Új privát üzeneted érkezett!

Gabika, Celine! :D
Üdv itt közöttünk! Olyan jó hogy egyre többen leszünk!!! Remélem mindketten jól vagytok. Mit szeretnétek? Fiút, lányt?

Gabika!
Első baba?

Csibe!
Nagyon sajnálom! :cry:
Biztos, hogy jó a struccpolitika? Pont a gyerkőc miatt? Ha gondolod írjál (akár priviben is), hogy mi a gond. Néha olyan jó kiírni/kibeszélni magunkból. Még ha nem is tud senki sem segíteni, jó ha meghallgat valaki. (Főleg, ha idegen :wink: )
Bocsi ha túl indiszkrét voltam :oops: .

Kép
Kép
konan

Tényleg lányok, kicsit korai a kérdés, hisz még meg se születtek a bébik, de ti 3 évig tervezitek otthon maradni a picivel? Mert nálunk az van, hogy a párom nagyon el akar jönni Gyedre. (Ha tehetné, már rögtön a legelejétől, de ugye az első fél év kötelezően a mienk.)Az igazat megvallva arra gondoltam, ha én kb. 1 évig otthon maradok, és utána a párom van vele 1 évig, akkor ez nem olyan nagy kiesés a munkahelyen sem. Vagy nem jól gondolom? Mert én vissza akarok menni szülés után dolgozni, de ha bejelentem, hogy 2 vagy 3 évig ne számítsanak rám, akkor már vissza se menjek. Ti mit gondoltok erről?

Amúgy én is úgy tervezem, hogy ameddig birok, addig dolgozok, majd attól is függ, hogy milyen nyár lesz. De ha birom, akkor július-augusztusig.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok

gabika, celine
Üdv itt!!

bagzerka
sajnálom a nagypapád!:(

minyu: sajnálom a párod nagyiját, de azt hallottam, hogy ilyen idősen lehet már olyan, hogy meggyógyul az ember a rákból, tudok rá példát is, úgyhogy fel a fejjel!

csibe: gratula az uh-ért!:D a crl pedig a baba hossza a farokcsontig mérve.

luca: várjuk a beszámolót! ma mész, ugye?

Képzeljétek már ma megjött a genetikai eredményem, ami NEGATÍV. Nagyon örülök :lol: most nyugodtam meg teljen. (vagyis majdnem:))

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

én május közepéig szeretnék dolgozni, mert utána már nagy meleg lesz :roll:

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Igazából azért a gyerkőc miatt, mert ezen a téren igazából nincs gáz. Imádja a lányát, és várja is a kicsit. És szerintem ő nem is éli meg azt, hogy gáz van (vagy nem akarja, vagy fél beismerni, vagy mit tudom én).
Most egyébként az utóbbi időben mintha meg is emberelte volna magát, ami persze a tényeken nem változtat, de legalább nem csinál úgy, mintha ő találta volna fel a spanyol viaszt, és nála jobban senki nem tud semmit a világon (vagy legalábbis nem olyan hangnemben, ahogy szokta)
De hát nem akarok senkit igazából ezzel fenntartani, 16 éve vagyunk együtt, 16 év gondját-baját úgyis nehéz pár szóban elmondani :D Arra teljes sztorira a hely kevés

Kép
Kép
csibe21

Petra!
Jó hogy túl vagy rajta és ilyen jól fogadták a hírt! Én már le sem tudnám tagadni a pocim és a mellnövekedésem miatt :mrgreen: .

Ági!
Örülök, hogy jobban vagy, de azért vigyázz magatokra!
A terv arról szól egyelőre, hogy 2 évig maradok otthon. Egyrészt a 3. évi gyes miatt, ami éppen nem egy egetrengető összeg, másrészt én (még ha megköveztek is érte) 13 évvel ezelőtt sem bírtam 2 évnél tovább otthon. Gondolom ez most sem lesz másképp. De mivel azóta csak ''öregedtem" :wink: ki tudja? Majd meglátjuk.

Kép
Kép
konan

Köszönöm a kedves üdvözlő szavakat lányok! :)

Konan: én kislányt szeretnék, a párom kisfiút :D .. természetesen mindkettőnek örülnénk!!! De én gyermekkorom óta egy kislányt szeretnék elsőnek, második babának pedig fiút :roll: ...

Ági: én szeretnék 3 évig a gyerkőccel lenni, bár függ majd attól is, h hogyan reagál a főnököm a babahírre. Eddig mindig pozitívan állt a dolgokhoz, remélem, velem is az lesz ... az egyik kolléganőm a múlthéten jött vissza 3 év után, semmi baj nem volt, visszafogdták. Hasonlóan sztném én is ..
Vendég

Ja, én vhogy júniusban szeretném otthagyni a munkát .. hát meglátjuk, h mire lesz lehetőségem :roll: Látom többen is túlvaytok a bejelentésen .. én még halogatom, de sokáig már nem fogom tudni, így sztem ezen a héten meglesz ... :roll:
Vendég

Judit!
Jaj de jóóóóóóó!!! Látod, hogy minden rendben lett!!! Hurrá-hurrá-hurrá!!! :D

Kép
Kép
konan

Csibe,
hihihhihihih, én is!! :lol:
Így már megértem miért vagy pótólhatatlan.... :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

ági,

azt hiszem te kérdezted... igen, a vizsgálatokra kötelező elengedniük. Nem kell kivenned szabikat!

Én kb június/júliustól mennék szabira és terveim szerint 1,5 évig maradnék otthon. Sajnos 3 hitel nyomja a vállunkat... ha csak nem nyerünk a lottón, nem tehetem meg, hogy 3 évig itthon legyek.
Ráadásul az én szakmámban még 3 hét kiesés is iszonyat hosszú, nem hogy 3 év....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

na akkor honeymoon megérti, hogy én sem tudok otthon maradni 3 évig
nemcsak a kiesés miatt, hanem a hitel nekünk is ott van a tarsolyban, nem is kicsi
ráadásul nekem van fix fizetésem, az én nevemen van a hitel, tehát a totális felelősség is ilyen téren engem terhel (na ez az egyik állandó nézeteltérési pont, mert nem látom, hogy ez ellen a helyzet ellen párom sokat szeretne tenni, ami engem meg naggggyon frusztrál)

Kép
Kép
csibe21

sziasztok!
Régen voltam már itt! Szabadság, meg doki...
Minyu!
A köv vizsgálatom: 04.07-én lesz UH.

Ma voltam a 16. heti vérvételen. Nekem a komibnált tesztet is csinálták, meg kértem Toxoplazmosis vizsgálatot is, szó szerint egy vödör vért vettek le. Aki iszonyodik a vérvételtől az készüljön fel. Kb. 6 kémcsővel levettek nekem.
Lehet enni-inni előtte. Én szerencsére bírom.
A 12. héten is csináltak nekem vérvételt (kombinált teszt első rész), és minden jó lett. A Down kór esélye 1: 10000-hez. Ez a lehető legjobb eredmény. És van ilyen, hogy korfüggő kockázat, az 1:699-hez lett.
Meg van pár biokémiai adat, ezeket egyelőre nem értem, de majd utánakeresgélek. (PAPP-A, szabad HCG)

Legközelebb a 19. héten megyek UH-ra, 3 hét múlva.

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Csibe!
Azt hiszem, tudom miről írsz. Ezért írtam én is, hogy az utolsó év (3.) a gyes miatt szinte szóba sem jöhet. Nekünk is rettenet hitelünk van az én nevemen és szintén csak nekem van fix fizum. De ezen nem idegeskedünk igaz? A baba miatt! Most már értem!

Kép
Kép
konan

Ezt a hatályos Munka Törvénykönyvéből másoltam ide:

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;

b) közeli hozzátartozója [139. § (2) bekezdés] halálakor, esetenként legalább két munkanapon át;

c) ha keresőképtelen beteg;

d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;

e) amíg önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltóként tűzoltási vagy műszaki mentési szolgálatot lát el, feltéve, hogy a tűzoltás és a műszaki mentés nem munkaköri kötelessége;

f) a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén legalább négy órára;

g) ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a munkahelyén megjelenni;

h) munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a munkáltató engedélye alapján;

i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára.

A d) pontban a lényeg

Dóri

Kép
dorka78

A magyarorszag.hu-ról bemásolva:

A kötelező orvosi vizsgálat

A munkavállalónak nem kell dolgoznia a kötelező orvosi vizsgálat teljes és a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálat időtartama alatt sem .

A Legfelsőbb Bíróság Munkaügyi Kollégiuma vonatkozó állásfoglalása értelmében - a kollektív szerződés vagy a munkaszerződés eltérő rendelkezése hiányában - e körbe tartozónak kell tekinteni mindazon orvosi vizsgálatokat, amelyeken a munkavállaló jogszabályi rendelkezés alapján (pl. tüdőszűrésen) - ily módon egészségi állapotától függetlenül - köteles megjelenni (MK 23. b) pont).

Az Mt. külön kiemeli, hogy kötelező orvosi vizsgálatnak kell tekinteni a terhes nőnek a terhessége ideje alatt, a terhességével összefüggő orvosi vizsgálaton való részvételét is. Ugyancsak feltétel, hogy az ilyen vizsgálaton való megjelenésre kizárólag csak munkaidőben legyen lehetőség.

A munkavállalót az e pontban megfogalmazott munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés esetén távolléti díja illeti meg a kiesett időre .

A jobb megértés kedvéért: Ha a munkavállaló azért esik át valamely orvosi vizsgálaton, mert az betegsége megállapításához, vagy rendszeres kezeléséhez szükséges, úgy ezek a vizsgálatok nem minősülnek kötelező orvosi vizsgálatnak még akkor sem, ha a vizsgálat lefolytatása csak a munkavállaló munkaidejének terhére oldható meg. A betegség miatti orvosi vizsgálat tehát a keresőképtelenség megállapítása miatt mentesíthet a munkavégzési kötelezettség alól.

Kép
dorka78

Sziasztok!
Voltam ma uh-n.Reggel 7-re mentünk, és 11-kor végeztem.

Az egyik baba beteg.Tisztán látszott sajnos.Nyaki redő iszonyat.És végig a gerince mellett is vizenyők vannak.
Több doki is nézte.
Felküldtek Pestre, ott is megnézik.Holnap megyek vonattal.Sajnos egyedül kell mennem.Senki nem tud elkísérni.

Valószínű annak a babának nem szabad megszületni.
Nem tudom, mi lesz. :cry: Majd holnap elmondják a lehetőségeket.
Magam alatt vagyok nagyon.

Láttuk, ahogy mocorognak.Minden alkatrészük megvan.
Egyik 69 mm, a pici meg 55 mm.
Most még egyformábbnak kellene lenniük.

Ez van sajnos.

:cry:
Vendég

Üdv az ujaknak!!!

dorka :)
:oops: :oops: :oops: bocsika. Ird le légyszi megint az adatokat.

Ma voltam én is dokinál, most nem mértünk biometriát, csak megnéztük a szivét. Doki kérdezte, tudjuk-e már a nemét. mondtam, hogy még nem, hacsak a doktor ur most meg nem mondja. De sajna még nem látta.
Jövö héten kell menjek afp-re, 3 hét mulva megint doki, akkor mond idöpontot a 18. hetire.

Na, megyek, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Bagzerka: sajnálom a nagypapádat :( Hiába tudod aggyal, a szívednek akkor is hiányzik.
Petra: örülök, hogy jól sikerült a munakhelyi bejelentés :)
A.m: igen, emélkszem én is Harivera-ra, drukkolok neki, hogy most minden rendben legyen velük! UHhoz gratu és legkésőbb szülésnél úgyis kiderül a neme :)
Csibe: Neked is gratu az UHhoz. :) Jobbulást mihamarabb. Pároddal a problémákat sajnálom, nem tudtok leülni beszélgetni róluk? Vagy akkor még rosszabb lenne a helyzet? Bocs a belepoffért. :oops:
Honey: próbálj meg pihenni egy picit és vigyázz magatokra.
Gabika: üdv itt! Ha Te megbízola dokidban, akkor ne válts. Szerintem egyébként nyugodtan rá is kérdezhtesz a végén, hogy mikor kell legközelebb jönnöd.
Celine: Neked is üdv itt :)
Judit: örülök, hogy nálatok is minden rendben :))

Otthon maradás: én a következő 4-5 évben nem szeretnék visszamenni, 2-3 éven belülre tervezzük a kistesót. Sőt mivel sok gyerkőcöt szeretnénk (4et) a 3. után lehet elmegyek főállású anyának, de ez még nagyon távoli jövő.

Luca: nem tudok mit írni. :( :cry: Borzalmasan sajnálom! Irj amjd, hogy holnap mit mondtak.

Kép
kistiggrincs

Luca!

Épp ma gondoltam rád! NAGYON sajnálom, hogy az egyik baba beteg. Pedig nagyon szurkoltam, hogy egészségesek legyenek mindketten.
NAgy ölelést küldök holnapra és kitartást! :(

Kép
Kép
a.m.

Luca :)
Nagyon drukkolok nektek, sok-sok pozitiv energiát küldünk!

Kép
Kép
Kép
minyu

Luca!

Sok erőt és kitartást kívánok holnapra, meg természetesen a későbbiekben is, bár a holnapi nap lesz nehéz még előtte.

Gondolunk rád, ha hazaértél, írj, mi a helyzet.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Luca!
Gondolok rátok holnap, és nagyon veled vagyok most lelkiekben!!! Puszillak.

szeder74

Gabika, Celine! :D
Üdv itt!Elsősorban gratulálok a pocaklakóhoz!

Bagzerka! :cry: Őszinte részvétem. Ilyenkor sajnos nem lehet semmi vígasztalót mondani. Talán a kis jövevény érkezése egy kicsit enyhíti a szívedben az űrt.

Luca! :cry: Nagyon de nagyon sajnálom ami a kisbabával történt. :cry: Nagyon szorítok holnapra, és lélekben veled vagyok!Komolyan azon gondolkodtam, hogy tudnék segíteni.

Minyu! Azért nem semmi amit írtál. Ez lenne a sors?Nagyon remélem, hogy ezesetben nem történik semmi tragikus.

Eszike!Gratulálok a jó eredményekhez! :D

Csibe!Remélem, azért jóra fordul minden a munkahelyeden, és persze a magánéletedben. Hasonlóan KOnanhoz, ha beszélnél valakivel, csak nyugodtan írd le. És egyébként abszolút megértem, a hozzáállásod. :D

Alíz

KépKép
roni0422

Luca nagyon együttérzünk veled, imádkozunk értetek, és holnap várunk a hírekkel:(

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Luca! Drukkolok, hogy ne legyen gáz. De ha mégis, akkor vígasztaljon, hogy legalább az egyikkel nincs semmi gond, és szépen fejlődik.

kistigrincs, ami a megbeszélést, hát azzal már többször próbálkoztam ennyi év alatt. Mintha a falnak beszélnék

roni, a munkahelyemen nincs gáz :D inkább jól esett, hogy a családi gondokról tudva a főnök aggódott, mert tudja, hogy már nagyon labilisan álltam ehhez az egész kapcsolathoz. Illetve az is természetes részéről, hogy amiatt aggódik, hogy mi lesz, ha nem leszek. De hát ő már csak ilyen, és tudom, hogy nagyon sokra tart, ad a szavamra, és sok mindenben ki kéri a véleményem. Ezért hát biztos hiányozni fogok neki :D De megnyugtattam, hogy meg fogjuk oldani valahogy.

De a lényeg lányok, hogy nem vagyok depis típus, úgyhogy ezt is meg fogom oldani - vagy így, vagy úgy. De nem most, most koncentráljuk a pocaklakóra

Kép
Kép
csibe21

gabika, üdv itt és gratula a babóhoz!!!
szerintem a doki dolgot neked kell eldöntened, és nálam a fô érv az volt hoyg mennyire szimpatikus, és hoyg megbízz benne, elvégre ô lesz ott veled életed egyik legnagyobb eseményén, nem mindegy hog kit engedsz magadhoz közel akkor! meg persze a szülésznô, ô talán még fontosabb is, hisz ô méginkább veled van, a doki ált csak a végére jön be, ha mindne jól megy! és sztem egy doki nem attól jó hoyg magánban vagy nála vagy sem, ez a dolga hoyg foglalkozzon veled, és ne attól legyen jó fej, hoyg fizetsz érte!!! én az elôzô terhességem 8. hónapjában találtam rá a számomra igazi dokira és akkor be is fogadott, vagy hát elvállalt, szerintem neked is van még idôd! mondjuk azóta csomó hely megszûnt, meg ezek, de ne kényszerbôl válassz!! :)

celine, nekes i üdv itt :)

petra!
tök jó hogy ilyen jól fogadták!!!! az eltérések miatt sztem ne aggódj, majd ha mész valamelyik dokihoz (körzeti, nôdoki vayg védpnphöz) kérdezd meg, és majd jól elmondják. úgy emlékszem nekem is volt ilyen simivel, és semmi bajt nem jelentettek!

csibe, jól teszed, ne stresszelj most ezeken feleslegesen. és remélem hogy jól megoldjátok majd!!! mert azért elmúlni maguktól nem szoktak ezek, mint tudjuk :S és ha segít, sztem itt mindneki szívesen meghallgatna!!

ági, örülök hoyg jobban vagy, de azért ne dolgozd agyon magad!!!! a suttogót nekem is sokat dícsérték, de az nem úgy van hoyg az 1. kötet az ilyen picikékhez a 2. meg a nagyobbaknál?? nemtom, nekem nincs meg, de így rémlik..
én simivel 2,5 évet voltam itthon és naggyon jó volt!!!!! meg az is hoyg amikor bölcsibe adtuk, már remekül beszélt és elmondta, ha gondja volt, meg nagyon kis társasági.. az egy évet te, másikat párod....hááát nemtom :D mi is így terveztük az egyetem miatt hoyg egyet én, másikat majd párom halaszt, de végül semeliykünk sem halasztott, vittük be manót magunkkal!! de olyan szempontból jó, hoyg jól összenôjenek apukájukkal is, de sztem akkor még eléggé anyások a gyerekek. de lehet h máshol máshogy megy/ment. meg nálunk még az is rátett hoyg ln 19 hónapos koráig szoptattam, így adott volt hyg ki kell a bébinek elsôsorban :D

ja, képzeljétek, múltkor, mikor dokinál voltam, kérdezte ki volt a szülésznôm simivel, és hogy ha ôt szeretném, hívjam fel nyugodtan, hoyg ô is beírhasson a kis naptárjába!!! :) ez olyna jó volt hoyg ilyen szinten is már hivatalos vagyok! ott vagyok már a doki naptárkájában :D és ma fel is hívtam a szülésznôt hoyg bizony jegyezzen be, és megtette, meg mondta hoyg menjek beszélgetni valamikor. tökjó lesz, tiszta de ja vu :)

judit hurrá az eredményhez, látod hyg mindne okéé???!!!!!!! :)

eszike!
örülök hoyg jók az eredmények!!! de köszi hogy a vödör vért leírtad :S már csak ez hiányzott :P remek. mert nekem az olcsóbbság érdekében az elsô adagot is meg az afp-t is leveszik majd, alig várom.....27.-én megyek, szupi lesz...

luca :(:(:(
jajjj nagyon sajnálom!!!!!!!!!!! majd írj, hoyg mi volt! puszik neked!!! ha bármiben tudunk segíteni, szólj....

ma, simi-mentesen marcival sétáltunk csomót, meg vettünk pár dolgot, majd este szemüvegemet kiváltottam az arénában és teszkóóztam is, és megvettem picurka elsô saját ruháját: egy kis 3as csomag fehér pizsi rugi :) már valami kellett...
marci meg kb 4 napja nincs, mert a trafóban dolgozik egy elôadásban, így alig látom.... de kedden vége. és szerdán meg tök jó napunk lesz: este anyu elmegy megnézi marcival az elôadást, majd itt alszik, reggel mind a 4en megyünk simikének a bölcsis húsvétjára, majd kis séta és 13.40re praxisba mind hoyg megnézzük ki is van odabent!!!! úúúgy várom!!!!!!! remélem megmutatja magát!

na jóócak! hulla vagyok!
ti nem készültök ki estére ha sokat sétáltok napközben?? én a sok állást is megérzem, a derekam kész van.....
na jóóócak!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok lanyok!

Hosszas lapulas utan en is ugy dontottem, hogy a szinre lepek. :oops:

Kezdettol fogva olvasom a topikot, csak sajnos az elozetes rossz tapasztalatok miatt (en is elveszitettem egy babot tavaly oktoberben :( ) nem akartam csatlakozni a "biztonsagos" 12. het betoltese elott. De vegre megvan :lol:

Magamrol annyit, hogy majdnem rangidos vagyok (talan Luca elottem van, de neki mar vannak gyerkocei, szoval elso babaval mindenkeppen vezetek korban), az iden juniusban toltom be a 36-ot. Sok oka volt annak, hogy miert vartunk ennyit a baboval, de nem akarok belemenni. A lenyeg, hogy most mar erkezik vegre, es mi nagyon varjuk. A hivatalos datum szept. 27, szoval itt viszont sereghajtok kozott vagyok.

Es nem Magyarorszagon elek, igy eppen ellentetes idozonaban vagyok veletek, de azert probalok akkor jonni, mikor van vki mas is. Szerintem, ahogy szuletnek a babocak, egyre tobben leszunk ugyis ejszaka, hajnalban, illetve egyeb lehetetlen idopontokban, amikor nem hagynak minket aludni :)

Luca: nagyon sajnalom az egyik babat, es szurkolok a mai vizsgalatra, hatha kiderul, hogy teves volt az elozo.

KépKép
Kép
humanka

Humanka :) , a kis lapulos :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Csabi multkor mondtam hogy olvasgatsz, es probaltam megkeresni a nickedet, de nem talalatam hsz-t. Hehehe, milyen kicsi a vilag :)
Teljesen nemzetkozi lesz a topicunk :) Azert meseljel egy kicsit, hogy zajlik odaat a terhesgondozas.

Na, bedobok egy kis reggelit, a fiuk most indultak bolibe+dolgozni

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!!!

Luca nagyon sajnálom az egyik babát!! Drukkolok a mai naphoz és nagyon várunk a hírekkel!!!

Bagzerka szerdára megy a drukk, hogy megtudjátok ki lakik a pocidban :lol: :lol:

Humanka üdv. köztünk jó, hogy jöttél!! Egyidős babások vagyunk :lol: :lol: Én is szeptember 27-re vagyok kiírva!!! :lol:

Minyu jó étvágyat a reggelihez, Énis mindjárt megyek :):)

Aztán 1/4 10 védőnő és délután 3 doki!! Szorítsatok Nekem is! Egész éjjel alig aludtam!! Remélem minden rendben lesz!!!

Kép
Kép
lanta

most olvasgatok vissza....
Luca :cry: :cry:
Nagyon sok erőt kívánok a mai naphoz!! Nagyon-nagyon sajnálom,hogy így alakult! :(
holka

Luca!

Nagyon-nagyon sajnálom :cry: :cry:
Gondolok rád, és remélem jobb hírekkel jössz.
Annyira megrázott, mi egy városban élünk, és bár még nem találkoztunk személyesen, egy helyen fogunk szülni elvileg 1 nap különbséggel, úgyhogy nagyon is átérzem....

De szorít Neked sok-sok ember (ismeretlenül is)!!!

Dóri

Kép
dorka78

netti!

Remélem, nem bántottalak meg valamivel...
Mostanában nem írsz...

Dóri

Kép
dorka78

Sziasztok!

Lanta
Ari vagy, köszönjük. :lol: Azt hiszem a lufiknak volt a legnagyobb sikere bár egész szombat virgonckodott, nagyon jó kedve volt a kisédesnek.
Jó kis mozgalmas babás napod lesz!

Gabika,Celine
Gondtalan,boldog babavárást kívánok Nektek!

Humanka
Gratula a babóhoz! Szép álmokat Neked… :lol:
A barátnőm Kanadában él heti 2x msn-n beszélünk,olyan furi mikor mi lefekvéshez készülődünk akkor ő borzas hajjal, pizsiben és köntösben ébredezik a gép előtt. :D

Röné
Én 56-osat gondoltam venni, Henim 50 centivel született…el se tudom képzelni,,hogy 60 centis babám szülessen….bár most, hogy kisfiú érkezik lehetséges, hogy kis vasgyúró lesz!

Sugi
Telcsi idekészítve!! Várom a híreket! Puszi!

Dorka
Jó kis mozgalmas nyarat tervezel magadnak!!

Bagzerka
Sajnálom a nagypapádat,részvétem. Talán ilyen esetben már tényleg megváltás a halál…

Netti :D
Nagyon rendi a fönököd!

Csibe
Örülök,hogy uh rendben volt. :D Vegyél be egy kis C-vitamint.

Honey
Persze,hogy lehet magne B6-t szedni.
Sokáig kell szorítani a kis vattapárnát a szuri helyére.. szegényke!
Most borogasd...

Én úgy tervezem, hogy 2 évet maradok itthon... hacsak nem jön a 3.babó. :wink: :D
holka

minyu!

dorka78 (1978.05.10.) terminus: 2008.09.25. Kórház: Győr Lakóhely: Győr, testvér nincs

előre is köszi!

Ja és tegnap a védőnő azt mondta, hogy szerinte lány lesz, mert annyira szabályos arccsontja van, de azért még légyszi ne színezz rózsaszníre...mert hát ez még nem derült ki :wink:

Dóri

Kép
dorka78

Sziasztok!

Luca, nagyon-nagyon sajnálom az egyik babucit, remélem minden rendben lesz.

Pár babaképet rakok fel én is, igaz ezek berni babák. :) Kép

Kép
Kép
petra1980

Még egy: Kép

Kép
Kép
petra1980

Egy utolsó: Kép

Kép
Kép
petra1980

Humanka!

Én is üdvözöllek köztünk! Úgy tűnik voltatok egy páran akik kivártátok a bűvös 12 hetet.Ez érthető az előzmények miatt :(
Most biztos minden ok-s lesz! :D

Képzeljétek az éjjel arra ébredtem, hogy a hasamban egy "kis halacska" úszkál!!!! :D :D :D Nem volt még ilyen érzésem sosem Biztos a baba szólt, hogy nbe aludjak félig hason,mert nem jó neki. :wink:
Egyébként egész éjjel fájdogált a pocakom,biztos most nő,mert eddig a 16 hét ellenére nem mondható babás pocaknak egyáltalán. 10 nap múlva leszek 4 hónapos akkor ismét csinálunk képet addigra már csak látszik valami...

Tegnap voltunk Szegeden a Brendonban..hmmmmmmmm.. :D :D :D
Nem baba holmit vettünk (sajnos) hanem nekem kellett venni egy gatyót amiben tudok terhesjógára járni. Holnaptól kezdem!!!JUPI. Már nagyon várom. Képzeljétek olcsóbb volt itt a gatya,mint a C&A-ban.Így se volt kutya az ára. Muszáj volt venni,mert nem találtam rámvalót a neten (Vatera, Tesz-vesz stb.)
Gyönyörű dolgok vannak egyébként meg voltunk a Baby-Centerben is. Nagyon jó kis babakocsik voltak mind a két hejen.
Van mostmár vásárlókártyám és gyüjtöm rá a pontokat. Azért ne gondoljátok, hogy csak ott fogunk vásároni. De vannak bizonyxos dolgok amit lehet, hogy megéri ott venni. Jaj,bocs,hogy ilyen hosszúra nyúltam.

Bagzerka!

Szorítok az Uh miatt!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Én sem voltam 3 napig, most olvastam nagyjából vissza.

Luca!

Jaj, istenem, le sem tudom írni hogy most mit érzek. Nagyon nagyon sajnálom! :cry: :cry: Borzalmas...

Hhhhh... pici szünet következik. :(

Bagzerka!

Köszi amit írtál. :)
Igen, tudom, a metszés nagy mértékben a kórházi szokásoktól függ. Baromira irigyellek egyébként a Szent Imre miatt, meg kell hogy mondjam. :oops: A kórház, ahol elvileg a baba születni fog a pécsi Megyei Kórház. Van egy másik kórház itt Pécsen, ahol még lehet szülni, de az szerintem sokkal rosszabb állapotban van, mint a megyei. Tehát a két rossz közül a kevésbé rosszra van egyenlőre lehetőség. Jövő hónap elején kezdődik egy 4 hetes születésfelkészítő a kórházban, ahová el fogok menni az okos kérdéseimmel és ha nem kapok kielégítő választ, akkor kiengedem a ketrecből a kétségeimet és meg fogom keresni a lehetőségét hogy az én babám is Pesten az Szt. Imrében, vagy a Szt. Istvánban szülessen. Asszem írta itt már valaki hogy a vidéki ismerőse is Pesten tudott szülni.
Nekem fontos a szülés, fontos hogy jó élmény legyen és ha otthon nem lehet, akkor keresnem kell egy otthonos kórházat. Evvan. :)

Röné!

Én is vettem (Teszvesz) 56-os rucikákat. Használtan kb. 100 forint darabja. Én nem hiszem hogy a mi gyerekünk "ló" méretekkel fog világra jönni, uh. azon az ezer forinton már nem múlik semmi, legyenek inkább otthon méretben megfelelő bodyk. Jah és természetesen 62-est is fogok venni, mert nem tervezem hogy a gyermek első heteit a bababoltokban fogom tölteni, mert nincs mit ráadni. :D

Konan, Minyu!

Csatlakozok a klubhoz. :D
Bőgés, elérzékenyülés pl. a könyvesboltban, de ugyanúgy iszonyatos dühöngés ha valami nem úgy működik ahogy én gondolnám. :D

A.m.!

Láttam hogy Harivera újabban megint írogat ide, de nem is mertem remélni hogy azért mert megint babát vár. Ez tök jó! :D

Ági!

Én is azt hiszem 2 évig fogok otthon maradni, és szintén az anyagiak miatt. Ha utána nem lesz közvetlenül még egy babánk (én összesen 3-at szeretnék, de miután a Férjemnek már van egy lánya, így 4-en lennének a gyerekek), akkor vissza dolgozni. Kicsit rendbe vágjuk az anyagi helyzetünket, aztán jöhet a többi baba. Ilyen szempontból nagy kár hogy a Férjem jóval idősebb nálam, uh. annyira sok időnk sajna nincs. :(
Az mondjuk nálunk még tervben van, hogy a baba 1 éves kora körül (az ugye szeptember lesz :D) elkezdek valami sulit, mert nekem csak egy érettségim van, azzal meg már nem megyek messzire a munkaerő piacon.

Sugi!

Engem ugyan még nem látott bőrgyógyász, de stabilan állíthatom, hogy szerintem nálam tök mindegy hogy melyik részén a testemnek, de van ez a keloid izé. Vannak sebek a mellkasomon, a hátamon, a lábamon és a térdemen is. Szóval fentről lefelé mindenhol. Miért pont OTT ne lenne így?! :(

Egyébként nálam május végéig volt tervben hogy dolgozni fogok, mert teljesen jól vagyok. DE! egyre erősebb kétségeim vannak afelől hogy ez menni fog. Nem érdekel a munkám, sokkal jobban izgat hogy a vasalt cuccok még mindig a nappaliban virítanak, mert nem tudtam elrakni. Meg hogy most is álmos vagyok, tegnap sem tudtam délután pihenni, mert nem voltunk otthon, este későn értünk, korán csörgött az óra, a baba mocorog, én meg nem tudok pihenni, vele foglalkozni, mert itt kell ülnöm. Szóval nekem nagyon erős most az otthonlét iránti vágyam és valszeg ez nem is fog elmúlni. És baromi irígy vagyok arra aki most otthon lehet. :(

Ennyit rólam.
A mai hangulatomra Luca és az idő is nagyon rányomta a bélyegét.
Luca! Gondolok Rád, sok erőt most Neked!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!
Luca, most olvasom, hogy mi történt veled :cry: . Sokat gondolok rád ma! Remélem azért az egészséges bébi majd kárpótol mindenért!!!
Dóri, miért bántottál volna meg? Nem nagyon van időm fórumozni, mert még mindig nem fejeztem be a nagytakarítást + holnapra végeznem kell egy munkával + van egy kisördög fiam, aki imád kint lenni a szabadban.... és mindezt egyeztetnem kell!
Lanta, mai dokilátogatáshoz szorítunk! Megy még valaki ma????
Újakat, Gabikát és Celine-t üdvözlöm én is. Meg bújkálós humankat is!!! Tessék sokat írni magatokról!
Ági, mikor Balunál bejelentettem a terhességet, a főnököm azt kérdezte, hogy meddig akar otthon maradni 1- 1,5 évig? Aztán mikor letelt a GYED és visszamentem volna, nem tudott teljes állásba visszavenni. Így maradtunk abban, hogy megbízással, itthonról dolgozok.... úgyhogy sajna nem szabad előre tervezni....
Eszike, gratula a jó eredményekhez! :)
Petra, aranyosak a kutyusok! :D És a főnökeid is nagyon rendesek voltak!!!!
Na, most aztán tényleg húzok dolgozni......

Kép
Kép
netti77

Petar!

Nagyon tündériek a kutyik!Úgy megdögönyözném őket!!! :D :D :D
Van már gazdijuk? Mi panelben sajan nem tudunk tartani :cry: :cry:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Humanka!
Üdv itt köztünk, érezd jól magad (itt is és a babócás időszakban is)!
Írj minél többet magatokról. Kíííííváncsi vagyok! :wink:

Luca!
Rettentően sajnálom! :cry: Mit is mondhatnék? Nagyon sok erőt kívánok és veled vagyunk lelkiekben!
Azért reménykedem, hátha mégis minden rendben lesz.

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Luca!

Nagyon gondolok Rád!

Lányok!

Én, mint 3 gyermekes anyuka a Suttogóról csak annyit tudok mondani, hogy egyetlen előnye a "műveknek", hogy ha begyújtunk velük, jó sokáig égnek! Csak az neveljen belőle, aki nem az érzelmeire, ösztöneire és főként nem a babája igényeire akar hallgatni! Én merő hülyeségnek tartom, egy újszülöttnek napirendet kialakítani, meg sírni hagyni, ha nem tud elaludni, hát teljesen más mint az én elveim, de persze ez csak az én véleményem!

Újaknak üdv! Jó, hogy ilyen sokan vagyunk!
Írok majd, de most futok a védőnőhöz!

Márti
borossné becz márta

Luca,
rettenetesen sajnálom!! :cry: Próbálj meg erőt meríteni az egészséges babóból és rá koncentrálni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Az egyik ügyfelem is babát vár. Sajnos az ő eredményei is nagyon rosszak lettek. ( amnicentézis, mert 42 éves )
A legrosszabb az, hogy már a 24. hétben van és így muszáj megszülnie a babát. :cry:

De hogy jót és vidámat is írjak, az egyik kolléganőm, akinek decemberben missed. ab.-ja volt (csak üres petezsák volt ) , újra és elsőre pozitívat tesztelt, és ezúttal minden ok a babával! :D

petra,
iszonyat édesek a kutsákok!! ÚÚÚÚÚÚGY megdögönyözném őket! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Már régóta olvaslak Benneteket, de babonásosságból eddig nem írtam. Pénteken viszont voltunk kombinált teszten ahol mindent rendben találtak Maszatkával, így szeretnék csatlakozni Hozzátok.

Magamról annyit, hogy 2 évet vártunk Rá. 2006 decemberében volt egy biokémiai terhességem és idén januárban végre újra zebrát pisiltem :lol: Szeptember végére várjuk Őt - netes kalkulátorok szerint 22-ére, doki bácsi szerint 24-ére - így én is a sereghajtók között vagyok :)

Egy "nagy" lányunk van, Dorka, ő novemberben múlt 3 éves.

Vannak itt ismerőseim is :wink: akik bíztattak hogy jöjjek Hozzátok.

Luca, nagyon-nagyon sajnálom ami Veled történik és sok erőt kívánok Neked!

Kép

Kép
anyoooka

Luca! Kitartást kívánok Neked, nagyon szorítok, és türelmetlenül várom, hogy mit mondtak az orvosok, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Együttérzek veled, és sajnálom, hogy így alakult!

Üdvözlet az újaknak: Gabika, Celine, Anyooka
Kellemes és gondtalan babavárást kívánok Nektek.

Én már hivatalosan (a pörgetős naptár szerint) 16 hét +3 napos terhes vagyok, de még nem érzem a babamozgást. Pedig azt figyelem, reggel-délben-este. A hasamon van némi zsírréteg, talán azért nem érzek semmit még? Türelmetlen vagyok!
Vendég

hahóó!!!
jajj, jó és rossz hírek, nem is tudom mit mondjak:S

üdv az újaknakl!!!! :) tök vicces hogy még kerülnek elô csapattagok :) meséljetek magatokról!! jóó sokan vagyunk! szupi!!!!

köszi mindenkinek a sok részvétet!!!!! meg holnapra a szorítást! alig várom!!

luca, írj, amint tudsz!!!!!

honey, sajna a 14 hetest is meg kell szülni!!! :cry: :cry: nem gondoltam volna.... végülis így is, úgy is szörnyû lehet!

anyooka!!!
nálunk simi feb.-ban lett 3 éves. a kicsid nem szokott váratlanul és tôle szokatlanul hisztériákat rendezni mostanában????? mert nálunk ez van, és kb 3 évis semmi, egy kis anygal volt, most meg beôrül csomószor. így mi meg totál bénák vagyunk, hisz nem tudjuk kezelni, tapasztalat híjján..... ez kor tünet vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsésesk????? :roll:

és ha vannak, tegyetek pocak képeket!!!!! :)
-tudom, ez a mániám :D szakmai ártalom, fotós vagyok 8)

na csókok, jó napot!
luca, írj, nagyon szorítunk!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

sziasztok lányok!
lenne egy két kérdésem:
Ti a kórházi szűrésen kívűl csináltattatok egyéb szűrést?integrált vagy nem is tudom pontosan h. hívják?nem vagyok 35 felül..mondjuk már lekéstem róla, úgyhogy hülyeség is ezzel foglalkoznom, de érdekel a véleményetek.
a másik: alul a hasam ma reggel is tök kemény volt, mint a kő.néha úgy is érzem, mintha egy kő lenne a hasimba.ilyenetek volt?mi ez?gondolom semmi különös....ezzel jár.nemde?
várom a válaszokat :)

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?