Új privát üzeneted érkezett!

Itt lennék szívesen, de holnap határidőm van :evil: :evil:
Tegnap este meg főztem, az uramnak bolognait, magunknak meg krumplis tésztát....Szóval nincs sok szabadidő sajna...de itt vagytok elrejtve kis ablakban nekem, és olvasni mindig olvasom az eseményeket :P :P :P :P

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok Csajszik!
Én reggel vérvétellel kezdtem, 6 vagy 7 kémcsővel levettek. A csajszi kérdezte is hogy le akarok-e feküdni, de ügyes voltam, bírtam ülve is.
Vettek le általános vérkép meg társaira, aztán Wassermann (fogalmam sincs hogy mit takar), Hepatitis-re, Toxoplasma-ra, vércsoport meghatározásra (bár azt tudom) és lyme-ra, de az az én kérésem volt. Jó is hogy nem holnap megyek a kombinált tesztre, addig lesz ideje termelődnie a véremnek. :lol:

Barbi, anyósod no comment. Ezek után engem nem biztos hogy meghatna ha tekerné a piros biciklit a gyerek születése után.
Az enyém szerencsére akkor is normális volt amikor 16 évesen vártam az unokáját, csak együttlakni nem volt praktikus vele.

Az én fiam sosem volt az az ordenáré üvöltözős fajta. Agyon is csaptam volna. :) Viszont annyira nem tudtam elsőre lányt elképzelni, hogy el sem tudjátok képzelni. :D
Reggel beszélgettem egy barátunkkal, azt mondja, ők csak úgy emlegetik a bébimet, hogy a lányom. Mondtam neki, vigyázz, innen lehet jó nagyot pofára esni, bár én is cunist szeretnék. De ha fiú lesz, akkor sem hagyjuk ott, ahogy apósom mondta anno a lányra. :)

Tiszta lázban vagyok a festés meg átrendezés miatt. Alig várom hogy készen legyen, bár még el sem kezdődött.

Nálunk most szerencsére kellemes hűvös idő van, és még a vérvételre menet sem áztam el.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Wassermann=szifilisz

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Beneildi!

Dobtam privit! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

haza akajok menni aludniiiiiiiiiiiiiiiiiiii :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Képzeljétek, felhívtam az imént a Honvéd Kh-t, hogy kérjek időpöttyöt az érsebészetre ahhoz a dokihoz, akinél már jártam régebben. Azt mondja a nő: november 16-ára tudok adni, az megfelel? Mondtam neki: hát az a helyzet, hogy babát várok, és az orvosom a szeptember elején esedékes konzultációra már várja az eredményemet! Erre a nő: akkor holnap 10 óra??? Ennyit az előjegyzésről! Csak tud időpontot adni, ha muszáj! Ja! És azt mondta: szóljak majd, hogy várandós vagyok, hogy ne kelljen sokat várnom! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit! Én is így voltam ezzel egy pár perccel ezelőttig... Bejött a főnököm és bejelentette, hogy jövőhéttől két hétig szabin leszünk... Most mindjárt kiugyrok a bőrömből örömömben :lol: :lol: :lol: Olyan jó lesz otthon lenni egy kicsit... És ha visszajöttünk a szabadságról már csak 3 és fél hónapot kell dolgozni... Juhééééé.... :P :P :P

bellerreni
Eger

most mondjam azt, hogy sárgulok,meg zöldülök, lilulok az irigységtől????? Bár jövőhéten én is szabin vagyok tényleg!!!!!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Nem tudtam jönni ezidáig, mert időpontot akartam kérni a genetikaira, de hogy micsoda kínlódás az egész!! :shock:
Szent egek! Most néztem, hogy rossz terhességi hetet adtam meg!! :oops: Most hívjam vissza őket, hogy ha kell eszerint változtassunk időpontot? :shock:

Kakti! Hamarosan válaszolok a prividre!

Kép
Kép
molmar

Bizony, gondolom a 20hétre kérted?? volna..

Edit

Kép
ézsóné

molmar!

Feltétlenül hívd fel őket, mert kezdesz kicsúszni az időből! a genetikai UH a 12 - 13+6 hétig van, és a kombitesztet is a13+6 hétig csinálják meg!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csak addig idegesítettem magam, hogy újrahívtam őket és nagy elnézések közepette elmondtam a bajom. Kiderült, hogy csak jó számot mondtam a terhességi hétnél. :oops: :oops: :oops: Hát tényleg kezdek hülyülni :shock: , de legalább a gyerek okos lesz, ha ennyire elveszi az agyam :wink:
Megnyugodtam legalább.

Kép
Kép
molmar

Akkor jó! :D
Jól tetted, hogy újra telefonáltál nekik! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csajok én is hülyülök erősen :shock:
szombaton elmentünk a corába, mondván a vasárnapi kajához bevásárolunk...mindent megvettem, csak a csirkecombokat nem....tegnap bementem a rossmannba nivea intimoért, mikor hazaértem, kipakoltam,h elrakodjam a testápolót, a tusfürdőt, és akkor eszembe jutott, hogy nem is azért mentem be...pffff :oops: :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Na csajok én ma oltári büszke voltam magamra, hogy jó korán keltem. 8-ra már itthon voltam, Luca a bölcsiben és bevásárlás után. Gondoltam szépen kitakarítok, főzök a Zuramnak. Ebédre meg egy puccos étterembe voltam hivatalos a barátnémmal a Belvárosba. Aztán hívott, hogy éjjel moziban volt és a férje elvitte az ő kocsiját horgászni, ő meg a férje 6-os BMW-jével lerohadt a mélygarázsban. Ki sem lehetett vontatni a kocsit! :roll: Szóval mondta, hogy még nem tudja, mi lesz.
Erre ledőltem "picit" aludni. 11-kor ébredtem. Még jó, hogy akkor már csak a közeli kajáldába akart menni. És ami nagyon rossz volt. Annyira rosszakat álmodtam. Éjjel is, meg most is.
Akinek elmesélem, nagyot röhög, mert az első álmom az volt, hogy a férjem lefeküdt anyukámmal. Én meg meg akartam halni! :shock: Hát normális vagyok én? :lol: :lol:
Vendég

Lara!
A táblázatos szerintem nem én voltam! Vagy ha igen, akkor véletlenül... :oops:
Vendég

Vendég

Hát Csajok!

Nekem kezd nagyon elegem lenni ebből a vizsgálatosdiból... Elmentem a háziorvoshoz, hogy megcsináltatom az Ekg-t meg a többi vizsgálatot és közölték velem, hogy mégsem tudják megcsinálni, mert szabadságon van a doktor úr, úgyhogy menjek a kórházba... Múlthéten sem volt már a doki, de akkor azt mondták, hogy meg tudják csinálni, most meg már nem... Még jó hogy jövőhéten már szabadságon leszek és lesz időm elmenni... Remélem a védőnönek nem nagyon sürgős az a papír, mert hétfőn mennék hozzá, de ugye akkor még nem lesz meg a belgyógyászat... Ha nem tetszik akkor el sem megyek sehova... Mérges vagyok nagyon... :evil:

bellerreni
Eger

Reni!

Van fogalmad, hányszor kell még dokihoz menni a terhesség alatt??? Grrrr! A hideg is kiráz! :shock:
Főleg ha valaki nem a saját dokijához jár NST-re. Ott megturkálja boldog-boldogtalan minden ürüggyel!
Vendég

A jövő heti dokizással figyelj, mert alapvetően csak hétfő meg kedd lesz. Szerdán szerintem már csak félgőzzel fognak dolgozni! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lányok!

Én ilyet találtam!
Akit nem érdekel, az ugorja át, de nekem ezek mindig fejtörést okoznak:
Szóval az UH lelet rövidítései:

CRL (Crown Rump Lenght) - ülőmagasság
BPD (BiParietalis Diameter) - a két falcsont közötti távolság
OFD vagy FOD (Occipito Frontalis Diameter) - a homlokcsont és a tarkó közötti távolság
HC (Head Circumference) - fejkörfogat
TAD és APD (Trans Abdominalis Diameter és Anterior - Posterior Diameter) - a törzs két átmérője az alsó bordaív alatt
AC (Abdominal Circumference) - haskörfogat
FL (Femur Length) - a combcsont hossza
HUM (Humerus Length) - a felkarcsont hossza
LMP - az utolsó menstruáció dátuma
GA (LMP) - a menstruáció alapján számított terhességi hét
EDD BY LMP - a szülés várható dátuma az utolsó menstruáció alapján
EDD (AVERAGE US GA) - a szülés várható dátuma a méretek alapján
AVERAGE US GA - a méretek alapján számított terhességi hét
EFW HADLOCK - becsült súly

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Uhhh Kakti! Tényleg. Köszi, hogy mondtad... Teljesen elfelejtettem, hogy jövőhéten már 20.-a.

bellerreni
Eger

Megnyugodtam, hogy nem egyedül csak én vagyok a hülye... 8) 8)
Ugyanis a párom már szóvá tette a hétvégén, hogy kezdek hülyülni. :lol:

Kép
Kép
molmar

Ha lát valaki szép bölcső garnitúrát, ne hallgassa el előlem! (ne legyen rózsaszín se kék. Mondjuk hófehér, vagy valami semleges szép szín!
Vendég

Az enyém már szóvá sem teszi. Csak röhög rajtam :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Jópofa párod van! :lol:

Kép
Kép
molmar

Sziasztok

Ma reggel megvolt a kombi teszt. A dokim csinált UH, ezúttal már hasit, de esküszöm, a hüvelyi kényelmesebb volt - annyira erősen nyomta a hasam azzal a fejjel, hogy fájt :( Buci méltatlankodva rúgott, és megpördült a tengelye körül a piszkálódás miatt... :)
Egyébként 5,2 centi a kis aranyom - képet nem kaptam, de az sztk nem az a fórum, meg vizsgálat közben a 5 nővérke 3 doki és 2 takarítónő sétált ki be a 9 m2-es szobában, nem erőltettem :?

Így ránézésre jó a tarkóredője (1,1 mm), és úgy tűnik, van orrcsontja is, ezek jó jelek.

Viszont jó sokat kellett várni a vérvételnél: 7-re mentünk és 9-kor végeztünk - addigra már egy kicsit szédültem az éhségtől...

Aztán egy halom intéznivalónk volt, bankügyek, átírások, meg ilyenek, meg edzeni is voltunk - most értem haza, úgyhogy végre kezdhetek pakolni holnapra - ugyanis eltűnünk egy hétre Egyiptomba az eddig elmaradt nászutunkra. Nem gondoltam, hogy már hármasban megyünk, de annál jobb :)

boruska

boruska!

Jó nyaralást, vigyázzatok Magatokra! :)

Én megyek most boltba, meg vár a konyha... :?

Kép
Kép
molmar

én meg még mindig dolgozom, imádom ha túlóráznom kell :shock: :shock: :shock: :shock:
Boruska jó nyaralászást!!!!

Edit

Kép
ézsóné

Most jöttem a kombi tesztről, ahol volt 4D-s UH :D
Először ezerrel mozgott, utána gondolt egyet és elaludt :D
70,5 mm a CRL és 22 mm a BPD. Mindkettő 13+2 hetes terhességet jelöl.
Érdesességként: az én dokim UH-ja szerint ma vagyok 12+2 hetes, a mai UH szerint ma vagyok 13+2 hetes…Pont 1 hét eltérés…
A kettő között van az igazság, illetve én tudom, hogy mikortól kell számítani, ergo 12+5 héttel számolok továbbra is, mint ami a vonalzón is van.
Ezt csak azért írtam le, hogy ennyit a mérési pontosságról. Oké, persze itt mm-eket mérnek, amit nehéz pontosan belőni.

Nóri, igen, ez az a táblázat!!! Köszi!!

Csipike, félreolvastál. Én is azt írtam, hogy sok összetevős a dolog!
lara

Sziasztok!

Megvolt az UH, csupa jó hírek! Teljesen stimmel a számított kora és a méretei!!!!!!!!!!!! Hurrá! Sőt, majdnem nagyobb is, azt mondta a dokim. Most nézem a várandós kerekem, aszerint holnap töltöm be a 13 hetet, a vonalzóm persze mást mutat, s a dokim is azt mondta a méretek alapján, hogy ez már majdnem 13 hetes! Itt ugye a betöltött heteket nézik, tehát ha 13 hét 6 napos vagyok, azt még 12-nek mondják - jól tudom? Szóval jó hírek.
Zsizellékkel is találkoztam, csuda aranyosak, náluk is minden rendben van!

És akkor a lelet:
Egy élő magzat. Lepény fundusban. CRL:70 mm, BPD 24 mm Tarkóvastagság: 1,6mm (norm.) Orrcsont látható. Az uterus környékén kóros echo nem látható. Dg.: Grav s 12

Szintus, én gyerekkorom óta orrvérzős vagyok, ezért nem ijedek meg, csak nem szeretem.
ktc

Ktc, a 13 hetes és 6 napos, az betöltött 13 hetet jelent, vagyis 13 hetes terhes! Mindig a betöltött hetek a mérvadóak.
lara

ja, én meg előbbre vagyok, mint amit a vonalzó mutat, de nem tudom megváltoztatni, nem hagyja magát... na, annyi baj legyen :)

boruska

Boruska!

Neked miért kellett éhgyomorra menni kombira???? :shock: :shock: :shock:
Vendég

Amúgy hova mentek Egyiptomban? Mi ott voltunk nászúton. Luca ott készült... :lol:
Vendég

Mindenkinek gratula a jó eredményekhez!

Boruska, nagyon vigyázz Magatokra! Meg arra hogy milyen vizet iszol.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, mert néztek egy vérképet is, vércukorral, meg minden...

Egyiptomon belül egy Makadi Bay nevű helyre megyünk, Hurghadahoz van közel, a Vörös tengernél.

Csilla: Vigyázni fogok a vízzel, ismerem a kockázatokat (voltunk már egy-két arab országban - Marokkóban olyan beteg voltam, hogy meg akartam halni :))

A doki azt mondta, hogy széntablettát szedhetek csak, ha hasmenésem van.

Viszont azt is mondta, hogy fájdalom és lázcsillapításra szedhetek Algoflexet - vettem is egy dobozzal, erre bele van írva, hogy terhesen nem szabad. Na, erre milyen masnit kössek?

boruska

Boruska!

Tesómék sokat voltak a Makadiban. Nagyon szeretik. Jó lesz Nektek.
Én sima 500-as Paracetamolt vinnék a helyedben algoflex helyett!
Vendég

Boruska, persze gondolom hogy tudod, de én ilyen vagyok. :) Akkor vagyok nyugodt ha a fiamnak is mindig elmondom a kötelező "vigyázatot".
Az előrébb vagy mint a vonalzódat úgy érted hogy nagyobb a terhesség?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

ktc, lara: gratula a szép eredményekhez! :)
boruska: nagyon irigyellek ám a nyaralásért! Egyiptomban csak palackozott vizet igyatok és ajánlatos fogmosáshoz is azt használni, és ne egyetek utcai árusnál semmit, ha nem akarsz elkapni valami jó kis hasmenést. :shock:

Az orrom nekem is dugul és folyton olyan érzésem van mintha a homlokom is tele lenne és feszülne :(

fiú-lány téma: én úgy érzem fiú lesz, bár erre még nincs bizonyíték. Egyik barátunknak kisfia van és ha velük vagyunk nagyon szeretném, hogy kislányom legyen. Szó szerint fékezhetetlen a kisfickó. A múltkor is csak úgy megharapott :shock: :( Ettől függetlenül bármilyen nemű babának nagyon örülnénk :D

Ti hogy vagytok a hasfájással? Mert nekem szinte állandóan fájdogál. Nem kifejezett fájdalom, inkább olyan mint menstruáció előtt, csak gyengébben. Mindenki azt mondja, hogy semmi baj, de azért idegesít. De az is lehet hogy most jobban észreveszem, mert a meló miatt nem tudok pihenni. :(

A hányingerem is változott: kevesebbszer van, viszont rosszabb. Eddig csak émelygés volt, de ma az utcán öklendeztem. (szerncsére nem hánytam :oops: )
zuzmooo

Nóri: szuper, remélem, én is, hogy jó lesz, nagy rá vagyunk izgulva

olyanom nincs, hogy paracetamol :(
és már nem is lesz, de nem baj, úgyis eldöntöttem, hogy nem leszek beteg - eddig is kibírtam a fejgörcsöket fájdalomcsillapító nélkül 8)

boruska

szerintem minden fájdalomcsillapítóra rá van írva, hogy terhesen nem szabad. Elsősorban azért, mert a gyártó cég nem tesztelte terheseken :D és mert így biztonságosabb. Nyugodtan bevehetsz egy-egy alkalommal 1-et, csdak tartósan nem szabad szedni.
zuzmooo

csilla: nem úgy értettem, nem vettem zokon, sőt, kedves, hogy aggódsz :)

zuzmoo, nekem s fájdogált, és magnéziumot adtak rá nagy dózisban - magne B6 is jó. Vszeg a méhszalagjaid nyúlnak mg helyezkednek. Oldalt fáj, vagy középen? nekem a medencecsontoknál volt, és az tuti méhszalag

boruska

boruska: inkább oldalt, de úgy általában is az alhasam. Próbálok nem figyelni rá :)
zuzmooo

boruska: Nekem is annyira megnyomta a dokibácsi a hasinál a csontomat, hogy még napokig éreztem. Jó nyaralást és vigyázz magatokra. Hasmenésre nekem is széntablettát adtak a patikába. Én is a nyaralásra vettem.

ktc: Szerintem a 13+6 napos az 13 hetes és a 14. hétben vagy. De nem vagyok benne biztos.

zuzmoo: Nekem is szokott olyan lenni, hogy a hasam alja fájdogál. Pl. tüsszentésre, vagy köhögésre mindig.

Gratula a jó eredményekhez. Mindenkinek kisebb lett a tarkóredő, mint nekem. Nyugtassatok meg légyszi, hogy az 1,9 mm még jó. A doki nem mondta hogy baj lenne.
vicky79
Budapest III. kerület

Gratulálok a jó hírekhez!!!

Boruska, jó nyaralást!!! Pihenj sokat :D :D :D Nagyon irigyellek :oops: - imádom Egyiptomot!! :D :D

Kép
csipike09

Viki :!:
3,5-ig jó. 2,5-ig TÖKÉLETES!!!!!
PLZ ne aggódj!!!!! :lol:
Vendég

lucababám: Értettem :D
vicky79
Budapest III. kerület

Bellereni: a párom is a hideg vizes zuhanyt szokta alkalmazni a kamasz fiainál, mikor behőzöngenek. Remélem a sajátjánál már nem fogja.

Boruska: azért vigyázni a nászúton. Jaj de irigyellek!

Zuzmoo: a masszőrrel konzultáltam (mondjuk még korábban, mikor fájó derékkal mentem hozzá) és arra jutottunk, hogy az emberek javarésze azért szenved derékfájástól, mert az alsó görbületet még jobban kinyomjuk előre. Javít valamit az alábbi gyakorlat: álló helyzetben medence előre billent fenék behúz és has hátranyom, így a derekadnál lévő görbület kisebb lesz, a csigolyák nem nyomják egymást. No meg a hagyományos cicahát pozitúra, ha még emlékszel tesióráról. Mostanában összefutottam vele, és kifejezetten a lelkemre kötötte, hogy vigyázzak a derekamra, mert a boldog kismamák még inkább kitolják a hasukat (hogy végre látszódjon) és így szándékosan terhelik a gerincet.

Ma állati nap volt. Kinn voltunk önkormányzatnál egész nap (és a köv két nap is). 10 körül már éreztem, hogy éhes vagyok, de ilyenkor az ember igyekszik annyira hivatalosan és jól viselkedni(brr, utálom). Na a jegyző közölte, hogy a polgármester délre jön, akkor elmegyünk ebédelni. Akkor már erősen korgott a gyomrom. Étterembe megrendeltük a kaját, marha éhesen neki is estem és nem egészen a felénél olyan rosszullét tört rám (hányiger, gyomorgörcs) hogy nem bírtam az asztalnál megmaradni. Totál égő volt. Míg a többiek benn beszélgettek meg ettek én kinn a zuhogó esőben sétáltam és mondogattam magamnak: Nem vagyok rosszul! A gyomorgörcs kitartott vagy este 5-ig. És azóta se merek enni.
De holnap megyek AFP szűrésre, meg lehet hogy mozizni is fogunk. Majd meglássuk holnap, de tuti, hogy reggel valami jó erős teával indítok.

zarja

zarja: Valami rágcsálni való mindig legyen nálad, az nem olyan feltünő. Ha cukorbeteg lennél is enned kéne. Ha nagyon éhes vagyok és hirtelen rá eszek vagy iszok, akkor nekem a gyomorszájam is begörcsölt már. Vigyázz magadra.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?