Jó reggelt!
Lorcsi: az én szülésznőmet Bolfán Évának hívják... megbeszéltük, hogy novemberben találkozunk. Remélem nem csalódok benne. Te? Tudod már?
Anyu témát folytatnám: képzeljétek, hogy a vasárnapi 4d-s uhról siettem még gyorsan vasárnap este másolatot készíteni, a képeket kinyomtattam, és írtam egy levelet is anyunak, ami úgy írtam meg, mintha Marcell írta volna (ekkora a lábam, ilyenek az ujjaim, ez történt velem... egy oldalra sikerült), majd ezt gyorsan hétfőn express postáztam anyunak. Gondoltam lesz nagy meglepetés, öröm... vártam is egész nap, hogy hívjon. Majd délután hívott, hogy megkapta és aranyos. Ennyit mondott, hogy aranyos. Áhh, a szívem tört össze. Nem erre számítottam. A saját anyám az első unokájának a képeire ennyit mond, hogy aranyos. Nem elemezte ki, hogy ilyen, olyan, kire hasonlít vagy valami... Aranyos, majd gyorsan lerázott... Hát ennél még tőletek, még a barátnőimtől is többet kaptam.
A legfájóbb, hogy kb. 26 évig az én anyámat nem ilyenek ismertem, nem ilyen volt, és lám mire képes a klimax... és nem ismeri be, hogy ő beteg. Ezek után még várjam azt tőle, hogy a szülés idején odaköltözik hozzánk... ??? Áhhh... Ez a telefon tegnap hazafele történt, egyedül mentem a vonatra, majd nem is kerestem ülő helyet, inkább kint megálltam és végig bőgtem az utat. Azt hiszem ez nem terhességi hiszti, hogy ennyire rosszul esett, hogy anyu nem úgy reagálta le a dolgokat, ahogy számítottam, de javítsatok ki, ha másként ítélitek meg... Egyébként én nem vagyok sírós így a terhesség során, sőt... van hogy nem is tudok sírni.
A szülés utáni bigyókról kérdeznék még, nem első gyerekes anyukák:
- a szoba témát már nagyjából kiveséztük, hogy ki hogy kéri majd, ki mit javasol.
- kórházi bébi kelengye? mit kell csomagolnom a babusnak? pelusok? mennyit, mekkorát? rucikat? Vagy adnak majd a koriban listát és a szerint pakoljak?
- mell, szoptatás... : valaki azt mondta, hogy szülés előtt masszírozni kell, igaz? mellszívó? ezt vinni kell a kórházba? ti milyet vesztek? anyunak sima kézi volt még annó.
Engem az ilyen részletek nyugtalanítanak, amik apróságnak tűnnek, bár kinek mi... az hogy hogyan fogom meg majd Marcellt vagy hogyan fürdünk ezektől cseppet se félek
csináltam már ilyet. Persze az első napok biztos furák lesznek, de én igazán azt várom, hogy otthon legyünk ott biztonságban érzem magam majd etetés, fürdetés, öltöztetés terén. Azt hiszem, hogy anyósomra teljes mértékben számíthatok, az biztos, hogy főzni is fog ránk. Na ő majd kiugrott a bőréből mikor meglátta Marcellról a fotót, pedig már van két unokája
Viszont ahogy most így bele gondoltam, hogy januártól mi kemény rend alá leszünk véve, az apuk dolgoznak majd... hát most még inkább örülök annak, hogy mire bele rázódunk mindenbe és kellően erősek leszünk, addigra jön a jó idő. Új év, új élet!!! Ez nagyon jó! Ugye Vörösbegy?!