Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkis szülinaposnak nagyon boldog szülinapot!!!!!
Boni,
nagyon köszönjük a képeket! Szuper az összes. Rendben megkaptam őket! :lol: és köszönjük, hogy csatlakozhattunk!!

Nagyon jók a képek, ahogy visszanéztem...
Zsófi,
nem sírt Beni, amikor a csodálatos fáncsit megvágtátok? Én ezért nem mertem béka formájút venni...

Barbi,
nem vagy semmi.... Honnan van ennyi energiád? Én biztos nem csinálnám, hanem a kis családommal tölteném a napokat... Amúgy mi van a másik barátnőddel, aki babát vár/várt, és nagyon kusza volt a helyzete?

Apró,
nem lesz semmi gond Zétivel!!!

Szisz,
Írtad, hogy képekről legalább tudsz arcot kötni a névhez...én a személyes találkozóban is benne vagyok? :lol: Te voltál az első találkozón még pocakkal a Kosztolányi téren? Ott én is ott voltam, de már nagyon rég volt.... :wink:

Holnaptól folytatódik a "megszokott" élet... Reggel munka, Rékusnak bölcsi.... Ma bevittük a holmikat, amik kellenek, mert reggel Apa viszi és izgultam, hogy minden bekerül-e, amire szükség van... :lol: Így legalább biztos bent lesz... Kíváncsi leszek, Réka hogy megy be reggel....

Most megyek, mert Réku követel a fürdőkádból... Apa nem jó... :wink:

Dorka
dorkak

Dorka ez a barátnöm az a folyton terhes. Annyi barátnöm nincsen. Szám szerint 3, abból kettö k-német, de utóbbi kettövel nem ennyire intenzív a kapcsolatom. No meg ök dolgosabbak is, nekik nem kell besegíteni, inkább ök segítenek másoknak. Egyikük itt volt a szülés éjszakáján, mert mégis elértem öt. Éppen Cottbusból ért haza, ahol a nagyiknál leadta egy hétre a két gyerekét, beesik az ajtón, látja, hogy hívtam, de mielött visszahívhatot volna, pont megint telefonáltam. Mondta, hogy na csöbörböl vödörbe, kemény 5 percet élvezhette otthon a gyerekmentes állapotot, két gyerek helyett 4-et kap... :)
Szerencséje volt, mert csak 4 órát kellett nálunk dekkolnia, de úgy bealudt, hogy csak reggel ébredt fel nálunk. :)
Vendég

Sziasztok!

Gutaütés elkerült, végül 5-re lett nagyjából használható víz (legalábbis felmosni lehetett már vele) Szóval a vizes porszívóval körbe értem/helyesebben a nagy részét apa csinálta :) jó dolgom volt...

Dorka, én csak a 2.-on voltam a Tranzitba, később csatlakoztam a fórumhoz.

Danyu, azért gyere, ha lesz egy kis időd!

Barbikám, nincs az a pénz, amiért én 1 héttel a szülés után ezt bárkinek is megcsinálnám! És most teljesen őszinte voltam. Neki meg főleg nem, mert nagyon egyoldalú a dolog....

Zsófi, nekem van egy barátnőm, aki most kérte apára, mert ott is jön a tesó, de neki hamar megvolt, azt mondta a pénz már megjött, és csak néhány nap múlva a határozat, de gyorsan ment.

Csajok, ide jön valaki, csak mert lehet, attól függ a vendégeknek lesz-e kedve...
http://www.nesz.hu/content/view/215/81/
Dorka? Bár még az sem biztos, hogy mi megyünk...

Viszont lehet hogy, lesz egy másik utunk is Pestre, mert a Férjemnek dolga van fent, akkor lehet, hogy összehozhatnánk valami talit, aki még tud mozogni :) Ha tudok biztosat, akkor rögtön megírom!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ja, és Boni, írtam neked mailt, megkaptad?

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

Barbi tudom hogy nem konkrétan a takarításra gondolt.. de mondjuk én már az állatfelügyeletre sem lett volna képem megkérni..

áldott jó szíved van de azért ez nekem még minidig biztosíték :wink: új képek vannak Edömérről? :lol: és azért nézzük azt az oldalát is,hogy vigyázni kell magadra! mert te vagy a család főmozgatórugója :wink:

Szisz küldtem privit

mi 19.én megyünk fel Zsigivel. a Mesterségek Ünnepére..én minden évben felmegyek, mert imádom! egy szer nem voltam amikor ZsIgikém született....20án már tömeg van, meg leutazunk szülőkhöz. ha jöttök fel majd üzenj.

Dorkák örülök,hogy csatlakoztatok..remélem Zsófi és Zsófi is tud majd csatlakozni hamarosan

:lol:

a legjobbat nem is meséltem az állatkertről. a leopárdnál álldogáltunk, elég zaklatott volt és képzeljétek el, hirtelen felugrott az üvegfalra, volt ott egy piros inges férfi és mintha őt akarta volna megtámadni.. remegett kezünk lábunk :shock:
Szilvinek aki szintén velünk volt sikerült megörökitenie egy részét.
Kép
Vendég

Zsófi örülök,hogy jó az eredményed!

:)
Vendég

sziasztok!

jó reggelt!

Sziszka, ha jöttök, feltétlenül szólj, hátha el tudom vonszolni magunkat is valamerre, feltéve, ha nem lesz 40 fok... meg fülledt idő, mert azt nagyon nem bírom, és az idegeim sem! :P

köszi a GYESes infót! nálunk még mindig semmi. lehet, hogy apát ráuszítom a témára... bár a folyosítás úgyis hónap elején esedékes, addig meg csak lesz valami!

a mesterségek ünnepe jól hangzik, mi 19én a Gellért hegyen leszünk, lehet, hogy átnézünk, bár picit sokallom az 1500 Ft-os felnőtt belépőt! :S

Boni, hát, mi is szeretnénk állatkertezni, talán belefér még pocakkal! a kép kár, hogy elmosódott, de azért marha ijesztő! :roll: mert a lényeg azért lejön!

gyerekem vakondmániában szenved! :) egy nap nem tudom, hogy hányszor nézné meg a kisvakondot, de szigorúan csak az autós részt... mármint azt a dvd-t! :) és már kívülről fújja, tudja, hogy mi a csattanó, mindent kommentál! megzabálom!

tegnap lent voltunk pocsolyázni... 3x öltöztettem át, így azt hiszem, hogy érik az az esőnadrág, amit a mária bababoltban is be lehet szerezni! :P

Kép

sophie27

most láttam az Auchan újságban, hogy 19-től 26 ig 7900ft ért lehet kapni gyermek futóbicajt

fém és fa

a fém úgy néz ki, mint a kettler.piros sárga fekete a fa meg mint a többi fa

próbáltam rákeresni a honlapon de még nincs fennt

ZSófi na tényleg? akkor el is megyek Máriába valamikor..mer tmi is sokat pocsolyázunk és ilyenkor úgy öntöm ki a vizet a csizmából :lol:

BENi kis kópé.. ZSigát nem köti le. vakondok...ő a csigákért van oda! 8)
Vendég

Beni nagyon édes!

Edö is!
:)
Vendég

A kép persze lemaradt...
Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon helyes a kis Edö baba! Gratu hozzá nektek Barbi! És szerintem is nagyon hasonlít Döncire! Barátnődéknél én se vállalnék be ennyi mindent. Pláne a gyermekágyas időszakban!

Zsóf! Beni édes a pocsi-szerkóban. Esőgatyó bizony hasznos dolog! Rékának is van amolyan egyszerűbb, ami vízlepergetős, de ha beleül a pocsiba akkor pl átázik. Vateráztam, kb500 Ft és csuri007 néven fut az eladó...

jaj, még annyi mindent akarok,de mennem kell, mert a melósok rám vannak bízva egész nap, és látom hogy a lapátot támasztják megint.. na meg Réka is itt nyaggat. majd később jövök.....

panna1

Sziasztok!

Hazajöttünk a Balcsiről, szombaton megvolt a lagzi is, szüleimet most vittem ki az állomásra, eddig nálunk voltak.
Tegnap beszéltem a munkahelyemen a főnökömmel, rögtön a beszoktatás után, szeptember 6-tól mehetek dolgozni, viszont átmenetileg (nem lehet tudni meddig...) csak 4 órába tud visszavenni... :(
Még azt sem tudta megmondani, hogy pontosan hova, de ez a 4 óra eleinte úgyis csak arról szólna, hogy újra betanulok, megszokom a rendszereket, programokat, stb. Aztán majd meglátjuk. Ha egy ember elmegy tőlünk, akkor azonnal át tud tenni 8 órába. Úgyhogy most drukkolhatok, hogy a nálunk dolgozó sok fiatal és friss házas csajszi közül valaki mihamarabb teherbe essen...:)

Kép
felicia

sziasztok!

Barbi, tényleg nagyon édes Edő! :) annyira kis cuki husis!

Felícia, drukkolok, hogy mihamarabb legyen 8 órás helyed! azért nem mindegy az anyagi része! :S

milyen esküvő? én erről lemaradtam...

na, voltunk a tanácsadáson, Beni 14200g és 92 cm! pont jó! :) tök aranyosan viselkedett, de aztán hazafelé jól összevesztünk, persze ő még ment volna homokozni a százezer fokban... na. most sütöm a krumplit, aztán alváááás! :)

jók legyetek!

sophie27

Mi 11-kor jöttünk fel a játszóról, de Eni is még maradt volna :lol: Sok gyerek volt, jó volt a társaság...

Húú, akkor Eni nagyobb Beninél is, pedig ő se kicsi... Tanácsadásra mi szeptemberben megyünk csak, de itthon mérés szerint 93 cm és 15 kiló. Igaz a 15 kiló már tavasszal is megvolt, csak aztán mikor beteg volt visszafogyott kicsit.

Tényleg milyen esküvő? Csak nem? :wink: Lehet gratulálni? :D

Barbi, Edö tényleg cuki, és szerintem is hasonlít Döncire, itt leginkább a középső képen... Aztán biztos a többi tesóra is, csak róluk nem láttunk babaképet asszem :wink: Tényleg vigyázz kicsit jobban Magadra, mert pótolhatatlan vagy :wink:

Sziszka, nem az volt az első tali? A Tranzit meg a Kosztolányi az ugyanaz :wink: Vagy mi a 2.-on voltunk???

[/u]

yuyu79

Mi most egyébként a fogakkal küzdünk kicsit, Eni fent volt vagy 3x éjjel, jön a 17. foga hátul bal alul... Peti is kicsit rosszabbul alszik mostanában, lehet nála is kezdődik a fogzás... Már nem tudom melyikre is adjam az egyszem borostyán láncunkat... lehet be kell ruháznom mégegyre... a meglévő úgyis nagy Petire, lehet veszek neki egy rövidebbet (ez nem bébi, inkább gyerek lánc, csak Eni sokkal husisabb-tokásabb volt :lol: ) Ja és most pótolják az éjszakát, mindkettő alszik fél 1 óta :D

yuyu79

Sziasztok!

Megvolt a két éves és az egy hós státuszunk:

Levi 12,5 kiló, 88-89 cm és igazi oroszlán, Zéti 5140 és 54 cm, ennyit mértek születéskor is, bár akkor szalaggal mérték...most meg már a nagyobb hm-es 56os bodyk is kicsik, szóval kétlem én ezt az 54 cm-t. Meg 62-68 rucikat hordunk már. De ettől függetlenül állandó félelmem hogy nincs elég tejci.

Viszont mire hazaértünk, Levinek 39,2 volt a láza és múlt héten Bucsekékkel bandáztunk, ahol most Prüntyinek kéz-láb-torok vírusa van....én meg itt rettegek. Persze Péter meg pont most ügyel hétfőn-kedden-szerdán is. Sajna ez a legrosszabb nap, mert tegnap hazajött fél órára fürdeni, elment és legközelebb holnap 10 és dél között látjuk...remek 24 órának nézünk elébe... Remélem Levinek csak a foga...és nem kapja el Zétény!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Íme a kórház ajándék képe, nem az én müvem.
Kép
Vendég

Aproo, ilyet már többször hallottam, hogy a mérés alapján nem nőtt a gyerek :lol: Jó kis husis lehet azért így is- úgy is ha már 5 kiló fölött van. Nem hiszem hogy tényleg aggódnod kellene a tejci miatt :wink: :wink: Új képek nincsenek? :) Drukkolok hogy ne betegedjetek le nagyon... Eninek az orra folyik, most hogy jön a foga, de ennyi... remélem így is marad :roll:

yuyu79

Tudtok segíteni?

Babaszobán hogy lehet vásárolni? Nem találom a megveszem linket....béndzsabélaaaaaaa vok

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jaj de édi!!! :D :D Tök jó hogy ilyen szép képet adnak ajándékba... látszik hogy az egy másik ország :lol:

yuyu79

Nem az én esküvőm volt, hiszen akkor bigámia miatt ülhetnék dutyiban...:), hanem az unokahúgomé...:)
Tényleg nem lesz könnyű nem is egy, hanem egy fél fizetésből nevelni a gyereket, meg fizetni a két emberre tervezett hitelt is...:(
Ez van, remélem, tényleg csak átmeneti lesz.

Kép
felicia

Barbi, nagyon jó ez a fotó, akárcsak egy képeslap! :)

Aproo, Levinek jobbulást! remélem, hogy nem komoly a betegség! Zéti nagyon édes lehet, kis vasgyúrcika!

Felícia, ja, én azt hittem, hogy már sikerült elválnotok! tévedtem!

Julcsi, a Tranczit, az a Kosztolányi, igen!

Enihez kitartást, illetve a fogacskáihoz! nálunk még se híre, se hamva az utolsó négynek, bár nem bánom, mert akkor tuti beteg lesz Beni! :(

borostyán lánc használt nektek? lehet, hogy bennem van a baj, de én valahogy nem hiszek az ilyesmkben... :S

sophie27

Én meg úgy vagyok vele, hogy ártani nem árt... Eninél nem volt vészes a fogzás, de hogy anélkül milyen lett volna, azt ki tudja...

yuyu79

Tényleg nagyon képeslapos lett Edö baba fotója! :lol:

Boni! Akkor Zsigikét kezdi elcsábítani egy másik leányzó :wink:. Mondjuk Réka eleve hátrányból indul, mert sajna alig találkoznak...

Julcsi! Fogzáshoz kitartás! Mi szerencsére más túlvagyunk rajta...

A kis szülinaposainknak mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Velünk minden oké, csak azért elég volt a múlt hétből:
Csütörtökön szedtem össze Rékát a nagyszülőktől, sátorozásból. Ahhoz képest, hogy eggyel több szúnyogcsípést emlegetett anyósom, 35 csípést számoltunk össze Rékán este. :evil: Ebből 5nagy sorozatban az arcán. Gondolhatjátok, hogy néz(ett)ki szegénykém. És persze viszket is neki néha vmeliyk a sok közül.

Mikor értementem, sikerült épp egy 20 perces üvöltés után autóban elaltatniuk, délutáni alvásként, miután 2 nap kimaradt az ebéd utáni alvás. Persze hiszti közben bepisilt, bekakilt (gondolom a szokásos: "hangosabban mert nem halljuk " mondással próbálták kezelni a helyzetet), biliben még ott a kaka, mindkét fürdőbugyija kakis.... Ezek után szó szerint úgy éreztem, hogy ki kell mentenem a gyerekemet ebből az egészből, és minél hamarabb el innen. Gyorsan összekapkodtam a dolgait, átraktam az autómba RÉkát alvás közben és nyomás anyumékhoz.
Aztán aznap éjjel (abból kiindulva, hogy anyósom azt mondta, hogy előző 2 éjjel már nem volt bepisilés) nem adtam rá pelust... Éjjel 2x kellett átöltöztetnem, mert összepisilte magát. Aztán hogy akkor vagy előző éjjel ( Utolsó este a fáradtságtól egy presszó kinti műanyag székére dőlve ülve elaludt.... Ilyet még életében nem csinált soha, de még hasonlót sem), nem tudom, de valahol sikeresen megfázott, úgyhogy jöhetett az orrporszi, köhögés, esti hányás. És a helyzetnek köszönhetően annyira anyás lett, mint még soha.Még volt, hogy apum se volt jó neki napközben, pedig a Papa nagy kedvenc.
Na mindegy, ezt is túléltük, aztán csak sikerül lassan visszarázódni a normál kerékvágásba. Ma mondjuk olyan szeretetkitörései voltak, hogy állandóan simogat meg puszilgat, és mondja, hogy "szejetem aját". Csak persze sokat akar ölben lenni, és ha valamire "nem" a válaszom, akkor egyből hiszti. Remélem még 1-2 nap és visszarázódik.
Most már éjjelre sem kell neki pelus, szól, ha pisilnie kell.

Én egyre inkább hányingerezek. GYakorlatilag jó, ha a Réka által szokásos mennyiségeket el birom fogyasztani a kajából. És leginkább akkor van hányingerem, amikor asztalhoz ülünk... Estére mindig ki vagyok purcanva, bealszok, ahogy vízszintesbe érek.

Szombaton mi lagziba megyünk Szombathelyre, jövő héttől valszeg itt lesz anyum 5 napig, úgyhogy kicsit könnyebb lesz talán a helyzet...
Na ennyit bírtam mára, megyek zuhizni, és még hajmosás is van mára...

panna1

sziasztok!

Panna, hát, nem lehetett egyszerű ez a múlt heted, szegény Rékának sem! na, én ilyenektől félek, inkább nem is hagyom sehol még éjszakára! tudom, hogy ez is hülye hozzáállás, de most nálunk is nagyon anyás lett Beni, nem tudom, hogy mi lesz, ha itt lesz a tesó is! :S

elmondtátok már a nagy hírt a családban?

mi most ébredtünk, megvolt a reggeli kakaó adag, aztán lassan össze kellene kapni magunkat! meg főznöm is kellene... gombát tervezek mára! Beni úgy szereti! :) na meg mi is, jó kis paprikásan!

ilyenkor reggel, és este is nagyon jó az idő, de napközben iszonyatosan meleg van még mindig. én képes voltam valamelyik nap ismét megégni, pedig lent vagyunk minden nap a téren, süt a nap, és a bőröm sem hulla fehér már, de valahogy ennyire más a mostani napsütés!

holnap végre apa itthon, és megyünk a 4Dre! (egyelőre ezek a lánynevek vannak kiszemelve: Eszter, Emma, Gréta)

szép napot nektek!

sophie27

Sziasztok,

Szisz, Yuyu,
a Tranzit a Kosztolányin van.... Én azon ott voltam... Aztán már többre sajnos nem tudtam elmenni. :?

Panna,
hát nem semmi sztori. Én biztos megmondtam volna a magamét az Anyósomnak, ha így találom a gyereket. Lesz, ami lesz.... Nem csodálom, hogy Réka kicsit kiborult, na meg az éjszakai bepisiléseket sem! De nagyon szuper5, hogy ez visszaállt!

Barbi,
Edő annyira édes! Az embernek kedve támad újra babázni :lol:
És a kórházi kép nagyon profi!

Apró,
remélem, Levi jobban van és Zéti sem lett beteg!!!!

Nálunk újra a régi minden... munka... bölcsi... Szerencsére nem volt gond. Réku úgy ment be, mintha nem is lett volna hat hét szünete....

Na megyek... Vár a munka!

Szép napot!

Dorka
dorkak

Zsófi, hát igen, nem olyan könnyű elválni, ha minden közös, és hitel meg kiskorú is van... Jelenleg még mindig a bankkal intézzük az ügyeket, aztán jöhet az írásos megegyezés, és majd valamikor ősszel az utolsó, szétválasztó tárgyalás.

Kép
felicia

Csajok!

Van valakinek felesleges (úgy érve használaton kívüli) terhességi övterelője (övlehúzó), amit kölcsön tudna adni?

Zsóf! Igen , elmondtuk a szűk családnak: szüleink, testvéreink tudják eddig, bővebb körben majd 12. hét környékén.

"Nagytesónak" mikor mondtátok el a pocaktesót?

Dorkak! Tök jó, hogy RÉka ilyen ügyesen bölcsizik megint. Ezek szerint szeret oda járni, ha ilyen könmnnyen, gond nélkül elkezdi ismét. Én is kíváncsi leszek, Réka mit szól majd a bölcsihez... Jövő héten megyek életem első szülőiére :D

Asszem én az első talin voltam, de lehet, hogy még utána is volt ott egy tali? Mert rémlik, hogy arra nem tudtam menni....

Felicia! Elhiszem, hogy nem könnyű most a helyzetetek. Sógornőméknél sajnos szintén úgy néz ki, válás lesz. (végül 3 év huzavona után talán most tényleg) Náluk is van minden: közös hitel, ház, szocpol, 2 kiskorú... De gondolom az új párod mindenben meletted áll, így egy picit azért elviselhetőbb a dolog.

panna1

Sziasztok!

Csajok, akik most babásodtok, Mecsi, Kitti, Panna, mind beadjátok a nagyobb Prücsköt bölcsibe? Csak érdekelne, hogy a pici miatt, vagy egyéb indok is van?
Csak mert itt ugye esélytelen a dolog, de ha lenne hely, nem tudom...persze sokkal könnyebb lenne az élet itthon, és talán azért lenne szuper, mert látom Levin is, hogy hiányzik neki a társaság, ha nem bandázunk hét közben vagy nincs progi, de tartanék attól hogy lepasszolásnak veszi a baba miatt. Az meg nagyon nem jó. Ezt elmagyarázzátok nekik, hogy nem ezért? És ha igen, akkor hogyan kezelitek? Nem tartotok attól hogy nyomot hagy bennük? Mert nálatok ráadásul nagyjából egybe esik a bölcsi a beszoktatással is, nem?

Zsófi, tök szuper, hogy apa annyi szabit ki tud venni és minden ilyen progira veletek tud menni! Nagyon kíváncsi vagyok a holnapi uh-ra!

Na, lépek, ebédeltetni a pasikat.

Amúgy mi éjjel óránként keltünk, Levi megivott vagy fél litert. Ha nem hozzá keltem, akkor Zéti szopizott. Olyan 4től volt nyugi, akkor csak kétóránként evett Zéti és fél10kor keltünk. Ez nem is tudom mikor volt utoljára....Levi még 3kor kapott cataflámot, azóta láztalan, nem tudom mi ez, remélem tényleg csak fog. Meglátjuk a délutánt. Zéti meg nagyon sírós volt tegnap de láza még nem volt...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szisztok lányok!

Végre itt, elnézést, de lemaradtam, csak az utsó oldalt tudtam olvasni:

Minden újszülött babónak gratula, és szépek a pocis képek is, mert az átfutottam azért!

Zsófi: Ezek szép nevek, akkor már biztos lány? A keresztlányom Gréti! :)

Barbi nagyon szép a kép és a lurkó is :)

Rólunk: A helyzet nem túl fényes, mert Zaluskámat nem azzal műtötték amivel kéne, szóval feleslegessen megműtötték és most megint meg kell, de ez kicsit komolyabb lesz és mélyalatatás. Szóval kiderül, hogy nem tályog, hanem sipoly, akinek mond valami. Akinek meg nem annak röviden leírom, hogy ez egy két kivezetésű tályog, aminek az egyik kivezetése a bőr fele, a másik jelen esetben a végbélben van. Ezt úgy vették észre, hogy a műtét után elkezdett gyógyulni és begyulladt megint belefecskendeztek a sebbe betadint és a gyerek fenekén jött ki.
A dokink 3 hétre szabin műtéti időpont addig nincs, nem foglalkoznak velünk, míg a dokink vissza nem jön, ez már a jövő hét, de most Zalán 3 napja lázas, gyanítom, hogy ez na lázvírus (remélem), mert semmi más baja nincs, de így szerintem nem műtik, ha van doki, ha nincs. A jövő héten kéne költözni és Zorka kezdené a bölit, de ez nem fog menni (mármint a költözés) A Heim Pálról, meg annyit, hogy undorító 3 dokiból kettő, mondta, hogy 3 naponta vigyem a gyereket sebtisztításra, a harmadik elzavart, hogy ő ezt nem fogja megcsinálni, csinálja az aki mondta. Ja és leírta a műtétet: anyuka képzelje el, mikor a hurka szétrobban a mikróban, úgy fog kinézni a gyerek feneke a műtét után. Hát a jó k....anyukáját.
Na mindegy ezen is túl leszünk és akkor minden rendben lesz a mi dokink már szuper, csak nyaral.

Akkor jót is: Zalánkám már mászogat vagyis négykézláb himbálja a popoját, majd hasravágódik és elkezd kommandózni, olyan édes, és akkora, hogy a védőnéni mindíg dob egy hátast.
Zorkám nagyon rossz, de emellett hihetetlen édes csak eljött a dackorszak. Mindent mond már és imádják egymást. Annyira jó nézni, hogy mind a kettő odavan a másikért.

Minden szülinaposnak HappY Bitrhsday-t.

Puszi nektek Ritus

Ha tul leszünk mindenen jövök gyakrabban, de a talit lehet mi is be tudjuk iktatni.

Kép
rituspoc

Panna,
övterelőt a Minimanó bababoltból tudsz kölcsönözni. Én is onnan kölcsönöztem anno.. A kölcsönzési díjat meg utána levásárolhatod... tehát nem megy kárba.

Nagy szerencsétek van, hogy pocaklakóval felveszik Rékát. Nálunk a kerületben akkor sem veszik fel a nagyobbat, ha várandós az anyuka, na meg akkor sem, ha kicsi tesó van. Tegnap beszéltem egy anyukával, két hónapos volt, amikor jelentkeztek, és idén elutasították, jövőre ha minden igaz befér a keretbe... Nekik azt javasolták, hogy inkább jelentkezzenek úgy hogy szeptembertől menne, mert úgy sem fog beférni, de így legalább listán lesz és jövőre felveszik.... Olyat is hallottam, hogy megszületett a kistesó és nagyot kitették a bölcsiből (bár számomra ez a történet kissé hihetetlen, nem tudom, mennyi a valóság alapja). De az biztos, hogy inkább fel sem veszik Őket....

Amúgy, amikor tavaly elmentünk Apával az első szülőire és a névsorban ( ami körbement, hogy írjuk alá, megláttam Réka nevét) elsírtam magam.... :oops:

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Hoztam szülinapi képeket:D
Nagyon jól sikerült a buli kb 20an voltunk ha nem többen. Eléggé elfáradtam , ennyi emberre készülni főzni, kiszolgálni stbb...... annyira nem is sikerült jól éreznem magam. De nem bánom Áron nagyon jól éreztem magát és ez róla neki szólt.
A legjobban a kisvakondnak örült természetesen, a vonatot meg majd jövőhéten fogjuk neki oda adni mert annyi mindent kapott nem akarom leterhelni.
A torta nagyon jól sikerült és eszméletlen finom volt, ilyet még nem ettem. Na persze ennek is nagy sikere volt, Áron többször is el fújta a gyertyákat , mindig újra kellett gyújtani annyira örült neki.
játszóház a gyerekeknek
Kép
lett 3lányom :)
Kép
Hami
Kép
család
Kép
torta
Kép
a hháttérben mutatja a kis ujjaival hogy 2éves lett :D
Kép
fujom
Kép
eszek
Kép
szeretem
Kép
pocak
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok! Most csak gyorsban tudok...a múltkori kormos víz után most egész napos áramszünet van :( apa telóját nyúltam le épp, hogy beleolvassak egy kicsit a fórumba!
Ritus ez nagyon durva, nekem az is kimaradt, hogy Zalánt műteni kellett...remélem hamar túl lesztek rajta, gyere majd a hírekkel! Kitartás neked! Örülök, kész a ház, hozz majd képeket is!

Dorka, julcs, tuti, hogy két tali volt, mert emlékszem, hogy az elsőn volt Binyek, a 2.-on mi
Zsófi, tetszenek a nevek

<
sziszka78
Tolna

Csajok, mi ha jövünk Pestre hétvégén, akkor max vasàrnap...akkor dől el, amikor megérkeznek a vendégek...
Barbi, Edő nagyon édes, szuperek a képek, mondom újra, tiszta Dönci, szerintetek is?

Mecsi, hihetelen jó buli lehetett, örülök, hogy minden jól sikerült! Nagyon jók a képek! Szép pocak!

Ennyit bírtam telefonról majd jövök még!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Apum jól érzi magát , gondolja magáról túl jól is. Bár kétlem mert a hangján hallani hogy fáradt. Kicsit csalódott a szanatóriumi állapotok miatt, de hát én megmondtam neki hogy nem nyaralni megy. Visszatérve a fürdőgatyóra azt hittem majd kimehet a balcsihoz pancsolni meg ilyenek ezért kérte, de hát kopp, és max csak az ottani medencébe felügyelettel ! szept.3ig marad addig nekem is nyugalmam van legalább.

Én nagyon rosszul érzem magam ez az idő kikészít, hihetetlen gyorsan szakad a cérna , és Áron az idegeimen táncol. Mostanában sokszor vágyom egy kis magányra ,de hát olyan nincs.Tegnap amig sütöttem este rántott tököt addig voltam egyedül, de olyan jól esett.Apa levitte motorozni a manót.
Aztán Hirtelen felugrott rám jjó pár kiló most 74kg vagyok. Furcsa néha annyira fájok, mint amikor fájásaim voltak. Már csak 10hét de úgy érzem kevesebb lesz. Hétfőn kiírtak betegállományba, apa elintézte a gyest magának. Jövőhét hétfőn megyek a bölcsibe szülőire és nődokihoz is.
Akik szültek : szedtétek szülés előtt a homeos bogyókat????? gátmasszázs , málnalevéltea???

Aproo én nem azért adtam be Áront bölcsibe mert jön a kicsi ,hanem azért mert nem bírok vele , mert látom hogy kell neki a társaság. Unatkozik itthon egyedül és sokszor csak a tévét bámulja, ha meg kikapcsolom itt hisztizik. persze sokszor el játszik egyedül , de ettől függetlenül jobb lesz így nekem is meg neki is. Ha meg nem akkor kiveszem. Babaszobán nem tudsz leütni dolgot emailt kell írni az embernek vagy hozzászólást ha kell valami és válaszolnak. ez nem aukciós oldal.

Zsófi mi lett a Lilla és Iza nevekkel dobtátok??? Eszter Emma?? :D Kár hogy az Emma nagyon felkapott név lett mi ezért nem adjuk mégse.

Nikianyu ma megnéztem az új képeiteket nagyon csini vagy, sok kiló lement már rólad ugye? Barnus pedig igazán szerető testvérnek látszik.

Tényleg lányok hogy álltok a testvéri féltékenységgel, nem bántják a nagyok a kisebbet? Áronnak áthoztam egy régi babámat és mindig a szemét nyomkodja. Most az a parám hogy majd nehogy a hugiét is nyomizza.
este jövök még csak most gyorsban ennyi kicsit még próbálok pihenni amig áron szunyál.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

MÉg valami
BArbi annyira édesek a képeitek, De kikell hogy emeljem a kórházban készült művészi fotót !!!! Én odáig vagyok érte!!! Mint egy képeslap baba.
Itthon ilyet max 10ezrekért készítenek.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

köszi a válaszokat!

Nagyon jók a képek!

Ma voltunk a böliben "eligazításon". szept 6-án kezdjük a beszoktatást, fiatal szimpi a dadusunk (mindkettő) és még csak 4-en vannak a csoportban, de 8-an lesznek. eddig csak fiúk vannak sajna, de reménykedem,h a többiek majd csajok lesznek. :D

Aprózsófi nálunk is 80%-ban azért megy bölibe,mert nem vagyunk elegek neki, pedig mi 3-an vagyunk a gyerekre. Másrészt meg emeletes házban lakunk a kicsi fent lesz és nem tudom a nygaot fennt tartani egész nap csak azért,h dekkoljon a tesó mellett. Anyu megy vissza melózni szeptembertől, apu meg meg na hagyjuk. rá nem bízhatom egész nap a gyereket,max 10 percre. így kénytelen is vagyok passzolni a gyereket. nagyon szeret a böliben lenni, még délután is a dadusunkat emlegette,h menjünk hozzá,meg régebben is jártunk játszani, szóval nem ismeretlen a terep, így remélem nem viseli meg olyan nagyon a gyerkőcöt a dolog, de majd meglátjuk.

Zsófi nekem is tetszenek a neveitek.

Mecsi egyébként dettó így vagyok a gyerekkel, az utolsó idegszálamat rojtozza folyton és nagyon-nagyon nehezen viselem.
én jöv héten megyek mérlegelésre. kiváncsi vagyok. néha úgy érzem kinyílik a hasam,mint a tubarózsa. :roll:

Boni én is betojtam volna a leopárd?gepárdtól.-már most elfelejtzettem,h mit olvastam :oops: :oops: :shock: :oops:

megyek is fürdeni-aludni
jó éjt!
makadu

jó reggelt!

nem bírok aludni... annyira izgatott vagyok, vagyis, ha menni kell valahova, akkor mindig hajnalok hajnalán kidob az ágy!

aranyosak vagytok a nevekkel kapcsolatban, tényleg annyira nem érzem még egyiket sem magunkénak! persze apa csak a Lillát nyomatja... nekem az picit sok, persze, mint név nagyon tetszik, de így: Balló Lilla, sok az L betű, vagy nem is tudom... :roll: az Eszter pedig, hát mi már ezt nagyon régen kitaláltuk, mármint Beni után, de aztán a fölöttünk lakóék is Esztert adtak a kislánynak, aki februárban született, és így kicsit meginogtunk, vagyis én! majd ma kitalálom, ha már tuti a neme! :P

Aproo, én félnék a bölcsitől, arról nem is beszélve, hogy itt sincs esélyed sem pocakkal, vagy kisebb tesóval beadni... de oviba mindenképpen szeretném, persze olyan is simán lehet, hogy ha látja a tesó itthon maradhat, akkor hiszti lesz és ő sem menne, szóval nehéz ügy! nálunk egyébként az egyedül eljátszás nagyon ritka, ha ott vagyok mellette és rajzolunk, játszunk, akkor okés, de amúgy tény, hogy ilyen idős korban még nem tudnak egyedül játsszani, sőt, a másik gyerekkel sem igazán, az majd később alakul ki...

kitartást nektek az éjszakázáshoz! nagyon durva lehet, főleg, hogy ennyit vagy egyedül! :(

Mecsi, nagyon jók lettek a fotók! jó buli lehetett. na meg a torta! :P nyammi! apud jó fej! :) gondolta egy kis ingyen üdülés barátnő és család nélkül! :)

kicsit talán elbagatelizálja azt, amin átesett!? :roll:

Ritus, nagyon örülök, hogy jöttél, de a Zalánnal kapcsolatos híreknek már sokkal kevésbé! :( felháborító, hogy egyes orvosok mit meg nem engednek maguknak!!!! remélem, hogy hamar túl lesztek rajta, és még hamarabb elfelejtitek ezt az egész kálváriát! sok erőt hozzá! egyébként egyáltalán nem biztos, hogy lányunk lesz, csak egyelőre a fiú nevekkel még szarabbul állunk, mert, hogy egy sincs! :D

Panna, sajna övterelő nekem is kölcsönben van, Benivel nem volt, de amúgy írtó klassz ötlet, csak bazi drága, ha meg kell venni... amit Dorkak írt járható út lehet, hogy bérled, és aztán levásárlod! így talán még meg is éri! :)

Sziszka, nem semmi ez a kavarás felétek! az áramkimaradásról nem volt hír, csak egyszerűen elment!? tök jó... :(

csajok, ma anyósomnál leszünk, aztán meg Beni bnőjének a szülinapján, szóval csak este tudok híreket hozni! remélem, hogy minden okés lesz, és lesz sok szép képecskénk a picikéről!

jók legyetek!

sophie27

Zsófi, gondolok rád ;)

Most mennem kell, én is csak este leszek, mi is nagymamázunk/Dédimamázunk majd ma :) Biztos örülni fog, hogy sikere volt az angyalnak :) Barbi, Boni, élőben még aranyosabb ám mint képen ;)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Tegnap írtam tök sokat, aztán ma hiába keresem, ezek szerint elszállt :evil:
De akkor mégegyszer megpróbálom összeszedni a gondolataimat!

Ritus! Összeszorult a szívem, amikor olvastam, hogy mi vár még Zalánra. Kitartást a műtéthez, és minden velejárójához. Az a doki meg hogy lehet iylen paraszt? Hogy lehet ilyet mondani egy aggódó szülőnek?! Annyira felháborított, hogy inkább nem is írom le, miket kívánok neki!

Apró! Nálunk Réki még nem tudja a pocaklakót, szerintem azután fogjuk neki elmondani, miután már bölcsibe jár egy ideje. És ehhez képest még olyan messze van a szülés, hogy nem hiszem, hogy összekötné a kettőt. Én kifejezetten a gyerektársaság miatt irattam be, és ő csak heti két napot lesz bölcsiben.

Dorkak! Rékát amúgy nem vennék fel, nem is államiba fog járni, hanem sajna fizetősbe. Itt Erdőkertesen nincs is bölcsi, Veresen (kb 5perc) meg annyira túltelítettek a bölcsik, hogy csak helyieket vesznek fel. Így mindenképpen marad a magán szektor. Nem is tudom, hogy azok az anyukák hogy oldják meg, akiknek vissza kell menniük dolgozni. Meg hogy megéri-e egyáltalán nekik így...
Réka csak heti 2 napot fog járni, szerintem jó előkészítő lesz neki az ovihoz is. Na meg tényleg igényli a gyerektársaságot, és én azt egyedül itthon nem tudom neki megadni. Szóval így lesz félig bölcsis várhatóan. Aztán ha nem szereti vagy megnézünk másik helyet, vagy itthon lesz. Majd kiderül.

Mecsi! Tök jók a parti-fotók! TÉnyleg jól érezhettte Áron magát, látszik a képeken.

Én is totál kész vagyok RÉkától. Legalábbis tegnap még ez volt, ma úgy tűnik jobb lábbal kelt fel.... GOndolom még a betegség miatt is, meg a sátorozás utóhatása, de olyan szinten anyás volt még mindig, egyfolytában nyavalygott, nyávogott szinte mindenen. Ezt így nem lehet napokig elviselni... De reménykedek, hátha elmúlt a betegséggel ez is.

Megyek, mert megint rá kell néznem a melósokra, nehogy kidőljön majd a kerítésünk :lol:

panna1

SZiasztok!

Nem hiszitek el apám úton van haza! Állítólag haza engedték mert hogy nagyon jók lettek az eredményei. Hétfőn akarták elengedni az ünnepek után, de apám persze hogy kiharcolta hogy ő már most eljönne. Hát F.ca mondhatom!!! :twisted: :twisted: :twisted: most majd megint én aggódhatok, csak azt nem tudom ilyen hozzá állásával én minek töröm egyálltalán magam. MOst még azon is képes volt velem problémázni , hogy a lakáskulcsa miért van nálam és jöhet el érte pedig neki dolga van.
:twisted:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Most csak Zsófi miatt ugrottam be, de látom nem jött még. Nekem meg leesik a fejem...na majd holnap kiderül a nagy titok.......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bocsánat hogy délután csak magammal foglalatoskodtam ,de mire irtam volna még, megjött apám.

Panna üdv a pocakos klubban, aztán a többi anyucinak meg hajrá a folytatás!!! :)

Ritus ez szörnyű ami szegény kis Zalánnal történik, én tudom ez milyen betegség, barátnőm apja is ezzel küzd sajnos. Egy ilyen picikét annyira megviselhet. De hogy ekkora bunkók legyenek veletek..... Az ember kedve elmegy ha segítségre szorulna hogy ilyen kórházba induljon el.
Sajnálom ami veletek történik remélem mielőbb meggyógyul a kis manó!!!!!!

Aproo hogy vagytok? hogy bírod egyedül? Szilviék holnap jönnek puszil titeket.
Bölcsi: igen én is tartok attól hogy ne érezze úgy hogy le van passzolva a baba miatt , de talán mivel szülés előttre esik a bölcsi kezdés talán nem lesz gond. Mellesleg én azt tervezem hogy péntekenként lesz hogy nem viszem és amint apa hazaér mi megyünk valamit programozni egy kicsit. Meglátjuk ,én úgy vagyok vele ha nagyon nem megy ez az egész marad itthon. CSak hát jön a tél és mit fogok én itthon csinálni ezzel az örökmozgóval. Nem zárhatom be a kicsit meg nem vihetem le órákra a hidegbe.

Zsófi na mi volt hol vannak a képek???

Sziszka akartam írni hogy egyálltalán nincs bennem csalódás a lányka születése miatt sőt hihetetlen hálás vagyok a sorsnak hogy megajándékozott egy kispasival és egy lánykával is. Inkább a név okoz nekem problémát, de már nincs vissza út, még a védőnéni is azt kérdezte ma Eszti hogy van? :roll:

Ma voltunk bárányhimlő oltáson, 92cm áron és 13,3kiló, Prevenart majd beadja dokinéni ha jön ujszülött látogatásra. Kukit is megnézték már nem sok van letapadva, de én nem akarom már nyúzni szegénynek. Pöttyeink hol vannak hol nincsenek, és minket se akarnak küldeni semmilyen allergia vizsgálatra, mert hogy étel allergia vizsgálat nincs. Hát akkor most kezdek keresni valami magán helyet ahol megcsináltathatom a tökinek a tesztet! Ha valaki tud ilyet szóljon!

Rizsiéknek is Nagyon Boldog Születésnapot bár ők már tuti nem olvasnak minket!

Apa holnap szerencsére mégse dolgozik és hétfőn se így lesz időnk végre kicsit itthon is haladni a dolgokkal, mert nagyon sehogyse állunk. Valami programot is tervezünk csak még nem tudjuk hova.
Sok mindent akartam még írni de már hulla vagyok.Jó éjt mindenkinek!
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

bocsi, hogy este már nem jöttem, de későn értünk haza, a reggeli 1/2 6-os kelés meg betette a kaput! :S

szóval, a nagy titok, hogy igen, kislány lesz nálunk is a 2. babóka! :)

eszméletlen aranyos volt a szonográfus, sajnos nem az ő hibája, de sok jó kép nem készült a kisasszonyról, mert nem volt valami közreműködő... de ezt már szinte meg is szoktuk! a lényeg, hogy jól van, már közel 1 kg, és mindene megvan, mindene okés! a nevek nálunk is nagy fejtörést okoznak, de még van közel 3 hónapunk, szóval lezs még időnk kitalálni, hogy mi is legyen a becses nevecskéje! :)

az allergiám iszonyatosan kijött, most is itt szenvedek, mert full be van dugulva az orrom! :( iszom a kálciumot, de semmi hatását nem érzem! kiakaszt. és 1 hónap még szerintem hátra van belőle! :(

amúgy bent Pesten full jól elvagyok, de itthon a nagyhalál!!!

aranyosak vagytok, hogy drukkoltatok nekünk, meg izgultatok értünk tegnap! megpróbálok majd fotót csinálni, mert 1db-ot kaptunk, azt vagy lefotózom, vagy megpróbálok a dvd-ről kinyerni egyet-kettőt!

7végén tervezem Beni pici ruháinak az átválogatását, hogy mi az, amit mindenképpen be kell szereznem, persze apa azt mondta, hogy csak akkor vehetek, ha addig a Beniét eladom... köszi! mintha olyan egyszerű lenne a dolog! tényleg, Mecsi, neked sikerült már valamit elpasszolni?

apukád meg nem semmi! de tényleg! sajnos az olyan emberrel, aki maga nem aggódik a saját sorsán, nem nagyon lehet mit kezdeni! :( te hiába szakadsz meg, ha őt nem izgatja, hogy mennyire komoly dolgon ment keresztül! sajnos nem vagyunk mindenhatóak! ha nem vigyáz magára, rosszul is elsülhet, aztán többet kell majd esetleg kórházban töltenie! de te próbálj picit nem aggódni rajta, mert azzal jobb biztosan nem lesz, csak neked lesz meg a babának rosszabb!

a névvel kapcsolatban, neked akkor az Eszter nem is jön be? :S

bölcsis gyerkőknek szerintem jó lesz, esetleg, ha már van tesó, vagy lesz, akkor lehet, hogy lesz keményebb nap is, mikor ő sem akar menni, de szerintem alapvetően kell nekik ilyenkor már a gyerektársaság! leginkább én is a téltől félek, bár lesz segítségem, ha kell anyukám, vagy anyósom biztosan jönnek Benizni, de tény, hogy a kis barátai hiányozni fognak neki, mert mi nem fogunk tudni lerohangálni, főleg nem a pár hetes picivel, ha nagyon hideg lesz!

most megyek, mert holnapra vakondtúrás tortát csinálok a fiacskámnak, sajnos vakondos marcipán híján megint Zelefánt lesz rajta, de sebaj! :) holnap délután jönnek át a nagybátyámék a két gyerkőccel, szóval azért is készülök, ma meg tervezem, hogy átmegyünk anyuékhoz, nagymamám is ott lesz, bár szegénnyel elég nehéz, meg nem is társaság már, de legalább látja Benit...

szép 7végét mindenkinek!

sophie27

ja, és természetesen Pistikének boldog névnapot, ha ma ünnepel, ha nem! :)

sophie27

Zsófi, de jó, hogy tényleg kislány :D És örülök hogy minden rendben!! :D Az allergiád meg remélem nem húzódik el annyira... Nekem most nem vészes, a tavaszi rosszabb volt...

Mi is Anyukámnál voltunk tegnap, itt voltak az unokahúgaim is. Zsolti meg a az új lakásba intézte a fűtést, aztán meg egész délután itthon feküdt migrénnel :roll: Éjszaka meg megint kijött neki :( Megjött végre a konyhába is a csempe, amit 5 hete rendeltem meg, de nem tudott érte elmenni. Majd hétfőn... De hihetetlen, hogy eddig amit én intéztem, az biztos hogy késett, vagy elcsesztek valamit :evil:

yuyu79

Mecsi, sajnálom Apudat... Áron is milyen magas :shock: Valahogy kisebbnek gondoltam :)

yuyu79

Sziasztok!

Most van egy kis időm, gondoltam bekukkantok. Oliver éppen rajtam alszik, Laurát meg elvitte az apukája meg a nagyszülei a Ligetbe.

Hát, mit ne mondjak, elég húzós a két kisgyerekkel, pedig elég jó gyerekeim vannak. Estére elég hulla vagyok. Nekem talán az a legnehezebb, hogy Oliver 2-3 óránként enni akar és mivel nincs elég tejem, szopizás után még pótolni is kell, így egy-egy etetés eltart jó egy óráig. Utána van amikor el kell még altatni, ezalatt Laura meg elunja magát. Olvasok neki közben, nézünk valami zenét vagy rajzfilmet, de ez azért így sok. Többieknél mennyi az etetési idő? A nagyobb mit csinál addig?
Éjszaka 1x vagy 2x kelünk, utána viszonylag könnyen elalszik Oliver, viszont van amikor Laura is megébred.
Játszótéren, a Ligetben már többször voltunk, szerencsére most viszonylag jó idő van. Laura egyébként nagyon szereti Olivert, segítkezik körülötte. Összességében nem féltékeny, de többet igényli, hogy őt is felvegyük, babusgassuk.
Nekem egy kicsit az hiányzik, hogy Oliverrel nem mindig tudok annyit foglalkozni vagy Laurával annyit játszani,amennyit szeretnék. Remélem hamar beáll azért az egyensúly.:)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Laurat felvettek volna bolcsibe, de hogy Oliver megszuletett, igy mar nem. Remelem osszel mar tudunk programokat csinalni a ket gyerekkel egyutt, ha nem, akkor legfeljebb nezek en is maganbolcsit, bar az elegge huzos arban. Meglatjuk, hogy lesz.

A szulinap jol sikerult nalunk is, en is vakondturas tortat csinaltam, koszi az otletet. Lauranak tetszett es evett is belole eleg sokat. Majd teszek fel kepeket a Picassara, csak en nem csinaltam kepeket.

Mi is boldog szulinapot kivanunk minden augusztusi babanak!

Panna, mi kb. felidoben mondtuk meg Lauranak a kistestvert, amikor volt az elso 4d-s fenykep. Utana olvastunk ilyen temaju konyvet neki, de igazan csak az utolso honapban erdeklodott mar, amikor nagy volt a pocakom.

Most ennyire futotta. Kellemes hetveget mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Mi hétfőn kezdjük Dáviddal a 2 hetes bölcsis beszoktatást.
Aki jár már bölcsibe, mit vitt első nap, vagy első héten?

Kép
felicia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?