Mecsi köszi a hiányolást!
Hogy telik az idö, már a 30. hét után vagy és Zsófi is szorosan a nyomodban! Zsófi gondolom örülsz a vegyespárosnak.
Próbálok gyors lenni, mert a kisfönököm sose hagy békén. Néha attól félek, hogy egy pukkanás és kidurran, annyit kér cicit. S több óra szoptatás se elég neki, még egy kis tápszerrel is rá kell dolgozni. Van amikor csak 10-20 ml hiányzik a boldogsághoz, de van amikor 60-80 ml is lecsúszik még. Már 4 kg fölött vagyunk így két hetesen.
Feltehetöleg az ö könnycsatornáját is át kell mosatni, mert pang a könny nála is és immár két hete szemcseppezünk. Vett a doki pénteken kenetet is a szemzúgban összegyült cuccból, mert mondtam neki, hogy a standard szemcsepp nem hat, ami persze nem újdonság, mert a többieknél se hatott soha, csak nem volt itthon más.
Még nem vacsiztam, délben is csak éppen be tudtam valamit kapni, mégse fogyok olyan ütemben, mint szeretném. Persze lehet, hogy a páromat nem kellett volna a Ritter Sport csokigyár közelébe engednem, mert vett vagy 4 kg (!) csokit és amíg olyan van benne, amit én is szeretek, idönként rájárok pár kockára. Ami a kilókat illeti: a 25 megint megvolt, most olyan mínusz 11-nél tartok, szóval van még böven tartalék és akkor még messze vagyunk az ideális elképzeléstöl.
Letudtam a barátnöméknél a penzumomat is. Tegnap volt a meleg váltás. Nagyjából mindennel végeztem, kimostam, kitakartítottam és még sorolhatnám. Kicsit ideges lettem, amikor szombaton felhívott minket a barátnöm férje, hogy mi lenne, ha elhoznánk még az ö autójukat is a szervízböl, ami itt van a szomszédban oda-vissza csak 52 km. Az, hogy nem férünk be egy kocsiba, az nem gond, hogy van 5 gyerekünk, abból egy újszülött, az sem. A srácnak van ingyenes bérlete, tölük nem messze van a metromegálló, azon a vonalon van a szervíz is, konkrétan ott áll meg a szervíz elött. Ö nyaralni volt, mi güriztünk két hétig. Kicsit pipa voltam, hogy valaki egyáltalán fel meri tenni ezt a kérdést...
No meg hogy a macskát ne engedjük ki a lakásból. Tavaly két hét után már olyan agresszív volt a macska, hogy azt elképzelni nem lehet. Most meg se lehetett volna oldani, mert nem kísértetek vagyunk, akik a zárt ajtókon átdiffundálnak, hanem hús-vér emberek és mi használjuk a nyílászárókat, így a macska is szabadságot kapott. Amúgy majdnem kitekertem a dögnek a nyakát, én, aki tényleg állatbarátnak mondom magam. Alig léptünk be a házba, Dönci elindult a macska felé, hogy megsimogassa, de a macska gyorsan megvédte magát és végigkarmolta Dönci szörös kobakját. Még szerencse, hogy nem szemböl kapta el... Ez pont így a második hét végén történt, addig leginkább csak fantom üzemmódban volt a macska, ha nem fogyott volna a kaja, nem lettem volna benne biztos, hogy nem vándorolt ki. Utálatos egy dög, ilyet én még macskában nem pipáltam, pedig pályafutásom alatt több száz macskával volt dolgom. Ez egy kifejezetten embergyülölö kiadása a macskák nemzetségének.
Kitakarítottuk az akváriumot is, nem tudom írtam-e már, ezzel megmentettük egy a szürö mögé igencsak beszorult hal életét. Az akvárium maga a szennyvízcsatorna szagát árasztotta, a kertben mostuk ki a slaggal, miután sikeresen levadásztam a poshadt vízböl az állományt. Azóta feltámadtak a halak is, vitálisabbak lettek, a rák se bújja a szüröt, hanem leollózta a vizinövényeket, hogy a zöld függöny ne takarja az emberre a kilátását. Eddig mi lestük öket, most ök figyelnek minket, minden relatív.
A konyhával is végeztünk, kilakoltattuk a molyokat és egyéb nem odatartozó kisállatokat. Több éve lejárt élelmiszereket dobott ki a párom, én meg átrendeztem és kitakarítottam a konyhát, kimostam a sütöt.
Mondta a srác, hogy senki nem kérte a takarítást, de meg kellett mondanom neki, hogy ez olyan mértékü szenny, amit normál ember nem visel el szabad akaratából és ök tudták, hogy mi rendszeretö emberek vagyunk, következésképpen valahol számítottak rá, hogy ellnyükre fog a dolog válni. Nekünk mindenesetre nem sok örömünk volt a dologban. Megkértem a srácot, hogy vegyen végre törülközötartót, de azt mondta, hogy a feleségével beszéljem minden ilyen háztartást érintö dolgot. Hát ha én ezt mind felvezetem a barátnömnek, akkor vagy legyint egyet és minden marad a régiben, vagy nagyon megsértödik és akkor pontot tehetünk a kapcsolatunk végére. Én mindenesetre nem vagyok többet hajlandó más után ganézni, keressenek maguknak más majmot. Ha képtelenek egy háztartást vezetni, szerezzenek bejárónöt, anyuci majd azt is fizeti.
Most regenerálódok. Végre csak egy háztartást kell vezetnem.
Az idönk javarészét továbbra is lakáskeresésre fordítjuk, néztünk megint párat, de nincs kapás eddig. Idönként eljátszunk a gondolattal egészen máshová költözni, de ez se túl esélyes. Itt olyan jók a bolhapiacok és a lomtalanítások, ha ezt mind meg kéne vennünk...
Mert ugye megint kapás volt. Én találtam egy frankó játszószönyeget és pár játékot, a párom egy dolby surround rendszert hangfal nélkül (a srác fogta és elvitte anélkül, hogy megkérdezte volna, hogy szabad-e, mert neki az most kell, mivel neki is van és hogy melyik a jobb...), egy vezeték nélküli telefon, de nem isdn, egy lemezjátszó (Dönci halálra röhögte magát, nagyon tetszett neki, ahogy a lemez forog, csak aztán füstjeleket adott a lemezjátszó, így a páromnak szerelnie kell) és egy design nagy teljesítményü fejszörszárító.
Holnap megint megyünk egy objektet megnézni.
Egyébként az apósom tesója, aki jött egyedüliként babát nézni (tudjátok a karácsonyi ebéd esete, amikor délre hívott minket, de nem adott ebédet), kiszivárogtatta a mi engedélyünket kikérve az 5. unokáról a hírt apósomék felé, mire egy cinikus kétsoros jött,kérdezve, hogy hogy állunk a lakás kérdéssel. Mondtam a páromnak, hogy írja meg nekik, megtaláltuk az ideális házat (nevezze meg az ö címüket), már csak a tulajdonosokat kell meggyözni a költözésröl... Tényleg nagy ház ezer nm telekkel, ami városunkban ritkaságnak számít. Anyósom gyülöli a kertet. Mindenre allergiás, még a szomszéd pillantására is.
A lányokat jövö héttöl beírattam úszásoktatásra, remélem nem fogyok ki belölük.
Megyek durmolni egy kört, amíg a bio tejpumpán stand-by üzemmódban van.
Jó éjt!
Boni drága boldog szülinapot és a többi kis ünnepeltnek is, mint Lei Csabijának!
Apró neked meg nehogy felvágják már a nyelved! Ja nem is neked...
Na de viccet félre téve, tényleg remélem, hogy nem kerül sor e igen kellemetlen beavatkozásra! A nyelvek már csak laposak bizonyos szögböl szemlélve, hát annyira baj már az is?
Kitartás!
Dönci egyébként hösiesen viseli a babakocsi elhagyását és simán elgyalogol több km-re is vagy több órán keresztül. Olyan izmos sonkái vannak, le a kalappal elötte.
Tényleg eldugulok.
Barbi