Új privát üzeneted érkezett!

Jurmine! Gyorsabb voltál! :wink:

Kép
Kép
Kép
erika26

jurmine. nagyon edes Vivid. nalunk is elindult a vandorlas a kisagyban. az elmult ket ejszaka keresztben volt, amikor felebredt. :?

KépKép
KépKép
mush589

hahó

sajna nincs most időm olvasni meg irni többet remélem este sikerül!

amugy jól vagyunk.

tulvagyunk a 3nap almaleven ma volt első pürénap. először nézett rám h mit akarok de amugy szivesen eszik:)

viszont az almareszelővel nem vagyok megelégedve sztem tul darabosra csinálja! v az már ugy jó? a bolti pürék nem darabosak :roll: kicsit még áttörtem szürőn is inkább... félek ha félrenyeli nem fullad meg? :roll:

azt szeretném még kérdezni h ha mondjuk allergiás vmi gyümire v zöldségre azt mikor és honnan tudom? most nem arra gondolok h befullad v ekcéma az nyilvánvaló de pl emésztési gondook... olyan csunya zöldes nyálkás kakija van/volt. almalé után 2 nap meg mint az ecet olyan büdi is.. az normális?

köszi előre is most mennem kell hátha tudok este jönni és reagálni többet..

andy

Kép
andy30

A francba, rákerestem, tényleg így van! Na majd ha hazajön a párom, megnézem, mert nála van a garázs távirányítója. Pedig már örültem, hogy nem kell venni. Persze, még lehet, hogy jó.

Mush! Köszi, hogy szóltál! Nehéz lehet neked, van egy kolléganőm, aki szintén lisztérzékeny, és láttam, hogy tényleg mindent meg kell néznie, hogy van-e benne glutén tartalmú összetevő.

zsebi_baba

Andy Nem fullad meg, de Szabi pl nem szereti a darabosat, kituszkolja a nyelvével. Úgyhogy én mindent turmixolok, az almát is (picit megpárolva, mert csak így lesz pépes).

zsebi_baba

zsebi köszi hát ez az h nekem azt mondták h elsőorban nyersen adjam a gyümit én is gy gondolom h ugy több benne a vitamint meg minden de akkor nemtom olyan pépesre csinálni... főzni csak akkor akartam ha semmiképp nem eszi meg nyersen... és ez persze leginkább az almára igaz az elég kemény húsú... a többivel sztem nem lesz ilyen gondom talán.

Kép
andy30

kaka meg mindig nincs.lehet tobb oszit kellett volna adni neki, de mivel mi meg csak szopizunk, nem akartam leterhelni tulsagosan az emeszteset.
esetleg a normaflore segitene?

KépKép
KépKép
mush589

ááááááááááááááááááááááááááááá

kinézek az ablakon és egy nő irtja a borostyánt az ablakpárkányról. kiderült kedves szomszéd asszonyom küldte. bakker meg sem kérdez. mondom a nőnek, hogy legalább megkérdezhetne, mert hogy itt lakom. mire ő, hogy nem tudta, hogy itt lakom.. :shock: kedves. mondom neki, hogy három éve. mire elkezd sírni... :shock: hogy ne haragudjak, mire én hogy nem haragszom, csak legalább szólhatott volna. mindenki meg van bolondulva???

Kép
mannababoca

Andy! Egyedül az almával vagyok így, a többit simán össze lehet turmixolni nyersen is. Már érik nálunk a meggy, úgyhogy most mi azt esszük. Tegnap rizzsel adtam, nagyon ízlett neki, pedig szerintem kicsit savanyú volt.

zsebi_baba

Enikő! Szívesen mégegyszer, és köszi én is!

Berni! Amit amennyit eddig küzdöttél a szopi-ördöggel, már az is dícséretre méltó. Kalap lent, és ne aggódj, "megcselekedted, amit megkövetelt a haza!"

[quote]B írta:ár én úgy tudtam, hogy a glutén azért hamarabb adható, mint a tej, úgy emlékszem 8 hónapos kortól adtam gluténtartalmú kajákat

... legkorábban. De szerintem ráér minél később.

Kép
zölddisznó

Megjártuk ma már a pajzsmirigy vérvételt, hát, mindig ledöbbenek, hogy milyen a magyar eü. Az emberek meg totál türelmetlenek, nem cserélnék az asszisztensekkel, pedig nem a doki meg ők tehetnek róla, hogy egyedül vannak napi kb. 80 betegre plusz a dokinak vizitelnie is kell közben :shock:
Hétfőn kontroll, na az lesz még szép halál...

Ha valakit érdekel, hogy mifélét csinálok, amikor épp nem babázok, nézze meg ezt a vidijót. Ő a főnököm...

http://tenyek.tv2.hu/Videok/2009-06-02- ... yek_riport

Megfőztem a borsót, basszus ezt hogy lehet egyszerűbben átpasszírozni? Vagy én komplikálom túl :roll: ?
Aki már adja, az hogy csinálja? Megy bele a héja is?

Andy: nekem az almareszelő akkor reszel darabosra, ha nem elég érett az alma vagy keményhúsú, egyébként nem. És Kobold is kitologatja a darabokat, vagy etetés közben én kapirgálom ki és eszem meg.

Lyndee: köszi a linket! Az nekem sem esett le, hogy ezt lehet menetiránynak háttal is kötni, így már világos a dönthetőség.

Zsebi: aha, az egyik nyaktámasz ilyen:
http://www.teszvesz.hu/item631795818_fe ... esign.html

a másik pedig:
http://www.vatera.hu/katicas_autos_nyak ... 91523.html

az előbbit a nyaka köré tudom tenni, bár nem tetszik neki, szóval még nem erőltetem, az utóbbit viszont nem fér bele a hordozóba. Azt úgy akartam, hogy a feje köré, de kicsit kemény, ezért nem tudom betuszkolni.
Zöldinél láttam múltkor ilyet, csak puhábbat, az sztem hordozóba is jó.

Jurmine: édes a kis talajtornász lánykád :D

Berni: már az is hatalmas érdem, hogy eddig sikerült szopiznia Zsófinak.

Kép

Kép
gabilany79

Szép napot!

Szebbet, mint nekünk, úgy tűnik, folytatódik a tegnapi nyügi-hiszti-semmisejó..... :( :( :(

Manna: Miről tegyek képet?

Zöldi: Kösziköszi, akkor így már okés, értem.
(csak annyira megkutyulják az embert, ennyi hós meg annyi hós, megez megaz.... :? doki is csak közölte, de meg nem magyarázta, miért....igaz, én is rákérdezhettem volna.... :oops: :roll: )

Lbernuska:
[quote]A írta:múgy ha nem szólok dokinéninek, hogy írjon fel 2-es tápot, akkor még simán a Start-tal nyomjuk.

Esetünkben is én szóltam, hogy nem kéne-e, de ezek szerint nem, így mi még legalább 1 hónapig 1-est eszünk.
Sajnálom a szopit, de mindannyian tanúi voltunk, mennyit küzdöttél, hidd el, nagyon ügyesen csináltad és le a kalappal előtted!
Neked nem lett kakigondod a vastól?

Verzsohoz hasonlóan nálunk sem tart sokáig a sterilizálás, így sztem még egy darabig én is elszórakozom vele. :D

Bocika: Kösziiii! :lol:

Jurmine: Sajnálom a szopigondot! :( De hogy eteted meg olyankor, ha nincs otthon Apa és éppen nem fogadja el tőled a tápit sem?

Zsebi: Köszi az infót, nem hallottam korábban erről.
bébic

Sterilizálás: hát, én már csak akkor, ha eszembe jut... és ritkán jut eszembe... :oops:
Forró víz, mosogatógép, aztán ennyi... :oops:

Kép

Kép
gabilany79

Jurmine: Édes a kis tornászbajnoknőcid! :lol: :lol:

Mush: Kincső-kaki???
Nekünk segített a Normaflore....

Manna: :shock: :shock: :shock: De miért kezdte el irtani a borostyánt?

Gabi: Szegénykém, Kobold hogy bírta?
bébic

Gabi! Zöldborsót én simán összeturmixolom. Persze hozzá kell tenni, (és le is kopogom), hogy Szabinak sem a tejcsitől nem fájt a hasa, ehettem bármit, és eddig a hozzátápitól sem. És nem magában adom ég, hanem keverve más kajával (krumpli, sárgarépa) Ma pl karfiolt kap. De szerintem Kobold sem egy hasfájós baba, ugye?

zsebi_baba

Zsebi: hát szerencsére nem :D Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor fájt a hasa és csak az első 2 hónapban.
Most megkóstoljuk répa-krumplival és ha okés, akkor a következőt már csak turmixolom. Amúgy is olyan zsenge, szinte héja sincs...

Bébic: ilyenkor apa is jön velünk, mert máshogy nem menne. Még szerencse, hogy ez nem gáz a cégnél, már nem lenne szabija...
Amúgy az előbb hallottam az időjárás-jelentést, délelőtt hideg- du. melegfront (vagy fordítva?), úgyhogy nem csodálom, hogy ilyen nyűgik a bébik. Koboldot 3/4 11-kor sikerült elaltatnom, de már ébrednie kéne, 7-kor evett utoljára :shock:
elkezdtem turmixolni, hogy hátha, de meg se moccan...

Kép

Kép
gabilany79

Óóóóóóóóóóóó Istenem!!!
Jön az sms,hogy megjött a családi,szedelőzködök,hogy megyek a postára feladom a csekkeket,épp a cipőm húzom,megint sms,a bank visszavont a folyószámlahitel-keretemből 50 ezer ft-ot.

Köszönöm szépen.
Ez igazán szép húzás.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

ez sztetek csalkiütés? :roll:
Kép
Kép
kb félórája jelent meg rajta azóta halványpdott de még ott van :?

Kép
andy30

Andy: Domin naponta vannak ilyen kiütések, jönnek aztán mennek. SZerintem nem aggódj, olyan sok mindentől lehet. Meleg, izzad, odadörzsöli...stb...

Bébic: Hát a picurkáról kérünk képet!!!! Azért irtja a borostyánt mert egy barom, mintha ez lenne a legfontosabb a kertben...ááááá ...nem is mérgelődöm.

Kép
mannababoca

Helló Csajok!

Délelőtt bent voltunk a melóhelyemen, meg gyorsan megtankoltam a verdát, holnaptól 8 Ft-tal megy fel a benzin ára. :evil:

Hazaértünk, gyors kaja: Zsófi betolt 170 ml tápot, aztán még szomorú volt, hogy nem lakott jól és csináltam neki még egy kisebb adagot, azzal együtt 270!!! ml táp ment egyszerre bele. :lol: Kezd ez a lány rám hasonlítani.

Szopi: Hát sajnálom, hogy én nem a simán szoptatunk 6 hónapig társasághoz tartoztam. :-( Még terhesen úgy gondoltam, hogy ezzel nem lehet gond. És tessék, mégis.

Bébic!
Nekem anno a nőgyógyászom a neo-ferro-folgammát vagy mi a szöszt írta fel, attól nem volt emésztési gondom. Ez a Béres Vitál, amit most szedek, meg bakfitty mennyiségű vasat tartalmaz ahhoz képest. Semmi gondom vele szerencsére. Igazából ezt csak önszorgalomból szedem, nem volt időm (kedvem) háziorvoshoz menni, vérképet csináltatni...

Andy!
Zsófi bőrén kb. fél óránként jönnek-mennek a piros foltok, pöttyök, pöttyök piros foltokkal... a nagy játékban, forgolódásban szerzi őket, de mindig el is múlnak. Ha Regi homlokán is elmúlik a folt, szerintem ne aggódj.

Kép
Kép
lbernuska

szoval vasárnap kezdtük almalével 3 napig kapta 3-6-9 kiskanállal.
tegnap már püré volt meg ma is 3-6 holnap jönne a 9kiskanál.

a kaki tegnap volt zöldes nyálkás de olyan már hozzátápi előtt is volt néha.
ma sárga kicsit túrós széklet ami nála szintén szokott lenni viszont ma már 3x is volt kaki kisebb mennyiség és az előbb tettem tisztába kicsit mintha hig részei is lettek volna mert a szilárdabb részek körül sárga folt amit felszivott ugye a pelus...

most micsináljak? ez akkor csalán lehet? v ah irjátok nem az? ne adjam akkor holnap az almát?

manna berni köszi ez azlrt megnyugtató. nekünk még csak eccer volt egy ilyen kicsit kisebb volt de előtte piskótát ettem gondoltam az v h melege volt.

de most már eszik ugye gyümit.

Kép
andy30

ja és most ugy érzem magam mint cili annó:

délben olyat fordult a kanapén h a feje hozzákoppant a doh.asztal széléhez ( az asztal és kanapé közé volt téve egy nagy párna arra huppant rá de az asztalhoz hozzáért a feje) nem látszott semmi és a sirást is hamar abbahagyta. de utána jöttki félórával ez a vmi a honlokán. de a koppanás a másik oldalon volt szal sztem nem attól van..
olyan rosszul érzem most magam. ott voltam pedig csak egy pillanatra mentem a konyhába (egyben van a nappalival amugy) és hallom a kis puffanást meg h felsir:(
most meg ez a folt a fején..

Kép
andy30

Andy: ne aggódj. Nálunk is vannak néha pöttyök: lehet meleg, dörzsi, nyál.............. Ha múlik akkor semmi gond!
Ja neked akartam írni, hogy nálunk 5 hónapos mérésen a fejkörfogat: 42,7 cm, a mellkörfogat 42,5cm volt. Amúgy a babaszoba oldalon van fejlődéskövető és oda beírhatod az adatokat!!! :lol: :lol:
Vendég

Andi! Miért van még mindig kanapén ez a kölök? Tessék már letenni a földre!!! :twisted:

Kép
zölddisznó

Borsó megvan, semmi extra reakciója nem volt az ízére (bár fincsi édes), kíváncsi vagyok a hastájéki hatásokra :)

Andy:
[quote]m írta:ost micsináljak?

szerintem ne görcsölj annyit :wink: :) a csalánkiütés a lágyabb részeken jelenik meg, a kakinál meg normális, hogy megváltozik, mert már nem csak tejet kap, nem várható el, hogy mindentől aranysárgát és ugyanolyan állagút kakiljon. Lesz ez még cifrább is, és az állaga sem lesz mindig egyforma.
Csaláninfó:
http://www.hazipatika.com/services/bete ... iew?id=209

Ja, és apa ezt most küldte, annyira cukik. Hétvégén ugye barátoknál voltunk, 1,5 hónap van a két kispasi közt. A kék az én kispasim :lol:

Cimbik:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.06.03 13:20-kor.

Kép

Kép
gabilany79

1oÍőpép

--
@hbbt

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Megjártuk a védőnőt, Danim 8750 gramm és 71 cm. Megmutatta mit tud, aztán hazacaplattunk. Iszonyat szél van, le kellett fékeznem a kocsit, mert különben elfújná...

Berni igazán sajnálom a szopit, de minden elismerésem a tied, hogy eddig kitartottál, és nem adtad fel!

Andy nekünk is vannak ilyen foltjaink, de másnapra elmúlnak, ne parázz, semmi baj!

Mi már utaztattuk Danit a másik autósülésben, és nagyon jól elvolt benne. A hordozót nem tudjuk már használni, nagyon hosszú hozzá..., továbbhasználni nem tudjuk....

Sarmon... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: a banknak!!!!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Andy miután Dani a múlt héten a kezemből bucskázott le a kanapéról, leraktam az egész szőnyeget habtapival, azóta ott tombol...

Kép

Kép
dcili81

zöldi most tök hideg nálunk a föld :roll: a kanapénk meg jó széles és kemény egyenes azon jobban szeret forogni a földön meg se moccan :roll: de le fogom tenni gyakrabban ha melegebb lesz

védőnő aszonta adjak neki egy fél ampulla kalciumot a bizti kedvéért holnap meg ugyis megyünk hozzá méretni.

na köszi lányok nem is gondoltam volna h ennyi folt van a babákon(ah irtátok) nekünk amugy nem szokott lenni semmi :roll:

Kép
andy30

Kép

Kép

Kép

Felpróbáltuk a múlt héten a sapit:

Kép

Kép

Kép
dcili81

Zöldi: ez Hanna műve? Dórim is szokott ilyeneket alkotni :wink:

Kép
galzsuzsa

ja és poén: épp tésztát főzök és hallom h felforrt a viz megyek h beletegyem a tésztát hát nem ott uszkál benne egy félig szétfőtt légy?:) :shock: ez nem az én napom

zöldi majd teszel bizonyitékul fott h voltunk már földön:) csak nekünk nem a szőnyegen van a habtapi lehet oda kéne tennem? :roll:

Kép
andy30

Andy ha a szőnyegre vagy a taposóra leterítesz egy plédet, és arra raksz ilyen szivacsot tuti, hogy nem fog felfázni!

Ja és szerintem furcsa neki a föld, azért nem forog, meg mocorog, de ha megismerkedik vele, nem lesz semmi baj...
Dani félig eláztatta a parkettát a nyálával...

Kép

Kép
dcili81

Andy: nálunk is lent van a gyerek a földön, pedig kő van alatta. Persze habtapin van!!!Tényleg lazíts egy kicsit!! :lol: :lol:

Cili: nagyon édi Danid van!!! :lol: :lol:
Vendég

Cili: aranyos kislurkód. Mászik már?????????

Andy: ne parázz annyit, bizz magadban (kaja, meg foltok ügyében is)

Kép
galzsuzsa

Boci köszönöm! Ha felébredt az illetékes átadom neki... :D

Kép

Kép
dcili81

Zsuza, annyira hogy ha 4kézláb áll, maga alá húzza a lábait, és a kezét kilöki, és mint egy kis hernyó úgy mozog. Mindeközben hatalmasakat morog, mint egy kisoroszlán..., meg tudnám zabálni... :D :D

Kép

Kép
dcili81

lehet téleg megnyomta vmivel mert most meg ilyen már...

Kép
ez ugye egy csík? :roll:

andy

Kép
andy30

Lányok, jöttem köszönni! holnap repülök haza Vinzenttel!! :shock: :shock: Kérek sok-sok drukkot, hogy minden rendben legyen. Nem mondom ,hogy nem vagyok ideges, mert azért csak egyedül leszek vele. Nehogy üvöltsön a repülön, megtudjam etetni mikor kell stb... Szóval most két hétig nem leszek!!!

Mindenkinek puszi, lehet ma még benézek, de már az agyam nem itt van! :? :D
susy75

Susy: mennek a drukkok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Cili!
Danid nagyon helyes!!! :-D Zsófinak is kb. ekkora birodalma van, de nálunk egy kb. 2 cm vastag gyapjúszőnyeg az alap. Tegnap kerítettem körbe szopipárnákkal, plédekkel, hogy ne tudjon a járólapra legurulni a szőnyegről. Van egy hatalmas járókája. :-D

Andy!
Na látod, nincs semmi gáz! Zsófim mellett már megedzőtél volna te is foltok terén. :-D

Susy!
Jó utat! Drukkolok! Minden ok lesz!!!

Kép
Kép
lbernuska

Tud valaki olaszul? Egy tortareceptet kellen lefordítani nagyjából:
http://www.cookaround.com/yabbse1/blog.php?b=29018

zsebi_baba

Zsebi: ha annyira nem sürgős a barinőm lefordíthatja. Csak most az a rohadt emailem nem megy. Valami gáz van a t-online-nál!!!! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Zsebi: egy-két szót azért tudok! De ennyire nem!!! :cry: :cry: Királyul néz ki!!!! Lánykádnak akarod megsütni???
Vendég

suzy azért ha lesz kedved időd talira szólj!

Kép
andy30

bocika! Vasárnapra szeretném megsütni a Bogi bulijára.

zsebi_baba

és szoritok ügyik lesztek!!!!

Kép
andy30

Zsebi: amint működik a mail-em elküldöm neki!! Remélem lesz ideje rá!!!! :lol: 8)
Vendég

De ha csak simán ötletetek van, hogy csináljam meg, főleg a díszítést, az is jó lenne!

zsebi_baba

Köszi!

zsebi_baba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?