Új privát üzeneted érkezett!

A k****a eletbe mar megint nem talalom a lakaskulcsot!!! nem tudok kimenni!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
mush589

Csajok! Aki tudja, nézze meg a híradót az M1-en. Elméletileg enne lesz a cégünk meg a főnököm :oops: :) Csepelen csinálunk egy nagy környezetvédelmi munkát, és annak az apropóján.

Bébic: Kobold ma szintén extra nyűgös volt egészen du. 2 előttig, amikor beájult, és 1/2 5-kor már kezdtem kicsit hangosabban közlekedni, hogy felébredjen :oops: :)
Ő is kapott szurit, de már reggel is nyügi volt, ez még csak rátett egy lapáttal.
Mi is ekkorák vagyunk hosszban, csak pont 1 kilóval kevesebbek :)

Majd még gyüszök....

Kép

Kép
gabilany79

Helló Csajok!

A tápis kérdésemre tudja valaki a választ??? Plíz help!!!

Laura!
Ügyes csaj vagy, örülök, hogy jól sikerült az első munkanapod! Bele fogtok rázódni pikk-pakk!

Mush!
Drukkolok, hogy legyen végre kaksi! Lakáskulcs meglett?

Kimozdulás: Zsófi minden idegenre mosolyog, irtó barátságos! Ma is levette a lábáról az órást, a kínai kajást, meg a Tesco-ban néhány vásárlót. :-D

Ruhák: Idén divat a tunika, én is hordom néhány terhes felsőm. :lol:

Kép
Kép
lbernuska

Bébic
mi is kívánunk nektek boldog fél évességet és a méretei Ákosnak?! :shock:

legalább is az én "óriásomhoz"képest :D :D
6300g és 61cm

bocika
véleményem azokról: hülyék.

jahh igen lemaradt egy dolog: tápis dologhoz nem tudok hozzászólni csak mint anno tápizott anyuka mondja hogy reggel délbe este adj neki a 2-esből és ugye közben meg gyümit, joghurtot ilyesmiket de mellé mehet sztem a startos tápi. Vagy még a pép.

harivera
Budapest XXI. kerület

Jurmine: mi többször is találkoztunk vagy csak egyszer?
azt nem mondtad, hogy te is a Spánik Gábornál szültél.

vera: elküldenéd a szigetes képet amit csináltál?

boci:mi is visszük mindig mindenhova Rékát, sőt jönnek vendégek is néha otthagyom pár órára a nagyszülőknél, hogy szokja, hogy nem csak anya van a világon, járunk baba-mama tornára, ringatóra, jártunk babamasszázsra, hogy szokja a közösséget az idegeneket.
Néha úgy érzem, hogy néha sok is neki,elfárad
Ha odaadom idegennek,hogy fogja csak úgy akkor sincs semmi baj, dumál neki, nevet rá, megtiszteli egy nyálfolyammal is:D
Remélem ilyen is marad, meglátjuk milyen lesz a szeparációs szorongás idején.

KépKép

Kép
orsimorsi

Ahányszor csak jövök, elcsodálkozok, hogy mennyi sokat tudtok irni... :roll:

Apropó: Aida, Mágnes, Fmarti?????????????Esetleg még akit kihagytam a hiányzók közül

Tekergés gyerekkel: cipeljük majdnem mindenhova, és imádja 8) Na meg persze őt is imádják mindenhol. Kivétel, mikor késő este megyünk valahova, olyankor anyósom vigyáz rá. Sokan ferde szemmel néznek, hogy már három hónapos kora óta lepasszoljuk időnként, de lesz...om ki mit mond, mamával nagyon szeretik egymást

Boci:szerintem is csini kismama vagy. Nekem sajna maradt egy kis pocakom, meg kb 5 kiló plusszom...na de ennyi baj legyen, legalább nem fáj

Vera: ne aggódj, Dórikám sincs még 7 kiló, igaz, centire nem tudom lemérni

Kép
galzsuzsa

Na, mégsem volt. Buziság. :x

Boci: hát, ezek nemnormálisak! De komolyan. Én megzakkannék, ha nem tudnék minden nap kimozdulni, még ha csak sétálni is a környéken. Kristófról nem is beszélve. Az ilyen gyerekekből lesznek a fotelpatkányok, majd csak ül egész nap a négy fal között...

Verzsó: nagyon szép volt a keresztelő. Egyébként anyóssal mostanság ált. kijövök (így, hogy havonta kb. 1x találkozunk), csak azt utálom benne, hogy mindent jobban tud és csak ő tudja, meg iszonyat nyomulós, letámadós, ami nagyon nem az én műfajom.

Zsebi: asszem, te írtad az oat mealt :roll: Hát, azt én még mindig nagyon szeretem :oops: :) Még Amerikában kaptam rá...

Zsuzsa: szerintem muszáj néha "lepasszolni", főleg családtagoknak, mert legalább korán megszokja, és azért szükség van az embernek az ilyenfajta kikapcsolódásra. Én pölö két hét múlva focimeccsre akarok menni, akkor szerintem sógornőm fog rá vigyázni :)

Kép

Kép
gabilany79

Most hogy olvaslak benneteket, biztos, hogy volt ma vmi, mert Panka is 2 órát durmolt délután, és ugye ő is fél órára van nappal hitelesítve - ja és mindezt úgy hogy fúrtak, fűrészeltek a fülébe, mert építkeznek a közvetlen szomszédban. Már járkáltam ki 5 percenként, hogy lélegzik-e még.

Solya - gratula a lánykéréshez!

Berni - én sem értek, hozzá, de akkor én szerintem vegyesen adnám. Te mikorra tervezed a hozzátápi kezdését?

Régi nyári nadrágokból nekem is csak a kismamanacik jönnek fel... :cry:

Kép
trombibébi

berni. nem tudom a valaszt sajnos, de szerintem is add neki a kettest napi 2-3-szor, a tobbi idoben meg a masikat.
meg lett a kulcs. ratettem a napi postat! :evil: :oops:

mi/en is viszem Kincsot ide-oda. azert a kozmetikushoz nem, mert o nem az a fajta, aki ott is eljatszana. Manna te nagyon szerencses vagy!

tenyleg a joghurt. azt nem csak 1 eves kora utan kaphat? merthogy tehentejet igen, es a joghurt abbol van, nem?

KépKép
KépKép
mush589

Zsebi. az oatmealben szerintem van gluten! en legalabbis nem ehetek azt se....

KépKép
KépKép
mush589

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

van valakinek ilyen? vettem egyet a bebinek. ha az a sarga resz normalisan ra van tekerve semmi sem jon belole, ha viszont picit meglazitom, akkor mellette folyik a viz. meg en se tudtam inni belole! :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
mush589

Bernuska!
Sajna én se tudok segíteni. De akor ez minden 2-es tápira igaz??
Amúgy Vini csak egyszer kap, de azért ezt jó lenne tudni,eddig pl én se tudtam róla! :roll: :roll:

Na most egy kicsit megnyugodtam. Azért én fel tudom venni a terhesség elötti nadrágaimat!!! :lol: :lol: :lol: Persze nem olyan kényelmes mint volt, de hordom öket! :D :D
susy75

Mush,Verzso, Sarmi (meg akiknél már lejárt a keresztelő/névadó) : az etetést hogy oldottátok meg a buli alatt?

Kép
galzsuzsa

zsuzsa. nekunk a szertartas fel ora volt. megetettem elotte, aztan a kavezoban meg nem volt ehes. del korul meg mar itthon voltunk. a vendegek a kertben en meg a nappaliban szoptattam.

KépKép
KépKép
mush589

Berni: Kristófnak ma írta fel dokinéni a 2-es tápot, de semmit nem mondott. Mondjuk ő csak naponta 3x kapná és szopizik is még, de akkor is felvilágosíthatott volna....

Kép

Kép
gabilany79

Estét! :lol:

Szeles: Ez nagyon jóóó, hogy ilyen szuperül alakult az első nap! És Huni is milyen ügyes volt! :lol:

Boci: Milyen az a babapiskótás szelet? Jól hangzik... :lol:

Cili: Ma tuti, hogy volt valami a levegőben! :evil:
Hát ha pumpálnám, legalább tudnám, mitől nő ennyire... :lol: :lol:
Nekem sincs kire hagyni Picurt, így "kénytelen" velem-velünk jönni. Még szerencse, hogy iszonyúan élvezi! :lol:

Mush: Doki szerint a hashajtó a legjobb megoldás? :(
Mindenesetre nagyon remélem, hogy mihamarabb megoldódik a dolog!
Na, szuper, hogy meglett a kulcs is! :lol:
Én me mostanában mindent elfelejtek, de úgy, hogy elindulok, hogy na ezt meg ezt akarom csinálni és esküszöm nem telik bele 10 másodperc, már nem emlékszem, mit akartam csinálni.... :oops: :oops: olyan bosszantó.... :evil: :evil:

Mi az az oatmeal?

Lyndee:
[quote] írta: most a legnagyobb bébi itt a topicban?

Öööööö, asszem ahhha.... :oops: :oops: :oops: :D

Gabi: Szegény Kobold! :( Milyen szurit kapott?
2-fél 5?? Irigyirigy! :)

Vera: Köszi, drága vagy!
Hogy álltok az új lakással-költözéssel?
bébic

Mush: A Tomme Tippee-hez nemtok hozzászólni, mi olyan AVENT-es tanulószettet vettünk, amit Zöldi belinkelt múltkor. Nekünk bejön. (mondjuk nekünk csak AVENTes minden üvege-cumija, azokkal is meg vagyunk elégedve)
bébic

Gabi: Nektek a 2-es táp is BEBA?

Akkor én még mindig nem értem, nekünk miért mondta a doki, hogy még 1 hónapig maradjunk az 1-esnél.... :roll:
bébic

Bébi megfürdetve,megetetve, letéve....már 10 perce alszik.
kíváncsi leszek a ma éjszakára,lesz e ébredés?

Én szülés után visszafogytam a súlyomra majd szoptatás alatt jött fel 4 kiló.Van amibe beleférek és van amibe nem.
De apa azt mondta szeret így is...és ha már nem szoptatok fogyi ezerrel!

mush:én is szeretnék venni itatópoharat....ez amit te vettél nem ajánlod?Sophie nem tud belőle inni?

hajhullás:mondtátok többen is hogy hullik a hajatok.mi a fejlemény ez ügyben?
nekem iszonyatos mértékben hullik tovább,nem szűnt meg.
Ha van valakinek prktikája ami megállítja,megosztaná velem?

Holnap jön az etetőszék!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

KépKép
lyndee

"A legkisebb mennyiségben sem fogyasztható árpa-, búza-, rozs- vagy zabtartalmú élelmiszer"-ezt a liszterzekeny.hu-rol szedtem. ezekben van gluten.

KépKép
KépKép
mush589

neketek a bébik hordozóban utaznak még a kocsiban?

mi most szeretnénk venni ülést amit lehet dönteni...tapasztalatok?melyiket érdemes megvenni ami bevált?

KépKép
lyndee

mush:akkor te nem is ehetsz kenyeret,tésztákat?mivel helyttesíted?örökölhető?

KépKép
lyndee

lyndee: nekem is borzasztóan hullt a hajam, semmi praktikát nem alkalmaztam, most mégis úgy tűnik alábbhagyott, és már sok aprócska hajat is láttam megjelenni, nő az utánpótlás :D

Mi 20-án keresztelünk, de mivel nem volt egyházi esküvőnk, azt is most tartjuk. A szertartás kb 1 órás lesz, de utána a buli...reggelig taró dinom-dánom kb 90 személlyel (ez lagzinak kicsi, keresztelőnek viszont nagy). Ezért kérdeztem az etetést. De a vendéglőnek, ahol leszünk van panzió része is, legfeljebb kiveszünk egy szobát, amúgy is jönnek sógornőmék a kéthónapos babájukkal dunaújvárosból

Kép
galzsuzsa

lyndee. lehet, hogy van ami trukkje. easy flownak hivjak, tehat konnyen kellene, hogy jojjon belole, de nem hogy Sophie, meg en se tudtam belole inni, pedig szivtuk mindketten! szoval igy elso neki futasra nem ajanlom... de csak nem lehet olyan vacak, mert itt sokan vesznek ilyet. azt hiszem kiprobalok egy masikat is. most sterilizaltam egy cumisuveget egyenlore.

a doki azt mondta, hogy holnap menjek el a vedonohoz, hatha az tud vmi trukkot. mondtam neki, hogy adnek neki barackot, hatha az meghajtja. mondta hogy adjak. meg adjak neki vizet. aztan ha holnap estig semmi javulas akkor hashajto. itt nincs glicerines kup.
a barack nagyon izlet neki, es egy kis vizet ivott a tobbi a nyakan landolt koszonet ennek a szuper itato poharnak. azzal se volt baja. most varok, es remelem, hogy reggel lesz valami.

ma este szopizott a dragam, de meg nagyon ebren volt. betettem a kisagyba, egy darabig csond, majd gugyoges, majd siras. visszamegyek oldalra forditom simizem a hatat, nem jo hanyatt fordul, hallgatja ahogy enekelek. majd magatol oldalra fordult es 5 perc alatt elaludt. leesett az allam! tehat a masodik magatol elalvas is megtortent! van remeny!
na megyek is megszeretgetem apankat! joccakat!

KépKép
KépKép
mush589

Lyndee: A hajhullásmegállító praktika engem is érdekelne....bár már csökkent, még így is rengeteg kihullik....csak már nem értem, honnan van ennyi és hogy hogyan nem lettem még kopasz???!! :shock:

Ákos még hordozóban nyomja, de lassan nálunk is aktuális lesz a másik ülés beszerzése....
bébic

glutént tartalmaznak a következő termékek:
- árpa és árpa eredetű termékek,
- búza és búza eredetű termékek,
- rozs és rozs eredetű termékek,
- tönköly (tönkölybúza) és őrleményei,
- zab és zab eredetű termékek,
- a fenti gabonafélék keresztezésével előállított bármely mag és abból készült termék,
- a fenti magok pelyhesített változata,
- gluténliszt.

A „búza és búza eredetű termékek” a következők: búzaliszt, búzakorpa, búzadara, búzacsíra, búzacsíra olaj, búzakeményítő, módosított búzakeményítő, hidrolizált búzafehérje, búzafehérje alapú sütőipari térfogatnövelő szer. Glutént tartalmaznak a rozs, árpa, zab és tönköly, valamint az ezek keresztezésével előállított magokból készült, a felsorolt búzaeredetű termékekkel analóg termékek, valamint a maláta.

KépKép
KépKép
mush589

Mush: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez szuper!

Szép álmokat, én is megyek szundi, Apa még Terminátorozik. :D
bébic

Most nézem, megállt Ákos vonalzója..... :? :? :? hmm....
bébic

mi is meg a hordozoban nyomjuk.
az autosulesnek, ha dontheto a hata, azt hova dontjuk? mogotte ott az ulese a kocsinak, nem?

lyndee. jaja nem ehetek normalis kenyeret, tesztat, palacsintat, fankot stb, mindent,amibe liszt kell. mindenbol csak glutenmentes verziot. plussz egy csomo mindennel kell vigyazni. nem is gondolnad. a szoja szoszban is van gluten, egy csomo csokiban, kulonbozo szoszokban, chipsek izesito szereiben, felvagottakban es meg sorolhatnam! itt konnyebb, mint otthon. jobban ellatjak ezt,de meg igy is nehez.

KépKép
KépKép
mush589

Én apa is Terminátor :lol:

Hordozó: mi még abban nyomjuk, bár Kobold talpa már eléri az autóülést, de amíg nem ül magától, addig nem akarok másikat.

Lyndee: a hátrahajthatós ülés az milyen? Hogy hajtod hátra, ha a támla az üléstámlánál van :? Belinkelsz nekem egy olyat?

Bébic: aha Bebás tápit írt föl a doki. Ez a "nem tudunk egyformát hazudni" újabb tipikus példája...

Na, megyek és ágyba bújok Stephen Kinggel :oops: :P :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Na, még gyors vonalzószerelés..... :lol: :lol:
Jóóóéjt!
bébic

megjott a "szeretet csomag" otthonrol!!! :lol: :lol: :lol:
gabi. koszi a parnat, holnap teszteljuk! :wink:
kaptam egy csomo turorudit, tv paprikat,gyulai kolbaszt, es egy szep nagy fustolt csulkot!!!jeee! :lol: :lol: :lol:

en Ken Folettal bujok agyba.

szep almokat mindenkinek!

KépKép
KépKép
mush589

Bébic!!! Képet kérünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
mannababoca

Röff! Lelléről...

Vera! Marhára ráér. csak csüt este megyünk Pöstre.
[quote]z írta:öldi
holnap utalnék. Mennyi is volt a teljes összeg a rucikra? Vagy talizunk valamikor és akkor odaadom egészbe?
hogy legyen?

[quote]F írta:igyi, az normális, hogy a doki azt mondta, még 1 hónapig 1-es tápszert adjak neki?

Bébic! Persze!!! Valszeg nem éhezik tőle, ha több, mint 9 kiló.

[quote]a írta: vendegek a kertben en meg a nappaliban szoptattam.

Musi! Ez ilyen szoptatós összejövetel volt? ;) :)
Nagy gratula az ünnepeltnek!

És jó "felest" a féléveseknek!

Szeles! Fasza csaj vagy!!!

[quote]m írta:egjott a "szeretet csomag" otthonrol!!!
gabi. koszi a parnat, holnap teszteljuk!
kaptam egy csomo turorudit, tv paprikat,gyulai kolbaszt, es egy szep nagy fustolt csulkot!!!jeee!

Musi!Kendők? :(

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Autóüs üléssel kapcsolatban! 8-9 hónapos korig kizárolag olyan autósülést lehet használni, amelyben a baba menetiránynak háttal beköthető! Ez azért fonzos, mert a nyakukat még nem tartják jól és egy hirtelen fék esetén a fejük előrebicsaklik, ami végzetes is lehet!

Mush! Az ülések úgy dönthetők, legalábbis a mienk, hogy az ülőrész előre csúszik, így az üllés kb a hordozó szintjére dönthető.

Zöldi! Tegnap elutaltam a pénz! Köszönöm mégegyszer!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Helló Csajok!

Zsófi 3 napja (mióta lebetegedtem) már hajnalban sem hajlandó elfogadni a cicit. Fejni meg már nem tudok. :-( Hát ennyi volt részemről a szoptatás. :cry:

Vera!
Köszönöm a 2-es tápszeres tanácsot! Én is így gondoltam!

Trombi!
Már elkezdtük a hozzátápit, múlt hét óta almázunk, tegnap óta megy hozzá a barack is. De basszus a kiscsaj benyom egy egész almát és ugyanannyi tápot mellé, mint korábban. Szóval kiváltásról még koránt sincs szó. :-D

Gabi!
Én dokinénim sem mondott a 2-es tápról semmit. (Mondjuk ő sosem szokott. A Sinlac-ot is lazán felírta 3 hós korában, amikor csak 4 hós kortól adható...) A táp dobozáról tájékozódtam, azóta vagyok ilyen bölcs. :-D Amúgy ha nem szólok dokinéninek, hogy írjon fel 2-es tápot, akkor még simán a Start-tal nyomjuk. Bár szerinte tök mindegy, még ehetné azt is. Megnéztem, laikusként nem látok túl nagy eltérést az összetételben.

Susy!
Azt nem tom, hogy minden 2-es tápszert így kell-e adni. Mi Humana HA 2-est nyomunk. A dobozán mindegyiknek ott van, hogy mi az ábra.

Lyndee!
Hajhullás nálam mostanában talán kezd alábbhagyni. Én Béres Vital Fe tablettát szedek, ezt direkt szoptatósoknak ajánlják. Több féle vitamin van benne, de a vas a lényeg. Meg sok friss gyümi eszek, talán ez a megoldás.

Mush!
Sophie-nak sikerült kaksizni végre? Segített a barack???

Apropó glutén: Én is mindenhol azt olvastam, hogy allergizálhat, mint állat, egy éves korig ne adjuk. Erre tegnap reggel a BabaVilágban azt mondja egy doki, hogy ez az elmélet elavult, igenis kell a gyerek fejlődésének a glutén, 6 hós kortól adni kell... :evil:

Autósülés: Basszus Zsófi lába is lelóg már a hordozóból. Nem tudom ki fogja-e bírni 8-9 hós koráig ebben. Gyanús, hogy nem.

Kép
Kép
lbernuska

Ja, még egyet akartam kérdezni: Ezt a cumisüveg sterilizálós balhét meddig kell csinálni??? Már csak azért érzem egyre feleslegesebbnek, mert pl. az almát sem tudom fertőtleníteni. :-D Jó persze, most, hogy náthás vagyok, naponta többször is kifőzöm a cuccokat.

Kép
Kép
lbernuska

Jó reggelt!

Bébic: ilyen http://mindmegette.hu/index.php?apps=re ... cept=11145 Ez alapján szoktam csinálni. Szerintem egyszerű. Annyi hogy rum helyett rum aromával készítem!!!

Hajhullás: Varga cseppek. Nekem most kezd alábbhagyni, és sok pici hajacskám van. Na meg vasat is szedtem pluszban!

Ibernuska: ezt én is láttam. Ráadásul a Veres doki nyilatkozta. Bár szerintem van annyi pénz amiért ezt mondják!!! :lol: :lol: :lol: Sajnálom, hogy vége a szopinak, de te mindent megtettél érte. Becsüllek a kitartásodért.

Hordozó: mi is abban nyomjuk. Igaz a 63 cm-el el is lesz benne Marci egy ideig. :lol: :lol: :lol: Amúgy ilyen dönthetőset néztem én is. Addigra szeretnék mire megyünk Olaszba.
Vendég

Mindenkinek köszönöm a dicséreteket, majd átadom a fiúknak!

Gálzsuzsa, mi ettünk mielőtt mentünk volna a szertartásra, utána anyáéknál voltunk, elsőnek üvegből ettek(hogy ihassak egy kis pálinkát :oops: :lol: ), utána pedig bementem a házba és megszopiztattam Őket, a vendégek addig a garázsban "buliztak" tovább.

Berni, sajnálom :cry: Én még mindig bedobálom mosogatás után az üvegeket a sterilizálóba, utána a mikróba, nem sok időt vesz igénybe, így szerintem még egy darabig így csinálom.

verzso

Sziasztok!

Ibernuska: Örülök, hogy jobban vagy! És sajnálom a szopit :cry: Van egy olyan érzésem, hogy mi sem sokáig szopizunk :cry: , néha 6lóval sem tudnám visszafordítani a cicihez, pedig van benne tejcsi. És ha véletlenül sikerül a szájába adni, akkor úgy csinál mintha nem tudná hogyan kell szopizni. Sajna néha már a tápot sem fogadja el tőlem, bezzeg apától! Mi még sterilizálunk, de valahogy kezdem én is feleslegesnek érezni!

Verzso: köszi! Megnéztem a képeket, szép volt a keresztelő és nagyon csini volt mindenki, főleg a gyerkőcök!

Hordozó: Vivi lába kilóg belőle :lol: és eddig előfordult, hogy néha valahova oda koppant a hordozó széle :oops: , de már szóltam apának, hogy figyeljen jobban és az összes falat se törölje le a tappancsokkal! :lol:

Lyndee: hajhullás: nekem is hullik még, de én csak az elevitet szedem. De most, hogy többen írjátok, már nem is olyan vészes, mint korábban, és tele vagyok babahajjal.

Mush: van már kaki???? Nagyon ügyi Sophie, hogy így elaludt!!!!!! Vagy Te vagy ügyi? :D

Bébic: 9kg? :shock: :shock: Te is jó kondiban lehetsz! :lol:

Azért marhajó, hogy a gluténról IS így megoszlanak a vélemények! Mégjobb, hogy csak később fog kiderülni kinek volt igaza!

KépKép
jurmine

Sziasztok!

Mush! Eddig én úgy tudtam, a zab nem tartalmaz glutént. De most én is utánanéztem, és úgy néz ki, tényleg tartalmaz, bár ilyet is találtam: http://www.vital.hu/webaruhaz/termekek/2709 ez pl. zabot tartalmaz, mégis gluténérzékenyek is fogyaszthatják, de lehet, hogy ez feldolgozott formában tartalmazza. Na mindegy, akkor egy darabig még én sem adok Szabinak. Eddig még csak rizset adtam. De egyébként nagyon egészséges a zabpehely, úgyhogy később biztos sokat fog kapni! :wink:
Gabi! Én is szeretem!
Bébic! Az oatmeal zabpehelyből főzött kása. Nagobbaknak tejjel, tej fogyasztása előtt vízzel kell megfőzni, gyümit lehet bele tenni. De ezek szerint még nem adható.
Bár én úgy tudtam, hogy a glutén azért hamarabb adható, mint a tej, úgy emlékszem 8 hónapos kortól adtam gluténtartalmú kajákat a nagyoknak. Mondjuk nálunk nincs allergiás a családban, gondolom, ahol van, fokozottan kell erre figyelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsebi_baba 2009.06.03 08:31-kor.

zsebi_baba

Orsimorsi: taliztunk az első genetikai ultrahangon Bátorfinál, akkor beszéltünk is és a párod is ott volt. Meg az utolsó hetekben is többször ott voltatok amikor mi is, azt már nem tudom, hogy akkor beszéltünk e. De egyszer még a pároddal köszöntünk is egymásnak(amíg Te ben voltál), és szerintem Ő emlékezett ránk korábbról. Jó lett volna tudni, hogy Ti is erre laktok!

Zsuzsa: nekünk 28-án lesz a keresztelő és kertiparti lesz utána a templom melletti nyaralóba :lol: (nem kell messzire menni a szertartás után), úgyhogy míg a vendégek kint, addig mi bent, ha etetés idő van. De mi sokfelé/sokmindenkihez szoktunk menni, és álltalában külön szopiszobát szoktak biztosítani nekünk :lol: (amúgy rokonságban 3 bébi van 1-1 hó eltéréssel)

KépKép
jurmine

lánykám: Kép

KépKép
jurmine

Ezek szerint jól emlékeztem:

[quote]A írta: glutén a búzalisztben található fehérje, aminek allergizáló képessége bizonyos genetikai tulajdonságokkal rendelkező családokban relatíve nagy, ráadásul bizonyos környezeti tényezők hajlamosítanak a gluténnel szembeni érzékenység kialakulására (így például a szoptatás hiánya). 8 hónapos életkor előtt ezért nem ajánljuk búzaliszt, illetve búzalisztet tartalmazó étel adását, így a kekszet, teasüteményeket, vagy egyéb lisztes ételeket sem.

8-10 hónapos kortól viszont már megkínálhatjuk a csecsemőt kenyérhéjjal, hogy rágni tanuljon, majd kenyeret is kaphat. A legjobb, ha két vékony szelet kenyeret levágunk, megkenjük lekvárral, vagy vajjal (nem kenőmájassal, mert nagyon fűszeres és nagyon sok E betűs adalék van benne!), összeborítjuk, és a szendvicsből egy csecsemőtenyérnyi négyzetet kivágva a kicsi kezébe adjuk. Könnyen meg tudja fogni, pici falatokat majszol belőle, és garantáltan imádni fogja. Az igazi, sűrű állagú barna kenyér (nem a barnára festett foszlós kenyér!) a legjobb, mert így ezt fogja megszokni, nem morzsálódik, vagyis sokkal kisebb a félrenyelés veszélye is.

zsebi_baba

szép napot!

Várom a futárt ezerrel,jön az etetőszék! :lol:
Ha Arni felébred pipit fogok sütni,még nem tudom milyen formában...

Éjszaka egyszer fent voltunk...hát nem tudom mi lehet. :roll:

autósülés:ahogy Enikő is írta de mindjárt keresek egyet és belinkelem.10 kilóig a menetiránnyal ellentétesen kell használni.
csak azért gondoltam mert kényelmesebbnek tűnik mint a hordozó.

mush:nem lehet könnyű,de ennek is megvan a jó oldala...nem lehet elhízni :lol: egyébként mivel helyettesítik a glutént?
Sophie kakilt már?

Akik vasat szednek maguktól vagy doki javasolta?nekem is van itthon még a terhességből maradt 1 doboz vas-folsav tabi.beszedjem? :?

KépKép
lyndee

KépKép
lyndee

Gabi! Te vettél aztán fejtámaszt az ülésbe? Amikor erről volt szó, nem nagyon jegyeztem meg, hogy milyet kell venni? Eddig azt hittem, a mi autósülésünk, ami a hordozó után jön és a nagyoké volt, nem felel meg a kresznek, de a hétvégén előszedtük, és kiderült, hogy E3-as, azaz megfelel, úgyhogy most nem veszünk újat, de ilyen szűkítőt akarok bele venni. Mondjuk mi még a hordozót használjuk egy darabig, még kényel,mesnek tűnik Szabinak.

zsebi_baba

Zsebi: A Vera írta egyszer, hogy az E1... a tesztelő országot jelzi, nem azt, hogy jó e. Azt kell nézni, hogy a sorszám mellett, vagy valahol rajta 03 vagy 04 legyen.

KépKép
jurmine

Sziasztok!

Csak gyors benéztem, majd talán este lesz időm.

Zsebi! A gyerekülésen a sorozatszám első két jegyét kell nézni, ennek kell 03 vagy 04-el kezdődni. Az E jelzés arra vonatkozik, hogy melyik országban gyártották.

ZÖLDI! UTALTAM A PÉNZT! Csak a kalap árát nem találtam, szerintem tegnap felporszívóztam, úgyhogy 1500 Ft-ot utaltam, az biztos, hogy elég. Köszi még egyszer.

Kép
Kép
Kép
erika26

zsebi. csak gondoltam, hogy szolok a zabrol. nekem itt azt mondtak, hogy ne egyem azt se.
mar nem tudom kikerdezte, hogy orokolheto-e. igen! apukam es tesom is liszterzekeny. nagy eselye van Csorikenek is. azt nem tudom, hogy majd nala hogyan tesztelik.

lyndee. dehogynem lehet elhizni! kesz tesztat, kenyeret lehet kapni. sutiket meg maga gyartja az ember. mar, aki nem olyan lusta, mint en... a multkor azert tettem fel egy finom suti receptet.
tetszik az autosules, amit belinkeltel. na azt nem tudtam, hogy ezeket is lehet menetirannyal hattal hasznalni. igy mar ertem, megvilagosodtam. itt nekem azt tanacsoltak, hogy mielott megvennenk az ulest mindenkeppen probaljuk bele a kocsiba, mert nem minden ules illeszkedik jol minden kocsiba.

zoldi. nem tudom. :oops: csak a kajakat pakoltam meg, meg a nyakparnat, mert az szembeotlo volt. ma meg meg nem mentem le. kesobb jelentek! de bizti, hogy elkuldte anyum.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2009.06.03 09:21-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?