Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Nyuszifülű!
Gratula a rég várt babóhoz! Szerintem nincs olyan meberke, akinek valami miatt ne kéne idegeskednie a terhessége alatt, úgyhogy nem hiszem, hogy árt. De azért vigyázz magadra.
Bogesz, Nemere!
Nekem is több a folyásom és sárgás színű is. Beninél is végig így volt. Nálam duplán igaz, hogy ilyenkor fogékonyabb vagyok mindenféle fertőzést összeszedni. Szerintem most is van minimum némi gomba, meg néhány baci, de igazából a dokim az előző terhességkor sem foglalkozott annyira vele.
Viszont! (Bocsi, itt most riogatás következik:)
Nálunk a 36. héten csinálnak hüvelykenetből tenyésztést, remélem nálatok is. S ekkor kiderült, hogy streptococcus agalactiae bacim is van, ami felnőttre ugyan nem veszélyes, de az újszülöttre nagyon is az, súlyos károsodást, s akár halált is okozhat.
A védekezés ellene nagyon egyszerű, a vajúdás alatt a kismama iv. antibiotikumot kap, majd szülés után a baba is a biztonság kedvéért, s ezzel szinte teljesen kivédhető a str. okozta fertőződés.
Mivel ezt a bacit elvileg nem lehet kiirtani belőlem, valószínűleg ugyanez lesz a menetrend a következő babánál is.
Alaphelyzetben kb. a kismamák 1/3-a fertőzött, ezért fontos lenne a terhesség vége felé tenyésztést csináltatni a dokival, ahol ez nem automatikus.
Na, erről ennyit, akit érinteni fog a dolog, az bővebben olvashat róla a társalgó streptococcus B rovatában.
Bee!
Sajnos én kicsit rosszabb helyzetben vagyok, mert nincs biztosítotti jogviszony mögöttem, a munkaszerződésem a fiam születése után 1 hónappal lejárt. Igazából nem tudom pontosan, hogy te hogy járnál a legjobban, viszont tudom, hogy kitől kérdezd meg. A csaladinet.hu-n a szakértők rovatban megtalálod Szakbarbárt (TB-szakértő), akitől bátran megkérdezhetsz mindent. Én is hozzá fordultam segítségért. Sajnos limitálva van a naponta feltehető kérdések száma, így gyorsnak kell lenni
Amúgy mivel foglalkozol/foglakoztál?
És a többiek?
Én egy közeli körjegyzőségen dolgoztam pályázatíróként és teleházvezetőként. Érdekes és változatos munkám volt. Csak sajna a polgármesterek lecserélődtek, így nem tudom, van-e visszaút oda, de nem valószínű. Amúgy agrárt és pézügyi és számviteli fősulit végeztem.
Ma "gyalog" mentünk le a belvárosba pici fiammal. Elég sokat kellett cipelnem, remélem nem fog megártani a pocaklakónak. Néztünk krokodilokat, teknősöket és kígyókat a helyi terráriumban (jó büdös volt), utána pedig könytáraztunk. 1 órája értünk haza, most kidőlt őfelsége

Lehet, hogy én is mellédőlök.
Bocs, hogy ilyen sokat írtam, most így sikerült
Írjatok ti is sokat!
Franciska