Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi nagyon örülök hogy nálatok is kislány lesz , apa jól dolgozott!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az Eszter névvel csak annyi van hogy hirtelen jött , nagyon megtetszett hogy Eszter Mira aztán ahogy egyre jobban gondolkodtam rajta azt éreztem hogy mégse jó. De viszont nem is tudok helyette más olyat kitalálni ami tetszene is és a lányom nevének érezném. Még az Emma Lisa volt de az Emma meg nagyon felkapott lett.
Ruhákat egyenlőre index fórumon árultam kisebb sikerrel , persze jóval ár alatt raktam fel némelyiket, de már kerestem 8000 ,- persze már el is költöttem :) a kiscsajra. Lent a kaposvári turiba pl túrtam egy Dior Baby blúzt.

Kitti ti milyen nevet választottatok??? Nálad elmúltak már a rosszullétek ??? NÁlam szerencsére igen. DE zárt térben melegbe néha rámtör.

Felicia nem mondták a szülőin mit vigyél? Sztem az csak váltó ruha kell, más nagyon nem . bár mindegyik bölcsi más-más igényekkel bír.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mostantól számítva nagyjából két hétig igazoltan távol leszek, igyekszem közben jelentkezni néha, de nem biztos hogy sikerül.
Az már biztos, hogy vasárnap a várban leszünk egész délután, és bár a vendégeink is ott lesznek, azért aki ott lesz, az csörögjön rám, és fussunk össze!
Úgy tervezzük, hogy 10 körül indulunk Pestre és Csík koncertet még megnézzük, aztán jövünk haza....

Zsófi, nagyon örülök a kislánynak :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Petra, tarts ki! Biztos könnyebb lesz idővel... Nálunk csak az első hetekben volt hosszú az etetési idő, azóta kb 10 perc. De én is sokszor kénytelen vagyok addig DVD-t berakni Eninek, hogy nyugton legyen kicsit. Az elején Eni is felébredt éjjel Petire, de hamar hozzászokott és ritkán kel fel azóta.

yuyu79

Sziasztok!

Zsófi dejódejó kicsajszi!

Mecsi mi még mindig a Lizánál tartunk. Rosszullétek vannak, délelőtt ha édeset eszek végem van, egyébként a meleg miatt vagyok cudarul és ma éjszaka hajnalban hányingerre keltem, de szerencsére nem rókáztam.-egyébként jól vagyok. :lol: :lol:

Felicia mi 2 hét múlva kezdjük a bölit, de én mindent viszek, pelust, csere ruhát meg tőlünk kértek textil pelust is-azt is viszem -meg a papírokat.

jó hétvégét. :)
makadu

Sziasztok,

Bölcsikezdők:
Réka egy éve kezdte a bölcsit és az alábbiakat vittük: pelus, popsitörlő, popsikrém, orvosi igazolás, váltócipő, váltóruha, lepedő (bár az az első héten nem kellett, sőt csak a második hét második felében aludt ott először), illetve nálunk kértek zsepit, szalvétát, a pelusos gyerkőcöknek szemetes zsákot, a szobatisztáknak pedig wc papírt... (ha még eszembe jut valami, leírom)

Hát ezeket vittük.... De az első napon csak két órát voltunk ott. Réka nagyon szépen beszokott nem volt sírás amikor aztán reggel vittük. Ő volt a harmadik (saját gondozónénijének a második) gyerek aki beszokott, így nem kellett egyszerre sok gyerekhez alkalmazkodni, illetve Rá is több figyelem volt.

Sok sikert!

Szép estét!

Dorka
dorkak

Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Kép
felicia

sziasztok!

utólag is nagyon boldog születésnapot Levinek, Zsombinak és Zétinek a hétvégére! :)

velünk minden okés. nem sokat voltunk itthon, szokás szerint, de jó volt, hogy apa legalább velünk volt végig a 4 napban!

Beniből ismét kiszedtünk egy kullancsot! :( idén már a 2. én nem is értem, hogy hol szedi össze őket! vagyis okés, biztosan a kertben, de nem hiszem el, hogy más gyerkőcbe nem megy bele, csak a miénkbe! :( veletek még nem volt ilyen gond? szerencsére mindig nagyon hamar megtaláltuk, szóval még nem volt vérrel teleszívva, de akkor is annyira bosszantó! kulancs elleni oltásról valaki tud adni felvilágosítást!? adatta már be valaki a gyerkőcnek?

én még marha sokára megyek dokihoz, majd csak szeptember 16-án. az allergiám dúl, szóval készen vagyok!

mostanában érzek olyasmit, ha sokat ülök mondjuk, hogy felállás után a hasam, mintha kő lenne, és húz lefelé. ez lehet keményedés? nekem Benivel sosem volt ilyesmim, nem is igen tudom mire vélni, de aztán idővel ez elmúlik, szóval utána minden okés.

na. nem "panaszkodom" tovább, mindenkinek szép hetet!

sophie27

Felícia, nektek sok sikert a beszoktatáshoz! :) biztosan minden okés lesz!!!

sophie27

Bencének itt is boldog névnapocskát!!!

sophie27

Levinek. Zsombinak, Zétinek mi is boldog szülinapot kívánunk, Bencének pedig boldog névnapot!!!

yuyu79

végre sikerült lefotóznom a képet hugiról...

Kép

sophie27

Zsóf! Gratu a kiscsajhoz! Tök jó lett róla az UH-fotó! Szerintem hasonlít Benire!

Felicia! Hogy megy a bölcsi?

Mi hétvégén lagziban voltunk SZombathelyen. Jó volt a buli, RÉka is nagyon jól érezte magát. Este f11-ig nyomta a táncot, ugribugrit, annak ellenére, hogy jól össze-vissza siekrült a napja. Mert az utazás m iatt felborult a napi alvás, hamarabb aludt, aztán még usziban is voltunk, hogy majd utána még alszik, de már nem volt rá idő, így a szertartás alatt a kocsiban aludt valamennyit még. De szerencsére semmi hiszti nem volt. Pörgött sokat a "pögős jujában", és nagyon élvezte az egészet. Mikor f11-kor elkezdett leereszteni, elindultunk felfelé, összetalálkoztunk egy héliumos lufival, akor megint felpörgött, fent a szobában még bukfencezett és rohangált.Aztán persze villanyoltás után beájult, és még arra se ébredt fel, hogy bepisilt. Úgy, álmában átöltöztettem, bepelenkáztam, és még ezekre se kelt fel :shock: Ilyen még nem volt nála sose... Elég rendesen elfáradhatott.
Másnap még savaria-fesztiváloztunk egy kicsit, aztán irányn haza. Itthon meg én voltam annyira padlón, hogy semmit nem bírtam csinálni. Csak feküdtem, pihegtem, hányingerem volt és szédültem, próbáltam túlélni estig. APja szintén szét volt csúszva. Este aztán nem kellett egyikünkket sem ringatni....

Hlnap jön anyum délelőtt, de reggeltől már a melósok is itt lesznek. Szerdán bölcsis szülői. Már nagyon kíváncsi vagyok. Múltkor azt álmondtam, hogy elfelejtettem elmeni a szülőire... :oops:

Na megyek pakolni, teregetni, takarítani....

panna1

Sziasztok!

Minden ünnepeltnek, a mai és az elmúlt napokban ünneplőknek, sok sok boldogat kívánok :D :D

Zsóf,
Ezer gratula a csajszihoz! Nagyon édi a fotó, sztem is hasonlít Benire! :wink:
Igen, sztem az keményedés amit leírtál. Nekem voltak olyanok, sokszor ok nélkül ha a tv előtt ültem akkor is éreztem, de inkább ha kifáradtam vagy cipekedtem. Próbálj szedni egy kis magnéziumot, a Bérest ajánlom, nekem az bevált a keményedésekre anno.

Petra,
Nem lehet egyszerű. Emlékszem anno Virágal én is sokat szenvedtem etetéskor, legalább félórákat szopizott, de nálunk a büfiztetés is sokáig tartott, volt hogy 45 perceket sétáltam vele. Tehát én is szinte kezdhettem elölről mindig. Kitartást!!

Mi voltunk a hosszú hétvégén Balcsin, viszont sajna csak vasárnap volt igazi strandidő, de akkor már 2kor indultunk hogy ne kerüljünk dugóba. Na meg a víz is hideg volt, szóval lehetett volna jobb is... :roll: Na mindegy, majd legközelebb.

Bolcsi: nálunk úgy van, hogy aláíratnak egy papírt minden anyukával, hogy amint ismét otthon van (akár csak terhesen akár babástól), értesíteni kell a bölcsit és kitehetik azonnal. Nálunk most majdnem 300 gyereket utasítottak vissza, így valszínű ki is teszik őket ilyen esetben, akár év közben is. :cry:

Kép
Kép
dia123

Ja meg ezt kaptam emailen, egy TB Kisokos tele infókal a Gyesről, Tgyásról stb stb:
1282591759.7887.pdf

Kép
Kép
dia123

Zsófi, kullancs elleni oltásra szerettem volna reagálni. Úgy tudom, hogy van gyerekeknek is, de az a baja, hogy a kullancs által terjesztett több száz betegségből csak az agyhártyagyulladástól véd. Ez persze az egyik legveszélyesebb, de csak minden 1000. kullancs hordozza. A másik legveszélyesebb betegség, a Lyme-kór ellen nem jó, pedig van, ahol minden 2. kullancs fertőzött! Szóval nem sokat ér az oltás. Mindig át kell nézni a gyerkőcöt, és a kullancsot 6 órán belül el kell távolítani megfelelő eszközzel, ami nem nyomja meg a potrohát kivételkor (pl. kullancskiszedő csipesz). Krémezni nem szabad. Remélem tudtam segíteni!

sushy

Anna! Én is úgy tdom, hogy csak ilyen kullancs elleni oltás van. De ugyanez vonatkozik felnőttekre is, mármint hogy nekik sincs olyan ami a Lyme-kór ellen is védene... Vagy te tudsz valami ilyenről? Marad a rovarriasztó és az átvizsgálás... Dokinéni nálunk javasolta RÉkának a kullancs elleni oltást, de mire visszakeveredtünk hozzá, addigra azt mondta, hogy idénre már felesleges, mert úgyis kifutunk a szezonból, mire védene. Úgyhogy majd jövőre...

Dia! kár az idő miatt a Balcsi... Amikor mi voltunk akkor is baromi hideg volt a víz. De RÉka még így is sokszor emlegeti...
Legújabb aranyköpései: "Összekapom a dolgaimat, induljunk!" :lol:
Ja, és szerencsére elmúlt a hisztis nyavalygós Aja ölbe időszak (úgy tűnik) megint kezelhető, imádnivaló kiscsajunk van :D

panna1

Sziasztok!

Felicia mi volt a bölibe???

Zsófi nagyon édi a kiscsaj!!! Tök jó kép lett róla! :D
Ruhák: csinálj Beninek egy gmailos címet ,töltsd fel rá az eladó rucikat és utánna másold be a linket mindenhova. Én pl az index fórum -szülői munkaközösség- felesleges gyerekholmikhoz raktam be és elég sokan érdeklődnek. :)

Olvastátok a 3éves gyes visszahozását? http://www.babanet.hu/hetrol-hetre.php? ... icles-2815
2010.május után születettek újra 3évig maradhatnak majd ,már aki akar:)

Panna De jó neked hogy Réku lenyugodott van valami jó ötlet hogy kaphatnám vissza a régi jó Áronomat?? :wink: :wink: :wink:
A héliumos lufi pörgette fel Rékut az esküvőn?

Bölcsi : Nálunk ma volt szülői, hát persze hogy mi voltunk az egyetlenek akik elkéstek :lol: :lol: :oops: :oops: szept 29-én kezdjük a beszoktatást. Nekünk nagy szerencsénk van a bölivel , mert tőlünk nem kérnek semmilyen papírt még egyenlőre. Pöttyös bögre lett a jelünk, már ez is megvan. Baromira nem szimpi az egyik nő és ráadásul elég hangos szobába került a töki . ÉN az altatástól félek nagyon , mert itthon leeresztett redőnynél alszik még nappal is.

Mazska kitartás, talán rövidül majd ez az etetési idő!

Aztán voltunk még ma dokinéninél is, minden okés 1héttel kisebbre mérte a manót. a rossz hír hogy okt. 1-18ig szabin lesz a dokinő szóval majd szójítom vissza ha ki akarna bújni a kisasszony. Na meg majd izgulhatok :)

Barbi nagyon eltűnt hogy vagytok???
Többi kismamis anyuci és anyucik???

Vasárnap még mi is megejtettünk egy utolsó strandolást, na nem mintha olyan sokszor lettünk volna idén, egy kezemen megszámolom sajna :(

Dia kár a rossz idő miatt :( most veled mi lesz akkor végül is mész vissza dolgozni?

Juyu Áron elég nyulánka egyenlőre. meg súlyban is elég kis husi ahhoz képest. Vagy legalább is az ismeretségi körünkhöz képest tök jól fejlett. TE meg milyen csinos vagy!!!

Épp snikyt is a napokban dícsértem meg :)

Ünnepelteinknek nagyon Boldogot!

Jó éjt mindenkinek

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

nagyon boldog 2. szülinapot Csabinak! Lei, Te is jöhetnél néha...

Mecsi, az jó, hogy minden okés, amúgy mikorra vagy kiírva, pont arra az időszakra? mondjuk ez akkora nagy genyóság, hogy jársz hozzá már hónapok óta, és csak most szól, hogy ja, amúgy ő szabin lesz... :(

pöttyös bögre jel nagyon cuki! Te hímzed majd a jeleket a motyókba, vagy veszel készen vasalhatósat?

babaruha eladási ötletet köszi! :) gondolkodom még a helyi börzékben, amiket az itteni közösségi házakban szoktak tartani... a nagy börzére amúgy mész majd? szept. 18-án lesz!

Felícia, mi volt a bölcsiben?

velünk minden okés. gyerkőc az utóbbi napokban tök jól átaludta az éjjelt, de most megint kelt tegnap. vagy szomjas, vagy melege van, vagy nem tudom. minket szólít, meg most mondta, hogy "kiszájjok, oda apájoz" :) szóval mentünk a nagyágyba, ott még volt egy kis hiszti, hogy ő nem vízet, hanem almalevet akar inni, de végül bealudt, én most lopóztam ki mellőle, mert iszonyat melegem volt már, ő még szerintem 8ig tuti húzza a lóbőrt!

jaaaa, és tegnap vettem észre rajta először, hogy zavarja a pelus. így délelőtt is, meg délután is le kellett vennem róla a játszón, de tök ügyesen bírta. lent voltunk vagy 2 órát és csak akkor pisilt, mikor hazajöttünk, és egyből rácsücsült a wc-re. szóval lassan beszerezhetek egy wc szűkítőt! igaz, hogy van 2 bilink, de a wc jobban izgatja! :)

kíváncsi leszek, hogy ma szól-e, hogy ne adjak rá pelust...

Julcsi, Niki, osztom Mecsi véleményét, eszméletlen jól néztek ki! ennyire hamar leolvadnak a kilók!? de jó is lenne... sajnos én úgy néz ki, hogy a masszív hízás útjára léptem, bár étvágyam az sajnos van! így nem is csodálom... itthoni mérce szerint már van rajtam 8-9 kiló... vissza kéne fognom mamam! :S

Anna, köszi a kullancs elleni oltásos reagálást. én is így tudtam, csak azt hallottam, hogy a lyme viszont gyógyítható, és ezért érdemes megfontolni... de még akkor a köv. szezonig gondolkozunk rajta!

hugifotó dícséreteket köszöjük, hát kíváncsi leszek, hogy milyen lesz, ha kibújik! tényleg hasonlít-e majd Benire, mert én is sok hasonló vonást vélek felfedezni bennük, de persze lehet, hogy tök más lesz, ha mázlim van, akkor az apjára fog ütni természetileg, mert ő aztán olyan türelmes, hogy Beni mellett egy igazi felüdülés lenne egy nyugis babó! :) azt mondták egyébként az uh-n, hogy haja még nincs, szóval az biztos, hogy nem lesz hajasbaba, persze valamicske hajat növeszthet még szülésig, de olyan igazi Emmás tuti nem lesz! :( kár! legközelebb szept.16-án megyek uh-ra, meg dokihoz is, akkor már 30 hetes leszek a számításaim szerint :shock:

Dia, köszi a keményedéssel kapcsolatos infókat. szedek magnéziumot egyébként, vagyis, ha nem felejtem el... anyukám most a bérest vette pont. szóval majd meglássuk, hogy ez mennyire enyhít a tüneteken! :) de gondolnám, ha nem kellemetlen a dolog, akkor nem gond, hogy van ilyenem. nem?

na. megyek, majd még benézek, de látom, hogy mindenki el van havazódva! Boni, Te hol vagy???

sophie27

tudtam, hogy valamit elfelejtettem...

Boni, nagyon boldog szülinapot!!!! ;)

sophie27

Nekem ma megint két gyerekem van :) Itt van Szilvi barátnőm kislánya ő meg szülőin van szintén bölcsis :P

Boni Nagyon Boldog Születésnapot és Lei CSabikájának is!
Lei tényleg nagyon eltűnt az elutazásuk óta :(
Kép

Aproo hogy van Zéti és ti?

Ritus nálatok mi újság azóta?

jeleket én nem hímezgetek hát kinek van manapság arra energiája ilyen energikus gyerekek mellett :lol: :lol: vannak oldalak ahol lehet rendelni , egyszer már régen belinkeltem. de berakom most is hasznos dolog.
http://www.ovisjelek.hu/index.php?menu=jel

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Köszönöm :lol: elutaztunk hétvégére, minnyá visszaolvasok :wink:
Vendég

Sziasztok!
Ma volt a második napunk a bölcsiben. Tegnap 10-től 11-ig voltunk, ma pedig 9-től 11-ig, és kb. 45 percre már el is mentem. Csak ketten vannak, Dávid és egy másik kisfiú, Levente (Levi).
Nagyon megkedvelték egymást, Levi már első nap azzal kezdte mikor meglátta Dávidot, hogy odament hozzá, megsimogatta a fejét meg az arcát, és átölelte. :lol:
Egyébként úgy van, ahogy gondoltam, semmi probléma nem volt, sőt, ma azért bömbölt, mert el kellett jönnünk és ő még maradni szeretett volna... :lol:
Holnap 8-től leszünk 11-ig. Eddig csak 10 órai volt (tea+banán, őszibarack), holnap fognak először ott reggelizni.

Kép
felicia

Sziasztok!

Zsófi, grat a kiscsajhoz!
Rucik majd lehet hogy érdekelnének, főleg a téliek, pici overál meg tréning gatyók....dumcsizunk.

Minden kis szülinapost Isten éltessen.

Mi sajna nem túl fényesen, volt 4 nap szopisztrájkunk Zétivel, minden szopi után úgy néztem ki mint akit elkapott egy vadmacska, kb. véresre karmolva.... :oops: :?
Rettenetesen fáj a pocakja, mellé hangosan félrenyel percenként, ideges és a végén már taszít el magától. Erre ma elvittem dokihoz is, mert ennyire azért nem volt dúrva a dolog, kiderült, hogy pici, lapos a nyelve ezért béna a szopiban és ráadásul lehet hogy le is van tapadva. Hurrá, hurrá...így holnap hasi uh, ahol remélem minden rendben lesz és a héten gégészet, mert lehet hogy fel kell vágni a kis Drágám nyelvgyökét. Ami marhára fájdalmas...úgy félek tőle.

Levi azóta nem volt lázas, tegnap megjártuk a fülészetet azzal is ok minden, így a foga szaraxik szegénynek. Extra hisztis, folyamatosan sír, éjjel újra kel és a nappali alvása is a fele, emiatt meg délután nem lehet vele bírni dől jobbra-balra.

Volt olyan éjjel hogy minden órában felváltva keltek múlt héten. :cry: :cry: :cry: :cry:

És most mennem is kell, mert iszonyúan nyűglődik Zéti a pocakjával.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, okés, majd dobok linket, ha lefotózgattam őket...

jobbulást nektek, meg extra kitartást! remélem, hogy Zétinél minden okés lesz pocak és nyelv ügyben is!!! drukkok mennek ezerrel! azért jelentkezz be, ha tudsz, hogy mi volt, vagyis mi lesz, vagyis érted, szóval a holnapi vizsgálat!!!

sophie27

Aproo, én is drukkolok, hogy ne legyen gond, és ne kelljen felvágni a nyelvét szegénynek :shock:

Zsófi, édes a kislányotok!!

Felicia, Dávid nagyon ügyes... jó hogy nincsenek sokan, így biztos könnyebb...

Mi is szarul alszunk, de "csak" 2 napja... Enivel most nincs gond, de Peti másfél óránként kel... Lehet azért is, mert nappal keveset aludt, aztán este fél 6-tól 7-ig meg durmolt. Ráadásul ha kel éjjel, kénytelen vagyok mindig szopiztatni, hogy Eni meg Apa tudjon aludni. Vagy még a végén mégis cumi lesz a dologból, ha nem megy máshogy :roll: De tegnap rendeltem neki egy borostyánláncot is, hátha az segít...Már fel is adták ma, remélem még a héten itt lesz :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára yuyu79 2010.08.24 13:55-kor.

yuyu79

Csabinak és Boninak sok boldogat!!

yuyu79

Aproo remélem ZÉti nyelve nem lesz vágva. EGy ötlet bár akkor nem fog szopizni, de a mam-os cumisüveg feje lapos! Áron is abból ivott a mai napig abból iszik ,az aventos be se jött neki. Próbáld meg hátha abból elfogadná és tudna belőle inni.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Először is hatalmas gratula Pannáéknak a babához, és Zsófi nektek is a kiscsajhoz!

Mecsi, kérdezted a homeós bogyókat (1x5 golxót), én így szedtem:

37. hét: Cimicifuga C12, 6 napig, 7. nap: Arnica Montana C30
38. hét: Caulophyllum C12, 6 napig, 7. nap Arnica Montana C30
39. héttől pedig:

jóslófájások esetén: Caulophyllum C12 1x5 golyó 6 napig ha nincsenek jóslók:Cimicifuga C12 1x5 golyó 6 napig, 7. nap: Arnica C30

Miután elfolyt a magzatvíz, 20 percenként szedtem felváltva a Caulophyllumot és a Cimicifugát, ahogy jöttek a fájások, onnantól számított 2 órán belül megvolt Domika. Remélem segítettem és hasonlóan gyors, szép szülést kívánok én is neked és a többi kismaminak is:) málnalevélteát most nem ittam, Barnusnál nem használt!

Kilók: túloztok, még nem is fogytam csak 5 kilót a szülésen kívül:)

sniky

Mecsi köszi a hiányolást!
Hogy telik az idö, már a 30. hét után vagy és Zsófi is szorosan a nyomodban! Zsófi gondolom örülsz a vegyespárosnak. :wink:

Próbálok gyors lenni, mert a kisfönököm sose hagy békén. Néha attól félek, hogy egy pukkanás és kidurran, annyit kér cicit. S több óra szoptatás se elég neki, még egy kis tápszerrel is rá kell dolgozni. Van amikor csak 10-20 ml hiányzik a boldogsághoz, de van amikor 60-80 ml is lecsúszik még. Már 4 kg fölött vagyunk így két hetesen.
Feltehetöleg az ö könnycsatornáját is át kell mosatni, mert pang a könny nála is és immár két hete szemcseppezünk. Vett a doki pénteken kenetet is a szemzúgban összegyült cuccból, mert mondtam neki, hogy a standard szemcsepp nem hat, ami persze nem újdonság, mert a többieknél se hatott soha, csak nem volt itthon más.

Még nem vacsiztam, délben is csak éppen be tudtam valamit kapni, mégse fogyok olyan ütemben, mint szeretném. Persze lehet, hogy a páromat nem kellett volna a Ritter Sport csokigyár közelébe engednem, mert vett vagy 4 kg (!) csokit és amíg olyan van benne, amit én is szeretek, idönként rájárok pár kockára. Ami a kilókat illeti: a 25 megint megvolt, most olyan mínusz 11-nél tartok, szóval van még böven tartalék és akkor még messze vagyunk az ideális elképzeléstöl. :(

Letudtam a barátnöméknél a penzumomat is. Tegnap volt a meleg váltás. Nagyjából mindennel végeztem, kimostam, kitakartítottam és még sorolhatnám. Kicsit ideges lettem, amikor szombaton felhívott minket a barátnöm férje, hogy mi lenne, ha elhoznánk még az ö autójukat is a szervízböl, ami itt van a szomszédban oda-vissza csak 52 km. Az, hogy nem férünk be egy kocsiba, az nem gond, hogy van 5 gyerekünk, abból egy újszülött, az sem. A srácnak van ingyenes bérlete, tölük nem messze van a metromegálló, azon a vonalon van a szervíz is, konkrétan ott áll meg a szervíz elött. Ö nyaralni volt, mi güriztünk két hétig. Kicsit pipa voltam, hogy valaki egyáltalán fel meri tenni ezt a kérdést...
No meg hogy a macskát ne engedjük ki a lakásból. Tavaly két hét után már olyan agresszív volt a macska, hogy azt elképzelni nem lehet. Most meg se lehetett volna oldani, mert nem kísértetek vagyunk, akik a zárt ajtókon átdiffundálnak, hanem hús-vér emberek és mi használjuk a nyílászárókat, így a macska is szabadságot kapott. Amúgy majdnem kitekertem a dögnek a nyakát, én, aki tényleg állatbarátnak mondom magam. Alig léptünk be a házba, Dönci elindult a macska felé, hogy megsimogassa, de a macska gyorsan megvédte magát és végigkarmolta Dönci szörös kobakját. Még szerencse, hogy nem szemböl kapta el... Ez pont így a második hét végén történt, addig leginkább csak fantom üzemmódban volt a macska, ha nem fogyott volna a kaja, nem lettem volna benne biztos, hogy nem vándorolt ki. Utálatos egy dög, ilyet én még macskában nem pipáltam, pedig pályafutásom alatt több száz macskával volt dolgom. Ez egy kifejezetten embergyülölö kiadása a macskák nemzetségének.
Kitakarítottuk az akváriumot is, nem tudom írtam-e már, ezzel megmentettük egy a szürö mögé igencsak beszorult hal életét. Az akvárium maga a szennyvízcsatorna szagát árasztotta, a kertben mostuk ki a slaggal, miután sikeresen levadásztam a poshadt vízböl az állományt. Azóta feltámadtak a halak is, vitálisabbak lettek, a rák se bújja a szüröt, hanem leollózta a vizinövényeket, hogy a zöld függöny ne takarja az emberre a kilátását. Eddig mi lestük öket, most ök figyelnek minket, minden relatív. :)
A konyhával is végeztünk, kilakoltattuk a molyokat és egyéb nem odatartozó kisállatokat. Több éve lejárt élelmiszereket dobott ki a párom, én meg átrendeztem és kitakarítottam a konyhát, kimostam a sütöt.
Mondta a srác, hogy senki nem kérte a takarítást, de meg kellett mondanom neki, hogy ez olyan mértékü szenny, amit normál ember nem visel el szabad akaratából és ök tudták, hogy mi rendszeretö emberek vagyunk, következésképpen valahol számítottak rá, hogy ellnyükre fog a dolog válni. Nekünk mindenesetre nem sok örömünk volt a dologban. Megkértem a srácot, hogy vegyen végre törülközötartót, de azt mondta, hogy a feleségével beszéljem minden ilyen háztartást érintö dolgot. Hát ha én ezt mind felvezetem a barátnömnek, akkor vagy legyint egyet és minden marad a régiben, vagy nagyon megsértödik és akkor pontot tehetünk a kapcsolatunk végére. Én mindenesetre nem vagyok többet hajlandó más után ganézni, keressenek maguknak más majmot. Ha képtelenek egy háztartást vezetni, szerezzenek bejárónöt, anyuci majd azt is fizeti.
Most regenerálódok. Végre csak egy háztartást kell vezetnem.
Az idönk javarészét továbbra is lakáskeresésre fordítjuk, néztünk megint párat, de nincs kapás eddig. Idönként eljátszunk a gondolattal egészen máshová költözni, de ez se túl esélyes. Itt olyan jók a bolhapiacok és a lomtalanítások, ha ezt mind meg kéne vennünk... :) Mert ugye megint kapás volt. Én találtam egy frankó játszószönyeget és pár játékot, a párom egy dolby surround rendszert hangfal nélkül (a srác fogta és elvitte anélkül, hogy megkérdezte volna, hogy szabad-e, mert neki az most kell, mivel neki is van és hogy melyik a jobb...), egy vezeték nélküli telefon, de nem isdn, egy lemezjátszó (Dönci halálra röhögte magát, nagyon tetszett neki, ahogy a lemez forog, csak aztán füstjeleket adott a lemezjátszó, így a páromnak szerelnie kell) és egy design nagy teljesítményü fejszörszárító. :)
Holnap megint megyünk egy objektet megnézni.

Egyébként az apósom tesója, aki jött egyedüliként babát nézni (tudjátok a karácsonyi ebéd esete, amikor délre hívott minket, de nem adott ebédet), kiszivárogtatta a mi engedélyünket kikérve az 5. unokáról a hírt apósomék felé, mire egy cinikus kétsoros jött,kérdezve, hogy hogy állunk a lakás kérdéssel. Mondtam a páromnak, hogy írja meg nekik, megtaláltuk az ideális házat (nevezze meg az ö címüket), már csak a tulajdonosokat kell meggyözni a költözésröl... Tényleg nagy ház ezer nm telekkel, ami városunkban ritkaságnak számít. Anyósom gyülöli a kertet. Mindenre allergiás, még a szomszéd pillantására is. :)

A lányokat jövö héttöl beírattam úszásoktatásra, remélem nem fogyok ki belölük.

Megyek durmolni egy kört, amíg a bio tejpumpán stand-by üzemmódban van. :)

Jó éjt!

Boni drága boldog szülinapot és a többi kis ünnepeltnek is, mint Lei Csabijának!

Apró neked meg nehogy felvágják már a nyelved! Ja nem is neked... :) Na de viccet félre téve, tényleg remélem, hogy nem kerül sor e igen kellemetlen beavatkozásra! A nyelvek már csak laposak bizonyos szögböl szemlélve, hát annyira baj már az is? :) Kitartás!

Dönci egyébként hösiesen viseli a babakocsi elhagyását és simán elgyalogol több km-re is vagy több órán keresztül. Olyan izmos sonkái vannak, le a kalappal elötte.

Tényleg eldugulok.

Barbi
Vendég

Sniky köszi az infot! Gyors szülésről egyenlőre csak álmodozok, remélem a kiscsaj nem fog annyira megszenvedtetni mint Áron.

BArbi jót mosolyogtam bio tejpumpán :lol: :lol: :lol: :lol:
Barátnődékkel kapcsolatban azt gondolom, remélem hogy nem így lesz de te most halálra dolgoztad magad náluk lelkesen és tisztességesen, aztán majd ha hazajönnek eltelik pár hónap és minden ugyan úgy lesz mint régen. De tényleg ne így legyen , de sajnos sok ilyen ember van. Akkor meg csak te dolgoztál feleslegesen. :( Edő baba szép kis súllyal van , kis zabagép :)

Lányok én ettől az időtől totál kész vagyok, a fejem majd szétmegy, rókakoma látogat már megint, a gyerek is totál kész van, ma már f7óta fent van és vonatot épít. Én meg napok óta alig alszom , nem tudok , éjszaka többször kelek, plusz Áron is kel.

Kérdés van akinek már 20foga van??? Dokinéni azt mondta az utolsó 4rágó 3éves koráig majd kijön, de Áron is meg Zsófika is annyira rágja az újját a cumiját . De tény hogy nem látszik semmi.

Megyek összekapom magunkat elmegyünk villamosozni meg leadni a betegácsis papíromat.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ma a kis trotyigépem beindult, reggeli helyett fürdetnem kellett, mert fültöl fülig minden az édeskés sárga aranyban úszott, amit a szuper high tech pelenka nem tudott visszatartani...

Nálunk holnap nyár lesz, aztán holnapután a szokásos öszi hangulat. Eddig esett és 22 fok volt, holnap lesz harminc és napsütés, aztán pénteken megint 22. Hogy az ember, illetve annak sok gyereke ne bolonduljon meg ebbe a fel-le idöjárásban. Vasárnap is nyár volt, következésképpen másnap a gyerekek borzalmasak voltak, lehült megint hirtelen, tornádó és telihold...

Elballagtam a játszótérre. Idegpihentetésre. :)
Mecsi a barátnömnek nem kell a káoszhoz több hónap, képesek ezt fél -egy nap alatt is megoldani, mert ebben aztán verhetetlenül tehetségesek.
Nem ringatom maga hiú ábrándokban és nem is miattuk csináltam, hanem az én szépérzékemet zavartam, vagyis önös érdekek vezettek. :)

Max. nem megyek hozzájuk többet, ha nem változtat egy kicsit a hozzáállásán, mert erre nekem semmi szükségem.

Pá gyerekek, irány a nyár!

Barbi
Vendég

Mecsi! Csak gyorsba...: RÉkának már kint van mind a 20 foga. Asszem áprilisban bújt ki az utolsó. Vagy májusban....

APró! Remélem nem kell műtét a pici fiadnak! És a pocak is rendbejön!

BOni! Boldog szülinapot! Csabinak szintén!

Barbi! Nem semmi amit véghezvittetek a barátnődéknél. Én biztos nem fogtam volna bele.

Felicia! Jó, hogy ilyen jól indul a bölcsi! Ez a jó benne, ha az elsők között van a beszoktatáskor.... Én ma megyek szülőire.NAgyon kíváncsi vagyok már...

panna1

Sziasztok!
Ma már 8-ra vittem Dávidot bölcsibe, természetesen nem reggelizett semmit, még meg sem kóstolta, csak ivott. :(
9-kor eljöttem, és csak 11-re mentem érte, akkor hoztam haza. A gondozónő szerint minden rendben volt vele, szépen játszott, nem hiányolt, csak amikor a másik kisfiút pár perccel előbb hozták el a szülei, és én még nem értem oda, akkor jutott eszébe, hogy nem vagyok ott... :lol:
Amúgy megtörtént az első balesete...Egy kislány megkarmolta... :lol:

Kép
felicia

Bocsi, csak gyorsan, néhány dologra van időm, aztán megyek a kis mucikhoz :)

Panna, Zsófi - igen, felnőtteknek is ez az oltás van. És szerintem az agyhártyagyulladás és a Lyme-kór is gyógyítható, de mindkettő komoly, súlyos betegség. Ez utóbbi gyakran több hónap kemény antibiotikum kezelést és kórházat jelenthet (pláne, ha későn derül ki). Szóval marad az alapos átvizsgálás...

Apró - remélem Zéti nyelvével nem lesz gond. Lili is állandóan félrenyel, és fuldoklik, mert túl mohó, meg sok a tej az elején. Azt próbáltad, hogy minden szopi előtt lefejsz egy keveset, hogy ne ömöljön úgy a szájába? Én ma kipróbáltam, és kivételesen nem fuldoklott, és nem is bukott, szóval csak ajánlani tudom ezt a módszert.

Mi a Velencei tónál voltunk a lányokkal hétfőn, szuper volt! Lilike egész nap aludt a friss levegőn, így mindenki kipihente magát.

sushy

Sziasztok!

Gyorsban beugrottam elújságolni,h dokinál voltam és minden ok, mindenem teljesen zárt, tehát nem magzatvíz folyt hanem több a hüvelyfolyás-nade ennyi?! :shock: -. 1300 g-os Lizikénk.
Voltunk reggel gyerekdokinál is azt hiszem Levim viszi a prímet: 94 cm és 15 kg.

Boldog szülinapot az Ünnepelteknek, nekünk szombaton lesz a banzáj,majd hozok képeket.
most megyek tentizni,mert minden pillanatban le tudnék aludni... :cry:
makadu

Kitti! Na akkor minden oké, még nem siet a kiscsaj kifelé szerencsére. Szép nagy fiú lett Levi is! Rékát még mindig nem mázsáltuk le, hosszra azt hiszem 93 cm...

Voltam bölcsis szülőin, 6-án kezdi Réka a beszoktatást, és érdekes módon egy teljes hét, annak ellenére, hogy csak heti 2 napot fog járni. A vezetőnő tök szimpi, de ő nem lesz olyan sokat a gyerkőkkel, mint a 2 dadus. Közülük az egyik szimpi, a másik nem annyira, remélem a szimpihez kerülünk.... Ja, és Réka jele a csiga lett (Boni! :lol: ). Én akartam volna katicát, de az nem volt.... :cry:

Jövő hét csütörtökön meg megyek a dokimhoz, talán végre papírt is ad a pocakosságomról...

panna1

sziasztok!

nagyon boldog születésnapot Kitti Levijének!!! :)

Kitti, örülök, hogy minden okés a pocakkal! Lizike jó kislány, és nem kapkodja el az érkezést!

Panna, hajrá dokibácsi! számításaid szerint hány hetes is leszel csütörtökön? már tuti lesz szívhang, igaz?

Felícia, nagyon jól haladtok a bölcsivel! ügyesek vagytok! tök jó, hogy Dávid ennyire jól veszi az akadályokat, bár úgy hallottam, hogy nem az első pár nap a kritikus, hanem amikor rádöbbennek, hogy ez már egy állandó dolog lesz, de reméljük, hogy ezt is mindenki hamar átvészeli!

Anna, hú, nagyon jó lehetett nektek a Velencei tónál! merre jártatok? lehetett a tóban fürdeni? nem hűlt le nagyon a víz?

Aproo, mi volt tegnap??? hogy vagytok? Zéti pocója? nyelvecskéje? sajnos olvastam már én is erről, hogy akinek le van tapadva a nyelvecskéje, annak bizony vágni kell, különben nem tud enni sem rendesen! :( remélem, hogy nálatok nem ez van, csak valami átmeneti zavar! majd adj életjelet magatokról!!!

Barbi, nem semmi vagy! "barátnődék" pedig elmehetnek a sunyiba! kicsit elkapattad őket azt hiszem... lassan már bejárónői funkcióban leszel jelen... de legalább megfizetnének!!! :evil:

Edő kis zabagép! :) hozhatnál új fotót is róla! amúgy eddig is volt, hogy tápival kellett pótolni a legkisebb igényeit? ez eddig kimaradt!

az időjárást sajnálom, de valahol nálunk is ez a trend! jön pár nap szar idő, aztán meg megint a kánikula... lehetne már ősz! :P

na. nem tudom, hogy még mit szerettem volna, de anyósom jön ma, mert intéznivalóm lenne, én meg még pizsiben reggelizgetek szép komótosan, szóval illene lassan felöltözni! :P

jók legyetek, és szép napot mindenkinek!!!

ja. hogy is vagyunk? Kitti, Mecsi, Csutak Judit, én, majd Panna, a szülési sorrend!? bocsi, ha kihagytam valakit! :oops:

sophie27

Zsófi kérésed számomra parancs! :)

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Sniky! Köszi a homeos infót, pont el akartam kezdeni rákeresni... Remélem, most sor kerül majd rá :) .(Egyébként nem nagyon hittem bennük korábban, mert a fogfájást nem orvosolta annak idején, de egy ideje a kocsiban hányástól megkímél minket.)

Zsófi, a kiírás szerint ez lesz a sorrend, de én - pláne, ha lány lesz - szeretném megelőzni Mecsit, hogy ne legyen skorpió :lol: .

Kitti, kicsit megijedtem, amikor olvastam, hogy 1300 g, tegnap nekem a 30 hetes uh-on 1695 g-ot mértek :roll: , de nézelődtem egy kicsit, és a középérték körül szórunk :wink: .

Judit

Kép
Kép
csutak33

Edömér gyönyörű baba!

Övterelő kölcsönzés: a Minimanóban változtak egy kcisit a feltételek. 6 hónapon belül kell visszavinni, különben a letéti díjnak csak a fele vásárolható le. Én ez alapján okt. 7-től kölcsönözhetnék csak pedig már most is néha kényelmetlen az öv...

Na majd meglátjuk. Mág ma este egy ismerősömhöz megyünk, akitől múltkor kölcsön kaptam, hátha neki megint szabad, akkor jó lehet, ha meg ez nem jön össsze, vaterázok egyet legfeljebb...

panna1

Aproo?

Kitti, örülök hogy minden rendben!! Levinek sok boldogat!! Szép nagy legényke... Akkor nem csak Eni ilyen nagy, hasonló méretei vannak mint Levinek meg Rékának...

Anna, szépek az új képek picasán, aranyosak a lányok :) :)

Edö is nagyon aranyos :D Barbi, hozhatsz ám kérés nélkül is képeket, mindig szívesen nézegetjük :)

Judit, Ti még nem tudjátok a nemét? Biztos nem lesz kicsi akkor, ha már most átlag fölött van... Dani mennyivel született?

Panna akkor várjuk a híreket 1 hét múlva :wink:

Nálunk nincs most semmi extra, Eni eléggé hisztis, de jönnek a rágói, meg hát a frontok :roll: Peti 2 éjjel állandóan kelt, de most már 2 éjjel megint csak 2x. Igaz délután 5 után nem hagyom aludni, Enit se lehetett már hagyni ennyi idősen, különben nem aludt éjjel. Tegnap is már fürdés előtt majdnem elaludt PEti, utána meg még 9-ig játszott az ágyában, vagy talán tovább is...Egyébként imádják egymást, Peti már vigyorog Eninek mint a tejbetök, és kiabál neki, hogy figyeljen oda :lol:

yuyu79

Julcsi, volt két talán lány, meg most is noszogattuk, és lányt mondtak :) , de a leggyakrabban úgy fekszik, hogy nincs esély biztosra. Ráadásul annyi olyan történetet hallottam, hogy lányt mondtak és kibújt egy fiúcska, majd hiszem, ha látom (hogy lány) :lol: . Nem is veszek (merek venni) semmi csajos rucit, amíg meg nem születik. A doki meg a szonográfus néni is azt mondta, hogy teljesen ideális a méret, nem nagyobb a koránál... Egyébként Dani nem mérvadó, mert 36. hétre született 2750 g és 49 cm-rel. De ez valószínűleg genetikailag férfiágon öröklődik, így ha lány lesz, bent maradhat tovább is :) .

Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok, bocsi csak vidéken voltunk, utána apa itthon nem igen jutok gép elé.ma van az 5.házassági évfordulónk..hihetetlen.bár ez a szám eltörpül a kapcsolatunk valós kezdetet mellett :lol:

Köszönöm köszöntéseket

Zsófi édes pocaklakó kép

Barbi legifjabb családtag is édes!

mindenkit puszilok, szülinaposoknak boldogságosat.. :lol:
Vendég

Boni, további sok-sok boldog évet nektek! :) gratula az 5 évhez!!!

Judit, nekünk is sokszor mondták, hogy inkább lány, konkrétan 2-3x, aztán most a 4Dn a nőci már rá is írta az egyik fotóra, ahol a 3 csíkot mutatta, hogy kislány, szóval ő már 100%-ra vette, meg valahol mi is így érezzük, vagyis én! remélem, hogy nem lesz gond, ha megszülök, és nem még egy kukis bújik elő, mert elkezdtem eladogatni Beni ruháit :oops:

szept. 16-án megyek a 30 hetes uh kontrollra, akkor is gondolom, hogy ránéznek...

remélem, hogy nálatok is minden rendben lesz végig, na meg minden kismaminál!

Panna, szerintem a 6 hónap teljesen reaális az övterelőre... azért az első pár hónapban, ameddig csak pár mm, cm addig semmi, de semmi baja nem eshet, mert megvédi a Te pocakod, na meg a méhed, a magzatvíz, stb. amikor már elkezd nőni látványosan a pocak, szerintem akkor kell használni inkább. sokan vannak még ma is, akik a 12. hétig nem is tudják, hogy babájuk van a pociban. persze jobb az elővigyázatosság, ha találsz teszen olcsóért, akkor érdemes beruházni, de a kölcsönzős buli sem rossz!

Barbi, köszi a gyönyörű fotókat Edő babáról! nagyon aranyoska!!! és tényleg nagyon szép! a múltkori kérdésemre, hatoskával kapcsolatban nem válaszoltál... :P

ma délután anyukám jön értünk, és megyünk át hozzájuk, apának ugyanis kimenőt adtam, így kettesben lettünk volna itthon pénteken is, és a szombat nagy részében is. remélem, hogy jól fogja magát Beni érezni, és bár aludtunk már bent náluk többször is, az esti alvás mindig nehézkesebb, mert izgatja, hogy mi megy kint, és akkor ő sem akarna aludni! ... szombaton meg vagy moziba megyünk (Bogyó és Babóca), vagy a Tropikáriumba, még nem tudom, majd kitaláljuk...

mindenkinek szép hétvégét!

sophie27

Ja! Bocsi! A szülöszobán bediktáltam, hogy akkor 2012 júliusában jövök megint... :)
Vendég

Sziasztok! Tegnap Dávid már hajlandó volt pár falatot enni a kenyérből a reggelinél, illetve akkor ebédelt ott először. Mától kezdve már csak beadjuk 8-kor, és délben megyünk érte. Kedden fog először ott aludni, na, erre baromi kiváncsi leszek, hogy fog sikerülni... :D
Amúgy tegnap az első ebédjénél teljesen megdöbbentem, ugyanis teljesen önállóan kanalazva ette meg a kis tányérjából az ebédet, ráadásul az egészet megette, utolsó cseppig, és ami a legszebb, hogy ő lett az angyalka, vagyis ő ette meg leghamarabb. Nem is akartam hinni a szememnek...
Most már viszont nincs hiszti, hogy nem akar hazajönni, mint az első két napon, hanem amint meglát, otthagyja a játékait, köszön a többieknek, hogy szia, meg pápá-t integet, megfogja a kezem, és alig tudom utolérni, úgy megy hazafele... :lol: :lol:
Igen, attól én is tartok, hogy jövő héten, főleg, amikor már ott is kell aludnia, és megérti, hogy ez most már mindig így lesz, jön a pánik, és bőgőroham, de ki tudja, hátha megússzuk...

Kép
felicia

Barbi, nem vagy semmi! :) és a párod ehhez mit szól? :)

Felícia, legyetek Ti a kivételek, akik erősítik a szabályt! kívánom, hogy minden okés legyen! egyébként Dávid otthon hogyan alszik? nálunk Beni úgy, hogy befekszem vele az ágyába, és a hajamat birizgálja. na, nem hinném, hogy egy bölcsiben, vagy oviban, főleg az állami fajtában ezt bármelyik gondozónő, vagy óvónéni bevállalná. igen, minket csak max. jövőre érint ez a dolog, addig Beni úgyis itthon van velem, talán ezt is kinövi, mint a régebbi, csak ölböl kakaózásos mániáját! :)

jaaa, a legjobb, a lakóparkban felütötte a fejét valami hányós nyavalya, így jobb is, hogy lelépünk 1-2 napra... a kis bandából már hárman is hánynak és szarul vannak! izgulok, hogy minket elkerüljön a baj, de akkor csak kijött volna már, ha... na. nem is agyalok rajta, inkább elkezdek pakolni, mert 2 után jön anyukám, Beni meg már alszik, szóval biztosan ébren lesz, és akár indulhatunk is!

sophie27

Sziasztok!

Boni,
Nekünk meg tegnap volt a 4. házassági évfordulónk! :) Nektek is sok sok boldogat!

Felicia,
Örülök, hogy ilyen jól megy a beszoktatás! Nagyon ügyi Dávid!
:wink:

Barbi,
Nagyon édik a képek Edöről!

Zsóf,
Húzzatok is el, mi sajna elkaptuk a hányós vírust. Tegnap ebéd közbe hányt Virág egy nagyot, meg hasimasija is volt. Ma szerencsére bent maradt idáig minden, de még nem merek örülni, ki tudja, milyen vírus ez és meddig tart. Én meg csak émelygek ezerrel, de szerencsére még nem jött vissza semmi....

Kép
Kép
dia123

Ja azt nem is írtam, hogy néhány hete levettük Virág ágyrácsát, de nem volt hajlandó addig letenni a fejét, amíg apa vissza nem szerelte. Ő szó szerint kérte vissza. Pedig azt hittük, hogy örülni fog a nagy szabadságnak, de nem.... Mondjuk sokaktól hallottam már azt, hogy 2,5-3 éves kor körül szerelték csak le a rácsot. Csak azért bizonytalanodtam el, mert sok baba itt a fórumon már ifjúsági ágyban alszik....na de úgy látszik Virág még nem érett meg rá... :roll:

Kép
Kép
dia123

Ja meg akik még érdekel:

Kép

Kép
Kép
dia123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?