Új privát üzeneted érkezett!

Barbi már visszaérkezett a levél, én meg most még nem küldtem el jövőhéten viszek egy valag postára valót és megy az általad megadott te címedre. Anyósékat bíztam meg még a múltkor a postával ,hát ez sem kellett volna levél visszajött :( még szerencse . Hosszú mindegy ég a pofám!!!! Bocsánat!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi semmi gond és ne égjen a fejed, csak aggódtam, hogy teljesen eltünt az éterben... :)
Vendég

Viki, Zorka boldog szülinapot NEktek!

Mazskának nagy gratula Olivérhez! Sok tejcsit és jó egészséget nekik!

Barbi! Nem csodálom, hogy nem akarod adni őket! Én is úgy utálom, amikor kész tények elé állítanak olyan dologban, amiben főként én lennék a kompetens... Ne hagyd magad, beszéld meg esetleg a gyerekeiddel. Értelmes, nagylányok/fiúk már, talán őket könnyebb meggyőznöd, mint a felnőtteket.

Hú Apró! Nem semmi menet lehetett! Kitartás! Csak megjön a felmentősereg!

Szisz! Mizu veletek? RÉg nem jártál erre!

Boni! Ujjbáb nagyon aranyos! Ügyes vagy! Tortából csak az utolsót, a túró-rudisat néztem meg, egyből csorgott a nyálam, úgyhogy gyorsan be is csuktam a képet. :lol:

panna1

Dia! Ha ennyire nem megy a bilizés, tényleg ne erőltesd. Te is csak ideges leszel minden pisi-kaki alkalmával, és az már rég rossz ,mikor erről szól az egész nap...Hosszú még a nyár!

Nálunk bili: Réka már ügyesen szól általában ha pisilnie kell, de azért 3-4 naponta még előfordul egy bepisilés. Viszont van, hogy regel úgy ébred, hogy szól, hogy pisilnie kell. És hiába van rajta a pelus, nem akar abba pisilni.
Kaka viszont legtöbbször bugyiba megy. Ma volt az első alkalom, hogy sikerült a bilibe is nyomnia egy keveset. Viszont az tök jó, hogy ő is örült neki :lol:

panna1

Holnap mi RÉkával csak elmegyünk Nyíregyre, mert déltől lesz a volt osztálytársam temetése. RÉka marad anyuméknál, estére meg jövünk vissza.
Hátváge is elég sűrű lesz: szombaton férjem versenyez fadd-domboriban, onnan este átmegyünk Révfülöpre, hátha lesz délután Balcsi-átuszi. Csak én most már így pocaklakóval együtt tuti nem úszok. Legalább a RÉka őrzés nem jelent gondot....

panna1

Panna, tényleg, férjed mit szólt?

Édes Levikém, bealudtam délután 3 körül, mondom, lesz mg kb. 20 percem, erre fél5kor(!!!) ébredtem, rohantam át hozzá. Azt hittem már vörösre üvöltötte a fejét szegény, én meg annyira nem vagyok magamnál, hogy meg sem hallom. De vigyorogva ült az ágyában és játszott. Szóval valamelyest pótoltam az éjszakát és most megyek, folytatom.....

Ja, gyed: nekem kifizetőhely a munkahelyem, ráadásul önkori, tehát közszféra és mégis le kell mondanom a gyedet egy nyilatkozattal feléjük. Ők továbbítják. Csak azért írom, hogy tényleg járjatok utána, mert szarakodhat utána az oep vagy a mák...meg minden kitöltendő papír végén ott van, hogy köteles az ember 8 napon belül minden változást bejelenteni! Szóval ezért csodálkozom hogy van ahol nem kérnek lemondó nyilatkozatot, legalább a melóhely, ha nem is kell külön bevinni a mák/oep irodáiba... :roll:

Julcsi, nálatok milyenek az éjszakák? Peti már szuszózik hosszabbakat?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Köszönjük a hiányolást, minden oké élünk és virulunk, csak bonyolódik az életünk, most nincs erőm elmesélni, de egyszer biztosan pótolni fogom!

Szülinaposoknak nagyon-nagyon Boldog születésnapot kívánunk, Zsófinak pedig külön küldünk egy nagy szülinapi ölelést!

Mazskának pedig nagy nagy gratuláció Zalánhoz!!!!

Panna, egy rövid randi Domboriban szombaton? Tudod az itt van hozzánk nagyon közel! Vagy nagyon zsúfolt lesz a napotok?

Megyek pihenni....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csajok, itt egy video Réka énekel, akinek van kedve és ideje, kukkantsa meg!
http://picasaweb.google.hu/baloghcsab/R ... 9707614802

Szisz! Szerintem mi nagyon ráérünk majd, mert csak Apa versenyzik (triatlon lesz). Mi meg ténfergünk addig, szóval jöhet a tali! Átjönnétek Domboriba ezek szerint? De jó lenne!

Apró! Apa persze örült, hogy megint ilyen gyorsan ment minden :lol: Ma reggel kicsit megijedtem azért, mert icipici barnázásom volt, csináltam egy másik tesztet is, azon még halványabb a csík mint az előzőn. Persze a teszt más fajta mint az előző, szóval nem összehasonlítható. De azóta se jött meg a mensim, szóval csak van egy kis albérlőm :lol:

panna1

Sziasztok!

Közben Málnus felsírt 6-kor, és mire vissza altattam, nekem kiment az álom a szememből.

Panna, tegnap el is felejtettem gratulálni a pocaklakóhoz ;) Mi megyünk szombaton a Balatonra anyósékhoz látogatóba, de előtte nagyon szívesen kijönnénk, ezzel csak azt akartam mondani, hogy nekünk a délelőtt lenne a jobb, mivel kimostam a telómat, azt hiszem nincs meg a számod,elküldenéd priviben, aztán egyeztetünk :)

Igazából visszaolvasni sem volt időm már kb. 3 napja, így nem igazán vagyok képben, így most teszek fel pár képet, aztán megpróbálom pótolni :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Kép Kép
Kép

Ezek a déli szülinapos torta evősek, aztán vacsira jött a többi vendég, két részletben ünnepeltünk :) A bicajt gyereknapra kapta a déditől, ottani játék lett, de sokkal jobban szereti, mint bármelyik új játékot....persze tekerni még nem tudja!

Kép Kép Ez az utolsó pedig a lefekvés előtti utolsó torta lopás pillanat :) Nagyon ízlett neki mind kettő torta, pedig tej és tojásmentesek voltak.

Az első katicás a cukrászdából volt, a második házi kókuszos.

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok

mi most leutazunk SIófokra! igy Levinek holnapra nagyon boldog szülinapot!

Panna cuki Réka ahogy énekel az esőben

:lol:

BArbi na én biztos nem vállalnám be.. de el sem várnám... :roll:

Szisz nagyon édes Málnus! most akkor futóbicaja nincs is? :roll:
Vendég

és akkor rólunk néhány szóban. Pisilés fronton mi is teljesen szobatiszták vagyunk, mindegy hogy az utcán, vagy a bilibe, vagy a szűkítő nélküli wc-be, bárhol bármikor pisilünk, a kaki viszont legtöbbször a bugyiba megy, azt hiszem Panna írta, hogy ugyanígy vannak...szerintem ebbe is hamar belejön. Végül a szólok, hogy pisilni kell, de nem ülök rá sehova állapottól két hét alatt jutottunk el a szobatisztaságig...a nyelve nem igazán akar megeredni, rövid mondatokban beszél ugyan, de a hosszabb szavaknak csak az első bekezdését mondja, most itt váron az áttörést :D
A diétánknak hamarosan vége, de a kiütések egyáltalán nem múlnak, sőt, most újra rengeteg van, kíváncsi leszek, hogy mit mond a doki.
Az eltűnésemnek ez is az egyik oka, hogy ez miatt a diéta miatt minden nap főznöm kell, mert nem merek menüzni, nem tudhatom mi van benne, korábban azért hetente előfordult, hogy onnan hoztuk a kaját, ez most sokkal időigényesebb.

A waldorf bölcsit visszamondtuk, ezzel is elég sokat kínlódtunk eddig, míg végül már egyáltalán nem arról beszéltek, amiről az elején szó volt (a feltételek), és úgy döntöttünk, hogy mivel egyikünk sem tud teljesen azonosulni ezzel a ped. módszerrel, így inkább keresünk más lehetőséget. Most ezen dolgozunk (bővebben, ha már tudok is valami pontosat) Úgy döntöttem, hogy semmi értelme itthon ülni és várni, hogy hátha majd ebben a hónapban terhes leszek (ezt igazából talán csak Dia és Boni érti) így belevettem magam a munkába, tervezgetünk, próbálunk valami jót létrehozni, aztán a gólya pedig majd ránk talál, ha itt lesz a megfelelő idő.

Szóval velünk nagyjából ennyi, megpróbálok kicsit visszaolvasni....

<
sziszka78
Tolna

Kép

Boni, dehogynem, itthon futóbicajjal nyomjuk, a motor már alig kerül elő, mindenhova ezzel megyünk. Nagyon komolyan nyomja, már simán lemegy a kisebb dombon úgy, hogy mindkét lába a levegőben van, és egyensúlyoz :shock: :shock: :shock: Imádja, de már gyerek napra megkapta ezt is, így most nem kapott nagy dolgokat tőlünk, csak két egyszerű fejlesztő fa játékot. A dédi bicaja a dédinél van, csak akkor tudunk menni vele, ha nála vagyunk :) (igazából azért vette, hogy minden dédunoka tudjon vele játszani, ha odamegy :) )

<
sziszka78
Tolna

Szilvi Druszám :) Milyen volt a nyaralás?Merre mentetek?

Boni, nektek nagyon jó utat, és jó időt :) Érezzétek magatokat nagyon jól! Ezen a lábfájós sumákolós sztorin nagyon jót mosolyogtam így utólag, hihetetlen mit megcsinálnak már most is! MI lesz később?

Niki, Verka, nagyon édesek a képek egytől egyig!!!
Niki, anyóssal Mi van? Sajnálom a kaotikus éjszakákat, remélem hamar rendeződnek a dolgok!

Danyu, ne tűnj el teljesen! Tart még a lendület a wc-n? Mi eljutottunk, nekünk tetszett, bár kicsit az volt az érzésem, hogy kirakatot csinálnak, de ettől függetlenül szuper volt a kertjük, ízlett a kajájuk, be tudtam szerezni egy emberléptékű vega szakácskönyvet. Pl ebédkor, kértem, hogy adjanak valami tej és tojásmenteset Málnusnak, de a menüben nem volt, viszont rögtön nekiálltak csinálni, és 10 perc múlva ott volt az asztalon a tej és tojás mentes ebéd, szóval csupa jó dolog volt :) Boró hihetetlenül ügyes!!!!

Felícia, Dávid olyan nagy fiú már, mármint annyira nagyfiús a képeken :) Szülinapi képeket is hozzál! Milyen volt Várgesztes? Milyen tábor?

Panna, nekem anyámék pont ilyenek, mint nektek a szegedi nagyik, minden alkalommal kikészítenek valami hasonlóval, és mivel közel laknak, viszonylag gyakran találkozunk....Réka megkapta már a konyhát?

Zsófi Málnus sem aludt még házon kívül, szóval én megértelek ;) Nem hülyeség!!! Mármint amit írtál :) Egyébként pedig nem ér előre meglesni az ajándékot! :)

Barbikám, lehet, hogy félreértem, de a férjed nem azért intézett a gyerekeknek külön éjszakát, hogy végre egy kicsit kettesben tudjatok lenni, és kicsit ki tudjatok kapcsolni? Nekem úgy tűnik a jó szándék vezérelte...

Mecsi, neked kitartás!

Kitti, a privire válaszoltam, a rács nekünk már rég lekerült...

Dorka, nálunk is van ilyen hogy a "fülén ül", nekünk is az együtt pakolás szokott leginkább beválni, de ha olyanja van, akkor szó nélkül pakol, ha nem akkor mindenért könyörögni kell, szóval vagyunk így ezzel többen is :) Érdekes ami írsz Rékáról, mert Málnus meg annyira türelmes, és olyan elfogadó, egy hónap alatt egyetlen egy hiszti sem volt abból, hogy ezt sem szabad enni, és azt sem szabad, olyan okos ! Annyira büszke vagyok ez miatt rá!

Julcsi, erre nekem sincs használható ötletem tapasztalat híján, találtatok azóta megoldást? Mármint, hogy Peti nem tud cicizni, mert Enire figyel... Hogy álltok a felújítással?

Dia, örülök, hogy minden rendben volt a dokinál, most hogy eszembe juttattad, a 6 hetes kontroll óta én sem voltam még nála
:oops:

Columbine Ágiról én úgy tudom, hogy most már mindenki itthon van, Csanádnak nem úgy jöttek össze a dolgai, ahogy szerette volna, és hazajött, Ági pedig felvételizett Konduktornak, sikerült is neki, így visszaül az iskola padba...ennyit tudok róluk....

Na eddig tartott a reggel, kiabál Málnus, mennem kell....nem tudom mikor tudok jönni legközelebb....

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!!

Szilvi, sajnálom, hogy nem jött össze a bölcsi, remélem lesz más lehetőség.. Szupik a képek meg a torták!! :D

Peti alvásával nincs sok gond, csak néha vannak ilyen napjai... De tegnap meg szinte egész nap aludt. Most éjjel is csak 1x volt fent. Viszont pár napja Eni is felkel éjszaka, és nem tudom miért... Most is 5-kor odajött az ágyunkba, de szerencsére aludt is tovább... előző éjjel 2-től 4-ig fent volt, nem akart aludni...

Az evéssel meg úgy vagyunk, hogy napok óta délelőtt alig eszik a PEti, szerintem éjszaka meg reggel jóllakik... Aztán koradélutánra megéhezik, onnantól eszik rendesebben. De tegnap volt 4 hós és 7 kg úgyhogy nem aggódom nagyon :wink:

yuyu79

Na folytatom, csak közbe dolgom volt... Szóval jövő héten megyünk Petivel oltásra, 2-t kap megint :? Kiváncsi vagyok hosszra mennyit nőtt, de lassan kinövi a 68-as méretet :shock:

A felújítás is halad, a fürdőszobánk kb félig kész. Szerintem szeptemberben be tudunk költözni :D Zsolti szerint előbb is :lol: De eni szülinapját még biztos nem tudjuk ott tartani, pedig az volt az eredeti terv párom részéről. Csak nem volt túl reális :wink:

yuyu79

Nappali szobatisztasággal mi is egész jól állunk, már ha itthon vagyunk... Akkor csak pár csepp csorog be néha, és mindig szól... De ha máshol vagyunk, akkor ha nagyon játszik, akkor sok baleset van. De pl 2 órás sétákat is kibír, illetve játszón a fűbe is pisil már...

yuyu79

sziasztok!

vagyunk mi is, csak ma bejöttünk anyuékhoz tömegközlekedve... elég durva, az amúgy 20 perces autóút 1,5-2 óra így, de végülis Beni elég jól tűrte, aranyos volt nagyon! :)

Sziszka, én már meglestem a szülinapi képeket. akkor végülis melyik sütit gyártottad Te? nagyon jók lettek a képek, és Málnus nagyon cukorka!

a W. bölcsit sajnálom, de biztosan kitaláltok valami sokkal jobbat! :) hajrá!

tesó ügyben megértelek teljesen, bár nem panaszkodhatom, mert elég gyorsan összejött nekünk is, igaz, az előző meg jó szarul végződött, de úgy tűnik, most már minden okés! ;) nálatok is jön a kistesó, ha ő is úgy érzi majd!

babára vágyóknak mihamarabbi pocakosodást! lassan kifogyunk a pocakosokból, előbb-utóbb mindenki megszül, szóval jól jönne az utánpótlás!

Panna, a Ti képeitek is nagyon jók! Réka olyan nagy már, és irigykedem ám rendesen, mert nálunk a banánon kívül semmilyen gyümi nem megy! :S amúgy a barnázással kapcsolatban, nem akarsz elmenni a dokihoz? vagy gondolod, hogy még korai? ilyenkor szoktak javasolni magne b6-t, vagy valami mást, hogy megszűnjenek a panaszok! ;)

Boni, nektek jó utat, vigyázzatok magatokra, és jó pihenést!

Ágiékról én is a Facebook-on olvastam, hogy most mennek ki együtt, a régebbi sztori, hogy Csanád egyedül kimegy, ők meg maradnak, az tényleg nem jött össze, de most vadul keresi a cicusaik új gazdiját, ez elég komolynak tűnik...

Julcsi, jujj de jó lesz az új lakásban! elég sok macera van vele, az tény, de legalább lesz szép új lakásotok! :)

Ritus, Zalánnak jobbulást, nem tudom, hogy írtam-e a múltkor! :S szegénykém, remélem, hogy nem lesz visszatérő a probléma!

Mecsi, azért ennek a GYESes témának mindenképpen nézz utána, ne hagyjátok ezt a kis pénzt sem elveszni! amúgy apa túlórája le van írva papíron, és rendesen a fizuval kapja, vagy zsebbe, mert, ha nyoma sincs, akkor simán megigényelhetitek neki! :)

Barbi, kedvenc barátnőd jófej, hogy nem veled beszéli meg a gyerekek sorsát... na, ezt neked kell lemeccselned, ha nem akarod, hogy menjenek, akkor tessék megmondani kerek-perec! én sem szívesen engedném el a gyerkőket oda, főleg, hogy ki tudja, hogy mi fognak enni, inni, stb. brrrr! áhh. nem! :)

Aproo, megértem, hogy nem mentek semerre még hármasban, amúgy, ha Zéti picit nagyobb lesz, meg még jó idő is lesz, átjöhettek ám hozzánk simán! fent meg tudod szopiztatni Zétit, meg tisztába is teheted, amúgy meg Levi kijátszózhatja magát, és be is vagyunk kerítve! :) majd alkalomadtán beszéljünk róla! oks?

tényleg, és mi lett a tesóajándékkal? mit szólt Levi a bicóhoz???

most már mi is készülünk Beni szülijére, pedig az még 2 hét!
az én tortának annyira örült, hogy sikított ezerrel, ahogy meglátta a gyertyákat! cuki volt, bár az övén nem lesz ilyen baromi sok, mint az enyémen, de biztosan örülni fog annak is! :)

na. most ennyi, legyen szép hétvégétek! mindenkinek jó pihit!

sophie27

Sziasztok!

Zsófi, benne vagyok!
Csak most még tényleg kb. egész nap cicin lóg Zéti, remélem nem olyan lesz, mint Levi, hogy óránként akar hamizni...

Csajok,én teljesen magam alatt vagyok. Tegnap este bebolondult a 3 éve nászajándékba kapott aeg tűzhelyünk elektronikája, használhatatlan és lehet, hogy drágább megcsináltatni mint újat venni. Itt állok, kaját főzni sem tudok, vizet forralni sem és két nap múlva szülinap. Lőttek a tortának is. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A tököm tele van az ilyen dolgokkal, és mindig a lehető legjobbkor. Most ugyan még kapunk kaját hétvégére, de hétfőtől rendelhetek, pedig pont erre van most fölös pénzünk, főleg, ha új sütő kell. És persze nem garanciális, a jótállással ugyan lehetne balhézni, de ugye akkor addig nem javítható. De az tuti, hogyha megcsináltatom, akkor is balhézni fogok utána, mert milyen már, hogy egy méreg drága aeg 3 évet sem bír?! :evil:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, nagyon sajnálom a sütőt! nekünk is ez a márka van, bíztató a jövőre nézve! persze nem megoldás, meg nem lesz attól jó, ha balhézol, de igenis ki kell verni a palávert! tényleg méregdrága, és nem is öreg darab...

ha tudok valamit segíteni, csak szólj!

sophie27

Ja és a legszebb: a miklósi szerelő szerdáig szabin van, így a ráckeveit kellett hívnom. Remélem azért nem számolja fel az útiköltséget is, mert hivatalosan Ő helyettesít....

Zsófi, köszi....nanááá, hogy kiverem, ha gari nincs is, a jótállás azért csak vmi!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, sajnálom a tűzhelyet... tényleg a legrosszabbkor... Nem tudod valakire átlőcsölni a tortasütést? De ha cukrászdai lesz, akkor is nagyon szép szülinap lesz Levinek, ne aggódj :wink: Csak hát tudom, ha új sütő kell, az azért nagy kiadás lesz :(

yuyu79

Sziasztok!

Szisika,
Nagyon jók a szülinapos képek! Micsoda bicaj! :wink: Nagyon édi Málnus, és látom ízlett neki a torta is!

Ritus,
Én is elfelejtettem írni múltkor, hogy jobbulást Zalának! Szegényke, biztos rossz lehetett neki is. :roll:

Boni,
Jó pihit!!

Panna,
Zabálnivaló Réka! A következő Megasztár! :wink:
A barnázgatásrol meg annyi, hogy az lehet a beágyazódástól is. Fürdeni nem lehet természetes vizekben?? Én úgy tudtam hogy csak az uszodákat kell elkerülni pocakosan....

Aproo,
Sajnálom a sütőt! :( Viszont nagyon szívesen kölcsön tudjuk adni a mi kis sütőnket. Amikor albiba laktunk, oda kellet mert nem volt sütő, és vettünk egy amolyan kisebb, szállíthatót aminek a tetején van még két főzőlap is. Szóval ha gondolod, nagyon szívesen elvihetitek amíg szükségetek van rá. :)

Kép
Kép
dia123

Apró! Tényleg gáz, hogy az AEG bedöglött. Nekünk is az van, tényleg nem túl jó kilátások... Pedig favorit a piacon megbízhatóság szerint elvileg...

Zsóf! Nagyon icipici barnácska volt, és mivel nagyon korai lehet még a terhesség, nem hiszem, hogy vmit látna a doki. Először még el kéne menni hozzá a nagy hírrel... Azóta amúgy minden rendben, legalábbis mensi sehol.

Dia! Persze lehet fürdeni természetes vizekben különösen. Csak a fürdés nem egyenlő a Balaton-átúszással.... az még nem terhesen is eléggé tönkretesz (5,2 km), végére totál kész vagyok mindig, az összes ízületem fáj, meg szédülök. Szóval most nem erőltetném...
Fürcsizni persze fogunk, ha nem túl hideg a víz.

Szisz! Nagyon édes Málnus a fotókon! És mennyit változott ő is az utóbbi időben! Bocs, ma nem bírtalak hívni, mert tele volt a napom. Holnap úgy 9 körül indulunk. Elvileg 11-re vagyunk ott. APja badepózik, meg ilyesmi, és a verseny csak 2-kor indul. Remélem tényleg össze tudunk futni! Útközben csörgök!

Megvolt a temetés. Úgy tűnik, hogy a volt osztálytársam lelkileg nem tudott megbírkózni a sorscsapással, és felakasztotta magát. :cry: Szomorú, hogy nem volt a közelében olyan ember, aki átsegítette volna a nehéz időkön.

És mai napra sajnos még egy rossz hír volt, hogy egy kedves ismerősöm babájáról a 24. (!) héten kiderült, hogy Dawn-os. Hétfőn megy be a kórházba. A durva, hogy úgy volt hogy ma indítják a szülést, de tumultus volt, és hazaküldték, hogy majd hétfn jöjjön vissza....

Ilyenkor azért rámjön a para, de csak imádkozni tudok, hogy nekünk ne kelljen szembesülni ilyesmi helyzettel.

Szisz, Dia! Még annyit, hogy ahogy elkezdtek mással foglalkozni és belemerülni (munka, új tervek, házépítés), úgyis kopogtat a kistesó majd! Csak a pillanatot lesi :wink:

Julcsi! Hajrá felújítás! kitartás hozzá! Szép nagyfiú már Peti is! Hihetetlen, hogy ennyire nőnek már ezek a picurkák is!

panna1

Sziasztok! Anna kért meg, hogy osszam meg veletek is a jó hírt.

Ma délután 2 órakkor megszületett Lili lánya, 2875 grammal és 52 cm-el. Mindketten jól vannak.
Vendég

Csenge, köszönjük szépen!! Nem írnál magatokról is?

Annáéknak szeretettel gratulálunk, jó egészséget és jó pihenést nekik!!! Aztán majd jöjjön a bővebb beszámolóval... :D :D :D

Úgy látom csak nekem volt olyan pechem hogy több mint 1 héttel túlhordtam a kistesót... Jönnek ezek a babák szépen sorjában :lol: Barbi akkor most már Te jössz, ugye?? Remélem minden rendben Nálatok, a körülményekhez képest... :wink:

yuyu79

Sziasztok!

Nagy nagy gratuláció Annának és Lili babának! Én is nagyon váron a szülési beszámolót :)

Csenge, nekem is hiányzol, és annyiszor hiányoltalak is már, de sosem írsz magatokról és a fiúkról :( Minden oké veletek????

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Én is gratulálok Annáéknak a kis Lilihez!! :D Sok sok boldogságot!

Csenge,
Tényleg gyere, írj egy kicsit, mi van veletek, hogy vagytok?

Panna,
Sajnálom az osztálytársadat és a barátnőd babáját, nem lehet egyszerű :(

Ma voltunk megnézni a Shrek 4-et Imax-ba, jópofa kis film, jó volt kicsit kikapcsolódni...Aztán holnapra jó időt mondanak, remélem tudunk egy kicsit pancsizni a kertben!:wink:

Kép
Kép
dia123

sok boldog születésnapot Lilinek! :)

sok boldogságot és jó egészséget az egész családnak!

Csenge, köszi a hírt! Ti hogy vagytok???

most szaladok, mert későre jár! holnap jövök bővebben!

sophie27

sziasztok!

csak gyorsban!

nagyon boldog 2. születésnapot Levinek!!!

holnap tuti jövök, mert ma rohanás az egész nap... :)

sophie27

Sziasztok!

Isten éltesse Dorcát és Lilit is! Majd születéstörténeteket kérünk ám a kismamáktól, ha akad rá 3 perc!
Anna, sikerült a természetes szülés? Nagyon drukkoltam ám! És a méreteket nézve jók voltak a kilátások is. Apróka hercegnő! :-)

Dia, írtó rendi vagy ám és nagyon köszi! Kicsit nagyobb volt a gond, mint gondoltuk. :cry: :cry: :cry:
A tegnapunk maga volt a poklok pokla, szóval feladtam mára minden tervemet. Még az ajándék feléért sem tudtam elmenni.
Délelőtt észrevettük, hogy nem csak a sütővel van gond, hanem 1 napja áll a kinti mélyhűtő, tehát vmi összetett elektromos gubanc van. Péter papája ugye pont ehhez ért, de tegnap indultak nyaralni. Szerencsére ide a közelben lévő telekre, így beugrott, két órán át mérte a feszkót mindenhol és kiderült, a padláson egy nullás fázis beégett és megsütötte a fél házat. NA, szuper. Persze járhattunk volna sokkal rosszabbul is, mivel tönkremehetett volna a vadiúj mosógép is, meg a számítógépek, a hűtő....így "csak" a mélyhűtőnk motorja égett le és úgy tűnik, a sütő megúszta. De persze a mélyhűtő tele volt hússal, 5 rekesz kicsit drága lett volna kidobni, így tegnap délután 5kor kezdtünk elfogadható árú fagyasztóláda után rohangászni, kocsit szerezni amire felfér, hazahozni és átpakolni mindent. Miközben Levi megint szorul, így 20 kerek perc alvás után az egész délután végighisztizte és persze Zéti is csatlakozott. Szóval este olyan 10 felé már alig álltunk a lábunkon, de elkészültünk.
Remélem a mai nap jobb lesz egy fokkal....

Délután megyünk le a telekre és ott ünnepelünk, az én családommal meg majd később, mert mindenki elutazott épp.

Lépek is, amíg végre alszik a kisebb és összekapom legalább egy picit magunkat, mert tegnap csak a rendetlenségig jutottunk el a nagy kapkodásban. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

bocsánat, ha kifelejtettem Dorcát, de az én táblim ezek szerint elég hiányos... :(

boldog születésnapot kicsi lány!

sophie27

Sziszka!

Nagyon édesek a szülinapos képek!

Apró ez nagyon gáz! Csórikám! :(

Sushy szívböl gratulálok Muc2-höz! Most már az én idöm jön. Éjjel álmomban már vagy 3x megszültem. :)

Na de most jön a java: nem a párom szervezte a szabadnapot nekünk, hanem a barátnöm ötlete volt a házasságunk stabilizálása és a kapcsolatunk rendezése érdekében. Eddig szép és jó, a gyerekek élvezik, de azért lesz ennek böjtje is. Amikor átvittük a gyerekeket, fel volt porszívózva lent, fent nem jártam. Másnap már nagyon gázul nézett ki a lakás, mondhatni hozta a szokott formáját. Az összes gyerek pucéron fogadott, mert ugye jó az idö, kertben játszanak, stb. Na de könyörgöm ha leülnek valahova bútorra vagy a homokba, fübe, az azért pucéron nem a legkellemesebb, legalábbis nem a leánykáknak. Az enyémeket felszólítottam a bugyi azonnali felhúzására, aminek eleget is tettek. A ruhákat a lakás több szobájából szedtem össze, a barátnöm gyerekei, de maguk is nem használnak szennyestartót, így mindenhol szennyes van, az étkezöasztalon, a kanapén, az ágyon, az írósztalon, a bútorok alatt, az ajtó mellett, a fürdöszobában, a polcon, a kertben, mindenhol. Javasoltam, hogy összeszedem és leviszem a mosókonyhába, de teljesen kiakadtak az ötletemtöl. Az enyémek motyóit összeraktam azért és begyüjtöttem a szennyest is.
Valamiért az egész banda összegyült a teraszon az asztalnál ill. az asztalon. Pucér fenekek egész hada ült az étkezöasztalon. Mondtam nekik, hogy talán lesznek szívesek onnan sebesen leszállni és a koszos lábakat is máshol tárolni, mint azon az asztalon, ahol éppen enni szoktak. Nem igazán értették a felháborodásom okát, mert náluk így szokás. Ja. Dönci közben alaposan bekakilt, így szerettem volna öt letusolni legalább, mert nagyon büdi volt az egész gyerek. Ettöl végképp kiakadtak, hogy minek annyit mosni a gyereket. A párom felvitte Döncit, a többiek utána és se perc alatt mind a kádban voltak. Közben én feltettem a felnötteknek a lélektani kérdést, hogy mi szokatlan van a gyerek fürdetésében, hiszen a felnöttek is naponta tusolnak legalább. Kiderült, amit már rég tudtam a németek zöméröl, hogy a gyerekmosás napi szinten nem tartozik a standard repertoárba. Heti egyszer csutakol a barátnöm, mert szerinte tönkremegy a gyerekek böre. Szerinte a gyerekek nem büdösek (az övék sose mosnak kezet még a nagydolog után sem, de a szülök sem, úgy mennek a konyhába mondjuk húst vagy salátát csinálni...), nem kell annyi vizet felhasználni, mert drága. Hát teljesen kiakadtunk mindketten a párommal. A barátnöm szerint mi beteges higiéniamániásak vagyunk, túl sokat mosunk kezet, túl magas höfokon mossuk a ruhákat, stb. Totálkáros vagyok. Fél éjszaka higiéniai tanácsadást folytattam nekik - álmomban. Nagyon gáz itt a helyzet, az embereknek elment a maradék józan eszük is és fel sem fogják, hogy mi az összefüggés a higiénia alapvetö szabályainak figyelmen kívül hagyása és a fertözésveszély között...

Nyugtassatok meg, hogy tölem 1000 km-re még használnak a családok napi szinten vizet a gyerekek karbantartására is!

Puszi: Barbi (üzenet a középkorból...)
Vendég

Sziasztok!

Boldog szülinapot Dorcának!

Aproo,
Akkor még szerencse, hogy ennyivel megúsztátok! Nem semmi! De akkor már működik a sütő stb? De szólj, mert tényleg itt van és vihetitek ha szükséges :wink:

Barbi,
Nem semmi a barátnőd! Igen, mi naponta tisztálkodunk, ne aggódj :wink: Bár érdekes, mert pl az apukám meg az anyósom is azt vallják, hogy nem egészséges naponta zuhanyozni. Egyszer teenager koromban apukám megpróbált engem is "megváltani" és nem engedett este megzuhanyozni meg hajat mosni, mondván hogy a hajhagymáim tönkremennek ( pedig 2 naponta mosok hajat), megtiltotta hogy zuhanyozzak és figyelte is, hogy mikor és miért megyek a fürdőszobába. Ekkor fogtam magam és fürdőruhába kimentem a kertbe és a slagnál megmosakodtam/hajat mostam. Persze ez Floridában volt, még este is jó idő volt, így nem okozott gondot. Amikor mentem be a lakásba megkérdezte, hogy hol lettem vizes és elmondtam, hogy nem a fürdőszobába ne aggódjon. Nem tudott mit mondani, rájött, hogy úgyse tud megváltoztatni és onnantól békén hagyott :wink: Na de lényeg az az, hogy tényleg vannak olyanok, akik ellenzik a napi fürdést.....hát egészségükre. :shock:

Kép
Kép
dia123

Köszi az érdeklődést lányok :) velünk minden rendben. Élvezzük a jó időt, sokat jövünk-megyünk, rokonokat, barátokat látogatunk, kirándulunk mindenfelé. Zétinek már hullanak a fogai és nőnek a vasfogak :), élvezi az ovit és nagyon értelmes kiskölyök lett belőle. Zsombikám csupa mosoly, eleven kissrác, majd 14 kg és 90 cm. Sokat dumál, élvezi a társaságot, mindenütt feltalálja magát. Ha van kedve akkor WC-be pisil-kakál, de csak amikor ő akarja, én meg nem sürgetem. Imádja az állatokat, nem lehet olyan naqy, amit meg ne akarna etetni, zsiráf, teve, elefánt vagy tyúk neki egyre megy, meg akarja fogdosni őket. Szeret pancsolni és a bátyát utánozni mindenben (most például ollóval vágnak az asztalnál, eddig rajzoltak :) )

Sok boldogságot kívánok minden mostanában ünneplő kétévesnek, meg persze az újszülőtt babáknak is!
Vendég

Csenge, örülök hogy jól vagytok, gyere gyakrabban :D

Levinek és Dorcának boldog szülinapot!!

yuyu79

Tegnap előszülinapoztunk, illetve névnapoztuk. Egyébként van még 10 nap Eni szülinapjáig, csak Anyuéknál már megtartottuk 2 unokatesó névnapjával összekötve.

Bicajpróba virággal és könyvvel
Kép

Egy újabb tomaszos könyvet is kapott
Kép

Peti Anyukámmal
Kép

Eni a két névnapos kislánnyal, Bogival és Pannikával és a tortával
Kép

Sapis Peti
Kép

Kép

yuyu79

Nagy nagy gratula Annának Lilihez! Milyen hosszú, vékony lett Muc2! Kíváncsi vagyok nagyon a képekre , meg a részletekre! Sok tejcsit és jó egészséget nekik!

Barbi! De durva, hogy hetente egyszer fürdenek a "barátnődék". Én is megnyugtatlak, hogy magunkat is meg Rékát is naponta lecsutakoljuk....

Julcsi! Édesek a fotók a lurkóidról!

Szisz! Tuti jobban jártatok, hogy nem fért már bele Domboribn a tali! Egyrészt: RÉka bealudt, mire odaértünk, másrészt a nagy esőtől jó kis dagonya lett a parton. Minden csupa sár, nagy víztócsák... Gondolom nem kell részleteznem, hogy hogy néztem kis, miután délután egyszer-egyszer ölbe kellett kapnom RÉkát vastagon sáros cipőben. És ahol a sarat megúsztam, ott még szeretetkitörésből összevvissza puszilgatott Réka, persze ketchup-os szájjal :lol: . Egy idő után már nem volt értelme semmin mérgelődni.
Aztán végül is nem RÉvfülöpre mentünk, hanem ismerőshöz a nayralójába, Máriafürdőbe. Jó volt, csak a tegnapi éjszakázás meg a mai strandolás totál leszívta az energiámat. Na meg RÉka ultramegabrutál hiszti is jutott mára.... Tök kába vagyok... Megyek, mert még hajmosás, stb...

panna1

Sziasztok!

Nagyon szép hetet mindenkinek!

Olivérről és Lili babáról is várjuk ám a képeket, születéstörténeteket... Van némi kapcsolatom az idei augusztusi babázókkal, hát ott eddig csak 2-3 baba született meg, ellenben a mi "évfolyamunkkal" :) Nem semmi, hogy most milyen ráérősek a gyerkőcök!

Velünk minden okés, voltunk tegnap vendégségben, meg a reptéren, persze most volt lezárva a kilátó terasz... No comment! A tesómék gépét már a kifutón láttuk, meg egy másikat, akit éppen kitoltak, de ennyi! A parkolás a másik horror...

Beni szülinap lázban égek, már csak 1,5 hét! A tortán most még vesződünk, mert kiderült, hogy lenne egy házi tortás néni, aki kb. féláron készítené a tortát, mint a cukis, és nagybátyámék esküsnek rá, csak nem tudom, hogy lesz-e olyan szép, mint a cukis fotón. :roll:

Na, mennem kell rajzolni, még majd jövök! Szép napot mindenkinek!

sophie27

Sziasztok!

Csenge, jó hallani rólatok!

Levinek és Dorcának nagyon nagyon Boldog szülinapot kívánok!

Julcsi, sapis, ujjszopós Peti babát imádom! Mázlista Eni, mennyi szülinapi bulija lesz :lol: Nagyon jók a képek!

Barbi, tőletek 1000 km keletre, naponta fürdés, 1800 km keletre, hetente....az erdélyi keresztfiamék ugyanígy vannak, kb. hetente fürdetik, a szülők is csak akkor tisztálkodnak ha koszosak vagy izzadtak...de nálunk egyébként rend és patyolat van. Szóval a barátnődnél az alapok is hiányoznak :? döbbenet ennyi gyerekkel, ilyen igénytelenség....(viszont Málna is sokat pucérkodik itthon, olyan is előfordult, hogy a homokból kellett kivadászni, de eddig nem lett baj belőle...

Panna, sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni, de nem bánom, hogy kimaradt az életünkből. Egyébként mi akkor indultunk, amikor másodszor beszéltünk, Málnus is bealudt....annak viszont örülök, hogy a tegnapi nap jól sikerült! Mi Binyekéknél voltunk szülinapi bulin, ha nem ébred fel addig a kisasszony, akkor hozok képeket :)
Mázlista vagyok, hogy az ultrabrutál hisztik teljesen kimaradnak a életünkből, és nem azért mert mindent ráhagyunk, esküszöm...sőt, most a kaja miatt komoly szankciók vannak, de nem hisztizik....mondjuk tegnap amikor azt mondtam neki, hogy nem ehet az ikrek szülinapi tortájából, odajött, ráborult a vállamra, belefúrta a fejét, és csendben szomorkodott...miközben az ikrek teli szájjal habzsolták a tortát....annyira megesett rajta a szívem, hogy megengedtem, hogy egyen, gondoltam legalább kiderül, hogy tejallergiás-e....mondjuk észre sem venném, ha több kiütése lenne, még most is nagyon sok van....szóval egy hónap után először, etünk tejes tojásos ételt, kíváncsi leszek a kiütésekre...

Apró, hááááááááááát, ti aztán nem unatkoztok egy percig sem, sajnálom, de legalább a tűzhely megmenekült!

Na megyek, kicsinyítek képeket :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Képek a teljesség igény nélkül :D Maja haját mindenképpen ajánlanám a figyelmetekbe! :D

Kép Kép Kép Kép

Mi ma elmegyünk Gunarasba, anyumék ott nyaralnak, és meglátogatjuk őket, csak holnap este jövünk haza, mini nyaralás :)

Szép napokat mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Gratulálok Annáéknak Lili babához! sok tejcit nekik! :lol:
Vendég

Üdv közöttünk Lili baba, Anna nagyon gratulálunk!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

No, sikerült lenyomni mindkét fiút, túlvagyunk életünk legbrutálisabb duplahányós hisztijén, szóval Levi tegnap óta nem evett semmit, ha úgy vesszük. Úgy tűnik, neki ez a tesókérdéskör a hányóshisztivel jön ki, mert nem féltékeny, nem bántja Zétit (lekopogom!!!!), de elképesztő miket művel. Már a végén csak bevágtam az ágyába, annyira nem tudott már magáról az ordítástól....persze 1 perc alatt beájult, kb. amíg lehúztam a redőnyt.
És Zéti meg duplázott rá egyet, szegény nem értette mit ordít a nagytesó.
Kicsit érdekes a dolog, remélem nem kell minden nap végignyalnom a lakást emiatt.

Viszont a szülinap írtó jól sikerült, ahhoz képest, hogy csak úgy hirtelen lett összehívva a nép.
Persze Levi keresztmamája nagyon kitett magáért.
Képzeljétek, Ő a kétgyerekes anyuka amúgy, akinek a kisebb még mindig rettenet alvó. Erre tegnap egész nap tortát sütött Levinek, de milyet! :shock: :lol:
Egy nagy kettest képzeljetek el, ami persze összeért, így inkább 8asnak nézett ki, de nem is ez a lényeg. Egy nagy kb. fél Levi méretű terepasztalszerű autópályát képzeljetek el, zebrával, sávokkal, amik kis cukrok voltam, és rengeteg gumimaci (illetve gumiautó), Volt rendőr meg versenyautó is. ÉS a zebrán nyuszi meg maci kelt épp át. Levi totál ledöbbent, majd kerek egy órát játszott vele. Persze közben felére fogyott, mert marha fincsi csokis-lekváros torta volt, de azt hittem megzabálom a kétévesem. Brümmögve végigment egy gumiautóval, megállt a zebránál, tovább, majd bekapta a kocsit és vette a következőt.

És még kapni fog egy autópályás, kézzel hímzett takarót is, csak még az autókat nem sikerült felvarrnia a keresztmaminak.

Ugye tudni kell, hogy Levi mostanában órákat brümmög, nínózik és nyáladzik el a kiskocsijaival.

Meg kapott egy fiat500as hátrahúzható minikocsit, ami ilyen retroboltból van. Cukkancs nagyon.

Az én családommal meg majd akkor ünneplünk, ha hazajöttek...

Na, és a tortázás után iránysurány a Kis-Duna. Ez a holt Duna ág, ami elképesztően szép! Vittünk kenut meg rengeteg nagy körgumit és volt nagy pancsi. A kicsik csak a csónakban ültek meg eveztek, mert nem vittünk karúszót, de Levi így is totál odavolt az evezésért.
Nagy gumimatrac háborút néztek végig, meg volt motorcsónak és repcsinézés.
Este meg nem kellett sokat altatni Levit még Zéti szokásos esti óbégatása sem hatotta meg, be kellett mennem kisruciért, de a fejét sem emelte fel, annyira aludt. :wink:

Holnap jön a front Barbi, hátha, felétek is megy, vagy onnan jön?

Mazska, már otthon vagytok?

Sziszka, nem nem unatkozunk. De ugye lehetett volna sokkal rosszabb is, hiszen a nullás fázisra minden rá van kötve, mosógép, hűtő, számítógép, laptop.....így még egész jól megúsztuk.
Nagyon szuperek a képek!

Julcsi, mekkora már Peti is. Te meg nagyon hasonlítasz anyukádra! Szépek vagytok!

N

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi!! Ti is szépek vagytok, láttam az új képeket!!! Örülök hogy azért jól sikerült a szülinap... arról nincsenek még képek? Nem semmi lehetett ez az autós torta :shock: :D

yuyu79

Sziasztok!

A szülinaposoknak utólag is nagyon sok boldogságot kívánok, a torták álomszépek lettek!
Annáéknak gratulálok a kislányhoz!
Mi meg hazajöttünk a táborból és visszahoztuk Dávidot is a szüleimtől. A tábor egész jó volt, főleg az éjszakai tábortűznél a dobolás, meg az éneklés. Párom szerint szép hangom van, pedig világéletemben úgy tudtam, hogy borzasztó... :o Egyik nap Karnevál is volt, amikor mindenki beöltözött jelmezbe. Nekünk a párommal nagyon nagy sikerünk volt, ugyanis ő láncinges, kardos lovagnak öltözött, én meg amazonszerű, kardos harcosnőnek...És mindezt a Várgesztesi várban, ahol közben meg jöttek-mentek az emberek, látogatók, persze leesett állak és fényképezőkattogások, amerre csak megfordultunk... :lol: Volt egy vezetett meditációm, érdekes élmény volt. Ismerkedtem az elemekkel, az energiákkal, próbáltam növelni az érzékelésemet, stb. Voltak nagyon érdekes tapasztalataim, élményeim.
Aztán ma délután ismét elvitték Dávidot, most a másik nagyszülei. Szombaton délután hozzák majd vissza, vasárnap pedig már indulunk is a Balcsira hármasban... :D

Teszek majd fel képeket is!

Kép
felicia

Kép
Tente baba

[/img]http://gallery.site.hu/d/14756532-2/Kep_009.jpg[img]
A lányok nővérem lányai.
[/img]http://gallery.site.hu/d/14756535-2/Kep_012.jpg[img]

A diódaráló munkás...
[/img]http://gallery.site.hu/d/14756538-2/Kep_054.jpg

Kép
felicia

Kép
Kép
Kép

Kép
felicia

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

De édesek a fotók! Maja haja tényleg elképesztő!

Felicia! Micsoda amazon lett belőled! Tényleg alig lehet felismerni, így jelmezesen, kifestve! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?