalszik mintha mi sem történ volna,
Mi lehet ez?
valami szülési trauma, rossz álom, vagy ilyesmi
mindig sírva kel, és bármi van azonnal ordít

Móni
KépKép
reunion

Nyuszi!
Teljesen kimerültem... Meg kezdődő arcüreggyulladásom van, remélem, nem lesz nagyon gáz. Január eleje óta beteg valamelyik, kicsit sok volt a jóból. Meg néha normál üzemmódban is kidőlök néha, minimális segítségem van, elég fárasztó, meg ez a r...t tél is rátesz. De már jövök felfelé, 1-2 nap és üzemelek rendesen.

Móni!
Vlószínűleg álmodik valamit. Ne izgulj emiatt, ha nem alszik vissza, nyugtasd meg, emlékezni nem fog semmire. Nekem Balu egész sokáig fel-fel sírt, néha még most is előfordul, szeme nyitva, ül az ágyban, sír, de reggel nem emlékszik semmire.
vovanda

Vanda, Móni, nekem Emma ilyen. De mi a fenét tud álmodni egy ekkora csöppség, amitől sírnia kell. Ez olyan szörnyű :cry:
Vanda, remélem hamar sínen leszel újra! Jobbulást!

törpilla812

Sziasztok!

Felsírás néha nálunk is van,ahogy álmában mosolygás is.Mi mindig mondjuk mikor felsírnak,hogy biztos azt álmodta,hogy elvették a játékát :lol: Amikor mosolyognak,akkor meg angyalkákkal álmodnak :D

Vanda,ja,közben olvastam a másikban...a fene,tessék hamar meggyógyulni.Télnek már tényleg vége lehetne :evil:

Törpi,azért nem hinném,hogy ezentúl ne aludhatnának kinn.Csak lehet nem popsikrémmel kell majd kenned,hanem valami más cuccal.Majd írj!

Móni,ja,nagyon húzós a táp.És a 2-es még drágább is.Gondolom az ismerősőd nem HA-s tápot ad :roll:

Nálunk apa már kiborult az etetőszék mizériától :oops: Nem lesz chicco polly,drága nekünk,és most kitalálta,hogy ő használtat nem akar.Most találtam egy széket,ami csak kicsivel drágább,mint a "keret",csak nincs belőle,már írtam nekik,hogy mikor lesz.Vagy megkérdezem a játtszvelem.hu-n,hogy nincs-e ikres kedvezmény.Beteszem a linket:
http://gyerekalom.hu/jatek/fisher-price ... -etetoszek

...na megyek etetni :wink:
Vendég

T-pk: sajnálom a rossz éjszakákat!

És mindenkinél, akinél ez van. Lemerjem-e így írni... mi ma 8 órát aludtunk egyhuzamban. :D Egy-két hét alatt beálltunk egy napirendre úgy néz ki. 3 óránként esznek, így megvan a 6x-i evés, na meg az éjszakai alvás is. Nap közben pedig vigyorgós babáim vannak.
Alexa ébredésével nem tudok mit kezdeni. Szinte kivétel nélkül visítva ébred. A szeme még nincs is nyitva, de már kiabál, aztán kinyílik a szeme és mintha minden a helyére kerülne, már vigyorog is. Nem tudom miért csinálja. Ilyenkor álmodna, vagy csak egyszerűen ilyen rosszul ébred?

Tegnap moziban voltunk. Sosem voltam még ilyen sokáig külön a lányoktól, már a film elejénél éreztem, hogy veszettül hiányoznak, pedig a film szuper volt.

Nyulasz: Őszintén megmondom, én nem ragaszkodom a nagy márkákhoz. Mi valószínű, hogy noném etetőszéket veszünk, ami dönthető és állítható magasságú. Más szempontokhoz nagyon nem ragaszkodom, kivéve az olcsóságot persze. Ezt néztem ki egyenlőre: http://katibababolt.hu/index.php?termek=61 Mi mindent itt vettünk, sok-sok ezret spóroltunk, mert a legolcsóbb boltok egyike és eddíg semmit nem bántam meg.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!
visszaolvasgattam.....tigriske: csodaszépek a csajok!!!!
törpilla : Rékának is van a ki arcocskáján oldalt és a koponyáján is itt-ott ilyen ekcéma szerű piros folt. Már többször látta gyermekorvos is, de egyértelműen nem mondta ki , hogy ekcéma lenne. " Érzékeny a bőre" többnyire ennyivel lezárta a dolgot. Viszont írt fel egy gyógykenőcsöt, amit gyógyszertárban kevernek ki, pár forint és attól elmúlik.
nyulasz: hogy vagytok? Mi most bebe ha start aktív tápszert eszünk, ami receptre felírva 2050ft / doboz.
6 hónapos kortól írja fel a doki beba2 . Az drágább? :shock:
vanda: gyógyulj meg te is! Örülök, hogy hogy a gyerekek jobban vannak már.

vocsi73

Timi,hát nálam az egyik szempont,hogy itt fog állni a nappalinkban legalább másfél évig,és azt kell bámulnom,és ezért keresgélek olyat,ami tetszik.No meg a noném dolgokat ki kell fogni,én már többször jártam úgy,hogy azt hittem spórolok,ha olcsóbbat veszek,aztán meg csak bosszankodtam.Persze nekünk is fontos az anyagi része,és az tényleg jó áron van,amit néztél,én eddig ilyen tudású széket 20-ért láttam mindenhol,na,ehhez képest írtam,hogy a fisher price már tényleg nem sokkal drágább.
Most pont azon bosszankodom,hogy a pelenkázó feltét már tönkrement,örültem,hogy nem 5-8 ezer forintba került,mint sok helyen,hanem 3-ba,erre kilukadt.5 hónapot bírt,most vehetünk másikat.
Tényleg nem sznoboskodás miatt nézek márkásat,bár apa már ezt is a fejemhez vágta,hiszen a babakocsit,hordozót is féláron vettük,és nem a legdrágább típust.Sőt!A kiságyak is 11 ezerbe voltak,pedig lehet szépet kapni 40-ért.
Na mindegy,nem is ragozom tovább,egyszerűen nehezen barátkozom meg a számomra nagy,műanyaggal teli székekkel.

Örülök a napirendeteknek,meg a vigyorgós,éjszakákat átalvós kis ügyes csajaidnak :D
Mit néztetek meg?

Vocsi,megvagyunk,Noémi megint rossz evő lett,tegnap evett 4x70 tápit,este meg 200-at :shock: Egyszerűen nem értem.Tegnap semmit nem kapott,se almát,se főzeléket,se pépet,kiváncsi voltam,hogy azok miatt eszik-e rosszul,de nem.Igaz most Balázs is kevesebbet eszik,már arra is gondoltam,hogy a 2-es táp sűrűbb,laktatóbb,és azért megy kevesebb belőle :roll:
Mi is ezt a tápot esszük,most kezdtük a 2-est,és párszáz forinttal drágább,mint a start. :evil:

na megyek,majd még benézek.
Vendég

Nyulasz: nem azért írtam, mert sznobizmus a márkás! Nehogy félre érts! Isten ments, hogy megbántsalak! Vannak dolgok, amiből én is ragaszkodom az ismert minőséghez!És az is igaz, hogy nem mindegy mit néz-kerülget az ember hónapokon-éveken keresztül. Az az FP egyébként tényleg jó áron van a többihez képest. Mondja valaki, hogy a pénz nem boldogít!(szerintem ezt egyébként nagyon gazdag ember találhatta ki) Ilyenkor milyen jó lenne, ha sok lenne! :wink:
Avatart néztük, most láttam először 3D-s mozit.

Milyen ez a 2-es táp? Mikortól írják ezt? Én lehet, hogy megkérem a gyerekorvost, hogy váltsunk valami olcsóbbra, mert az enyémeknek közel 20 ezer 1 hónapra most a tápszer és ezt kissé sokallom.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziaszotk,

előjövök a readonly üzemmódból:

Nyulasz, nekünk olyan etetőszékünk van, amit Timi belinkelt, én nagyon szeretem. Mi is ott néztük ki, de aztán kiderült, hogy Bp.-en a Lehel téri babadiszkontban is lehet kapni, ugyanannyiért (akkor még 19900 volt az ára). De mindenképpen nézzétek meg személyesen, amit kiválasztottatok, mert mi úgy jártunk, hogy a Lehel téren csak 1 volt ebből a fajtából, de ajánlottak egy condor típusút, ami ránézésre tök ugyanez, így végül 1 ilyen, 1 olyan lett. A condort utálom, az övcsatja rémesen szoros, alig lehet ki- és bekapcsolni, a giraffeclubos sokkal jobb. Ja és a condor egyik oldalon időnként kilazul a széktartó, szóval elindulna lefelé a lányom, ha a másik oldal nem tartaná... :?
(pedig ránézésre a condor csinibb:
http://www.condor.hu/hu/etetoszekek)
Amúgy brendonban most van akciós abc design, 19900 Ft-ért :)

Timi, 2-es táp 6 hós kortól van, talán a nem HA-sok olcsóbbak.

Bocsi, terveztem már, hogy "beköszönök" rendesen :)
amúgy ideillünk, néhányótokkal másik topikban is voltunk közösen, enyim gyerekek 36+4 napra születtek 3100 ill. 1960 g-mal (nem elírás :? )

Kép

Timi,okés :D
Avatart apa nézte meg,neki is nagyon tetszett.
A 2-es táp 6 hós kórtól van.Én is akartam olcsóbb tápit,de azok nem HA-sak,így nem váltottunk.

Szia Mó!
Köszi,mindenképp megnézzük élőben.Bár gondolom ezek használat közben derülnek ki :roll:
Néztük az abc design-t,de apa stabilabbnak látta a top ridert.Pedig én is utánanéztem,35 körüli az abc ára.
Ja,és gyere sűrűbben,no meg képeket kérünk! :wink:
Vendég

Timi, Nyulasz!
Ez a giraff-os etetőszék van a tesz-vesszen is újonnan, nézzétek meg ott is! :wink:

Nyulasz!
Van ilyen, hoy nem akarnak enni. nekünk főleg Matyinál volt régebben, most viszont ő a zabagép, Málna feltünően kevesebbet eszik. Az elején én is aggódtam, most már nem érdekel, pont annyit eszik, ami jól esik neki. Ha meg nem lakik jól, legközelebb többet eszik, Noémi is bevágta este a 200 ml-t!
Mi 1-es tápit eszünk még mindig, mert ezt fel tudja írni a drnő közgygyra :oops: , így ingyen van. Tejpéppel is ez a helyzet....
Amúgy először 6 hónaposan, még nem voltak 5 kg-k koraszülött tápit írt fel, de abból iszinyat mennyiségeket megettek és 2 óra múlva éhesek voltak. Az 1-essel helyreállt a normális rend, szóval lehet tényleg laktatóbb nekik a 2-es.

Képzeljétek ma fürcsi után átfordult Málna, pelusban! A vicces az volt, hogy meztelenül nem ment neki, pelusban meg igen. :lol: Ja és kezdi hason emelgetni a popsiját és pár centit kúszik.

KépKép
zsófikukac

Nyulasz: ha ismét noném pelenkázólapot szeretnél...osanban most van akcijós, ha jól emlékszem 3000-3500 :wink:
ha mégsem bocsiii :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Hali Csajok!
Csak bekukk, hulla vagyok, Rékának reggelre taknya-nyála egyben volt, szarul aludtunk.

Tápszer: ha nincs tejallergia gyanú és nem ragaszkodtok a HAs táphoz, jó szívvel merem ajánlani a DM saját márkás(Babylove) tápszerét. Van belőle 1-2-3, ha jó a memóriám, az 1-2 1250, a 3as 1150 Ft. Mi most ezt isszuk, egy hátrányát láttam eddig: picit nehezebben oldódik, nagyon össze kell rázni.
vovanda

vovanda

Nyulasz, igen és nem (használat közben). Mi direkt úgy készültünk, hogy "megrángatjuk", a girraffe-nél csináltuk is, de a condor dobozban volt és nem vetettük ki belőle :( A csatot is kipróbálhattam volna, de eszembe se jutott, hogy ilyen béna is lehet, ráadásul ld. mint fent, rutintalanék nem vetették ki a dobozból... :roll:
Igyekszem majd sűrűbben jönni :) képet nem szívesen tennék fel, de priviben megadom a blogunk címét annak, aki kéri, onnan van link a képtárra is

Zsófi: Málnának gratula az átforduláshoz :) nemsokára úgy fogsz könyörögni neki, hogy egy percre maradjon már nyugton, amíg megkapja a tiszta pelust :wink:

Kép

Vanda, jobbulást mindkettőtöknek!

Mó, én nagyon kíváncsi lennék rátok, ha nem gond, kérném azt a blog-címet :oops: Ti időben elég közel álltok hozzánk, próbálok felkészülni, mi fog rám várni :lol: :lol: :lol:

Zsófi, gratula Málnának! :D Egyetértek Móval, Emmát alig pár napja vettem rá a forgásra, most meg már pelenkázni sem tudom, azonnal hasra fordul, miközben a popsiját próbálom megemelni :?

Nyulasz, szerintem már beszéltünk róla, de én nem biztos, hogy sokat feccölnék egy új pelenkázóra a helyedben. Heteken belül olyan aktívak lesznek a Bogyók, hogy eszedbe sem fog jutni azon pelusozni őket. Én már hónapok óta a földön teszem tisztába a lányokat.

Timi, ügyesek a lányaid, nem tom hogy csinálod, hogy ennyit alszanak, de nagyon ügyi vagy.

Bár tegnap este nekünk is átaludta mindkét csajszi az éjszakát. Míra ébredt 3/4 7-kor, dumált, majd nyafizott, és fel sem keltette Emmát, aki 1/4 8-kor kukorékolt reggeliért. Isten tartaná meg jó szokásukat :roll:
Doki nem volt, nem ért ide, uhogy holnap reggel viszem Emmát megnézetni, meg akkor már Mírával is túlesem ezen a 9hós rutinellenőrzésen. Lesz pár kérdésem a dokihoz. Többek között tápszer kapcsán nekem is, mert valóban a gatyánk rámegy erre a HA-s sz...-ra.

törpilla812

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?