Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok? Gyönyörű idő volt a hétvégén, itt felénk most borult be, de így is felüdítő volt.

Ma bababörzén voltunk a család nőtagjaival Veszprémben :D
Persze hogy vásároltunk.. Van kis body, rugi, fürdőlepedő, és én megvettem egy nagyon szép garnitúrát a kiságyba! Élmény volt itthon mindent kicsomagolni.
Aki már vásárolgat, mekkora rugikat vesztek, 56-os??

Rönééé

Kép
röné

Köszi, csajok, aranyosak vagytok!!! (judit, bagzerka, lanta, kistiggrincs)

Dóri

Kép
dorka78

Sziasztok!
Előbb olyan hosszú üzit irtam Nektek, de guta majd megüt , mert az egész elszállt és kezdhetem újra!!
Az utóbbi időben egy kicsit eltüntem aminek az egyik oka amunka a másik meg az, hogy nem voltam itthon. Tegnap értem haza és ma bepótoltam az elmaradásomat az olvasásban és teljesen naprakész vagyok.

Lanta!
Köszi az érdeklődést, most már naponta jelentkezem! Hogy vagytok? :)

Luca68, Petra1980!
Még Én sem voltan 12 hetes UH-n 18.-án megyünk rá, már alig várom, hogy láthassam a törpét és kiderüljön, hogy minden rendben van.

Monee!
Én is hasonló cipőben járok, mert az állam és a mellem között van keloidos bőr elváltozásom. tavoly a SOTE-n a bőrgyógyászom azt, monta, hogy ezen a területen így gyógyul a bőr, hogy elhal, de máshol nem jelentkezik Nálam ilyen próbléma.

Kismamik akik dolgoztok meddig szándékotok dolgozni? Én úgy gondoltam júniusig ha minden rendben van.

HA 18.-án megjöttem azUH-ról majd beszámolok!!
sugi78

Röné :)
56-osból is keveset, azt kb 1 hónapig hordtuk, aztán 62-eset kb 3 hónapig, de mi vettünk 62-eset is, hogy ne kelljen szaladni, ha óriási manónk lenne. Most még megvárjuk a nemét, aztán ha kisfiú, valszeg kapunk vissza a sógornöméktöl (nekik adtuk Nándi kisruháit), ha kislány, akkor meg majd nézelödök.

Eszike :)
Tábliba beteszlek, de egyelöre párom szervizeli a gépet, amin a táblit vezetem, a szerverkénkre meg csak egy korábbi verziot mentettem.

Ha ugy jo mindenkinek, akkor akinek megvan, hogy fiu, vagy lány lesz, annál a hátteret változtatom kékre/rózsaszinre.

Én tegnap hoztam a hormontúltengéses-érzékeny kismami formát: megkönnyeztem a Talpra magyart :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nagyon vicces igy utolag, a tv-ben ment az állami müsor, én gyurom a tésztát a turoscsuszához, jön az uram, kérdi nagy riadtan:
-mi a baj, miért pityeregsz?
-Ááá, semmi, csak olyan megható ez a Talpra magyar..
-hát ja, szép (és széles vigyorral befordult a szobába :) )

Na, menek. Holnap megyek én is dokihoz, utána jövök beszámolni :)

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Én augusztus 20-ig gondoltam, hogy dolgoznék. Nem vagyok egy itthonülős típus, hiányoznának az emberek, feladatok. Bár ember tervez.... Ugyanis a dokim szerint nem fogom bírni. Csigolyaív szakadásom van, és nagyon rossz jóslatokat tett a 16. héttől (állandóan fájni fog a derekam).
De mivel mindig is optimista voltam, egyelőre 08.20. a terv.
Ja és júniusban Hollandiába készülünk....(busszal)

Dóri

Kép
dorka78

Sziasztok!

Ruhák: én már írtam kelengye listát :oops: 56-osat és 62-eset is venni fogunk, egyrészt azt hallottam, hogy az 56-at hamar kinövik, másrészt én pl 60cm-rel születtem, ez esetben az 56-os ruhák máris felejtősek.

Munka: ha visszaengednek dolgozni (szerdán kiderül, rmeélem visszamehetek) akkor július közepéig tervezem, hogy dolgozni fogok.

Kép
kistiggrincs

hahó!!!
én eddig azt gondoltam hoyg júliusban még dolgozom, és utána nem, de azt hiszem ezt kicsit átgondoltan inkább a júniusban igen, júliusban már nem...:) azért tök jó lesz még kicist 3asban együtt a fiúkkal, meg simi is nagyon fogja értékelni!!! már most közölte hoyg ô se oviba, de bölcsibe nem akar menni soha többet, csak velem akar itthon lenni 8) azért jól esik, meg talán ha nem lesz szobatiszta szept.-ig, mivel semmi hajlandósságot nem mutat effelé, lehet hoyg be sem veszik oviba egyenlôre, és akkor marad otthon velünk. én örülnék, bár a szabadiô a picivel is kell majd hoyg csak vele lehessek, meg siminek meg kell a társaság nagyon. szóval meglátjuk...

minyu!!!
én is kb minden nap elsírom magam!!! :lol: általában meghallok egy számot a rádióban vagy ilyenek! de olyanom is volt már hoyg villamopsról láttam ahogy egy autó épp a kanyarban lefullad vagy bedöglött vagy mifene, és két mp után már 3 idegen ment, és segített tolni, és ezen teljesen elérzékenyültem hoyg van még jóindulat és kedvesség az emberekben és elsírtam magam :) szóval ja, tudom mirôl beszélsz!!!!

monee, sugi!
nekem meg olynaom van, de kb ahol sugi írta, a mellkasom tetején, nyakam alatt, egy bab-alakú :) heg, amit kb egyévesen kaptam. nekem elpattant egy hajszálér, és elrontottak valamit a varrással, és szétnyílt :shock: elég horror, nem??!! persze mára már teljesen megyzsoktam és nem érdekel, és kint van sokszor atlétából meg ilyenek. de pl tínédzser korban nem volt egy álom hoyg ott volt... és kérdeztünk mi több plasztikai sebészt is és mind azt mondta hoyg az pont olyna terület a testen hoyg vagy egy szép kis vékonyka vonal lenne helyette, vagy egy nagy piros dudor.... szóval inkább maradtam ennél.... végülis ez tök más, de kijött belôlem :roll: :lol:

ma egészen kettôs hangulatú napom volt, szegény nagypapám hosszas szenvedés és november óta kórházban levés után ma meghalt..... hát aggyal tudom hoyg jobb neki meg hoyg most felszabadult és már nem fáj, de azért rámtört a sírás munka közben párszor...
szóval ez van.

de, felafejjel, szerdán megyünk 4d-sre és azt várom legalább, de folyton nagypapámon jár az eszem.... :cry:

csókok

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Bagzerka, őszinte részvétem! Hiába tudod eszeddel, hogy Őneki jobb így, de neked hiányzik, a szíved fáj. Ez így természetes, hiszen szeretted Őt és a nagypapád!

A babád most legalább ad egy kis vigszat.

Az 56-os ruciknál én is attól félek, hogy ha nagy a baba, akkor kicsi lesz... Meglátjuk, de sokat nem veszek belőle az tuti..
Majd a kórház után is tudok vásárolni, meg anyukám majd segít.

Rönééé

Kép
röné

Ja, és én is kb. júniusig, max június közepéig akarok dolgozni, a melegben már nem.

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Bagzerka őszintén sajnálom a nagypapádat, igazán nehéz ilyenkor vigasztalót mondani......

Én ma jelentem be itt a munkahelyemen a babát, most gyűjtöm az erőt.... :)

Megvan a vérvizsgálat, és a labor eredményem. Ti értetek hozzá? Pár helyen az értéknél felkiáltójel van, ott ahol meghaladja a referenciatartományt, és ott ahol kisebb érték, mint a tartomány. Ilyeneknél, hogy: vörösvérsjt süllyedés, fehérvérsejt, neutrofil, limfocyta, trombocyta. Neketek milyen eredmények születtek?
Kicsit izgulok, nehogy ez rosszat jelentsen, de az orvosomhoz csak jövő héten megyek.

És mégvalamit szeretnék kérdezni: Ha megmondom a munkahelyemne, akkor el kell hogy engedjenek a vizsgálatokra szabadság nélkül is?
Köszi!

Petra

Kép
Kép
petra1980

Szép jó reggelt mindenkinek!

Örülök a jó eredményeiteknek és gratulálok minden mostani UH-snak!

Én pénteken voltam a dokibácsinál, de most nem csinált UH-t. A most pénteki AFP eredményével kell majd visszamennem kb. 3 hét múlva és akkor csinál majd UH-t és küld el genetikai UH-ra. Úgyhogy én majd ott és akkor fogom megtudni (ha látszik), hogy fiú v. lány a babócám. Úúúúúúgy várom már!!! :)
Megnézte a májfunkció eredményemet és azt mondta, hogy rendben van, visszaálltak az értékek. Meg is kérdezte, hogy az előző vérvétel előtt nem buliztam-e??? :mrgreen:
Fogy a vasam, így mostantól vasat kell szednem.
Beszéltünk a császárról is. A korábbi 95-ös zárójelentésem alapján azt mondta, hogy császáros baba lesz, bár mint mondta történt már olyan, hogy akinél biztosan császárra számított mégis természetes úton szült. De megnyugtatott, hogy ő nem fog hagyni 26 órát vajúdni. Majd ott és akkor kiderül!!! A lényeg, hogy a baba jól legyen és neki jó legyen! :P

Csatlakozom Bagzerkához. Eredetileg én is úgy gondoltam, hogy júliusban még dolgozom, de folyamatosan beszélnek le róla és azt hiszem, hogy igazuk van. A párom legszívesebben már most otthon tartana, de én sem vagyok egy otthonülő típus és általában a munkám sem olyan rettenet idegfeszítő vagy fárasztó.

Minyu!
Aranyos a sztori (Talpra magyar). :D Mostanság én is majd mindenen tudok könnyezni. Még itt a ti örömötökön és bánatotokon is :lol: ! De megvan ennek az ellenkezője is. :? Ha felidegesítenek hihetetlen mód tudok dühöngeni :evil: /örjöngeni :twisted: , ami rám amúgy egyáltalán nem jellemző. Ez a tünet is ismerős? Vagy csak én lettem ilyen skizofrén? :mrgreen:
Azért szerencsére nem túl gyakori, és ha lenyugszom utána teljesen ki vagyok akadva magamon! A könnypotyogtatás egyszerűbb ügy nem? :roll:

Kép
Kép
konan

Petra!
A védőnő nekem például előre szólt, hogy amikor vérvételre megyek mostanában, akkor ne ijedjek meg a +/- - októl. Azt mondta lesz belőle egy pár, de ez ilyenkor normális. A májfunkciós leletemtől is először megijedtem, mert tele volt +/- -okkal, de a dokibácsi teljesen meglepődött, hogy milyen jó az eredmény. Ne aggódj, nem lesz semmi baj, csak a baba elveszi, amire szüksége van :wink: !

Kép
Kép
konan

Bagzerka :)
Nagyon sajnálom. :(
Kicsit most én is negativ leszek, de nagyon hülye gondolataim voltak a napokban, és ahogy emlitetted nagyapád halálát, ismét elöjöttek. Szóval, tudom, hogy morbid és sötét gondolat, de eddig amikor teherbe estem, meghalt valamelyik nagyszülönk. Nándi születése elött 2 nappal a Zuram egyik nagymamája (agyvérzésben). Mikor nyáron teherbe estem Babácskával, akkor az én nagymamám (gyomorrákban) és most tudtuk meg, hogy a párom másik nagymamájának a gerince mellett van egy daganat, és mivel rossz elyen van és Mamus már 87 éves, igy nem mütik meg... :cry:
Apukám azzal próbált vigasztalni, hogy ez az élet rendje, születik valaki és elmegy valaki, de azért akkor is annyira szivembe vágott, mikor ez eszembe jutott.

Petra :)
Nem irtad konkrétan, melyik érték magas és melyik alacsony, de a magasabb neutrofil és vérsüllyedés a terhesség alatt normális (persze ha nem nagyon magas) A limfociták, trombociták és a fehérvérsejtek inkább valami gyulladásra utalhatnak. De a dokid erröl majd nyilatkozik bövebben, az is lehet, hogy az is csak nagyon-nagyon picit tér el, és nem is érdemes vele foglalkozni.

dorka :)
Azannya, olyan sokáig akarsz dolgozni? A munka höse :lol: Persze az a lényeg, hogy jól érzed magad, és ha élvezed a munkád, akkor nosza.

sugi :)
Én ugye májusig terveztem dolgozni, aztán hirtelen már 2 hete itthon vagyok táppénzen :) Nándival 2 hónappal a szülés elöttig dolgoztam.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
A mai UH-osoknak megy a drukk!!! És mielőbb gyertek beszámolóval!!!

A hétvégén szép komótosan a tavaszi nagytakarítást végeztem.... vagyis még nem teljesen végeztem vele :( . A hetem megint sűrű lesz, hoztam haza munkát, amit szerdára kell megcsinálnom és bevinni a főnökömhöz. Aztán készülődés a húsvétra, ugyanis már nagyszombaton lesznek vendégeink!!! Addigra a takarítást is (már csak a konyha van) be kell fejezni + sütit sütni + szombat egész délelőtt főzés!
Mellette valamelyik nap jönnek garázskaput szerelni....

Munka témához: a főnökömmel épp a múlt héten beszéltem. Kivehetem a bentlévő szabikat + adnak itthonra projekteket, hogy egy kicsi plusz pénzem is legyen. Azt mondta, addig csinálom, amíg bírom. Én kb. június végéig ígértem. Nagyon meleg nyarat jósolnak, nem tudom, hogy fogom bírni.
Petra, ha bejelented a munkahelyeden, hogy babát vársz, kötelesek elengedni vizsgálatokra! Ha jól tudom, ezt törvény írja elő!!!

Babaruha témához: Balunál mi sem vettünk 56-os rucikat, mert én is 60 cm-rel születtem... :oops: Kicsit nagyok voltak neki a 62-es kisruhák (nem mind, mert olyan hülye méretezése van némelyiknek), de szerintem nem zavarta. Most max. 1-2 db. 56-os body beszerzését tervezem. De lehet, hogy erre sem lesz szükség, mert megint kapok kölcsön kisruhákat, azok között lehet hogy lesz.

Bagzerka, részvétem a nagypapád miatt.... :cry: Nekem már sajnos egyik sem él, sőt a szüleim sem... :cry:

Na megyünk, sétálunk egy nagyot amíg süt a napocska. Elég hideg és esős hetet jósolnak... :( Brrrrrrr.

Kép
Kép
netti77

Sziasztok, szép napot nektek!!

Bagzerka, fogadd részvétem a nagypapád miatt. Nincs vigasztaló szó most.. puszi. Vigyázz magadra.

Minyu!
Érdekes, hogy milyen összefüggéseket tudunk keresni élethelyzetekre, én is ilyen vagyok.
A helyzet az, hogy tényleg egy picit hajlamosabbak vagyunk már a hormonok miatt is arra, hogy a mélybe zuhanjunk egy ilyen hír hallatán. Erőt kívánok a párod nagymamájának!!!
Minyu! Hogy telli az otthonléted? Jól érzed magad otthon?

Aki ma megy UH-ra! Én is várom az infót nagyon :)

Dorka! Nem semmi, hogy milyen sokáig tervezed a munkát!!! :) Strapabíró nőci vagy, az tuti!

Petra! Kíváncsian várom, hogy mit szóltak a munkahelyeden :) ! KÉpzelem a fejeket..no persze, ha nem is sejtették, akkor tuti le esik az álluk :lol:

Az AFP--vel kapcsolatban: éhgyomorra kell menni a vérvételre?
Eddig nem sikerült felhívnom a dokimat, de még próbálkozom..

szeder74

No, sikerült bövitgetnem a régi táblit (a másik gép, amin eddig vezettem, még mindig halódik, igy csak egy régebbi verziót tudtam elöhalászni, azt egészitettem ki). Remélem, mindenkit beletettem, aki kérte, ha valaki kimaradt, vagy javitani valóm van, sikitsatok!
A nemeket próbáltam visszanézni, kevés sikerrel. Igy jó lesz, ha a babák nemét jelöljük? Aki már tudja, irjon, hogy milyenre szinezzem :)
Kép

szeder :)
köszi, jól vagyok. sokat pihizek, a múlt héten még minden napon ment Nándi bölibe, mostmár csak hétfö-kedd-szerdán fog, igy a pihi ezekre a napokra korlátozódik. Persze azért teszek-veszek, takaritok, pakolgatok egyedül is :)

petra :)
nagy drukk a bejelentéshez.

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Vannak pillanatok, mikor rettenetesen irigyellek az otthonlét miatt. Biztos vagyok benne, hogy amíg dolgozom, addig minden nap eszembe fog jutni, hogy milyen jó lenne otthon lenni, viszont ha otthon lennék, akkor pedig az nem lenne jó.
Tábli: terminus változott 09.05-re (csak azért kellene javítani, mert a doki szerint lehet, hogy még későbbre várható). AFP 03.21. (az következő vizsgálatnak számít?)
Köszike!
Takarítás, pakolás: Múlt hét végén mikor takarítottam hihetelen energiát éreztem hozzá. Pörögtem rendesen. Neked is ilyen lendületed van hozzá? (Bár lehet, hogy egy lassan 3 éves kisfiúcskával ez buta kérdés volt :lol: )
Kis huncut, talpraesett fiúcskának tűnik Nándi a fényképről. Jól látom?

Kép
Kép
konan

Minyu!
jajjj... :) rózsaszín vagyok :lol: milyen édi vagy, hogy így fejben tartottad, jól esik!!!
Én is itthon vagyok, van bőven mit tenni-venni, töbnyire élvezem a pakolászást, de van, hogy a hátam közepére sem kívánom.
Nekünk is jön a fiúknak a tavaszi szünet Bence fiam pont húsvét hétfőn lesz 13. éves. hajj..milyen nagy már!

szeder74

Most nézem, hogy még mindig rossz a Bence vonalzója. Valamiért nem sikerül neki.. :shock:

szeder74

Sziasztok!

Hoztam még 2 új nacit!

Szövet naci:

Kép

Vékony farmer:

Kép

Még később jövök, csak most megyünk a babatornára.

gwini

Sziasztok!!

Bagzerka őszinte részvétem a nagypapád miatt :(

Sugi már csak egyet kell aludni és végre Mi is megyünk uh-ra igaz?? :lol: :lol: :lol: HURRÁ!! Bár ez Nekem megint nem nagy élmény mert ezen az uh gépen Én nem sokat látok de akkor is ha már a doki kimondja hogy minden rendben azzal is kiegyezek aztán szombaton úgyis megyünk 4D-re!!! Én majd csak 4D után kéreckedek a tábliba :? Úgyis Én leszek akkor az utolsó :)

Petra sok sikert a bejelentéshez majd írj, hogy hogy fogadták!!

Ruhaméretek: Én úgy jártam, hogy nem mertünk 56-os rucikat venni, hogy biztos kicsi lesz aztán mikor megszületett Kornélia nem győztünk 50-es ruhákat keresni mert az 56-os rucikban is elveszett a kis 49 cm-vel :lol: :lol: :lol: De már jól behozta magát a picike, ja és képzeljétek csütörtökön elkezdett egyedül menni, annyira aranyosan totyog :):)

Holka így utólag is Boldog Szülinapot Heninek!!! Hogy sikerült a lufifújás meg a szülinap???

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

bagzerka,
nagyon sajnálom..... :(

Kérdésedre válaszolva én intim tornára és kismamatornára is fogok járni. Ma megyek az UH leletekkel a magán dokimhoz és ha ő engedélyt ad, akkor jövőhéttől már fogok járni tornázni. ( MOM wellness-be )

jaj, túl vagyunk a költözködsen... uhhh... iszonyat pörgés volt. Érzem is ma, hogy kicsit túlvállaltam magam a hétvégén. Reggel óta olyan kemény a hasam, hogy ki lehet tapintani totál a méhemet. :( Nem is akartam ma jönni dolgozni. De sajna muszáj volt... :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bagzerka!
Most olvastam csak vissza. Nagyon sajnálom a papádat! :cry:

Kép
Kép
konan

Sziasztok Kismamik!

Bagzerka!

Fogadd őszinte részvétem!

Lányok!
Aki már az elejétől csatlakozott ehhez a fórumhoz biztos emlékszik a kezdeményezőnkre Hativerára. Most láttam, hogy babát vár ismét!!! :D :D :D Írtam is neki, hogy gartulálok.

Voltam ma Uh-n,de nagyon szégyenlős volt a babuci,így nem tudom megmondani Minyunak, hogy milyenre szinezze a táblit. Láttam a gerincét, mint egy kis gyöngysor olyan volt. Föl-le huppant,lehet, hogy megint csuklott. Kb. 3 hét múlva megyünk ismt Uh-ra az AFP eredménnyel (úgy mint Konan). Én is pénteken megyek vérvételre.. :wink:

Szép napot!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok lányok!

Én is túl vagyok a 12. heti UH-n és minden rendben van :D
Apucija is benn volt, és biztos ami biztos - tanulva a ti tapasztalataitotokból - szóltam neki, hogy ez lehet, hogy hüvelyi lesz, és az is volt. De őt nem igazán zavarta. Persze nő volt az UH-n, lehet, hogy azért nem
Amúgy tarkó redő: 1.2
És azt írta, hogy 12+0-nak felel meg (12+2-vel mentem, úgyhogy nagyjából OK)
Majd még visszanézem, hogy mit írtatok, mi a CRL, ami 52 mm
Most próbálom elérni a SOTE I.-et, mert be kéne jelentkeznem genetikai vérvizsgálatra, csak nem veszik fel

Én is megfáztam kicsit amúgy :( , de szerencsére lázam nincs, csak közécselek, meg folyik az orrom

bagzerka, sajnálom a papád én is. Én nem ismertem sajnos egyiket sem, sőt nagymamáim közül is csak az egyiket

Kép
Kép
csibe21

Honey!

Vigyázz magatokra és ma próbál meg csökkentett üzemmódban tenni-venni!

Kép
Kép
a.m.

Na most elértem őket
Április 11-én kell mennem - furcsállom, hogy ilyen későn, de hát ez van

Kép
Kép
csibe21

köszönöm a sok kedves szót!!!! igazán jól esnek!!!!!!

minyu, nekteg meg sok erôt párod nagyijához!!! :(

asszem afp-re nem kell éhgyomor!

ja minyu, lemaradt a szülinapooomm :)

ja találtam kismama jógát, meg mindenféle érdekes dolog van itt, nem érdekel mást is??? szerdán fogok járni, csak az fér bele a meló mellé.
http://www.jogaszules.info/about.html (de a helyszín az az 1. kerületi lesz)

na megyek, ma nem kell bennem dolgozni, hurrá, és simike anyóséknál, így csomó dolgot tervezek mára....
szép napot!!

KépKép

KépKép
bagzerka

képzeljétek el, hogy pénteken a kórházban olyan "szuperul" sikerült levenni a vért, hogy szombat reggel nem tudtam behajlítni a kezem.
Felhúztam a pulcsim ujját és láttam , hogy kb 15 cm kiterjedésben fekete véraláfutás van a karomon. Még soha nem láttam ilyet. :shock:

Szerintetek ilyenkor lehet még magne B6-ot szedni? Mert nem görcsölök ugyan, de olyan kemény a hsam, mint eddig még soha.
Úgy emlékszem, hogy a 12.hét után nem javasolt... rosszul emlékszem?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

nekem is cseszték már szét így a vénám - el is ájultam a helyszínen

Kép
Kép
csibe21

Honeymoon :)
Megne B6-ot 34-36. hétig lehet szedni. Utána is csak azért nem ajánlják, mert ugye ellazitja a simaizmokat, a szüléshez meg pont az kell, hogy jol össze tudjanak huzodni.

Szóval még nyugodtan szedjed!!! Söt, ha keményedsz, akkor szinte kötelezö!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok Lányok!

Én még új vagyok ebben a körben, de én is szeptember közepére várom a babámat.
Ahogy Minyu táblájában láttam senki sem jár közületek a Sote II.-re?
Nálam tavaly év közepe körül kiderült hogy HPV fertőzésem van, a II.számú klinikán diagnosztizálták, a doki aki csinálta elég szimpinek tűnt, úgyhogy amikor kiderült a baba, úgy gondoltam maradok nála. A kérdésem az lenne, hogy mi szerint választottatok dokit?, mindenki jár magánrendelőbe is, vagy elég csak a klinikai rendelésre járni?
A vizsgálatokra a doki is elküldd rendesen, de nem mondja, hogy milyen rendszeresen menjek hozzá. Én most a 14.hétben vagyok, a legközelebbi az AFP 2hét múlva, és a 18.heti ultrahang után megyek vissza a dokihoz az eredményekkel.
Az az egy problémám van az eleje óta, hogy állandóan fáj a pocakom, és erre se a védőnő, se a házidoki, se a doki nem mondanak semmit. Pontosabban csak azt, hogy maradjak otthon ha nem bírom, és pihenjek.
Szerintetek tartsak ki a doki mellet?, eddig csak jókat hallottam róla, és nagyon szimpinek tűnt, vagy keressek egy magán dokit, mert az jobban fog velem törődni?
Még egy kérdésem lenne, jártok, vagy fogtok járni kismama tornára vagy valamilyen szülés előkészítő tanfolyamra? Nálam ez az első baba, és úgy érzem, hogy csak könyvekből nem fogom tudni végig vinni a dolgot. Tudtok ajánlani néhány jó könyvet?, és néhány helyet ahol kismama torna, úszás, jóga, stb.után utánna lehetne nézni?

Köszi:Gabika
gabika79

honey!
Ahogy Minyu írta, szedd nyugodtan a MagneB6-ot, én napi 3*2 szedek pont az általad említett tünetek enyítésére.
DEEE van, hogy így is rendesen keményedik a hasam.
Ki is vagyok tőle rendesen!
Előfordúl, hogy napi 8 szem is lecsúszik a torkomon, mert máshogy nem bírnám. A napokban vettem magne pezsgőtablettát azt is szoktam hörpinteni.
Sőt a én már kaptam infúzióba is a magnéziumot pár hete, akkor a kórházban voltam reggeltől estig.
Nem szeretnék ismét oda kerülni emiatt.

Gabika79!
Üdvözöllek itt :) Említetted a hasad, hogy keményedik, illetve fáj. Az szinte mindenkinek egyfajta tünet. A méhszalagok nyúlnak és amiatt van. -állítólag-. Legalábbis itt mindenkinek azt mondta az orvosa, nekem is.
A lényeg, hogy ne görcsöljön, mert az tényleg nem jó, akkor feltétlenül keresd fel az orovosod, ha görcsöket érzel.
Orvosváltás? Hát nem adnék ebben igazán érdemi tanácsot, mert szerintem az a lényeg, hogy megbízz benne. Én sem járok hetente az orvosomhoz. 3 hete voltam nála és 2 hét múlva vizsgál újból. Persze a kötelező vizsgálatok, mint az AFP arra már kaptam időpontot, holnap megyek :shock: remélem rendben lesz és én csináltattam integrált tesztet, holnap lesz a második fázis.
Gyakorlatilag havonta 1* néz rám a dokim, akkor meg is vizsgál. Ha nincs panasz nem is kell többször szerintem, de ha kérdésem van, akkor egyből hívom. Ad felvilágosítást telefonon, és kész.

szeder74

Sziasztok!

Első babámat várom szeptemberre, így szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehetséges :) Egy-két napja olvasgatlak titeket, nagyon kedves csapatnak tűntök, így most mertem írni is.

További kellemes napot!
Vendég

Gabika, Celine!

Üdvözöllek népes csapatunkban.

Celine!
Te hanyadik hétben vagy?

Kép
Kép
a.m.

Nagyon köszi a tanácsot csajok! le is rohanok a patikiába, mert már nagyon készen vagyok. :(

Hűűű, mennyi új kismami!! :D :D

Képzeljétek el, ma bejelentkeztem végre védőnőhöz. Olyan cuki volt a hölgy a telefonban, hogy én már most szeretem!!! :D :D
Komolyan mondom, olyan kitörő lelkesedéssel fogadta a hírt, hogy babát várok és megyek hozzá, mintha a saját anyám lenne! :D
Pedig nem is ismerem! :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A.m.: én a 14. hétben vagyok, egész pontosan 13+6 hetes vagyok :D

Honeymoon: a védőnővel szerencsére nekem is jó tapasztalaim voltak elsőre, nagyon kedves volt a telefonban :) Személyesen még nem találkoztunk, az első randink pénteken lesz ...
Vendég

celine,
ami könyvet ajánlani tudok neked - persze ez személyes vélemény az
"Az a 9 hónap" - nagyon jó és részletes
a babához Dr. Spoc, de nem a vastag, hanem a vékonyabb "Csecsemőgondozás" kiskönyve, illetve barátnőim nagyon istenítik a "A suttogó titkai I. - II. " könyveket.

A párodnak meg ajánlom a "kitolás" című könyvet. Kispapa írta kispapáknak. Az én férjem vinnyogott a röhögéstől, ahogy olvasta... :D :D Ennek is két része van és az I. rész érdemes első babával olvasni.
Torna, jóga és egyebek nagyon attól függ, hogy merre laksz vagy dolgozol. Millió helyen van már Budapesten.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honeymoon: aranyos vagy, de ezeket Gabika kérte :D
Viszont ha már ez a téma, akkor én is hozzászólnék :) .. vmelyik nap voltam könyvesboltban, az "Az a 9 hónap" c. könyvet én is néztem, szimpi volt .. lehet h majd beszerzek belőle.
Tornáról én még nem gondolkodtam, meglátjuk. A barátnőm most vett kismama tornás DVD-t, azt mondja, h nagyon jó, egy másik barátnőm pedig a múlthéten szült, és neki is volt torna DVD-je ... szóval én most ezekre a levetett cuccokra hajtok :D .. egyelőre.
Vendég

minyu!

én sikítanék, ha lehet :oops:
ugyanis kimaradtam.

írjam le újból az adataim??

előre is köszi:

Dóri

Kép
dorka78

gwini!

Írsz többet a nacikról?

Köszi: Dóri

Kép
dorka78

Na lányok, megvolt..... :)
Mindkét főnököm kitűnően fogadta, az egyik még puszit is adott, ő is boldog, mert a felesége, aki ráadásul a kolléganőm a 8. hétben jár.... :) de nagyon rendesek voltak, meg már néhány közelebbi kollégámnak is mondtam, mindenki örült!

Ráadásul az egyik barátnőm is szept. végére várja a babát, majd meghívom ide a fórumra. :D

Visszatérve a vérvizsgálatra, akövetkező adatoknál van eltérés:
Vörösvérsejt süllyedés: 27 mm/h (ref. tart. 0-25)
Fehérvérsejt: 12,1 giga/L (4-10)
Neutrofil: 9,38 giga/L (1,80-7,70)
Limfocyta: 16,4 % (20-45)
MPV: 7,7 (9-13)
Bocsánat, hogy ilyen részletes vagyok, de nektek volt hasolnló?

Kép
Kép
petra1980

Én is megmondtam a főnöknek
Hát nem mondom, hogy kitörő örömmel fogadta
Nem azért mert az bántja, hogy terhes vagyok, hanem egyrészt tudja, hogy nálunk sincs otthon minden rendben a párommal, másrészt most el kezdett aggódni, hogy akkor mi lesz nélkülem, hogy oldják meg azt az időt amíg nem vagyok (mert ezen a területen és ezen a szinten nagyon nehéz embert találni).
De aztán megegyeztünk az áthidaló megoldásokban, úgyhogy talán megnyugodik. Ami a másik aggodalmát illeti, arra meg mondtam, hogy én is sokat dilemmáztam, de idén 39 leszek, nem merek arra várni, hogy netán kenyértörésre kerül a sor, és majd holnap beesik valaki. Ez persze nem optimista hozzáállás így, de az már inkább, hogy remélem, hogy a párom változik, ha nem akar elveszteni minket

Kép
Kép
csibe21

bocsi celine... :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Gabika, celine üdv. köztünk!! Jó, hogy jöttetek!!!

Honey akkor szedd tényleg a magnéziumot! Remélem hamar rendbejössz!! Ja és persze tessék sokat pihenni!! :lol:

Csibe gratula a jó eredményekhez!!! A náthából meg mihamarabbi kilábalást!! :)

A.m. tök jó, hogy Te is láthattad!!! Kár, hogy nem mutatta magát!! :)

Petra szuper, hogy ilyen jól fogadták a hírt! Ennek nagyon örülök!! Akkor már Te is túl vagy rajta!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
A véreredményhez sajna nem tudok hozzászólni Én holnap kapom meg az enyémet!!!

Kép
Kép
lanta

Csibe jó, hogy Te is elmondtad bent!! Sajnálom, hogy gondok vannak Nálatok, de remélem tényleg úgy lesz ahogy szeretnéd a pároddal kapcsolatban!!!

Kép
Kép
lanta

Hát most a gyerek érdekében egy kicsit strucc politikát folytatok - nem igazán akarok ezzel foglalkozni, mert csak stresszelném magam, az meg nem jó

Kép
Kép
csibe21

csibe,
hol dolgozol?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

médiaügynökségnél

Kép
Kép
csibe21

Üdv az újaknak!

Tök jó Petra, hogy ilyen jól fogadták a hírt. Én még nem mondtam el bent, de félek tőle. Főleg, hogy belegondolok, hogy holnap visszamegyek a több mint 1 hetes betegállományból, és ha hamarosan elmondom, hogy babát várok, szerintem, dob egy hátast a főnököm :lol: .
Amúgy ma visszamentem a háziorvoshoz, kérdezte hogy vagyok, mondom a torkomat leszámítva jól, lázam már nincs. Igaz, éjszakánként még majdnem megfulladok (meg ott is). Azért győzködni kellett egy kicsit, hogy én már holnap vissza akarok menni dolgozni. De rávehető volt. :)

Én januárban a névnapomra a tesómtól kaptam a Suttogó mindent megold (II kötet), és azt mondta, hogy vendégségben voltak, és a lány azt mondta, hogy nagyon örült neki mikor terhes volt, mert ha már korábban rálelt volna erre a könyvre, akkor nem kellett volna egy csomó mást megvenni, mert ebben minden nagyon jól le van írva. Szerinte elég lenne ez az egy könyv. Még nem volt időm beleolvasni, de tervezem. Csak belelapoztam, de jónak tűnik.

Az egyébként engem is érdekelne, hogy tudja-e valaki amit már kérdezett itt valaki a mai nap folyamán, hogy ha már tudja a főnökség a terhesség tényét, akkor szabi vagy nem szabi terhére köteles elengedni a vizsgálatokra? Mert azért nem mindegy a dolog. Mikor én a 12 hetes UH-n voltam, a fél napom ráment, így szabit vettem ki aznapra.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?